Sierpnióweczki 2016! - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-30, 08:54   #1291
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

A ja panikuje przed dzisiejsza wizyta.
Koleżanka z innego wątku dowiedziała się wczoraj, że serduszko przestało bić. :-( tak mi smutno :-( była dokładnie w tym samym tygodniu i dniu co moja ciąża :-(
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 08:56   #1292
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Koleżanka z innego wątku dowiedziała się wczoraj, że serduszko przestało bić. :-( tak mi smutno :-( była dokładnie w tym samym tygodniu i dniu co moja ciąża :-(
Ojj :-(

Bedzie dobrze

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 08:59   #1293
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Będzie dobrze Przykre są takie wiadomości na pewno i współczucia dla niej , ale nie należy zakładać od razu, że nas też to spotka. Trzeba myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 09:29   #1294
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
może chusta by Młodej pomogła? a co do zębów, to u mojego tylko wychodziłypo 3-4 na raz, ale odkąd zaczął nosić naszyjnik z bursztynem, nawet nie wiedziałam kiedey wyłażą może nie na każdego to działa, ale my polecamy ewentualnie silikonowe zawieszki dla mamy, które dziecię może bezpiecznie memłać :P (ale prywata :P sklep z silikonami mamy :P:P:P www.haltankowo.sstore.pl no ale Młody też testuje - najbardziej lubi te kanciaste, którymi do tej pory wypełnia paszczę i szoruje w niej ile wlezie)
W chuście nie wysiedzi juz. A silikonowe gryzaki mam bo sama takie robie.

Cytat:
Spokojnie. Wszystko będzie dobrze. Przy takich wiadomościach zaczynamy same się nakręcać.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 09:34   #1295
virginia
Zakorzenienie

Hej Mamusie!

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Po położnictwie
O, to mamy specjalistkę .

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Moje ciśnienie pod kontrolą chociaż jedna dobra wiadomość.
Szkoła rodzenia mnie nie kręci. Mąż ze mną nie rodzi, opieka nad noworodkiem przerobiona. W teorii mam "szansę" na cesarkę. Nie wiem czy się zdecydujemy.
Brawa za ciśnienie!
Ja akurat bardzo chciałabym rodzić naturalnie, ale nie mam na to szans.

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Co do lekarza, będę korzystała z NFZ. Ale to wyłącznie dlatego, że w mojej przychodni mam wspaniałego ginekologa. Bardzo rzetelny i taktowny lekarz. Odpowiada na każde pytanie, ale nie trzeba ciągnąć go za język, bo sam przekazuje wiele informacji, nie tylko tych oczywistych. Mimo iż przyjmuje na NFZ to poświęca każdej pacjentce tyle czasu ile trzeba. Identycznie wygląda u niego wizyta prywatna. W gabinecie jest USG, więc kontrola nad przyszłą mamą jest pełna. Dodatkowym bonusem są bezpłatne wizyty i badania.
Uważam, że jeśli lekarz traktuje pacjentki inaczej na NFZ a inaczej podczas wizyty prywatnej, to trzeba takiego lekarza zmienić, bo to wredny człowiek, dla którego ważne są jedynie pieniądze a nie życie i zdrowie pacjentów.
Taki lekarz to skarb i dzisiaj niestety rzadkość .

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
No niby nie jest zalecane częste wykonywanie . Nawet ta moja gin powiedziała ze nie za dobrze ze pani przyszła tak wcześnie bo trzeba bd za 2 tygodnie powtórzyć ale byłam tak zestresowany ze nie dopytalam czemu nie za dobrze.
Ja też tak słyszałam. Poza tym nie ma chyba sensu biegać na wizyty co tydzień, co dwa. W poprzedniej ciąży chodziłam raz w miesiącu, teraz doktorka (zmieniłam, z tamtego nie byłam zadowolona) też zaleca comiesięczne wizyty i myślę, że to spokojnie wystarczy (chyba, że coś się dzieje, ale takich opcji nie zakładamy .

Cytat:
Wiecie co ... tak mnie naszła ochota na pizze ze zamówiłam zdrowe odżywianie.
Jak byłam w ciąży z Natalką to poza ochotą na cytrusy w zasadzie nie miałam zachcianek ale raz tak mi się zachciało FRYTEK że masakra , a dodam jeszcze, że wcale nie przepadam za fast foodami .

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja nie zanosiłam żadnego zaświadczenia. Na zwolnieniu jak idziesz, masz kod ciąży i tyle.
Dokładnie tak jak pisze Kasia.

Cytat:
Dlatego ja w poprzedniej ciąży unikałam takich wieści jak ognia. Wiadomo, że każda z nas i tak jest pełna obaw, nie ma potrzeby dodatkowo się stresować. Ja zresztą podczas ciąży w ogóle źle reagowałam na wszelkie złe wiadomości czy np. te o krzywdzie, chorobach dzieci. Jak byłam w ciąży z Natalką to akurat w mediach na topie były wiadomości ze szpitali w których doszło do karygodnych zaniedbań w czasie ciąży lub tuż koło porodu więc i tak miałam stresa...

Ja oczywiście jeszcze się lenię w piżamach. Nie mam na nic siły .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 10:23   #1296
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ja dziś byłam w innym mieście w laboratorium zrobić badanie , jakie zlecił mi gin - w sam raz u mnie takiego nie wykonują. Nastałam się godzinę w kolejce , a okazało się, że czekałam nie tam gdzie trzeba.. Jestem ciekawa czy któraś z Was miała zlecane wykonanie takiego badania, bo to chyba tak naprawdę do celów naukowych jest - tak mi się wydaje jak prezczytałam deklaracje, jaką mi dali na miejscu. A może dziewczyny położne wątkowe się orientują - z tego co pamiętam HPA-1a - tak się nazywał czynnik
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 10:26   #1297
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja mam skierowanie taką tabelkę i ten czynnik tam jest ale lekarz mi go nie zaznaczył
A ja właśnie się niedawno obudziłam, zmobilizowałam i właśnie idziemy na badania muszę być na czczo a taka głodna jestem

trzymam kciuki Sylwia

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 10:26   #1298
Sylwia5789
Raczkowanie

A ja idę po wyniki z mojej zawzietej tarczycy . Trzymajcie kciuki żeby wszystko było w normie..
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 10:31   #1299
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja dziś byłam w innym mieście w laboratorium zrobić badanie , jakie zlecił mi gin - w sam raz u mnie takiego nie wykonują. Nastałam się godzinę w kolejce , a okazało się, że czekałam nie tam gdzie trzeba.. Jestem ciekawa czy któraś z Was miała zlecane wykonanie takiego badania, bo to chyba tak naprawdę do celów naukowych jest - tak mi się wydaje jak prezczytałam deklaracje, jaką mi dali na miejscu. A może dziewczyny położne wątkowe się orientują - z tego co pamiętam HPA-1a - tak się nazywał czynnik
A to nie jest badanie z jakimś konfliktem? Coś mi świta?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
A ja idę po wyniki z mojej zawzietej tarczycy . Trzymajcie kciuki żeby wszystko było w normie..
Kciuki zaciśnięte

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-30, 10:50   #1300
Nadia_2
Raczkowanie

Witam Mamusie

Jestem z Wami na bieżąco bo podczytuje na tel ale nie lubię pisać z tel dlatego się nie udzielam.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

Ja mam 05.01 i już nie mogę się doczekać, obawiam się czy wszystko w porządku itd. . . bo jak byłam przed świętami to był tylko 2mm pęcherzyk. Także czekam z niecierpliwością.

Co do objawów to do tej pory miałam tylko ból piersi ale od wczoraj straszny dół mnie złapał nic mi się nie chce, nie mam ochoty na nic, nie mam strasznych mdłości ale czuję takie nie wiadomo co - niedobrze mi jak pomyślę o jedzeniu, zmuszam się żeby coś zjeść. I tylko bym spała i leżała. Nawet myśl o zblizającym się sylwestrze mnie nie cieszy - blee co za samopoczucie

Chciałabym już być w II trymestrze może byłabym odrobinę spokojniejsza.

Tija możesz dopisać: Nadia 27 lat Tp podam jak się dowiem

Edytowane przez Nadia_2
Czas edycji: 2015-12-30 o 10:51
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 10:53   #1301
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Tez trzymam kciuki. Ja dopiero bede powtarzała badania tarczycy 10 stycznia. Nowa dawka musi się dopiero unormować. Teraz mam 75 na zmiane ze 100. Dodatkowo suplementacja 200 jodu.

Trochę juz tych leków mam, czuje sie jak jakis cpun. Gdyby tak policzyc wszystkie piguly to wyjdzie z 7. Mam nadzieje, ze nie bede musiala brac clexane do konca ciazy bo caly brzuch juz mam pokuty i ciezko znalezc odpowiednie miejsce bo i siniaki mam.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 10:53   #1302
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A to nie jest badanie z jakimś konfliktem? Coś mi świta?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

tak, coś z konfliktem płytkowym.. problem dotyczy 2 %dzieci/kobiet z tego co wyczytałam i tak się zastanawiam czy tylko mnie wysłał lekarz czy Was też kierują.. bo to trochę dla mnie wymyślanie
BeatkaAmelka - na która masz dziś wizytę?
Stary 2015-12-30, 10:55   #1303
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, coś z konfliktem płytkowym.. problem dotyczy 2 %dzieci/kobiet z tego co wyczytałam i tak się zastanawiam czy tylko mnie wysłał lekarz czy Was też kierują.. bo to trochę dla mnie wymyślanie
BeatkaAmelka - na która masz dziś wizytę?
Ja nie miałam. Ale jak za darmo zrobili to bym się nie przejmowała. Zapytaj na następnej wizycie po co to badanie zlecił. Bo pewnie do tanich nie należy.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-30, 10:57   #1304
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Jestem z Wami na bieżąco bo podczytuje na tel ale nie lubię pisać z tel dlatego się nie udzielam.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

Ja mam 05.01 i już nie mogę się doczekać, obawiam się czy wszystko w porządku itd. . . bo jak byłam przed świętami to był tylko 2mm pęcherzyk. Także czekam z niecierpliwością.

Co do objawów to do tej pory miałam tylko ból piersi ale od wczoraj straszny dół mnie złapał nic mi się nie chce, nie mam ochoty na nic, nie mam strasznych mdłości ale czuję takie nie wiadomo co - niedobrze mi jak pomyślę o jedzeniu, zmuszam się żeby coś zjeść. I tylko bym spała i leżała. Nawet myśl o zblizającym się sylwestrze mnie nie cieszy - blee co za samopoczucie

Chciałabym już być w II trymestrze może byłabym odrobinę spokojniejsza.

Tija możesz dopisać: Nadia 27 lat Tp podam jak się dowiem
udzielaj się częściej to szybciej czas Ci zleci do wizyty, no i raźniej razem
ja mam podobne samopoczucie do Twojego

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Ja nie miałam. Ale jak za darmo zrobili to bym się nie przejmowała. Zapytaj na następnej wizycie po co to badanie zlecił. Bo pewnie do tanich nie należy.
mówił mi jak kierował na nie że komercyjnie to kosztuje około 500zł.. ale że to laboratorium ma podpisana umowę z instytutem hematologii i jest za darmo.. tylko wiesz wstałam rano, jechałam 40 min w jedna stronę, tam się nastałam, musze dłużej siedzieć w pracy bo przyjechałam tez póxniej
Stary 2015-12-30, 10:58   #1305
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
udzielaj się częściej to szybciej czas Ci zleci do wizyty, no i raźniej razem
ja mam podobne samopoczucie do Twojego

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

mówił mi jak kierował na nie że komercyjnie to kosztuje około 500zł.. ale że to laboratorium ma podpisana umowę z instytutem hematologii i jest za darmo.. tylko wiesz wstałam rano, jechałam 40 min w jedna stronę, tam się nastałam, musze dłużej siedzieć w pracy bo przyjechałam tez póxniej
No to koniecznie zapytaj. Ja nie lubię bardzo pobierania krwi i aż mnie mdli na samą myśl. Więc pewnie też bym się z lekka zdenerwowała

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-30, 11:07   #1306
Sylwia5789
Raczkowanie

Odebralam wyniki tsh mam 0,698 ft3 3.25 ft4 1.09 no i niesczesne atpo 466
Stary 2015-12-30, 11:43   #1307
thidien
Rozeznanie

Cytat:
W chuście nie wysiedzi juz.
mój ma 21 mcy i czasami w kółkową jeszcze da się wsadzić
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:04   #1308
kasia_ruda
Zakorzenienie

Moj nie zaakceptował chusty, kupiłam elastyczną tulę, miałam wizję matki chustonoszącej, a dziecko się zbuntowało. Może drugie zechce, bo chusta czeka

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 12:21   #1309
Fantasmagori
Zakorzenienie

Byłam z badaniami, wyniki mają być o 16

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Odebralam wyniki tsh mam 0,698 ft3 3.25 ft4 1.09 no i niesczesne atpo 466
A masz podane normy tego atpo?

Stary 2015-12-30, 12:26   #1310
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Ja mam wizytę o 19:45
Kciuki mile widziane, bo dziś tak się stresuje jak nigdy :-(
cudzie trwaj
Stary 2015-12-30, 12:28   #1311
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie

Stary 2015-12-30, 12:50   #1312
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Możesz napisać coś więcej? Ja do tej pory słyszałam same pozytywne opinie na temat chodzenia do szkół rodzenia, chętnie przeczytam coś w opozycji
to zależy w czym ma ona Ci pomóc
ja od początku pierwszej ciąży byłam uparta jak wół, że rodzę naturalnie i koniec, choćbym miała rodzić 2 doby
wiec zapisalam sie do szkoly rodzenia, z jednej strony ze wzgledu na znajoma mamy, z ktora pracowala (znajoma polozna, mama 10 lat pracy na porodowce)
a z drugiej strony ze wzgledu na odrobine odskoczni, były nas w sumie 3 pary, cwiczenia z pilka itepe

ale

kilkadziesiat godzin teorii, filmikow, opowiesci o porodzie, o skurtach pozytywnych negatywnych, objawach, skurczach, â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a ch generalnie bo to wszystko jest w ksiazkach, gazetach internecie

nauka oddychania, liczenie skurczów, oddechów
bzdura totalna
nie znam osobiście zadnej osoby, ktora po szkole rodzenia podczas porodu zastosowala sie do chociazby 1/1423 tego co karzą
ja 3/4 porodu przespalam bo tak mnie nafaszerowali dolarganem, budzilam sie na skurcze, ktore jak mialam to myslalam, ze mi dupsko rozerwie bo mam tyłozgiecie i szlo od tylka
noo to byla masakra, myslalam ze bede jednoczesnie zygac i ryczec, maz biedny mnie tylko trzymal za reke, ktora mu cala podrapalam
no coz
minelo, 3/4 niepamietam, boli jak skur.. ale da sie przezyc co widac

gimnastyka calkiem spoko, skakanie na pilce itepe, ale np nauka kąpania dziecka to jest smiech na wode
kąpiesz tak jak ci instynkt podpowiada, dopiero gdy trzymasz zywe dzieciatko w rece wiesz jak sie uklada, wiec jak obrocic, podtrzymac, oplukac

to samo z przebieraniem
gdybym miala sie uczyc z ksiazek przbierac dziecko to sama bym sobie zaczela bic brawo

karmienie: stek bzdur, nie ma takiego czegos jak dieta matki karmiacej, albo wbijanie do glowy ze pol roku, pol roku

co mi sie podobalo: to opis baby bluesa, nie wiedzialam ze cos takiego istnieje a niestety sama przeszlam, w tydzien po porodzie schudlam 10 kg
ale poradzilam sobie z nim, chociaz bylo bardzo ciezko, w szpitalu nie chcialam widziec nikogo, niczego, tylko maz, z trudem przyjelam tesciowa, zpiersiami mialam przeboje, cyk jednym slowem tylko 3 tyodnie karmilam, teraz mam inne podejscie, ale nie narzut lekarza ksiazek poradnikow i szkol rodzenia tylko swoje wlasne
- gimnastyka, cwiczenia generalnie

- gazetki, probki, butelki, olejki do kapieli i smarowidla, to dostalysmy to fajnie
w sumie nie za darmo bo placilam za szkole w sumie ok 350 zl za mnie i meza w sumie

ja rozumiem, ze mozna miec dwie lewe rece, kompletnie sie do tego nie nadawac, bac sie, ze sie krzywde zrobi itepe
ale na Boga
majac zywa istotke w rece wazaca zaledwie 3-5 kg, dopiero wtedy jestes w stanie wyczuc jak masz sie z nia obchodzic

bardzo przepraszam jesli kogos urazilam, za moja bezposredniosc, za szczegolowe opisy

aha i teraz chocby mnie wolami zaciagneli nie rodze naturalnie
cesarka, czemu ? za duzo głupich internetow sie wlacza i za duzo pokazuja komplikacji porodowych, porażeń mózgowych i niedotlenień
płace za cesarke i koniec, no chyba ze cudem nie bede mogla miec albo inaczej, bedzie narzucona z gory

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2015-12-30 o 12:53
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 13:43   #1313
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki zaciśnięte

Ja właśnie o szkole rodzenia tez takie opinie słyszałam. Ze ma się to nijak do porodu. Mi poszło sprawnie. Chociaż nie było to ode mnie zależne. I mając córkę na brzuchu chciałam rodzic kolejne.

03.03.2015 - Jagódka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 13:46   #1314
Sylwia5789
Raczkowanie

Ja juz po wizycie wszystko jest ok zmieniony trochę lek
Stary 2015-12-30, 13:47   #1315
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Sylwia-super :-*
cudzie trwaj
Stary 2015-12-30, 14:24   #1316
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

aha i teraz chocby mnie wolami zaciagneli nie rodze naturalnie
cesarka, czemu ? za duzo głupich internetow sie wlacza i za duzo pokazuja komplikacji porodowych, porażeń mózgowych i niedotlenień
płace za cesarke i koniec, no chyba ze cudem nie bede mogla miec albo inaczej, bedzie narzucona z gory
a jak chcesz załatwić sprawę z cesarką? jak płacisz? komu? ile?
zgadzam się z Toba co do powikłań po porodach sn i też się nastawiam na cc, właśnie z tego powodu
Sylwia - super, widziałas malca?
Amelka - kciuki zaciśnięte
Stary 2015-12-30, 14:39   #1317
agus87
Zakorzenienie

swojemu ginowi najlepiej tak sądzę, on jest zastępcą ordynatora
chciałabym sie z nim umówić na termin i już
mój bierze cytuję " ok tysiąc złotych"
gdzie znam lekarzy z mojego miasta co biorą 2500

położnej nie ma co, bo ona przy cesarce mało pomocna
pozniej im kawe i ciacha kupie jak juz bede po to beda mi pomagac po porodzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 14:47   #1318
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
swojemu ginowi najlepiej tak sądzę, on jest zastępcą ordynatora
chciałabym sie z nim umówić na termin i już
mój bierze cytuję " ok tysiąc złotych"
gdzie znam lekarzy z mojego miasta co biorą 2500

położnej nie ma co, bo ona przy cesarce mało pomocna
pozniej im kawe i ciacha kupie jak juz bede po to beda mi pomagac po porodzie
A czytalas o powiklaniach po cc?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 14:49   #1319
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
A czytalas o powiklaniach po cc?
cc to operacja więc wiadomo że istnieje ryzyko. Jakie konkretnie powikłania cc masz na mysli?
Stary 2015-12-30, 14:55   #1320
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
cc to operacja więc wiadomo że istnieje ryzyko. Jakie konkretnie powikłania cc masz na mysli?
Konkrety wyczytaj sobie. Raczej stawiam na naturalny proces pojawienia sie maluszka. Cale przejscie przez drogi rodne ma ogromny wplyw na dziecko. Masz mozliwosc od razu tulic maluszka. Przystawic do piersi. Czesto po cc sa powiklania zwiazane z przecieta macica, utrudniona kolejna ciaza. Sporo tego. Warto sie zastanowic i czytac i czytac moje dziecko mialo wylew okoloporodowy 1st ale sama nigdy nie zdecydowalabym sie na cc bez wzgledow medycznych
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości