Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-30, 21:16   #151
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
[dłQUOTE=CzasKomety;539533 27]
No właśnie kiedy sobie o tym pomyślę, to mi słabo. Przez x dni jem normalnie, potem odwrót i niemal wszystko staje mi w gardle, potem znów w porządku. Nawet mam swój wątek na wizażu od tego
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi!

Może masz coś nie tak z żołądkiem? I reagujesz jadłowstrętem? Współczuję bo to nic miłego.
[/QUOTE]

Sama nie wiem, co mi jest. Zawsze jadłam "dziwnie", jeśli chodzi o produkty, łączenie, ale ilościowo raczej normalnie. Mam refluks. Gastrolog kazała mi leczyć głowę, a nie żołądek. Już nie mam siły nawet walczyć, ale nie mogę tak żyć, bo padnę z głodu (przy ostatnim takim "stanie" faktycznie słabłam, brakowało mi energii, bo jadłam bułki i kisiel).
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 21:29   #152
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Może masz coś nie tak z żołądkiem? I reagujesz jadłowstrętem? Współczuję bo to nic miłego. [/COLOR]
Sama nie wiem, co mi jest. Zawsze jadłam "dziwnie", jeśli chodzi o produkty, łączenie, ale ilościowo raczej normalnie. Mam refluks. Gastrolog kazała mi leczyć głowę, a nie żołądek. Już nie mam siły nawet walczyć, ale nie mogę tak żyć, bo padnę z głodu (przy ostatnim takim "stanie" faktycznie słabłam, brakowało mi energii, bo jadłam bułki i kisiel).[/QUOTE]

Zauważasz jakąś regularność występowania tych stanów? Czy wiążesz ich pojawianie się z czymś?
Czy odrzuca cię od konkretnych rzeczy? Albo masz jakieś nocne fazy na dany produkt?
Jakie badania robiłaś i czy są w normie?
Od małego czasu to trwa?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 21:37   #153
why_so
Rozeznanie

Czy jeżeli nie posiadam dowodu zakupu telefonu z salonu (zgubiony), w ustawieniach telefonu, a konkretniej w informacjach o nim, któraś informacja moze potwierdzić ze telefon nie jest na przykład kradziony tylko pochodzi z zaufanego źrodła? Cos mi świta ze sprawdzałam tak kiedyś w Sony Xperii, teraz chodzi mi o Iphone'a 5S.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
why_so jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 22:08   #154
agatka36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Ściągnęłam sobie jakiegoś wirusa na firefoxa. Otwierają mi się niespodziewanie jakieś strony, albo przekierowuje mnie na jakieś inne. Jak to naprawić?

Przejrzyj listę programów w Panelu sterowania, listę dodatków w firefoxie. Podejrzane usuń. Dodatkowo zainstaluj dodatek Adblock plus (bardzo pomocny). Jeśli dalej nie będzie poprawy, a wirusa, którego znajdziesz nie będzie dało się odinstalować (na 99% ściągnął Ci się jakiś zawirusowany programik) wyszukaj w google "(nazwa programu) jak usunac", u mnie pomógł jakiś program na H bodajże, niestety nie mam teraz możliwości sprawdzenia nazwy

Cytat:
Napisane przez ttts Pokaż wiadomość
pytanie z cyklu tych głupich...
messenger / facebook

Czy jest inny sposób sprawdzenia kiedy ktoś był aktywny niż "otwieranie okna rozmowy bez pisania"?

Albo czy sprawdzana osoba dostaje jakieś "powiadomienie", że ktoś chciał się skontaktować, ale nic nie napisał ??

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość

Jak otworzysz okno rozmowy z daną osobą to ona nic o tym nie będzie wiedziała
Chyba, że przypadkiem będzie miała otwarte Twoje okienko, to zobaczy piszący ołóweczek
Stary 2015-12-30, 22:25   #155
ttts
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

Albo np nie chcesz przeczytać od danej osoby treści wiadomości to dajesz tą osobę do "ulubionych"(mowa o messengerze) i jak już w niej jest to obok niej tam gdzie aktywni znajomi i tam gdzie możesz sobie włączyć/wyłączyć czat swój po prawej stronie są trzy kropki i dajesz "dane kontaktowe" :P
O widzisz, zupełnie o tym zapomniałam... Czyli już wiem jak mnie szkodnik wysledzil... Dzięki
ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 22:42   #156
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, zupełnie o tym zapomniałam... Czyli już wiem jak mnie szkodnik wysledzil... Dzięki
Luzik ;P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 23:26   #157
201708160922
Konto usunięte

Nie obserwuję regularności żadnej, ale nie mogę wykluczyć, bo☠ jest mi ciężko to ocenić. Przez ostatnie trzy tygodnie jadłam, a poprzednio przez ok. 3 tygodnie nie jadłam. <br>
<br>
Odrzuca mnie od wszystkiego. Z różnych powodów. Konsystencja, smak, zapach, rodzaj. <br>
<br>
Na konkretne produkty nie mam faz, tylko zdarza się, że przez jakiś czas jem np banany i coś tam, bo tylko to przełknę. Jedyne co, to słodycze zawsze zjem. Ale to nie jest tak, że wpierniczam słodycze, a potem nie mam miejsca na coś konkretnego. Biorę do pracy owsiankę, owoce i kanapkę, ale nie jestem w stanie tego przełknąć. A coś jeść muszę, żeby mieć energię. <br>
<br>
Jakiś czas temu robiłam TSH. Wyszło ponad 4, ale rodzinny nie widział problemu. Morfologia zawsze w porządku. W gastroskopii wyszła przepuklina, nadżerki i heliobacter. Heliobacter wybite ��<br>
<br>
Zawsze jadłam &quot;inaczej&quot;, ale od kilku miesięcy jest to nie do zniesienia.
Stary 2015-12-31, 00:02   #158
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem głodna. Chcę coś zjeść, ale na nic nie mam ochoty. A brzuch aż boli i słabo mi się robi. Idę do sklepu, na targ, powiedzmy, że najedzona. Gapię się na półki i nic. Na samą myśl mi słabo. Jeszcze gdybym chociaż szczupła była... Życie, które kręci się wokół żarcia, które raczej nie sprawia przyjemności nie jest komfortowe. Lekarz rodzinny, psychiatra i gastrolog olali temat. Może powinnam rozryczeć się w gabinecie...

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Mieszkasz z TŻ-tem? Ja tak, ale nawet gdyby on miałby się zająć przez tydzień szykowaniem jedzenia, to nie wróżę sukcesów.

Ostatnio tak bardzo cierpię z tego powodu. Już nie wiem, co mam robić, tylko wizaż został.
Mieszkam ale on nie bedzie mi non stop robil jedzenia.. pozatym czesto tez jest w pracy.. ja teraz chwilowo nie pracuje i potrafie do 14/15 nic nie zjesc lub np. Chipsy, ciastka zeby sie "zapchac" czyms.. :/ wolalabym nie musiec jesc czegokolwiek. Czesto tez jem w maku.. smakuje mi i nie ja robie to jedzenie wiec nie wiem i nie mysle o tym co jest w tym miesie (blee)

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
ja mam takie szelki http://www.mr-sport.pl/upload/erhem/szelki_1.jpg, nie nie piszczy ale trzymają mi proste plecy. kupiłam w sklepie medycznym, dałam może ze 35-40zl

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Dzięki, tak zrobię
To dziala ?

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Od kilku lat mieszkam "na swoim", nie żyję wystawnie, ale nie muszę też jeść najtańszych makaronów itp. To jednak niewiele zmienia.

Ja nie słabnę, bo raz na jakiś czas przez jakiś czas jem normalnie. Ale kurde nie chudnę

No właśnie kiedy sobie o tym pomyślę, to mi słabo. Przez x dni jem normalnie, potem odwrót i niemal wszystko staje mi w gardle, potem znów w porządku. Nawet mam swój wątek na wizażu od tego

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi!
Jakbym siebie widziala.. przez jakis czas jem normalnie albo w miare normalnie a pozniej znowu masakra..

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Nie obserwuję regularności żadnej, ale nie mogę wykluczyć, bo☠ jest mi ciężko to ocenić. Przez ostatnie trzy tygodnie jadłam, a poprzednio przez ok. 3 tygodnie nie jadłam. <br>
<br>
Odrzuca mnie od wszystkiego. Z różnych powodów. Konsystencja, smak, zapach, rodzaj. <br>
<br>
Na konkretne produkty nie mam faz, tylko zdarza się, że przez jakiś czas jem np banany i coś tam, bo tylko to przełknę. Jedyne co, to słodycze zawsze zjem. Ale to nie jest tak, że wpierniczam słodycze, a potem nie mam miejsca na coś konkretnego. Biorę do pracy owsiankę, owoce i kanapkę, ale nie jestem w stanie tego przełknąć. A coś jeść muszę, żeby mieć energię. <br>
<br>
Jakiś czas temu robiłam TSH. Wyszło ponad 4, ale rodzinny nie widział problemu. Morfologia zawsze w porządku. W gastroskopii wyszła przepuklina, nadżerki i heliobacter. Heliobacter wybite ��<br>
<br>
Zawsze jadłam &quot;inaczej&quot;, ale od kilku miesięcy jest to nie do zniesienia.
Pierwszy raz ktos kto ma jak ja.. slodycze przelkne zawsze, ulubione chipsy, popcorn tez a na zwykle jedzenie czasem jak patrze to az mi niedobrze (szczegolnie gdy go ja je robie). Komus moge zrobic takie jedzenie ale sama go nie zjem bo : a to konsystencja, a to blee (tak jak ty)

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 04:05   #159
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psotka_kotka Pokaż wiadomość
Hej Zna ktoś dobry i tani krem na blizny? Blizny są już od dawna po podrapaniach przez kota.
Aloes! Jeśli odpada bo nie masz to zwykła z witaminą a.

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Kup sobie maść na ząbkowanie dla niemowląt. Ja stosowałam zwykłą lignokainę w żelu, ale chyba na receptę jest.

Cytat:
Napisane przez maliko972 Pokaż wiadomość
Koniecznie kup płyn Eludril dostępny w aptece. Działa cuda Tylko trzeba go używać tak jak jest w ulotce i nie przesadzać, bo jest bardzo silny.
Ja dzięki temu płynowi nie muszę co kilka tygodni brać antybiotyku
Nie pocieszę Cię pewnie, ale ja tak z jedną ósemką męczę się już 3 lata... A nie chcę jej wyrywać chirurgicznie i dam jej jeszcze z rok
No ja się bawię też kilka lat już i nie chcą wyjść do końca. Tylko na ból wyżynania (a może rz jednak?) się ósemek działają przeciwbólowe. Męczą mnie dziąsła, w jednym miejscu jest troszkę odsloniona szyjka, na reszcie też się chyba zaczyna dziać podobnie. I na to nic nie działa co robię, zęby ofc szczotkowane wymiataniem, smaruje dentoseptem a, wcześniej sacholem. I nic, trzecia noc chwilę drzemana, spać się nie da.
Polewanie rozpuszczoną witaminą c coś da? Bo są ogółem podrażnione, suplementować zaczęłam dopiero wczoraj i może to tego wina jest. Już nie wiem co robić
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 06:35   #160
201708160922
Konto usunięte

CherryCat, to tak, jak ja! Też mogę komuś gotować i tego nie jeść. Z tym, że mnie przygotowywanie jedzenia jakoś nie brzydzi. Niestety, nie umiem gotować. Próbuję różnych rzeczy, ale nie wiem, co z czym łączyć, żeby smakowało. A to ważne, bo znajdę jakiś fajny przepis, a jakiś składnik mi nie pasuje, to nie wiem, co dodać, żeby było dobre.
Stary 2015-12-31, 06:35   #161
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Przetestowalam wiele i te z maca tez mi sie niestety nie trzymaly tak dlugo jakbym chciala, rozwiazaniem stal sie dla mnie makijaz permanentny, nie do zdarcia i sie nic nie odbija. Moim faworytem byl eyeliner z wibo, ale i go trzeba bylo poprawiac po jakichs 5 godzinach.
U mnie ten z Wibo średnio dawał radę

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Bardzo trwały eyeliner ma Kiko, o ten: http://www.kikocosmetics.com/pl-pl/m...r/p-KM00302007
jest brązowy/
Na pewno się odbije ani nie rozmaże. Jedyne co się z nim może stać to lekkie łuszczenie ale mi się to zdarza tylko na sam koniec dnia i tylko w moim wiecznie łzawiącym kąciku oka, dokładnie w miejscu które jest w zasadzie cały czas mokre. Inne kredki i eyelinery nie są w stanie mi przetrwać nawet godziny w tym miejscu.
Dziękuję! Cena wygórowana nie jest, więc przetestuję
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-31, 08:26   #162
201705250955
Konto usunięte

Znajoma robi mi przysługę i wyśle mi 260 MB danych, wolałabym nie robić jej kłopotu z dzieleniem tego, czym najlepiej to przesłać, żeby się sprawnie zaladowało?

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 08:41   #163
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
To dziala ?
Pisałam dalej, ze noszę od niedawna, po zdjęciu trzymają mi się proste plecy bo bardzo ciasno mam zawsze założone. Im dłużej i częściej noszę tym jest lepiej, nie wiem jak będzie na dłuższą metę.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 08:50   #164
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolove Pokaż wiadomość
jakiego macie mopa w domu? zastanawiam się nad kupnem płaskiego obrotowego firmy Spontex dokładnie express. Do tej pory miałam najwyklejszy na świecie sznurkowany, wyciskany ręcznie, miałam wrażenie,że tylko miziam po podłodze a nie ją miziam. Co do płaskiego mam wrażenie, że będzie bardziej przylegał do powierzchni. Czy któraś ma może taki mop? Jakich używacie? Co polecacie?
Ja mam okrągły sznurkowy, wykręcany automatycznie (specjalny kij i wiadro) i jest super. Myje się szybko i bez moczenia rąk, rewelacja ale nie mam problematycznych podłóg, więc u mnie dobrze myje wszystko...
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:20   #165
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
CherryCat, to tak, jak ja! Też mogę komuś gotować i tego nie jeść. Z tym, że mnie przygotowywanie jedzenia jakoś nie brzydzi. Niestety, nie umiem gotować. Próbuję różnych rzeczy, ale nie wiem, co z czym łączyć, żeby smakowało. A to ważne, bo znajdę jakiś fajny przepis, a jakiś składnik mi nie pasuje, to nie wiem, co dodać, żeby było dobre.
Ja rowniez . Mam kilka potraw ktore lubie (tortilla, kurczak z ryzem (z knorrowa przyprawa), kotlet z kurczaka - ale czasem mieso mi nie smakuje, ruskie ale nie przepadam za odgrzewanymi... gołabki, i zupy rozne lubie ale u mnie nikt nie przepada a dla siebie tylko to nie oplaca sie robic.... a tak to roznie oprocz kanapek to teraz jem czesto jajecznice ale jak raz w jajku na twardo poczulam tego glutka takiego to nir jadlam chyba pol roku zadnych jajek, to samo z parowkani..

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Znajoma robi mi przysługę i wyśle mi 260 MB danych, wolałabym nie robić jej kłopotu z dzieleniem tego, czym najlepiej to przesłać, żeby się sprawnie zaladowało?

W sumie to nie wiem a na wyslij to ? Nie pamirtam jaki tam limit jest ?

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:45   #166
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość

jeśli korzysta z dropboxa to może tam udostępnić.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 10:18   #167
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolove Pokaż wiadomość
jakiego macie mopa w domu? zastanawiam się nad kupnem płaskiego obrotowego firmy Spontex dokładnie express. Do tej pory miałam najwyklejszy na świecie sznurkowany, wyciskany ręcznie, miałam wrażenie,że tylko miziam po podłodze a nie ją miziam. Co do płaskiego mam wrażenie, że będzie bardziej przylegał do powierzchni. Czy któraś ma może taki mop? Jakich używacie? Co polecacie?
Teraz mam płaski spontex z taką wyciskarką i jestem zachwycona.
Mopa trzeba dobrać do podłóg. Okrąglę są z tego co wiem najlepsze do kafli, do paneli i parkietów lepsze są płaskie.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 10:25   #168
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Teraz mam płaski spontex z taką wyciskarką i jestem zachwycona.
Mopa trzeba dobrać do podłóg. Okrąglę są z tego co wiem najlepsze do kafli, do paneli i parkietów lepsze są płaskie.
Możliwe ja w przeważającej większości mam płytki na podłogach, dlatego ten okrągły się u mnie bardzo dobrze sprawdza.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Dziewczyny szyjące - czy jest taki ścieg na maszynie, oraz jak się nazywa, który umożliwia zszycie dwóch kawałków tkaniny, nie złożonych na siebie, tylko zetkniętych brzegami?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 11:26   #169
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Nie obserwuję regularności żadnej, ale nie mogę wykluczyć, bo☠ jest mi ciężko to ocenić. Przez ostatnie trzy tygodnie jadłam, a poprzednio przez ok. 3 tygodnie nie jadłam.

Odrzuca mnie od wszystkiego. Z różnych powodów. Konsystencja, smak, zapach, rodzaj.

Na konkretne produkty nie mam faz, tylko zdarza się, że przez jakiś czas jem np banany i coś tam, bo tylko to przełknę. Jedyne co, to słodycze zawsze zjem. Ale to nie jest tak, że wpierniczam słodycze, a potem nie mam miejsca na coś konkretnego. Biorę do pracy owsiankę, owoce i kanapkę, ale nie jestem w stanie tego przełknąć. A coś jeść muszę, żeby mieć energię.

Jakiś czas temu robiłam TSH. Wyszło ponad 4, ale rodzinny nie widział problemu. Morfologia zawsze w porządku. W gastroskopii wyszła przepuklina, nadżerki i heliobacter. Heliobacter wybite ��

Zawsze jadłam "inaczej", ale od kilku miesięcy jest to nie do zniesienia.
TSH wysokie. Rodzinny Ci nic nie zrobi. Ja jakbym widziała TSH 4 to bym prosiła o skierowanie do endo i o skierowanie na FT4 (rodzinny może przepisać. Ja miałam TSH 1,959 chyba i do tego FT4 12,12. Po nowym roku powtórzę bo to są wyniki na pograniczu.
TSH w młodym wieku powinno wynosić ok 1-1,5 a nie 4 mimo, że taka jest norma.
Poczytaj wątek o niedoczynności taryczycy
To najlepszy moment na zrobienie badań bo zaczyna się nowy rok i będą nowe miejsca na zapisy do endo.

Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Czas edycji: 2015-12-31 o 11:28
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 11:39   #170
tekila901
Zakorzenienie

Pytanie z tycg trochę obleśnych.

Ćwiczeniami doszłam już do wagi, która mi odpowiada, ale... na brzuchu została mi taka wielka fałda rozciągniętej skóry. Da się to jakoś naprawić, czy koniecznie muszę wagę jeszcze zbijać?
Stary 2015-12-31, 12:24   #171
NinaSimone
Zakorzenienie

Do której są czynne markety typu Lidl/Biedra?

Wysłane z mojego Classic przy użyciu Tapatalka
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 12:31   #172
ttts
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Do której są czynne markety typu Lidl/Biedra?

Biedronka do 18:00
ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 12:49   #173
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Biedronka do 18:00
Dziękuję

Stary 2015-12-31, 13:14   #174
03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f
Konto usunięte

A propos TSH - któryś raz czytam na Wizażu o tarczycy i już nie wiem, co myśleć.
Pod wpływem tego wątku zajrzałam do swoich badań krwi sprzed roku i widzę TSH 2,6. Nigdy nie myślałam, że może być złe, bo lekarz nic na jego temat nie pisnął, no i mieści się w tych nieszczęsnych normach.
Zasadniczo jestem zdrowa i dobrze się czuję, nic mi nie dolega. Przede wszystkim jestem bardzo szczupła i nie mam dosłownie żadnych tendencji do tycia, a to widzę jako główny objaw niedoczynności.
Rzadko jest mi zimno, nie mam żadnych obrzęków, zaparć, nie bywam zmęczona bez powodu, koncentracja też w porządku.
Jedyne, co by mi pasowało, to okresowe wypadanie włosów, nieregularne cykle (ale mam takie od zawsze) i nerwowość.

Czy jest sens drążyć temat, łazić po lekarzach skoro dobrze się czuję? Może to głupie pytanie, ale już naprawdę nie wiem.
03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 13:50   #175
why_so
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez why_so Pokaż wiadomość
Czy jeżeli nie posiadam dowodu zakupu telefonu z salonu (zgubiony), w ustawieniach telefonu, a konkretniej w informacjach o nim, któraś informacja moze potwierdzić ze telefon nie jest na przykład kradziony tylko pochodzi z zaufanego źrodła? Cos mi świta ze sprawdzałam tak kiedyś w Sony Xperii, teraz chodzi mi o Iphone'a 5S.

Prosze

why_so jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 14:07   #176
Veredise
Zakorzenienie

Czy ktoś zna przepisy dotyczące kart parkingowych dla niepełnosprawnych? Parkingowy pod szpitalem nie wpuścił mnie dziś na parking, gdy jechałam odebrać ojca ze szpitala, bo nie miałam karty. Kartę miał ze sobą tata, zresztą ja bez niego i tak nie mogę jej formalnie używać - jest ze zdjęciem. Tłumaczyłam, że pokażę mu ją, jak będziemy wyjeżdżać, ale nie dał się przekonać, musiałam stanąć dużo dalej i ojciec ledwo doszedł do samochodu. Czy są jakieś przepisy, które to regulują, tzn. podjechanie po (a nie z) osobę niepełnosprawną?

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 14:17   #177
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Polecicie jakis dobry spray do czyszczenia okularow? Wiem ze duzo osob myje letnia woda i plynem do mycia naczyn ale podobno nie jest to najlepszy sposob, gdyz w ten sposob mozna poniszczyc szkla
Stary 2015-12-31, 14:20   #178
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Czy ktoś zna przepisy dotyczące kart parkingowych dla niepełnosprawnych? Parkingowy pod szpitalem nie wpuścił mnie dziś na parking, gdy jechałam odebrać ojca ze szpitala, bo nie miałam karty. Kartę miał ze sobą tata, zresztą ja bez niego i tak nie mogę jej formalnie używać - jest ze zdjęciem. Tłumaczyłam, że pokażę mu ją, jak będziemy wyjeżdżać, ale nie dał się przekonać, musiałam stanąć dużo dalej i ojciec ledwo doszedł do samochodu. Czy są jakieś przepisy, które to regulują, tzn. podjechanie po (a nie z) osobę niepełnosprawną?
Kartę musisz mieć zawsze przy sobie. Tzn w aucie jak jedziesz po ojca albo z nim

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Co podajecie na sylwestra? Mam w planach tortille z kurczakiem, koreczki i bigos. Co jeszcze? Sałatka odpada. Coś dla 2 os

Stary 2015-12-31, 14:54   #179
201612060923
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Polecicie jakis dobry spray do czyszczenia okularow? Wiem ze duzo osob myje letnia woda i plynem do mycia naczyn ale podobno nie jest to najlepszy sposob, gdyz w ten sposob mozna poniszczyc szkla
Ja odkąd mam okulary czyszczę je płynem Chemax 3(taki w pomarańczowej butelce) i jestem z niego bardzo zadowolona, dobrze czyści szkła i ich nie niszczy.
201612060923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 15:13   #180
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Pytanie z tycg trochę obleśnych.

Ćwiczeniami doszłam już do wagi, która mi odpowiada, ale... na brzuchu została mi taka wielka fałda rozciągniętej skóry. Da się to jakoś naprawić, czy koniecznie muszę wagę jeszcze zbijać?
Dalsze zbijanie wagi co najwyżej fałdę może powiększyć ;-). Skóra to skóra, po odchudzaniu zastał jej nadmiar. Albo będziesz mieć szczęście i się jeszcze zmniejszy/wchłonie po jakimś (dłuższym) czasie, albo zostanie. Usunięcie to już tylko operacje wycinajace nadmiar.
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości