![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: NIE chcę tej ciąży
Nie chciec to sobie mozna prawidlowo wykajac tabsy/uzywajac prezerwatywy/lykajac tabletke po czy nawet na poczatku ciazy. Po polmetku tej ciazy czas dorosnac i uswiadomic sobie ze to sie juz wydarzylo i wypieranie tego nie sprawi ze problem zniknie. Skoro nie chce dziecka niech go odda. Po prostu. Skoro przez 5 miesiecy nawet nie zauwazyla ze jest w ciazy to raczej ostatnie 3 jej wielkiej roznicy nie zrobia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego identyfikujesz z poparciem podejmowanej decyzji.
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wyjaśnić
Jak zareagował mąż na wieść o wadach płodu? Nie zmieniło to jego podejścia?
A w jaki sposób stwierdzasz, że posądzenia były słuszne? Bo grupa najgłośniejszych Wizażanek tak zgodnie orzekła? Mnie śmieszy stwierdzanie, że wątek był założony przez trolla na podstawie tego, że po 20 stronach złośliwości i posądzeń o kłamstwa, osoba taka wreszcie nie wytrzymuje i reaguje złością. To normalna reakcja. Podziwiam Autorkę tego wątku, że zachowała spokój.
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
@DziewczynaWloczykija
Z medycznego punktu widzenia (nie emocjonalnego) ciąża w całym swym okresie jest bytem pasożytniczym. O ile wczesna aborcja jest wg mnie decyzją uzasadnioną w przypadku twardych i rozsądnych powodów, to w przypadku już tak rozwiniętego płodu jest to czyste okrucieństwo. Z drugiej strony pojawia się odwieczne pytanie - czy śmierć jest lepszą opcją dla płodu w przypadku kiedy może się urodzić ze schorzeniami?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Autorko, ja nie z tych, co Ci będą pisać, że na pewno będziesz żałować, bo tego nie wiem. Ale wyobraź sobie, że za te 10 lat będziesz znowu w ciąży, w 5 miesiącu i wtedy będziesz się cieszyć, słuchać bicia serca, oglądać USG 3d i co sprawi,że wtedy to już będzie dla Ciebie guz? Wtedy to będzie dziecko. A sytuacja będzie taka sama. Zastanow się nad tym. Wysłane z tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poza tematem - ja np. wcale nie wiem, czy chcę mieć dzieci. Natomiast jeżeli zaszłabym w ciążę, to bym wzięła za to odpowiedzialność, bo z powietrza ta ciąża się nie bierze. Natomiast autorka wyraźnie napisała, że planowali dzieci, więc już zupełnie nie rozumiem tej decyzji, jaką podjęła. Bo jej to teraz nie na rękę. Świat tak nie działa, a przynajmniej nie powinien. Wysłane z tapatalk ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
'Zawsze można' - no nie na tym polega dojrzałość. Dorosłe życie nie polega na tym, że można robić zawsze to, co się chce, ale na tym, że bierze się odpowiedzialność za swoje czyny i podjęte wcześniej decyzje. Wysłane z tapatalk Edytowane przez solll01 Czas edycji: 2015-12-30 o 12:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, za 10 lat to nie będzie taka sama sytuacja, bo jeśli autorka będzie widziała w płodzie dziecko, to znaczy, że ciążę planowała, jest na nią gotowa i finansowo, i psychicznie. to będzie kompletnie inna sytuacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
- dzieckiem; - guzem; - chorobą; - obieraczką do warzyw. I serio wszystkie odpowiedzi są według Ciebie poprawne, bo wszystko zależy od nazewnictwa? Nie jestem za aborcją, ale dążę do tego, żeby kobieta usuwająca ciążę miała świadomość tego, co robi. To nie jest wyrwanie zęba, a pozbawienie życia drugiej osoby, szczególnie już tak ukształtowanej, odczuwającej ból, myślącej, posiadającej sny, odczuwającej emocje jak dziecko w wieku 5 miesięcy życia płodowego. To nie jest "zlepek komórek" czy uszczelka w kranie. Nie bronię autorce popełnienia aborcji, bo i tak to zrobi jak będzie chciała, ale zachęcam do pewnego rodzaju świadomego podejścia do zabijania. Bo jeśli doszliśmy jako ludzkość do momentu, w którym możemy uśmiercić kogoś pod warunkiem, że przestaniemy nazywać go człowiekiem i wymyślimy inną nazwę (zlepek komórek, guz, choroba, warzywo, podstawka pod doniczkę, kabanos drobiowy), to nie świadczy o nas dobrze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle jestem przeciwniczką aborcji, więc nie dogadamy się w tym temacie, ale chciałam jeszcze tylko dodać, że nie zauważyłam, żeby ktoś się tutaj pieklił. Ale nawiasem - no nie biorą, aborcja, zwłaszcza tak późna, nie jest wzięciem odpowiedzialności za swoje czyny, jest usunięciem problemu bezboleśnie dla nas. Ja w ogóle nie potrafię sobie tego wyobrazić. Co, autorka urodzi to dziecko, a potem co? Udusi się, uśpią je? Jak by miało wyglądać? Wysłane z tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez 201606291621 Czas edycji: 2015-12-30 o 12:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aborcja w późnym stadium ciąży wygląda bardzo podobnie do poronienia. tu możesz sobie poczytać, jak to wygląda w UK: http://www.nhs.uk/Conditions/Abortio...performed.aspx |
||
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Dla równowagi zapytaj też tych, którzy nie czerpią z życia pełnymi garściami. Pytaj zarówno chorych, jak i ich opiekunów.
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
bo kiedyś, w dawnych latach, aborcji nie było, nikt nawet nie myślał o tak złych rzeczach.
![]() heh, tak właśnie iluzjoniści wyprali głowy słabszym jednostkom, które nie umieją myśleć samodzielnie. i analizować historii.
#169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Za artykuł dziękuję, poczytam. Wysłane z tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
po drugiej stronie szafy
|
Śmierć przez rozczłonkowanie? Skąd to wzięłaś?
#171 |
Naczelna Nastolatka
|
Z opowieści dziwnej treści na katechezie. Takie bzdury, że aż przykro czytać.
#172 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
zaraz ktoś przyjdzie i wklei ten wierszyk, w którym mordowane dziecko płacze i zwraca się do swojej mamusi.
czekam na to.
#174 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak gdzieś czytam o rzekomej degrengoladzie dzisiejszego społeczeństwa, to jestem bliska osmarkania się ze śmiechu. nie, żartuje. nie ze śmiechu. z żalu.
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
pewnie się utylizuje jak wszystkie odpady medyczne.
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie: dziecko do ok. 2 roku życia nie posiada samoświadomości - dla dziecka do ok. 2 roku życia bez różnicy (pod kątem emocjonalnym) w jakiej sytuacji umrze. Sny czy emocje nie są żadnym wyznacznikiem czy moralnie dobrym jest wykonywanie aborcji, czy też nie. I z tymi schorzeniami nawet nie próbuj wyskakiwać jako moralna obrończyni - wygooglaj sobie czym jest płód arlekina (a to jeden z licznych tak paskudnych defektów), czy poczytaj sobie o dzieciach, które urodziły się bez mózgu (miały jedynie przedłużony rdzeń). Funkcjonowanie na zasadzie autonomicznego warzywa nie jest najfajniejsze. Żeby nie było, jestem za mocnym ograniczeniem aborcji, ale jak widzę jakich argumentów używają jej przeciwnicy, to słabo mi się robi.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
jest wyrzucony, ale nie jak każdy odpad medyczny. Kobieta może mieć wpływ na to jak personel medyczny pozbędzie się płodu/ dziecka.
![]() |
#180 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.