|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
Trochę to męczące, ale czego się nie robi dla dzidziusia No tak, np na ziarna słonecznika i trzeba uważać, żeby w chlebie nie było dodatku karmelu, miodu itp---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
175 to wysoki cukier. Ja miałam 157 i to stanowczo za dużo... Ale za to ten drugi jest dobry. akinomka03 po godzinie też koniecznie trzeba, bo jest to najwyższe stężenie glukozy po obciążeniu. Po dwóch godzinach może Ci mocno spaść cukier. |
||
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co mi jest wiadome a jestem pielęgniarką po pierwszym pobraniu powinno być do 100, po drugim do 180, po trzecim do 140...więc moje wyniki są ok
wszystko mieści się w normie
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie tak czytam co dziewczyny piszą i też jestem zdziwiona - norma do 120 po 1h jest po jedzeniu a nie po obciążeniu 75g glukozy! ja nie jestem pielęgniarką ale cukrzycę ciążową przerabiałam w pierwszej ciąży i dużo czytałam na ten temat.157 po godzinie od obciążenia jest trochę podwyższony ale na pewno nie przekracza normy poniżej najnowsze zalecenia polskiego towarzystwa diabetologicznego czyli grupy największych autorytetów w tej dziedzinie: https://journals.viamedica.pl/diabetologia_kliniczna/article/view/41372/28316 na stronie 57 są normy. |
|
|
|
|
#3034 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Raz po zjedzeniu połowy pudełka lodów miałam 86 niższy niż na czczo lulka gratuluję wizyty szkoda, że nadal musisz leżeć, ale juz bliżej niż dalej ![]() śmiać mi się chciało dzisiaj z chłopa, kazałam mu położyć łapę na brzuchu, bo dzieć szalał, no to położył i dostał takiego kopa, że się przestraszył i mu wyszła gęsia skórka ze strachu
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-12-28 o 20:52 |
|
|
|
|
#3035 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To czemu gin zaznaczyła na skierowaniu tylko na czczo i po 2 godz. i twierdzi że wystarczy tak, nie miałam do niej zastrzeżeń ale teraz sie zdenerwowałam. zapytam jeszcze w laboratorium jak pójdę robić. mam skierowanie do laboratoria medyczme DIAGNOSTYKA a ile płaciłyście za ten test?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120505650117.html Edytowane przez akinomka03 Czas edycji: 2015-12-28 o 21:01 |
||
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja płaciłam 29 zł z glukoza w cenie, choć i tak miałam swoją cytrynowa. W innym labie widziałam cenę 9 zł razy liczba pobrań, nie wiem czy trzeba mieć glukoze ze sobą. |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki A miała któras z Was pobieraną krew na przeciwciała? ja mam teraz skierowanie bo mam rh ujemny.
|
|
#3038 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Gosiaczek: Ta Twoja przygoda z włączonym alarmem w święta (ale się szybko ogarnęłam z poruszaniem tematu ) to zupełnie jak wtedy, gdy się o Męża bałaś, bo pojechał zobaczyć co się dzieje i zaginął na długie godziny u sąsiada - dobrze pamiętam, czy coś pomieszałam? ![]() Kabriela: Świetnie, że jesteś już z nami ![]() Lucy: Super łowy! Ale nie widzę płaszczyka ![]() Ja ledwie ogarniam ubranka po porodzie, żeby nie kupować zbyt grubych, a Ty widzę już w przyszłosć wybiegasz Kejka: Aaaaah, czekam na Twoje zdjecia!!!! Sama dziś zrobiłam nalot na Tesco i kupiłam miliony rzeczy dla małej, wrzucam foty. Na SR poruszony został temat nacinania krocza i prowadząca (położna z 25letnim stażem) powiedziała, że w grudniu urodziły jej 3 kursantki, które przed porodem (2-3 tygodnie) ćwiczyły na tym specjalnym baloniku i u każdej z nich obyło się bez cięcia! Więc sama też zamierzam pod koniec zrobić ten eksperyment ![]() POTLIWOŚĆ: U mnie bez zmian, zarówno pod względem ilościowym, jak i zapachowym. Ale ja z tych, co nie golą pach codziennie (tylko co 2-3dni) no i na noc zawsze zmywam wszystko, by pozwolić skórze oddychać. WYPIEKI: Tu na poziomie podstawowym, więc nie pomogę. Dziś z kumpelą przypalilyśmy jej sernik wręcz ![]() Poli: Ty to masz energię i pomysłowość :O Za każdym razem, gdy opowiadasz o swoich kulinariach jestem pełna podziwu ![]() Pościel nie w moim stylu, ale czuję jej wygodę. Moje zdanie o Intimi każdy zna :P Tabaska: Hihi, u mnie też Picollo, ale brzoskwiniowe tylko jakieś wygazowane mi się trafiło Kalpana: Co to za teoria z sufitu? TORBA NA WÓZEK: Lucy: Wózek Qiunny (przynajmniej parasolka) ma takie haczyki, na które zawiesić mozesz każdą torbę, która ma "uszy" na dłuższy pasek, więc z mocowaniem nie powinno być problemu. Zawsze pewnie można takie "adaptery" nabyć ![]() PRZEPISY: Moim ulubionym jest na sałatkę makaronową. Gotujesz makaron (najlepiej kokardki), studzisz. Do tego podsmażony kurczak (ja go przyprawiam solą i pieprzem) tez schłodzony. Kroisz ogórka, mieszasz wszystko i łączysz majonezem (niewielką ilością). Wszystko doprawiasz pieprzem. Szybka, banalna i podpasuje każdemu. Lulka: Leż, leż Odpocznij, póki masz przyzwolenie ![]() Dziś Pani w Tesco zasugerowała mi kasę z pierwszeństwem Velika: Mnie też będą futrować glukozą 05.01, więc będę się z Tobą łączyć myślami ![]() Ja żrę tyle słodkiego od zawsze, że glukometr zwariuje Ale tak serio, to mimo ton jedzonego cukru zawsze było wszystko w porządku.
|
|
#3039 |
|
Winter is coming
|
Akinomka ja miałam, też mam ujemny. Jakieś grosze to kosztowało z tego co pamiętam. Wyszło mi ze nie mam przeciwcial
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
Oj watpie zeby to byla prawda, ja 2 dni z rzedu probowalam stetoskopem ogarnac i serduszka nie bylo slychac, a maly sie rusza i kopie ![]() Akinomka, u mnie tez robi DIAGNOSTYKA i pobieraja 3 razy ale dla spokoju zadzwon do labo to Ci powiedza, albo doplac za to badanie po godzinie co do przeciwcial to ja mialam juz 3 razy robione przeciwciala za kazdym razem mi lekarz daje skierowanie przy innych badaniach krwi![]() Ale sie zajechalam tymi swietami i zakupami dzis. Wozek stoi...cale 4w1 + torba i kolo pojedyncze przednie. Normalnie nie moge sie nacieszyc jutro wstawie foty bo juz nie mam sily palcem ruszac![]() Co do bodziakow kopertowych to i ja wyraze swoje zdanie to moje pierwsze dziecko ale mialam juz od dawna do czynienia z dzieciaczkami w rodzinie i zawsze sie garnelam do przewijania i przebierania nawet jako 16sto latka. Mam 2 pary kopertowych bo byly slodkie po prostu. Ale w mojej opinii latwiej zalozyc te przez glowe, to nic trudnego na prawde...a w kopertowych to trzeba najpierw przygotowac, polozyc na nich dziecia i dopiero zapinac. Ktora mama bedzie taka zorganizowana ![]() ![]() Tak na prawde najwiecej spiny z ubieraniem mialam z raczkami maluszka....ale to po 2 razach wchodzilo w krew ![]() Glowka to pikus..przez łepek i chwycic za dupke lekko do gory...jednym zgrabnym ruchem body juz pod calymi pleckami ![]() Takze no...do przemyslenia szczerze mowiac a i takie body nie zawsze sie ladnie ukladaja na dzieciaczku a na tym tez mamusi zalezy![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- AsiaPo jutro wrzuce ![]() A ten balonik to ten drogi co Poli kiedys wrzucala czy co? Bo ja chetna tez bym byla ale nie za wszelka cene ![]() Co do Quinny i torby to moj buzz xtra nie ma haczykow, ale wydaje mi sie za kazda torbe da sie zawiesic, moge sprobowac jakas torebke damska z paskiem jutro zawiesic i wrzuce fote bo ja mam ta do wozka kupiona![]() Twoje zdjecia obejrze jutro na kompie bo na apce w iP nie widac
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-12-28 o 21:48 |
|
|
|
|
#3041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dam znać jak bedzie i wyłuskamy nazwy. Mam takie pytanie odnośnie wózków... Wydaje mi sie, czy któraś z was pisała cos o wózkach bugaboo? Maz mnie na niego namawia... Jest okrutnie drogi, ale jako ze dostaliśmy dofinansowanie od szwagra to maz powiedział ze chce wypasiony wózek, wiec jutro jedziemy zobaczyć czy w ogóle w sklepie jest. Ale moze któraś z was miała do czynienia z wózkiem bugaboo Camelon 3, Cybex priam lub Joolz Day? Będę wdzięczna za każda wasza opinie, w necie troche poczytałam. Moj maz załapał fioła na punkcie znalezienia idealnego wózka i fotelika, od 4 dni siedzi z nosem w necie i szuka, szuka, szuka.... Masakra hehe |
|||
|
|
|
#3042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
też tak myślę
![]() Cytat:
![]() no chciałam napisać, że dobrze się zaopatrzyłaś hehhehe Cytat:
No jak trza leżeć to trza, lepiej tak niż potem się stresować Cytat:
podobno ma tylko kilka dni mrozu być, potem znów ciepło - może przeżyjemy w tym co mamy? ![]() Cytat:
![]() 1. takie rzeczy w tesco ?!?!?! :O :O :O pieje z zachwytu i przy najbliższej okazji idę na dział niemowlęcy ![]() ![]() 2. Może to ten balonik epino ? Drogi jest ale podobno bardzo skuteczny by uniknąć nacięcia ![]() 3. hehe dziękuję 4. Co do pikolo - nie sądzisz, że one takie sa ciulowe właśnie? Lepiej sobie fante kupić będzie bardziej gazowana i smaczniejsza haha bo ja to samo ostatnio - wygazowane jak nie wiem <ble>5. Ua to miłe, że ktoś Cię przepuszcza itp. teraz coraz bardziej będą nas zauważać hehe ![]() 6. no to ja się dopisuję do was na glukozę muszę mieć wynik na 7 stycznia, wiec pójdę we wtorek zrobić test, od razu zrobię badanie TSH dla endo, i tą całą resztę badań co mi zleciła (takso i jakieś inne).Ok no to tyle do Twojego wpisu hehhehe
|
|
|
#3043 |
|
Matka Smoka
|
Ten balonik to drogi właśnie, też kiedyś obczajałam
Taniej wychodzi masować![]() Ale dziś miałam wrażenia na jodze - odchylam się do tyłu na relaksie, patrzę - a brzuch mam spiczasty jak namiot Spanikowałam, ale dotarło do mnie że nic nie boli, odchyliłam się bardziej i spłaszczył się. Chciałam pokazać w domu tż, i tylko się wychyliłam i to samo - zmacaliśmy próbując wyczaić jak ten mały leży i która to jego część ciała odstaje tak śmiesznie, ale niewiele wywnioskowaliśmy. Czadowa sytuacja, dopiero do mnie obrazowo dotarło jaki ten dzieć wielki i że tam jest![]() Poli - nie wiem czy Ty ominęłaś moje pyt. czy ja Twoją odp. więc się powtórzę: w którym piotrze i pawle byłaś? były tylko szampany? |
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek ja mialam kontakt z Bugaboo i Joolz Day ale tylko tak powierzchownie
oba wozki sa jak moj Quinny...albo sie kocha albo nienawidzi. Szukalam o obu opini w necie i lepsze ma Joolz co do macania na zywo...wg mnie Joolz fajny zgrabny...chyba nie jestem w stanie nic na niego powiedziec co do Bugaboo to jedyne co moge zarzucic to fakt bardzo nisko usadowionej gondoli. Zobacz nawet na zdjeciach...mi on siegal kolo kolan wiec troche lipa. Budke ma za☠☠☠. okrywa caly wozek praktycznie. No i lekki jest wg mnie spacerowke widzialam jedynie w necie. Zdecydowane w wersji spacerowej wyglada lepiej. Co do finkcjonalnosci to nie mam pojecia. Na pierwszy rzut oka wydawalo mi sie ze bugaboo ma wiele wieksza gondole, ale nie sprawdzalam nigdy w necie
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piotr i Paweł na Ruczaju, i tylko i wyłącznie szampany, wszystkie wytrawne, 5-6 różnych rodzai. Wzięłam biały. W ogóle to miałam zapytać babki: czy jest alkohol bezalkoholowy Ale no... przemyślałam sprawę i spytałam inaczej A co do brzucha - aaaale ekstra!! No tak mnie ciekawi jak ten Twój maluch jest ułożony, że nie mogę Świetna sprawa EDIT : znaczy ja to nazwyam szampanem a na butelce pisze: wino musujące: BLANC Fines Bulles - VINTENSE
21 tc Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2015-12-28 o 22:08 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
https://www.bobovita.pl/dolacz-do-kl...FRQ6GwodoZoGQw darmowe paczki od bobovity
![]() Mąż wasnie skonczyła malowac pokoik dla maluszka, wyszło cudownie, jutro wrzuce foty
|
#3047 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ale na Ruczaju? A mnie na ich stronie wyskoczył tylko sklep na Lubicz i na Klimeckiego No ale skoro zwykłych win nie ma to i tak nie będę żałować, że mi nie po drodze.Wózki Ja dopiero podchodzę do tematu Czy któraś z Was może planuje/rozważa baby jogger citi mini gt?
|
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Supermarket Piotr i Paweł ul. Lubostroń 15
|
|
|
#3049 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3051 | |||||||
|
Raczkowanie
|
stacjonarnie? czy online można te buciki dorwać?
Cytat:
ale super Ci to foto wyszło Cytat:
Cytat:
![]() chociaż PUTIN wymiata i tak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale wypas
|
|||||||
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Ogłoszenie
Darmowe wystrzałowe party w moim brzuchu. Organizator: moja córka ☺ Ktoś chętny? 😛😀 A tak serio to właśnie obudziły mnie porządne kopniaki więc przerwa w spaniu, akurat kiedy jutro muszę wcześniej wstać i załatwić kilka spraw urzędowych 😕 |
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne to jest. Jestem goodna Dzieki za opinie o Bugaboo. No mam nadziej, ze jutro go zobaczę na żywo-wlasnie mi sie wydaje ze ta gondola bardzo nisko jest. Tylko ja niska jestem wiec moze nie bedzie tak zle. Maz jest zachwycony tymi trzema modelami. Kejka jako ty nasz quinny? A x landera brałam pod uwagę x move w kolorze terra. Spróbuje zasnąć.
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Winter is coming
|
witam i ja, obudziłam się przed 5
jak ja wam zazdroszczę tych szampanów jestem geniuszem, muszę mu kazać tam iść i mi kupić szampanika ![]() waga mi szaleje, spadła o 1 kg od wczoraj wtf
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Velika rano się podobno mniej waży niż wieczorem czy tam popołudniu więc to może dlatego :P
|
#3056 |
|
Winter is coming
|
wiem, zawsze się ważę rano, przed jedzeniem ;]
proszę o kciuki na dzisiaj, żeby mi się dziecię ujawniło!!
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek bugaboo jest sliczny i ma poprawiona ta wersje 3 w stosunku do innych
i z tego co pamietam jest fajny na plaze nawet (o ile go nie myle). Bardzo duzo ludzi go kupuje ostatnio bo sie polepszyl moze faktycznie nie bedzie Ci przeszkadzac ta gondola nisko wiesz, to trzeba sprawdzic. Tak jak kropcia pisala ze dla Niej Quinny jest za nisko, dla mnie idealne. A mamy podobny wzrost fajnie ze masz go gdzie na zywo obejrzec![]() Ja mam Quinny Buzz Xtra Reworked Grey 2016 ![]() Velika 3mam bardzoooo mocne kciuki za plec dzieciaczka ️
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Velka moze to tak po świętach?
jesz juz mniej to spadlo hihih moze mi sie tez tak stanie!! Chociaż nie nastawiam sie hehehe ![]() Pierwszy raz czułam kopniaki nad pępkiem!! Moja cora albo tak urosła aalbo sie w koncu obrocila albo oba na raz
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej zaliczylam kolejna nocke nie przespana ale to juz inna bajka meczyla mnie przeokrutna zgaga do tego bul gardla i katar no cudownie .... i mialam porypany sen ze rodzilam na ulicy i darlam sie ze zero prywatnosci ludzie gapili sie na mnie jak na wariatke . Urodzilam blizniaki
porod przyjmowala mi moja dawna nauczycielka z gimnazjum ;o pozniej meczyli sie zeby wyciagnac lozysko na sam koniec po wszystkim wszyscy bili mi brawo a ja sobie wstalam i poszlam . Ja sie obudzilam to nie wiedzialam czy mam sie smiac czy plakac
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja też dzisiaj wizyta ale dopiero o 17.40 . Juz mam stres i przez to cala noc snil mi się mij gin. Ze czekałam w gigantycznej kolejce do gabinetu i cos tam jeszcze ale nie pamiętam. Ogolnie całą noc bzdury. Ale mam stres czy u mojego maleństwa wszystko dobrze i chciałbym w końcu się upewnić co do płci bo u nas to tez na razie stoi pod znakiem zapytania. A najlepsze to jest to ze w święta wszyscy pytali czy chłopiec czy dziewczynka i oczywiście na odpowiedz że jeszcze nie wiemy bylo zdziwko i nikt nie wierzyl. Oczywiście pretensje ze nie chcemy się przyznać :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Trochę to męczące, ale czego się nie robi dla dzidziusia 

Raz po zjedzeniu połowy pudełka lodów miałam 86
niższy niż na czczo
szkoda, że nadal musisz leżeć, ale juz bliżej niż dalej 

) to zupełnie jak wtedy, gdy się o Męża bałaś, bo pojechał zobaczyć co się dzieje i zaginął na długie godziny u sąsiada - dobrze pamiętam, czy coś pomieszałam? 

tylko jakieś wygazowane mi się trafiło 

jutro wstawie foty bo juz nie mam sily palcem ruszac
to moje pierwsze dziecko ale mialam juz od dawna do czynienia z dzieciaczkami w rodzinie i zawsze sie garnelam do przewijania i przebierania nawet jako 16sto latka. Mam 2 pary kopertowych bo byly slodkie po prostu. Ale w mojej opinii latwiej zalozyc te przez glowe, to nic trudnego na prawde...a w kopertowych to trzeba najpierw przygotowac, polozyc na nich dziecia i dopiero zapinac. Ktora mama bedzie taka zorganizowana 

Spanikowałam, ale dotarło do mnie że nic nie boli, odchyliłam się bardziej i spłaszczył się. Chciałam pokazać w domu tż, i tylko się wychyliłam i to samo - zmacaliśmy próbując wyczaić jak ten mały leży i która to jego część ciała odstaje tak śmiesznie, ale niewiele wywnioskowaliśmy. Czadowa sytuacja, dopiero do mnie obrazowo dotarło jaki ten dzieć wielki i że tam jest
Świetna sprawa
No ale skoro zwykłych win nie ma to i tak nie będę żałować, że mi nie po drodze.
tak się cieszę że już po świętach. Od tego siedzenia mój brzuch strasznie sie napisała a krzyżę OMG coś niesamowitego jaki ból.
️