NIE chcę tej ciąży - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 12:40   #91
201607050913
Konto usunięte

Dot.: Wyjaśnić

Cytat:
Napisane przez niechcejej Pokaż wiadomość
Wyjaśnienie:
1. Lekarz w szpitalu nie dał mi kontaktu do Czech. Zaproponował badanie w prywatnej przychodni i po wynikach sprawdzenie czy da radę usunąć to normalnie w Polsce.
2. Dziecko jest chore ale nie na tyle by je usunąć. Po USG wyszła wada serca oraz nieproporcjonalny rozwój ciała. Ktoś chce znać szczegóły wyjaśnię na prv.
3. Lekarz w prywatnej przychodni zaproponował albo dociągnięcie ciąży albo usunięcie w Czechach ze względu na doświadczenie lekarzy.
4. Nie podam nikomu żadnej kliniki bo nie interesuje mnie jakaś reklama czegoś tam. Sytuacja dzieje się w małopolsce, przy granicy z Czechami więc tu jest najbliżej.
5. Mąż aktualnie nie akceptuje decyzji ale to ja jestem w ciąży i ja podejmuje najważniejszą decyzję. Gdyby było zdrowe też go nie chcę.

5.
Wystarczyło poprosić moda o ponowne otwarcie wątku.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:43   #92
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Podjęłaś już decyzję, po co więc wątek?

Edit: łączę oba wątki.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-12-29 o 16:33
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 12:59   #93
niechcejej
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Bo nie życzę sobie obrażania mnie.
niechcejej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 13:10   #94
GangstaBaby
BLACK&WHITE

Nie musisz sie tlumaczyc obcym ludziom z internetu. Wszystkich I tak nie przekonasz do tego, czy trollujesz, czy nie. Twoje zycie, twoje decyzje. Patrz na siebie I rob co uwazasz.
GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:10   #95
efflorescence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Bo może nadal potrzebuje się dziewczyna wygadać, otrzymać wsparcie, dobre słowo? W końcu spotkało ją nieszczęście, to normalne, że w takiej sytuacji chce się móc o tym z kimś pogadać. A sytuacja jest o tyle niefajna, że mało komu można by o niej opowiedzieć w rl.

Życzę, żeby zabieg odbył się bez komplikacji i abyś szybko doszła do siebie, fizycznie i psychicznie.

Cytat:
Napisane przez misorpresa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:15   #96
201606291621
Konto usunięte

Nie czaję tej polityki zamykania wątków. Serio. Niektóre wątki ciągną się kilkadziesiąt stron, często autor nie odpowiada już, wizażanki się kłócą - i one nie są zamykane. A tam autorka normalnie rozmawiała z innymi, ignorowała zaczepki i jej wątek zamknięto Tego o tym, że autorka podjęła decyzję, więc wątek jest zbędny też nie skomentuję... :P

Edytowane przez 201606291621
Czas edycji: 2015-12-29 o 14:16
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 14:21   #97
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez efflorescence Pokaż wiadomość
Bo może nadal potrzebuje się dziewczyna wygadać, otrzymać wsparcie, dobre słowo? W końcu spotkało ją nieszczęście, to normalne, że w takiej sytuacji chce się móc o tym z kimś pogadać. A sytuacja jest o tyle niefajna, że mało komu można by o niej opowiedzieć w rl.

Życzę, żeby zabieg odbył się bez komplikacjew i abyś szybko doszła do siebie, fizycznie i psychicznie.
a ja nadal mam wrażeni, że autorka po prostu szuka pretekstu, aby usunąć ciążę. Nie ważne, czy dziecko jest chore czy nie. Nie ważne, że może ojciec dziecka chce go i może sam by je wychowal. to już jest dziecko, druga osoba. A podejście autorki jest okrutne i zimne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-29, 14:30   #98
efflorescence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sialala3 Pokaż wiadomość
Nie czaję tej polityki zamykania wątków. Serio. Niektóre wątki ciągną się kilkadziesiąt stron, często autor nie odpowiada już, wizażanki się kłócą - i one nie są zamykane. A tam autorka normalnie rozmawiała z innymi, ignorowała zaczepki i jej wątek zamknięto Tego o tym, że autorka podjęła decyzję, więc wątek jest zbędny też nie skomentuję... :P
Bo łatwiej jest zamknąć wątek niż doprowadzić do porządku kilkanaście osób, które przyszły się ponaigrywać i powysłośliwiać.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
a ja nadal mam wrażeni, że autorka po prostu szuka pretekstu, aby usunąć ciążę. Nie ważne, czy dziecko jest chore czy nie. Nie ważne, że może ojciec dziecka chce go i może sam by je wychowal. to już jest dziecko, druga osoba. A podejście autorki jest okrutne i zimne.
Przecież mówiła od początku, że nie chce tego dziecka. Nie potrzebuje pretekstu, po prostu go nie chce, ma takie prawo. Ojciec dziecka, no cóż, to nie on będzie miał rozcinane krocze, wybacz.
Kwestia "czy to już człowiek" jest dyskusyjna.

Cytat:
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
Stary 2015-12-29, 14:34   #99
zakonna
Naczelna Nastolatka

Co to jest nieproporcjonalny rozwój ciała? Albo ma jakieś wady wrodzone albo nie ma. nie takiej diagnozy jak nieproporcjonalny rozwój ciała. Nadal w uważam, że to troll
Stary 2015-12-29, 15:07   #100
_Miyu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Co to jest nieproporcjonalny rozwój ciała? Albo ma jakieś wady wrodzone albo nie ma. nie takiej diagnozy jak nieproporcjonalny rozwój ciała. Nadal w uważam, że to troll
Lekarz po samym usg, nie stwierdzi czy płód ma wady wrodzone ,czy nie. To moga stwierdzić szczegółowe badania.

Lekarz może jednak domniemywać, że jakieś wady wystąpiły skoro płód się nie rozwija prawidłowo.

W tym przypadku głowa jest większa od reszty ciała. Tak napisała Autorka.

Edytowane przez _Miyu
Czas edycji: 2015-12-29 o 15:08
_Miyu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:12   #101
GangstaBaby
BLACK&WHITE

Najzwyczajniej w swiecie, jak dziewczyna nie wiedziala, ze jest w ciazy, mogla regularnie pic alkohol. Wiec obawy, ze dziecko bedzie chore sa jak najbardziej realne bez szczegolowych badan.
GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:33   #102
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Jest taka diagnoza
http://www.familyservice.pl/dwie-postacie-hipotrofii/
(h. asymetryczna) aczkolwiek na pewno nie kwalifikuje do terminacji.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 15:34   #103
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ok, ale nadal wydaje mi się, że ten temat jest wymyślony.
Stary 2015-12-29, 15:35   #104
pfffh
Zadomowienie

Mnie się wydaje, ze autorka przyszła tutaj żeby się "wybielic". Podjela decyzje, ze chce aborcji ale mimo wszystko przekonuje nas ze to jest jedyne wyjście. My nie musimy ci wierzyc. To nie nas masz przekonać, to nie nasze dziecko, nie nasz brzuch i nie nasza decyzja. To ty musisz (przy wsparciu meza lub nie) ja podjac i z nia zyc. A jesli nie chcesz być obrazana przez niektorych droga autorko to na przyszłość po prostu nie przychodz z problemami na ogolnodostepne forum.
Stary 2015-12-29, 15:40   #105
tyene
Zakorzenienie

Jakąkolwiek decyzję podjęłaś/podejmiesz, doradzam pójście do terapeuty i to nie tylko przed zabiegiem. Twoja sytuacja jest bardzo trudna emocjonalnie, mąż się z Tobą nie zgadza, i uważam, że w takich sytuacjach szczególnie potrzebna jest profesjonalna pomoc - u specjalisty możesz czuć się bezpiecznie, nie będziesz oceniana, rozmowa będzie odbywała się na określonych warunkach. Dobrze, byś miała też ujście dla własnych emocji - wizaż to chyba niekoniecznie najlepsze miejsce, mąż jest przeciwko aborcji, nie wiem, czy komukolwiek innemu z bliskiego otoczenia się zwierzysz i jakie to może mieć konsekwencje, ale terapeuta będzie dla Ciebie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-29, 15:43   #106
efflorescence
Rozeznanie

Chciałabym doczekać czasów, kiedy na Wizażu posądzenia o trolling będą nagradzane podobnie jak wytykanie błędów ortograficznych A przecież to takie proste, nie wierzę w to o czym pisze Autor - nie zaszczycam wątku swoją obecnością

Cytat:
Napisane przez GangstaBaby Pokaż wiadomość
Najzwyczajniej w swiecie, jak dziewczyna nie wiedziala, ze jest w ciazy, mogla regularnie pic alkohol. Wiec obawy, ze dziecko bedzie chore sa jak najbardziej realne bez szczegolowych badan.
Dokładnie tak.

Cytat:
Stary 2015-12-29, 15:44   #107
201606291621
Konto usunięte

Po co udzielać się w wątku, który uważa się za trolling?
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 16:38   #108
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nie czaję tej polityki zamykania wątków. Serio.
Wątek zbiorczy o aborcji już jest. Każdy inny zahaczający chociażby o ten temat, zmienia się w to samo - podejrzenia o trolling, kłótnie o to jak antykoncepcja mogła nie zadziałać...

Cytat:
Tego o tym, że autorka podjęła decyzję, więc wątek jest zbędny też nie skomentuję... :P
Bo? Podjęła decyzję, o czym tu deliberować? O tym jak to się stało że zaszła?

Cytat:
Chęć usunięcia tak zaawansowanej ciąży "bo tak" i w internecie nie spotka się ze zbyt dużym zrozumieniem.
Stary 2015-12-29, 16:58   #109
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Bo łatwiej jest zamknąć wątek niż doprowadzić do porządku kilkanaście osób, które przyszły się ponaigrywać i powysłośliwiać.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Przecież mówiła od początku, że nie chce tego dziecka. Nie potrzebuje pretekstu, po prostu go nie chce, ma takie prawo. Ojciec dziecka, no cóż, to nie on będzie miał rozcinane krocze, wybacz.
Kwestia "czy to już człowiek" jest dyskusyjna.
Ma prawo nie chcieć dziecka, nie ma prawa go usuwać ze względu na swoje niechcenie.

Rozcinane krocze? WTF ?
Stary 2015-12-29, 17:01   #110
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:

Życzę, żeby zabieg odbył się bez komplikacji i abyś szybko doszła do siebie, fizycznie i psychicznie.
ja również trzymam kciuki, żeby wszystko poszło, jak trzeba.

Cytat:
to znaczy, że fragmenty ciała nie są w poprawnej proporcji do siebie i do całego ciała zakonna, mądra babeczka z Ciebie przecież a tak pozostawiając humor na boku, to to się zdarza, że głowa jest za duża, szyja za krótka, kończyny za małe itd.

Cytat:
Napisane przez GangstaBaby Pokaż wiadomość
to samo pomyślałam. btw jest to jedna z moich fobii - że wpadnę i przez jakiś czas ciąży będę np. pić alkohol.

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Jakąkolwiek decyzję podjęłaś/podejmiesz, doradzam pójście do terapeuty i to nie tylko przed zabiegiem. Twoja sytuacja jest bardzo trudna emocjonalnie, mąż się z Tobą nie zgadza, i uważam, że w takich sytuacjach szczególnie potrzebna jest profesjonalna pomoc - u specjalisty możesz czuć się bezpiecznie, nie będziesz oceniana, rozmowa będzie odbywała się na określonych warunkach. Dobrze, byś miała też ujście dla własnych emocji - wizaż to chyba niekoniecznie najlepsze miejsce, mąż jest przeciwko aborcji, nie wiem, czy komukolwiek innemu z bliskiego otoczenia się zwierzysz i jakie to może mieć konsekwencje, ale terapeuta będzie dla Ciebie.
bardzo ważny post i warto, by autorka to wzięła pod uwagę. wybór terapeuty nie jest prosty, zwłaszcza, gdy tematem jest aborcja, więc należy się do tego odpowiednio przygotować (poszukaj opinii w necie itp).
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 17:04   #111
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: NIE chcę tej ciąży

Dla mnie mega dziwny watek. Nie chce tego dziecka urodzic, dostała namiary co ma z tym zrobic to o czym tutaj dyskutować?
jej sumienie, jej życie, jej decyzje.

Tylko ojca dziecka w tym wszystkim szkoda. Bo jak usunac to chłop nie ma nic do gadania bo to przecież sprawa kobiety. Ale jak sie urodzi i lape wyciagnać po alimenty to już ojciec potrzebny. Taki przyklad.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 17:07   #112
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Chciałabym doczekać czasów, kiedy na Wizażu posądzenia o trolling będą nagradzane podobnie jak wytykanie błędów ortograficznych A przecież to takie proste, nie wierzę w to o czym pisze Autor - nie zaszczycam wątku swoją obecnością
W ilu przypadkach posądzenia o trolling były niesłuszne? Zliczysz na palcach jednej ręki i jeszcze Ci do trzymania kubka z herbatą wolne zostaną.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 17:10   #113
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Ma prawo nie chcieć dziecka, nie ma prawa go usuwać ze względu na swoje niechcenie.
może = ma prawo
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Tylko ojca dziecka w tym wszystkim szkoda. Bo jak usunac to chłop nie ma nic do gadania bo to przecież sprawa kobiety. Ale jak sie urodzi i lape wyciagnać po alimenty to już ojciec potrzebny. Taki przyklad.
Nie ojciec, tylko alimenty.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 17:16   #114
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
może = ma prawo Nie ojciec, tylko alimenty.
Prawo nie zezwala na aborcję na życzenie: czy w Polsce czy we wspomnianych Czechach.
Stary 2015-12-29, 17:18   #115
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Prawo nie zezwala na aborcję na życzenie: czy w Polsce czy we wspomnianych Czechach.
daj sobie spokój - płód nie rozwijał się prawidłowo, autorka podjęła decyzję. wątek jest otwarty po to, by w razie potrzeby ją wesprzeć słowem. kłótnie światopoglądowe można przenieść do wątku o aborcji.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 17:23   #116
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
daj sobie spokój - płód nie rozwijał się prawidłowo, autorka podjęła decyzję. wątek jest otwarty po to, by w razie potrzeby ją wesprzeć słowem. kłótnie światopoglądowe można przenieść do wątku o aborcji.
nie wprowadzam dyskusji światopoglądowej. Stwierdzam fakt.
Autorka powinna kwestie omawiać z lekarzem i działać w ramach prawa.

Nie wiem co masz na myśli pisząc wsparcie. Wg mnie tyene zawarła w swoim poście to co najważniejsze.
Stary 2015-12-29, 17:53   #117
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
nie wprowadzam dyskusji światopoglądowej. Stwierdzam fakt.
Autorka powinna kwestie omawiać z lekarzem i działać w ramach prawa.
Będzie działać według prawa, tyle że nie polskiego. Co, polskie jakieś lepsze?

I naprawdę, decyzja podjęta, nie ma co dyskutować tutaj.

Powodzenia, autorko, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. ^^ Zarówno z zabiegiem jak i w relacjach z mężem, choć pewnie będzie ciężko.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 17:57   #118
201607110949
Konto usunięte

(błąd)

Edytowane przez 201607110949
Czas edycji: 2015-12-29 o 17:59
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 17:59   #119
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
to my chyba inny wątek czytamy. Gdyby nie rozwijał się prawidłowo, spokojnie mogłaby usunąć ciążę w Polsce.
Aha, już niejedna sprawa głośna była i sąd nie pozwolił, a matka oślepła.

W rosyjską ruletkę z polskim sądownictwem bym nie grała...

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 18:02   #120
letitiah
art at its finest.

Zdarzają się ciąże bezobjawowe. Moim zdaniem nie ma co usuwać dziecka - uwierz mi, że nawet jeśli go nie chcesz, to za ileś lat będziesz żałować tej decyzji. Lepiej jest urodzić i oddać dziecko do adopcji - w ten sposób nie będziesz miała ani wyrzutów sumienia, ani nie skrzywdzisz dziecka, a możesz uszczęśliwić jakąś rodzinę, która stara się o potomstwo, a nie może mieć własnego. Rozumiem, że buzują w Tobie teraz emocje, i one nie opadną z dnia na dzień, ale nie ma co podejmować decyzji - zwłaszcza takich, które zdecydowanie zaważą na Twoim życiu - pod ich wpływem.
Dlaczego nie chcesz tego dziecka? Nie chcesz go czy nie możesz go mieć (np. ze względów finansowych)?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości