![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Kasiaaaa23
Niestety przez guza w piersi musiałam karmić mm :/ Kolki przechodził strasznie, na razie ząbkowanie nie jest tak straszne jak kolki, smaruje mu dziąsła maścią jest tylko marudny. Mam nadzieję, że już tak zostanie ![]()
#1472 |
Wtajemniczenie
|
miałam dużo nadrabiania w pisanniu bo czytam w miarę na bieżąco
![]() roxi dużo zdrówka dla Was! całe szczęscie, lekarka przyjechała jeszcze przed sylwestrem i Was postawiła trochę na nogi.. wyobrażasz sobie jeżdzić dzisiaj ![]() ![]() ![]() mravka w sumie dobrze,że nie wyszła żadna alergia choć ten kaszel niepokojący ale zaraz skończa się infekcje i powinno być ok co? ![]() ![]() ![]() majka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() candy fajne ciuszki dla malego- kurteczka super ![]() ![]() sandeo gratuluję ząbków synusia i wyjazdu do Włoch- zazdraszczam ![]() [B]kasperka[/B czy Ty opisywałas mojego Tymka z zachowaniem?; u Nas jest identyko.. w dzeń je bardzi bardzo mało! do tego stopnia,że jak pojechałam z kumpelą na wyprzedaże i odciągnełam mleko to nie chciał jeśc 8 godzin . Już się martwiłam ,że to ze względu na butlę ale jednak pociagnął pozniej "az" 50 ml!! Za to w nocy by chciał co chwilę być przy piersi.. trochę mnie to załamuje... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- odnośnie diety.. to jedząc słodycze niezawsze alergia może być skojarzona z mlekiem wystepującym w czekoladzie ale kakao ![]() ![]() Ja zamierzałam poczekac z rozszerzaniem diety i nawet pytałam lekarki czy juz bym musiała ale odpowiedziała,że niekoniecznie. Jednak Jak zwazyła młodego to stwierdziła,że moge wprowadzić obiadki jednoskładnikowe. Ze względu na wage ma zwiększone potrzeby..:-/ chociaz nie wiem czy jeszcze sie nie wstrzymam do ukonczenia 5 miesiąca. Wcale mi sie nie spieszy...
#1473 |
Zadomowienie
|
Majka a od jakiej kaszki chcedz zaczac? Bo chyba wzystkie maja gluten. Aa sinlac nie ma, i kleik kukurydziany i ryzowy.
My chyba zaczniemy roZszerzac diete jak skonczy 5 miesiecy czyli po 7 stycznia.. Dzis tragedia ze spanoem. Od 13 teraz usnal w samochodzie dopiero po dlugiej jezdzoe... |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Wtajemniczenie
|
moniska ja ostatnio od leżenia na jednym boku w nocy i karmienia, ledwo wstalam rano
![]() aaaa i dziewczyny mały dokładnie w pierwsyz dzień Świąt zaczął sie przewracac regularnie z pleców na brzuszek ![]() ![]() roxi mała pewnie też zaraz zacznie sie przewracac ![]() ![]() majka a u Was jak tam? juz sie przewraca Adas bo nie pamietam na czym staneło
#1475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
Hej w nowym roku
![]() ![]() ![]() Zuzka już śpi a my z mężem jeszcze trochę posiedzimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wieczorem zawsze drzemka sobie robi, a po przebudzeniu ma tyle sił, że długo nie zaśnie ![]() ![]() Teraz leży umyty i piszczy na cały dom, jeździ rowerkiem, rozmawia sam ze sobą , wkłada stópki do buzi i tak w kółko ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
U nas to samo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest problem z kurczakami. To prawda. Moja koleżanka dawała dziecku zawsze dania z kurczaka i faktycznie zaczęła,, dojrzewać,, w wieku 5 lat tzn gruczoły w piersiach jej sie powiększały. Mai też robilam zupki np na pałce z kurczaka ale jadła też indyka, królika, cielęcine. Dla spokoju byłam z nią u ginekolog ale nic nie stwierdziła. Jednak od tamtego czasu raczej unikam kurczaka. Raczej staram sie kupować Eco lub przywozimy ze wsi.
![]() |
#1480 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobiety
![]() Mnie totalnie poskładało. Nie mam siły nawet wstać i ponosić Michała. Chyba objadła się mu marchewka. Pół słoiczka pluje, a pół powiedzmy, że zje. Z kolei dynia powoduje u niego wymioty ![]() Znowu w nocy mi wydziwiał i dopiero jak Go położyłam do nas to normalnie zasnął. Mam nadzieję, że sie ode mnie nie zarazi. Mąż mnie ciągnie na zabawę karnawałową, a ja mam mega opory zostawić Michała pod opieką moich rodziców na noc. Nie wiem jak mu tłumaczyć, że nie czuje potrzeby żeby tam iść, tym bardziej że 17.01 idziemy na 50-tkę mojego chrzestnego, a ten chce sie chyba pokazać bo robi to i w knajpie i z orkiestrą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Teściowa mi już kilka razy sygnał puściła, chyba myśli ze od dzwonie
![]()
#1482 |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny z tego co pamiętam większość z Was podaje jedzonko w leżaczkach - co robicie, żeby nie wybrudzić tapicerki??? Nie uśmiecha mi się codziennie prać tapicerki...
#1484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja karmie na tapczanie, kładę Julke na podusie i tak sobie wcina ![]() Swoją droga od daaaaawna nie pobrudziła nic poza sliniaczkiem, ładnie łyka jedzonko bez problemu, czasami jej cos wypłynie ale to na tyle, ze jestem w stanie szybko łyżeczka zebrać ![]() Miała jakis czas temu takie dwa dni, ze zaczynała specjalnie trąbić buzia jak miała pełno jedzonka ale starałam sie wtedy stanowczym tonem mowić, ze najpierw jest jedzonko a potem zabawa i o dziwo przestawała. Chyba widziała po prostu, ze mnie to w żaden sposób nie bawi (albo zbieg okoliczności ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Ale z Ciebie synowa... Nie oddzwonisz ? ![]()
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to Julka dzis cały dzien nie miała żadnych oznak choroby, jakas jednodniówka czy co ? Ja tez sie juz lepiej czuje wiec powoli wracamy do żywych
![]()
#1486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też dzisiaj na sofie karmiliśmy małego na poduszce do karmienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Rozeznanie
|
To fajnie. A miała antybiotyk?
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wlasnie staram sie jej ciagle tłumaczyć stanowczym tonem, ze rozmowy sa po jedzeniu, chyba jak widzi moja poważna minę to jej sie odechciewa ![]() Łyżeczkę daje jej druga, czysta do rączki wiec ja jej daje jedzonko a ona sie druga bawi. ![]() Na pewno pozwolę jej za niedługo na samodzielne posiłki, junior tez tak jadł i idąc do przedszkola umiał jesc nożem i widelcem, z tym, ze chce poczekac na krzesełko i wtedy niech robi co chce, teraz bym pewnie całe ściany miała w jedzeniu przy tym jej leżeniu ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Mi tak najwygodniej ![]() Dostała kropelki do uszu i przeciwgorączkowe czopki.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do krzesełka to oglądam, oglądam i zdecydować się nie mogą, nic mi jakoś specjalnie w oko nie wpadło... I dobrze, że bez antybiotyku się obeszło ![]()
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
Jest 21 i Maly spi.. na cycu. Ale od jutra uczyny sie na nowo zasypiac w lozeczku . Wydaje mi sie ze zabki ida bo ma rozpulchnionr dziaselka i jak smaruje Mu to ulge widac i sam moj palec wpychado buzki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ta sama sytuacja... I jak po 21 zasnął, tak przed chwilą znowu kp... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Adam ma gorączkę 38,7 i z czego to ja nie wiem :-(
#1494 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- [QUOTE=majka242007;5397062 3]Adam ma gorączkę 38,7 i z czego to ja nie wiem :-([/QUO Biedny. Moze zabki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia. Wczoraj mu macalam dziąsła i wszystko jak zawsze bez zmian wiec chyba nie... Jeszcze dobrze z 1 infekcji nie wyszedł a znów gorączka. Ocipieje chyba.
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie wiem na ktore sie zdecydować - mam dwa do wyboru i sama nie wiem... Z tym, ze oby dwa sa takie, ze juz Julka musi stabilnie siedzieć... Biedaczek ![]() Ciekawe do to jest... U nas przyszło nagle i nagle poszło. Az dziwne.
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Jak to? Juli już nic nie jest?
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Które dwa masz na myśli ![]() Ja biorę te co pokazywałam ![]() Białe z jasnym drewnem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
No wlasnie nic a nic. Wieczorem zaczęła kaszleć wiec z tż byliśmy pewni, ze to dopiero początek. A rano wstała bez goraczki i jakichkolwiek oznak choroby. Cytat:
No wlasnie ja myśle o tym Twoim albo tym drugim, ktore ja pokazywałam i za cholerę nie moge sie zdecydować... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.