|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jestem brzydka
Pisze to aby się wyżalić. Jestem brzydka. Jest to dla mnie najgorsze. Kiedy widze inne ładne dziewczyny jestem zazdrosna. Takie życie nie jest fajne. Żaden chłopak nie zwraca na mnie uwagi a jeżeli jest przy mnie kuzynka ładniejsza o wiele ode mnie to chłopaki tylko na nią patrzą. Mój wygląd jest koszmarny. Zdjęć też nie moge sobie zrobić , wychodzę gorzej niż w lustrze sie widze.Ubieram sie na to na co mnie stać. Niewiem co robić. Maluje zazwyczaj tylko rzęsy, kreski nie zrobie bo jest masakra i wyglądam jeszcze gorzej. Po prostu szczur bez usmiechu bo jest brzydki, z wydłurzoną gębą. Wymienie wam moje problemy:
- opadające powieki i jedna bardzie przykrywa oko przez co wydaje się mniejsze - dolna warga większa od górnej (wygląda jak spuchnieta) - piegi - trądzik i blizny po nim - skóre mam jak 40 letnia kobieta bardzo zniszczoną - krzywe zęby ( aparat za drogi) - i włosy strasznie puszące się i ani proste ani kręcone To są te największe problemy. Masakra niewiem co o tym pomyślicie . Moje życie nie ma sensu. Do tego jeszcze jestem nieśmiała. Kolezanki mi mówią że jestem ładna ale wydaje mi się że to tylko pocieszanie. Jak tu żyć? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem brzydka
przyłóż się do nauki, znajdź dobra pracę i zrób sobie operacje plastyczną.
też mam dolną wargę większą od górnej. Nie odbieram tego jako wady. Piegi nie świadczą o urodzie lub jej braku. Krzywe zęby i cera - to jest do naprawy. Z zębami poczekasz do wypłaty, o cere mozna zadbac już teraz bez jakiś kosmicznych pieniędzy, tylko trzeba chcieć. Włosy - na razie zostaw, podrośniesz, to znajdziesz dobrego fryzjera. Tak więc głownym twoim celem niech będzie super ekstra praca, która da ci kasę na zmiany.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2016-01-01 o 23:30 |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
jak powyzej.
zabierz sie za nauke,znajdz dobra prace bedzie cie stac na dobre kosmetyki fryzjera i zabiegi kosmetyczne |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Wiadomo, że z dużą ilością pieniędzy jest łatwiej, ale na pewno już teraz można wiele zmienić. Mankamenty skóry można zakryć makijażem, podobnie są specjalne makijaże dla opadającej powieki. Do tego fajna fryzura, inny styl ubierania i od razu nabierzesz pewności siebie i poczujesz się lepiej. Jest mnóstwo niezbyt urodziwych dziewczyn, które kogoś mają. Bardzo dużo zależy od pewności siebie. Zbliża się weekend, zrób sobie domowe spa - kąpiel, maseczki, jakiś peeling, pójdź do fryzjera, na zakupy (chociażby do ciucholandu), jakieś promocje na kosmetyki makijażowe też na pewno się znajdą.
|
|
|
|
|
#5 |
|
uparta chmura
|
Koniecznie zajrzyj na dział metamorfoz, dziewczyny tam fachowo doradzą jak zadbać o urodę a przede wszystkim podpowiedzą w wyborze fryzury, makijażu itp
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
1. Oczy - makijaż
2. Górna warga większa wcale nie znaczy, ze ma sie brzydsze usta 3. Piegi są ładne 4. Zacznij to leczyć. Tez mam trądzik i przez większość czasu mam stan ok, Ale wiem co to znaczy wstyd w tym względzie. I nie używam drogich, przepisanych rzeczy. 5. No to nie wiem, musiałabym zobaczyć. Większość 40 letnich kobiet jakie znam ma ładna skore :p 6. Tez znam ten ból i z tym nic nie zrobisz. Ja dopiero teraz będę zakładać bo wcześniej nie było mnie tez stać. Ale przeżyłam wiele lat z brzydkimi zębami i jakoś nie znajduje tego jako coś skrajnie strasznego. 7. O włosy można zadbac tak, żeby były piękne. Każde
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
Był już jakiś czas temu podobny temat, gdzie autorka narzekała na wygląd, m.in. skórę i włosy. I schemat odpowiedzi w temacie identyczny: zawsze wizażanki zwracały uwagę na kosmetyki.
Ja jako facet o nich na pewno pojęcie mam mniejsze, za to podobnie jak i wtedy, tak i teraz zwrócę uwagę na dietę. Jeśli odżywiasz się źle (jedzenie niskiej jakości, niezdrowe, fast foody, napoje gazowane, kawa, papierosy, dużo słodkiego) = nie dziw się efektom. Nie mówię, że u Ciebie tak jest (bo i nie wiem jak jest), ale to jest często przyczyna. Jesteś tym co jesz, wiele w tym prawdy. Powieki sam nie mam idealnych, przy zdjęciach jedno oko wygląda jak przymrużone. Ogólnie nie jest to problemem. Piegi też mam, często dodają uroku ![]() Blizny po trądziku - trudna sprawa, ale miałem koleżankę na studiach, która też borykała się z tym problemem. Pamiętam, że stosowała jakieś silne środki, coś takiego, że chyba nawet ją twarz piekła, ale to była jakaś dłuższa terapia. Po jakimś czasie widziałem poprawę. Następnie nie widziałem jej już dawno, ale jak zobaczyłem niedawno jej zdjęcie na fb...jest chyba jeszcze lepiej. Czyli da się to wyprostować. Na zębach nie oszczędzaj nigdy. Od aparatu zacznij to na pewno. |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Wyrośniesz z tego. Z brzydkiego kaczątka zmienisz się w pięknego łabędzia.
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Nie każdy będzie ładny. Natura rozdziela równo. Muszą być piękni, przeciętni i brzydcy. Trafiłaś do ostatniej grupy. Teraz musisz to zaakceptować. Najwidoczniej masz od życia inne zadania i cele, aniżeli wchodzenie w związki i bycie szczęśliwą z kimś. Postaraj się z tym pogodzić, być szczęśliwa sama ze sobą. Nie porównuj się do nikogo, to bez sensu, zawsze znajdzie się ktoś lepszy od Ciebie, a to Cię niepotrzebnie zdołuje.
Ja mam niestandardowe wymiary, rysy twarzy i sylwetkę, do tego chore plecy, nikt się mną nie interesuje erotycznie od zawsze. Zaakceptowałam to, że mam w życiu co innego do roboty, niż podobanie się komuś i uprawianie seksu oraz wchodzenie w związki. Realizuję się w tych rzeczach i jest pięknie. Każdy ma swoją jasną, super stronę. Niekoniecznie jest to wygląd. Znajdź ją i ciesz się nią
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
To, że masz jakieś nieleczone problemy psychologiczne nie oznacza,. że twoje poglądy mają jakikolwiek sens i warto się nimi dzielić na forum.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2016-01-02 o 12:35 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też piękna nie jestem, typowo przeciętna. Na wstępie mogę doradzić, żeby dbać o siebie. Ja najgorsze doły łapię w dni, kiedy byle jak ubrana i nieogarnięta chodzę po domu, bo i tak nigdzie nie wychodzę i mam w planach tylko sprzątanie lub naukę do egzaminów. A jak ładnie się ubiorę, umaluję, uczeszę to od razu przyjemniej mi na siebie patrzeć. Także dbaj o siebie dla siebie samej. Co do trądziku to również mam, może nie jakiś ogromny, ale jednak. Mnie gubi to, że gdy widzę jakiegoś pryszcza, to go wyciskam. Odkąd staram się nad tym panować i dbam o skórę odpowiednią pielęgnacją to jest lepiej. A koleżanka używa leku Izotek. Może zapytaj o niego swojego lekarza, wiem, że podczas kuracji i kilka miesięcy po niej nie można przebywać na słońcu, ale podobno naprawdę działa. Włosy też mam falowane i puszące i bez żadnego układania wyglądają tragicznie. Świetnie sprawdziły się termoloki, za swoje zapłaciłam 120 zł a włosy są po nich piękne, sprawdziły się kiedy miałam krótsze i teraz, kiedy są długie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
A jakie masz zalety? jestes szczupla? moze ladne paznokcie , usta ?piersi, talia, nogi?
Kazdy ma zalety, ladnie sie ubieraj , podkreslaj atuty.Nawet w sklepach z uzywana odzieza mozna ladnie sie ubrac jak nie masz kaski. Wlosy, cera i zeby to sa rzeczy do zmiany. Musisz miec sporo kaski, aparat jest drogi, na tradzik izotek koszt jakis 700 zl., plus dobre zabiegi na blizny? malujesz sie ? moze warto zaczac? dobre podklady bardzo poprawiaja wizualnie cere. A wlosy? fryzier ? kosmetyki? teraz wlosy to zaden problem, ludzie przedluzaja, robia keratynowe prostowanie, jesli sa zniszczone warto je sciac od nowa zapuscic , bo kosmetyki sa by zapobiegac a nie leczyc. Jedynie uszukaja wizualnie oko ![]() Nie ma ludzi brzydkich sa zaniedbani. Szczegolnie, ze widzialam wsrod znajomych duzo metamorfoz Edytowane przez gumka24 Czas edycji: 2016-01-02 o 13:39 |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ile masz lat? Wydaje mi się autorko, że jesteś bardzo młoda i za dużą wagę być może po przykladasz do swojego i innych wyglądu?
Piszesz,że nie usmiechasz się, bo masz brzydkie zęby, więc zacznij to robić ;-) każdy zauważa, że jesteś ponura,a to, że masz brzydkie zęby zauważy naprawdę mniejszość,ludzie nie zwracają aż tak uwagi na szczegóły, patrzą i widza smutną, pewnie pogarbioną dziewczynę i wybierają tę weselszą,to logiczne, na uśmiechnięte osoby milej się patrzy, weź to pod uwagę Większość z tego, co wymieniłaś to nie problem, piegi wiele osób uważa za urocze, trądzik ma dużo ludzi,postaraj się go zaleczyc, być może kup kryjący podkład, mogę Ci polecić kilka. O włosy zadbaj - kup odzywke i używaj jej po każdym myciu, czesz je na mokro i traktuje delikatnie. Lekko wilgotne zawijaj w koczka,to po wysuszeniu będą ladnie pofalowane i bardziej gładkie. Skórę nawilżaj,może zacznij ćwiczyć, pływać. Zęby myj i uśmiechaj się ;-) warga większa to nie problem! Jakie masz zalety? Wysłane z tapatalk Edytowane przez solll01 Czas edycji: 2016-01-02 o 15:23 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
Napisałam dziewczynie, aby się wzięła za coś, może za siebie, zajęła się czymś, co da jej satysfakcję, a nie ciągle użalała nad sobą i swoją brzydotę stawiała jako największy życiowy problem. Ludzie mają ogromne tragedie w życiu i ciągną to wszystko dalej, a nie z nudów przychodzą na fora i pytają co robić, bo miałam genetycznego pecha i nie podobam się nikomu. Sama wiem jak to jest i jeśli się tego nie zaakceptuje, to dopiero wyjdą problemy psychologiczne.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Sa...ale wiekszosc brzydkich ma potencjal, bo sa zeszpeceni..wlosami, cera, waga, krzywymi zebami.Czyms co da sie zmienic. Oczywiscie sa oosby brzydkie, ktorym to nie wystarczy potrzebuja operacji plastycznych, bo schudnac i sie umalowac nie wystarczy.
Zalezy czym dla kogo jest brzydota? w zyciu naprawde nieladnych ludzi duzo nie widzialam, aczkolwiek zdarzaja sie osoby , ktore wymagaja duzo pracy i duzych nakladow finansowych zeby wygladac chociaz przecietnie.I miss nie zostana nigdy,bo rysy twarzy nie te. Pomine fakt, ze czasem ktos czuje sie brzydki, a potem okazuje sie ze przesadzal , ze ten tradzik to dwie krosty, wlosy jak wlosy, a wielki kompleks przez wiekszosc jest niezauwazalny.Czasem mi sie wydaje ze ladne dziewczyny maja wiecej kompleksow niz te 'brzydule', nadrabiajace pewnoscia siebie. Znam pare przecietnych kobiet, ktore mysla ze sa cudownie piekne bo sie wystroja markowo . A takie naprawde ladne z kompleksami. Edytowane przez gumka24 Czas edycji: 2016-01-02 o 17:02 |
|
|
|
|
#18 |
|
art at its finest.
|
Od kiedy wygląd w takim stopniu decyduje o życiu? Nie masz koleżanek? Kolegów? Przyjaciół? Jeśli jesteś miła i dobra, to co kogo obchodzi, jak wyglądasz?
Zadawałam sobie to pytanie od naprawdę dawna, bo też uważałam się za brzydką, aż w końcu zaczęłam pracować nad swoim charakterem. I z czasem jak zaczęłam podobać się sobie wewnętrznie i z zachowania, przestałam dostrzegać aż tyle wad w moim wyglądzie. Też jestem zazdrosna o inne dziewczyny, no ale co z tym zrobię? Ich wyglądu nie zmienię, a ja wyglądam tak, jak wyglądam, i tyle - trudno. Mogę co najwyżej się pomalować, żeby mniej odstraszać. I też wcale nie lubię ostrego makijażu, więc wiele się nie zmieni. Ale co jak co - piegi uważam za ogromny plus i sama bym bardzo chciała je mieć. Ile masz lat? Trądzik jest czymś całkowicie normalnym w pewnym wieku, tak samo jak pojedyncze pryszcze, które pojawiają się przez całe życie. Na skórę i włosy jest mnóstwo preparatów, wystarczy spytać w dobrej drogerii, ewentualnie aptece - a jeśli Cię nie stać, to są miliony domowych sposobów, wystarczy poszukać. Naprawdę nie ma sensu wmawiać sobie, że jest się brzydkim, bo dla mnie 4/7 rzeczy, które wymieniłaś, wcale nie świadczą o brzydocie. Każdy ma inny gust i każdy będzie uważał Cię za inną - jedni za brzydką, inni za ładną, inni za przeciętną. To, że "nikt nie zwraca na Ciebie uwagi", to kwestia podejścia i zachowania, i stylu bycia. I oczywiście, że byłabyś bardziej pewna siebie, gdybyś podobała się sobie fizycznie, ale bądź przez chwilę realistką - co rzeczywiście możesz zrobić? Postój sobie przed lustrem i zobacz, w jakiej fryzurze Ci najlepiej, w jakim makijażu, w jakich ciuchach, i tego się trzymaj. Bo jeśli nie stać Cię na nic innego albo nie masz czasu na większe odpicowanie się, albo cokolwiek innego - to korzystasz z tego, co masz.
मेरे भारत में, सब कुछ सुन्दर है þú ert engillinn efst á trénu mínu Edytowane przez letitiah Czas edycji: 2016-01-02 o 17:30 |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Zalety? Jakoś do tej pory nie znalazłam . Niewiem czy ja już tak mam czy jest tak naprawdę ale we mnie nie ma nic ładnego. Np: moje nogi są umięśnione i krzywe
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Próbuję sobie Ciebie wyobrazić i wiesz co? Opis nie oddaje wszystkiego i tak na prawdę możesz być ładną dziewczyną więc ciężko tak dyskutować.
Chociaż w sumie chodzi o to byś sama się dobrze czuła w swojej skórze. |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
kolezanki mają inne oceny twojej osoby.
Tobie po prostu wygodniej wierzyć, że jesteś brzydka, bo to (w twoim mniemaniu) zwalnia cię z obowiązku dbania o siebie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
To jest raczej niemożliwe. Ile masz lat? Pieniądze mogą naprawdę wiele zmienić - będzie Cię wtedy stać na nowe zęby, kosmetyczkę, dobrego fryzjera, ciuchy dobrane do figury (można iść na zakupy ze stylistką), naukę makijażu. Jest sporo bardzo przeciętnych kobiet, które są zwyczajnie 'zrobione' i dzięki temu robią się wizualnie atrakcyjne. Z urodą żyje się łatwiej, ale jej brak to nie koniec świata - naprawdę dużo da się naprawić. Ważniejsze jest to, co ma się w głowie - frazes, ale prawdziwy, bo głową możesz zarobić na poprawę wizerunku.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
art at its finest.
|
Ale przestańcie jej mówić o pieniądzach - nie ma i tyle. Skup się na tym, co masz, przestań marzyć "a co by było, gdybym miała pieniądze/więcej czasu/lepszą samoocenę", bo to Ci nic nie da i doskonale o tym wiesz. Nie masz i koniec, kropka, punto, finito, nada más. Więc jeśli naprawdę chcesz coś zmienić, to zmieniaj to, na co masz wpływ, korzystając z tego, do czego masz dostęp. Marzenie "ach, gdyby tylko mnie było stać na operację plastyczną" nie da Ci pieniędzy na operację plastyczną.
Cytat:
a) zapomnisz o domniemanej brzydocie zewnętrznej, b) podwyższysz sobie samoocenę, więc Twój wygląd będzie Ci mniej przeszkadzał, c) zmienisz się również zewnętrznie. Ja bym chciała mieć umięśnione nogi - wolałabyś mieć grube i całe w tłuszczu, tak że nie byłoby Ci widać kolan?
|
|
|
#25 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyżej - odpowiedni makijaż korygujący drobne nierówności. Red Lipstick Monster chyba miała taki dokładnie film. piegi są piękne! odpowiednia pielęgnacja. przewertuj wizaż, jest tu masa wątków i porad, jak poradzić sobie z trądzikiem i z bliznami, nie wydając fortuny. to zacznij o nią dbać. zacznij odkładać na niego pieniądze. możesz też wybielić w domu zęby, jeśli ich kolor nie jest zadowalający. masz niewydobyty skręt z wysokoporowatych włosów. poczytaj wątki włosomaniaczek, polecą Ci, co zrobić (znów: za niewielkie pieniądze), by włosy ładnie się układały. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Z tymi nogami to wolałabym mieć szczupłe i bez mięsni i proste
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Nie wolałabym mieć nogi szczupłe bez mięśni aby zakładając nogę na nogę nie robiła się bardzo gruba tylko taka jak jest i żeby po prostu te moje nogi były proste |
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
a ile masz lat?
|
|
|
|
|
#28 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ile masz lat, bo brzmisz na 16?
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Ile masz lat, bo brzmisz na 16?