|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
|
|
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 35 tc. Piszecie o pomarańczkach a ja od dzisiaj jestem na detoksie cytrusowym. Wczoraj wyczytałam, że w ciąży cytrusy mogą powodować wieczorną zgagę - od kilku dni wieczorem pali mnie jak... no więc wymyśliłam, że spróbuję nie jeść pomarańcz mandarynek a nawet cytryny zobaczymy Może pomoże !!!
A i pochwalę się - będziemy mieli wkrótce w domu dzidziulka |
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to masz faktycznie malutko prania Ja posortowałam wszystko kolorystycznie, łącznie z ręcznikami, pościelą i jednak wyjdzie mi kilka pralek.
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Lola2828;53974680]Zaproponuje mu jak zadzwoni ciekawe co powie haha
[/QUOTpowiedz mu ze to taki hit z kuchni tv ![]()
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Kto mi podpowie gdzie stacjonarnie w normalnej cenie znajdę tego rodzaju opakowania? W Agacie były raz drożej niż na allegro :/
http://allegro.pl/pudelko-pojemnik-z...848561026.html http://allegro.pl/pojemnik-24l-skrzy...862376799.html |
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja takie zawsze w ikeach widziałam...
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie wielkie pudla sa na oko po 3 euro ![]() wlasnie, pepco !!!! ![]() :roll eyes:
|
|
#1930 | ||||
|
Zakorzenienie
|
obudziłam się o 13
serio muszę się ogarnąć w końcu i zacząć wcześniej wstawać Dopiero co zjadłam śniadanko i zaraz poczytam, czy się któraś nie rozpakowała przypadkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
jest o niebo lepiej niż w 1 dniu, ale jak się nie tak ruszę, albo co ciekawe jak rękę do góry podniosę... to znowu ból szyi... więc na razie nadal się grzeję i chociaż z innego powodu niż Ty mam szalik na szyi, to powiem Ci, a raczej napiszę, że dla mnie chodzenie w szaliku, to super sposób na bolące gardło... zawsze jak mnie zaczyna gardło boleć, to śpię w szaliku i chyba mi się wszystkie zarazki gotują i zdychają i z reguły samo to mi pomaga... nie lubię tabletek na gardło i np. taki tantum verde to dla mnie masakra, za żadne pieniądze bym nie wzięła... to uczucie znieczulonego gardła brrrrr ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- oooo to w samym bb trochę cieplej -10---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() A co do wymiarów, to na tym etapie chyba faktycznie może się już woda zatrzymywać. W jakiej pozycji śpisz? Ja nie wiem, co to ma wspólnego z wodą w organizmie, ale ostatnio jak sobie czytałam, co się dzieje w 33-34 t ciąży, to natknęłam się na zapis w stylu: jeżeli nie śpisz na lewym boku, to mogą Ci zacząć puchnąć nogi, bo zatrzymuje się woda w organizmie. ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() a przede mną jeszcze zakup najdroższego w sumie wózka i jeszcze do kupienia mam nawilżacz powietrza, termometr bezdotykowy i wanienkę
|
||||
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak okresu olała, bo miała z tym przeboje i czasem po 3-4 m-ce okresu brak a do lekarza poszła jak czuła ruchy dziecka w brzuchu... z przerażeniem, że to tasiemiec lekarz zrobił jej usg i powiedział: Pani ciąża, ciąża... a nie tasiemiec hahaha i odesłała do gina (jakoś 22-23 tydzień ciąży wtedy miała)
|
|
|
|
|
#1932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kopernika wyremontowali w zeszłym roku wiec warunki lokalowe maja super Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
No juz bardzo niedługo moj tz tez musi złożyć komode w tym tygodniu. Przywiozłam rzeczy po młodej dzisiaj od rodzicow wiec po weekendzie rozpakuje i zobacze czy mam wszystko czy czegoś brakuje. Tez nie mam duzo, dwie pralki spokojnie sie zmieszczę ze wszystkim Jeszcze musimy fotelik kupić ale chce sie wybrać do sklepu zeby zobaczyc na żywo. Strasznie drogie to pieronstwo jak z baza sie kupuje.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zauważyłam... ale nie mam pojęcia jaka cena.Dzisiaj po południu może się wybiorę tam na zakupy, to jakby co sprawdzę cenę i dam Ci znać. |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w ogóle o dziwo nie szkodzą cytrusy ale jakoś mnie do nich nie ciągnie w tej ciąży Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Aninis ty wstajesz o 13 ja tak 9-10 ale jak wstaje na siku w nocy nieprzytomna np o 3 dzisiaj i pomyślałam że juz nie długo o tej godzinie będę musiała być bardzo przytomna do karmienia i tak dalej to aż mnie ciary przeszły
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez widziałam w kauflandzoe za dobra cenę ale tam sie ak pojawia cos i znika od czasu do czasu Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Spoko lola nie raz Ci sie zdarzy karmienie o którym zupełnie nie będziesz pamietać także luz ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to przez mojego tż, bo mnie rozpieszcza i ciągle powtarza pośpij sobie, poleż, odpocznij póki jeszcze możesz |
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj na super koncercie
nigel kennedy, ale dali czadu z orkiestra z Krakowa! Tylko tyłek mnie juz mocno bolal bo ponad 3h siedzenia z jedna krótka przerwa..Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1939 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam za offtop ale chcialabym zapytac Was o cos co mnie bardzo zastanawia, a nie wiem gdzie moglabym zadac to pytanie chyba najlpeiej osob ktore maja doswiadczenie.
chcialam zapytac sie o to, czy kiedy robilyscie test ciazowy od rana to faktycznie cala noc nie bylyscie wc? chodzi o to ,ze chcialam jutro zorbic test, dzis robilam wyszeld negatywny ale okazalo sie ze zle go wykonalam (bylam wczesniej w toalecie, dopiero teraz przeczytalam artykul ze potrzeba ok 8 godz bez oddawania moczu zeby test byl wiarygondy). moje pytanie; czy robiac test ciazowy ktory wyszedl pozytywny faktycznie robilyscie po calej nocy bez wizyty w wc? w nocy czesto wstaje i nie wiem czy dam rade tak dlugo wytrzymac bez siusiania. |
|
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Test ciążowy robiłam jakoś w 33 dniu cyklu jak nie dostałam okresu (miałam ok. 28 dniowe cykle)... poszłam spać ok. 23, a na siku obudziłam się ok. 5, więc stwierdziłam, że robię test... i wyszedł pozytywny ![]() A następnego dnia pojechałam na badanie z krwi (beta hcg). |
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl znalazłam adaptery
a właściwie glosno myślałam gdzie sa przy tacie a ten mowi ze przeciez lezą tu i tu i ze mi mówił miesiąc temu. No budyń jestem jakich mało dobrze ze mnie usłyszał moj tata Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Ja znowu u teściów. Nuuuudzi mi sie ![]() Mam mega spękane usta od tego mrozu, ale msze przyznać ze całkiem fajnie sie spaceruje przy takiej temperaturze tylko 30 min i zdecydowanie wystarczy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wycina wejście i gotowei jakoś z pół roku temu kupował nowe... ale mówi mi, że coś koło 40 zł płacił... tylko, że on zawsze bierze to największe, a nie wiem jaki Ty chcesz rozmiar Dobra... a niech mi ktoś podpowie, gdzie w sklepie stacjonarnym można kupić takie wiadro na pieluchy... bo jakoś bez sensu kupować to przez allegro... jeszcze przyjdzie mi połamane ![]() http://allegro.pl/super-szczelne-wia...491291890.html |
|
|
|
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie już 2 pralki się suszą i zostanie mi jeszcze jedna luźna. Nie mam gdzie tego wieszać. Nawet nie wiem czy wszystko zostanie założone bo dostałam 2 siatki.A znając mnie jak się uprę przy którymś ubranku to ciągle będę je zakładać.
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
innymi słowy muszę tż poprosić o przejażdżkę po sklepach ![]() Wiadra mam takie http://allegro.pl/plast-team-wiadro-...726651444.html Kupiłam w jakimś markecie (chyba auchan, ale w innych też widziałam), mi wystarczyły
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
a jak to bylo u Was z okresem? w terminie okresu bylo plamienie czy mialyscie okres jeszcze? (wiem ze dziwne pytanie, ale czytaalm ze mozna miesiackzowac jeszcze a nie plamic na poczatku ciazy).
tzn chce wykoknac test zeby wiedziec coo i jak,. ja mialam okres po stosunku normalnie, tzn byl w terminie o jeden dzien krotszy (ale to mis ie zdazalo) . tylko ze od kilku dni boli mnie bardzo podbrzusze a do okresu jeszcze tydzien wiec zastanwiam sie nad ewentualna ciaza. no i teraz pewnie mnie wysmiejecie- ale nie bylo wytrsyku tylko preejakulat mogl wydostac sie z prezerwatywy. wiem, ze to malo prawdopodobne to wszystko, ale bole podbrzusza nie daja mi spokoju. (no i w tym miesiacu nie mialam praktycznie sluzu ani plodnego ani niepoldnego) co myslicie, z waszego dowiadczenia? szczerze, nie chcialabyam byc w ciazy robie test dla spokoju, prosze o szczera odpowiedz jak to widzicie. |
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.leroymerlin.pl/garderoba-...7438,l822.html coś takiego
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778122&page=68 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=823990&page=32 o testach ciążowy również. Ja tu widzę marne szanse na ciąże.... |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma reguły. Ja pierwszy test zrobiłam ten o większej czułości 12 dni po owu z rannego moczu i nie wyszło NIC. Na następny dzień rano sobie odpuściłam, ale że sikałam co 10 minut to postanowiłam jednak zrobić koło południa, pewnie z jakiegoś 15 sika i wyszło. a to był test o mniejszej czułości
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

może lepiej je obierz najpierw 
Ja posortowałam wszystko kolorystycznie, łącznie z ręcznikami, pościelą i jednak wyjdzie mi kilka pralek.
[/QUOT

serio muszę się ogarnąć w końcu i zacząć wcześniej wstawać
Ale część z tego to woda bo kostki mi już zniknęły, a nogi zaczynają przypominać kręgle...