|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Czesc kochane, witam sie w 2016!
Poszlam wczoraj spac o 22 bo juz bylam padnieta. Obudzily mnie wystrzaly petard, bylo strasznie glosno. Maz moj gotowal chyba do pierwszej w nocy, bo dzisiaj zawozimy obiad do mojej mamy (nie lubimy zbyt jak moja mama gotuje a tesciowa wcale nie umie i nawet jak juz cos zrobi to zawsze mamy bole brzuchow). Mam nadzieje, ze ten rok bedzie cudowny, bardzo bym tego chciala.
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku
![]() Wczoraj miałam niespodziankę bo lekarz zadzwonił w południe, że nic się nie dzieje na oddziale i mam przyjechać na USG 30 tygodnia także Dawidek waży 1418g wszystko dobrze, jedynie nóżki i rączki odbiegają od reszty o prawie 2tygodnie... Trochę się zmartwiłam, lekarz uspokaja bo ja i Tż nie jesteśmy wysocy. Sylwestra mieliśmy spędzić w domu ale zadzwoniła kuzynka Tż i pojechaliśmy do nich. Wrocilismy przed 1
|
|
|
|
#1983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do raczek i nozek to trzeba obserwowac. Coreczka mojej przyjaciolki miala 2 tygodnie mniejszy brzuszek od reszty i dostala jakies leki zeby szybciej dojrzal.
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
U nas dzień jak codzień. Wstałam o 7:00,wypilam kawę. Młoda szaleje w brzuchu ![]() Wczoraj posiedzielismy do 2:00. Moje postanowienie noworoczne to nie jeść słodyczy póki co wytrwałam ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry w Nowym Roku
![]() Wczoraj już po 22 poszliśmy spać, ao północy obudziłam się prze fajerwerki, a mąż tylko na drugi bok się przekręcił takie spanie miał Ledwo po 1 udało mi się zasnąć, a obudził mnie TŻ z bólem brzucha i jak na złość mnie też rozbolał U mnie już lepiej, a mąż śpi dalej to nie wiem czy mu przeszło..Wczoraj cały dzień na no-spie byłam. Rano brzuch mi twardniał i bolał, a wieczorem takich bóli okresowych dostałam, że zaczęłam się poważnie bać Na szczęście wzięłam tabletkę i przeszło. Dziś rano też już zdążył mnie taki ból złapać i pewnie bez no-spy się nie obędzie..Mam nadzieję, że szyjka trzyma i Mała się na świat jeszcze nie pcha
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuje sie zle głowa mnie boli, gardło i nos zatkany.. Dziewczyny które były przeziębione czym sie leczyłyście?
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego sok malinowy
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, witam się w Nowym Roku i 8 miesiącu (32tydz)
Najgorsza noc tutaj zgaga jednak po antybiotyku, w nocy doszły mdłości mam dzisiaj dołek totalny chciałabym być w domu dobrze, że już niedługo do końca..Zdrówka dla przeziębionych !
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2016-01-01 o 09:15 |
|
|
|
#1989 |
|
Konto usunięte
|
Witam się i ja w N.R.2016, życzę Wam aby ten rok był lepszy niż poprzedni zdrówka i lekkich szczęśliwych rozwiązań, zdrówka na cały rok!!
Dziewczyny, a u mnie nie obyło się bez niespodzianki ze strony męża. Tak że mira, tego ![]() A więc, poszłam na 16 do kościoła, zmarzłam jak pieron, bo mrozi strasznie, a że chciałam się przejść, to wybrałam się na nogach, kurtki nie mam za grubej na ta zimę w ciąży.. Wracam, a mąż :"przeczytaj moje ost.sms ja w telefon a tu piekna korespondencja z sąsiadem (taki gość imprezowy, że jak w sierpniu pojechalismy z nim i jego zoną, wtedy w 7 mies. ciazy , nad zalew, to myslałam że z nerwów z siebie wyjdę, tak się chłopaki bawili, przez 3 dni, a my biedne w ciąży i jeszcze z dzieckiem moim) że wpadnie do nas bo oni z małym dzieckiem nigdzie się specjalnie nie wybierają. Wpadłam w taki szał!! I powiedziałam że ja od roku staram się aby polepszyć nasze relacje, zblizyć się, żeby wzmocnić związek, że szukam okazji abyśmy spędzali czas rodzinnie, bo go non-stop niema, a on mi taki numer wywija. Pytałam go, rozmawialismy o sylwku, upewniałam się czy na pewno zgadza się na spędzenie go w domu z rodziną, przygotowałam przekąski dla nas, zaplanowałam jakąs sesje zdjeciową, pogadać, przeanalizowac rok, zaplanować kolejny... A on mi sąsiada zaprasza i to takiego z którym musiałabym do rana conajmniej siedzieć. O!! jak ja się wkurzyłam..poszłam pod prysznic , ubrałam się w piżame i powiedziałam niech sy robi co chce ja z góry nie zejdę. I nie obchodzi co oni pomyslą o mnie.
Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-01 o 09:20 |
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Nadia i przyszedł ten sąsiad? Przykro, zwłaszcza, że się umawialiście inaczej
|
|
#1991 |
|
Konto usunięte
|
sloneczko- wczoraj myslałam o Tobie, jaka biedna jesteś w tym szpitalu.Tak Ci współczuję!Nie wiem jakim cudem , mąż ofiarował chlanie do upadku w towarzystwie swojego kolegi, zadzwonił do niego i powiedział że ja źle się czuje i zeby nie przychodzili. Ale siedział sfoszony i obrazony do 23.45, później jednak przylazł do mnie na góre ...
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że odpuścił ![]() Co poradzę, muszę przetrwać chociaż będę spokojniejsza jak już będę w Krakowie.. Teściowie mieli dziś przyjechać, piszę do męża, że mam słaby dzień, jestem nie wyspany i żeby im powiedział żeby jutro wpadli.. Ale oni jutro mają księdza (pod wieczór z tego co pamiętam) i przyjadą dziś.. Nosz ☠☠☠☠* zero zrozumienia!
|
|
|
#1993 |
|
Konto usunięte
|
Słoneczko, rozumiem Ciebie doskonale, ale są osoby co nie potrafią zrozumieć
Myślą że polepszą nam humor robiąc coś co jest miłe mimo iż my tego nie chcemy. Nie dość że człowiek się źle czuje to jeszcze denerwowac musi...
|
|
|
|
#1994 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
. Udało Ci się podejrzeć Synka jeszcze w starym roku. Super masz lekarza, że tak to załatwił ![]() Przytulam mocno! Oj niestety nieraz miałam takie dołki w szpitalu, także doskonale Cię rozumiem. Ale to już tak blisko, już 32 tc u Ciebie! Już coraz szybciej te dni będą lecieć gwiazdka997 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Dużo, dużo miłości, błyskawicznego porodu, spełnienia marzeń i czego sobie życzysz! . Świętujemy dziś razem ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- ... i robić minę do złej gry/ udawać, że wszystko jest ok. Eh
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry. Ja też dołączam do witajacych NR w humorze :dupa:
|
|
#1996 |
|
przyczajony tygrys
|
Co jest?
Nadia, Ciebie też przytulam! kupowała któraśod sprzedającego kerstin2001 z Allegro ? Ma dobre opinie, ale wolę Was zapytać
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry w Nowym Roku kochane! Wszystkiego naj!
Sloneczko wspolczuje tego lezenia szpitalnego..ale juz blizej niz dalej Wytrzymasz. Na pewno jest ci ciezko i sa slabsze dni ale dasz rade. Trzymam kciuki. Nadia u mnie sprawa sie rozwiazala bo wczoraj goscie jednak odmowili. A twoj dobrze ze chociaz przed polnoca sie opamietal..przynajmniej nie weszliscie w nowy rok na fochu.. Monicca skoro wy jestescie niewysocy to nie ma sie co spodziewac ze Dawidek bedzie Gortatem U mojej kolezanki bylo podobnie..na 3 usg lekarz stwierdzil ze ich synek ma za krotkie nozki i zeby rozwazyli zrobienie amniopunkcji...w 7 miesiacu!! Nie wzial pod uwage ze oni obydwoje sa malency...Kolezanka byla tak spanikowana ze zrobila nie wiadomo po co ta amniopunkcje..oczywiscie wszystko bylo w porzadku synek jest zdrowy a ona tyle stresu sie najadla niepotrzebnie... U mnie na koniec roku przykra nowina..wyciagnelam ze skrzynki list ze szpitala..przesuneli mi trzecie usg z 13 na 21 stycznia A tak sie cieszylam ze to tuz tuz..Malinka u mnie tez dzisiaj niewyraznie z brzuchem..tez tak pobolewa jak na okres. Plecy tez bola. Wczoraj dosc dlugo pospacerowalismy i chyba sa tego efekty.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Nieznajoma, Gwiazdko wszystkiego co najlepsze !!! Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Produkty Prenale omijaj szerokkm łukiem, Nadia dobrze zrobiłaś! Tylko szkoda, że był foch i sylwester spędzony oddzielnie, ale może to coś dało mężowi do myślenia ![]() Witam się w nowym roku! ![]() u nas spokojnie, objedliśmy się, o północh wyszliśmh na podwórko. Ja jestem przeciwnikiem fajrwerków, ale maż chciał popatrzeć poszliśmy spać po 2, dostałam śniadanie do łóżka, także dobrze się ten rok na razie zaczyna
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia, współczuję tej sytuacji. Przykre jak mąż nie ma dla nas zrozumienia i nawet w takiej sytuacji nie potrafi się postarać
no ale dobrze, że zmądrzał przed północą ![]() Słoneczko, dziwne zachowanie teściów. Przecież na księdza nue czeka się przecież od 7 rano tak, że nic juz więcej nie można zrobić. Tym bardziej jak wprost o to poprosiłaś. Może wpadną na chwilę i nie zmęczą Cię za bardzo. A jak Sylwester na Waszym oddziale wyglądał? ![]() Fasolka, co się stało? U nas nocka spoko, od 23 ziewając czekaliśmy na północ, TŻ i mama wypili pół szampana i o 1 poszliśmy w kimę. A dzisiaj zaskoczył mnie śnieg za oknem |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w Nowym Roku. Życzę żeby dla każdej z Was okazał się szczęśliwy, pełen miłości i rodzinnego ciepła!!!!
Przykro mi, że nie wszystkie z Was powitały Nowy Rok w dobrych humorach. Mam nadzieję, że tż-ci dziś się ogarną i sprawią Wam jakąś przyjemność!! ![]() Słoneczko, biedactwo trzymaj się w tym paskudnym szpitalu, jesteś coraz bliżej swojego wielkiego SZCZĘŚCIA!! Fasolko skąd ten humorek? Nadia dobrze, że mąż w porę zorientował się na czym Ci zależy.
|
#2001 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fasolka ![]() Nieznajoma, Gwiazdko wszystkiego najlepszego ![]() My byliśmy na domowce z przebraniami i chociaż strasznie nie chciało mi się jechać to bawilam się b dobrze i nasmialam się za wszystkie czasy ;-) smialam się do tz ze mały będzie nieźle wytrzesiony i będzie spał cały czas ale odzywał się co jakiś czas także byłam spokojna oczywiscie robilam za kierowcę ale mi to nie przeszkadza, uwielbiam prowadzic byle by tz za dużo nie komentował i przeszkadzał ;-) Wrocilismy do domu tuz przed 2 i to nie ze względu na mnie bo ja się czulam ok Jeszcze raz udanego roku wam życzę Kochane
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpowiedzi jak zwykle niezawodne
musze do apteki pojechać dobrze ze istnieją calodobowe, moja koleżanka miala cesarkę tuz po północy i dostanie prezent od prezydenta bo jej coreczka jest pierwszym dzieckiem urodzonym w Rzeszowie zdj do gazety i chyba tv regionalna
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiałyście się nad znieczuleniem zzo ? Wczoraj lekarz pytał czy bym chciała skorzystać, bo jeśli tak trzeba iść wcześniej na konsultacje anestozjologiczna. Przy poprzednim porodzie nie miałam, bo nie było w tamtym szpitalu.
Mamy, które już rodziły, brałyscie jak wspominacie? |
|
|
|
#2004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle nie mają zrozumienia dla mnie bo ciągle słyszę jaki to oddział porodowy w naszym powiatowym szpitalu jest teraz super i w dupie mają co przeszłam i że nie mogę rodzić w "normalnym" szpitalu gdzie nawet ręki dobrze złożyć nie potrafią i każdy mówi, że to rzeźnia a nie szpital! Zwłaszcza szwagierka naciska ale gdyby ona w ciążę zaszła po swoich problemach to na bank rodziła by w klinice w Katowicach a nie w tym "świetnym szpitalu"! Strasznie mnie to denerwuje!Wszystkie spały, żadnego wspólnego party nie było
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Monica nie wiedziałam ze trzeba przejść jakies konsultacje do zzo ja bym bardzo chciała jak bede rozmawiać z polozna to sie wypytam, jak nazywa sie Twój lekarz i gdzie przyjmuje? Z tego co piszesz to super gosc
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, melduję się z łóżka.
wczoraj pojechaliśmy do tych znajomych, było ok, dopóki niektórzy nie przesadzili z alkoholem i zaczęli głosić swoje mongolskie teorie. po północy zaczął u nas śnieg padać.
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Witam się w Nowym Roku. Wszystkiego dobrego i szczęśliwych rozwiązań
![]() My byliśmy u siostry tż i jej męża posiedzieliśmy, pojedliśmy, chłopaki trochę popili, szwagier nawet trochę za bardzo i w związku z tym po 1 musieliśmy się już ewakuować do domu,
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę do niego w moim miasteczku ale chyba gdzieś w rzesz też przyjmuje. Nazywa się Gałuszka i na Lwowskiej pracuje.
|
|
|
|
#2009 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() mira81, moonunit dziękuję za życzenia |
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas leciutko pada śnieg. Co doprowadza kota do szaleństwa bo chce na podwórko łapać płatki. A samej jej w ogródku nie zostawimy. Więc już 2x tż z nią wychodził na 15min, teraz będzie moja kolej normalnie stoi pod oknem i wymusza!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Ledwo po 1 udało mi się zasnąć, a obudził mnie TŻ z bólem brzucha i jak na złość mnie też rozbolał
Na szczęście wzięłam tabletkę i przeszło. Dziś rano też już zdążył mnie taki ból złapać i pewnie bez no-spy się nie obędzie..

mam dzisiaj dołek totalny
dobrze, że już niedługo do końca..

. Udało Ci się podejrzeć Synka jeszcze w starym roku. Super masz lekarza, że tak to załatwił
. Świętujemy dziś razem

musze do apteki pojechać dobrze ze istnieją calodobowe, moja koleżanka miala cesarkę tuz po północy i dostanie prezent od prezydenta bo jej coreczka jest pierwszym dzieckiem urodzonym w Rzeszowie
po północy zaczął u nas śnieg padać.