|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
_polly_ Wspolczuje problemu z pralka. Nam sie zepsula w zeszlym roku przed swietami, po dwoch latach uzywania i nie oplacalo sie naprawiac, ze wzgledu na ceny czesci wiec musielismy zaopatrzyc sie w nowa. Jednak ciesze sie z tej zmiany bo teraz mam pralko-suszarke.
zeby jednak u Ciebie wszystko wrocilo do normy, choc dziwne zachowanie ma Twoja pralka, ale ja sie kompletnie nie znam ![]() Lewek Trzymam kciuki zeby przeprowadzka poszla sprawnie i bez nerwow Ja ogolnie niby juz mam wprawe w przeprowadzkach bo z Tz przeprowadzalismy sie chyba z 8 razy, ale z przeprowadzki na przeprowadzke rzeczy bylo coraz wiecej, a teraz po prostu sobie tego nie wyobrazam ![]() malinka9191Tez bym sie wkurzyla gdyby nie bylo informacji na temat dostawy. Ale na pewno dojdzie na czas ![]() Witam sie o poranku! Dzisiaj chyba z 10 razy wstawalam siku+pobudka przy kazdej zmianie pozycji , a do tego cialo wciaz swedzi, wiec po sniadaniu wezme tabletki i mam nadzieje ze choc troche pomoga. Co do sylwestra to spedzamy go w domu z siostra i jej chlopakiem bo nie czuje sie na silach ani bawic sie gdzies ani zabawiac kogos. Zastanawiam sie czy w ogole do tej polnocy wytrwam Mimo wszystko przygotuje jakies przekaski Macie jakies propozycje?
|
#1232 |
|
przyczajony tygrys
|
Ja dziś planuję wypad do rossmanna (tż ma mnie podwieźć pod same drzwi). Wow, sukces
. Nie ma to jak nie móc praktycznie nigdzie wyjść, ale czego się nie robi dla bobasa . Mam nadzieję, że brzuch będzie współpracował i wytrzyma max 30 min chodzenia
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
ja chodzę na NFZ więc mnie kieszeń nie boli
![]() witam się z rana, zaraz śmigam umyć głowę, a jak młody wstanie to śmigamy do pasmanterii kupić szydełko i włóczki i będę przechodzić szybki kurs robienia na szydełku! nie ma bata żebym ja się tego nie nauczyła!! :P Przy okazji może sobie kupię jakieś kapcie to miałabym z głowy do szpitala. Pogoda taka sobie ale nie pada i nie jest jakoś strasznie zimno więc spacer mile widziany. Spokojnego dzionka
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i ja całą niedzielę się źle czułam, wczoraj już lepiej było, ale jednak nie do końca.Gdzie zamawiacie meble? Ktoś Wam robić będzie czy w sklepie? Pranie wstawione, łóżko zaścielone, małe śniadanie zjedzone, wiec mogę zasiąść na spokojnie z herbatką do komputera i drutów i liczyć, że mdłości przejdą i przeziębienie też powoli będzie znikało
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzis zaspałam do pracy zapomnialam wczoraj wlaczyc budzik.. ten kalafior dopiero teraz zaczał byc u mnie aktywny, w niedziele zapomnialam napisac szefowi ze bede we wtorek i wczoraj dzwonil czy jestem w pracy bo ma sprawe ale załatwilam zdalnie z domu
![]() wczoraj sprzatalismy takie pomieszczenie gospodarcze gdzie naskładało się sporo niepotrzebnych rzeczy i dzis mam zakwasy na nogach masakra jaka jestem zastana.. po pierwszym wiosennym bieganiu nie bede mogła sie ruszyć ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Malinka a jaki masz model bebetto zamówiony? chyba dodawałaś fotkę ale juz zapomnialam
|
|
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma jest nadzieja wejdz w poprzedni wątek i jeszcze wcześniejszy daj przeszukaj wątek i wpisz coś w stylu moja lista wyprawkowa czy cos podobnego moja wyprawka tak jak mogłas to mniej wiecej napisać albo mąka ziemniaczana i wyskoczy Ci Twój post z listą
haaa brawo ja
|
|
|
|
#1238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś zaczynałam od szydełka i długo, długo nie mogłam się do drutów przekonać, a teraz wolę druty Swoją drogą skończyłam już czapkę, jeszcze tylko kokardkę dorobię i będzie do kompletu z bucikami ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Najbardziej mi szkoda chyba, że muszę tyle na resztę rzeczy przez wózek czekać ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry witam się z kawka w pizamie jeszcze.Zaraz muszę iść umyć włosy a nie chce mi się.
Też wypadaloby mi się przejść do rossmana ale nie wiem czy dzisiaj mi się chce,może popołudniu.
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się również z rana
![]() Dziś ciąg dalszy mojej wyprawki, jednak zrobię ją przy kompie i będę się sugerować opiniami i składem. Chcę kupić wszystko za jednym razem i to w stacjonarnym sklepie. Monikmi-śliczna dziewczynka. Wiem, co przeżywasz, bo moja siostra ma 4tygodniowego maluszka i jest przesłodki. Żałuję, że nie mieszkamy blisko siebie, bo nie mogę ich często odwiedzać ;-) Życzę Wam miłego dnia. |
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka właśnie jestem na etapie szukania regału i wąskiej komody w internecie z gotowych. Jak nic nie znajdziemy to TŻ pogada ze znajomym który robi meble, tyle że to już będzie drożej..
Ja idę niedługo do biedronki. Może będą te chusteczki jeszcze, a poza tym musze zakupy na obiad zrobić
|
#1243 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga ja mam takie samo podejscie do kp... jakos wcale mi sie nie usmiecha ciezko z domu wyjsc i częstsze karmienie niz mm.. a najbardziej mnie to denerwuje ze przyjda odwiedzic znajomi i beda zaglądac mi do cycków mnie to krępuje... siostra czy mama ok czy kolezanki bliskie ale szwagierki czy tesciowa to juz sobie nie wyobrazam przy nich cyca wywalić a znowu wyjsc i zostawić głupio, jak nie bedzie sie lało strumieniami to raczej nie bede walczyc o kp bo jestem strasznie niecierpliwa..
|
|
|
|
#1244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w kwestii kp bardzo długo miałam takie podejście, jak Wy
![]() Mi się zmieniło od czasu, jak zobaczyłam siostrę, jak sobie radzi. Karmi sama, postawiła granice, nikt jej nie wchodzi do pokoju. Sama również wychodzi, kiedy jest potrzeba i nikt jej nie ma tego za złe. Może wyjechać z domu na max 3 godz. chyba, że zostawiła mleko w lodówce to i pewnie na dłużej;-) Każda z nas podejmie odpowiednią decyzję dla siebie. Chociaż nie kryję się z tym, że dla mnie kp to nie jest coś pięknego. Czysta fizjologia,a to jest dla mnie trochę obrzydliwe
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
czekam na śniadanie bo mąż ma wolne ![]() okdrylismy wczoraj ze u nas w miescie jest ogromna hurtownia artykulow ciazowych i dzieciecych ![]() tylko na takich obrzezach i nie reklamuje sie wcale - wiec jedziemy dzis tam poogladac ![]() co do tych lewetyw z apteki - nasza położna gadała, żeby ich nie robić bo mało co daja. Jest mało płynu i czysci on tylko ten bliski kawałek jelita a reszta i tak zostaje.. i lepiej dac sobie zrobic w szpitalu taka porzadna albo nie robic wcale bo po co miec sraczke jak ona malo co da
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam się z rana z kubkiem herbaty, będę kontynuować zakupy dla Maluszka ale już w sumie jestem na mecie
będę się teraz cały styczeń i wiekszość lutego nudzić, bo będę wszystko miała najwyżej będę składała, sgregowała, oglądała moje łupy Dzięki Dziewczyny za słowa uznania dla urody mej siostrzenicy uwielbiam tą Kruszynkę, jest taka maciupeńka że aż nie mogę uwierzyć że niedługo ja będę miała swojego Bąbelka ![]() Cytat:
teraz kiedy jej córeczka jest malutka nie ma szans żebyśmy się widywały często ale na wakacje mam już wizję że obie będziemy spacerowały z wózeczkami ![]() Ja zaczynam już prać ubranka bo boję się wylądować w szpitalu przed terminem, nie chcę żeby ktoś za mnie szykował kącik dla Synka, bo wiem że ja to najlepiej ogarnę haha ![]() Też nie jestem fanką kp, jak się uda to będzie ok i będę karmić a jak nie -to nie będę dramatyzować nie mam zamiaru ze łzami w oczach walczyć o każdą kroplę mleka. Może jakaś dziwna jestem ale komfort psychiczny matki też jest ważny, nie będę robić nic na siłę. Ale mimo wszystko liczę że synek będzie współpracował z moim cycem
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku na strumienie mleka to bym nie liczyła bo to działa na takiej zasadzie, że tyle ile dziecko pociumka to tyle się wyprodukuje 😉 dlatego jesli na początku nie zachowamy spokoju i samozaparcia to z kp często nici.
Ja podchodzę do tego w ten sposób, że jak wiadomo żadne sztuczne mleko nie dorównało jeszcze mleku matki, a ja chcę dac swojemu dziecku to co najlepsze więc powalczę o kp, które bedzie kosztowało mnie jedynie porcji cierpliwości i odrobinę wyrzeczeń, ktorych i tak bedzie co nie miara w trakcie calego okresu wychowywania dziecka. Nie lubię widoku obcej karmiącej baby ale relacja między mną, a moim dzieckiem, któremu mogę dac coś bez czego nie może żyć będzie magiczna, bynajmniej na poczatku kiedy maleństwo będzie takie malutkie i niewinne.
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My przed ślubem robiliśmy sypialnie na zamówienie i akurat nam wyszło taniej w sumie. I jesteśmy zadowoleni, bo mamy idealnie dopasowane wszystko
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Wszystkim Mamusiom
![]() Witam się z filiżanką kawy Dzisiaj nocka typowa- przewracałam się z boku na bok, w pewnym momencie zorientowałam się, że kręcę się w kółko i do niczego to nie prowadzi Ale względnie się wyspałam. Niedługo się skończy leniuchowanie.Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja dzisiaj jadę do rodziców bo moja chrześnica tam jest dalej z siostrą do sylwestra więc się pobawimy No i jutro rano na ryneczek pójdziemy
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby nie było, jest jeszcze dodatkowy też plus kp, oszczędność $, bo jednak mm kosztuje kupę kasy Ale oszczędność to akurat taki tylko bonus, a nie to co zaważa o wyborze
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Misia mi osobiście lewatywa z apteki uratowała d.psko! W szpitalu nikt mi jej nawet nie zaproponował, a po porodzie w domu miałam wrażenie, że nadchodząca kupa rozerwie szwy na c.psku!!!
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chce powalczyć o kp
w sumie zależy mi na tym - zakupiony laktator itp mam nadzieje ze dam rade ![]() co do mebli to mój TŻ robi sam zrobił juz garderbe a teraz w styczniu będzie robił komode dla małego
|
|
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też byłam kiedyś przeciwniczką kp ale teraz zupełnie zmieniłam zdanie i powalczę o kp.
Miłego dnia
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie wiem, jej chodziło o to ze ta lewatywa nie daje nic przy porodze bo jak kupka jest wysoko w jelitach to i tak wyleci podczas porodu jak ma wyleciec
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy komodę z przewijakiem Klups, ale jest dość szeroka, ok 83cm.
Siedzę przy herbacie i nie wiem co dzisiaj robić. Wczorajszy wózek mnie załamał, bo tż się wkurzył, bo on już nigdzie nie będzie mnie woził po całym śląsku wózek zamawiać. Juz kiedyś pisałam, on to wejdzie do pierwszego lepszego sklepu i kupi byle g*wno. A ja chcę jechać, dotknąć, porównać i mieć pewność że dobrze wydałam te 1500zl. Chyba sobie pozapisuje dalej co kupić dla siebie. To mówicie ze ta apteka Gemini jest najtańsza? Nie ma sensu biegać po aptekach i szukać? W Zdrovicie jest też tanio :yes: ale to stacjonarny sklep
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
G*wniane tematy :-D Ja chyba sobie zażyczę lewatywę w szpitalu, podobno nie jest to takie złe :-P
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj przejrzałam ta aptekę Gemini -pierwszy raz z życiu i w sumie się opłaca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

zeby jednak u Ciebie wszystko wrocilo do normy, choc dziwne zachowanie ma Twoja pralka, ale ja sie kompletnie nie znam 

. Nie ma to jak nie móc praktycznie nigdzie wyjść, ale czego się nie robi dla bobasa
. Mam nadzieję, że brzuch będzie współpracował i wytrzyma max 30 min chodzenia 

Dzisiaj nocka typowa- przewracałam się z boku na bok, w pewnym momencie zorientowałam się, że kręcę się w kółko i do niczego to nie prowadzi