NIE chcę tej ciąży - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-30, 11:54   #151
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Dot.: NIE chcę tej ciąży

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Po co Ona nie chce być w ciąży.
Nie chciec to sobie mozna prawidlowo wykajac tabsy/uzywajac prezerwatywy/lykajac tabletke po czy nawet na poczatku ciazy. Po polmetku tej ciazy czas dorosnac i uswiadomic sobie ze to sie juz wydarzylo i wypieranie tego nie sprawi ze problem zniknie. Skoro nie chce dziecka niech go odda. Po prostu. Skoro przez 5 miesiecy nawet nie zauwazyla ze jest w ciazy to raczej ostatnie 3 jej wielkiej roznicy nie zrobia.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 11:56   #152
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
ona już podjęła decyzję. klamka zapadła. nie chce nosić ciąży. daj sobie spokój i idź zbawiać świat gdzie indziej.
twoja agresja powala.
Nie rozumiem dlaczego identyfikujesz z poparciem podejmowanej decyzji.
Stary 2015-12-30, 12:10   #153
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
ona już podjęła decyzję. klamka zapadła. nie chce nosić ciąży. daj sobie spokój i idź zbawiać świat gdzie indziej.
Musisz mnie przy okazji obrażać? Ja jedynie podałam inne rozwiązanie, gdyby autorka nie zdecydowała się jednak wyjechać, a chciała uzyskać specjalistyczną pomoc. Nie musisz mnie za to atakować.
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:15   #154
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DziewczynaWloczykija Pokaż wiadomość
A moim zdaniem autorka powinna wiedzieć, że są też inne opcje, bo to pomaga w podjęciu decyzji. O istnieniu hospicjów prenatalnych wiele osób nie wie.
Fakt. Ja sobie właśnie o tym poczytałam i dostałam raka.
Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Nie chciec to sobie mozna prawidlowo wykajac tabsy/uzywajac prezerwatywy/lykajac tabletke po czy nawet na poczatku ciazy.
Zawsze można.
Cytat:
Po polmetku tej ciazy czas dorosnac i uswiadomic sobie ze to sie juz wydarzylo i wypieranie tego nie sprawi ze problem zniknie.
Wiadomo, od tego jest aborcja.
Cytat:
Skoro nie chce dziecka niech go odda. Po prostu. Skoro przez 5 miesiecy nawet nie zauwazyla ze jest w ciazy to raczej ostatnie 3 jej wielkiej roznicy nie zrobia.
Zrobią ogromną. Chyba, że cała ciąża może być tak samo bezobjawowa i z płaskim brzuchem jak dotychczas, ale tego nie przewidzi.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:19   #155
efflorescence
Rozeznanie

Dot.: Wyjaśnić

Jak zareagował mąż na wieść o wadach płodu? Nie zmieniło to jego podejścia?

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
W ilu przypadkach posądzenia o trolling były niesłuszne? Zliczysz na palcach jednej ręki i jeszcze Ci do trzymania kubka z herbatą wolne zostaną.
A w jaki sposób stwierdzasz, że posądzenia były słuszne? Bo grupa najgłośniejszych Wizażanek tak zgodnie orzekła? Mnie śmieszy stwierdzanie, że wątek był założony przez trolla na podstawie tego, że po 20 stronach złośliwości i posądzeń o kłamstwa, osoba taka wreszcie nie wytrzymuje i reaguje złością. To normalna reakcja. Podziwiam Autorkę tego wątku, że zachowała spokój.

Cytat:
Napisane przez misorpresa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:20   #156
Leszy
Zakorzenienie

@DziewczynaWloczykija
Z medycznego punktu widzenia (nie emocjonalnego) ciąża w całym swym okresie jest bytem pasożytniczym.

O ile wczesna aborcja jest wg mnie decyzją uzasadnioną w przypadku twardych i rozsądnych powodów, to w przypadku już tak rozwiniętego płodu jest to czyste okrucieństwo.

Z drugiej strony pojawia się odwieczne pytanie - czy śmierć jest lepszą opcją dla płodu w przypadku kiedy może się urodzić ze schorzeniami?

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:20   #157
solll01
Raczkowanie

Cytat:
I wg Ciebie to jest dobra decyzja? Bo wg mnie i niektórych użytkowniczek nie, a jeżeli ktoś podejmuje złą decyzję, to m.in. temu służy forum -żeby doradzić.

Cytat:
Nie chciec to sobie mozna prawidlowo wykajac tabsy/uzywajac prezerwatywy/lykajac tabletke po czy nawet na poczatku ciazy. Po polmetku tej ciazy czas dorosnac i uswiadomic sobie ze to sie juz wydarzylo i wypieranie tego nie sprawi ze problem zniknie. Skoro nie chce dziecka niech go odda. Po prostu. Skoro przez 5 miesiecy nawet nie zauwazyla ze jest w ciazy to raczej ostatnie 3 jej wielkiej roznicy nie zrobia.
No właśnie.

Autorko, ja nie z tych, co Ci będą pisać, że na pewno będziesz żałować, bo tego nie wiem. Ale wyobraź sobie, że za te 10 lat będziesz znowu w ciąży, w 5 miesiącu i wtedy będziesz się cieszyć, słuchać bicia serca, oglądać USG 3d i co sprawi,że wtedy to już będzie dla Ciebie guz? Wtedy to będzie dziecko. A sytuacja będzie taka sama. Zastanow się nad tym.

Wysłane z tapatalk
solll01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 12:22   #158
201606291621
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez solll01 Pokaż wiadomość
Autorko, ja nie z tych, co Ci będą pisać, że na pewno będziesz żałować, bo tego nie wiem. Ale wyobraź sobie, że za te 10 lat będziesz znowu w ciąży, w 5 miesiącu i wtedy będziesz się cieszyć, słuchać bicia serca, oglądać USG 3d i co sprawi,że wtedy to już będzie dla Ciebie guz? Wtedy to będzie dziecko. A sytuacja będzie taka sama. Zastanow się nad tym.

Wysłane z tapatalk
A może nadal będzie mieć takie samo podejście. Nie każdy chce mieć dzieci. Nie ma sensu gdybać i tworzyć miliona teorii.
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:32   #159
solll01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sialala3 Pokaż wiadomość
A może nadal będzie mieć takie samo podejście. Nie każdy chce mieć dzieci. Nie ma sensu gdybać i tworzyć miliona teorii.
Nie gdybam, doczytaj wątek. Autorka chce mieć dzieci.

A tak poza tematem - ja np. wcale nie wiem, czy chcę mieć dzieci. Natomiast jeżeli zaszłabym w ciążę, to bym wzięła za to odpowiedzialność, bo z powietrza ta ciąża się nie bierze. Natomiast autorka wyraźnie napisała, że planowali dzieci, więc już zupełnie nie rozumiem tej decyzji, jaką podjęła. Bo jej to teraz nie na rękę. Świat tak nie działa, a przynajmniej nie powinien.

Wysłane z tapatalk

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Fakt. Ja sobie właśnie o tym poczytałam i dostałam raka.Zawsze można.Wiadomo, od tego jest aborcja.
Zrobią ogromną. Chyba, że cała ciąża może być tak samo bezobjawowa i z płaskim brzuchem jak dotychczas, ale tego nie przewidzi.
Współczuję choroby. Chyba że to taki dowcip, to współczuję poczucia humoru.

'Zawsze można' - no nie na tym polega dojrzałość. Dorosłe życie nie polega na tym, że można robić zawsze to, co się chce, ale na tym, że bierze się odpowiedzialność za swoje czyny i podjęte wcześniej decyzje.

Wysłane z tapatalk

Edytowane przez solll01
Czas edycji: 2015-12-30 o 12:28
Stary 2015-12-30, 12:35   #160
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
I wg Ciebie to jest dobra decyzja? Bo wg mnie i niektórych użytkowniczek nie, a jeżeli ktoś podejmuje złą decyzję, to m.in. temu służy forum -żeby doradzić.

No właśnie.

Wysłane z tapatalk
tak, uważam, że podjęła dobrą decyzję. jestem za nią w 100%.

nie, za 10 lat to nie będzie taka sama sytuacja, bo jeśli autorka będzie widziała w płodzie dziecko, to znaczy, że ciążę planowała, jest na nią gotowa i finansowo, i psychicznie. to będzie kompletnie inna sytuacja.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:40   #161
solll01
Raczkowanie

Cytat:
tak, uważam, że podjęła dobrą decyzję. jestem za nią w 100%.

nie, za 10 lat to nie będzie taka sama sytuacja, bo jeśli autorka będzie widziała w płodzie dziecko, to znaczy, że ciążę planowała, jest na nią gotowa i finansowo, i psychicznie. to będzie kompletnie inna sytuacja.
No tak, z tym że to, jaka jest jej sytuacja finansowa, psychiczna dojrzałość, itd. nie ma bezpośredniego wpływu na to, co znajduje się w jej macicy, prawda? To nadal jest to samo. Teraz nazywa je guzem, a za 10 lat nazwie dzieckiem a może nawet już imieniem. A to będzie to samo. O to mi chodzi, żeby autorka się nad tym zastanowiła i była świadoma, że za 10 lat nie musi, ale może do niej to wrócić.

Wysłane z tapatalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 12:45   #162
201606291621
Konto usunięte

Cytat:
Nie gdybam, doczytaj wątek. Autorka chce mieć dzieci.

A tak poza tematem - ja np. wcale nie wiem, czy chcę mieć dzieci. Natomiast jeżeli zaszłabym w ciążę, to bym wzięła za to odpowiedzialność, bo z powietrza ta ciąża się nie bierze. Natomiast autorka wyraźnie napisała, że planowali dzieci, więc już zupełnie nie rozumiem tej decyzji, jaką podjęła. Bo jej to teraz nie na rękę. Świat tak nie działa, a przynajmniej nie powinien.

Wysłane z tapatalk

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Współczuję choroby. Chyba że to taki dowcip, to współczuję poczucia humoru.

'Zawsze można' - no nie na tym polega dojrzałość. Dorosłe życie nie polega na tym, że można robić zawsze to, co się chce, ale na tym, że bierze się odpowiedzialność za swoje czyny i podjęte wcześniej decyzje.

Wysłane z tapatalk
Dorosłość polega na podejmowaniu dojrzałych decyzji, mierzeniu sił na zamiary. Też chcę mieć kiedyś dziecko, ale wiem, że jakbym wpadła to na chwilę obecną nie dam rady. Finansowo, ani psychicznie. Nie mówiąc już o tym, że ja sama ze sobą mam ogromne problemy, więc jestem pewna, że przeniosłabym je na dziecko. Wolę usunąć niż zmarnować życie trójce ludzi - sobie, partnerowi i dziecku. Ot, tyle. A wy dalej możecie się pieklić, ze dziewczyny "nie biorą odpowiedzialności za swoje czyny".
Stary 2015-12-30, 12:48   #163
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Z drugiej strony pojawia się odwieczne pytanie - czy śmierć jest lepszą opcją dla płodu w przypadku kiedy może się urodzić ze schorzeniami?
Zapytaj ludzi, którzy pomimo ciężkich chorób i niepełnosprawności czerpią z życia pełnymi garściami. A jeśli wady płodu sa naprawdę bardzo duże, to odpowiedz sobie na pytanie, czy wolałabyś umrzeć przez rozczłonkowanie i wrzucenie do plastikowego wiadra, czy w objęciach innej osoby (niekoniecznie będącej Twoją matką), cieple i spokoju. Bo dla mnie odpowiedź jest raczej oczywista.

Cytat:
Czyli w zależności od aktualnego stanu emocjonalnego nienarodzone dziecko może być:
- dzieckiem;
- guzem;
- chorobą;
- obieraczką do warzyw.
I serio wszystkie odpowiedzi są według Ciebie poprawne, bo wszystko zależy od nazewnictwa? Nie jestem za aborcją, ale dążę do tego, żeby kobieta usuwająca ciążę miała świadomość tego, co robi. To nie jest wyrwanie zęba, a pozbawienie życia drugiej osoby, szczególnie już tak ukształtowanej, odczuwającej ból, myślącej, posiadającej sny, odczuwającej emocje jak dziecko w wieku 5 miesięcy życia płodowego. To nie jest "zlepek komórek" czy uszczelka w kranie. Nie bronię autorce popełnienia aborcji, bo i tak to zrobi jak będzie chciała, ale zachęcam do pewnego rodzaju świadomego podejścia do zabijania. Bo jeśli doszliśmy jako ludzkość do momentu, w którym możemy uśmiercić kogoś pod warunkiem, że przestaniemy nazywać go człowiekiem i wymyślimy inną nazwę (zlepek komórek, guz, choroba, warzywo, podstawka pod doniczkę, kabanos drobiowy), to nie świadczy o nas dobrze.
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:52   #164
solll01
Raczkowanie

Cytat:
Dorosłość polega na podejmowaniu dojrzałych decyzji, mierzeniu sił na zamiary. Też chcę mieć kiedyś dziecko, ale wiem, że jakbym wpadła to na chwilę obecną nie dam rady. Finansowo, ani psychicznie. Nie mówiąc już o tym, że ja sama ze sobą mam ogromne problemy, więc jestem pewna, że przeniosłabym je na dziecko. Wolę usunąć niż zmarnować życie trójce ludzi - sobie, partnerowi i dziecku. Ot, tyle. A wy dalej możecie się pieklić, ze dziewczyny "nie biorą odpowiedzialności za swoje czyny".
Jeżeli chodzi o mierzenie sił na zamiary, to oznacza to, żeby stawiać sobie ambitne cele, a na pewno znajdziemy w sobie siły na ich osiągnięcie.

Ja w ogóle jestem przeciwniczką aborcji, więc nie dogadamy się w tym temacie, ale chciałam jeszcze tylko dodać, że nie zauważyłam, żeby ktoś się tutaj pieklił. Ale nawiasem - no nie biorą, aborcja, zwłaszcza tak późna, nie jest wzięciem odpowiedzialności za swoje czyny, jest usunięciem problemu bezboleśnie dla nas.

Ja w ogóle nie potrafię sobie tego wyobrazić. Co, autorka urodzi to dziecko, a potem co? Udusi się, uśpią je? Jak by miało wyglądać?

Wysłane z tapatalk
Stary 2015-12-30, 12:52   #165
201606291621
Konto usunięte

Cytat:
Bo jeśli doszliśmy jako ludzkość do momentu, w którym możemy uśmiercić kogoś pod warunkiem, że przestaniemy nazywać go człowiekiem i wymyślimy inną nazwę (zlepek komórek, guz, choroba, warzywo, podstawka pod doniczkę, kabanos drobiowy), to nie świadczy o nas dobrze.
Nie żeby kobiety wcześniej robiły aborcje. Mam nadzieję, ze się mylę, ale z tego fragmentu wręcz wyziera "ludzie w naszych czasach tacy źli"

Cytat:
Jeżeli chodzi o mierzenie sił na zamiary, to oznacza to, żeby stawiać sobie ambitne cele, a na pewno znajdziemy w sobie siły na ich osiągnięcie.
Racja, dzięki za poprawienie

Edytowane przez 201606291621
Czas edycji: 2015-12-30 o 12:54
Stary 2015-12-30, 13:03   #166
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
uważam, że wielokrotnie decyzja o aborcji jest bardziej dojrzała, niż o urodzeniu.

Cytat:
Ja w ogóle jestem przeciwniczką aborcji, więc nie dogadamy się w tym temacie, ale chciałam jeszcze tylko dodać, że nie zauważyłam, żeby ktoś się tutaj pieklił. Ale nawiasem - no nie biorą, aborcja, zwłaszcza tak późna, nie jest wzięciem odpowiedzialności za swoje czyny, jest usunięciem problemu bezboleśnie dla nas.

Ja w ogóle nie potrafię sobie tego wyobrazić. Co, autorka urodzi to dziecko, a potem co? Udusi się, uśpią je? Jak by miało wyglądać?

Wysłane z tapatalk
to po co tu siedzisz? tu decyzja zapadła o aborcji, ciśnienie sobie lubisz podnosić?

aborcja w późnym stadium ciąży wygląda bardzo podobnie do poronienia. tu możesz sobie poczytać, jak to wygląda w UK:

http://www.nhs.uk/Conditions/Abortio...performed.aspx
Stary 2015-12-30, 13:06   #167
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
(...)autorka wyraźnie napisała, że planowali dzieci, więc już zupełnie nie rozumiem tej decyzji, jaką podjęła. Bo jej to teraz nie na rękę.
A dla mnie akurat decyzja jest zrozumiała, ja bym pewnie jednak walczyła o rozszerzenie diagnozy, ale rozumiem konieczność podjęcia decyzji JUŻ, z powodu braku czasu.

Cytat:
Zapytaj ludzi, którzy pomimo ciężkich chorób i niepełnosprawności czerpią z życia pełnymi garściami.
Dla równowagi zapytaj też tych, którzy nie czerpią z życia pełnymi garściami. Pytaj zarówno chorych, jak i ich opiekunów.
Stary 2015-12-30, 13:06   #168
olenkasz
Zakorzenienie

bo kiedyś, w dawnych latach, aborcji nie było, nikt nawet nie myślał o tak złych rzeczach.

heh, tak właśnie iluzjoniści wyprali głowy słabszym jednostkom, które nie umieją myśleć samodzielnie. i analizować historii.
Stary 2015-12-30, 13:08   #169
solll01
Raczkowanie

Cytat:
uważam, że wielokrotnie decyzja o aborcji jest bardziej dojrzała, niż o urodzeniu.

to po co tu siedzisz? tu decyzja zapadła o aborcji, ciśnienie sobie lubisz podnosić?

aborcja w późnym stadium ciąży wygląda bardzo podobnie do poronienia. tu możesz sobie poczytać, jak to wygląda w UK:

Nie, ciśnienie mam w normie, nie należę do łatwo denerwujących się osób, raczej jest mi przykro. A jeżeli chodzi o podjętą decyzję - zawsze można ją zmienić. A ja przede wszystkim staram się, żeby autorka, jeśli jeszcze to czyta, podjęła tę decyzję bardziej świadomie, bo to nie jest usunięcie guza. I żeby liczyła się też ze swoim mężem, bo jest to tak samo jej dziecko jak i jego.

Za artykuł dziękuję, poczytam.

Wysłane z tapatalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 13:08   #170
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A jeśli wady płodu sa naprawdę bardzo duże, to odpowiedz sobie na pytanie, czy wolałabyś umrzeć przez rozczłonkowanie(...)
Śmierć przez rozczłonkowanie? Skąd to wzięłaś?
Stary 2015-12-30, 13:11   #171
zakonna
Naczelna Nastolatka

Z opowieści dziwnej treści na katechezie. Takie bzdury, że aż przykro czytać.
Stary 2015-12-30, 13:11   #172
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Śmierć przez rozczłonkowanie? Skąd to wzięłaś?
z niemego krzyku, a skąd
Stary 2015-12-30, 13:13   #173
olenkasz
Zakorzenienie

zaraz ktoś przyjdzie i wklei ten wierszyk, w którym mordowane dziecko płacze i zwraca się do swojej mamusi.
czekam na to.
Stary 2015-12-30, 13:17   #174
201606291621
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
bo kiedyś, w dawnych latach, aborcji nie było, nikt nawet nie myślał o tak złych rzeczach.

heh, tak właśnie iluzjoniści wyprali głowy słabszym jednostkom, które nie umieją myśleć samodzielnie. i analizować historii.
To jest przerażające. Zwłaszcza jak się spojrzy wstecz, co się nieraz działo w historii, a później widzi taką osobę, która wyskakuje z "Ludzie w tych czasach są okropni, pozbawieni moralności!!!"
Stary 2015-12-30, 13:19   #175
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
To jest przerażające. Zwłaszcza jak się spojrzy wstecz, co się nieraz działo w historii, a później widzi taką osobę, która wyskakuje z "Ludzie w tych czasach są okropni, pozbawieni moralności!!!"
jak się pazury piłuje na historii i języku polskim, to potem się takie farmazony dziamga. a niewinni ludzie muszą tego słuchać.
jak gdzieś czytam o rzekomej degrengoladzie dzisiejszego społeczeństwa, to jestem bliska osmarkania się ze śmiechu.
nie, żartuje.
nie ze śmiechu.
z żalu.
Stary 2015-12-30, 13:22   #176
solll01
Raczkowanie

Cytat:

Kurczę, artykuł przeczytałam, ale nie jest tam napisane, co się dzieje później z dzieckiem? Po tym wywołanym porodzie? Takie dziecko przecież zaczyna się już ruszać, ma też już płuca z tego, co się orientuję. Wyrzucają je do kosza?

Wysłane z tapatalk
Stary 2015-12-30, 13:23   #177
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, artykuł przeczytałam, ale nie jest tam napisane, co się dzieje później z dzieckiem? Po tym wywołanym porodzie? Takie dziecko przecież zaczyna się już ruszać, ma też już płuca z tego, co się orientuję. Wyrzucają je do kosza?

Wysłane z tapatalk
pewnie się utylizuje jak wszystkie odpady medyczne.
Stary 2015-12-30, 13:24   #178
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytaj ludzi, którzy pomimo ciężkich chorób i niepełnosprawności czerpią z życia pełnymi garściami. A jeśli wady płodu sa naprawdę bardzo duże, to odpowiedz sobie na pytanie, czy wolałabyś umrzeć przez rozczłonkowanie i wrzucenie do plastikowego wiadra, czy w objęciach innej osoby (niekoniecznie będącej Twoją matką), cieple i spokoju. Bo dla mnie odpowiedź jest raczej oczywista.
Po pierwsze: czytaj ze zrozumieniem, nie jestem kobietą.
Po drugie: dziecko do ok. 2 roku życia nie posiada samoświadomości - dla dziecka do ok. 2 roku życia bez różnicy (pod kątem emocjonalnym) w jakiej sytuacji umrze. Sny czy emocje nie są żadnym wyznacznikiem czy moralnie dobrym jest wykonywanie aborcji, czy też nie.

I z tymi schorzeniami nawet nie próbuj wyskakiwać jako moralna obrończyni - wygooglaj sobie czym jest płód arlekina (a to jeden z licznych tak paskudnych defektów), czy poczytaj sobie o dzieciach, które urodziły się bez mózgu (miały jedynie przedłużony rdzeń). Funkcjonowanie na zasadzie autonomicznego warzywa nie jest najfajniejsze.

Żeby nie było, jestem za mocnym ograniczeniem aborcji, ale jak widzę jakich argumentów używają jej przeciwnicy, to słabo mi się robi.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 13:29   #179
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Wysłane z tapatalk
Cytat:
What happens to the fetal tissue
after the abortion?
All tissue from the abortion is disposed of in a
sensitive way. If you have a specific request about
how you would like the fetal tissue to be disposed of,
you will need to talk about this with your healthcare
team at the hospital or clinic where you are having
your abortion. This should be done before you have
your abortion.

jest wyrzucony, ale nie jak każdy odpad medyczny. Kobieta może mieć wpływ na to jak personel medyczny pozbędzie się płodu/ dziecka.
Stary 2015-12-30, 13:30   #180
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

Wysłane z tapatalk
w przypadku terminacji można wybrać pomiędzy pochowkiem a kremacja

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości