|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Ale mamy problemy, nie ?
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde kobieto ja pościel dla Julki wybierałam pół roku
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy wasze dzieci juz siedza? Przepraszam jesli temat już był ale nie bylam na bieżąco
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Adam siedzi. Tzn nie siada sam z brzucha, do tego myślę że u nas bardzo daleko. Ale z pozycji polsiedzacej dzwiga się i siada. Tak sam jak sądzie nie ma szans by sie utrzymał dłużej niż sekundę bo mu głowa ciąży i leci do przodu. Czasem mu poduche pod plecy położę i,, siada,, na kanapie. Wtedy jest w pozycji siedzącej ale ciut przechylony do tylu. Wtedy siedzi. Stabilnie. Nie,, rzuca,, mu głowa, nie chwieje się i nie przeciąza na boki... Choc czasem leeeci na bok ale b.rzadko
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
Julka sie dźwiga do siedzenia ale w niczym jej nie pomagam i cierpliwie czekam ![]() Mój tż czasami ma mnie serdecznie dosc bo po 100 razy pytam czy mu sie cos podoba, odpowiada, ze tak a ja w rezultacie i tak zamawiam cos innego ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- majka jak spędziłaś urodziny ? jak prezenty ?
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś Tz z Mają wpadli na pomysł że będą robić wszystko na co mam ochotę ;-) Więc nie robiłam NIC Maja zrobiła mi makijaż, Tz masaż całego ciała i mogłam,, rządzić,, pilotem od tv (pomysł Mai) ale Ogarneli obiad, posprzatali i zajęli się Adasiem choć odsypial chyba wczorajszą noc bo niespal jedynie godzinę do 18. Spałam w dzień z godzinkę nawet. Przyjęłam go dopiero do kąpieli no i od tej pory go już pilnuje z tą gorączka itd. Z prezentów bielizna od Tz a od reszty pieniążki więc... Tak jak i moje postanowienie Noworoczne (wrzucalam fotkę) -kupię sobie coś ładnego ;-)
|
|
#1508 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojego tez po sto razy pytam |
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ImageUploadedByWizaz Forum1451716698.467224.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1451716727.535580.jpg Oby dwa firmy stokke. To chyba my baby juz tak mamy
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super dzien miałaś !
|
|
#1513 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Z nowym rokiem zawitała zima. Jest -13. Młody juz ma w planach bałwana lepic
|
|
|
|
#1515 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Mońia ale uCiebie zima! U nas zimńo ale całe szczesćie bez śniegu. My mamy krzesełko pegperego, rozkładane oparcie i juz z niego korzystamy ![]() Nie mam dzis pomysłu co robić, chyba pojadę na jakies zakupy
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
c
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nienawidzę zimy, zimna, śniegu, wiatru. Dla mnie cały rok może być 30*C
Adam pomimo podania Nurofenu utrzymuje gorączkę, dzwonię po lekarkę.
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
majka przepraszam nie skumałam wczoraj,że składane były zyczenia urodzinowe
myslałam ,że to noworoczne!W każdym razie Wszystkiego dobrego kochana!! Spełniania się w życiu prywatnym i zawodowoym Zadowolenia z męża i swoich pociech![]() zdrówka dla Adasia!! mam nadzieję,że to tylko zęby!
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe z czego to... A oprócz goraczki cos mu jeszcze jest?
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
przed Wigilią Borys dostał gorączki, która skakała jak szalona:-/ do 39.. po podaniu nurofenu spadała ale tylko na dwie godizny . Gdy gorączka spadała po podaniu leku Borysek był taki żywy, bez objaów żadnej choroby, do tego ładnie jadł, bawił się! W Wigilię wstal i znowu 38... i tak cały dzień skoki i spadki temparatury. W pierwsyz dzień świąt ani śladu goraczki i innych objawów!
Kumpela zadzwoniła do mnie w pierwsyz dzien świąt,że u jej młodszego synka taka sama goraczka i zero innych objaów. Jednak po dwóch dniach musiała ze starsyzm synem do lekarza bo po antybiotyku mu powychodziły wrzody na gardle.. zabrała ze sobą młodszego i też go przy okazji zbadała pani dr. Okazało sie,że ten młodszy mial anginę! mimo ,że ładnie jadł itp Jak to slysząłam zaraz w gardło zajrzałam Boryskowi ale nie było żadnych zmian za to ja jestem chora od wczoraj
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem. On po chorobie jest. I tak naprawdę to ja nie jestem pewna czy mu w 100% przeszlo. Bo katar sie utrzymywal. Przeszedł i zaczął kasłac od czasu do czasu. A od wczoraj gorączka.
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawidłowa kolejność to pelzanie, raczkowanie, siadanie i chodzenieCytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Mirabelka i inne mamy alergików które jedzą mleczko z piersi, co wy jecie? Podacie mi przykłady?
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Majka - przepraszam, ja też wczoraj byłam z doskoku i nie skumałam, że masz urodziny. Kochana. Dużo zdrówka, szczęścia, uśmiechu na twarzy, powodzenia w życiu prywatnym jak i zawodowym, pociechy z dzieciaczków i TŻ i wszystkiego tego czego sama sobie życzysz Moniska - ale u Ciebie faaajnie Ja tam zimy nie lubię, ale przez tydzień śnieg mógłby być Jedynie co to temperatura na moim termometrze pokazuje -10*C. Siedzę z gorączką, okropnym bólem głowy, a nos to mi praktycznie odpada. Michał marudzi, a ja już chce wieczór. Najgorsze chyba to to, że czuję się tak samo jak rok i miesiąc temu. Na widok jedzenia mam odruch ucieczki do łazienki. Nie mam na nic siły, ale to pewnie choroba
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dużo :-* (zrób test hihi)
|
|
#1526 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
super, zazdroszczę ;-)
Cytat:
Majka i jak Adaś? był lekarz? Roxi cieszę się, że z Julką i Tobą już znacznie lepiej. Jak przyzwyczaić dziecko do łóżeczka? Na początku Dawid w nim spał, później jak brałam do karmienia często już zostawał ze mną bo zasypiałam ze zmęczenia ;/ Teraz generalne mam problem (chociaż w sumie lubię z nim spać tylko że spanie na czuju mnie w końcu wykończy:P ), bo wczoraj próbowałam uspać go tak żeby zasnął w łóżeczku, ale w nim tylko leżał, chciał się bawić, przy tuleniu trochę odpływał, ale też nie chciał spać, a jak go odkładałam do łóżeczka to od razu otwarte oczy. Za to ja na chwile odłożyłam go na nasze łóżko (jest koło łóżeczka) to od razu zasnął;/ centralnie, położyłam go a on oczy zamknięte;/ Czy dziecku może przeszkadzać to że w łóżeczku jest za wysoko (czy dziecko czuje wysokość w ogole ? ). Bo jak zasnął twardym snem to go przełożyłam do łóżeczka, ale od razu się obudził, wzięłam do łóżka i spał;/ Wcześniej myślałam, że to kwestia zapachu pościeli (ze ta nasza pachnie rodzicami mu), więc dałam poszewkę mu do spania ale to nic nie dało;/ Dawid też się dźwiga, obraca się na boki i uwielbia chwytać swoje stopy inne zabawki nie są potrzebne bo ma stopy No i pierdzi ustami, cały się przy tym oślini
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nawet na kolanach nie trzymam Jaska w pozycji siedzącej, boje sie zeby potem nie miał problemów. Leńiuszek nie dźwiga sie,ńie przekręca, on tylko głośno krzyczy jak mu sie nie podoba, ale nie spróbuje sam zmienić pozycji w sumie ma chłopak jeszcze czas
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i np na śniadanie jem musli(bez orzechów, rodzynek) z mlekiem kokosowym. albo kanapki i zamiast masła używam avokado i do tego ogórek, rzodkiewka czy co tam lubisz (posypuje czarnuszką-mniam). Albo z dżemem i wtedy nawet olejem kokosowym można chleb posmarować. Na obiad normalnie zupę gotuje. Drugie danie z tym ciężko bo ja ogólnie nie jadam mięsa za bardzo. ale np makaron bezjajeczny z pesto bazyliowym. Czasem pierś z kurczaka w papirusie. Ogólnie jem bardzo dużo warzyw i owoców. I czytam składy i to po kilka razy bo już nie raz w sklepie cos wybralam i dopiero w domu patrze a tam mleko, serwatka, czy pomidory. dużo przepisów po prostu wegańskich szukam. i ostatnio znalazłam przepis na weganski tort. dawno tak dobrego biszkoptu z kremem nie jadłam. a cos się u Was dzieje, że pytasz? Cytat:
Majka, gapa ze mnie. Wszystkiego najlepszego dużo miłości i spełnienia marzeń.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

?

jak prezenty ?

w sumie ma chłopak jeszcze czas
dużo miłości i spełnienia marzeń.