Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 11:16   #1201
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Hej Śniło mi sie, ze zaczęłam rodzic Napisałam do Was "Dziewczyny to juz!!! Wody odeszły" i pojechałam na porodówkę

Dzis przychodzi nowe żelazko i zaczynam prasowanie I pakowanie torby.

Aha - dziewczyny od kilku dni codziennie boli mnie głowa, Apap działa na ten ból, ale słabo go brać 2x dziennie codziennie wiec sie mecze. Nawrot bólów głowy zbiega sie z czasem kiedy zaczęłam brać luteinę dowcipnie - któraś ma taki efekt uboczny?
Marcia teraz juz tez Ci moge powiedzieć, ze ta luteina mi powiększyła małe zaskórniki, ale nowych raczej nie dodała... Zrobił sie jeden duzy pryszcz, ale mi sie zdarza raz na jakis czas takie cos na twarzy.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kupiłam wszystko
Od materaca, przez paczke pampersow, wszystkie kosmetyki, przewijak, podklady, majty, koszule do karmienia, naklejki na sciane i wszystkie przybory kosmetyczne Jestes z siebie dumna. Boziu ale sie umordowałam, a hajsu wydalam ponad tysiaka ale w tym apas rzeczy i dla Poli pare kosmetykow z gemini bo i tak mi sie pokonczyly a nie ma sensu placic za wysylke pare razy.

Ufff, ale hardcore. Brakuje mi jeszcze tylko fotelika do auta i kocyka muślinowego ale to musze wiekszy research zrobic bo reszte juz mialam wybrane wystarczylo odszukac najlepsza cene i odklikać

moj TZ by padł
Ale super ze tak ogarnelas wszystko na jeden raz

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Esorku ja jestem skorpion

Wiele razy juz mówiłam M ze boli mnie jak on tak się zachowuje..i mówię że jak mu tak źle ze mną to niech mnie zostawi i sobie lepsza znajdzie. To mi mówi ze mu dobrze ze mną tylko ma taki charakter narzekacza..rozumiem charakter charakterem ale bez przesady żeby wszystko tym usprawiedliwiać..sa tez jakies granice. Ja jestem tylko człowiekiem a nie robotem...

Ja tez jestem skorpion !

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
A mi to kompletnie dzisiaj juz odwaliło

leżałam w łóżku i 3 godziny wyłam jak durna

jakos mnie naszło, za dużo złych myśli i to zle samopoczucie na raz

az mnie siostra doprowadziła do pionu. A teraz wygladam jak ufo bez oczu

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH A przepraszam, ale ten tekst o UFO mnie ubawił do łez

A co do samego płakania, Boże jak bardzo Cie rozumiem! nie wiem skad to sie bierze, jak działają hormony, ze robią z nami co robią, ale eh...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
To ja ponarzekam ze jestem waszym przeciwieństwem i u mnie sucho jak pieprz ze mam aż swedzenia nie jest to komfortowe.

U mnie kiepskie wieści ...otóż rehabilitantka proponuje byśmy małej zafundowali 3 tygodniowy codzienny turnus muszę jutro leciec Po skierowanie i jechać pózniej do centrum zdrowia dziecka ..pewnie na 3 miesiącach sie to skończy zmartwilam sie, bede musiała teściowa zaangażować w wyjazdy z mała i mężem ja juz średnio sie nadaje na podróże

...

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dopiero w 16 t? a to nie musi byc wcześniej, zeby potem dostac becikowe? przy wcześniejszej ciąży ( potem poronionej) przyszłam do lek. kiedy był już 10 t i położna powiedziała, ze to ostatni dzwonek, zeby założyć kartę i potem nie mieć problemu z becikowym .

U mnie też jakiś dzieciak rozkraczony, bo kopie i wypycha te swoje kulki po obu stronach brzucha

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

mojemu mężowi przykro się robi, kiedy ja mówię, że mały tak szaleje i on widzi, że czasem aż mimowolnie skręce się z bólu- dotyka a tu cisza - on myśli, że synek ucieka przed nim .

do popołudnia wyjdą całe oczy

Haha u mnie to samo, tylko mała po prostu sie mało rusza i np kopnie trzy razy, ja krzyczę "Hania kopie!!" I zanim TZ doleci do brzuszka to juz cisza

A dzisiaj wizyta dowiem sie jak tam szyjka sie miewa

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:35   #1202
marciar7
Zakorzenienie

A mi sie dzis snilo ze karmilam piersia :-D
Stary 2015-12-29, 11:42   #1203
Lucy31
Zakorzenienie

Elena, aaa nic nowego. Nic, czego już bym wcześniej nie przechodziła
Stary 2015-12-29, 11:47   #1204
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A mi sie dzis snilo ze karmilam piersia :-D
sen jakby na jawie
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
oby było choć trochę lepiej
Mamusie o kciukasy proszę idę niedługo wrócę mam blisko
Esor za Twoją wizytę kciuki zaciskam widzę że podobnie mamy z wizytami

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-12-29 o 11:49
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:48   #1205
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
sen jakby na jawie

oby było choć trochę lepiej
Mamusie o kciukasy proszę idę niedługo wrócę mam blisko

Mówisz masz
Stary 2015-12-29, 11:51   #1206
NanaR
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie bo kupiłam z hipp krem i chciałam na takie smarowanie pupy po każdej zmianie pieluszki ale tak patrzę na niego i czytam i nie jestem pewna czy to jest krem właśnie taki czy juz na oparzenia. Zaraz zdjęcie wrzucę może któraś będzie wiedział bo zglipialam a mam 2 tubki

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 11:53   #1207
NanaR
Zadomowienie

O taki czy to jest taki do każdorazowo użytku czy juz na odparzenia bo już zglupialam :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1451386345332.jpg (29,7 KB, 15 załadowań)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-12-29, 12:10   #1208
agaczilla21
Zakorzenienie

Nana na tel nie widzę...jak nie ma w składzie tlenku cynku to będzie ok na kazdorazowy użytek. Ja osobiście preferuję alantan lub linomag

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dzisiaj mam zamiar dzwonić do siostry czy przyjedzie do nas żebyśmy mogli na Sylwestra iść. Sylwester w kinie w Jasle, dwa filmy Idol i Slaba plec? Moze mi dupa nie ustanie 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:12   #1209
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Nana na tel nie widzę...jak nie ma w składzie tlenku cynku to będzie ok na kazdorazowy użytek. Ja osobiście preferuję alantan lub linomag

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Dzisiaj mam zamiar dzwonić do siostry czy przyjedzie do nas żebyśmy mogli na Sylwestra iść. Sylwester w kinie w Jasle, dwa filmy Idol i Slaba plec? Moze mi dupa nie ustanie 😉
No właśnie niestety ma tlenek cynku i to mnie zastanawiało czyli musze kupić inny. Będę mieć teraz zapas na odparzenia 2 tuby hippa i sudocrem no ale co tam

Dumna mama Dominika
07.02.2016
Stary 2015-12-29, 12:18   #1210
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
bałam się, że może się pogorszyło albo co nowego się przypałętało . jedyna pociecha, że to już bliżej niż dalej i jaka nagroda czeka na końcu

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
O taki czy to jest taki do każdorazowo użytku czy juz na odparzenia bo już zglupialam :-(
nie wiem, bo ja takiego nie mam, mam linomag zielony. ale jak w składzie jest tlenek cynku to chyba nie do smarowania przy każdej zmianie pampersa.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:21   #1211
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Dzisiaj mam zamiar dzwonić do siostry czy przyjedzie do nas żebyśmy mogli na Sylwestra iść. Sylwester w kinie w Jasle, dwa filmy Idol i Slaba plec? Moze mi dupa nie ustanie

Moja szwagierka tez tak polecała - a ma za soba parke (bliźniaki) urodzone w 34 tc, wiec bardzo delikatne były i ogolnie wiadomo, ze kazde dziecko jest inne, ale na pierwsza próbę biorę jej rady, czyli do kąpieli Emolient i po nim juz nic nie oliwkujemy ani nie smarujemy, a do pupy i pachwin Alantan maść (nie krem) i tez nie co kazde przewijanie tylko co około 3 godziny.
Mowila, ze czasem dla urozmaicenia smarowała tez Sudocremem. I nigdy żadnych odparzeń nie było.

Aha no i nasze maluszki czeka zapewne upalne lato, w którym lepiej dac skórze pooddychać, a nie ciagle ściskać pupę pampersami

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 12:41   #1212
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Hej Śniło mi sie, ze zaczęłam rodzic Napisałam do Was "Dziewczyny to juz!!! Wody odeszły" i pojechałam na porodówkę
Bardzo realistyczny sen .

Mi się śniło, że miałam romans z mężem siostry mojego męża , nigdy nie patrzyłam na niego w takich kategoriach, ale we śnie było miło
Stary 2015-12-29, 12:52   #1213
Aninis
Zakorzenienie

aaaa i zmuliło mnie o 10tej i się przespałam 2 godzinki
lecę poczytać Co popisałyście
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:52   #1214
kaaasi
Zakorzenienie

jestem
1700g następna wizyta 25.01 dopiero i wiecie co? syn ma taką czuprynę aż się gin śmiała że kudłaty taki że aż dziwne no włosy mu sterczały że masakra zapytała gdzie chce rodzić i jest za tym miejscem co i ja i na następnej wizycie zadzwoni do lekarza stamtąd i się dogadamy także ufff reszta w normie ale blisko 50 centyla jest i wygląda na drobinkę

za kciuki dziękuję
Nana zostaw awaryjnie tego Hippa kup z BD jest bez cynku kosztuje grosze

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-12-29 o 12:55
Stary 2015-12-29, 12:53   #1215
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja piekę udka i gotuje ziemniaki
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:56   #1216
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, a ja dzisiaj z małą paniką wstałam bo się wyspałam. Nie czuję braku powietrza, nic mnie nie uciska. Pani Dr powiedziała że taki "objaw" oznacza obniżanie się brzucha. Jutro mam wizytę i zobaczę co powie ale skoro już się obniża to gdzie tam do końca stycznia... jedyny plus tego to to że się wyspałam tak dobrze jak przed ciążą

Wczoraj z mężem usiedliśmy i mąż przeglądał kosmetyki do higieny małej i studiował wszystko dokładnie, tak samo ubranka bo powiedział że nie wie co czym jest, który to pajacyk itd. śmiesznie to wyglądało ale cieszę się że się interesuje A najlepsze było jak pokazywał jak Zuzę będzie kąpał
To ja ostatnio jak gadałam przez skype ze szwagrem i jego narzeczoną, to pokazywałam ile mam już ciuszków i mówię, że wszystko już poprane i ułożone w szafie rodzajami (każda "kupka" co innego) i od dołu największe rozmiary a u góry najmniejsze. A szwagier pyta jak to rodzajami, coś za dużo masz tych "kupek", więc mu pokazuję pajac i tłumaczę co i jak, później wyciągam śpiochy i tłumaczę, i dalej pokazuję półśpiochy i spodenki, bodziaki z kr. i dł. rękawem... a ten do mnie mówi, a kiedy będą śpiochy, bo były półśpiochy tylko, więc wyciągam znowu śpiochy i pokazuję... a on, a czemu nie mają rękawów... a ja na to, wtedy to byłby pajac... szwagier się za głowę złapał
Stary 2015-12-29, 12:58   #1217
butterfly20
Zakorzenienie

Dobry dobry.Ja od rana na badaniach i się wyrwałam jeszcze do Home&You i Jyska po takie zakupy do domku

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
figa a wiesz, że dzisiaj jedna laseczka na SR mówiła, że jej znajoma nie wiedziała na jaki szpital się zdecydować i pojechała pozwiedzać wojewódzki w bb i usłyszała, że jak babce, która przyjechała rodzić kazali jechać do Jastrzębia-Zdroju, bo niby w wojewódzkim nie mieli już miejsca a jak sprawdzili w powiatowym, to było to samo normalnie hardcore

Ale masakra, aż do JZ?Przesada...Ja myślałam,że z Wojewózkiego to już nie odsyłają nigdzie

Całe szczęście,że mnie nie odeślą nigdzie...

Cytat:

ja tam jestem zadowolona, że mu brzuchol spadł... bo miał taki mięsień piwny trochę ale on jest w ogóle szeroki w barach dzisiaj na SR Marzena mówiła do mnie i jeszcze do jednej laseczki, że my to mamy coooo masować jak masowałyśmy naszych tż

No to tak jak u mojego, mój też duży i barczysty, ale ostatnio się bidak skurczył. Nawet biceps już nie ten, taki wysuszony mi się zrobił A ja jednak wolę, jak facet jest konkretnej postury. Ale myślę,że remont się skończy, nowy rok będzie to mi chłopak nabierze masy

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
o rzesz w mordę mam nadzieję, że to historia zmyślona, bo jak rodziłam 6 lat temu, to też tak mówiono, że niby odsyłają a nie odsyłali. Z tymże wtedy w Esculapie sporo rodziło, a teraz tam nie rodzą... Nawet nie wiem gdzie bym wtedy jechała... O Jastrzębiu nic nie wiem, Cieszyn, Żywiec odpada, w Pszczynie nie znoszę kilku położników
Idę szukać opinii o Jastrzębiu na wszelki wypadek (choć mam położną z wojewódzkiego).
OMG Żywiec to już w ogóle rzeźnia. A o Cieszynie nic nie wiem. No i podobno w Tychach też nieciekawie.

Cytat:
a jest w tej grze poród

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Moje 2 kuzynki rodziły w Jastrzębiu-Zdroju jedna cc, a druga sn (nacinali jej krocze... ale nie wiem, czy musieli, czy taki standard)
Dla mnie to też dziwne, że akurat do Jastrzębia odsyłali ...przecież wiele szpitali bliżej.

Pytałyśmy prowadzącej SR, czy tak mogą zrobić... to powiedziała, że jak akcja porodowa nie jest na tyle rozkręcona to owszem... ale jak już się rozkręciła na maksa, to nie mają prawa.
Więc tak sobie wymyśliłam, że jak pojadę na wyspiańskiego i mi powiedzą, że nie ma miejsca i że do wojewódzkiego też nie mam co jechać, bo miejsca brak... to pojadę do domu i poczekam aż będę mieć rozwarcie na 6 cm i wtedy do wojewódzkiego skoczę jak gdyby nigdy nic... z rozwarciem już mnie nie odeślą nigdzie.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

A co nasze ufo bez oczu robi
sorki, ale tak mnie to rozbawiło, że głupawkę złapałam

Paula looknij do k.
Noo i to jest jakaś myśl

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kupiłam wszystko
Od materaca, przez paczke pampersow, wszystkie kosmetyki, przewijak, podklady, majty, koszule do karmienia, naklejki na sciane i wszystkie przybory kosmetyczne Jestes z siebie dumna. Boziu ale sie umordowałam, a hajsu wydalam ponad tysiaka ale w tym apas rzeczy i dla Poli pare kosmetykow z gemini bo i tak mi sie pokonczyly a nie ma sensu placic za wysylke pare razy.

Ufff, ale hardcore. Brakuje mi jeszcze tylko fotelika do auta i kocyka muślinowego ale to musze wiekszy research zrobic bo reszte juz mialam wybrane wystarczylo odszukac najlepsza cene i odklikać

Tozto cala wyprawka, nie ma co sie chwalic

Wspaniale

Ale Wy juz macie cesto wizyty wszystkie ja dopiero 7 stycznia, po miesiecznej przerwie. A pozniej juz wizyta co 2tyg a ktg co tydzien. Jeszcze poltora tyg do wiyty,c iekawe ile moja przypakowala
To się umęczyłaś A jakie naklejki kupiłaś?
Ja się wnerwiam, bo wybrałam takie,żeby mi pasowały kolorystycznie, wcale nie tanie, a się dziady odklejają!!!!

Cytat:
Ja, super że po zakupach

Świetne wieści

A dajta spokój z tą wilgocią w gatkach Ja pakuję 6 setek lutein dziennie to jestem ciągle jak zasikana, za przeproszeniem. Kupe kasy na pudła wkładek już wydałam przy tej ciąży. A tak się człowiek cieszył, że przecież nie będzie @ to zaoszczędzi na podpaskach. Taaaaa
Nooo to prawda, po lutce jest masakra z tym.
A ja niestety mam też po lutce swędzące dolegliwości:/

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Aninis, nasza mała jsk sie urodziła juz miała zdiagnozowana asymetrię , cały czas przekrecala główkę na lewa stronę , urodziła sie duża i juz w brzuszku główka musiała byc przekrzywiona. Robiliśmy usg ciemiaczka kilka razy niby nic nie uciekało i zdjęcie prawidłowe ale mała od urodzenia złe sypia, jest nerwowa i postępy ktore powinna robic w czasie sa u niej trochę opóźnione a wszystko dlatego ze neurolog powiedziała ze jest juz w porządku my mając 6 mies juz jest nie rehabilitowalibyśmy co jest teraz konsekwencja ze jednak nie była ona wyleczona . Tak ufać naszej służbie zdrowia!!!
Ojeju. A najgorsze,że na takie rzeczy nie masz nawet wpływu, w brzuszku się ułożyła i tyle.Ech no i fakt, masakra z naszymi lekarzami:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:00   #1218
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
A potem dostajesz 2 skrajne opinie od lekarzy i nadal nie wiesz o co kaman
To wtedy idziesz do 3 lekarza i masz 3 różne opinie więc idziesz do 4 lekarza, tym razem do psychiatry
Stary 2015-12-29, 13:02   #1219
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis z dziećmi to mniej więcej tak, że jak wstają o 5 rano, to wstają o 5 rano. Choćbyś położyła spać o 1 w nocy, to wstaną o 5 rano. A gratis za to dostaniesz wieczorno nocne płacze + marudzenie w dzień
Natomiast to nie tak, że totalnie się nie da dziecka przestawić, tylko, że to nie łatwe i może potrwać z miesiąc albo i dłużej. I oczywiście nagle przy byle przeziębieniu powrócić do stałej pory pobudek
Ooo widzisz, nie wiedziałam dla mnie to jeszcze wiedza tajemna
Tak więc Agata musi wcześniej kłaść męża spać... najłatwiejsze rozwiązanie na ten moment
Stary 2015-12-29, 13:06   #1220
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ja, super że po zakupach

Świetne wieści

A dajta spokój z tą wilgocią w gatkach Ja pakuję 6 setek lutein dziennie to jestem ciągle jak zasikana, za przeproszeniem. Kupe kasy na pudła wkładek już wydałam przy tej ciąży. A tak się człowiek cieszył, że przecież nie będzie @ to zaoszczędzi na podpaskach. Taaaaa

600 mg dziennie? O fuuuuuuuck Lucy! Ale zobacz jak juz blisko konca

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 13:06   #1221
butterfly20
Zakorzenienie

Ja a jak to się stało,że nie macie fotelika po Poli?

Ciekawe czy naszym dziewczynkom nie przejdą te czułostki jak się młode urodzą Oby też były takie czułe i opiekuńcze

Cytat:
oby do stycznia dotrzymac tylko

szkoda by bylo urodzic pod koniec 2015...
No ja ciągle mówię-byle wytrwać do Nowego Roku. Nigdy nie chciałam mieć dziecka z końca roku no i tak kurcze ciągle mówię Zuuu,że ma siedzieć
Jak czytam styczniówki to aż im się dziwię,że im się tak spieszy jeszcze w tym roku urodzić

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Marcia, ja kupiłam tommee tippee (tak się chyba pisze) 150 ml z tym wskaźnikiem zimne/ ciepłe w środku i jeszcze chciałam jedną butelkę avent natural 260 ml ( na gemini kosztowała cos ok. 22 zł), ale trafiłam na jakąś promocję, że 2 butelki avent natuaral 260 ml( jedna przezroczysta, jedna błękitna) za 23 zł. więc wzięłam ten podwójny zestaw. Ja brałam już tak na zaś, bo mam zamiar karmic piersią, ale jak już zamawiałam na gemini dużo rzeczy, to od razu butelki wzięłam, zeby potem oddzielnie nie zamawiać.

dobry tekst tego znajomego

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Ktoś już czuje sylwka

Z dzieciakami tak jest- nasza ma 6 lata i trochę głupio było nam o 19 ( w sensie, że tak wcześnie) ją kłaść spać, więc mąż wpadł na pomysł, żeby wydłużyć jej dzień i co? doooopa- im później chodziła spac, tym wcześniej rano wstawała, więc wróciliśmy do 19-19:30 - w wolne wstaje wtedy ok. 8:00, a nie 6:00

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Bardzo pomysłowy!
dla męża.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

u mnie co miesięczne wizyty po 150 zł, ale takie krótkie w międzyczasie, gł. samo usg dla sprawdzenia, czy ok z niuniakiem to za darmo, raz tylko zapłaciłam 50 zł.

Córcia zlitowała się nad matką

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ale oczy już są?

Uuuu... to infekcja się u Ciebie rozwinęła na całego kuruj się, żeby gorzej jeszcze nie było...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

co się stało Lucy?
Też kupiłam tę butelkę z TT, one są antykolkowe. I przy Tusi też ich używałam. Wprawdzie łobuz nie chciał w ogóle mm, ale jak odciągnęłam pokarm i dałam z butli to ładnie jadła

Stary 2015-12-29, 13:08   #1222
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
jestem
1700g następna wizyta 25.01 dopiero i wiecie co? syn ma taką czuprynę aż się gin śmiała że kudłaty taki że aż dziwne no włosy mu sterczały że masakra zapytała gdzie chce rodzić i jest za tym miejscem co i ja i na następnej wizycie zadzwoni do lekarza stamtąd i się dogadamy także ufff reszta w normie ale blisko 50 centyla jest i wygląda na drobinkę

za kciuki dziękuję

Faktycznie podobnie z wizytami idziemy
Super ze Synuś zdrowy

Ja bym chciała w koncu zobaczyc buzie mojej bezwstydnicy, pupę to wszystkim pokazuje, ale twarzą siedzi w łożysku od kilku dobrych tygodni

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 13:10   #1223
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis z dziećmi to mniej więcej tak, że jak wstają o 5 rano, to wstają o 5 rano. Choćbyś położyła spać o 1 w nocy, to wstaną o 5 rano. A gratis za to dostaniesz wieczorno nocne płacze + marudzenie w dzień
Natomiast to nie tak, że totalnie się nie da dziecka przestawić, tylko, że to nie łatwe i może potrwać z miesiąc albo i dłużej. I oczywiście nagle przy byle przeziębieniu powrócić do stałej pory pobudek
Ooo widzisz, nie wiedziałam dla mnie to jeszcze wiedza tajemna
Tak więc Agata musi wcześniej kłaść męża spać... najłatwiejsze rozwiązanie na ten moment

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Aninis

ufo odpisalo :brzyda l:

ja niedawno wstałam

cała sie kleje od potu, ale goraczki nie mam. Nos kompletnie zatkany, gardło boli jak cholera.... witaj wtorku !

A co brałaś na to przeziębienie? Najlepszy czosnek, bo to naturalny antybiotyk
Stary 2015-12-29, 13:13   #1224
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
To ja ostatnio jak gadałam przez skype ze szwagrem i jego narzeczoną, to pokazywałam ile mam już ciuszków i mówię, że wszystko już poprane i ułożone w szafie rodzajami (każda "kupka" co innego) i od dołu największe rozmiary a u góry najmniejsze. A szwagier pyta jak to rodzajami, coś za dużo masz tych "kupek", więc mu pokazuję pajac i tłumaczę co i jak, później wyciągam śpiochy i tłumaczę, i dalej pokazuję półśpiochy i spodenki, bodziaki z kr. i dł. rękawem... a ten do mnie mówi, a kiedy będą śpiochy, bo były półśpiochy tylko, więc wyciągam znowu śpiochy i pokazuję... a on, a czemu nie mają rękawów... a ja na to, wtedy to byłby pajac... szwagier się za głowę złapał

Dobre naucza sie TZ-ty nasze.... Ja tez musze zrobic "kurs" mojemu :P póki co jest zaaferowany samochodem bo zmienia lusterka ze zwykłych na samochowajace sie - tzn sam to sobie robi, nie ze płaci komuś kasę i jest tak wciągnięty i podekscytowany ze nie śmiałabym go z tego transu wyciągać

Wlasnie dziewczyny, ma któraś problemy z oddychaniem? Bo ja mam i to kurczę sie robi juz coraz powazniej uciążliwe a to dopiero początek 33 tygodnia ciazy i sie martwię co bedzie za kolejne 2-3 tygodnie.

Kazdy oddech jest spłycony i kosztuje mnie duzo wysiłku, a nie mowie o jakiejkolwiek czynności, nawet jak zmiana pozycji w lozku czy wejście do łóżka - dysze jak parowóz

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-12-29, 13:20   #1225
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Z tlenkiem cynku tylko na odparzenia.

A do mnie właśnie przyjechał kurier z Materacem Tuśkowym i kocykiem dla niej

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Moja szwagierka tez tak polecała - a ma za soba parke (bliźniaki) urodzone w 34 tc, wiec bardzo delikatne były i ogolnie wiadomo, ze kazde dziecko jest inne, ale na pierwsza próbę biorę jej rady, czyli do kąpieli Emolient i po nim juz nic nie oliwkujemy ani nie smarujemy, a do pupy i pachwin Alantan maść (nie krem) i tez nie co kazde przewijanie tylko co około 3 godziny.
Mowila, ze czasem dla urozmaicenia smarowała tez Sudocremem. I nigdy żadnych odparzeń nie było.

Aha no i nasze maluszki czeka zapewne upalne lato, w którym lepiej dac skórze pooddychać, a nie ciagle ściskać pupę pampersami

Emolient do każdej kąpieli to nie jest dobry pomysł. Dopiero jak są jakieś problemy, skórka wysuszona lub łuszcząca się. Lepiej nie przyzwyczajać skóry.

A Sudocrem jest tak silny,że zdarzyło mi się użyć jeden raz, na naprawdę kiepskie odparzenie.

Cytat:
jestem

za kciuki dziękuję
No to przykoksił, ślicznie

A z tymi włosami na usg to nie wiem jak to jest,ale dwie koleżanki z wrzesniowych pisały,że niby takie bujne włosy na usg wychodziły, a potem się rodził prawie łyse dzieci:confused :

Stary 2015-12-29, 13:22   #1226
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie podobnie z wizytami idziemy
Super ze Synuś zdrowy

Ja bym chciała w koncu zobaczyc buzie mojej bezwstydnicy, pupę to wszystkim pokazuje, ale twarzą siedzi w łożysku od kilku dobrych tygodni
mój też 4 wizyta z rzędu i oprócz czupryny niewiele widziałam no tak już mają te nasze dzieci
Cytat:

Dobre naucza sie TZ-ty nasze.... Ja tez musze zrobic "kurs" mojemu :P póki co jest zaaferowany samochodem bo zmienia lusterka ze zwykłych na samochowajace sie - tzn sam to sobie robi, nie ze płaci komuś kasę i jest tak wciągnięty i podekscytowany ze nie śmiałabym go z tego transu wyciągać

Wlasnie dziewczyny, ma któraś problemy z oddychaniem? Bo ja mam i to kurczę sie robi juz coraz powazniej uciążliwe a to dopiero początek 33 tygodnia ciazy i sie martwię co bedzie za kolejne 2-3 tygodnie.

Kazdy oddech jest spłycony i kosztuje mnie duzo wysiłku, a nie mowie o jakiejkolwiek czynności, nawet jak zmiana pozycji w lozku czy wejście do łóżka - dysze jak parowóz
dziś miałam pytanie na które piętro jestem w stanie wejść bez zadyszki...no mówię że na 3 spokojnie także to normalne Esorku że już to nie ta kondycja co wcześniej ale to nawet nie o kondycje chodzi a obciążenie a może Hania dziś się pokaże ?
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A do mnie właśnie przyjechał kurier z Materacem Tuśkowym i kocykiem dla niej
to humor poprawiony a jaki kocyk zakupiłaś ? bo materace pamiętam że lateksowe polecasz

Stary 2015-12-29, 13:30   #1227
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
jestem

za kciuki dziękuję
Uuuuuu super!!!!niezla waga i maly kudlacz
Stary 2015-12-29, 13:31   #1228
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje dla koleżanki

zdrówka

butelkę mam Avent 0+ jedną tak awaryjnie
ja gratuluje zakupów szybko poszło ale doświadczenie masz więc trudno się dziwić

Witam w skończonym 32t a na horyzoncie 33t niedługo na wizytę lecę, zobaczymy co powie nowego i na kiedy następna czy już tak często czy jeszcze mam luz no i ogarnąć się muszę z miejscem do porodu dziś będę dzwonić umawiać się na wizytę czas i pora w końcu zarezerwować Syn mi daje popalić..wczoraj wyczułam pierwszy raz stópkę takie małe coś kopało namiętnie w żebro położyłam rękę a ten dalej szuka wyjścia czy jak?
na razie bada grunt pod stopami
Stary 2015-12-29, 13:31   #1229
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem

za kciuki dziękuję
super, że wszystko dobrze i synek rośnie mały futrzasty będzie
Stary 2015-12-29, 13:32   #1230
marciar7
Zakorzenienie

Btw odezwala sie znajoma ktora miala zagadac do ordynatora oddzialu w spzitalu w ktorym bym wolala miec cc. Inpowiedzial ze wszystko spoko tylko musze miec od larybgologa zaswiadczenie ze mam takie wskazanie albo u psychiatry zalatwic sobie ze boje sie porodu. Tata mial i tak isc do oraynatora larybgologii i podziekowac ze tak raz dwa ogarnął byn miala operacje gdzie lezalam na pocz przed operacja i mysle ze nie bedzie problemy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości