Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-01, 20:44   #2491
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

A ja myslalam, ze łypki to wargi po prostu? Moja tez przy ubieraniu i przewijaniu zwiewa, kreci sie, obraca na brzuch, ucieka, a jaka radocha przy tym w pajacyk ubieram na kolanach i mam problem, bo drapie sie po uszkach w srodku, tzn nie pcha paluszków do kanału słuchowego, tylko czochra sie w małżowinie, az raz rozdrapala do krwi, ma ktoś taki przypadek?
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 20:45   #2492
madzixx88
Zakorzenienie

u nas dziś spokojny sen, jednak nie ma to jak we własnym łóżeczku
zjadłam kolację i chyba się wcześniej połóżę, mąż już śpi na kanapie przed tv ja mimo 2h snu to jakoś nie czuję się specjalnie zmęczona. Mam dziwne wrażenie, że jutro poniedziałek
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 20:50   #2493
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A ja myslalam, ze łypki to wargi po prostu? Moja tez przy ubieraniu i przewijaniu zwiewa, kreci sie, obraca na brzuch, ucieka, a jaka radocha przy tym w pajacyk ubieram na kolanach i mam problem, bo drapie sie po uszkach w srodku, tzn nie pcha paluszków do kanału słuchowego, tylko czochra sie w małżowinie, az raz rozdrapala do krwi, ma ktoś taki przypadek?
Zosia tez tak parę razy się podrapała. A ostatnio ubieranie jej to koszmar... Wiercidupka z niej niezła! Nie ma czasu na takie pierdoły jak zmiana pieluchy, na co to komu?

Chwaliłam się już, że nauczyła się pelzac? Pełza, ale nie lubi tego za bardzo. O wiele lepiej czuje się na dwóch nogach, szkoda tylko, że sama nie trzyma pionu jeszcze i musze biegać za nią i prowadzić za rączki!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 20:51   #2494
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Bo u Was to u nas

Madzixx - spr.i mam ten kolorek fuksji z essie który kupiłaś

No tak

Cytat:

Ja też łypki jako wargi traktuje
Ada ciąga za uszka i tez czasem rankę ma w uchu, albo teraz na poliku szrama. Poprostu matka nie nadąża z obcinaniem paznokci W pajaca tez na kolanach, ale dlatego ze na leżąco wieszczy
Stary 2016-01-01, 20:51   #2495
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
taaak, z uciekaniem jest najlepsza zabawa rozbraja mnie jak z tą gołą dupką zasuwa haha
u nas była taka sytuacja z drapaniem..prawie zawału dostałam na widok krwi w uchu :0 obcięłam pazurki na zero zero i po problemie
Stary 2016-01-01, 20:51   #2496
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
nie
tak samo nie znałam wcześniej słowa 'wisk'

brawa za obiadek
ok, muszę coś nagrać a potem zmontować, bo to w różnych syt różne szaleństwa
kurcze właśnie co z tym spacerem?hmm spojrzałam w tel to u nas -10 a odczuwalna -18 teraz, jutro -7 ma być ale i słońce to trochę cieplej będzie

piona świetny jest
Nie mowi się u Was
ze ktos wiszczy?

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Witam się w Nowym Roku

Wczoraj poimprezowalismy ze znajomymi, po drugiej wrocilismy do domu. Szymi raz płakał, ale babcia dała radę i ululala o północy też się obudził od petard, ale zaraz też się udalo uśpić więc było ok. Za to dziś pospal do 10.15! Od 8 u nas w łóżku. Kochany wiedział że rodzice muszą jeszcze pospac
A dziś udało mu się zrobić kilka raczkow do przodu 😍 czuje że na dniach ruszy z kopyta
A! I kumpela piłą wczoraj Mogen Davida Blackberry aleeee dobry!

Julek nie dosypia z nami. Jak byl młodszy tak. Teraz nigdy.

Cytat:
Mi się lypa z górna warga kojarzy.
Mama do dzid wspomina jak mnie brat roczniak ugryzl za lypke
Stary 2016-01-01, 20:51   #2497
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
U nas było tak ze przygryzal od środka i stąd krew. Szybko sie zagoi
Lek odstawiłam wg zalecenia po 2 tyg. Jak odstawiałam mial trochę wysypki. Stresuje mnie to

Również gratki za mamę

Julo od dawna je żółtko. Białka nie daję

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

U nas zmiana pieluchy to akrobatyka moja i Julka :P

U nas największy problem to plamy na ciele. Buzię smaruje sztyftem mustela.

Juliano tak się slini i paluszki w buzi trzyma że zaczęłam myśleć o kolejnych zębach. Szok. Ani chwili oddechu.
Synkowi znajomych pierwszy ząbek ktiry wyszedł to była "3". Bardzo niestandardowo
Wygląda na to, że Julek postanowił "odrobić" się z zębami i mieć spokój jak inni będą się jeszcze męczyć 😉

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-01, 20:53   #2498
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Wygląda na to, że Julek postanowił "odrobić" się z zębami i mieć spokój jak inni będą się jeszcze męczyć 😉
A nic Ty nie mów :P
Stary 2016-01-01, 20:54   #2499
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam i witam w Nowym Roku

u nas wczoraj Ala nie miała zamiaru szybko usnąć, gadała, oglądała tapetę w sypialni szwagierki, bujała się na kolanach, łaziła po całym łóżku, no cudaa, chyba chciała też wbić na imprezkę, ale w końcu 20:05 usnęła obudziła się jeszcze 2 x przed północą ale teściowa zgodnie z zaleceniem podała smoka i śmiała się potem, że Ala wpatrywała się w nią jak zaczarowana, a jak się schowała to brzdąc na brzuch i wyglądała zza kołdry za nią na szczęście szybko usnęła. Fajerwerki przespała a pobudkę zrobiła 7;30, spaliśmy 2h hehe bez kawy ani rusz
Impreza super, wytańczyłam sie za cały rok chyba o północy wyszliśmy przed restauracje, ja tylko marynarkę zarzuciłam a taki mróz był brrr, niektórzy w samych koszulach piękny pokaz był, lampka szampana a potem się wszyscy ściskali noworocznie
jedzenie przepyszne i co chwilę coś na ciepło, potem już nie miałam gdzie wciskać zespół fajnie grał i parkiet był pełny, pod koniec już mnie moje szpile tak uciskały auuu, trochę jak na weselu się czułam
dziś do 17 posiedzieliśmy jeszcze u Rodzinki i wróciliśmy na kąpanie Ala w minutę odleciała spać
taki cudak się z niej zrobił, urwisek mój, coś czuję, że będzie niezła agentka
Ale super imprezka! Zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
GOCZEK juz kilka razy dawałam melise, ale wczoraj nieco więcej wypił. Myślę czy by nie podawać mu częściej. Dziś rumianku wypił. Ostatnio tak mu litrami ślina cieknie ze musze co rusz podtykac picie.

U mojego to samo, slina leci strumieniem, a wody wypije kilka lyzeczek i koniec :/ muszę po kombinowac z jakimiś herbatkami.

Cytat:
U mnie bababa i geje (?!?) a ta mama jak słodko, az teraz jak to pisze to łzy mi sie cisną, i to ewidentne o mnie jej chodziło, bo do łazienki mi sie dobijała. Drugi raz to chyba troche przypadkiem, ale wyraźnie mama
Brawo!
A Szym też często mówi geje 😂

Często też coś wspomina o Edzi i Adzie. Już mu dziewczyny w głowie 😜 hehe

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 20:56   #2500
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia tez tak parę razy się podrapała. A ostatnio ubieranie jej to koszmar... Wiercidupka z niej niezła! Nie ma czasu na takie pierdoły jak zmiana pieluchy, na co to komu?

Chwaliłam się już, że nauczyła się pelzac? Pełza, ale nie lubi tego za bardzo. O wiele lepiej czuje się na dwóch nogach, szkoda tylko, że sama nie trzyma pionu jeszcze i musze biegać za nią i prowadzić za rączki!
agentka
u nas pelzanie perfekcyjne, zasuwa aż się kurzy najlepiej jak obierze sobie jakiś cel to nie ma zmiłuj Ala niedawno nauczyła się raczkować, ale jak się gdzieś spieszy to szybciej jej wychodzi pełzanie a'la foka
Cytat:
Nie mowi się u Was
ze ktos wiszczy?

Julek nie dosypia z nami. Jak byl młodszy tak. Teraz nigdy.

Mi się lypa z górna warga kojarzy.
Mama do dzid wspomina jak mnie brat roczniak ugryzl za lypke
nie wrzeszczy, drze się, ale wiszczy nie
Stary 2016-01-01, 20:59   #2501
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Niezawsze - nie strasz
Ma to od 2miesiecy i tylko to nic wiecej sie nie dzieje

a po czymś konkretnym czy tak po prostu? Cały czas jest czy znika całkowicie co jakiś czas?

Cytat:
Madzixx, świetnie, że się wybawiliscie 😉 U nas piżama party było 😉

Płytki na ścianę mamy patchworkowe w tonacji szarości, brązu, beżu i z niebieskimi akcentami. W sumie jest 12 różnych wzorów.
Na podłodze będzie płytka imitujaca deskę (ciemne drewno).

Niezawsze, Majka, Mała, Black... Współczuję tych alergii. Tak strasznie musicie uważać na to co dajecie dzieciom... Probowalyscie może zamiast zwykłego jajka dać przepiórcze? Podobno nie uczula i mogą jeść je dzieci ze skazą białkową.
Ja nie dałam nigdy jajka jeszcze ani nic z mlekiem i pochodną.
3 miesiące sama nie jadłam nic uczula Jacek o, same nie przetworzone rzeczy i raz były bardziej czerwone raz mniej placki, ale były. Są tylko na twarzy i na ramieniu, a tak to całe ciało gladziutkie i pięknie nawilzone

Cytat:
ostatecznie brokatowe

wzajemnie

Ala dzisiaj jak tatuś ją przebierał to wołała mama a jak ja to wolała tata ratunku szukała
u nas to niedługo pieluchę w locie będę zakładać, spodenki już na brzuchu lub na siedząco wkładam, potem skarpetki, bo nie da się jej utrzymać na plecach
Ja ubieram na stojąco lub na siedzaco

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-01, 21:03   #2502
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Napisalam sie i wywalilo super ze Adka siedzi,takie dziecko żywe srebro z niej
U nas cieplo dosyc, 0stopni i dzis godzine na spacerze Hania byla.
a! Julek na rekordy idzie i z jedzeniem i ząbkami, brawo
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 21:03   #2503
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
ostatecznie brokatowe

wzajemnie

Ala dzisiaj jak tatuś ją przebierał to wołała mama a jak ja to wolała tata ratunku szukała
u nas to niedługo pieluchę w locie będę zakładać, spodenki już na brzuchu lub na siedząco wkładam, potem skarpetki, bo nie da się jej utrzymać na plecach
Hehe jaka sprytna z wzywaniem ratunku

Cytat:
Nie mówi się u Was - dostać w łype?

U mnie mówi

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Madzixx jutro kombi Ci wrzucę. Fajnie ze tak się wybawilas Wstaw filmik jak Ala szaleje, ciekawa jestem o jakie szaleństwa chodzi Adka tez sie wierci przy przebieraniu i mostek robi he ale i sie wścieka, teraz woli siedzieć wszędzie i w wanience tez. Jak na leżąco kapiemy przez chwile, to pod koniec tak wierzga nogami, że powódź mamy w łazience

Majka ale Julo wcina imponująco) Ada dzisiaj 250 ml obiadku zjadła sukces!

Hania Pavlinecka Madzia Mori super ze szkraby "mama wołają 😍 mojej się zdarzyło kilka razy, ale nie do mnie bezpośrednio. Niema to jak tatatata

Kana zapomniałam pochwalić Zosię, ale zdolna z niej dziewczynka, tyle umiejętności nono 👏🏻

Goczek Ty wydajesz się cierpliwa ale wszystkiego o sobie nie wiemy i o wszystkim nie piszemy. Jedna się otwiera bardziej druga mniej, moze wszystkie z nas to nerwuski hehe Ada tez raz dzisiaj spała -2 h i więcej jej nie usypiałam, bo wstała o 13 30 i do rodziców poszła i jak wróciła to też się super zachowywała Ona lubi jak jej sie krajobraz chyba zmienia, jak wróciła to tak sie super zabawkami bawiła, a jak cały dzien je widzi to jej nudno. Lubi strasznie po klatce iść, czy w jednà czy drugą stronę to rozanielona
Wspolczuje tych placków na buźkach maluchów. Ada takie szorstkie czerwone ma przy nosku, tez niewiem co to, smaruje jej to czasem Oilatum, albo Mustela jak na dwór idziemy i chyba jest lepiej.
Wychodzicie jutro na podwórko z maluchami? -9 stopni ma być i teraz np jest -9, ale odczuwalna -16 aż

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

U nas się mówi

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

U nas dziś już nie tak pięknie ze spaniem jak wczoraj, niby usnęła ale po 30 min ze 3 razy smoka podawaliśmy, bo usnąć nie mogła.

Ja myślę wyjść na krótki spacer. Dziś byliśmy 25 minut bo ja zmarzlam :P

Cytat:
Mój się tak kilka razy wcześniej podrapal. To chyba była wina za długich paznokci.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 21:05   #2504
madzixx88
Zakorzenienie

widziałyście to?? https://www.youtube.com/watch?v=URyzRUKLDPE
padłam
i to też dobre https://www.youtube.com/watch?v=b1K-NpZMFTE
męża obudzilam smiechem

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2016-01-01 o 21:11
Stary 2016-01-01, 21:07   #2505
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
agentka
u nas pelzanie perfekcyjne, zasuwa aż się kurzy najlepiej jak obierze sobie jakiś cel to nie ma zmiłuj Ala niedawno nauczyła się raczkować, ale jak się gdzieś spieszy to szybciej jej wychodzi pełzanie a'la foka

nie wrzeszczy, drze się, ale wiszczy nie
Zosia czołga się jak żołnierz 😉 dziś przed tatą uciekała pod stół, z piskiem i śmiechem, ale złapał i wygilgotał Łobuza odpowiednio 😉 U nas leżenie na brzuszku zawsze było bee, wiec i teraz pełzanie tez jest glupie. Za to chodzik uwielbia, śmiga w nim elegancko! Wkładam ją tam tylko jak koniecznie muszę mieć ręce wolne i nie spędza w nim dużo czasu, więc stara się maksymalnie każdą chwilę wykorzystać aby pobiec tam gdzie chce (piekarnik otworzyć, w szufladach pogrzebać, kuknąć do zmywarki-czyli wszędzie tam, gdzie wie, że jej za rączki nie zaprowadze)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-01, 21:15   #2506
Konto usunięte

Cytat:
Moja się lapie czesto za uszy jakby je oderwac chciala, drapie,pytalam lekarki o to, to powiedziala,ze jak innych niepokojacych objawow nie ma to tak robia dzieci z ciekawosci, bo lubią. Ja Hanke czesto na siedzaco ubieram lub daje cos do rąk do macania. Bluzki i kurtke to i na stojąco no i juz nie tak delikatnie pieluche zakladam jak za noworodka, pamietacie jakie to delikatne te cialka się wydawaly? Teraz to czasem aż mam ochote kolanem przycisnąć, żeby się nie wiercila 😛
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 21:21   #2507
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53970426]Napisalam sie i wywalilo super ze Adka siedzi,takie dziecko żywe srebro z niej
U nas cieplo dosyc, 0stopni i dzis godzine na spacerze Hania byla.
a! Julek na rekordy idzie i z jedzeniem i ząbkami, brawo [/QUOTE]

Kolejne zęby może sobie matka w głowie uroiła choć wiele wskazuje na to że jest to możliwe

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
U mnie mówi
U Ciebie też? :P
Stary 2016-01-01, 21:25   #2508
Konto usunięte

Cytat:
Zosia czołga się jak żołnierz 😉 dziś przed tatą uciekała pod stół, z piskiem i śmiechem, ale złapał i wygilgotał Łobuza odpowiednio 😉 U nas leżenie na brzuszku zawsze było bee, wiec i teraz pełzanie tez jest glupie. Za to chodzik uwielbia, śmiga w nim elegancko! Wkładam ją tam tylko jak koniecznie muszę mieć ręce wolne i nie spędza w nim dużo czasu, więc stara się maksymalnie każdą chwilę wykorzystać aby pobiec tam gdzie chce (piekarnik otworzyć, w szufladach pogrzebać, kuknąć do zmywarki-czyli wszędzie tam, gdzie wie, że jej za rączki nie zaprowadze)
Hehe,cudowne są Twoj opisy wyczynow Zosi 😍, tez takie zywe srebro ciekawskie. inteligentna bestyjka z córci ☺
Stary 2016-01-01, 21:27   #2509
Hanka20
Zakorzenienie

Ja tez wcześniej nie znałam słowa wisk

U nas jest obecnie -8 stopni, w ciągu dnia było -3 i byliśmy na 40 minutowym spacerku.

Co do mogena to widziałam ostatnio ze jest i biały i różowy. Ciekawe jak smakuje.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-01, 21:29   #2510
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
a po czymś konkretnym czy tak po prostu? Cały czas jest czy znika całkowicie co jakiś czas?

Ja nie dałam nigdy jajka jeszcze ani nic z mlekiem i pochodną.
3 miesiące sama nie jadłam nic uczula Jacek o, same nie przetworzone rzeczy i raz były bardziej czerwone raz mniej placki, ale były. Są tylko na twarzy i na ramieniu, a tak to całe ciało gladziutkie i pięknie nawilzone

Ja ubieram na stojąco lub na siedzaco
Nie zauwazylam zeby po czyms konkretnym wlasnie... jest caly czas z tym ze nie caly jest czerwone. Takie chropowate i zmieniona skora w tym miejscu. Boje sie tego azs jak chol.era. u mnie w rodzinie nikt nie ma u tz tez nie. No i azs to chyba na calym ciele by bylo?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 21:35   #2511
Hanka20
Zakorzenienie

KANA brawo za pelzanie!

CASH spróbuj herbatki jak nie chce wody. U nas wszelkie soki są fuj, a ciepłą wodę i herbatki ziołowe popija.

Leżę juz i idę spać. Czuje ze noc będzie pobudkowa. Niespokojnie coś śpi ten mój szkrab.

Dobranoc

Stary 2016-01-01, 22:19   #2512
mori_lee
Rozeznanie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53969902]a często się jedna zdarza?
Też ostatnio jak na szpilkach siedzę po zaśnięciu młodej. Moja skończyła drzemke o 13:20 i na noc zasnela o 19tej. Ok 16 chwile marudzila, myśleliśmy że zmeczona, a jej jeść się zachcialo po skapym obiedzie. Na razie się raz obudzila po godzinie na kp.
Tez pierwszy raz słyszę o łypce [/QUOTE]

Pierwszy raz tak ze jedna drzemka. U nas musi być parzyscie- albo 2 albo 4. Jak są nieparzyste to mam meksyk. Poszedł spać o 20 i wstał o 20.30 (czyli dla niego druga drzemka). właśnie go ujarzmiłam. . .

Cytat:
Nie

Wisku tez nie znajo :P

Uf... w końcu zasnął... ja nie wiem co i jak.. drzemki rozwalone, jedzenie tez... jedynym plusem jest to ze jutro pośpimy dłużej . . .

Czytałam na raty, nie pocytowałam i zapominam co miałam napisać. :/

Życzę Wam spokojnej nocy

Może i ja się położę..
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-01, 22:45   #2513
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pierwszy raz słyszę, to regionalizm musi być skoro i cash zna

Cytat:
Nie zauwazylam zeby po czyms konkretnym wlasnie... jest caly czas z tym ze nie caly jest czerwone. Takie chropowate i zmieniona skora w tym miejscu. Boje sie tego azs jak chol.era. u mnie w rodzinie nikt nie ma u tz tez nie. No i azs to chyba na calym ciele by bylo?
AZS czy jak tam to zwał, mam nadzieję, że wzrosną z tego nam dzieci. U nas najmniej zaczerwienione jest jak dam ibuprom . Błędnie też po śnie, nasila się jak jest gorąco lub b. Zimno. Posmarowane maściami się błyszczy i robi się bardziej miękkie czasami blednie, ale znika tylko po sterydzie. Wystepuje w tych samych miejscach stale i tak jak pisałam tylko na twarzy i ramieniu

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Pierwszy raz tak ze jedna drzemka. U nas musi być parzyscie- albo 2 albo 4. Jak są nieparzyste to mam meksyk. Poszedł spać o 20 i wstał o 20.30 (czyli dla niego druga drzemka). właśnie go ujarzmiłam. . .

Nie

Wisku tez nie znajo :P

Uf... w końcu zasnął... ja nie wiem co i jak.. drzemki rozwalone, jedzenie tez... jedynym plusem jest to ze jutro pośpimy dłużej . . .

Czytałam na raty, nie pocytowałam i zapominam co miałam napisać. :/

Życzę Wam spokojnej nocy

Może i ja się położę..
U mnie też tak dziś. Już by spał pewnie dalej, ale Maja przyszła i rozbudza Maćka i zasnela po 22 30 masakra

Maciuś
Stary 2016-01-02, 06:27   #2514
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierwszy raz słyszę, to regionalizm musi być skoro i cash zna

AZS czy jak tam to zwał, mam nadzieję, że wzrosną z tego nam dzieci. U nas najmniej zaczerwienione jest jak dam ibuprom . Błędnie też po śnie, nasila się jak jest gorąco lub b. Zimno. Posmarowane maściami się błyszczy i robi się bardziej miękkie czasami blednie, ale znika tylko po sterydzie. Wystepuje w tych samych miejscach stale i tak jak pisałam tylko na twarzy i ramieniu

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

U mnie też tak dziś. Już by spał pewnie dalej, ale Maja przyszła i rozbudza Maćka i zasnela po 22 30 masakra
Pewnie tak jak napisałaś, to zwrot typowy dla naszego regionu ale nawet nie pomyślałabym, że tak jest i ktoś moze go nie znać. Wizaż kształci

Dzień dobry
Julo postanowił rozpocząć dzień o 6.30. No cóż, noc była dobra to wybaczam
Stary 2016-01-02, 08:11   #2515
Hanka20
Zakorzenienie

Witam się i ja

U nas początek nocy nieciekawy - 4 pobudki z płaczem mieliśmy, w końcu dałam na siłę syrop nurofen ( Filip strasznie się wyrywa jak mu podaje). Udało się 2 ml wcisnąć, potem cyc i wzięłam do siebie. Spał do 3, potem przed szósta znów cycus i wstalismy przed 8. Czyli ewidentnie coś go musiało boleć skoro przeszło po syropie.

Dziś mrozi nieźle, jeśli wyjdziemy to na krótko pewnie.

Stary 2016-01-02, 08:45   #2516
blackberry89
Zakorzenienie

Witam p o sniadanku, pawel spal do 8.40! Pobudka o 1 wzielam do siebie a po 3 na jedzonko. A wczoraj po 20 juz spal. Rekord
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 08:55   #2517
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak jak napisałaś, to zwrot typowy dla naszego regionu ale nawet nie pomyślałabym, że tak jest i ktoś moze go nie znać. Wizaż kształci

Dzień dobry
Julo postanowił rozpocząć dzień o 6.30. No cóż, noc była dobra to wybaczam
Ja tez nie zdawałam sobie sprawy, że ktoś może nie wiedzieć co to kojfnąć czy skocz, mój tz nie wiedzial

Maciuś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-02, 09:10   #2518
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

U nas początek nocy nieciekawy - 4 pobudki z płaczem mieliśmy, w końcu dałam na siłę syrop nurofen ( Filip strasznie się wyrywa jak mu podaje). Udało się 2 ml wcisnąć, potem cyc i wzięłam do siebie. Spał do 3, potem przed szósta znów cycus i wstalismy przed 8. Czyli ewidentnie coś go musiało boleć skoro przeszło po syropie.

Dziś mrozi nieźle, jeśli wyjdziemy to na krótko pewnie.
Albo spał tak dobrze bo przy mamusi

Cytat:
Witam p o sniadanku, pawel spal do 8.40! Pobudka o 1 wzielam do siebie a po 3 na jedzonko. A wczoraj po 20 juz spal. Rekord

Pięknie

Cytat:
Ja tez nie zdawałam sobie sprawy, że ktoś może nie wiedzieć co to kojfnąć czy skocz, mój tz nie wiedzial
Ja nie wiem co to znaczy
Stary 2016-01-02, 09:15   #2519
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Ani ja Kojfnąć strasznie śmieszne słowo dla mnie

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Hej noc standardowa kilka karmień itd Lekko śnieg nam popruszył i -11 mamy
Stary 2016-01-02, 09:21   #2520
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

-12 wow a jak ślicznie jest! Tylko mi sie ruszać nie chce z domu
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości