Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 14:11   #3121
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 <3 - część III

Cloche - a skąd czerpiesz wiedzę na temat szkodliwości materiałów użytych? Bo też chciałabym takie rzeczy sprawdzać.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:11   #3122
velika
Winter is coming

super wózek gosiaczek
Poli o tak, toaleta w zasięgu wzroku to w tej chwili podstawa
Nieidealna, już masz termin wyznaczony wow! robi się coraz poważniej
tabaska nie widać zdjęcia

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:14   #3123
MaLoS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

Tez się czaje na baby dots. Musze się dowiedzieć jak to u mnie w sklepach wygląda bo może faktycznie trzeba już zamawiać.

Daj znać co zdecydowaliscie. Nad jakim kolorem myślisz?
Baby design ja tez wybrałam ten wózek, już na 100%, po nowym roku zamawiamy wersja Dotty kolor błękit z szarym. Byliśmy oglądać z TŻ te wózki w sklepie i bardzo nam odpowiadają pod każdym względem i cena ok tylko rozkmine mamy z fotelikiem, myśle o Cybex aton albo BeSafe...

Kejka nareszcie sie doczekałaś swego Quinny jest super!

Tabaska ale wyprawka tez zaczynam wpadać w panikę przez Ciebie

Jowita gratuluje chłopca, ale urodzaj na chłopaków

Velika, gosiulka dajcie znać koniecznie czekamy!

Gosiaczek moja siostra ma Bugaboo już drugi dla drugiego dziecka (ten pierwszy po synku ukradli jej z klatki schodowej ) i ona pieje pod niebiosa na ten wózek, ze jest najlepszy, najpiękniejszy i przede wszystkim wózek celebrytów... Ale ona lubi właśnie sie pokazać jak dla mnie jest za niski... Ale fajnie i lekko sie prowadzi to fakt

Jak dziś dzień chwalenia to pokazuje Wam nasz kącik dla Adasia jeszcze będzie to wszystko odpowiednio ozdobione i w ogóle, ale tak to mniej więcej wyglada sorry za jakość, ale robiłam tabletem fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (137,5 KB, 63 załadowań)

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:17   #3124
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Baby design ja tez wybrałam ten wózek, już na 100%, po nowym roku zamawiamy wersja Dotty kolor błękit z szarym. Byliśmy oglądać z TŻ te wózki w sklepie i bardzo nam odpowiadają pod każdym względem i cena ok tylko rozkmine mamy z fotelikiem, myśle o Cybex aton albo BeSafe...

Gosiaczek moja siostra ma Bugaboo już drugi dla drugiego dziecka (ten pierwszy po synku ukradli jej z klatki schodowej ) i ona pieje pod niebiosa na ten wózek, ze jest najlepszy, najpiękniejszy i przede wszystkim wózek celebrytów... Ale ona lubi właśnie sie pokazać jak dla mnie jest za niski... Ale fajnie i lekko sie prowadzi to fakt

Jak dziś dzień chwalenia to pokazuje Wam nasz kącik dla Adasia jeszcze będzie to wszystko odpowiednio ozdobione i w ogóle, ale tak to mniej więcej wyglada sorry za jakość, ale robiłam tabletem fotkę
Ale super kącik Powiedz, gdzie kupiłaś komodę, bo szukam podobnej ?
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:22   #3125
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dotarłam do domu !!!

Cytat:
Och jeee!! Śliczny !!!!
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:28   #3126
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Właśnie znalazłam używkę tanią ale ten wcześniejszy model. To GT zbyt nowe chyba, z zeszłego roku, więc jak ktoś sprzedaje to raczej z takiego powodu że niezadowolony, bo dziecko nie miało czasu wyrosnąć. To kolejny powód, żeby kupić go za rok - może stanieją albo będzie więcej używek.
W akcesoria wchodzi tam wszystko - np. pałąk ok. 100 zł (gdybym kupowała za rok to wzięłabym już tackę zamiast pałąka), konieczna jest wkładka bo oryginalny ortalion jest śliski, śpiworek to 250zł. Tak właśnie myślę, że folia za rok byłaby może nawet zbędna - on ma mega dużą budę, a i dziecko większe ubrać już można inaczej i ewentualnie dosłonić tańszą folią. Torby tam nawet nie ma oryginalnej, dlatego że odradzają, ale też myślę że lżejszą powieszę (moją). No i te cholerne adaptery do fotelika ponad 100 zł. W dodatku na większości zdjęć i fotelik i gondola wpinane są bez odpięcia spacerówki - wygląda to źle i nie wiem czy to jest jedyna opcja. Wydaje mi się, że raz widziałam foto bez spacerówki, ale teraz nie mogę odnaleźć. Dopytam w sklepie którymś, ale wczoraj w entliczku przez godzinę wszyscy sprzedawcy byli zajęci
Nie, gt są juz dłużej. .. a gondole to pewnie zależy czy miękka nakładana czy osobna wpinana jak w innych wózkach. Ale taka opcja jak rozważasz też super, popatrz na używki gondoli bo wiele mam sprzedaje 2w1 w miarę szybko i przerzuca się potem na coś poręczniejszego więc wózki jeszcze niezjechane. Pooglądaj w sklepie i luzik, czas masz

Ten szpiczasty brzuch to wynik tego, że nasze mięśnie proste brzucha się rozsunęły i jak je choćby lekko napniemy to się tam robi płasko po bokach. Na środku nic nie mamy i macica i kiszki tam się wypychają. I robi się namiot
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:31   #3127
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Joolza nie było, ale wybraliśmy Cybex priam w wersji Lux i fotelik aton q. Jest mega Po powrocie bedziemy zamawiać.

Ale sie jaram a moj maz chyba jeszcze bardziej
Potem wiecej napisze i odniosę sie do postów. Teraz wracam do domu pakować nas, ciekawe czego zapomne
Gosia woooow super ten wózek, pooglądałam sobie. Mogłabym go przygarnąć. Ale cena kosmos! osobno dokupuje się gondolę? czy macie w zestawie?
jednym słowem zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
J
Mam pytanie, kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki? Bo ja nie pamiętam kiedy to robiłam w pierwszej ciąży właśnie 2 miesiące przed to trochę długo żeby leżały nie używane, ale z drugiej strony boję się, że nie zdarzę bo przy moim synku i tak mam dużo prania i mało czasu.
właśnie też się nad tym zastanawiam, ale myślę, ze tak za miesiąc zacznę. W ogóle to muszę je najpierw poszukać, powyjmować, przejrzeć i dokupić ty masz bardziej na bieżąco

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość

Mąż mnie nienawidzi! Od rana klei pierogi ruskie, a potem mnie całuje A ja tak strasznie nienawidzę cebuli
W dodatku jestem dziś bez obiadu, bo on się zajarał tymi pierogami, a dla mnie nic nie ma, bo jak miałam zrobić sobie farsz na słodko, to mi się odechciało
biedaku będziesz głodna, ale uśmiałam sie z chuchającego na ciebie cebulą tż-a

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do gina gówno wiele mi powiedział kazał jeść no spe co 6 godzin i magnez 4x dziennie jak nie przejdzie jecchać na IP.
w sumie bez badania to trudno coś więcej poradzić. Jak sie martwisz to bym pojechała. A gin nie ma jakiegoś dyżuru teraz w szpitalu żeby Cię zobaczył?

Cytat:
No chciałam, ale jak maz mi powiedział, ze możemy siebie pozwolić na tego cybexa, no to co sie będę kłócić
a to i słuszna polityka

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

No ratunku! Jak chodzić po sklepach jak ja sikam co sekundę. Zrobiłam przed wyjściem, wysiadlam z tram i czuje ze sie chce, mysle sobie - dobra oblecw trzy SH i moze znajdę jakas kawiarenke to napije sie herbaty i skorzystam z WC. Ale dupa! Nie znalazłam! Oblecialam te sklepy a mala mnie tak kopie ze ledwo trzymam! Wracam teraz tramwajem i normalnie myśleć nie moge :|
łączę sie w bólu...mieliśmy w planie jeszcze jechać do wrocławia ale co to za zwiedzanie jak sikać trzeba co trzy minuty
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:32   #3128
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

śliczny ten koncik Adasia ja już nie mogę się doczekać jak bedzie stać łóżeczko.
Stary 2015-12-29, 14:34   #3129
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Kwietniowe mamusie 2016 &lt;3 - część III

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Nie, gt są juz dłużej. .. a gondole to pewnie zależy czy miękka nakładana czy osobna wpinana jak w innych wózkach. Ale taka opcja jak rozważasz też super, popatrz na używki gondoli bo wiele mam sprzedaje 2w1 w miarę szybko i przerzuca się potem na coś poręczniejszego więc wózki jeszcze niezjechane. Pooglądaj w sklepie i luzik, czas masz
Hmm tutaj piszą, że w 2014 była premiera: http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/b...a-czas-pokaze/ Może u Ciebie na zachodzie wcześniej. O to jest myśl, może go będę w De szukać.
Tak właśnie obczajam OLX i sporo jest nawet 2w1 z akcesoriami do 500/600zł, więc myślę, że to spoko wydatek a posłuży do końca roku.
Sporo ładnych bebetto, ale jakie one mają fatalne opinie na samym ceneo
Cytat:

Ten szpiczasty brzuch to wynik tego, że nasze mięśnie proste brzucha się rozsunęły i jak je choćby lekko napniemy to się tam robi płasko po bokach. Na środku nic nie mamy i macica i kiszki tam się wypychają. I robi się namiot
No ładnie - my tu rozmarzone, że to dzieciaczek a Ty tak brutalnie, że kiszki
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:35   #3130
annihilate
Rozeznanie

Laktator
Kupujecie? ja miałam jakiś tani badziewny ręczny kupiony na szybko i teraz chcę troszkę lepszy. Myślałam nad ręcznym Avent Natural lub Lovi Protect albo jeszcze nad elektrycznym Canpol Babies Easy Start... czy któraś mi doradzi jakiś? aaaa no i nie chcę na niego majątku wydać, bo nie wiem jak z karmieniem będzie

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:37   #3131
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Gosia woooow super ten wózek, pooglądałam sobie. Mogłabym go przygarnąć. Ale cena kosmos! osobno dokupuje się gondolę? czy macie w zestawie?
jednym słowem zazdroszczę

właśnie też się nad tym zastanawiam, ale myślę, ze tak za miesiąc zacznę. W ogóle to muszę je najpierw poszukać, powyjmować, przejrzeć i dokupić ty masz bardziej na bieżąco

biedaku będziesz głodna, ale uśmiałam sie z chuchającego na ciebie cebulą tż-a

w sumie bez badania to trudno coś więcej poradzić. Jak sie martwisz to bym pojechała. A gin nie ma jakiegoś dyżuru teraz w szpitalu żeby Cię zobaczył?

a to i słuszna polityka

łączę sie w bólu...mieliśmy w planie jeszcze jechać do wrocławia ale co to za zwiedzanie jak sikać trzeba co trzy minuty

WIem wiem jutro mam wizytę może jakoś dotrwam. Cały czas leże n ic dziś nie zrobiłam co to nie w moim stylu zjadłam zupy z wczoraj i koniec menu na dziś może mąż coś zrobi jak wróci. Lekarz kazał kolejną no spe zarzyć i leżeć wiec tak robie. A owszem ma dyżur w szpitalu ale ani słowem nie pwiedział żeby przyjechać chyba że mi nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala
Stary 2015-12-29, 14:38   #3132
lulka19
Zakorzenienie

Może któraś z was mi powie, bo czegos nie rozumiem Wczoraj na wizycie lekarka powiedziała, że dziecko jest głównie po lewej stronie, dlatego ruchy powinnam czuć bardziej po prawej. Ale ja czuję tylko po lewej. Dlaczego tak dziwnie?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:40   #3133
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

pokoik maluszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4769.jpg (50,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4768.jpg (60,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4767.jpg (67,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4766.jpg (57,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2015-12-29, 14:40   #3134
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
No ładnie - my tu rozmarzone, że to dzieciaczek a Ty tak brutalnie, że kiszki
no nie jak mogłaś cloche!

Cytat:
Laktator
Kupujecie? ja miałam jakiś tani badziewny ręczny kupiony na szybko i teraz chcę troszkę lepszy. Myślałam nad ręcznym Avent Natural lub Lovi Protect albo jeszcze nad elektrycznym Canpol Babies Easy Start... czy któraś mi doradzi jakiś? aaaa no i nie chcę na niego majątku wydać, bo nie wiem jak z karmieniem będzie
ja się biję z myślami, czy brać laktator czy nie. On jest faktycznie taki niezbędny ? myślałam nad używanym, ale sama nie wiem... w ogóle kp to jestem trochę przerażona, dużo bardziej niż porodem.
Zeżarłam serek wiejski i mi niedobrze ;/ rano też mi było niedobrze po śniadaniu. Objawy ciąży w 6 miesiącu, super.

Stary 2015-12-29, 14:41   #3135
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zamówiłam już wczoraj dwie komody, ciekawe kiedy przyjdą, bo trzeba się zabrać za pokój chłopaków

Mam pytanie, kiedy macie zamiar prać i prasować ciuszki? Bo ja nie pamiętam kiedy to robiłam w pierwszej ciąży właśnie 2 miesiące przed to trochę długo żeby leżały nie używane, ale z drugiej strony boję się, że nie zdarzę bo przy moim synku i tak mam dużo prania i mało czasu.

Tabaska też muszę się zabrać za takie akcesoria powiedz mi skąd zestaw ze szczotką i co w nim jest jeszcze?
ja w pierwszej ciąży prałam chyba dwa tyg przed terminem porodu. Torbe pakowałam/kupowałam do niej tez tak jakos. teraz nie będę się spieszyć może koncem marca może w kwietniu jeśli nic nie będzie wskazywało oczywiście na przedwczesny porod. A nawet gdyby to teraz wszystko można kupic od reki a ubranka może mi mama wyprać gdybym nie zdazyla w ostateczności ale jestem dobre myśli

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Siku!!

No ratunku! Jak chodzić po sklepach jak ja sikam co sekundę. Zrobiłam przed wyjściem, wysiadlam z tram i czuje ze sie chce, mysle sobie - dobra oblecw trzy SH i moze znajdę jakas kawiarenke to napije sie herbaty i skorzystam z WC. Ale dupa! Nie znalazłam! Oblecialam te sklepy a mala mnie tak kopie ze ledwo trzymam! Wracam teraz tramwajem i normalnie myśleć nie moge :|
mam to samo. Masakra jak mi przywali w pęcherz to musze biegiem biec siku bo jak nie to zdazy mi się popuścić. W ogole zaczelam mieć nocne wędrówki do toalety do tej pory zawsze udawało się przetrwać do rana
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:41   #3136
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Może któraś z was mi powie, bo czegos nie rozumiem Wczoraj na wizycie lekarka powiedziała, że dziecko jest głównie po lewej stronie, dlatego ruchy powinnam czuć bardziej po prawej. Ale ja czuję tylko po lewej. Dlaczego tak dziwnie?
yyyyyy jakoś dziwnie. Dla mnie takie mówienie też nie logiczne a skąd ona moze wiedziec ze sie nie przekreciło...?
Stary 2015-12-29, 14:46   #3137
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
yyyyyy jakoś dziwnie. Dla mnie takie mówienie też nie logiczne a skąd ona moze wiedziec ze sie nie przekreciło...?
Mówiła to co na usg widzi...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:51   #3138
patulinka94
Zadomowienie

Namiot z mięśni- też mi się tak zdarza jak wstaje z łóżka w pozycji leżącej lub wanny 😛
Ale najczęściej staram się najpierw zmienić pozycję na bok A dopiero potem delikatnie się podnosić ☺

Pranie i prasowanie- właśnie sama się zastanawiam kiedy jest na to odpowiedni moment. Nie chciałabym zostawiać tego na ostatni czas, ale bez sensu żeby ubranka leżały już w szafie uprane i uprasowane 2 miesiące 😛
Dlatego koniec marca A początek kwietnia to chyba dobre rozwiązanie ☺

Siku
Jejku mnie tak samo strasznie goni do toalety. Wychodząc z domu musowo idę siku, ale dosłownie po dwóch minutach znów mi się chce 😀😁😛
Chyba takie nasze uroki

Cytat:
Laktator
Ja nie chciałabym wydać na laktator kupy kasy, nawet nie wiadomo czy wgl sie przyda. dlatego myślę żeby kupić ręczny avent lovi. Te elektryczne fajne Ale szkoda mi kasy, skoro i tak może nie będę bo używać. ☺
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:57   #3139
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
no nie jak mogłaś cloche!

ja się biję z myślami, czy brać laktator czy nie. On jest faktycznie taki niezbędny ? myślałam nad używanym, ale sama nie wiem... w ogóle kp to jestem trochę przerażona, dużo bardziej niż porodem.
Zeżarłam serek wiejski i mi niedobrze ;/ rano też mi było niedobrze po śniadaniu. Objawy ciąży w 6 miesiącu, super.
Ja przyznam szczerze, że mi kp z pierwszym dzieckiem ewidentnie nie wyszło (tylko 6 tygodni). Wylądowaliśmy w szpitalu bo źle przybierał, wydaje mi się, że początkowo było dobrze, ale potem zaczął chudnąć po prostu. Ja miałam złe nastawienie i ogólnie moja kondycja psychiczna była słaba. Dlatego teraz chcę kupić między innymi dla mojej psychiki bo myślę, że będę się czuć pewniej z takim sprzętem.
Mąż mi zaproponował teraz laktator elektryczny Lovi Prolactis. Co o nim myślicie?

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
ja w pierwszej ciąży prałam chyba dwa tyg przed terminem porodu. Torbe pakowałam/kupowałam do niej tez tak jakos. teraz nie będę się spieszyć może koncem marca może w kwietniu jeśli nic nie będzie wskazywało oczywiście na przedwczesny porod. A nawet gdyby to teraz wszystko można kupic od reki a ubranka może mi mama wyprać gdybym nie zdazyla w ostateczności ale jestem dobre myśli
Ja mam termin na 1.04 więc najpóźniej muszę w marcu zacząć :P Niestety mama ani teściowa nie dają rady mi z tym pomóc bo mieszkamy osobno. Mąż pewnie by mi pomógł, ale wiadomo nie zrobi tego jak ja chce

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Hmmm może leży po lewej stronie, ale kończyny (nogi głównie) ma z prawej i dlatego tam możesz czuć? No ja bym to tak rozumiała :P
Myślę, że na naszym etapie dzieciaczki mają dużo miejsca jeszcze więc i tak cały czas się kręcą, ja czuję raz z prawej raz z lewej

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:00   #3140
niulka_1985
Zadomowienie

Dziś byłam na dodatkowych badaniach w związku z nieciekawymi wynikami moczu i tsh. Zrobiłam posiew i hormony FT3, FT4. Zobaczymy co z tego wyjdzie i co lekarka powie.
No i w końcu udało mi się kupić cytrynową glukozę. Na najbliższej wizycie dostanę skierowanie.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:01   #3141
gosiaczek071
Zakorzenienie

ChybA bym na zawał padła jakby mi ktos taki wózek zarąbał...dobrze, ze nie mieszkamy w bloku-nie kupiłabym.
Jeszcze nie kupiłam, po powrocie sie zabieramy za to. I bardzo długo porównywaliśmy cybexa i Bugaboo i Cybex wg mnie jest dużo lepszy. Nie trzeba zdejmować spacerówki aby złożyć stelaż, oba sa bardzo lekkie tez. Ja bede dużo składać i rozkładać w ciagu dnia jak bede dzieci wozić zatem stelaż musi byc lekki i łatwy do złożenia. No i odporny na takie wlasnie składanie i rozkładanie non stop.
Mowilam mężowi, to to taki troche snobistyczny wózek, ale on do tego tak nie podchodzi. Mowi, ze jakość musi kosztowac...naprawde nie bede sie z nik wykłócać, chce tyle wydać to ok. Na plus jest to ze potem używkę sprzedaje soe po dobrej cenie. Tylko tera kwestia torby. Wózek bedzie szary. Torba cybexa odpada bo kosztuje 700 zł. Podobają mi sie skip hopy tez ale powiedzcie mi- która to juz ma? Czy dno jest sztywne? Chodzi mi o to dno pod spodem nie od środka torby. No i nie wiem jaki kolor...moze czarna? Model forma jest całkiem spoko. Gdzie zamawialyscie?

Boziu jakie cudne pokoiki u mnie narazie tylko ściany pomalowane.

Ja mam laktator ręczny avent ten naturalny. Myśle ze wystarczy. Dałam rade z ręcznym poprzednio to dam i teraz.

Ja na siku chodzę milion razy dziennie, czasem w parominutowych odstepach
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:11   #3142
jowitazz
Rozeznanie

Laktator

Mi się wydaje, że warto kupić. Może pomóc pobudzić laktację, jak i odciągnąć nadmiar pokarmu w czasie nawału.
Na początku chciałam elektryczny Lovi Proctalis (podobno super jest), ale jednak kupiłam ręczny Avent. Jak będzie potrzeba odciągać regularnie pokarm, to wtedy kupi się elektryczny. Planuję karmić piersią, więc zakładam, że będę rzadko sięgać po laktator.

siku

Uff, czyli nie tylko mnie się chce do toalety zaraz po wyjściu z niej Pod koniec ciąży pewnie ciągle będzie nam się chciało do wc ;o

pranie i prasowanie

Ja zacznę na początku lutego ze względu na to, że mi grozi poród przedwczesny. Rzeczy do ogarnięcia jest sporo, a wątpię, że tuż przed porodem będzie mi się chciało prać i prasować.
Stary 2015-12-29, 15:17   #3143
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ChybA bym na zawał padła jakby mi ktos taki wózek zarąbał...dobrze, ze nie mieszkamy w bloku-nie kupiłabym.

Jeszcze nie kupiłam, po powrocie sie zabieramy za to. I bardzo długo porównywaliśmy cybexa i Bugaboo i Cybex wg mnie jest dużo lepszy. Nie trzeba zdejmować spacerówki aby złożyć stelaż, oba sa bardzo lekkie tez. Ja bede dużo składać i rozkładać w ciagu dnia jak bede dzieci wozić zatem stelaż musi byc lekki i łatwy do złożenia. No i odporny na takie wlasnie składanie i rozkładanie non stop.

Mowilam mężowi, to to taki troche snobistyczny wózek, ale on do tego tak nie podchodzi. Mowi, ze jakość musi kosztowac...naprawde nie bede sie z nik wykłócać, chce tyle wydać to ok. Na plus jest to ze potem używkę sprzedaje soe po dobrej cenie. Tylko tera kwestia torby. Wózek bedzie szary. Torba cybexa odpada bo kosztuje 700 zł. Podobają mi sie skip hopy tez ale powiedzcie mi- która to juz ma? Czy dno jest sztywne? Chodzi mi o to dno pod spodem nie od środka torby. No i nie wiem jaki kolor...moze czarna? Model forma jest całkiem spoko. Gdzie zamawialyscie?

Boziu jakie cudne pokoiki u mnie narazie tylko ściany pomalowane.

Ja mam laktator ręczny avent ten naturalny. Myśle ze wystarczy. Dałam rade z ręcznym poprzednio to dam i teraz.

Ja na siku chodzę milion razy dziennie, czasem w parominutowych odstepach

Super wózek Gosiaczek szary w ogóle bedzie super! Ja mam skip hop forma szara. Macam teraz i nie ma sztywnego dna. Kupiłam na Allegro za 279 juz z przesyłka. Patrzyłam na Twoj wizek i ogólnie chyba mało miejsca jest na torbę jak jest gondola założona?? Tzn torba na rączce Nue bedzie luźno wisiała tylko opierała sie o gondole?

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:21   #3144
a_g_ata
Rozeznanie

Dziewczyny zamowilam wózek!!Jupi!!Jeden problem mniej
Juz nie miałam siły siedzieć w mecie i rozkminiac
Mój wybór to baby design dotty nr 10 grafitowy..(były trzy kolory na żywo dostępne)...przejechałam się xlanderem ale jakoś te kropeczki mnie zauroczyły..cena 1799zł wiec wcale niemalo...
Czas oczekiwania miesiąc...
Pani polecała wózki takko
.
Rzeczywiście amortyzacja lepsza niż w bd dooty...ale budka mi się nie podoba...

No ogólnie jestem zadowolona,ze wybór dokonany i mogę się skupić na wyborze dodatków hehe:p

##Torba Skip Hoop#
Macałam tą torbę skip hoop duo..taka ceratowa troszkę..zupełnie bez usztywnienia...muszę pomacać jeszcze skip hoop forme...

#Laktator#
Ja kupuje dopiero po urodzeniu..elektryczny..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1451398685731.jpg (73,9 KB, 33 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:28   #3145
velika
Winter is coming

agata gratulacje, super i piękny kolor, bardzo mi się podoba!
miesiąc to nie tak źle, mam nadzieję, że jak zamówię w lutym swój to styknie.
Zaraz spadam na wizytę dzieć szaleje, niech no się odpowiednio układa do badania

Stary 2015-12-29, 15:30   #3146
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Juz nie miałam siły siedzieć w mecie i rozkminiac
Mój wybór to baby design dotty nr 10 grafitowy..(były trzy kolory na żywo dostępne)...przejechałam się xlanderem ale jakoś te kropeczki mnie zauroczyły..cena 1799zł wiec wcale niemalo...
Czas oczekiwania miesiąc...
Pani polecała wózki takko
.
Rzeczywiście amortyzacja lepsza niż w bd dooty...ale budka mi się nie podoba...

No ogólnie jestem zadowolona,ze wybór dokonany i mogę się skupić na wyborze dodatków hehe:p

##Torba Skip Hoop#
Macałam tą torbę skip hoop duo..taka ceratowa troszkę..zupełnie bez usztywnienia...muszę pomacać jeszcze skip hoop forme...

#Laktator#
Ja kupuje dopiero po urodzeniu..elektryczny..

wózeczek całkiem całkiem mi się podoba
gratuluje wyboru
Stary 2015-12-29, 15:31   #3147
jowitazz
Rozeznanie

Wózek

Ja zdecydowałam się na wózek Tako Acoustic używany, zależało mi na dużej gondoli (ta jest jedna z większych na rynku) i na pompowanych kołach. Kosztował nas połowę mniej, a wózek wygląda jak nowy Spacerówkę będziemy kupować nową

Agata, piękny ten wózeczek!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151114_001.jpg (82,8 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez jowitazz
Czas edycji: 2015-12-29 o 15:32
Stary 2015-12-29, 15:32   #3148
danika
Zakorzenienie

Cytat:
WIem wiem jutro mam wizytę może jakoś dotrwam. Cały czas leże n ic dziś nie zrobiłam co to nie w moim stylu zjadłam zupy z wczoraj i koniec menu na dziś może mąż coś zrobi jak wróci. Lekarz kazał kolejną no spe zarzyć i leżeć wiec tak robie. A owszem ma dyżur w szpitalu ale ani słowem nie pwiedział żeby przyjechać chyba że mi nie przejdzie to mam się zgłosić do szpitala
no to sie trochę nie popisał muszę przyznać... ale może jak i tak jutro masz wizytę to faktycznie lepiej poleż spokojnie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
ładny wózeczek

LAKTATOR:
ja mam ręczny Medeli, miałam pożyczony od koleżanki ten silniczek do elektrycznego, teraz też tak planuję - ale nie wiem czy nie sprzedała. Najwyżej kupię używany. Fakt, że tłucze się ten laktator nieziemsko ale dobry jest
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:36   #3149
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Wózek

Ja zdecydowałam się na wózek Tako Acoustic używany, zależało mi na dużej gondoli (ta jest jedna z większych na rynku) i na pompowanych kołach. Kosztował nas połowę mniej, a wózek wygląda jak nowy Spacerówkę będziemy kupować nową

Agata, piękny ten wózeczek!
wygląda naprawdę ładnie a te koła dodają mu takiego specyficznego charakteru.
Stary 2015-12-29, 15:37   #3150
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Super wózek Gosiaczek szary w ogóle bedzie super! Ja mam skip hop forma szara. Macam teraz i nie ma sztywnego dna. Kupiłam na Allegro za 279 juz z przesyłka. Patrzyłam na Twoj wizek i ogólnie chyba mało miejsca jest na torbę jak jest gondola założona?? Tzn torba na rączce Nue bedzie luźno wisiała tylko opierała sie o gondole?

Kurczę wlasnie nie wiem...a nie bardzo wiem co by innego pasowalo raczka jest regulowana...bo skip hop sie zaczepia na paski? Faktycznie jest ceratowa? W necie były oponie, ze ona jest wodoodporna, to ceratowa lekko musi byc, większość toreb wodoodpornych tak ma. Wolałabym ja pomacać na żywo-tylko gdzie
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości