|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Perfumy a strój
W jakiejś gazecie był test "Jakie perfumy pasują do Ciebie najbardziej". Były pytania o ubrania jakie najczęściej nosisz, o buty w których czujesz się najlepiej, nawet o charakter i makijaż.
Czy rzeczywiście perfumy powinny współgrać ze strojem, makijażem czy osobowością? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy a strój
Perfumy to kwestia gustu, a nie ubioru, osobowości czy wieku.
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
To dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Biegnąca z wilkami
|
Perfumy to faktycznie bardzo indywidualna sprawa, ale temat jest ciekawy Merry2014
![]() Ja mam kilka (albo i więcej, tak, zdecydowanie więcej ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Absolutnie nie sugeruj się takimi artykułami, ktoś nie ma co robić, to siedzi i wypisuje. Perfumy nosisz takie, jakie lubisz, w jakich czujesz się dobrze i jakie sprawiają Ci przyjemność.
W zasadzie ja zawsze wyglądam tak samo, bo wszystko mam czarne, z wyjątkiem białych koszul i dzinsów, chociaż niektóre dzinsy też są czarne. I do tej czerni noszę i ulepiaste landrynowe kompoty i piwniczne paczule i ciężkie ambry i przestrzenne kadzidła, a ostatnio nawet róże i to z całymi krzewami i nawet pory roku nie mają tu znaczenia (no bo widział kto żywe róże w grudniu? A ja tak pachnę od miesiąca ![]() Takie gazetowe testy to tylko sposób na utrwalenie stereotypów i nic więcej. Jak byłam blondynką, to wolałam ciężkie mocarne wonie, a jak zostałam brunetką, to zaczęło mnie brać na mainstreamowe słodziaki, a ostatnio na różyczki i inne kwiatki, a według popularnych prawideł powinno być dokładnie na odwrót - blondynkom podobno pasują kwiaty i słodkości, a brunetkom bardziej wyraziste zapachy. Także nie wiem, czy warto się takimi testami przejmować. Najważniejsze, to żeby zapach podobał się nosicielowi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nindżopesz
|
Ja akurat dopasowuję perfumy do stroju, nastroju
![]() ![]() Nawet bym powiedziała, że moje perfumy mówią coś o moim charakterze i upodobaniach. Tylko że ja lubię się ograniczać jeśli chodzi o styl, nie mam rozrzutu od kwiatów do kadzideł, od adidasów do szpilek itd. Lubię kiedy wszystko jest w podobnym stylu i w stu procentach 'moje'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiążę perfum ze strojem jaki akurat mam na sobie, psikam się takim zapachem, na który mam w danym momencie ochotę. Jakbym tak miała postępować to niektórych musiałabym rzadko kiedy używać.
![]() Temat sam w sobie bardzo ciekawy, pewnie ile ludzi tyle opinii. ![]()
"(...)a szabelkę to kawaler w której nogawce nosi?(...)" ![]() I am a WarriorZ ![]() ![]() Edytowane przez czarownica jaga Czas edycji: 2015-12-28 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]() i aż boję się myśleć, czym miałabym pachnieć, żeby pasowało do wyglądu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.fragrantica.pl/perfumy/Ja...nky-24628.html http://www.fragrantica.pl/perfumy/Jo...bel-13460.html i jeszcze parę innych ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ale zielsko? never ![]() ale w sumie jeśli zapach dyskusyjny, to z kostiumem w parze mógłby zapewnić miejscówkę w zbiorkomie ![]() hre, hre, postudiowałam i te pierwsze mają faktycznie w składzie ... konopie indyjskie ![]() więc skojarzenie znajomych bahdzo trafne ![]() ale ja niestety mam womity (pardon) kiedy to czuję ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2015-12-28 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda dla mnie szczytem hipsterstwa jest Light Blue w środku zimy do futra z norek, ale jak ktoś lubi, to czemu nie. Natomiast w 9 przypadkach na 10 sprawdza się "Powiedz mi jakich perfum używasz, a powiem ci kim jesteś". Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I mnie się świetnie widzi takie połączenie (na zasadzie przeciwieństw). Z Dune kojarzy mi się właśnie moja koleżanka z dawnych czasów: koszula w kratkę, długie "hery", okulary, papieros niedbale wcisnięty w kącik ust, gitara i do tej szorstkiej, lekko męskiej stylistyki ....Dune ![]() ![]() Ja sama jakoś tak intuicyjnie wybieram perfumy, ubieram się różnie ale zapach musi mi tez pasować do stroju, np. na aerobik dodaję sobie luzu i kopa Escentric 02 i nie wyobrażam sobie pachnieć np. Poison czy Saharą. Po prostu szkoda mi "profanować" zapachu...Musi on mieć odpowiednią oprawę aby jakoś stworzyć całość ze mną, klimat....Niemniej uważam że skoro ktos używa stale jakiegoś zapachu to niech i na aerobiku pachnie Chanel nr 5, czemu nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.