Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-01, 14:22   #2431
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

a i taki opis próby "uczenia samodzielnego zasypiania" czasem pasuje do Hanki "Metody typu 3-5-7 można sobie było włożyć z buty. Wyciszenie na rękach, owszem. Odłożenie - ryk. Wyciszenie po raz kolejny zawsze trwało dłużej. Odłożenie - mega ryk. Wyciszenie po raz trzeci wymagało już specjalnych wyczynów. Póki nie odkryliśmy białego szumu i nosidła, takie próby z każdą minutą wyglądały bardziej dramatycznie i przeradzały się w mega super hiper histerię, zakończoną utratą głosu przez malucha."
bo czasami sama zasnęła.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku!

Agnieszka - nie wiadomo czy wysypka z antybiotyku możliwe ze od czegoś innego. Ja bym pojechała na IP dziecięcą.

Kamilove - super! Gratki pierwszego zebulka! Ale się posypały wczoraj te ząbki!

Sylwia - ale super nocke mieliście! A jak u Was kp? Dalej tak często karmisz?

U nas też petardy nie obudzily a huk był potężny, między blokami echo nioslo nieźle. A bałam się bo wypiłam niecałą lampkę szampana. W ogóle to takiego sylwestra jeszcze nie mieliśmy - przed 23 się położyłam padnięta, tz oglądał jeszcze tv, o północy mnie obudził na toast i poszliśmy spać heh

Filip wczoraj po kąpieli wywrocil się i rozwalił warge, krew się lala a my nie wiedzieliśmy skąd czy z dziąsła czy ząb wybił albo warga. Nie dał się dotknąć :/ dopiero jak zasnął to mu przemywalam woda utleniona i zauważyłam że górna warga rozcieta :/
oj, strachu sie najedliście pewnie, no ale cóz- Rambo pierwsza krew , szybko się zagoi. To Filipek noc przespal? ja tez pol kieliszka szampana wypilam i zasnealam przed 1wszą.a dzis mnie głowa bolała rano przez kilak godzin :| chyba bardziej od chipsów i sprite. Pytanie nie do mnie o kp, ale z 5-6 w dzien zeszlam do 4 i to takich raczej krotkich- po 3 minuty, poza tym po kapieli dluższym. i mala ostatnio zamiast przy kp to na spacerze usypia. albo na rekach u taty.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Sprzedałam córusię do dziadków, taka zadowolona poszła Teraz można się trochę poobijać. Mąż kacuje, a my z Czestkiem przed Tv.
Na forum wydaje się że wszystkie takie cierpliwe jesteście hehe Ja tak samo mogłabym o więcej cierpliwości się postarać, mąż by dodał jeszcze mniej zrzędzenia hehe też ma trochę racji Chciałabym tez ujędrnić ciało, uda i ręce mam jakieś flakowate i brzydka taka skóra.
no ja to chyba sie nie wydaje cierpliwa? ostatnio wieczorem jak tak Hanka ryczala przy zasypianiu dluzej to wyszlam wkurzona od niej, zostawiłam sama w łózeczku, zeby na nią tam nie krzyknąc i cos ostrego do TZta powiedziałam.
ja to żadnych cielesnych postanowien nie mam, troche mi okrągławy brzuch zostal - jak się najem ale reszta w miare ok wygląda. Mięśnie mi Hanka ćwiczy
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 14:23   #2432
Hanka20
Zakorzenienie

Goczek -nie przespal całej nocy. Obudził się o 1
30 pierwszy raz, potem o 3 - tz przeniósł go do naszego łóżka i spał do 5.30. nakarmilam i spał jeszcze do 7.40. Także nieźle w sumie. Ale też po 21 dopiero zasnął.
To dużo mniej karmisz w dzień. Ja średnio 4- 5 karmien w ciągu dnia i ze 3 w nocy wiec sporo.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 14:51   #2433
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Położyłam Filipka na drzemkę i właśnie się obudził, ogólnie jest pogodny i wysypka jakby zbledła , na ulotce jest napisane że jak taka wysypka występuje natychmiast to oznacza uczulenie i należy przerwać podawanie...i u nas rzeczywiście od razu wysypka się pojawiła , nie jakaś straszna..
Postanowiłam poobserwować do jutra i jakby co to podjadę prywatnie do jakiegoś lekarza
Od razu miałam przeczucia że ten antybiotyk może nie być aż tak bardzo potrzebny bo to przez wychodzącego zęba.
Mam nadzieję że dobrze robię.
Stary 2016-01-01, 15:40   #2434
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
W ogóle to napoilam wczoraj przed snem Filipa meliska, wypił może z pół kubeczka i może dlatego spał jak kamień, nawet się na bok nie obrócił jak to zwykle robi. Az się przestraszylam czy mu coś nie jest ze się tak nie rusza hehe

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

A i ja też nie mam postanowień noworocznych.
A można dawać juz dzieciom melisy?

Witam w nowym roku

Cały dzień odsypiam z Małym
Byliśmy u przyjaciół, 3 pary łącznie z nami w tym 2 ciężarne także bez szaleństw
Wróciliśmy o 4 to Synek obudził się na jedzenie i pospal z nami do 10 a jak wstał to babcia przejęła ale cały dzień chodzę do tylu.. chyba się starzeje :P nie dla mnie powroty nad ranem. Teraz to tylko się wyspać

Gratuluję kolejnych ząbków 🎈
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 16:01   #2435
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

No pierwsza taka nasza nocka

Tak, karmimy się dalej często gęsto ale kocham to!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 16:32   #2436
siempre
Wtajemniczenie

Ja w dzień kp 1 maks. 2 ale w nocy nadrabia normę bo co chwile co najmniej 5-6 no ale co zrobić mami cycek i tyle.
GOCZEK - u mnie metoda 3-5-7 tez nie na szans.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 16:38   #2437
Hanka20
Zakorzenienie

Jejku ale puchy! Tz właśnie poszedł do pracy a ja latam za Filipkiem bo goni po całym mieszkaniu i cieszy się jak za nim biegnę

Stary 2016-01-01, 16:41   #2438
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A ja położyłam Zuzke imprezowiczkę na drzemkę, ale nie wiem, czy zasnie i zastanawiam sie, kiedy zjem pozostałości z sylwestra? chyba w następnym tygodniu. I jak tu sie odchudzać?
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 16:49   #2439
kamilove
Zakorzenienie

Widzę że główne postanowienie to więcej cierpliwości hehe 😃 tego nam życzę 😉

Dziękujęmy za gratulacje zabkowe 🌷😚

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No 3 watkowe zabki akurat wczoraj ho ho!
Ja chce sie lepiej odzywiac, zrzucic 4kg minimum i nie przejmowac sie pie.rdolami

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Kamilove - o ile dalsze wystrzaly mnie nie obchodza, to jak przed 2 w nocy i napierdzielal tymi mega glosnymi ok 50 wystrzalow, jeden po drugim, to mialam wizje ze ide i go dusze tym bardziej ze wiem ze robi mi po zlosci. Jego laska to moja kuzynka, nie moga miec dzieci on juz po 40 ona po 30. Zaczeli tak nawalac w zeszlym roku jak w ciazy bylam. Wydaje mi sie ze po zlosci. Ona przestala sie do mnie odzywac odkad jestem w ciazy, nawet nie chodzi kolo mojego domu do pracy jak zwykle tylko drugim wyjsciem z ulicy bo moja ulica to taka podkowa z dwoma wejsciami. Ja na jednym zakrecie a oni na drugim mieszkaja. I tak mamy vis a vis podworka jakies 30-40m od siebie.

Masakra jakaś dziwna laska serio 😒

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja nie mam postanowień a Ty?

Wiem jak jest na pogotowiu ale moze trzeba zmienić antybiotyk?

chciałabym bardziej z dystansem podchodzić do życia tzn mniej się przejmować pierd.ol.ami, mieć po prostu częściej wy.je.bane i myśleć więcej o sobie 😁 trochę cierpliwości by się również przydało, kupować mniej ale lepsze (to już udaje mi się od dłuższego czasu - odpukać &#128521 no i cały czas pracuję nad idealnym brzuchem 😃

Cytat:
Witam w Nowym Roku!

Agnieszka - nie wiadomo czy wysypka z antybiotyku możliwe ze od czegoś innego. Ja bym pojechała na IP dziecięcą.

U nas też petardy nie obudzily a huk był potężny, między blokami echo nioslo nieźle. A bałam się bo wypiłam niecałą lampkę szampana. W ogóle to takiego sylwestra jeszcze nie mieliśmy - przed 23 się położyłam padnięta, tz oglądał jeszcze tv, o północy mnie obudził na toast i poszliśmy spać heh

Filip wczoraj po kąpieli wywrocil się i rozwalił warge, krew się lala a my nie wiedzieliśmy skąd czy z dziąsła czy ząb wybił albo warga. Nie dał się dotknąć :/ dopiero jak zasnął to mu przemywalam woda utleniona i zauważyłam że górna warga rozcieta :/

O rany ale upadek, współczuję 😖

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
No pierwsza taka nasza nocka

Tak, karmimy się dalej często gęsto ale kocham to!
To jak jak my z tymi karmieniani 😉❤

Edytowane przez kamilove
Czas edycji: 2016-01-01 o 16:51
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 16:55   #2440
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość

Piona

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 18:38   #2441
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
To mąż będzie musiał naprawiać szufladę jak wróci z sylwestra
Udanej zabawy Kochana , niech nowe szpilki i sukienka spiszą się na medal Bawcie się dobrze !! No i Szczęśliwego Nowego Roku

hehe stwierdził, że tylko ja mogłam tyle napakować do szuflady i nic dziwnego, że się zarwała
dziękujemy i szczęśliwego również

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
AA bardzo łatwy i szybki przepis
Polędwiczkę kroje na medaliony i wrzucam do sosu sojowego wymieszanego z oliwa, tymiankiem, oregano, majerankiem i rozmarynem. Mieszam i wrzucam na patelnie grillowa po 2 min na każdą stronę pycha
Zawsze tak robię na grilla, karkówke tez, a z braku sezonu patelnia tez jest git

Do tego pieczone warzywa w piekarniku robie: bataty, marchew, cebula, cukinia i pietruszka (pieczona-hit!) Kroje w słupki, kawałki, talarki - mieszam z oliwa, posypuje solą i pieprzem i piekarnik 180 st C na ok 50 min - pycha ostatnio jak robiłam dla znajomych tak już dzisiaj 3 SMSy z przepisami wysłałam :P chyba będzie na sylwestra
mniam, brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Przepraszam, że mnie tak wcięło ale święta, remont, brat w domu... Wszystko się na siebie nałożyło!
Jeszcze na początku próbowałam Was nadrobić (o ja szalona!) ale jeśli mam cokolwiek kiedykolwiek napisać to muszę odpuścić 😉 mission imposible!

Madzixx, Majka, dziękuję za wywołanie! Miło się zrobiło na sercu, że komuś mnie tu brakuje 😘

Święta u nas minęły pod znakiem prezentów dla Zosi (choinki nie było widać, jak wszyscy swoje prezenty pod nią włożyli...) dostaliśmy dużo rzeczy.. w tym zjeżdżalnie 😒😜

Zosia pięknie galopuje do przodu z nowymi umiejętnościami, robi papa i brawo, przebija piątkę, pokazuje gdzie mama ma oko i poza naśladowaniem krówki umie już szczekac jak piesek i trenuje teraz miauczenie. Nie nudzimy się w każdym razie 😉

Remont kuchni ruszył pełną parą, płytki na ścianę i podłogę kupione. Mąż z ojcem dzielnie walczą z krzywymi ścianami. Narazie jest etap demolki... Wiec kurzu i pyłu wszędzie pełno. Ale jakoś trzeba to przetrwac...

Śmigam poczytać co u Was... Chociaż ostatnią dobę nadrobię 😘

Kochane, zdrowka, szczęścia w Nowym Roku! 😘

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Aga! Piąteczka! Zosi dziś też wyszedł pierwszy ząbek! Już jest! Przebił dziąsełko! Piękna data! 😍😉
heeej fajnie, że się odezwałaś
brawa dla Zosi za pierwszego ząbka i za nowe umiejętności
cudnie
powodzenia z remontem a jaki kolor płytek wzięliście?

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53961464]Tez tak uwazam ze hanka nie hnb. Madzix mnie wyganiala. Do tamtego wątku

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

KANA, jak milo ze do nas wrocilas ☺ gratki dla Zosi dla zabka i ogromne brawa za umiejetnosci, to nasladowanie zwierzatek to mega jest,Zosia super zdolna 👏👏👏
Rychlego ogarniecia remontu zycze.
Hanka sie nam kazala bujac z kladzeniem jej na druga drzemke,tatus najpier probowal,polozyl sie z nia i spiewal,to sie rozdarla wsciekle,potem ja przy kp,prawie zasnela ale w lozeczku jeki,placze wiec wyjelam i nawi sie w najlepsze spokojnie od godziny. A takie oczka małe miala...[/QUOTE]

sorry, ale nie przypominam sobie, żebym Cię gdziekolwiek wyganiała...trochę kiepski żart
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-01, 18:47   #2442
Hanka20
Zakorzenienie

MORI tak można melise podawać po 8 miesiącu jest nawet herbatka z hipp

SIEMPRE a to w dzień ładnie Ci je Bartuś inne posiłki? U nas to są niewystarczające ilości póki co i Filip się upomina wręcz o mleko.

Polozylam juz Filipka śpi z 20 min juz. Marudzil mi to wypluskalam i do łóżeczka

Stary 2016-01-01, 18:57   #2443
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę że główne postanowienie to więcej cierpliwości hehe 😃 tego nam życzę 😉

Dziękujęmy za gratulacje zabkowe 🌷😚

Masakra jakaś dziwna laska serio 😒

chciałabym bardziej z dystansem podchodzić do życia tzn mniej się przejmować pierd.ol.ami, mieć po prostu częściej wy.je.bane i myśleć więcej o sobie 😁 trochę cierpliwości by się również przydało, kupować mniej ale lepsze (to już udaje mi się od dłuższego czasu - odpukać &#128521 no i cały czas pracuję nad idealnym brzuchem 😃

O rany ale upadek, współczuję 😖

Ja się pier.dolami raczej nie przejmuję ale kupować mniej a lepsze to postanowienie w sam raz dla mnie wiec zgapiam od Ciebie

Hanka - mnóstwo krwi z łypki jest. Jak sobie przypomnę pierwszy taki upadek starszego to aż brrrr

Byliśmy u szwagierki. Teraz karmie po kąpieli. Julek dzis zjadł dwie zupy po 190g, owoce 190g i dwie kaszki na 180 ml wody i mm. Pulpecik się robi
Ma taka wysypke że aż się martwię. Na całym ciele i dużo. Policzki też czerwone
Stary 2016-01-01, 18:59   #2444
niezawsze
Zakorzenienie

Gratuluję noworocznych ząbków!
My po 2 skonczylismy sylwestra, szwagraowie z rocznym synkiem byli. Maciuś zasnął 20 min przed 24

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 18:59   #2445
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Antybiotyk żeby zadziałać musi mieć czas. U nas po tyg.od jednego antybiotyku mial byc kolejny. Crp jednak było niskie ibnie hyl potrzebny. Chyba teraz zawsze będę je robić

Późno chcieliście ja położyć na drugą drzemkę

Madzixxx - watermelon to swietny kolorek. Uwielbiam na lato. Mam tez drugi b . podobny hehe (nazwy nie pamiętam) ale watermelon ma coś w sobie

Bylam dziś w sp i wzięłam 2 paki pampkow 4+ bo 4 mamy zapasik. Gerberkow deserów pustki a chcialam kupić. W rosku wzięłam dwie kaszki bv porcja zbóż za 14zl i sinlac.
a ja sobie pomaluję nim w tygodniu
jak patrzyłam na odcienie to niektore takie mega zbliżone do siebie ale jednak ciut ciut inne
jaka dajesz porcję zbóż?

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w
Nowym Roku
Mam nadzieję że imprezki udane i dzieciaczki dają pospać
U nas Filip zrobił sobie imprezkę o 3 i wstał na dobre o 7 także nie powiem żebym była wyspana

I ja mam problem..daję Filipowi ten antybiotyk Amotaks od środy i dzisiaj patrze a on jest wysypany na buzi, za uszami i na brzuchu... extra :/ lekarza nie będzie do poniedziałku i co ja mam teraz zrobić ...:/?
można tak przestać dawać?
ojej biedny

Cytat:
Heja w 2016 ! 🎊
Nas córa pozytywnie zaskoczyła! Pierwsza pobudka o 2 😳 mama dała moje mleko i spała dalej. Potem od 4.30 sie panna rozbudziła i z 40 mun sobie gadała. I jeszcze cyc o 5 i 6 i spałyśmy do 9
Imprezka fajnie, trochę potanczyliśmy, nagadaliśny się. Ja wypiłam całe jedno piwo, bo wino przy otwieraniu mi zbili Mama mówiła że możemy szkraba podrzucić zeby odespać sobie ale niewiem czy na imieniny do Tż babci nie pojedziemy.

Nadia gratulacje! 👏🏻

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ale w nocy ostry mróz był brrrr A teraz u nas lekko śnieg prószy
Przyszedł kombinezon z C&A trochè duży, ale chyba zostawię, na długość nie jest tak źle tylko szeroki jest, taki krój pewnie
no to super się udało i się wybawiłaś ojj no poszalałaś z ilością alko hehe
poka fotę kombinezonu my nie mamy dalej. Dziś byłam na spacerze godzinę i pod spiworkiem wróciła cieplutka
zazdroszcze sniegu
Cytat:
Dziękujemy kochane 😘 faktycznie doczytałam że Hania Kany też wczoraj niespodziankę zrobiła, gratki 👏😃

Nadia odsypia imprezkę 😉 to ja lecę się ogarnąć i jedziemy we 3 na starowke na spacer i jakies ciacho 😋 pogoda cudna ale pewnie nieźle zimno brrr miłego dnia 😘

PS jakie macie postanowienia noworoczne? 😉

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Black spoko moi p.o☠☠☠ani sąsiedzi do teraz dają popis 😒 cala noc im za mało 😠 nie cierpię tego osiedla
hmmm właśnie, muszę pomyśleć
Cytat:
Witam w Nowym Roku!

biedny Filipek :/

Cytat:
Sprzedałam córusię do dziadków, taka zadowolona poszła Teraz można się trochę poobijać. Mąż kacuje, a my z Czestkiem przed Tv.
Na forum wydaje się że wszystkie takie cierpliwe jesteście hehe Ja tak samo mogłabym o więcej cierpliwości się postarać, mąż by dodał jeszcze mniej zrzędzenia hehe też ma trochę racji Chciałabym tez ujędrnić ciało, uda i ręce mam jakieś flakowate i brzydka taka skóra.
też mi się wydaje, że wszystkie mamusie to oazy cierpliwości

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A ja położyłam Zuzke imprezowiczkę na drzemkę, ale nie wiem, czy zasnie i zastanawiam sie, kiedy zjem pozostałości z sylwestra? chyba w następnym tygodniu. I jak tu sie odchudzać?
zadaje sobie to samo pytaie jak patrzę na karton słodyczy :/
ale nie ruszam
Stary 2016-01-01, 19:02   #2446
niezawsze
Zakorzenienie

Majka mm dajesz? Skończyłam już kp?

Maciek też wysypany na twarzy tak, że jak rany to wygląda. Zaczerwienona sucha skora, zyrtec dałam by się nie męczył i idziemy do dermatologa znów.

Maciuś
Stary 2016-01-01, 19:02   #2447
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się pier.dolami raczej nie przejmuję ale kupować mniej a lepsze to postanowienie w sam raz dla mnie wiec zgapiam od Ciebie

Hanka - mnóstwo krwi z łypki jest. Jak sobie przypomnę pierwszy taki upadek starszego to aż brrrr

Byliśmy u szwagierki. Teraz karmie po kąpieli. Julek dzis zjadł dwie zupy po 190g, owoce 190g i dwie kaszki na 180 ml wody i mm. Pulpecik się robi
kiedy udaje Ci się wciskać tyle jedzenia?

Kana, Kamilove, Agnieszka-gratulujemy pierwszych sylwestrowych ząbków
Stary 2016-01-01, 19:07   #2448
blackberry89
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Pawel tez ma suche placki na polikach, czasem zaczerwienione sa. Nie wiem co to. Chyba cos z jedzenia go uczula.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 19:10   #2449
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny. Pawel tez ma suche placki na polikach, czasem zaczerwienione sa. Nie wiem co to. Chyba cos z jedzenia go uczula.
Albo AZS się ujawniło.
Tak mnie to wkurza, bo mimo diety przed rozszerzeniem to i tak wyskakiwalo Mackowi. Teraz też nie widzę związku z jedzeniem jego, moim itp

Maciuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-01, 19:13   #2450
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Gratuluję noworocznych ząbków!
My po 2 skonczylismy sylwestra, szwagraowie z rocznym synkiem byli. Maciuś zasnął 20 min przed 24
Julo zasnal po 19 a starszy 21.30

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Majka mm dajesz? Skończyłam już kp?

Maciek też wysypany na twarzy tak, że jak rany to wygląda. Zaczerwienona sucha skora, zyrtec dałam by się nie męczył i idziemy do dermatologa znów.

nie daje mm bo Julo NIC nie pije. Kp rano i po kąpieli ale wg mnie mam puchy w cyckach. Odstawilabym już ale skoro mm nie pije i nic właściwie to chce żeby choc odrobine possał

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
kiedy udaje Ci się wciskać tyle jedzenia?

Kana, Kamilove, Agnieszka-gratulujemy pierwszych sylwestrowych ząbków
Nie mam problemu bo Julo otwiera buzię widząc łyżeczkę. Dzis było tak:
Rano kp
Przed 9 kaszka na mm
Przed 12 moja zupka 190g dosyć rzadka
14 - 190g jarzynek
Po 16 owoce ok.190g
18.30 sinkac
Po kąpieli kp
Stary 2016-01-01, 19:15   #2451
blackberry89
Zakorzenienie

Niezawsze - nie strasz
Ma to od 2miesiecy i tylko to nic wiecej sie nie dzieje
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-01-01, 19:15   #2452
siempre
Wtajemniczenie

My się usypiamy cii bo juz prawie śpi.

HANIA - w miarę ładnie a najwięcej zje jak je sam. Ja mu czasem butle z mm daje ale widać czasem ze mu cycusia brakuje bo jest wtedy nieznosny.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 19:21   #2453
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
W ogóle to napoilam wczoraj przed snem Filipa meliska, wypił może z pół kubeczka i może dlatego spał jak kamień, nawet się na bok nie obrócił jak to zwykle robi. Az się przestraszylam czy mu coś nie jest ze się tak nie rusza hehe

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

A i ja też nie mam postanowień noworocznych.
to tak jednorazowo melisa czy bedziesz podawac czasem? Ja przedwczoraj tak sprawdzalam czy hanka oddycha,bo sie nie budziła po zaśnięciu ok 22,ja się obudziłam o 3:30 i stałam nad jej łóżeczkiem i słuchałam

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Zuzia wciąż tak w nocy sie wybudza czesto? Na dlugo?
Moja mala dziś znow jedną drzemke zrobila, 50minut i za chiny ludowe nie dała się położyć na druga. ale dziś tylko pół godziny ją próbowaliśmy uspic, jak tylko daliśmy spokój to sie rozpogodzila. mój wulkan energii
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-01, 19:23   #2454
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

Zadam głupie może pytanie - co to lypka?
Biedny Julus z ta wysypka, musisz odstawić na jakiś czas to co podejrzewasz ze może uczulac i poobserwowac.
A apetyt ma niezły! Pozazdrościć!

Cytat:
U nas od kilku dni tez wysypka na policzkach a zwłaszcza na jednym i dokładnie tak samo to wygląda jak u Was ze czasem suche szorstkie i blade czasem się zaczerwienia.

Stary 2016-01-01, 19:24   #2455
madzixx88
Zakorzenienie

Nadrobiłam i witam w Nowym Roku

u nas wczoraj Ala nie miała zamiaru szybko usnąć, gadała, oglądała tapetę w sypialni szwagierki, bujała się na kolanach, łaziła po całym łóżku, no cudaa, chyba chciała też wbić na imprezkę, ale w końcu 20:05 usnęła obudziła się jeszcze 2 x przed północą ale teściowa zgodnie z zaleceniem podała smoka i śmiała się potem, że Ala wpatrywała się w nią jak zaczarowana, a jak się schowała to brzdąc na brzuch i wyglądała zza kołdry za nią na szczęście szybko usnęła. Fajerwerki przespała a pobudkę zrobiła 7;30, spaliśmy 2h hehe bez kawy ani rusz
Impreza super, wytańczyłam sie za cały rok chyba o północy wyszliśmy przed restauracje, ja tylko marynarkę zarzuciłam a taki mróz był brrr, niektórzy w samych koszulach piękny pokaz był, lampka szampana a potem się wszyscy ściskali noworocznie
jedzenie przepyszne i co chwilę coś na ciepło, potem już nie miałam gdzie wciskać zespół fajnie grał i parkiet był pełny, pod koniec już mnie moje szpile tak uciskały auuu, trochę jak na weselu się czułam
dziś do 17 posiedzieliśmy jeszcze u Rodzinki i wróciliśmy na kąpanie Ala w minutę odleciała spać
taki cudak się z niej zrobił, urwisek mój, coś czuję, że będzie niezła agentka
Stary 2016-01-01, 19:24   #2456
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
MORI tak można melise podawać po 8 miesiącu jest nawet herbatka z hipp

SIEMPRE a to w dzień ładnie Ci je Bartuś inne posiłki? U nas to są niewystarczające ilości póki co i Filip się upomina wręcz o mleko.

Polozylam juz Filipka śpi z 20 min juz. Marudzil mi to wypluskalam i do łóżeczka
AA widzisz.. nie wiedziałam/widziałam o/tych
herbatkach... pamiętam ze chciałam kupić w aptece bo położna mi radziła wypić przed spaniem na lepszy sen (wtedy kp) ale farmaceuta powiedział ze powinnam to skonsultować z lekarzem bo położne mają różne pomysły. Hm i dałam sobie spokój, ale skoro piszesz ze są z hippa to poszukam i spróbuje poic mojego łobuza

Cytat:
Julo zasnal po 19 a starszy 21.30

nie daje mm bo Julo NIC nie pije. Kp rano i po kąpieli ale wg mnie mam puchy w cyckach. Odstawilabym już ale skoro mm nie pije i nic właściwie to chce żeby choc odrobine possał

Nie mam problemu bo Julo otwiera buzię widząc łyżeczkę. Dzis było tak:
Rano kp
Przed 9 kaszka na mm
Przed 12 moja zupka 190g dosyć rzadka
14 - 190g jarzynek
Po 16 owoce ok.190g
18.30 sinkac
Po kąpieli kp
Wow nieźle Julo wciąga mój teraz jakby wyparl 1,5 posiłku :/ wcześniej jadł
ok 7-8 mleko,
ok 11 kaszkę,
14 obiadek
17 owoce
19 kaszka
Ok 21 mleko na noc do spania, bo bez butli nie zaśnie...

A teraz owoców pół dużego słoiczka, kaszki wieczorem nie .. hm nie wiem o co chodzi... dłuższe przerwy w jedzeniu.. potrafi wytrzymać 5h bez szamania...
Powinnam się martwić?
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 19:26   #2457
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny Julus z ta wysypka, musisz odstawić na jakiś czas to co podejrzewasz ze może uczulac i poobserwowac.

U nas od kilku dni tez wysypka na policzkach a zwłaszcza na jednym i dokładnie tak samo to wygląda jak u Was ze czasem suche szorstkie i blade czasem się zaczerwienia.
Kurcze ciekawe co to za dziadostwo :/

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam i witam w Nowym Roku

u nas wczoraj Ala nie miała zamiaru szybko usnąć, gadała, oglądała tapetę w sypialni szwagierki, bujała się na kolanach, łaziła po całym łóżku, no cudaa, chyba chciała też wbić na imprezkę, ale w końcu 20:05 usnęła obudziła się jeszcze 2 x przed północą ale teściowa zgodnie z zaleceniem podała smoka i śmiała się potem, że Ala wpatrywała się w nią jak zaczarowana, a jak się schowała to brzdąc na brzuch i wyglądała zza kołdry za nią na szczęście szybko usnęła. Fajerwerki przespała a pobudkę zrobiła 7;30, spaliśmy 2h hehe bez kawy ani rusz
Impreza super, wytańczyłam sie za cały rok chyba o północy wyszliśmy przed restauracje, ja tylko marynarkę zarzuciłam a taki mróz był brrr, niektórzy w samych koszulach piękny pokaz był, lampka szampana a potem się wszyscy ściskali noworocznie
jedzenie przepyszne i co chwilę coś na ciepło, potem już nie miałam gdzie wciskać zespół fajnie grał i parkiet był pełny, pod koniec już mnie moje szpile tak uciskały auuu, trochę jak na weselu się czułam
dziś do 17 posiedzieliśmy jeszcze u Rodzinki i wróciliśmy na kąpanie Ala w minutę odleciała spać
taki cudak się z niej zrobił, urwisek mój, coś czuję, że będzie niezła agentka
No to super ze imprezka udana!
Pawcio 13.04.2015
Stary 2016-01-01, 19:28   #2458
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53969359]to tak jednorazowo melisa czy bedziesz podawac czasem? Ja przedwczoraj tak sprawdzalam czy hanka oddycha,bo sie nie budziła po zaśnięciu ok 22,ja się obudziłam o 3:30 i stałam nad jej łóżeczkiem i słuchałam

Moja mala dziś znow jedną drzemke zrobila, 50minut i za chiny ludowe nie dała się położyć na druga. ale dziś tylko pół godziny ją próbowaliśmy uspic, jak tylko daliśmy spokój to sie rozpogodzila. mój wulkan energii [/QUOTE]

Może potrzebuje jednej drzemki?

Cytat:

Łypka to miejsce między nosem a warga
Ja juz nie wiem co podejrzewać bo odstawilam i jest gorzej niz bylo. Gluten podaję kilka dni ale mial juz troche tej wysypki. Glutenu tez od jutra nie dam
Stary 2016-01-01, 19:31   #2459
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53969359]to tak jednorazowo melisa czy bedziesz podawac czasem? Ja przedwczoraj tak sprawdzalam czy hanka oddycha,bo sie nie budziła po zaśnięciu ok 22,ja się obudziłam o 3:30 i stałam nad jej łóżeczkiem i słuchałam

Moja mala dziś znow jedną drzemke zrobila, 50minut i za chiny ludowe nie dała się położyć na druga. ale dziś tylko pół godziny ją próbowaliśmy uspic, jak tylko daliśmy spokój to sie rozpogodzila. mój wulkan energii [/QUOTE]

Zależy od nocy, ale wczoraj to akurat przez sylwester, bo mieszkamy dosłownie z 20 m od parku i placu, gdzie jest miejski sylwester i fajerwerki i okno w sypialni wychodzi na ten plac, wstała po 24, obejrzała pokaz, posmiala sie do towarzystwa i chciała usnąć tylko obok mnie, wiec po 1 wszyscy sie rozeszli a o 2 panna zasnęła, za to do 6 pospala wiec jestem wyspana całkiem i dzis dwa razy powiedziała mama
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 19:32   #2460
Hanka20
Zakorzenienie

SIEMPRE to fajnie z tym jedzonkiem u Was

MADZIXX super ze taka za.je.bista zabawa była!

MORI myślę że to może oznaczać ze ząbki wreszcie jakieś idą powoli. Mój jak mu jakis ząbek idzie duuzo mniejszy apetyt ma.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości