|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Ufo tylko melduje ze zyje
![]() leze cały dzien w łóżku i staram sie czytac ![]() ![]() oby jutro było lepiej ![]()
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze szybko do zdrowia wrocisz :-*
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam sobie przerwę, a co tam
, musze Was nadrobić, bo mnie ciekawość zżera .Siasia, Lamia, Amb, Magdzinska- wreszcie jesteście Gratulacje udanych wizyt- pakują nasze maluchy nieźle .Oj, poruszacie bardzo drażliwe dla mnie tematy- 500 zł na dziecko .tu nawet nie chodzi o pomoc tylko najbiedniejszym- są kombinatorzy, którzy dostaną tę kasę, mimo, ze bieda im w oczy nie zagląda. Pisałam w k., tu napisze tylko, ze znam bardzo dobrze rodzinę, gdzie ona nie pracuje, on pracuje "na czarno"( zarobki od 300zł./ dzień, tak min. 6000/mc), bo tak sie opłaca- są niby biedni, mają świadczenia socjalne na dzieci, darmowy komputer i internet itd., ale są ubezpieczeni w krus, bo chcą miec rentę i mają dopłaty. ale oficjalnie dochodów nie mają i juz sie cieszą na 1,5 tys. miesięcznie ( 3 dzieci), bo kupią nowy samochód itd. Dom mają nowy( ponad rok temu się wprowadzili)- bez kredytów, pięknie urządzony, dwa samochody, ładnie ubrani, ale im się należy Nam , co uczciwie pracujemy, to sie nie należy. My może becikowe dostaniemy, nie wiadomo, ale na pewno dostaniemy z polis pzu, które sobie sami opłacamy . To jest nasza Polska właśnie. Co do warunków w szkołach, to u nas na szczęście jest dobrze, podobnie jak pisała Figa- podręczniki są darmowe- wszystkie (oprócz do religii lub etyki) i to nie tylko do 1 klasy, ale do 3 włącznie, nie wiem jak z obiadami, bo my normalnie opłacamy, ale na pewno jest pomoc z gminy, np. za autobus córki zapłaciliśmy bilet jednorazowy ( ok. 160 zł), który przechodzi z miesiąca na kolejny miesiąc, dziecko chodzi na zajęcia taneczne, gdzie nie musimy płacić za stroje, sukienki itd., dostaje prezenty od gminy np. na mikołajki, ponieważ chodzi na zajęcia "szkoła po szkole", oprócz tego darmowy program "owoce i warzywa", "mleko"- czyli można? można. I to nie jest dla najbiedniejszych, po prostu panie i dyrektorka informują, że są takie a takie programy i kto chce korzysta, o niektórych dowiedziałam się dopiero od córki, jak opowiadała, co w szkole słychać. W ogóle jak widziałam szkoła fajnie się prezentuje- salę komputerową mają wypasioną, tablice multimedialne, nie czarne, na korytarzach stały do ping-ponga, piłkarzyki, worki sako, fajne mebelki itd. nie dziwię się, że córka lubi chodzic do szkoły
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj wieczorem dostałam mega skurczu... tak bolało, że aż zaczełam dyszeć jak na porodwóce bo nie chciało przejść, złamało mnie w pół... wziełam na to magnez i nospę, przeszło po jakiś 15 min... Nie podoba mi się to, bo ostatnio przy dłuższej takiej akcji urodziłam tydzień później Paula biedna :-( Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-12-30 o 17:19 |
||
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dzisiaj tz wywale do salonu spac, nie chce zeby sie zarazil i tez potem chorował ![]() a ja w nocy i tak nie spie... wiec nie bede go budzic
|
|
#1417 |
|
Wtajemniczenie
|
Figa
przeraziłaś mnie, oby to tylko fałszywy alarm!U mnie co noc ostatnio tak strasznie boli podbrzusze, jak na mocny okres, i krzyż( a niestety wiem, jak wyglądają bóle krzyżowe) napierdziela- budzę się od razu z bólu i aż oddech tracę. Wizyta 8 stycznia, zobaczymy, co gin powie. A tak w ogóle- dużo u nas na forum leżenia, skurczy itd. Ludzie, co się dzieje?! |
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno sie tak nie zapusciam... biedny tz ze musi miec taka zone - sexi ufo mam od 3 dni tłuste włosy, smierdze potem, gile mi leca i mam zapuchniete oczy ![]() ![]() aaaa co najwazniejsze !! oddech !!! ponetny czosnek i cebula
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Figa mam nadzieje ze.to falszywy alarm i Lobuz nr 2 poczeka.. :-\
Paula ty i twoje opisy :-D nie moge z toba :-D
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:ja tez ostatnio mysle czy nie mam skurczy, ale nie mam pojecia jak sie je czuje itp, skad mam wiedziec ze to skurcz ![]() za tydzien mam wizyte i znowu bedzie ktg i ciekawe czy mala bedzie kopac czy to te skurcze przepowiadacze
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby mi się w nocy brzuch stawiał czy coś, to bym pojechała na IP, ale póki przeszło to siedzę w domu. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Widziałyście ten filmik co dziewczyna w aucie urodziła? Byłam w szoku jak jej łatwo poszło
|
|
|
|
|
#1422 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
Powiem Ci ze moj tz przed 1 dzieckiem byl zielony w opiece nad dzieckiem i ja raczej tez. Balam sie bo wiedzialam ze pierwsze pare dni bedziemy calkiem sami. Ale po pierwsze po porodzie codziennie przychodzi polozna do domu sprawdzic czy sobie radzisz a po drugie to jakos tak wszystko nagle naturalnie przychodzi zobaczysz poradzicie sobie, na filmach to wszystko sie takie straszne wydaje.Cytat:
|
||
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem kto ją zaraził, ale dla niego, przynajmniej nie przeszkadzała przez kilka dni, a potem już byłam na tyle ogarnięta, że nie potrzeba było pomocy
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie?
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haahah tego to sie nie boje ![]() ![]() ![]() powiedzial mi w niedziele ze mam juz za duzy brzuch i on sie boi ze zrobi cos małej
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga! poród (wrażliwe lepiej, żeby nie wchodziły, choć serio się w moment uwineła)
http://mamadu.pl/123901,mezczyzna-wl...samowite-wideo |
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o takie zwykłe http://www.kik-textilien.pl/kombinez...767008911.htmlCytat:
![]() Cytat:
i Witam w 33t oby teraz już same pozytywne wieści o której? no ładnie ![]() ![]() Cytat:
oj co do reszty to zupełnie nie wiem jak to rozpoznać bo ja poza ruchami nic nie czuję a ktg pewnie przy samej końcówce ciąży mieć będę Cytat:
![]() Witam Pomidorowa mi się gotuje, Tż do kolegi na chwilę poszedł więc nadrabiam widzę że wszędzie inaczej z tym ktg czy wyprawką do szpitala
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- ee tam, to na pewno zbiorowa histeria no nie możliwe, żeby 30 bab w jednym wątku było w ciąży
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile jeszcze mieli do szpitala ale faktycznie szybko poszło
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam sobie inhalacje z soli
moze cos one daja.... bo jak bym mogła bardziej sie wysmarkac
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam ten filmik masakra
ciekawe czy to pierwsze dziecko ? Mam nadzieje że opieka nad maluchem jakoś sama przyjdzie boję się jak diabli A dzisiaj znów mi się śniło że urodziłam u położnej na wizycie 6 tygodni przed terminem choć to już nie możliwe ale sen był piękny i poród bezbolesny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

, musze Was nadrobić, bo mnie ciekawość zżera
.
.
skąd mam to wiedzieć?

dla niego, przynajmniej nie przeszkadzała przez kilka dni, a potem już byłam na tyle ogarnięta, że nie potrzeba było pomocy
gdzie?

), zrobiłam dwa prania dzieciowych ubranek, jeszcze jedna pralka została, ale nie mam gdzie już suszyć.