|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III
Cytat:
aż sama nie mogę się nadziwić ze takie cuda się trafiły ☺ Idź idź ja wczoraj byłam po południu i sporo jeszcze nakupilam. Cytat:
Daj znać co zdecydowaliscie. Nad jakim kolorem myślisz? |
||
|
|
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas wizyta 5 stycznia. |
|
|
|
|
#3093 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- ja pewnie dam znac późno wieczorem jak po wizycie bo znając mojego lekarza po świetach będzie mnóstwo kobiet pewnie poślizg minimum godzinny plus dojazd. a jak przyjadę to od razu musze kłaść córe spac, czytac bajki itp. więc może na 22 się wyrobie
|
||
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GOSIACZEK, z tych trchech to wg mnie cybex najlepiej wypada... bugaboo leci trochę na renomie ale mocno kwiczal ostatnimi laty po testach - szkodliwe substancje, użytkowanie i praktyczność tez nie powalają. .. joolz ewentualnie też ok ale kubełkowe spacerówka. ... hmhmmm
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Czesc asortymentu wyprawkowego
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
:
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaPo piękne te Twoje zakupy ten pierwszy zestaw boski
Ineso taki szpiczaty brzuch robi mi sie za kazdym razem jak leze na plecach i póbuje wstać tak to śmiesznie wygląda... Vielka 3-mam mocno kciuki za wizyte i bezwstydność dzieciaczkaSEN Tragedia ostatnie dni nie mogę spać budzę sie o 4 i koniec dziś o 5 mnie obudził taki ból brzucha że prawie płakałam wstać z łóżka nie mogłam do toalety myślałam że to przez pełny pęcherz ale po opróżnieniu nadal ból. wziełam no spe magnez i bolał dalej usnęłam na 2 h i wstałam i nadal ból teraz leże nic dziś nie robie troche boli ale mniej jak wstaje znowu ból podbrzusza.... myślalam może że to przez pełne jelita ale rano byłam w toalecie a ból się utrzymuje najbardziej z prawej strony nie wiem co o tym myśleć czekać do jutra na wizytę jechać na IP
|
|
#3098 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba że można coś nieoryginalnego do tego dopasować? Bardzo bym chciała pompowane koła, terenowe. Ale w większości wózków są ogromniaste - w ogóle większość wózków, które wymieniacie to o ile podobała mi się w necie to na żywo przeraża - jak się z tym zmieścić w mieście na chodniku, itd.? Znów te małe kółeczka piankowe beznadziejne. Tylko ten baby jogger ma dość małe a pompowane koła i ogólnie ich rozstaw nie zabiera dużo miejsca, taki zgrabny jest. |
|||
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
GGI mialam jednej nocy podobny bol, tez caly następny dzien przelezalam i minal, wiecej sie nie pojawil
|
#3100 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3101 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
po patrzyłam na ten baby jogger city mini, fajny i leciutko tylko trochę nasz budżet przekracza. Skoro i gondola i spacerówka są ok, to pewnie warto Ehhh... trudna decyzja Cytat:
Cytat:
Ale wczoraj mi się brzuszek napinal aż się bałam ze skończy się na izbie przyjęć, a jeszcze na dodatek jestem teraz bez męża u mamy. Całe szczęście dziś już ok ☺ SEN u mnie też problemy ze snem, nie mogę sobie wygodnej pozycji znaleźć. Dziś aż sama sie zdziwiłam jak obudziłam się na plecach, a nigdy tak nie śpię :p Teraz bez męża jeszcze trudniej mi się wygodnie ułożyć. |
||||
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje!!! kurcze już dokładną date znasz
|
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez czuje jak kopie nisko jak bylam na usg to bylo ulozone glowkowo do tego lozysko na przedniej scianie brzucha dlatego tez na poczatku slabo czulam ruchy, no i ciezko bylo tez ustalic plec na pewno . Wlasnie musze zaczac rozgladam sie za wozkiem nawet tz mi to zasugerowal po naszym malym sie nie nadaje bo i tak byl po siostrze mojego brata i mial 3 lata a teraz jest w stanie opkananym wiec trzeba poszukac nowego
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
wow ale szalejecie z zakupami ja nie kupuje narazie bo się nie mieszcze ze wszystkim ale trzeba sie rozglądać....
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
1,5 godz oglądaliśmy wózki
ten Bugaboo mocno przereklamowany. Jest okrutnie niski, moj maz wyglądał jakby prowadził wózek dla lalek ponadto faktycznie cieżko dostać sie do kosza pod gondola, ma beznadziejny hamulec bo trzeba dwóch rak użyć by go uruchomić. Jedynym plusem dla mnie była ta przekładana raczka. Nie podoba mi sie to kubełkowe siedzenie, ktore sie robi z gondoli, i w ogóle sama gondola wyglada jak trumna ![]() Joolza nie było, ale wybraliśmy Cybex priam w wersji Lux i fotelik aton q. Jest mega Ale sie jaram a moj maz chyba jeszcze bardziej Potem wiecej napisze i odniosę sie do postów. Teraz wracam do domu pakować nas, ciekawe czego zapomne
|
|
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamówiłam już wczoraj dwie komody, ciekawe kiedy przyjdą, bo trzeba się zabrać za pokój chłopaków
![]() Mam pytanie, kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki? Bo ja nie pamiętam kiedy to robiłam w pierwszej ciąży właśnie 2 miesiące przed to trochę długo żeby leżały nie używane, ale z drugiej strony boję się, że nie zdarzę bo przy moim synku i tak mam dużo prania i mało czasu. Tabaska też muszę się zabrać za takie akcesoria powiedz mi skąd zestaw ze szczotką i co w nim jest jeszcze?
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak mówisz nie chce żeby leżały gdzieś w szafce długo bo mam wrażenie ze będą nieświeże. Do prasowania najwyżej zagonie męża ☺ |
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Zestaw ze szczotka do czesania czy ten do mycia butelek?
Wszystko zamawialam u jednego sprzedawcy na allegro aptekawrynku ale troche sie wkurzylam ze wydalam 650zl, obiecywali gratisy a nic nie dostalam i za przesyłkę tez trzeba bylo zaplacic ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- http://m.canpolbabies.com/pl/products-view/list/35#792 To jest dokladnie ten zestaw z canpolu
|
#3109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cybex fajny..ale ta cena zwala z nóg:pA wczoraj ogladalam Bugabuu..gondola jest tak nisko,ze każda osoba powyżej 165 wygląda z nim przekomicznie
|
|
#3110 |
|
Mama Land
|
Kejka: Wózek wygląda na MEGA lekki! Świetny fotelik
Poli: W Tesco taniej niż w SH: 5cio pak body 20 zł, 3pak śpiochów 33zł ![]() Lucy: Aż mam ochotę iść na szmaty, ale ja ledwie sobie radzę w sklepie normalnym, a co dopiero w SH NieIdealna: Super Mąż mnie nienawidzi! Od rana klei pierogi ruskie, a potem mnie całuje W dodatku jestem dziś bez obiadu, bo on się zajarał tymi pierogami, a dla mnie nic nie ma, bo jak miałam zrobić sobie farsz na słodko, to mi się odechciało Tabaska, Kroopcia: Zaczynam panikować, przez Wasze zapasy wyprawkowe GGI: Jak masz możliwość, to zadzwoń do gina. Jak Cię uspokoi, a ból do jutra nie przejdzie, to jedź na IP!
|
#3111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że Cię poproszono do kasy U mnie nie ma szans jak jestem w zasuniętej kurtce, bo jest szeroka i nic nie widać. No chyba że się rozsunę![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Matko, wczoraj miałam erotyczny sen z... kobietą w roli głównej ![]() Polecicie jakąś walizkę na kółkach średniej wielkości (do szpitala) do 100zł? Przeglądałam allegro i taka mi wpadła w oko http://allegro.pl/okazja-80-walizki-...747908543.html ale jak za tę cenę to nie wiem czy się zaraz nie rozleci no i te kółka nie wyglądają na solidne. |
||||
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadzwoniłam do gina gówno wiele mi powiedział kazał jeść no spe co 6 godzin i magnez 4x dziennie jak nie przejdzie jecchać na IP.
|
|
|
#3113 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jak widać nie tylko ja tak mam. W ogóle to się zastanawiam czy to na pewno dziecko - a nie jakieś dziwne wypięcie macicy. Bo przed chwilą dziecko czułam w innym miejscu a namiot taki sam.2. A wiesz, że mnie się zdarzyło też jakoś w którąś z ostatnich nocy ![]() 3. Chyba nie kupiłabym w ciemno. Lepiej troszke obmacać i pojeździć, bo możesz trafić na naprawdę szajsowy plastik który pęknie z byle czego. Ja w ciągu ostatnich 10 lat zajeździłam kilka walizek i z mojego doświadczenia wynika, że nie ma reguły - najlepiej trzymała mi się jedna z hipermarketu. W zeszłe wakacje zaszalałam i kupiłam na wyprzedażach dwie walizki w Witchen - małą i tą dużą, ale nie największą. Bardzo odradzam tą firmę. Na pierwszym wyjeździe z małą od razu wyrwał mi się uchwyt - wypadł gwint. A nawet nie była ciężka. Naprawili mi ją. Potem się okazało, że kółka mimo że duże, kauczukowe - to mają jakąś wadę i się blokują - co ja się z nią namęczyłam, w zasadzie po dworcach to nią sunęłam a nie jechałam. To samo z dużą - tylko tam, jak napakowaliśmy i tż miał siłę ją ciągnąć to po jednym wyjeździe wytarliśmy połowę (sic!) kółek. Poszliśmy zareklamować już obie, żeby sto razy nie jeździć. Zaproponowali wymianę albo wybranie sobie w tej cenie innych w sklepie. Nie chcieliśmy tych samych, bo skoro wada kółek to wiadomo, że problem ten sam. Więc spędziliśmy ponad godzinę w sklepie próbując zamiennie wybrać inne, co nie było łatwe bo kupowałam je w cenie promocyjnej. W końcu wybraliśmy i okazało się, że dwie kosztują o 60zł mniej niż te stare, więc musieliśmy coś dobrać, bo kasy nam nie mogą oddać. A kup coś za 60 zł w witchen Mogłam oczywiście dopłacić, ale jaki to interes, poza tym nic ciekawego nie było. Rozważałam parasolkę (dopłata 15zł) ale w nowych, wszystkich - był poluzowany jeden metalowy element, no badziew jak nic. W końcu znaleźliśmy jedną rzecz w cenie 60 zł - kłódkę! na nic nam ona do walizek bo mają zamki szyfrowe, ale ja naiwa myślałam że może się nada do zabezpieczania wózka, na co tż stwierdził, że to można rozerwać przy odrobinie siły. Nowe walizki znów badziew - na pierwszym wyjeździe w dużej wypadły nam takie niby ozdobne ,,kołpaki" w trzech kółkach Przy czym zaznaczam, że my walizką poruszamy się tylko z klatki do samochodu i z samochodu do pokoju hotelowego Ogólnie mam plan iść do UOKiK następnym razem, bo ja pierdzielę wymianę u nich na kolejny badziew i ciągłe jeżdżenie do sklepu, który nam kompletnie nie po drodze.
|
||
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie to wóz idealny do miasta z nierównościami, czyli do każdego polskiego miasta, no i na plaży wyrabia ponoć lekko, więc i na urlopie się spisze. A że lekki i fajnie się składa to wpakujesz do auta, wniesiesz po schodach... popatrz na ceny używek, one nieźle się trzymają.
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Mój brzuch tez sie robi taki wąski i spiczasty podczas wstawania, zauwazylam to jak sie w wannie podnosilam. Staram sie podtrzymywać zawsze rękoma, bo od 4 miesiąca nie powinno sie wykonywać ćwiczeń leżąc na plecach bo to w jakiś sposób obciąża brzuch a takie podnoszenie sie to tez ćwiczenie. Wydaje mi sie ze ten śmieszny kształt brzucha jest normalny i chyba kazda z nas ma taki podczas podnoszenia sie z pozycji lezacej
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
wstawiam zdjecia pokoiku, ktory maz pomalowal, zrezygnowalismy z tapety w chmurki na skosie bo byla za droga, a innej idealnej nie dostalam
|
#3118 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
W akcesoria wchodzi tam wszystko - np. pałąk ok. 100 zł (gdybym kupowała za rok to wzięłabym już tackę zamiast pałąka), konieczna jest wkładka bo oryginalny ortalion jest śliski, śpiworek to 250zł. Tak właśnie myślę, że folia za rok byłaby może nawet zbędna - on ma mega dużą budę, a i dziecko większe ubrać już można inaczej i ewentualnie dosłonić tańszą folią. Torby tam nawet nie ma oryginalnej, dlatego że odradzają, ale też myślę że lżejszą powieszę (moją ). No i te cholerne adaptery do fotelika ponad 100 zł. W dodatku na większości zdjęć i fotelik i gondola wpinane są bez odpięcia spacerówki - wygląda to źle i nie wiem czy to jest jedyna opcja. Wydaje mi się, że raz widziałam foto bez spacerówki, ale teraz nie mogę odnaleźć. Dopytam w sklepie którymś, ale wczoraj w entliczku przez godzinę wszyscy sprzedawcy byli zajęci![]() X landery Całkiem fajnie wyglądają wg mnie, tylko cały efekt niweczy to ich wielgachne logo I po co im takie epatowanie marką? Żeby to ładne logo chociaż było. Nie lubię takiego bicia po oczach napisami.
Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2015-12-29 o 14:07 |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Nieidealna gratuluje!!! I fajnie ze juz termin masz wyznaczony <3
Lucy właśnie wracam, troszkę kupiłam, nie takie piękności jak Ty ale i tak jestem zadowolona ![]() Siku!! No ratunku! Jak chodzić po sklepach jak ja sikam co sekundę. Zrobiłam przed wyjściem, wysiadlam z tram i czuje ze sie chce, mysle sobie - dobra oblecw trzy SH i moze znajdę jakas kawiarenke to napije sie herbaty i skorzystam z WC. Ale dupa! Nie znalazłam! Oblecialam te sklepy a mala mnie tak kopie ze ledwo trzymam! Wracam teraz tramwajem i normalnie myśleć nie moge :|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, że dokonaliscie świetnego wyboru, ten cybex jest super Antek jest na pewno z was dumny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

ale to tak raczej by ruszyć tylek z domu, bo troszke późno już ale a nóż coś znajdę
jeszcze zahaczę o entliczek 

ten Bugaboo mocno przereklamowany. Jest okrutnie niski, moj maz wyglądał jakby prowadził wózek dla lalek

Spanikowałam, ale dotarło do mnie że nic nie boli, odchyliłam się bardziej i spłaszczył się. Chciałam pokazać w domu tż, i tylko się wychyliłam i to samo - zmacaliśmy próbując wyczaić jak ten mały leży i która to jego część ciała odstaje tak śmiesznie, ale niewiele wywnioskowaliśmy. Czadowa sytuacja, dopiero do mnie obrazowo dotarło jaki ten dzieć wielki i że tam jest