Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 08:53   #3061
patulinka94
Zadomowienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
wiem, zawsze się ważę rano, przed jedzeniem ;]
proszę o kciuki na dzisiaj, żeby mi się dziecię ujawniło!!

No to czekamy na wieści o płci dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Hej ja też dzisiaj wizyta ale dopiero o 17.40 . Juz mam stres i przez to cala noc snil mi się mij gin. Ze czekałam w gigantycznej kolejce do gabinetu i cos tam jeszcze ale nie pamiętam. Ogolnie całą noc bzdury. Ale mam stres czy u mojego maleństwa wszystko dobrze i chciałbym w końcu się upewnić co do płci bo u nas to tez na razie stoi pod znakiem zapytania. A najlepsze to jest to ze w święta wszyscy pytali czy chłopiec czy dziewczynka i oczywiście na odpowiedz że jeszcze nie wiemy bylo zdziwko i nikt nie wierzyl. Oczywiście pretensje ze nie chcemy się przyznać :/
Kochana ja też się troszkę denerwuje przed każdą wizytą. Myślę ze to normalne z troski o nasze dzieciaczki
Trzymamy mocno kciuki za wizytę i czekamy na wieści
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 08:53   #3062
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ducha dobry sen haha

Gosiulka pfff ludziom to nie dogodzisz :P olac ich!:P

To czekam z niecierpliwością na Twój powrót od doktorka <3
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 08:57   #3063
annihilate
Rozeznanie

Velika i Gosiulka kciuki za dzisiejsze wizyty i poznanie płci

Nocki
ja jeszcze tydzień temu nie mogłam spać po nocach, a teraz śpię jak zabita i budzę się wyspana mimo, że wcześnie wstaje 5-6 oby ten stan trwał jak najdłużej tylko wtedy nic a nic mi się nie śni, a wcześniej też miałam jakieś głupie i bardzo realistyczne sny.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:00   #3064
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Trzymam kciuki za udane wizyty i za ujawnienie sie Waszych pociech w brzuszkach

Ja dzis zasnęłam kolo 2 i właśnie sie obudzilam, jakiś czas juz głupie sny mnie nie mecza
Stary 2015-12-29, 09:06   #3065
duchaa123
Wtajemniczenie

Ja mam wizyte 11 ale raczej nie bd miala usg bo teraz chyba sie wykonuje w 32 tygodniu powiedzial mi gin o tej dziewczynce ale pewnosci nie ma do konca a ja juz sama zaczelam sie nakrecac na ta corke nawet mowia mi ze zbrzydlam zreszta sama to widze tyle mi syfu powywalalo ze wygladam tragicznie jak sie nie pomaluje . No coz musze byc cierpliwa . W tygodniu wybieram sie na glukoze mialam isc przed siwietami ale niestety lenistwo-..

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:09   #3066
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

wrzucam zdjęcia wózka
wiem, że większości się nie spodoba ale ja jestem nim zachwycona
sorry za bałagan w tle, ale rozpakowywaliśmy się i w międzyczasie składaliśmy wózek
w następnej wiadomości wrzucę fotelik z bazą i fotelik na stelażu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2532.jpg (144,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2534.jpg (157,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2538.JPG (69,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2540.JPG (181,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2541.JPG (137,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2542.JPG (78,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2543.JPG (74,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2544.JPG (75,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2545.JPG (75,0 KB, 16 załadowań)

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:10   #3067
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

zdjęci oczywiście robione telefonem wczoraj wieczorem przez męża, więc ...nooo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2536.JPG (75,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2537.JPG (75,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2546.JPG (79,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2547.JPG (82,7 KB, 18 załadowań)

Mikołaj <3
Stary 2015-12-29, 09:10   #3068
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Młoda wczoraj cały wieczór robiła imprezę, po północy się ogarnęła ale nad ranem była powtórka z rozrywki.

Vel, gosiulka mam nadzieję, że w końcu dowiecie się kto mieszka w Waszycg brzuchach.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2015-12-29 o 09:29
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:11   #3069
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Ja mam wizyte 11 ale raczej nie bd miala usg bo teraz chyba sie wykonuje w 32 tygodniu powiedzial mi gin o tej dziewczynce ale pewnosci nie ma do konca a ja juz sama zaczelam sie nakrecac na ta corke nawet mowia mi ze zbrzydlam zreszta sama to widze tyle mi syfu powywalalo ze wygladam tragicznie jak sie nie pomaluje . No coz musze byc cierpliwa . W tygodniu wybieram sie na glukoze mialam isc przed siwietami ale niestety lenistwo-..
Nie nakręcaj się zbytnio na dziewczynkę, booo...
mnie ostatnio wysyfiło na twarzy strasznie, nie do zniesienia...koniecznie makijaż w domu nawet noszę, żeby listonosza nie przestraszyć a mam twarde dowody na męską płeć

Mikołaj <3
Stary 2015-12-29, 09:13   #3070
Neocleo
♡ + ♡ = ♡♡♡♡

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Z tego co mi jest wiadome a jestem pielęgniarką po pierwszym pobraniu powinno być do 100, po drugim do 180, po trzecim do 140...więc moje wyniki są ok wszystko mieści się w normie
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
masz rację właśnie tak czytam co dziewczyny piszą i też jestem zdziwiona - norma do 120 po 1h jest po jedzeniu a nie po obciążeniu 75g glukozy! ja nie jestem pielęgniarką ale cukrzycę ciążową przerabiałam w pierwszej ciąży i dużo czytałam na ten temat.

157 po godzinie od obciążenia jest trochę podwyższony ale na pewno nie przekracza normy

poniżej najnowsze zalecenia polskiego towarzystwa diabetologicznego czyli grupy największych autorytetów w tej dziedzinie:
https://journals.viamedica.pl/diabetologia_kliniczna/article/view/41372/28316
na stronie 57 są normy.
Właśnie! Popieram Was w 100% dziewczyny. Po teście obciążenia glukozą są inne normy, aniżeli po jedzeniu zwykłych posiłków. Po wypiciu glukozy po 1 godz. do 180 (ja miałam 150), a po 2 godz. do 140 (u mnie 125) i wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
To czemu gin zaznaczyła na skierowaniu tylko na czczo i po 2 godz. i twierdzi że wystarczy tak, nie miałam do niej zastrzeżeń ale teraz sie zdenerwowałam. zapytam jeszcze w laboratorium jak pójdę robić. mam skierowanie do laboratoria medyczme DIAGNOSTYKA
a ile płaciłyście za ten test?
Gdy ja robiłam ten test obciążenia glukozą 0-1-2, to była też ze mną w labie dziewczyna, która też miała tylko 2 pobrania: 0-2. Tak jej lekarz zlecił. Widocznie tak ma być.
A robiłam tez ostatnio alloprzeciwciała, mimo że moja grupa krwi to B RH+. Na wyniku mam napisane, że nie wykryto przeciwciał Niestety nie wiem ile poszczególne badanie kosztuje, bo zapłaciłam łącznie za wszystko 120 zł (morfologia, mocz, alloprzeciwciała, TOG 0-1-2, HBS, HCV oraz TSH).

velika, gosiulka22 - za Wasze wizyty mocne Oby płeć dzieciaczków w końcu dało się podejrzeć, bo ileż można żyć w niepewności?
Ja wizytuję co prawda jutro ale już mam pietra, czy aby wszystko jest ok.
Na nocki nie narzekam. Nie męczą mnie żadne sny Śpię jak zabita, jak tylko się położę do wyrka
Neocleo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:23   #3071
a_g_ata
Rozeznanie

##Glukoza##
Pozdrawiam z poczekalni... Wypiłam już ten trunek i był słodki jak cholera, ale dało się przeżyć...
Nawet nie czuje się tragicznie..choć Pani mówiła,ze mogę wymiotować, mieć zawroty głowy itp...mąż siedzi obok i trzyma za rękę:p mila odmiana:p zawsze wszędzie chodzie sama bo mąż w delegacji...ale teraz jest na urlopie:p niech się też pomęczy:p

##Wozki##
Koleżanka ma do sprzedania xlandera Europa za 900zł. Wczoraj byliśmy wozki oglądać i pn powiedział,ze dużo lepszy niż xlander jest baby designe..
I teraz tak..mam naradzie trzy opcje:
1.Kupić wózek od koleżanki
2.Kupić nowy xlander moce 2016 kolor szary za ok 1900zl
3.Kupić wózek baby designe lupo albo dotty 1500-1800

Wezcie pomozcie bo juz siły na te wózki nie mam...a maz się denerwuje,ze się zdecydować nie mogę:/

Wózek prawdopodobnie sponsoruje rodzice...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

AAA i jeszcze wczoraj macałam kocyki różnych firm ...i bezkonkurencyjne są kocyki z la millou...jakoś bawełny i minky mocno wyczuwalna...
Wiec ja na pewno kupie i kocyk i pościel z la millou
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 09:28   #3072
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Kochana tak jak Kejka Ci pisała - te ładnie wyglądasz/brzydko to BZDURA!
Mi ciągle mówią: że wyglądam ładnie, buzie mam ładną bez syfków a mam córkę i że na pewno lekarz się pomylił.
W ogóle taka ciotka z rodziny męża jak była w ciąży z synkiem wyglądała okropnie - każdy mi to powtarza, jak im mówię, że te pitolenie to bzdura i wtedy : o faktycznie, ciocia przy synku wyglądała bardzo brzydko, może faktycznie to nie działa.

W ogóle co to za ocenianie kobiet w ciaży pod kątem: wyglądasz łądnie vs wyglądasz brzydko.
irytuje mnie to jak cholera
Przed okresem też czasem wygladałam brzydko a czasem ładnie, szkoda że co miesiąc sie laski nie oceniają - bo to oczywiście kobiety, żaden facet mi nie powiedział czegoś tak idiotycznego
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
zdjęci oczywiście robione telefonem wczoraj wieczorem przez męża, więc ...nooo
No mi się podoba! śliczny wózeczek !!!
ale będziesz miała radochy na spacerkach heheh
21 tc córeczka
Stary 2015-12-29, 10:14   #3073
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
##Wozki##
Koleżanka ma do sprzedania xlandera Europa za 900zł. Wczoraj byliśmy wozki oglądać i pn powiedział,ze dużo lepszy niż xlander jest baby designe..
I teraz tak..mam naradzie trzy opcje:
1.Kupić wózek od koleżanki
2.Kupić nowy xlander moce 2016 kolor szary za ok 1900zl
3.Kupić wózek baby designe lupo albo dotty 1500-1800

Wezcie pomozcie bo juz siły na te wózki nie mam...a maz się denerwuje,ze się zdecydować nie mogę:/

Wózek prawdopodobnie sponsoruje rodzice...

Ja mogę się jedynie wypowiedzieć na temat wyglądu i tego co dla mnie na +/- patrząc na opisy i zdjęcia, bo nie macałam

Więc od koleżanki bym nie brała xLandera Europe. Jakiś taki wielki i w ogóle

Pan wytłumaczył dlaczego BABY Design jest lepszy?
Bo takie powiedzenie bez uzasadnienia to wiesz..o kant dupki Poczytaj opinie albo najlepiej znajdź bloga na którym mamy testują wózki Ja się tym kierowałam przy zakupie

Ja zawsze lubiłam xLandery, mają bardzo dobre opinie, nie słyszałam, żeby ktoś narzekał na jakiś. Dużo ich jeździ (przynajmniej u mnie) i wg mnie jest to połączenie dobrego wyglądu z funkcjonalnością. Jedyny minus to chyba kółka? Nie są pompowane chyba? Ale ja tylko ze zdjęcia pisze jakby co No i zależy co kto potrzebuje przecież

Baby design Dotty Eco są śliczne (tapicerki) ...ale ta rama jakoś mnie nie przekonuje (stelaż znaczy się).

Nie wiem jak one oba mają jeśli chodzi o wagę, wymiary itp..musisz sobie to porównać. Wyznacz co jest dla Ciebie najważniejsze i tak będzie najłatwiej zadecydować.

Ja z tych trzech odwaliłabym xLandera Europe od razu, a wzięła xLandera xMove chyba Tak jak pisałam, łączy wygląd z funkcjonalnością. W ogóle jest ładny sam w sobie

Poli dziękuję
tak dopiero teraz na 100% poczułam,że to zaraz...że to prawie już...Już bym chciała wstawić łóżeczko dla Małego aaaa...i jakbyś mogła na pierwszej stronce wpisać Mikołaj raczej na 99,999999% już zostanie nam Miki Wszyscy już tak do Niego mówią

Mikołaj <3
Stary 2015-12-29, 10:16   #3074
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, zawsze się ważę rano, przed jedzeniem ;]
proszę o kciuki na dzisiaj, żeby mi się dziecię ujawniło!!
W takim razie trzymamy kciuki

Cytat:
wrzucam zdjęcia wózka
wiem, że większości się nie spodoba ale ja jestem nim zachwycona
sorry za bałagan w tle, ale rozpakowywaliśmy się i w międzyczasie składaliśmy wózek
w następnej wiadomości wrzucę fotelik z bazą i fotelik na stelażu
Wczoraj widziałam taki na ulicy, i bardzo mi się spodobał

Wiecie co, do wczoraj myslałam, że kobiety w ciaży siedzą najdłużej w gabinecie lekarskim, dziś wiem, że nie. Najdłużej siedzą stare mohery Ja byłam ze wszystkim ok 30 minut, a moher ponad 40 Opóźnienie było ogromne mimo, że prywatny.

Obudziliśmy się z tż o 10
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:21   #3075
a_g_ata
Rozeznanie

Dzięki Kejka za opinie Odrzuciłam wózek po koleżance dzięki Tobie
To teraz tylko rozkmina pomiędzy xlander move a baby designe :p oba modela podobne wagowo...składanie takie samo...dotty niby bardziej się buja i ma lepsze krzeselko,ze dziecko się nie slizga:p a ty Kejka jaki masz?
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
Stary 2015-12-29, 10:28   #3076
Polinezyjka
Zakorzenienie

Uwielbiam jak mnie młoda kopie
i jak widzę jak brzuszek mi się rusza - mogłabym tak siedzieć czuć i patrzeć

Jesu jestem sto procent pewna, że będę za tym cholernie tęsknić i jeśli poród nie pozostawi traumy to szybko zrobię rodzeństwo małej

Cytat:

Ja mogę się jedynie wypowiedzieć na temat wyglądu i tego co dla mnie na +/- patrząc na opisy i zdjęcia, bo nie macałam

Więc od koleżanki bym nie brała xLandera Europe. Jakiś taki wielki i w ogóle

Pan wytłumaczył dlaczego BABY Design jest lepszy?
Bo takie powiedzenie bez uzasadnienia to wiesz..o kant dupki Poczytaj opinie albo najlepiej znajdź bloga na którym mamy testują wózki Ja się tym kierowałam przy zakupie

Ja zawsze lubiłam xLandery, mają bardzo dobre opinie, nie słyszałam, żeby ktoś narzekał na jakiś. Dużo ich jeździ (przynajmniej u mnie) i wg mnie jest to połączenie dobrego wyglądu z funkcjonalnością. Jedyny minus to chyba kółka? Nie są pompowane chyba? Ale ja tylko ze zdjęcia pisze jakby co No i zależy co kto potrzebuje przecież

Baby design Dotty Eco są śliczne (tapicerki) ...ale ta rama jakoś mnie nie przekonuje (stelaż znaczy się).

Nie wiem jak one oba mają jeśli chodzi o wagę, wymiary itp..musisz sobie to porównać. Wyznacz co jest dla Ciebie najważniejsze i tak będzie najłatwiej zadecydować.

Ja z tych trzech odwaliłabym xLandera Europe od razu, a wzięła xLandera xMove chyba Tak jak pisałam, łączy wygląd z funkcjonalnością. W ogóle jest ładny sam w sobie

Poli dziękuję
tak dopiero teraz na 100% poczułam,że to zaraz...że to prawie już...Już bym chciała wstawić łóżeczko dla Małego aaaa...i jakbyś mogła na pierwszej stronce wpisać Mikołaj raczej na 99,999999% już zostanie nam Miki Wszyscy już tak do Niego mówią
Się robi

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
W takim razie trzymamy kciuki

Wczoraj widziałam taki na ulicy, i bardzo mi się spodobał

Wiecie co, do wczoraj myslałam, że kobiety w ciaży siedzą najdłużej w gabinecie lekarskim, dziś wiem, że nie. Najdłużej siedzą stare mohery Ja byłam ze wszystkim ok 30 minut, a moher ponad 40 Opóźnienie było ogromne mimo, że prywatny.

Obudziliśmy się z tż o 10
hahha dobre!

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
....
Jowitazz Kochana ja teraz obczailam, że jesteś w zaginionych na liście! Już wrzuciłam Cię i powiedz mi jak pokolorować ? bo nie pamiętam czy pisałaś jaką płeć ma Twój maluszek
No i daj znać jeśli macie imię
21 tc córeczka
Stary 2015-12-29, 10:40   #3077
duchaa123
Wtajemniczenie

No wiem wiem juz sie uspokajam z ta dziewczynka wiem ze sa rozne przypadki nawet przy porodzie okazuje sie inaczej niz mialo byc . Dla mnie to nie ma znaczenia az tak bardzo oczywiscie chciala bym dziewczynke i miec parke ale najwazniejsze jest oby zdrowe

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:45   #3078
velika
Winter is coming

kejka fajny ten wózek
agata ja też myślałam albo nad xlanderem albo baby design... na razie jestem wstępnie zdecydowana na ten drugi, dotty albo lupo comfort, ale muszę w sklepie pooglądać, może się skuszę na xlandera jednak? Daj potem znać, co ostatecznie wybrałaś. One się w sumie dużo chyba nie różnią...
zaliczyłam lekarza od rana, niby nie czuję się jakoś tragicznie, ale w płucach mnie boli i wolałam, żeby mnie ktoś obejrzał. Na szczęście antybiotyku nie trzeba, mam się kurować naturalnymi sposobami, właśnie sobie szałwię zaparzyłam do płukania gardła.
dzięki za kciuki!
Rozmawiałam też ze znajomą, która ma termin na 10.04, najpierw jej wyszło miesiąc temu, że dziewczynka, a tydzień temu, że chłopiec i bądź tu mądry

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-12-29 o 10:47
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:52   #3079
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Z tego co mi jest wiadome a jestem pielęgniarką po pierwszym pobraniu powinno być do 100, po drugim do 180, po trzecim do 140...więc moje wyniki są ok wszystko mieści się w normie
To dla normalnej cukrzycy... Z tego co ja wiem, to normy się zmieniają dla kobiet w ciąży. To może w tym roku są inne? Już nic z tego nie rozumiem..
Na wszelki wypadek jeszcze skonsultuj gdzieś swój wynik, żeby nie było żadnych niespodzianek.

edit. przeczytałam załącznik i faktycznie norma do 180. pogubiłam się całkiem... ta diagnoza kosztowała mnie wiele nerwów i stresu. czyżby niepotrzebnie?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
u mnie dokładnie 24t6d. O ten dzisiejszy wynik obwiniam miód, który wczoraj dodawałam do herbaty, bo nie zdarzyło mi się przez 2 miesiące mierzenia mieć więcej niż 100 na czczo, powyżej 95 mi się zdarzyło kilka razy zaledwie. Najczęściej w okolicach 90. Miałam iść w zeszłym tygodniu na krzywą, ale nie miałam jak i dopiero 5.01 pójdę. Zresztą jak mi cukrzyca wyjdzie to nic się nie zmieni, bo pilnuję jedzenia od dłuższego czasu. Z tym, że te cukry są dziwne, bo po identycznym jedzeniu potrafią mi różne wyniki wychodzić w zależności od dnia. I nigdy nie wiem co mi glukometr pokaże Raz po zjedzeniu połowy pudełka lodów miałam 86 niższy niż na czczo
lulka gratuluję wizyty szkoda, że nadal musisz leżeć, ale juz bliżej niż dalej
śmiać mi się chciało dzisiaj z chłopa, kazałam mu położyć łapę na brzuchu, bo dzieć szalał, no to położył i dostał takiego kopa, że się przestraszył i mu wyszła gęsia skórka ze strachu
Czyli miodu Twój organizm nie toleruje. Ja bym sobie herbatkę z miodem wypiła, ale trochę się boję.
Ja ostatnio kawałek ciasta zjadłam i też miałam niższy niż na czczo Czasami się zastanawiam, czy te glukometry działają czy nie
Wczoraj TŻ zabrał mnie do restauracji i zjadłam spaghetti z suszonymi pomidorkami i mój cukier wynosił 100, także jestem zaskoczona

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
To czemu gin zaznaczyła na skierowaniu tylko na czczo i po 2 godz. i twierdzi że wystarczy tak, nie miałam do niej zastrzeżeń ale teraz sie zdenerwowałam. zapytam jeszcze w laboratorium jak pójdę robić. mam skierowanie do laboratoria medyczme DIAGNOSTYKA
a ile płaciłyście za ten test?
Ja dzwoniłam do swojego i mówili, że jak w ciąży jestem to 2 razy po wypiciu glukozy. W Diagnostyka też pytałam jakiś czas temu to mi powiedzieli to samo...
A płaciłam ok. 40 zł. Także nie tak źle

Edytowane przez jowitazz
Czas edycji: 2015-12-29 o 11:09
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:52   #3080
a_g_ata
Rozeznanie

Velika jade dzisiaj ostatecznie dokonać wyboru...mam nadzieje,ze się uda..ceny obu wózków podobne...funkcje podobne...ale sprzedawcy w każdym sklepie mówią,ze xlander przereklamowany:/ w zasadzie to kwestia tapicerki jest teraz:p ehh chce mieć juz ten wybór za sobą:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
Stary 2015-12-29, 10:55   #3081
velika
Winter is coming

No ja na początku czytałam w sumie same pozytywne opinie o xlanderach, potem trafiłam na baby design i miał jeszcze lepsze opinie, dlatego wstępnie się decyduję na ten drugi. Ale póki nie zobaczę na żywo to nie ma co gdybać jeszcze w żadnym sklepie nie byłam i nawet nie wiem, kiedy pójdę, jakoś w lutym pewnie najprędzej.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 10:59   #3082
kropcia007
Wtajemniczenie

Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Lucy stoi u mnie cały karton rzeczy wanienka stokke z wkładem, kura do karmienia, miś szumis, 3 zestawy pościeli prześcieradeł i ochraniaczy, torba do wozke, organizer do wozka, termometr bezdotykowy microlife, kocyk i podusia minky, nawilżacz powietrza i akcesoria kosmetyczne takie jak pieluchy waciki gaziki smoczki butelka nakładki na sutki maść aspiratory itd itp

W ikea kupiłam dywanik i komodę.
Lozeczko Pinio.
W jysk materac kołdrę i poduszkę.
Zamówiłam tez drabinę dekoracyjna u stolarza

Ze smyka ubranek nie kupowałam tylko przewijak organizer beaba i zestaw kąpielowy beaba ( jeszcze nie doszło) zamówiłam tez kocyk tkany z poofi ale trochę poczekam bo szare niedostępne bedą w styczniu. Kobietka tez mi w styczniu zrobi kocyk z włoczki

Ubranka kupuje od koleżanki troszkę albo hm lub w zarze bo tam najbardziej mi sie podobają. Buciki z hm zamawiałam online i teraz są przecenione a ja za pełna cenę kupowałam body kopertowe 56 tez kupiłam z hm - wszystko online bo stacjonarnie zawsze przebrane są rzeczy.

Kejka jak tylko przyjdzie kosmetyczka zrobię Ci prezentacje

Brakuje mi juz tylko
Laktatora niani ładowarki do akumulatorków pieluch i chusteczek pozostałe rzeczy juz mam

Śniło mi sie 3 dni temu ze odeszły mi wody i dotknęłam die w kroku a tam główka juz wychodziła raz sie napiełam i mąka wyskoczyła ️ i karmiłam ja cycem tak jak czytałam dzien wcześniej w książce i do sąsiadki po pampersy biegłam bo przeciez jeszcze Nue kupiłam

Wczoraj byłam u koleżanki poród zajął jej całe 22 minuty

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-12-29 o 11:21
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:01   #3083
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Uwielbiam jak mnie młoda kopie
i jak widzę jak brzuszek mi się rusza - mogłabym tak siedzieć czuć i patrzeć

Jesu jestem sto procent pewna, że będę za tym cholernie tęsknić i jeśli poród nie pozostawi traumy to szybko zrobię rodzeństwo małej

Się robi

hahha dobre!

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Jowitazz Kochana ja teraz obczailam, że jesteś w zaginionych na liście! Już wrzuciłam Cię i powiedz mi jak pokolorować ? bo nie pamiętam czy pisałaś jaką płeć ma Twój maluszek
No i daj znać jeśli macie imię
Tak, jestem, bo na bardzo długo zaginęłam. Noszę malutkiego chłopca, możesz dopisać też imię Ksawery
Stary 2015-12-29, 11:20   #3084
lucy111
Zadomowienie

Kropcia widzę już konkretne zakupy.
Skąd pościel zamawialas?
Kocyk z poofi tez planuje kupić prawdopodobnie szary.
Zapomniałam żeby zerknąć na wyprzedaże w zarze, zaraz nadrobie ☺

Kejka AsiaPo niestety nie widzę zdjęć w aplikacji, po nowym roku nadrobie. Pewnie same piękności. ☺jak ostatnio bylam w tesco to było tyle pięknych rzeczy dla dziewczynek.

Kejka co do wozka to oglądałam go na stronie i mi akurat się podoba.
Dzięki za rady na temat body, w takim razie nie będę kupowała aż tyle kopertowych. Dam radę ze zwykłymi. ☺

Nie wiem co jest z powietrzem u mnie w domu ale chyba zbyt suche jest bo już drugi dzień budze się z katarem i wysuszonym bolącym gardłem.

ZAKUPY
Dziś byłyśmy z mama na dostawie w sh. Weszłam późno bo boje się tego tłumu ale nakupilam sporo ☺

Dorwalam m in nowe buty zimowe, kurtkę przeciwdeszczowa z marksa jak nową i jeszcze jedna jeansowa.
No i oczywiście mnóstwo rzeczy dla Leona np. drugi ochraniacz do łóżeczka, śpiworek mamas &papas, spodenki, kilka sweterkow i body.
Wklejam tez zdjęcia plaszczyka. Nie jest typowo ciążowy, ale miejsca na brzuszek mam sporo ☺
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1451384021681.jpg (77,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451384034065.jpg (90,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451384090620.jpg (75,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451384103506.jpg (75,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451384115978.jpg (45,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451384129498.jpg (73,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1451384144809.jpg (73,2 KB, 29 załadowań)
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:21   #3085
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Tak, jestem, bo na bardzo długo zaginęłam. Noszę malutkiego chłopca, możesz dopisać też imię Ksawery
Super
w takim razie gratuluje syneczka i dopisałam już imie (piękne!)
21 tc córeczka
Stary 2015-12-29, 11:24   #3086
kropcia007
Wtajemniczenie

Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Lucy pościel zamawiałam z Allegro. Kocyk z poofi tez z allegro ale mieli szary na aukcji a pózniej zadzwonili ze nie maja i producent tez nie ma wiec nie wiem o co kaman. Poczekam 2 tyg jak nie bedzie nadal to zamówię z color stories. W zarze to juz prawie nic nie zostało na dziecięcym ja 26 juz czatowalam i było juz mało rzeczy.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:25   #3087
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Super
w takim razie gratuluje syneczka i dopisałam już imie (piękne!)
Dzięki kochana
Stary 2015-12-29, 11:26   #3088
a_g_ata
Rozeznanie

Sprzedawca powiedział,ze na baby dotts trzeba trochę czekać bo jest zapotrzebowanie na nie..mówił,ze bezpiecznie dwa miesiące przed terminem
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
Stary 2015-12-29, 11:26   #3089
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Kropcia widzę już konkretne zakupy.
Skąd pościel zamawialas?
Kocyk z poofi tez planuje kupić prawdopodobnie szary.
Zapomniałam żeby zerknąć na wyprzedaże w zarze, zaraz nadrobie ☺

Kejka AsiaPo niestety nie widzę zdjęć w aplikacji, po nowym roku nadrobie. Pewnie same piękności. ☺jak ostatnio bylam w tesco to było tyle pięknych rzeczy dla dziewczynek.

Kejka co do wozka to oglądałam go na stronie i mi akurat się podoba.
Dzięki za rady na temat body, w takim razie nie będę kupowała aż tyle kopertowych. Dam radę ze zwykłymi. ☺

Nie wiem co jest z powietrzem u mnie w domu ale chyba zbyt suche jest bo już drugi dzień budze się z katarem i wysuszonym bolącym gardłem.

ZAKUPY
Dziś byłyśmy z mama na dostawie w sh. Weszłam późno bo boje się tego tłumu ale nakupilam sporo ☺

Dorwalam m in nowe buty zimowe, kurtkę przeciwdeszczowa z marksa jak nową i jeszcze jedna jeansowa.
No i oczywiście mnóstwo rzeczy dla Leona np. drugi ochraniacz do łóżeczka, śpiworek mamas &papas, spodenki, kilka sweterkow i body.
Wklejam tez zdjęcia plaszczyka. Nie jest typowo ciążowy, ale miejsca na brzuszek mam sporo ☺
Och jakie Ty piękne rzeczy wynajdujesz!!!!! PIĘKNE!!

Ja się zaraz przejadę na szmaty ale to tak raczej by ruszyć tylek z domu, bo troszke późno już ale a nóż coś znajdę jeszcze zahaczę o entliczek
21 tc córeczka
Stary 2015-12-29, 11:42   #3090
NieIdealna82
Raczkowanie

Hej Wszystkim

Ja po wizycie.
Mały bobek ładnie rośnie,główką ułożony do kanału więc dlatego go tak nisko czuje.
Wody w porządku,wyniki i szyjka też dobrze.

Mam wyznaczony dzień cięcia na 8 kwietnia !!!

Powodzenia pozostałym dzisiaj na wizytach
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości