|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Moje ostatnie sukienki z Nexta w którym jestem zakochana
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas widzialam tylko 3-paki majteczek, zreszta wzielam na probe
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prosta zupa ![]() Moj złobek niestety pod wzgledem przekazywania informacji kuleje Na stronie żadnych informacji...babki są 3 i nie przekazują sobie informacji, przykład z Wigilii: mowie jednej, że K nie bedzie. Inna do TZ, że nikt nie zgłosił czy K bedzie czy nie |
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za czesto robisz chyba pomidorowa ![]() Demeter sliczne, zazdroszcze lumpkow (ostatnio ogladalam jakis reportaz, jak te ciuszki od nas sa sortowane i trafiaja do polskich lumpeksow - to ogromny biznes)
|
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a podobno K jej wyrywa zawsze szczotke i che zamiatać za nią lub wycierac stoliki Sprzatania było duzo, ale frajdy pewnie jeszcze więcej ![]() My w końcu idziemy jutro do znajomych, K do mojej mamy na noc- sama się zaoferowała. Mam nadzieję, ze nie zadzwoni o 5 jak osttanio, zeby przyjechac go zabrac, bo niespokojnie spi.. |
||
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
opowiedz! wcierasz?
po niedzieli ma coś już podesłać. pani urządza te dziuple w Ikei także liczę na cud powiększenia ![]() duża! jaką zalewę robisz? hhe, ile to dużo? dlaczego? do mnie dziś konkubent rano dzwonił, że mam wcześniej odebrać Młodzieńca, bo dzieci mało.
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyż trochę Olcię obkupiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() poważne zadania mają w p-olu... dorosłe ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#4150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuje jak moj maz rozmawia z M, i ogolnie jest ok, ale jak dochodzi do konfliktu to widze od razu roznice, jak ja rozmawiam z dzieckiem a jak moj maz - a kluczowy jest dialog - maz w trakcie zabawy wychodzi toalety i mowi tylko, ze wyychodzi czy zaraz wroci, dziecko w placz, maz w ciszy ignoruje (bo to przeciez tylko minutka). Ja w takiej sytuacji mowie, ze wychodze toalety i zaraz wroce i bedziemy sie dalej bawic, jezeli dziecko protestuje/placze mowie: jestes smutny/rozloszczony bo chcesz sie jeszzce ze mna bawic? - tak - wyjde tylko na chwile do toalety i zaraz bedziemy sie dalej razem bawic. (wyrazenie slowem potrzeby dziecka, na glos, powtorzenie tego czego chce dziecko - mysle, ze wtedy czuje sie zrozumiane, wysluchane. Ale my to mamy wypracowane juz od poczatku, moze dlatego na linii mama-Marcel konflikotw na razie brak) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4151 |
|
MBZ♥
|
Klementyna
Pani, moczę w chłodnej wodzie, dodaję płyn i wmasowuję, jak trzeba dodaję wody i wyciskam brud. Dkładnie płuczę. Potem na rękę wyciskam oliwkę i stempluję jajko delikatnie. Jak wchłonie całość jeszcze raz pod wodę i czekam aż wyschnie. Kurde, jaram się Waszym architektowaniem
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Poprawiłyście mi humor na dobranoc- ot tak po prostu
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
W lumpkach jest jeszcze super to, że u nas nie ma takich marek jak Next, GAP, itp. Poza tym do dziś wspominam jak K kupiłam 3 pary spodni z Zary za 2 zl z groszami/szt.
Ale to prawda Byou, trzeba mieć fajny lumpek, w naszej miescinie jest taki jeden - dużo towaru, ceny przystepne - staram się chodzić dzień przed wyprzedaza bo w wyprzedaz rano kolejka i się ludzie rzucają czego nie lubie
|
|
|
|
#4156 |
|
MBZ♥
|
Moderna też tłumaczę mężowi, że musi Zosiowi precyzyjnie tłumaczyć. Ona nie wie ile to zaraz, za chwilę ale jak doda się do tego tekst: zaraz wracam, idę do kuchni po, albo do łazienki to Jej się inaczej w głowie to układa
![]() Z sephory:http://www.sephora.pl/Akcesoria/Twar...ijazu/P2247004 |
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale slodki ![]() hehe.. M. tez czesto chce inna bluzke
|
|
|
|
|
#4158 |
|
MBZ♥
|
Klementyna polecamy się
![]() Demeter, jeszcze trzeba mieć dar wyszukiwania ja tam błądzę jak we mgle.Zmykam, bo jesteśmy same i padam |
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj K podłapał gdzieś angielski hehe
![]() W kąpieli (bo dziś się nasmarował cały mąką i ketchupem jak jadł parówke na kolacje )Ja:Gdzie jest jabłko (do kąpieli)? K: Gdzie jest aple? Gdzie jest aple?
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzieki, zaraz zerkne (te jajka to juz kilka lat temu chyba weszly, na blogach bylo tego pelno)
|
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
BYou, dzięki za oliwko ściągę
![]() https://www.douglas.de/douglas/The-o...dex_b9875.html nawet drożej niż w pl ![]() Klementyna, oddam chłopa w dobre ręce! właśnie mi załatwił sylwka z t.
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
oj w Douglasie prawie 80zl, ale widze, ze DM i Rossmann tez maja swoje "jajka", pewnie jakosciowo gorsze, ale moze na probe beda ok
|
|
|
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od czego sa kody znizkowe ![]() OMG to Cie konkubent wrobil ![]() kiedy ruszacie? |
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
tak miałam... z dziećmi o tyle łatwiej, że nie ma rozmiaru ;D sobie wciąż nic nie umiem kupić. no raz kamizelkę Calvina Kleina, ale patrzyła na mnie sama
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- sobie zepsułam ![]() ona przyjeżdża.... ;( poryczę się zaraz. fuuuuuuuuuccccck. dobrej nocy Moje Piękne
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() skad ten pomysl w ogole ![]() dobranoc! Ja tez zmykam, osttanio tak do pozna siedzialam jak bylam w ciazy
|
||
|
|
|
#4168 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Pani zapraszam do nas
t. popilnuje mieszkania
|
|
|
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, marynata co sie pod rękę podwinie. Dziś czosnek i papryka plus olej. No i sól.
Panika, lubię grać tak, by mieć czas na kombinowanie np. Wyłożenie wszystkich literek. Albo szukanie najwyżej punktowanych opcji, a nie byleby wyłożyć jakieś słówko. Dlatego 15-20min rozgrywka. Tyle, że taki czas daje możliwość oszustw programami i mało kto chce grać. Tzn tak było te 3lata temu kiedy ostatni raz grałam na kurniku. Ale Filip dziś był łobuz. Pierwszy raz panie zwróciły uwagę, że rozrabiał wzięłam go na zakupy, żeby go zresetować i żeby tz został "tylko" z Zosią. Był płacz, zeby zabrać makaron z sosem ze sobą. Jak mówiłam, że może zostać-ryk. Mówiłam żeby się zbierał-ryk. Jeden wielki ryk. Więc niepedagogicznie za fraki go wzięłam i poszliśmy. Mrozik zrobił swoje i wymroził te Filipkowe fochy więc słusznie go prawie na siłę z domu wyciągnęłam. Wrócił stary, dobry, grzeczny Fifuś.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

Na stronie żadnych informacji...babki są 3 i nie przekazują sobie informacji, przykład z Wigilii: mowie jednej, że K nie bedzie. Inna do TZ, że nikt nie zgłosił czy K bedzie czy nie 

(samolot jest drogi i polaczenie mamy bardzo kiepskie), czekam na przychylniejsze wiatry
i jak wrażenie?

to Cie konkubent wrobil