![]() |
#1141 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
![]() Cytat:
Ja usypiam przy cycku i odkladam do lozeczka. I wtedy drzemka trwa 40 minut. A jak chce zeby trwala dluzej, to odkladam do lozeczka po godzinie. Maly śpi i mnie na rogalu dk karmienia, a ja mam czas na nadrabianie internetu lub czytanie książek. Cytat:
Z jednej strony to dobrze, ze nic nie wyszlo, a z drugiej to nie wiadomo o co chodzi... No ja właśnie zmieniam pampersa jak jest taki napompowany. Zazwyczaj robi się taki rano ok godz. 8, no ale wtedy to juz dzień jest ![]() ![]() Cytat:
U nas przy jedzeniu sa rozne akrobacje. Pociągnie kilka łykow i próbuje usiąść. I znowu do cycka i znowu siada. I tak w kółko. Albo troche zje i sie wyciąga na rogalu i tak sobie patrzy w przeciwna stronę. Za chwilę znowu je. No a ja cierpliwie karmię ![]() Znowu jak idzie spać to zauważyłam, że jest mu trudniej zasnąć. Jak położę go do łóżeczka, to odwraca się na brzuch, patrzy sie na mnie i sie smieje zadowolony. Kochany mój ![]() No i ogólnie to ciężko mi jest cokolwiek zrobić, bo Mati nie chce za długo leżeć na macie. Teraz go wszystko interesuje i najlepiej na rączkach ![]() Ta mata ze skip hop jest boska i tez sie na nią szykuję. Dziewczyny kręgosłup mi siada. Jak sie położę na łóżku z nogami na podłodze to później nie mogę wstać, jakby miał mi pęknąć... A ja od godziny siedzę u Małego w pokoju. Rzucał się po łóżeczku jakby mu brzuszek dokuczał. Ostatnio jem wszystko. Na wigilie tez zjadlam wszystko o nic mi nie było. To od czego to? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Urodził się z wagą 3,610 kg i dlugi na 60 cm, teraz ma mniej więcej 8 kg i 70 cm - bardziej szczegółowo dowiemy się na szczepieniu w przyszłym tygodniu. A mieszkamy w Krakowie ![]() ![]() Edytowane przez bananoova Czas edycji: 2015-12-30 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mravka u nas mówienie działa przez kilka minut i znów jest to samo. Już nawet teść i szwagier mówili, że młody nas wogole nie słucha ![]() Chłop zostawił pod poduszką prezerwatywe. Nawet nie pytajcie ile musiałam młodemu tłumaczyć, że nie dostanie tego cukierka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe u nas to samo ![]() I udało mi się nagrać filmik z tym głośnym śmianiem w święta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny. My noedawno wstalismy. Maly zasnal o 20 o 22 sie obudzil na cyca i pozniej o 6 na amciu i wstalismy przed 8.
Tez szukam jakiejs maty. Co polecacie? A i kupuje ktoras to kszeselko z ikei? |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy się ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
Ja tez wlasnoe chce kupic to krzeselko. I szukam ochraniacza na cale lozeczko bo mam tylko na polowe. A lozeczko 140/70 i nie wiem czy w ikei trafie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
Moniska
![]() Ja chciałam kupić to krzesełko z ikei, ALE moj mały len usiądzie pewnie pozńo..tak mysle. A lezaczek robi sie za mały, wiec potrzebowałam krzesełka które można rozkładać do pozycji półleżącej, tak żebym mogła go juz teraz w nim posadzić. Zebraliśmy kasę na chrzcinach wiec wlasciwie Jasik dostał to krzesełko w prezencie od gości. Musimy jeszcze kupić łóżeczko turystyczne, ale to bliżej lata, jakos na wiosnę. Jaś tez dostał jakis plam suchych na buzi,na stopie, i ma ciemieniuche... Moze to wlasnie nabiał... Ale jak on dostaje butle to co z tego ze ja nie bede jadła nabiału,jak w bebilonie jest :/
Edytowane przez Kitsi Czas edycji: 2015-12-30 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Slodycze tez jesli sa z mleczna czekolada
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- a ja tak długo ograniczałam się z nabiałem, bo byłam przekonana, ze Igus jest na niego uczulony, ale dwa dni z rzedu jadłam jogurta i nic Mu nie było... wiec: 1. albo to nie była alergia,tylko niedojrzałosc ukladu pokarmowego, ktory juz dojrzał 2. albo teraz zjadlam za mala ilosc, zeby cos sie Mu objawiło... mam nadzieję jednak, że chodzi o to pierwsze... wrócę do nabiału i zobaczymy... a tak swoją drogą: gdzie kupię kaszki nestle zdrowy brzuszek? w rossmanie są? bo myślę wprowadzać gluten za jakieś 2-3 tyg i chciałabym się zaopatrzyć a nigdzie nie mogę ich spotkać... aaaa.... one są po 6mies tylko?
![]() ![]() Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-12-30 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Rossmanie sa- widzialam ostatnio i zacmilo mnie i kupilam kaszke manne z mm ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie wystarczy ze mleko jest w krakersach nawet i malego wysypywalo. Teraz juz nie ryzykuje i nie jem noc co ma w skladzoe chocby 0,0000001%mleka... czy jajka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
ej bo już zgłupiałam całkiem... znalazłam takie coś:
http://www.rossmann.pl/Artykul/Wprow...mowlaka,198432 i http://www.mjakmama24.pl/niemowle/ka...,191_7034.html na obu stronach jest napisane, że karmiąc piersią powinno wprowadzać się gluten w 5 mies, a karmiac mm dopiero w 6.... myslalam, ze jest na odwrot....
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jem jajka, makaron 5 jajeczny, ciastka kruche, czekoladę i w sumie oprócz tego, że czasami wyjdzie Mu kilka chrostek na buzi to nic Mu nie jest... a to co Mu na buzi wychodzi, to według lekarzy przeciągający się trądzik niemowlęcy, który sam sobie roznosi rączkami... bo jest tak, że ma buźkę wysypaną przez 2 dni, a potem tydzien czyściutką i tak w kółko... mam nadzieje, ze to byla tylko kolejna panika z mojej strony i odmawianie sobie nabialu bylo niepotrzebne... no ale zobaczymy ![]() ale ja chciałabym tam wpaść tylko w roli widza ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1161 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z mata to juz musisz sie zastanowic. Ja nie znalazlam nic lepszego ![]() Dziekuje za dobre slowa przydadza sie ![]() A powiedz mi czy Ty w koncu bylas u tego fryzjera? ![]() Cytat:
Do zelazka sie juz przyzwyczilas? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za to Rob narobil siary Tz w warzywniaku. TZ pracuje w jednej z firm piwnych,wiec znaczki mark piwa sa Robowi znane ![]() ![]() U nas nocka znosna. Zasnal o 18:30 i papu o 24,3,6:30. Jakos dospal jeszcze do 7:30. Teraz jestesmy w drodze na szczepienie.wszyscy,bo nie ma z kim Roba zostawic. Czy ktoras z Was na moze wkladke Mirena? Czy zakladanie boli? Ide 9.01 coby sobie to zainstalowac. Bede miala w koncu spokojna glowe,bo strach przed kolejna ciaza odbiera cala przyjemnosc ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze z pol roku wytrzymam. Szczegolnoe ze odkrylam kasze.jaglana i sernik.jaglany;d woec sobie zastepuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
Mms pisalas o tym charczeniu. Mielismy jakis czas temu to samo. W nocy dziecku tez sie odbija nawet przez sen i ten pokarm moze zalegac w nosku. Do tego przy cofaniu sie organizm w akcie obrony wytwarza wydzieline ktora chroni przelyk etc i to tez mozesz znalezc jak odciagasz gila. Takze nic zlego sie nie dzieje wg mnie
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- A kaszki nestle w kazdym markecie w sumie widzialam. W Rossmanie nie kojarze,ale ja tam rzadko bywam Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Mirabelka- napisz prosze co jesz przez caly dzien? ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale podobno nie powinno się ani przyspieszać, ani opóźniać wprowadzenia glutenu... Lulla wywołuję Cię do odp, bo Ty znasz te wszystkie zalecenia WHO... jak to jest z tym glutenem? To prawda, że opóźnianie wprowadzenia go zwiększa ryzyko celiakii? Bo szukam i nie mogę znaleźć... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Moniska z tym sluchanirm to wlasnie tj mowisz krotkoterminowr. Przeprasza ,q za 15min to samo. Wczoraj jeszcze nie zdazylismy wyjsc na spacer a ja juz mialam nerwa na te Jego glupie odzywki. U nas jednak jest etap "ja wole/ja chce/ja potrzebuje...a Ty musisz" i juz mnie szlag trafia jak sto razy na dzieb slysze co On woli... Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Maly tak piszczy ze mi zaraz policje przysla. A ten piszczy i smieje sie. A gdzie spanie.. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Hej! Ja znowu z pytaniem
![]() Dzisiaj od rana miałam okazje lepiej obejrzeć ząbki misia ![]() ![]() ![]() ![]()
#1170 |
Zakorzenienie
|
Mms z glutenem nie warto się spieszyć. Wg who kp pierwsze pół roku więc nawet na logikę gluten z pewnością PO szóstym miesiącu
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.