|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLIV
Nie jestem w stanie sobie wyobrazić tego uczucia, jak po czasie przestałoby mi się chcieć nagrywać, a w pokoju leżałby aparat za ponad 2 koła, którego sama nie kupiłam, gdy miałam taką fanaberię. Chyba poziom wstydu doprowadziłby mnie do samozapłonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
BARTER! Madzik, znane blogery mówią ze barter jest fuj :c ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Ja sobie nie mogę wyobrazić ze od wielu miesięcy nie nagrywam i proszę o hajs na aparat ![]() A jak nie uzbiera na kanona to co z hajsem zrobi? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Z przepisów Chodakowskiej testowałam jeszcze:
Otrębowo-owsiane ciasteczka z czekoladą mąka orkiszowa typ 1850 - niepełna szklanka otręby owsiane lub żytnie â 1/3 szklanki płatki owsiane â 1/2 szklanki czekolada gorzka (minimum 75% kakao) â 30g (1/3 tabliczki) jajko â 1 szt. miód pszczeli, płynny â 2 łyżki oliwa z oliwek â 2 łyżki proszek do pieczenia â niespełna 1/2 łyżeczki sól morskaâ szczypta Suche składniki: mąka, otręby, płatki, sól, proszek do pieczenia wymieszać w misce. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki. Do miski dodać miód i jajko, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dolać niewielką ilość zimnej wody. Dodać pokruszoną czekoladę. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z powstałej masy w dłoni formować ciasteczka o dowolnym kształcie. Piec w nagrzanym piekarniku ok 10 â 15 minut (w zależności od grubości ciasteczek). Smacznego! Żurawinowe batoniki musli z amarantusem 1 szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki ekspandowanego amarantusa 10 orzechów laskowych obranych ze skorupek i rozdrobnionych 1/2 szklanki słonecznika 1/3 szklanki suszonej żurawiny 2 â 3 łyżki naturalnego miodu o płynnej konsystencji 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny Oliwę, miód i sok z cytryny dokładnie wymieszać w dużej misce osiągając gładką konsystencję. Dodawać powoli, partiami płatki owsiane oraz pozostałe suche składniki. Dokładnie wymieszać, by wszystkie składniki się połączyły. Piekarnik rozgrzać do temperatury ok. 100 stopni C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotowaną masę wyłożyć na blachę, uklepać łyżką, aby dokładnie przylegała. Piec przez ok. 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika wypiek ostudzić, a następnie pokroić w prostokąty na kształt batoników. Smacznego! Deser czekoladowy z kaszą jaglaną 1/3 dojrzałego awokado 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 2 suszone daktyle 1 łyżka naturalnego kakao 1 łyżeczka miodu naturalnego migdały bez skórki do posypania Awokado umyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera, dodać kaszę jaglaną, suszone daktyle, kakao i miód. Miksować przez 5-7 minut, żeby wszystkie składniki się połączyły. Gotowy krem rozłożyć do pucharków i udekorować posiekanymi w słupki migdałami. Smacznego! Twarogowy deser z musli i gruszką 100g sera twarogowego 50 ml mleka migdałowego 1 gruszka 3 orzechy włoskie 1-2 łyżki musli bez cukru 1 łyżeczka miodu wanilia Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni. Ser twarogowy wymieszać z mlekiem migdałowym, miodem i wanilią do uzyskania kremowej konsystencji. Gruszkę obrać, pokroić na mniejsze kawałeczki, dodać do twarożku i dokładnie wymieszać. Przed podaniem gotowy deser posypać musli i posiekanymi orzechami. Ale jakoś nie przypadły mi do gustu, sama szukam czegoś takiego co zaspokoi pragnienie czegoś słodkiego jak na razie najlepiej sprawdzają się te batoniki z rossmana , są jeszcze inne te brązowe: ale dla mnie są za słodkie. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Testowałam jeszcze ten przepis znaleziony gdzieś w necie: Bananowe fit składniki: 2 spore dojrzałe banany gruba, pachnące płatki owsiane, tyle żeby razem z bananami utworzyły zwartą masę łyżka miodu Bakalie: rodzynki, orzechy włoskie, suszone śliwki, kandyzowana skórka pomarańczowa, suszone morele, suszone gruszki smażone wiśnie kilka kostek gorzkiej czekolady, 1 kostka na jeden batonik odrobina wiórek kokosowych Banany razem z miodem ugniotłam widelcem na papkę i dodałam trochę płatków. Później dodałam bakalie, wbrew zaleceniom oryginalnego przepisu, po czym dosypałam jeszcze płatków, korygując konsystencję. Wiśnie smażone okazały się kluczem do sukcesu, gdyż gdzieniegdzie dodały wyrazistej słodkości. Całość włożyłam do keksówki wyłożonej papierem i zapiekłam w 175 stp. przez 25min, a następnie trzymałam jeszcze w wyłączonym, ciepłym piekarniku przez 5 min. Wyjęłam ostudziłam, pokroiłam w batony o wymiarach 2,5x5x2,5cm. Polałam czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej i posypałam wiórkami.
START 1.05.2013 91....................... .......................91 65....................... .......................60 86....................... .......................90 Edytowane przez KlatkaNaPtaszka Czas edycji: 2016-01-02 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - możecie te przepisy wysyłać sobie na priv?
Trochę mnie wkurza, że od kilku stron muszę brodzić w sałacie i mango, żeby dotrzeć do treści, która mnie interesuje. Tym bardziej wkurza, bo przepisy strasznie długie.
#3546 |
Raczkowanie
|
klatka na ptaszka:
non stop dodajesz jakieś rosyjskie jutuberki, których nikt nie chce oglądać. Też mnie wkurzają te linki, a masz problem o szusz XD sie nie podoba to wiesz co.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
Co do madzika to...
Ledwie skońcyzł się rok 2015, a już chyba mamy największą żenadę 2016. Ja chce ajfona 6s bo mnie się moja 6 znudziła. Pomożecie?
#3548 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
#3550 |
Zakorzenienie
|
Ja np bardzo chętnie je oglądam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3552 |
Konto usunięte
|
Niech sobie zbiera na ten aparat no ale... by to chociaż jakoś zorganizowała, wykorzystala Youtube. Nie wiem, chociaż obiecała makijaż :P czy coś za te wpłaty. A nie dajcie na kanał który nie istnieje bo chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
no to super, że ogladacie. bawcie się dobrze.
ale po co non stop pisać przestańcie z szusz, koniec o szusz, ban za pisanie o szusz forum nie jest tylko dla was, żebyście pisały co tu można a czego nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wpadłam na to, jaki jest kolejny żenujący mnie opis do fejsowych zdjęć.
Zdjęcie żony, koniecznie z podpisem: "żono moja, serce moje!"
#3555 |
Raczkowanie
|
Mnie też jakoś nie powaliła ale to pewnie dlatego, że ja nie preferuje takiego typu urody.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mnie interesują na przykład i ja je oglądam, wiec co to za chore uogólnienia? ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- przeczytaj to sobie i uznaj za skierowane w twoją stronę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wszystkie - często dużo dłuższe - offtopy, są pisane na szaro, więc możesz śmiało przewijać, ale myślę, że wysłanie na priv też jest jakąś opcją. Trudno jednak będzie w innych przypadkach, bo nierzadko offtopy ciągną się tu po kilkanaście stron i wątpię, żeby to się zmieniło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do kogo się zwracasz? Cytuj, proszę, wypowiedzi lub używaj nicków, bo tak to nie wiadomo, kim są WY. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
#3562 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
#3564 |
Zadomowienie
|
Madzik i zrzuta na kamerkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zadomowienie
|
Ja mam i niestety po trzech miesiącach mam takie uczulenie że będę szukać zamiennika. Krosty dosłownie na całym ciele. A od ponad roku chodziłam na hybrydy do kosmetyczki i było ok. Więc będę celować w innà markę.
#3566 |
Zakorzenienie
|
no ja tez, ale ja mowie o oglądaniu tego samego odcinka po raz trzeci ![]()
#3567 |
Rozeznanie
|
Kolekcja perfum u Sylwi- ScentStylist. Uwielbiam ją oglądać i polecam wam jej kanał. Bardzo mi się podoba to, że nagrodziła perfumami osobę, która się najbardziej udziela na jej mediach społecznościowych i to że pyta widzów jakie recenzje perfum chcą widzieć jako pierwsze na jej kanale. Nie lubie jak vlogerki mają coś nagrać, a później tego nie nagrywają tylko dodają inne filmiki.
![]() Edytowane przez Zamarzona Czas edycji: 2016-01-02 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
głosuję za przepisami tu, a nie na priv. chętnie sama pospisuje i skorzystam. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
ona ma dobry sprzęt, jej się dupska nie chce ruszyć do kręcenia i spoko-przecież kręcić nie musi. tylko niech nie żebrze o kamerę, bo to śmierdzi sandałem. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
i jak ptaszek z klatką chce wrzucać, to niech wrzuca. ja nie oglądam, bo nie rozumiem rosyjskiego, ale inni oglądają, więc żyj i dać żyć innym.
![]() |
#3569 |
Wtajemniczenie
|
Dlaczego vlogerka urodowa nie zna podstaw robienia makijażu?
![]()
![]() |
#3570 |
Wtajemniczenie
|
Przy okazji rozmów nt. organizacji szafy możecie polecić jakąś dobrą=trwałą bieliznę (głównie majtki) które nie będą wyglądały jak szmata po kilku praniach?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.