|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Zmierzyłam ciśnienie i pierwsze 142/79 aż mnie zszokowało, powtórzyłam dwa razy i 134/80 ; 131/74 dziwne. Zmierze jeszcze później bo aż się wystraszyłam.
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Kocham go ale czy wystarczająco. Mąż tak wszystko przy nim dobrze robi a ja nie umiem mu nawet piersi dać.
wszystko mam za duże, ważę 6 kg mniej niż przed ciążą wszystko mi w ramionach wisi. |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaś zwariowałam na punkcie Leny, spała nawet ze mną na łóżku szpitalnym, położne bały się ze spadnie ale ja jej z rak nie chciałam wypuścić. Teraz czuje ze będzie inaczej.. boję się że nie będę potrafiła jej tak pokochać.
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham Szymka najbardziej na świecie. Martwię się o niego cały czas, sprawdzam czy oddycha, szukam co mogę jeść żeby mu tylko nie zaszkodzić itd ale czy to wystarczająco. Ulewa mi cały czas czasami. Bardzo mi go szkoda wszędzie piszą ze to źle przystawienie wiec to moja wina
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa ze kochasz go za malo, nie ma czegos takiego. Swoje dziecko kocha sie miloscia jedyna. Pomysl ile walki bylo o niego, ile staran i co dalej twierdzisz, ze go kochasz za malo. Ok nie urodzil mi sie jeszcze syn, ale ja juz zwariowalam na jego punkcie. Wszystko praktycznie jest pod niego. Boje sie czy bede umiala karmic, boje sie wielu rzeczy, ale to nie oznacza, ze nie bede go kochac. Ja juz go kocham i nie wyobrazam sobie zycia bez mojego Wojtusia. Aaa co do ciuchow, schudlas na diecie, od Ciebie teraz zalezy czy chesz wrocic do poprzedniej wagi. Pomysl, ze to dobry motyw, zeby zmienic garderobe, czyli trzeba isc na zakupy!! :-D ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Pierwsza aplikacja lekow za mna. Zobaczymy czy cos da, mam jeszcze na rano i jutro na wieczor.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Lena ulewała przez 6 miesięcy, gęsto i często i nigdy nie pomyślałam ze jestem złą matką. I wcale jej zle nie przystawiałam. Kiedy najczęściej Ci ulewa? Co robisz z nim po jedzeniu?
|
#2167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tego w co się ubrać - pasek w talii zawiąż albo weź koszulę i zawiąż pod cyckami, podteguj rękawy do góry i pod spód jakiś gładki podkoszulek - nawet wielka koszula mojego taty była ok ![]() Cytat:
Czy robisz wszystko wystarczająco? Na pewno Jak będziesz czytać internety to nic dobrego z nich nie wyniesiesz.. może w nowym roku skonsultuj się z doradcą ? Albo taki urok Szymka, że ulewa i tyle. Jesteś wspaniałą mamą dla Szymka, bo nosiłaś go pod serduchem 9 miesięcy, dbałaś o niego już w brzuszku i za nic w świecie byś go nie oddała |
|||
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Każda z nas jest najlepsza mamą dla własnego dziecka, mimo ze czasem mamy watpliwości to wlasnie nas one najbardziej potrzebują i kochają mimo ze jeszcze o tym nie wiedza
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez sie zastanawiam czy wystarczajaco pokocham dziecko. Bo dzis pomyslalam ze tak szczerze to dalej nic nie czuje zadnej milosci nie czuje ze tam jest czlowiek, maz tez tak ma. To sie zmieni? Chce urodzic aby miec to za soba juz ten ciezar, jest mi bardzo ciezko z tym brzuchem.
Malwi- masz malutki brzuszek ile twoja dzidzia wazy? A to moj bebzun w poniedz bedzie 40 tc
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na moja położna, aż w końcu wróci z urlopu i pomoże. Przed porodem robiłam wszystko by go mieć, tyle walki i wyrzeczeń aby zajść w ciążę. A teraz martwię się ze za mało, że mogłabym jakoś więcej nie wiem o co chodzi.
Nie chce wrócić do wagi nie nie tak mi dobrze liczę jeszcze na jakieś kolejne 6 kg. Po jedzeniu leży i go nie ruszam lub podnoszę na prosto żeby mu się odbiło. Mi się trochę wydaje nie wiem czy to możliwe ze on sobie nieradzi z ciśnieniem w piersi. Czuje jak połyka, czasami zapomnieć połknąć to co ma w buzi a ciągnie juz następne. |
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Lune wedlug usg chyba z pn albo wt to Maly ma ok 3kg na usg wyszlo dokladnie 2997g
Maly mam brzuch, ale przytylam juz 17kg i niestety widze, ze to w duzej mierze woda jest. Lune troszku masz tego ciezaru przed soba, ale ja cala ciaze sie wkurzalam, ze mnie nie widac ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Nie szalej, poczekaj cierpliwie na polozna. Maly Ci zjada, to ze ulewa jeszcze nic nie oznacza. Na pewno jak przyjdzie polozna, to jeszcze cos doradzi. Iii nie czytaj internetow, tam sa czesto takie brednie wypisane, ze az sie noz w kieszeni otwiera.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystko wyjdzie na prostą! Dla nas wszystkich ten przyszły rok będzie wyjątkowy, wyjątkowy bo z najwspanialszymi istotkami na świecie! |
||
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi 17 kg poważnie jakoś tego nie widać.
Lune piękny brzuch. Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy trochę mi lepiej. Mąż mi powtarza, że robię wszystko bardo dobrze, że go kocham,pociesza itd. Ale jakoś i tak smutno. Uaoo juz nie dużo czasu Ci zostało do 24 kiedy radzisz ? |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa co do wagi! Super jak jeszcze chcesz schudnac. Teraz skup sie na dziecku, na sobie, na swoim samopoczuciu, a zobaczysz bedzie dobrze. Nie szalej, ze nie masz co na siebie wlozyc. Jak osiagniesz swoja wymarzona wage, to pomysl jak bedziesz szalec w ciuchowych sklepach
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że na początku może to wyglądać jako poczucie obowiązku wobec dziecka. Że muszę się nim zająć, bo jest mój, bo nie ma nikogo oprócz mnie.. A budowanie więzi będzie przez lata - i z dnia na dzień pewnie coraz bardziej będziemy kochać nasze dzieciaki. I pierwsze uśmiechy, gaworzenie itd na pewno spotęgują naszą miłość do dziecka - później dojdzie duma, że już coś robi
Może miłość do dziecka polega na martwieniu się cały czas, zapewnianiu mu jak najlepszych warunków do rozwoju, jego obronie itd? Może od tego się zaczyna, że martwimy się, żeby nie poronić, później żeby donosić, żeby się ruszało cały czas? I bez tego świrujemy? Bo jakby nie patrząc to jest już jakaś nasza część ten mały brzdąc.. I w sumie gdyby nam go ktoś teraz zabrał to oszalałybyśmy i pewnie wylądowałybyśmy na psychotropach. I pewnie wtedy dotarłoby do nas jak bezwarunkowo kochamy nasze dzieci? Że nic nam nie trzeba, nawet niech ryczy w kołysce, ale niech będzie przy nas? Pewnie będę czasem beznadziejną mamą. Dam smoczka, będzie spał ze mną w łóżku, nie będę mówić po angielsku od urodzenia, a czasem będę płakać i krzyczeć razem z dzieckiem.. ale ja jestem tylko człowiekiem i nie jestem idealna i nie będę. Postaram sie zrobić wszystko jak najlepiej.. pewnie będę mogła coś lepiej - zawsze jest coś do poprawy. Jednak nie będę się poddawać, żeby następnym razem było lepiej. Dzidziuś już teraz ma tylko mnie - ode mnie zależy wszystko. I ja też mam jego już na zawsze i od niego zależę ja. I nie wolno myśleć, że jesteśmy beznadziejnymi mamami! Bo twoje dziecko ulewa, a tamtemu ciągle kupa wychodzi bokiem pampersa, a inne jeszcze ciągle płacze. I nie ma dzieci idealnych ani idealnych mam. Po prostu. Niektóre dzieci mają swoje cechy charakterystyczne i dzięki temu bedziemy mogły wypominać przy przyszłych synowych/zięciach, że to robiło tak, a tamto nie dawało spać, a to znowu coś Kinga - to że zadajesz sobie takie pytania już świadczy o tym, że kochasz małego. Bo sie martwisz o to czy w ogóle jesteś dobrą mamą. Więc zdajesz sobie sprawę i analizujesz co można poprawić
|
|
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak czy siak z takiego małego brzucha flak mi został://
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem właśnie chyba ta sylwestrowa noc tak na mnie zadziałała. Ten rok był ciężki. Dowiedziałam się że nie mogę mieć dzieci . Podjęliśmy decyzję o in vitro, strach, lek obawa, wyrzeczenia, badania, zastrzyki, transfer, czy się uda. Wykonanie bety i płacz jak dostałam tel z kliniki ze beta pozytywna. Pierwsze Usg dwa zarodki, później dwa bijące serduszka.w utrata jednego. Ból i rozpacz, walka i strach tego dzidziusia który został. I nagle wody odchodzą i po 25 godzinach rodzi się najważniejsza osoba w moim życiu. Mały bezbronny człowieczek o którego od 5 lat walczylismy.
Przepraszam za mój osobisty wylew emocji. Teraz płacze ze szczęścia ze go mam. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-01-01 o 00:31 |
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Kinga jak masz plakac, to tylko z takich powodow. Tylko ze szczescia! Nie ma co wymyslac problemow! ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Dziewczynki szczesliwego Nowego Roki, udanych i lekkich porodow, a dla mam, jestescie najlepsze na swiecie dla swoich dzieci. Ideee spac.
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi - będziemy walczyć we dwie o powrót do dawnej wagi
Ja mam cel 55 kg Kinga - hormony widzę dobrze tobą miotają Tyle przeszłaś i w końcu masz to małe szczęście przy sobie - nikt Ci go nigdy nie odbierze
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczęśliwego nowego roku Kochane My wykapalismy Konradka, on słodko zasnął a my szykujemy wodę mineralną w kieliszkach |
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga kochanie nic Ci więcej pisac nie będę
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie Najlepszego kochane!!! Zdrówka dla was i dla waszych dzieciaczków!!!! Szybkich i lekkich porodów
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego!!!
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego w nowym roku. Aby ten rok był lepszy od poprzedniego.
Dziękuję ze jesteście. Dotka nie umiem go ułożyć pod górkę. Kuli mi się bardzo |
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
To musi polozna pomoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Czy robisz wszystko wystarczająco? Na pewno

ale tak czy siak z takiego małego brzucha flak mi został://