Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-31, 08:45   #2071
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

KASKA jakiego Axkida masz? Hyhy, ja zamawialam fotelik, ale dowiedziałam się najwiec właśnie z 8gwiazdek

KOCURO ja juz od kilku lat miło wsominam u mnie obsługę US. Ale i tak za każdym.razem mnie to zaskakuje. Bardzo pomocne osoby.

KOCIAK niestety, ciagle mało ludzi wie o tych fotelikach. U mnie na 'osiedlu' z kolega znajomych namawialismy, ale każdy się zdecydował na Romera. Bo wygodniej. Ja tam nie widzę żadnej niewygody w szkodzie a do tego bezpieczniej dziecko wizę. Niestety, argumenty żadne nie docierają. Ludzie idą patrzą na to większość ma albo gorzej kupują cokolwiek używanego z niepewnego źródła...

MADZIA pytałam bo wczoraj akurat był mecz polskiej logi w Kutnie. Przyjechał do was Anwil, któremu z mężem kibicujemy

LALARE dzięki!

OLINKA zdrówka jeszcze raz! My odkąd jest Igi Sylwka robiliśmy w domu. Na pierwszego rodziców i teściów zaprosiliśmy, a w zeszłym roku znajomych. Teraz do szwagierki idziemy, zeby jej smutno nie było, bo maz na dyżurze w szpitalu a ona z dzieckiem w domu.

EVELINKE super ze z dzidzia ok sprawdź wszystko pod kątem zakrzepicy jak lekarz radzi

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:10   #2072
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
My dopiero w domku, w klinice poślizg był.

Dzie nie chciał nam zdradzić płci, także dalej pozostajemy w proporcji 50/50
W pewnym momencie leżał na pleckach i miał nóżki skrzyżowane i widzieliśmy małe stópki
A potem to przytulił sie w stronę mojego kręgosłupa i znów pokazał nam swoje tyły
I czułam rybkę widziałam kiedy bąbel się rusza i czułam to
Maluch dobrze się rozwija, wszystko jest oki

Mam się zapisać już na 2 usg prenatalne.

Ja natomiast dostałam skierowanie na badania w kierunku zakrzepicy.
Gina niepokoi mój kaszel i woli to sprawdzić.
A od samego poczatku jestem na duużych dawkach hormonów to lepiej dmuchać na zimne.

No i za 2 tygodnie wizyta.
Także nie mówię już że będzie to ostatnia w klinice, bo już ta ostatnia miała być ze dwa razy
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
u męża w rodzinie sami chłopcy sie rodza, więc chcieliby dziewczynkę w końcu teściowa ma 3 wnuków już
moi rodzice mają tylko jednego wnuka.
A teściowie mają 5 wnuków i 4 wnuczki (choć jedna nie żyje), więc jakby u nas jeszcze doszła dziewczynka to byłoby po równo
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:15   #2073
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
My zostajemy w domu. Zakończyłam leczenie zatok. Nawet nie mam siły myśleć o wyjściu. Odkąd mamy córkę jestesmy w domu. Człowiek nie ma sily na zabawe bo Ola ma swoje potrzeby. Jutro dmuchamy balony, jakieś przekąski. Tance Oli i wyjątkowo jakas bajka bo nie oglądamy tv
My podobnie Muszę wynaleźć na wieczór jakiś fajny film familijny i będziemy wszyscy oglądać. Jak to moje dzieci mówią zrobimy sobie wieczorny, filmowy chillout rodzinny

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Kochane jesteście! Narazie jest dobrze zyje póki co w strachu żeby to się nie powtorzylo. Cale święta przeryczałam trochę mi siadla psychika mówiąc szczerze
Nie czekaj na pogorszenie tylko na polepszenie jak wyjdziesz z tej anemii i trochę się podkurujesz w domu to już będzie tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam w końcu wszytsko, ale jakbym chciała cytować to chyba by miejsca na jednej stronie nie starczyło
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i małych dziewuszek
Co do rogala ja kupiła używany z motherhood za 50zł i jest rewelacyjny już nie wyobrażam sobie snu bez niego a małżowi przeszkadza bo nie ma się jak do mnie przytulić ale jak ja czasami wcześniej wstaje to sam go bierze i tuli się do niego.
Dziś też zamówiłam leżaczek bujaczek też używany, ale jak zadzwoniłam do sprzedającego to się okazało że jest nie używany bo dostali dwa i ten leżał nie używany. Koszt całe 40zł plus wysyłka. Także zakup udany jak tylko do mnie dotrze do się Wam pochwalę. Póki co kupuję takie rzeczy które nie wymagają znajomości płci wiadomo żeby później nie zwaliło się wszystko na raz. Kolejny zakup o wanienka i stelaż pod nią
Fajnie! Ja też tego typu sprzęty będę kupować używane, bo bardzo szybko dziecko z nich wyrasta A tym razem spróbuję zamiast wanienki kupić wiaderko do kąpieli Tummy Tub. Miałam okazję kilka razy kąpać w nim malucha koleżanki i to jest bardzo fajny wynalazek- szczególnie dla noworodka

Cytat:

W pewnym momencie leżał na pleckach i miał nóżki skrzyżowane i widzieliśmy małe stópki
A potem to przytulił sie w stronę mojego kręgosłupa i znów pokazał nam swoje tyły

A od samego poczatku jestem na duużych dawkach hormonów to lepiej dmuchać na zimne.

Także nie mówię już że będzie to ostatnia w klinice, bo już ta ostatnia miała być ze dwa razy
Super, że z Maluszkiem wszystko w porządku, a małe stópki są rozczulające. Ja też ostatnio dokładnie widziałam- nawet zdążyłam policzyć paluszki

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Hej ile mozna paracetamolu w drugim trymestrze?bo na necie spreczne info jak zwykle na ulotce z ie nic nie pisze o ciazy :/ niby mam goraczke do 37,5 ale telepie mna strasznie, nie wiem czy moj termometr na podczerwien dobrze dziala :/ dzis wzielam o 9 jedna 500 mg, o 16 druga, i teraz jest u mnie 22 i mysle sprobowac czopka tez 500mg paracetamolu. Chyba bedzie ok?
Ja też aktualnie jestem przeziębiona i jak już z bólem głowy/zatok nie daję rady to biorę pół tabletki paracetamolu 500 i mi przechodzi. Może Tobie by też mniejsza dawka wystarczyła?
Wczoraj wzięłam 2 połówki.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mój mąż wczoraj nie załapał mojej aluzji odnośnie płci, haha... Leżę sobie pod kocykiem, na brzuchu położyłam sobie różowe skarpetki, on siada obok mnie, ja odkrywam koc i pokazuję mu te skarpetki, a ten się tylko śmieje, że znowu się nie powstrzymałam i coś dla dzidzi kupiłam Dopiero jak mu powiedziałam, że to dziewczynka i że wcześniej żartowałam, to się zdziwił i załapał Jeszcze mi wmawiał, że to nie jest różowy kolor!
Ach ci faceci

A ja miałam dzisiaj w nocy pierwszy koszmar ciążowy Miałam strasznie realistyczny sen, że obudziłam się w kałuży krwi, TZ nie chciał mnie zawieźć do szpitala, więc pojechałam sama. Nie mogłam tam trafić, jakieś płoty nastawiali, wspinałam się po jakichś głazach żeby dotrzeć na izbę przyjęć- masakra
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:27   #2074
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dzieki Olinka za odp. no mam nadzieje ze juz dzis nie bede musiala brac. Poki co obudzilam sie bez goraczki i bez bolu glowy

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Śliweczka, ale masz sny ) co do paracetamolu to przy bolu glowy bym nie brala, nawet przy zatokach, ale mialam goraczke i mna telepalo i naprawde zle sie czulam. U mnie w domu wszyscy chorzy :/ moj tez druga noc w goraczce :/ mam nadzieje ze juz dzis sie obejde bez tabletek.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:32   #2075
anuszka1984
Zadomowienie

Evelinke super, że wszystko u Was w porządku

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
dziewczyny miała ktoras z was problem z bolem krzyza dokładnie w okolicach kosci ogonowej?

od kilku dni mnie boli i dzisiaj troche ni spuchlo normalnie ;/ bol jest okropny jak wstaje szczegolnie albo posiedze w jednej pozycji
Może to rwa kulszowa Mnie właśnie boli w okolicy kości ogonowej i promieniuje do prawego pośladka. Ból jest ogromny Tylko mi nic nie spuchło chyba

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:33   #2076
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Śliweczka, ale masz sny ) co do paracetamolu to przy bolu glowy bym nie brala, nawet przy zatokach, ale mialam goraczke i mna telepalo i naprawde zle sie czulam. U mnie w domu wszyscy chorzy :/ moj tez druga noc w goraczce :/ mam nadzieje ze juz dzis sie obejde bez tabletek.
Ja wzięłam, bo bym w pracy nie wytrzymała,a potem w domu jak poszłam spać i położyłam głowę to takie pulsowanie pod czachą czułam, że bym nie dała rady zasnąć Dzisiaj jest już trochę lepiej, więc może się obejdzie bez. A ja zamiast gorączki mam osłabienie i moja temperatura ciała wynosi niecałe 36 stopni...
Stary 2015-12-31, 09:37   #2077
soffinka
Zadomowienie

ELAINE
Co do Kutna i koszykówki
Wczoraj byłam na meczu Anwil- Polfarmex kibicując mojemu Anwilowi :p
Poza tym moj TŻ pogrywa w kosza
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 09:44   #2078
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja wzięłam, bo bym w pracy nie wytrzymała,a potem w domu jak poszłam spać i położyłam głowę to takie pulsowanie pod czachą czułam, że bym nie dała rady zasnąć Dzisiaj jest już trochę lepiej, więc może się obejdzie bez. A ja zamiast gorączki mam osłabienie i moja temperatura ciała wynosi niecałe 36 stopni...
Zdrówka kochana
Ja też zawsze na ból głowy od razu biorę paracetamol. Jestem migrenowce i nie chce dopuścić do rozkręcenia bólu, bo wtedy to już nic nie pomaga

Stary 2015-12-31, 09:50   #2079
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Sliweczka, ja tak mialam jak bylam w polsce w 9 tc. Tak mi glowa pulsowala, ze ani siedziec, ani lezezec, ani spac pol dnia tak sie meczylam, ale nic nie chcialam brac. W koncu tak mnie rozbolala, ze kazdy wlosek na glowie czulam i kazde poruzenie sprawialo mi bol i wzielam apapa ijakos sie ulozylam lezaco i przeszlo. Tak to staram sie nic nie brac, bo nie chce szkodzic dzidzi. Ale goraczka tez jej nie sluzy. ) dzis ostatni dzien roku, my z mezem nigdzie sie nie wybieralismy i w sumie i tak bysmy nigdzie nie poszli jak chorzy. Zrobie domowa pizze, otworzymy piccolo i wlaczymy jakies filmy ) taki oto plan.

Stary 2015-12-31, 09:52   #2080
anuszka1984
Zadomowienie

A dziś zaczęłam 5 miesiąc
Pokazuje mój pośniadaniowy brzuchol! 17t1d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_001548.jpg (215,8 KB, 42 załadowań)

Stary 2015-12-31, 09:58   #2081
kocuro88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
już widać
a to już 5 miesiąc?? to ja tez już 5 miesiąc od 2 tygodni?
Stary 2015-12-31, 10:02   #2082
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
już widać

piękny !
Stary 2015-12-31, 10:12   #2083
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Cudowny P.S. Fajne łóżeczko
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 10:23   #2084
olinka012
Zadomowienie

Justyna mierzysz ciśnienie?
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 10:24   #2085
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Anuszka sliczny brzuszek )

Stary 2015-12-31, 10:26   #2086
Claudette1996
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Nie wiem czy mam się martwić ale od poniedziałku boli mnie macica, podejrzewam że pod samym dzieckiem, w tym miejscu między dołem brzucha a pochwą, czy mam się martwić miał już ktoś tak ? dodam że akurat od poniedziałku mam już odstawioną luteinę dopochwową.
Stary 2015-12-31, 10:35   #2087
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Olinka, mierze cisnienie. Mam czasami problemy z nim, ale to normalne przy mojej niedoczynnosci. Ale jak wiem ze bol glowy jest z cisnienia, to tylko klade sie na plasko i czekam, az minie. Mi skacze cisnienie u lekarzy ale mialam holtera i wyszlo ze mam normale cisnienie w domu.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Claudette ja mam takie bole, tzn mnie konkretnie boli szyjka macicy, ale jestem po jej szyciu i dlatego. Ale moze Ci rozciaga sie dno macicy i masz takie bole. Moja kolezanka ostatnio tak miala troche plamila, ale wszystko bylo ok. Po prostu macica sie rozciaga

Stary 2015-12-31, 10:39   #2088
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Zdrówka kochana
Ja też zawsze na ból głowy od razu biorę paracetamol. Jestem migrenowce i nie chce dopuścić do rozkręcenia bólu, bo wtedy to już nic nie pomaga
Dziękuję, dzisiaj jest lepiej niż wczoraj, więc chyba idzie ku lepszemu

Cytat:
Sliweczka, ja tak mialam jak bylam w polsce w 9 tc. Tak mi glowa pulsowala, ze ani siedziec, ani lezezec, ani spac pol dnia tak sie meczylam, ale nic nie chcialam brac. W koncu tak mnie rozbolala, ze kazdy wlosek na glowie czulam i kazde poruzenie sprawialo mi bol i wzielam apapa ijakos sie ulozylam lezaco i przeszlo. Tak to staram sie nic nie brac, bo nie chce szkodzic dzidzi. Ale goraczka tez jej nie sluzy. ) dzis ostatni dzien roku, my z mezem nigdzie sie nie wybieralismy i w sumie i tak bysmy nigdzie nie poszli jak chorzy. Zrobie domowa pizze, otworzymy piccolo i wlaczymy jakies filmy ) taki oto plan.
O właśnie Piccolo muszę kupić. Napiję się z dziećmi

Cytat:
Piękny i bardzo zgrabny W sumie rano też taki mam

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
już widać
No tak Zobacz sobie na 1. stronę tam jest napisane od kiedy do kiedy trwa poszczególny miesiąc.
Stary 2015-12-31, 10:43   #2089
Claudette1996
Raczkowanie

justynan01

Czyli dopóki nie mam plamień to mam się nie zamartwiać ?

Bo już się naczytałam o skracaniu szyjki
Stary 2015-12-31, 11:11   #2090
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Claudette lekarze w ie mowia ze takie bole sa normalne i nie ma co sie przejmowac, chyba ze bol jest dlugo trwaly i utrzymuje sie przez kilka dni, to wtedy lepiej isc do lekarza. Ja ma takie bole co pare dni, u tak poboli godzine i mija. Moja kokezanka ktora jest rowno ze mna w ciazy tez ma takie bole ale nie trwaja bardzo dlugo.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Kochana najgirzej jest czytac internety i sie nakrecac. Jesli masz nr do swojego lekarza mozesz zadzwonic i sie zapytac czy masz sie czyms przejmowac. Ja tylko pisze co wiem i jak mam.

Stary 2015-12-31, 11:51   #2091
ania230
Zakorzenienie

dziewczyny w ostatnim dniu starego roku

Jutro Nowy Lepszy i Szczęśliwszy Rok

Ja znowu o 1o wstałam , ale późno się położyłam bo wszystko do mnie wracało...

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A ja miałam dzisiaj w nocy pierwszy koszmar ciążowy Miałam strasznie realistyczny sen, że obudziłam się w kałuży krwi, TZ nie chciał mnie zawieźć do szpitala, więc pojechałam sama. Nie mogłam tam trafić, jakieś płoty nastawiali, wspinałam się po jakichś głazach żeby dotrzeć na izbę przyjęć- masakra
Takie sny są bardzo straszne najgorsze że one sa takie realne

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
śliczności

Dziewczyny ale wy szczupłe jesteście

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 12:05   #2092
anuszka1984
Zadomowienie

Dziękuję dziewczynki za miłe słowa

australia łóżeczko najprostsze z możliwych kupione na allegro. Zuzia uwielbia w nim spać. Jakoś będę musiała ją na wiosnę przenieść do większego Choć i tak na początku Olek będzie spał w małym łóżeczku przy naszym łóżku

Kocuro tak to już 5 miesiąc

Stary 2015-12-31, 12:19   #2093
__Veronique
Wtajemniczenie

Witam się dziewczynki ostatni raz w starym roku

Gratuluje udanych wizyt i ślicznego brzuszka Anuszka!

Śliweczka, okropny sen, po takich człowiek zawsze budzi się taki zmęczony.... Nieprzyjemne przeżycie

Raczej już do Was dzisiaj nie zajrzę, więc od razu życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!! Coraz bliżej do pierwszego spotkania z naszymi bejbikami A dzisiaj bawcie się dobrze!!
I duuuużo zdrówka dla naszych chorowitek!!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 12:30   #2094
ania230
Zakorzenienie

Zakupiłam Tż podkoszulkę z napisem doskonały, wspaniały, cudowny, idealny, super nr 1 tata . Tylko żeby mi w piórka nie obrósł Myślę ze taki mały prezencik Go ucieszy Oby tylko koszulka przyszła na czas

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Mamuśki z okazji Nowego Roku 2016 chciałam Wam życzyć Zdrowych Pociech bo te Nasze Pociechy będą najważniejsze w Nowym Roku Żebyśmy dotrwały do narodzin naszych dzieciaczków z pozytywnym nastawieniem i szerokim uśmiechem

Aby ten Nowy Rok przyniósł Nam wiele radości z każdego dnia. Aby spełniły się Nasze marzenia małe i duże i wszystkie nie zakończone sprawy zakończyły się pozytywnie. Abyśmy mogły powiedzieć pod konie roku 2016 że to był najwspanialszy rok

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2015-12-31 o 12:31
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 12:31   #2095
kocuro88
Zakorzenienie

Cytat:

Kocuro tak to już 5 miesiąc
o jaaaaaa no to niezle

dziewczynki wszystkim zycze szampańskiej zabawy przy Picolo
Stary 2015-12-31, 12:33   #2096
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Ja dzis pilnuje synow szwagierki 6 i 4 lata. Wlasnie robimy prezenty z masy solnej

Stary 2015-12-31, 12:45   #2097
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki juz fajny
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 13:43   #2098
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Suuper! Gdzie wyrwasz używki dla fasolki?
Głównie olx na prawdę jak się szuka wytrwale co dzień można coś fajne wyhaczyć także polecam

Cytat:

Evelinka super że wszystko ok czyli z płcią trzeba uzbroić się w cierpliwość

Cytat:
O proszę jaki śliczny brzuszek super

Dziewczyny gotuję kaszę pęczak i za cholerę nie chce mi się ugotować nie wiem co źle robię już mi ręce opadają do sałatki mi potrzebna ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem co dam zamiast niej jak się ie ugotuje
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 14:09   #2099
australia87
Zakorzenienie

Nie gotowałam nigdy kaszy pęczak, więc nie pomogę
Mnie naszła ochota na hamburgery, więc się wzięłam za ich zrobienie po razy pierwszy w życiu (nawet bułki sama piekę ), ciekawe co mi z tego wyjdzie
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-31, 14:10   #2100
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Głównie olx na prawdę jak się szuka wytrwale co dzień można coś fajne wyhaczyć także polecam

Evelinka super że wszystko ok czyli z płcią trzeba uzbroić się w cierpliwość

O proszę jaki śliczny brzuszek super

Dziewczyny gotuję kaszę pęczak i za cholerę nie chce mi się ugotować nie wiem co źle robię już mi ręce opadają do sałatki mi potrzebna ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem co dam zamiast niej jak się ie ugotuje

Po gotowaniu zawiń ja w koc lub kołdrę - niech dojdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości