|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cześć!
Evelinke ja myślę że to przez lutinus bo się rozpuszcza.Mi zwłaszcza rano leci dużo aż ze strachem idę co rano do toalety. Ja mam dziś zupkę jarzynową i placki ziemniaczane.Wczoraj zrobiłam i na dziś nam też wystarczy. |
|
|
|
#1953 |
|
Rozeznanie
|
ja chyba dzisiaj na szybko pierożki mojej roboty zjem, ale wieczorem rodzice przyjadą, więc zrobię dobre zapiekaneczki, z kolei jutro sylwestrowo robimy z przyjaciółmi olbrzymią porcję sushi, dla mnie oczywiście wersja niesurowa
od połowy stycznia w domku już jestem, więc spodziewajcie się wiekszej ilosci informacji nt. dobrego jedzenia, już teraz wiem, że poszaleję, mąż zaciera rączki bo obiadki na świeżo są dużo smaczniejsze niż 'odgrzewany kotlet'
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
No, mi sie wydaje że u mnie jest dość sporo. Dziś jak wstałam to miałam mokrą podpaskę
![]() Wkładka nie dałaby rady Czytam, że w 2 trymestrze zwiększa się ilośc wydzieliny. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Kanwa Lutinus to swoją drogą I też mam że jak czuje ciepełko to aż mnie ściska i lecę do kibelka Jakieś już skrzywienie chyba mamy ![]() Lala gotuj, gotuj zawsze można coś "podgapić" do zjedzenia
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co będzie później?Chyba zjem swoją komórkę ![]() Cytat:
![]() Może dziś się już ujawni płeć Twojego dziecia co? Ja śpię bez rogala i noce są różne.I tak 2 wizyty na siku to norma. A garnki mam z tefala i jestem mega zadowolona.Mam je już 5 lat odkąd tu mieszkamy i są super.Nie pamiętam ile kosztowały.Poszukam to Ci wyślę link jakie mam
Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2015-12-30 o 10:37 |
||
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj budziłam sie w nocy 3 razy a wstałam o 10. A co do snów to dzisiaj śniło mi się dziecko malutka rączką która podawało mi bombkę choinkową ![]() Cytat:
Też mam rogala z Motherhood i bardzo sobie chwale ![]() Kocyk dostałam z takim wielkim misiem W takim razie będę poszukiwać garnków w biedronce
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2015-12-30 o 10:35 |
|
|
|
|
#1957 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie wiem czy już głupieje czy już zgłupiałam, nurtują mnie 2 zagadki...
Mam tak że jak się patrzę na swój brzuch to widzę że pulsuje i ogólnie się zastanawiam czy to mój puls ![]() Z tydzień temu czułam ogólnie że tak gdzie jest dzidzia to tak jakoś mi było miło, pare razy coś poczułam w nocy jakby do mnie dzidzia pukała, a dziś zjadłam kiwi i tak czuję jakby coś mi tam pukało, czy to już może być dzidzia czy jednak gazy
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa wszystko zależy czy dzidzia będzie chciała nam pokazać co ma miedzy nóżkami
![]() Ale, fajnie by było poznać płeć
|
#1959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Australia kciuki za wizyte
![]() Cytat:
Tż ma dwie prace więc dość dobrze zarabia , ale ja nic nie będę miała... no teraz będzie zus płacił potem macierzyńskie a potem będę musiała szukać pracy ... a w Krakowie to też ciężko... Więc powiem Wam szczerze że trochę sie podłamałam tym wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Pytanko, mam do was. Czy z was też leci tak dużo przezroczystej bez zapachu wydzieliny z Grażynki ???? Aż dzisiaj pomyślałam, czy to nie sączą się wody płodowe ![]() hmmm u mnie wydzieliny w ogóle nie ma że tak powiem to dobrze?---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2015-12-30 o 10:45 |
||
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na prenatalnym doktorek mówił że nie widzi żeby coś dyndało między nogami więc obstawiał dziewuchę ale to za wcześnie żeby być pewnym.Teraz liczę że W-O w poniedziałek może zerknie.Chciałabym już wiedzieć i zacząć zakupy ![]() A dziewczyny jakie foteliki macie na oku do auta?Ja wezmę raczej maxi cosi cabrio fix.Muszę jeszcze obejrzeć na żywo i pomacać.Wczoraj czytałam i się nie znam kurcze na tych zapięciach do auta.Muszę Tż nakazać obowiązkowo doszkolenie się w tej kwestii:P Tż coś przebąkuje o zmianie auta bo mamy 3 drzwiowe i mały bagażnik ale ja jestem przeciwna jak narazie. |
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa thx
Ja za fotelikiem jeszcze się nie rozglądałam, ale te z Maxi Cosi podobno dobre
|
#1962 |
|
Rozeznanie
|
Mi tez leci taka pezroczysta wydzielina. Raz wiecej, raz mniej, mam wrazenie ze jak jestem w pracy i caly dzien w ruchu to jest jej wiecej. Tutaj ktoras pisala ze to normalne, ze leci i nosem i pipka
ha ha moj maz mysli ze taka chetna jestem na niego a mimo czestego sexu to i tak moj niezaspokojony i marudny ze za malo, takie to moje zycie ![]() Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() Eh niestety bez paracetamolu sie nie obylo:/ bo goraczka wcale mi sie nie zmniejszala, a bol glowy byl niedowytrzymania
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to mogę stać przy garach cały dzień! ![]() KCIUKASY ZA DZISIEJSZE WIZYTY, może kolejna dziewczynka się ujawni i moja malutka nie będzie tu na forum sama
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Tanszy i lepszy niz maxi cosi jest recaro. Cenowo nie wiele a recaro jest swiezym modelem po swiezych testach
|
|
|
|
#1965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekam na to szaleństwo kulinarne ![]() Cytat:
O dzięki za radę Popatrzę![]() Cytat:
![]() Ania230 ja mam takie garnki.Tylko kupowane 5 lat temu więc teraz są inne zestawy http://m.merlin.pl/Garnki-Tefal-Clas...08,865919.html |
|||
|
|
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Recaro privia. My taki mamy - dalismy 1000 zl ale z baza isofix. Bez sa tansze. Obecnie jedne z najlepszych na rynku w ludzkiej cenie oczywiscie
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ja to nie znam się na tych bazach itp .Jestem ciemna w tych sprawach.Muszę poczytać i Tż też bo on bardziej w tych technicznych sprawach obeznany:P
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa wizyta na 17.40 o ile nie będzie poślizgu, tak jak ostatnio.
I badałam progesteron, właśnie dostałam wyniki ![]() Są lepsze, bo 49,65 ng/ml. Także podniósł się. A mi z firmy Recaro podobają się wózki, tylko te kółka maja takie małe przy spacerówce to ok a przy gondoli to chyba trochę małe.
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Baza isofix to taka baza ktora wpinasz do auta. Ale auto musi miec takie specjalne zaczepy do tego mocowania.
Wtedy wpinasz do tego fotelik a nie oplatasz go pasami |
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
LaLaRe, ja również liczę na jakieś przepisy
Dzięki za kciukasy dziewczyny Na poprzedniej wizycie lekarz delikatnie zasugerował dziewczynkę, ale może teraz już będzie wiadomo coś bardziej pewnego Po cichu liczę na chłopca, przy dziewczynce będzie wojna z mężem o imię Ale i tak najbardziej się przejmuję tym, czy nadal jest wszystko ok
|
|
|
|
#1972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kciuki za wizytyania230 - jak tż ma 2 pracy to dacie radę, a Ty sobie spokojnie czegoś poszukasz.
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
LaLaRe, pisz pisz o tym jedzeniu i od razu przepisy! ja mam dwie lewe ręce do gotowania i nienawidzę tego robić. Może mnie czymś zainspirujesz
kanwa, ja mam Recaro taki o http://dzidziusiowakraina.pl/pl_PL/p...3ocaAjM88P8HAQ Bardzo dobre foteliki. Ja mam do tego akurat bazę Isofix, ale można też bez. Tzn teraz już moja córcia jeździ w innym ale ten kupiłam i dla drugiego dzidziusia też będzie. Najlepiej przejdźcie się do jakiegoś dobrego sklepu żeby przymierzyć też fotelik do auta, bo czasami się okazuje że może on do danego auta nie pasować. Co do samego auta - nie wyobrażam sobie wkładania dziecka do fotelika w aucie 3-drzwiowym, także moim zdaniem mąż ma rację z tą zmianą auta
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że jak ja już coś znajdę to on będzie mógł wybrać lepsza prace i będzie tylko jedna i będę go miała więcej dla siebie i dzidzi ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Dziewczyny a tak z ciekawości to gdzie pracujecie i czym się zajmujecie ![]() Bo ja pracowałam 6 lat w firmie odzieżowej w dziale księgowości , firma upadła niestety i potem znalazłam pracę w biurze rachunkowym i to był rok pracy i dzidzia
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2015-12-30 o 12:23 |
|
|
|
|
#1975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziesz już do swojego gina? Cytat:
Ale wtedy fotelik który będzie następny też się do tej bazy przyczepia czy baza jest tylko do tych 0-13 kg? W sumie taka baza jest chyba lepszym rozwiązaniem. Cytat:
Cytat:
A czemu miałoby to zmniejszyć bezpieczeństwo że auto jest 3 drzwiowe? Nie widzę związku. Może nie jest to super wygodne wkładanie ale wiem że sobie poradzę Zresztą zobaczymy jeszcze.Wszystko się może zmienić
|
|||
|
|
|
#1976 | ||
|
Ania
|
Cytat:
sama tak mam, i wiem po prostu ze to moj, dzidzi jest duzo szybszy Co do pukania, to nie mam zielonego pojecia:/ Cytat:
dlatego miedzy innymi musialam pojsc od razu na zwolnienie, nie wyobrażam sobie dzwigac minimum 3 razy dziennie okolo 10 dzieci. A to i tak malo, bo trzeba bylo przewijac wiecej dzieci i częściej .. ale tesknie za swoimi maluchami
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1978 |
|
Rozeznanie
|
MariaFrancesca - kapucha i grzyby
ale moim specjałem są ruskie! ------- ja pracuję w firmie motoryzacyjnej (prawie same chłopy), jesteśmy sklepem internetowym, mała 'rodzinna' powiedziałabym firma, zajmuję się kadrami i płacami, pomagam trochę księgowej, w sezonie odciążam kolegę przy fakturach - fajna, przyjemna praca no i złoty szef - takiego ze świecą szukać. Pracuję tu od ponad roku, poprzednio byłam przez kilka lat urzędnikiem państwowym, pracowałam jako doradca zawodowy - praca ok, bo związana z moim zawodem (andragog), aczkolwiek NIGDY, PRZENIGDY nie wróciłabym do państwówki ... nigdy... ![]() ------- czy któraś użytkowała może wózki marki QUINNY albo TAKO albo TEUTONIA? jestem przerażona ilością... funkcjami.... jeden coś ma, drugi nie ma, gadżety, dodatki, tu foteliki, tam jakieś parasolki... jeny jeny jeny.... ;(
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2015-12-30 o 12:45 |
|
|
|
#1979 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym jestem przeziębiona i pewnie zasnę o 21:00 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W 1. ciąży normą są wyczuwalne ruchy około 18- 20 tc dopiero ![]() Cytat:
Nuuuudy ale względny spokój i cisza. A marzy mi się praca w szkole lub przedszkolu Tylko nie wiem czy bym ten hałas zniosła tak na dłuższą metę ![]() Kiedyś zastanawiałam się też żeby pójść na pielęgniarstwo albo położnictwo ale te studia niestety nie są realizowane w trybie zaocznym, więc zrezygnowałam... Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2015-12-30 o 12:53 |
||||
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2015-12-30 o 13:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

tzn chcielibyśmy zamienić na większe, 3-pokojowe, ale na razie totalnie nie opłaca nam się sprzedawać, bo byśmy musieli spłacić więcej niż wzięliśmy o jakieś 50 tyś :/ no ale z drugiest strony własne mieszkanie to luksus (i przy okazji studnia bez dna). My mieszkamy we Wrocławiu więc tu mieszkania też mega drogie.
Tż ma dwie prace więc dość dobrze zarabia , ale ja nic nie będę miała... no teraz będzie zus płacił potem macierzyńskie a potem będę musiała szukać pracy ... a w Krakowie to też ciężko... 

a mimo czestego sexu to i tak moj niezaspokojony i marudny ze za malo, takie to moje zycie