|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV
Cytat:
Tak, mnie. ![]() Ale jak Ci się nie chce dziś/nie masz czasu, to nie naciskam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() W sumie jestem na podobnym etapie (choć przed spakowaniem reszty- bo części już się pozbyłam- niepotrzebnych ubrań)
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2016-01-01 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zdegustowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zadomowienie
|
mnie interesuje bo moze nie mam pelnej szafy ale zdecydowanie nie mam się w co ubrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
bloguję ![]() Edytowane przez paulina800 Czas edycji: 2016-01-01 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Przyczajenie
|
Też oglądałam Wspaniałe stulecie
![]() ![]() Edytowane przez Yasmine90 Czas edycji: 2016-01-01 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zadomowienie
|
myślicie że S weźmie też ślub cywilny czy raczej kościelny ?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3458 |
Zadomowienie
|
No to teraz będzie jeden wielki offtop ubraniowy, mam nadzieję, że inne użytkowniczki mnie za to nie zjedza
![]() Nie wiedziałam, że kogoś to będzie interesować, skopiuję więc wiadomość, jaką wysłałam do jajajamajki ![]() W mojej szafie teraz znajdują się: cztery pary spodni, 2 pary levisów w tym jedne czarne, pozostałe dwie pary to spodnie w kant, granatowe. 3 koszule bawełniane takie same, jedna jest jasnoniebieska, dwie białe marynarka biała w niebieskie paski, wiązana w talii, taki sam fason mają: bluzka z jedwabiu jasnoniebieska oraz inna jedwabna czarna. bluzka wełniana, czarna jedwabna bluzka bez rękawów, którą noszę pod swetry, marynarkę i bluzki w.w bluzki jedwabne sweter w kolorze butelkowej zieleni wełniany oraz sweter, który dostałam od mamy tż z moheru i wełny, dwa inne robią się na drutach trzy szaliki wełniane, jeden(prawdziwa biel) zrobiłam sama, drugi kupiłam w bardzo okazyjnej cenie(tym razem kolor to sliwka), ostatni z wełny merynoskiej, który jednak muszę spruć i zrobić na nowo bo jest za krótki i nie do końca mi pasuje. jedna beżowa,lniana spódnica ołówkowa jedynie 3 biustonosze, koronkowe, ręcznie szyte bez fiszbin, ale ja mam bardzo mały biust, więc nie jest to dla mnie problemem. Piorę je ręcznie i wysychają bardzo szybko, skarpetki z gatty, proste czarne bawełniane, z majtkami muszę jeszcze popracowac ![]() -sukienka na jakies wyjścia, chociaż kupiłam ją przed całym tym analizowaniem szafy i bardzo rzadko noszę bo po prostu jest typowo wyjściowa i na codzień nie ma zastosowania a szkoda mi jej bo jest na prawdę śliczna, ale tutaj zawodzi fason, ma odkryte ręce, ja bardzo nie lubię mieć odkrytych rąk i nie czuję się w niej komfortowo -spódnica na lato, bawełniana w kolorze prawdziwej bieli, fason litery A -sukienka bawełniana również na lato, długa, do połowy łydki, z odkrytymi ramionami(ramiona moga być odkryte, ale nie ręce- wiem, dziwne ;D) jedna torebka skórzana płaszcz długi wełniany(czarny) z butów: -sandały skórzane na lato, tzw Pons(czarne) -na zimę jedna para botków skórzanych na obcasie oraz sztyblety skórzane czarne -buty trekkingowe -szpilki beżowe ze skóry + nie przepadam za biżuterią. Mam jedynie pierścionek zaręczynowy i dwie pary kolczyków,ale podobaja mi się też delikatne, drobne naszyjniki, ale na razie skupiam się na potrzebniejszych rzeczach. I to właściwie tyle. Nie celuję uporczywie w minimalizm, lubię ładne rzeczy i dobrze czuć się w ubraniach, które noszę, ale nie akceptuję, gdy jakaś rzecz po prostu leży w szafie, boli mnie to po prostu(wydana kasa i zmarnowana rzecz). W mojej bazie chodzi o to, żeby była do mnie dopasowana. Do mojego charakteru, tego w czym dobrze się czuje. Nie raz wcześniej kupowałam np. wymienioną sukienkę, na prawde śliczną, która jest jedynie bez rękawów i to mnie krepuje jakoś i nie lubię tego, więc prawie jej nie noszę. Do tego zaczęłam bardziej zwracać uwagę na kolory i to, czy dana rzecz będzie mi slużyła przez lata. Muszę się zakochać w danej rzeczy, żeby ją kupić, bo wtedy mam jako taką pewnośc, że szybko mi się nie znudzi, albo, że będzie leżała na dnie szafy, ale też oczywiście nie przeginam, bo jest wiele, rzeczy, które mega mi się podobają, ale wiem, że po prostu gapiłabym się na nie wiszące na wieszaku i na tym by się skończyło ;D Ja miałam na prawdę dużo rzeczy, jak robiłam porządki i wyrzuciłam wszystko na środek pokoju, to złapałam się za głowę z powodu ogromnej ilości ciuchów. Nie miałam pojęcia o istnieniu większości z nich. Nie wiem co jeszcze mogę napisać. W moim przypadku po prostu kluczem okazały się: fason, kolor, materiał. Zanim jednak doszłam do tego, co mi się podoba i w czym dobrze się czuję, to minęły lata i straciłam mnóstwo czasu i pieniędzy. Pomógł mi właściwie blog: ubieraj się klasycznie, pewnie część z Was go zna ![]()
#3459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie interesuje! ![]() Jestem na wcześniejszym etapie ![]() ![]() Ja wywaliłam ok. 70% szafy. Ustaliłam kolory (zimne), kroje (no dobra, tego jeszcze nie dopracowałam, bo czuje się gruba miliard) i materiały (wełna, wiskoza, kaszmir maj low). Teraz pilnie patrzę na metki. Uwielbiam ubrania kaszmirowe. Niestety kupuję je głównie w lumpeksach, bo normalne ceny mnie zabijają. Nie chcę się dać zwariować i nie mam zamiaru nigdy więcej nie dotknąć akrylu, ale fajnie jest mieć świadomość, co się nosi na grzbiecie ![]() Póki co odchudzam się i kupuję bardzo mało, właściwie prawie nic. I zauważyłam coś ekstra. Otóż ![]() ![]() ![]() Teraz robię podobną rzecz z jedzeniem. Choć trudno w to uwierzyć, mam nawyk kupowania żarcia, którego nie lubię. Na przykład pierś kurczaka (rzyg) kupuję bo jest w wielu przepisach dietetycznych. Efekt jest następujący: robię danie z piersią. Uważam, że jest okropne i mam odruch wymiotny na sam widok. Danie spożywa niemąż Miniek. Ja kupuję Subwaya. DRAMAT. Musiałam to z siebie wyrzucić. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez polewka Czas edycji: 2016-01-01 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Raczkowanie
|
podczytuję Was już od dłuższego czasu, ale dziś przy okazji chciałam Was zaprosić do obejrzenia moich kosmetycznych ulubieńców minionego roku
![]() https://youtu.be/aavUxqopqfg
![]() |
#3461 |
Zadomowienie
|
A może zaczęłabyś kupować piersi kurczaka zagrodowego? Ja nie cierpie smaku mięsa sklepowego(mówię o kurczaku) i to pomogło, albo zastąpić kurczaka indykiem? Z ubraniami w takim razie miałyśmy podobnie-ustalenie fasonu, koloru i patrzenie na metki. Z metkami nie daję się zwariować. Lubię wiskozę, nie mam problemów z mieszankami, np wełna, 20-30% poliamidu itp. Ale unikam akrylu i poliestru, tak więc ubrania, w których znajdują się te włókna u mnie odpadają. Tak samo mam z tym, że jak kupuję mniej rzeczy to o wiele bardziej się z nich cieszę. Fajne uczucie ![]()
#3462 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale czy właśnie przypadkiem ona już nie była po ślubie? przecież była ogromna akcja ze sprawdzaniem jej stanu cywilnego itd, i był wniosek, że wzięła ślub..
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3464 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim ostatnim odkryciem jest Dagmarczi. Byla dziewczyna chłopaka Banshee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Leżę z Jacka, który w ostatnim vlogu pociska Danuśce,że rozładowała akumulator :-D Mistrzostwo!!!
#3467 |
Zadomowienie
|
Napisałam parę wiadomości wyżej ![]() ![]() I też bardzo lubię rozmawiać o tego typu rzeczach i interesuje mnie jak inni ogarniają swoją szafę i styl. Ja dodatkowo stiwerdziłam, że nie będę kupować rzeczy na konkretną okazję, bo to w moim przypadku nie ma sensu. Czyli kupowanie sukienki na wesele, specjalnych okazji w życiu mam na prawdę mało i takie rzeczy kurzą się w szafie. W maju mam wesele kuzyna i dobrej koleżanki i postawię na niebieską spódnicę z dobrego materiału i dobraną do tego bluzkę z tego samego materiału i w tym samym kolorze, tak, żeby potem obie rzeczy móc wykorzystać na codzień np do spodni, innych bluzek, a założone razem będą bardziej takie wyjściowe. Wszystkie ubrania muszą być w miarę wygodne, nie krępujące ruchów i praktycznie. Aaa jedynie taki na prawdę duży problem mam z tzw. ciuchami po domu ;D Pewnie wiecie o co mi chodzi. Ciągle żal mi kasy na strój, który byłby wygodny jak i po prostu ładny. A nie chce wyglądać jak wywłoka siedząc w domu. Źle to na mnei wpływa i nad tym muszę popracować. Jaki macie patent na ciuchy po domu? ![]()
#3468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- Podpis w przypadku zdjęć nie wystarcza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: podoba mi się Twój sposób wypowiedzi, nie zacinasz się, nie słyszę tu "yyyyy" "eeee" "hmm..o czym to ja?", widać, że nie gubisz myśli, super - to ulga dla widza.
"Give me reason but don't give me choice. 'Cause I'll just make the same mistake again.." Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem Czas edycji: 2016-01-02 o 00:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Taaa, ciuchy po domu... to grupa najgorsza : P staram się regularnie ją czyścić, bo mam masę takich właśnie szmatek. Zazwyczaj po prostu bluzki po domu to te bluzki, które były normalnymi "po mieście" : P ale już trochę wysłużone + spodnie dresowe męczone do ostatecznego rozdarcia, zeszmacenia, poplamienia farbą do ścian : P i też zaczynam to zmieniać. Ale konkretnego patentu, poza zostawieniem lepszych koszulek i kupieniem nowych spodni dresowych/materiałowych nie mam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzić po domu nago. ![]() Ja najczęściej w domu siedzę w trochę za krótkiej sukience, a w wersji hardkorowej w bokserce i krótkich spodenkach od piżamy w roli dresu. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:57 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- Cytat:
O, to taka dziewczyna z sarną na udzie i ćmą pod cyckami. ![]() Nie lubiłam go kiedyś, a ostatnio pomyślałam sobie "Jaki słodki chłopiec, o rany, jaki kochaniutki!". ![]() ![]() A w temacie tatuaży, pamiętam, że ona mnie położyła na łopatki: Cieszy się, że nie zrobiła tatuażu w gimnazjum, tylko jako dojrzała osiemnastka czy dziewiętnasta. ![]() ![]() I wszystko z poważną miną. Śmiechom nie było końca. ![]() "Polecam to studio, niestety nie pamiętam jak się nazywa, ale było tam czyściutko i sterylnie." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak Ty, to chodzę w lecie po domu albo śpię, w zimie bym zamarzła chyba. No, pisz na tym forum jak najwięcej, bo mi brak tych smaczków Twoich xD #dziewczynazćmąpodcycem Obejrzeliśmy dziś Marsjanina, wiem, że nie każdy taki rodzaj kina lubi, ja też podchodziłam sceptycznie, ale naprawdę piękny film, mnie trzymał w napięciu (ale ja płakałam na Jak wytresować smoka 2, więc... ![]() Edytowane przez 201607131110 Czas edycji: 2016-01-02 o 03:19 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3475 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W którym vlogu nagrywała w Kościele? Bo chyba coś mnie ominęło. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Tak! I jeszcze to jego "patrzcie na nią" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fajnie poczytać o waszych porządkach w szafie. Ja robię znowu czystki w kosmetykach, chcę usunąć wszystko co bezsensownie zalega w szufladach (i będzie zalegać, bo w zaawansowanej ciąży i przy niemowlaku nikogo malować nie będę). Garderobę też będę musiała w przyszłości wymienić. Najtrudniej pożegnać się z ładnymi sukienkami, no ale... po kolei oddaję, bo zanim do nich schudnę, wyjdą z mody. Ulubieńcy Grudnia u Basi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jest możliwośc wyłączenia postów w których o niej się piszę?
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
Moje nowe odkrycie rosyjskojęzyczna youtuberka Mira
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.