Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 20:01   #1861
kanwa
Zakorzenienie

Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
W Magnolii zrobili dział ciążowy?
Kurde jak ja byłam to nie było. Świnie jedne

Karmie mieszanie. Zmieniłam tylko mleko ba bebilon zwykły i na razie jest wszystko ok

My chyba będziemy mieć 1 zęba...

Nie pamiętam, ale moj mąż teraz robił swojskie wędliny i kiełbaski.

Przechodzę na ta dietę ale jestem przerażona bo nie wiem co mam jeść. :/

Kciuki kciuki

Czekamy na wieści

Kanwa od ciebie tak samo
No jest a kiedy go zrobili to nie wiem
Jest zaraz przy ciuszkach dla dzieci Super ekstra wyboru nie ma ale zawsze coś

Dam znać po wizycie napewno.

U mnie coś wszystkich opętało i od świąt nagle zaczęli nas odwiedzać.Co chwilę jak nie teściowa wpadnie z teściem niespodziewanie to koledzy sobie coś o nas przypomnieli.Teraz ledwo się obudziłam (zasnęłam gdzieś o 18 a teraz się obudziłam) już kolega dzwoni do Tż czy może wpaść.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 20:18   #1862
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
No jest a kiedy go zrobili to nie wiem
Jest zaraz przy ciuszkach dla dzieci Super ekstra wyboru nie ma ale zawsze coś

Dam znać po wizycie napewno.

U mnie coś wszystkich opętało i od świąt nagle zaczęli nas odwiedzać.Co chwilę jak nie teściowa wpadnie z teściem niespodziewanie to koledzy sobie coś o nas przypomnieli.Teraz ledwo się obudziłam (zasnęłam gdzieś o 18 a teraz się obudziłam) już kolega dzwoni do Tż czy może wpaść.
Nooo widocznie zrobili jakoś niedawno hehe

Nooo nam dzisiaj znajomi przed chwila jak wracaliśmy od teściów ze mamy do nich przyjechać.
Mówie kurde jest 19.30 ze raczej nie bo musimy małego wykąpać itp.
Stary 2016-01-02, 20:38   #1863
Cos_
Zakorzenienie

Paluszek to ladne amh.
Stary 2016-01-02, 21:09   #1864
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Cali jeszcze mu nie gotowałam i narazie uważam że nie ma sensu on nie zje całego słoiczka w jeden dzień ma to na 1.5dnia ze tak powiem. dziś my dałam jabłuszko z biszkoptem to odruch wymioty miał chyba nie smakowało , ogólnie tak jak pisałam wszystko co łyżeczka jest beeee

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Próbuj podawać kaszkę i słoiczki łyżeczką nawet jak nie chce. Może z czasem zechce, bo tak tylko z butli to też średnio. Chociaż wiem, jak to musi wyglądać u Was. To samo co u nas z butlą. Płacz i koniec.
To jak podajesz owoce, warzywa ?Ze słoiczków do butli ?
Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Ech.. Mariola Domin byl super grzeczny jak byl taki jak Czarek w porównaniu do teraz. Jednego dnia sie schrzanilo Nie wiem, czy to zęby. Mam nadzieję, ze Czarek juz zostanie super grzeczny. Dominik nauczył sie doslownie wrzeszczec i krzyczec.

Niestety teraz rozumiem Fione doskonale. Moje dziecko juz nie umie pic z butelki za nic w swiecie. Brokul chyba gerber taki maly sloik 80.
A dajesz coś do picia ?
Od 6 m-ca są niekapki to mam zamiar kupić. Może z tego nauczy się pić
Fajnie jak dziecko nie toleruje butli co nie ?
Ja mam cały czas wrażenie, że Lence wychodzą zęby, bo jest rozdrażniona i cały czas musi mieć coś w buzi.
Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Fiona u nas skonczony 3 miesiac byl przelomem. Maly lezy i sam gada do siebie. Zostawiam go w lezaczku i mu to pasuje
Chce samemu robic i mam nadzieje ze mi sie to uda
Pod koniec stycznia bedzie pierwsze szamanko
Od czego zaczac? Myslalam aby dac mu jako pierwsza kaszke tylko czy dobrze?

Zaraz beda zdjecia.

Paluszku to juz za chwile
Zaczęłam od warzyw.Kasza póżniej.
Zastanów się jeszcze czy warto robić samemu, bo na początku maluszek je bardzo małe ilości. Druga sprawa w słoiczkach jest konsystencja odpowiednia do wieku.
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53978539]Ciekawe jak Aleks będzie patrzył na butelkę za jakiś czas skoro teraz dostaje tylko cyca. Wcześniej z butelką nie było problemu, a teraz nie ma po prostu takiej potrzeby...

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Ściągaj swoje raz na 2-3 dni i podaj w butli żeby nie zapomniał, jak z niej pić.
Cytat:

Karmie mieszanie. Zmieniłam tylko mleko ba bebilon zwykły i na razie jest wszystko ok

My chyba będziemy mieć 1 zęba...

Przechodzę na ta dietę ale jestem przerażona bo nie wiem co mam jeść. :/
1 ząbek ? Wow szybko. Przebił się ?

Przez pierwszy miesiąc nie jadłam też jajek i mąki pszennej żeby było zabawnie

Z mięs drób, indyk i królik. Reszty mięs niet Żadnych wędlin, parówek, kiełbas. Można kasze, ryż, ziemniaki. Większość warzyw. Z owoców jadłam jabłka, banany. Wafle ryżowe, dżem jagodowy. Z czasem odkryłam, że jest spory wybór artykułów bez mleka krowiego w sklepach ze zdrową żywnością. Nawet kisiel zawiera śladowe ilości mleka jakby ktoś nie wiedział. Ostatni alergolog u którego byłam powiedział, że te śladowe ilości nie powinny przenikać do mleka i można je jeść.

Kiss jeżeli Filip pije zwykły bebilon i nic mu nie jest, to nie ma uczulenia na mleko krowie, więc po co przechodzić na dietę ? Nawet nie wiesz, jak ciężko na niej wytrzymać.

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2016-01-02 o 21:18
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 22:34   #1865
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Fiona myślałam o tym ściąganiu. Ale zwyczajnie mi się nie chce myć później laktator, butelkę, pamiętać, żeby przed butelką i tak podać cyca, z kp mam wygodę, wyciągam cyca, wsadzam do paszczy i spokój

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 23:19   #1866
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo widocznie zrobili jakoś niedawno hehe

Nooo nam dzisiaj znajomi przed chwila jak wracaliśmy od teściów ze mamy do nich przyjechać.
Mówie kurde jest 19.30 ze raczej nie bo musimy małego wykąpać itp.
No Wy z maleńkim dzieckiem to już wogóle do kogoś iść niewygodnie.Lepiej jakby Was odwiedzili.
A mam teraz tak że jak ktoś przyjdzie to ja mam takie wzdęcia że szok.Brzuch mi puchnie jak balon.A jak nikogo nie ma to jest ok wszystko.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-02, 23:35   #1867
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Cali jeszcze mu nie gotowałam i narazie uważam że nie ma sensu on nie zje całego słoiczka w jeden dzień ma to na 1.5dnia ze tak powiem. dziś my dałam jabłuszko z biszkoptem to odruch wymioty miał chyba nie smakowało , ogólnie tak jak pisałam wszystko co łyżeczka jest beeee

Ja tez mysle ze mozesz probowac ale na luzie. Tzn.jak nie chce to nie wciskac. Bart np.( ma 10 miesiecy) probuje wszywtkiego chetnie ale czesto w nieduzych ilosciach, po kilka lyzeczek..ale jak widzi ze cos jem to chce probowac. No jak zrobie kalafiorowq to uwielbia i mak wrazenie ze pol litra by nawet wypil/zjadl.
Naprawde polecam Wam ksiazeke " moje dziecko nie chce jesc".nie znam mamy ktora nie stresuje sie zywieniem swojego dziecka ( bo wiekszosc dzieci nawet jak dobrze je to ma okresy buntu) i dobrze miec w glowie poukladane ze dziecko naprawde sie nie zaglodzi. Tylko niektore potrzebuja wiecej czasu by jesc wiecej.
No i jak sie wprowadza za wczesnie to dzieci moga dodatkowo sie buntowac bo nie sa gotowe.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 11:30   #1868
Calineczka 27
Zakorzenienie

Gryzia teraz ci sie wydaje wygodne. Tylko ze nawet wyjscie do fryzjera to jest problem, bo nikt inny poza toba go nie nakarmi. To nie jest nawet smieszne jak dla mnie. Musze znowu nauczyc D. do butli, bo zycie wtedy bylo prostsze.
Fiona chcialam mu dac wodę, ale nie tknie. Musze sprobowac jakis soczek z wodą, zeby to mialo smak i nie z medeli na pewno.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 12:06   #1869
Konto usunięte

Cali wiem, ale mam jeszcze złudzenia, że mojemu dziecku nie zrobi różnicy czy dostanie cyca czy butlę zobaczymy jak bedzie okazja. Póki co zapuszczam trochę włosy, kolor mam swój, więc wizyty u fryzjera nie potrzebuję

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 14:15   #1870
Calineczka 27
Zakorzenienie

No nie wiem. Dla mnie to jest problem, bo do tej pory mialam komfort, ze jak cos sie przedluzy i mnie nie będzie to ktoś mu da jesc. Wody mu nie mogę dac, soku, nic. Z kubeczka lakt czy ze strzykawki to nie robota. Juz widzę męża, jak on sie drze z glodu a on ma go nakarmic kubkiem lakt.

Fiona, jest jeszcze kubek 360. Trzeba by wypróbować
Stary 2016-01-03, 15:56   #1871
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cali jak znajdziesz sposób na butlę to sprzedaj mi go Chociaż ja juz próbowałam chyba wszystkiego i dupa blada.

Gryzia jak pojedziesz do sklepu i będziesz musiała wszędzie wracać na sygnale to przypomną Ci się nasze słowa, że butla to też duża wygoda. Przez 5 m-cy nie mogłam wyjść na dłużej niż godzina. Teraz już nie mam takiego problemu, bo w razie czego mąż da kaszkę czy jakiś słoiczek.

Tak się zastanawiam jak ja bym miała przejść na mm to jak ona by mi to piła i z czego Chyba jestem skazana na samoodstawienie od cyca

Aż zerknęłam co to za kubek 360 . Szkoda, że dopiero od 9 m-ca .

Cali zwykłej wody Lenka też nie wypije. Kupiłam jedną z najtańszych butelek z Nuka i daje jej do zabawy. Wlewam tam troszkę soku( też dla smaku) i resztę wody, a że wszystko wkłada do buzi to i butelka w niej ląduje. Wkłada ją i wykłada co i raz pociągając. Czasami uda się, że wypije 20-30 ml.
Stary 2016-01-03, 17:31   #1872
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Moj się na szczęście przeprosił z piersią i butelka.

Fiona a Enfamil próbowałas dać? Jest tak słodki ze butle na pewno z nim polubi hehe.

Cali hehe juz bym widziała twojego męża. Mina bezcenna

Mąż poszedł na kawę, a potem przeszedł i mówi że w CCC jest wyprzedaż. Pojechali by do najbliższej galerii. Standard nic mi się nie podobało a jak podobało to w lydce się dopiąć nie mogłam...
Za to wróciłam z pepco z 2 bluzami i jedna para spodni dla młodego hehe
Stary 2016-01-03, 17:53   #1873
elinka21
Zakorzenienie

nie no Fiona daje łyżeczka aż takiej tragedii nie ma dziś zjadł coś koło 100ml potrawki z krolikiem a musi się nauczyć jeść też łyżeczka a nie tylko butla i mliko

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 17:55   #1874
Calineczka 27
Zakorzenienie

Fiona, sierpniowki daja juz z niekapka albo tego 360.
Dalam mu wody z sokiem w taki sposob, ze naciskalam smoczek od butelki i samo leciało. W innym razie on gryzie butelke zamiast ssac.
Fiona swiete slowa. Trzeba na to spojrzec w perspektywie kilku miesiecy. Czlowiek sie nie ruszy dluzej niz 2 godziny i to maks.
Stary 2016-01-03, 18:01   #1875
Konto usunięte

No ja na razie sobie nie wyobrażam się gdziekolwiek ruszyć bez małego. Jak mąż w pracy to z teściową go na pewno nie zostawię - dzisiaj mi kaszlała nad dzieckiem i nawet ust nie zasłoniła więc nie mam też problemu dawania butli. Z czasem pewnie wspomnę Wasze słowa. Póki co sytuacja wymusza ściąganie mleka z prawej piersi, bo mały zrobił mi na sutku odcisk i boli jak on ssie. Także lewą on będzie opróżniał, prawą laktator i dostanie butlę. Nie wiem tylko jak to robić, żeby mi się nawał nie zrobił znowu w tej piersi, bo za dużo ściągnęłam :/ tylko do ulgi ciągnąć? Czy opróżniać tą pierś? Czy tak pół na pół? Ehh te dylematy :/

Stary 2016-01-03, 18:16   #1876
Calineczka 27
Zakorzenienie

Gryzia, moja tesciowa jedzie na 10 dni do takiego jakby sanatorium! Obie odpoczniemy :-D
Wczoraj oglądalismy zdjęcia z narodzin D. Tesc powiedzial: tak sie martwilas, ze nie przybiera, a zobacz jak sie zmienil. A tesciowa: no jak ona nic nie jadla to jak mial przybierac...
Na obiedzie slysze tylko: no wloz sobie tych ziemniakow, czemu nie polewasz tluszczykiem. Grrr. Kur... Nie jem takich rzeczy, a ich zdaniem sie glodze i dziecko tez. Poza tym nie lubie bardzo jak caluje Dominika po rekach albo mowi do niego dziwnym jezykiem np. A co robilem? Co zjadlem? Co to za czas przeszly?
Tyle razy juz mówilam, ze on nie moze spac po poludniu i wieczorem bo potem wstaje w nocy, ale nie przetlumaczy sie.

Edytowane przez Calineczka 27
Czas edycji: 2016-01-03 o 18:18
Stary 2016-01-03, 18:46   #1877
Konto usunięte

Moja może pojedzie na podkarpacie na jakieś 4-6 tygodni...

Stary 2016-01-03, 20:18   #1878
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Moj się na szczęście przeprosił z piersią i butelka.

Fiona a Enfamil próbowałas dać? Jest tak słodki ze butle na pewno z nim polubi hehe.

Cali hehe juz bym widziała twojego męża. Mina bezcenna

Mąż poszedł na kawę, a potem przeszedł i mówi że w CCC jest wyprzedaż. Pojechali by do najbliższej galerii. Standard nic mi się nie podobało a jak podobało to w lydce się dopiąć nie mogłam...
Za to wróciłam z pepco z 2 bluzami i jedna para spodni dla młodego hehe
Po enfamilu bolał ją brzuszek.
Kiss ona nawet soku jabłkowo-malinowego nie chciała wypić z butli, a jest bardzo słodki. Mojego mleka też nie wypije z butli.

Typowa matka z Ciebie. Zamiast dla siebie kupujesz dla dziecka

Cytat:
Fiona, sierpniowki daja juz z niekapka albo tego 360.
Dalam mu wody z sokiem w taki sposob, ze naciskalam smoczek od butelki i samo leciało. W innym razie on gryzie butelke zamiast ssac.
Fiona swiete slowa. Trzeba na to spojrzec w perspektywie kilku miesiecy. Czlowiek sie nie ruszy dluzej niz 2 godziny i to maks.
Jakbym czytała o Lence Ona tak samo się zachowuje. Tak samo naciskałam smoka, aby zachęcić do ssania. Na nią nic nie działa. Spróbuj jeszcze z daniem butli do niby zabawy. Może będzie wkładał ją sobie do buzi i po troszku sam pił. Koniecznie załóż śliniak, bo będzie mokry
Cytat:
Gryzia, moja tesciowa jedzie na 10 dni do takiego jakby sanatorium! Obie odpoczniemy :-D
Wczoraj oglądalismy zdjęcia z narodzin D. Tesc powiedzial: tak sie martwilas, ze nie przybiera, a zobacz jak sie zmienil. A tesciowa: no jak ona nic nie jadla to jak mial przybierac...
Na obiedzie slysze tylko: no wloz sobie tych ziemniakow, czemu nie polewasz tluszczykiem. Grrr. Kur... Nie jem takich rzeczy, a ich zdaniem sie glodze i dziecko tez. Poza tym nie lubie bardzo jak caluje Dominika po rekach albo mowi do niego dziwnym jezykiem np. A co robilem? Co zjadlem? Co to za czas przeszly?
Tyle razy juz mówilam, ze on nie moze spac po poludniu i wieczorem bo potem wstaje w nocy, ale nie przetlumaczy sie.
Starsze pokolenie ma takie dziwne rozumowanie. U mnie w rodzinie się śmieją, że ja chudnę, ale za to Lenka tyje
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53989587]Moja może pojedzie na podkarpacie na jakieś 4-6 tygodni...

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

O kurde, ale byście mieli fajnie....
Stary 2016-01-03, 21:50   #1879
Calineczka 27
Zakorzenienie

Wlalam mu do butelki, gdzie az kapalo. Gryzl ja, wypychal, puszczal bańki, memlal sobie i jak przypadkiem cos splynelo to polknal.
Chyba mamy jakis skok. Ech...
Stary 2016-01-03, 23:16   #1880
Konto usunięte

Aleksowi butla nie robi żadnej różnicy, je tak samo czy z cyca czy z flaszki. Ja to moje dziecko w jakiejś promocji dostałam teściowa jakby pojechała to byśmy spokojnie mogli sobie pozapraszać znajomych do małego w odwiedziny. A tak to owszem, możemy, ale ona będzie siedzieć w kuchni i słuchać co się dzieje
Znowu się z nią spięłam dzisiaj. Bo dziecku musi być ciepło... Nie rozumie, że jak jest chłodniej to lepiej, ma być ciepło i koniec. I w nosie ma moje zdanie na ten temat. Bo ja przecież gówno wiem, a ona 6 dzieci wychowała. I to nic, że 30 lat temu, przecież teraz jest tak samo i to samo się zaleca...

Stary 2016-01-04, 01:45   #1881
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem. Dla mnie to jest problem, bo do tej pory mialam komfort, ze jak cos sie przedluzy i mnie nie będzie to ktoś mu da jesc. Wody mu nie mogę dac, soku, nic. Z kubeczka lakt czy ze strzykawki to nie robota. Juz widzę męża, jak on sie drze z glodu a on ma go nakarmic kubkiem lakt.

Fiona, jest jeszcze kubek 360. Trzeba by wypróbować
Ale z drugiej str.to juz niedlugo. Bo niedlugo jak cie nie bedzie to zamoast mlek bedzie mozna podsc kaszke czy cos innego.
Choc oczywiscie rozumiem chec naucze i butli

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Cali jak znajdziesz sposób na butlę to sprzedaj mi go Chociaż ja juz próbowałam chyba wszystkiego i dupa blada.

Gryzia jak pojedziesz do sklepu i będziesz musiała wszędzie wracać na sygnale to przypomną Ci się nasze słowa, że butla to też duża wygoda. Przez 5 m-cy nie mogłam wyjść na dłużej niż godzina. Teraz już nie mam takiego problemu, bo w razie czego mąż da kaszkę czy jakiś słoiczek.

Tak się zastanawiam jak ja bym miała przejść na mm to jak ona by mi to piła i z czego Chyba jestem skazana na samoodstawienie od cyca

Aż zerknęłam co to za kubek 360 . Szkoda, że dopiero od 9 m-ca .

Cali zwykłej wody Lenka też nie wypije. Kupiłam jedną z najtańszych butelek z Nuka i daje jej do zabawy. Wlewam tam troszkę soku( też dla smaku) i resztę wody, a że wszystko wkłada do buzi to i butelka w niej ląduje. Wkłada ją i wykłada co i raz pociągając. Czasami uda się, że wypije 20-30 ml.
Nie sugeruj sie kompletnie etykietkami. Na bidonach napisane jest ze od roku czy jakos tak a Bart pije odkad mial pol roku. Sa tzw.doidy cup moim zdaniem bardziej problematyczne niz lovi 360 a ludzie tez podaja polroczniakom. Wiec jesli masz ochote sprobowac to prpbuj juz. Naprawde mozna spokojnie olac wzzelkie etykiety

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 03:37   #1882
Konto usunięte

U mnie znowu produkcja mleka na maxa. Kolejny nawał chyba idzie. Mały zjadł z lewej piersi i dalej twarda, w 3 minuty ściągnęłam 20ml. W prawej 40ml w 5 minut, bo dalej sutek w kiepskim stanie, chociaż się poprawia już powoli. W butelce mam 70ml, w lodówce 60ml. Do rana jeszcze jedno odciąganie i nie wiem czy Aleks opróżni butelkę, bo teraz zjadł tylko pierś.

Stary 2016-01-04, 07:39   #1883
Cos_
Zakorzenienie

Gryzia to faktycznie mleczarnia
Stary 2016-01-04, 08:17   #1884
fiona27
Zakorzenienie

gryzia ja też miałam sporo nawałów i mam do tej pory. Ile razy ja mleko wylewałam... możesz kupić woreczki i zamrażać.
Z tą promocją dałaś
Szkoda, że u mnie jej nie było

Cali ja mam butelkę gdzie dziurka jest nie na czubku tylko od góry i nie rozlewa aż tak picia na prawo i lewo, jak się nią bawi .

Moje dziecko oszalało . Chce patrzeć na tv razem z braciszkiem

Gdzie wszystkie uciekły ?

Buu, mariolka halloooo

Magi dlatego dziś jadę po niekapek A Twoje dzieciaczki zdrowe ?

Cos a jak dzieciaczki ? Czego nowego się nauczyły? Chcesz więcej dzieci ?

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2016-01-04 o 08:40
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 08:23   #1885
mariolaw_132
Zakorzenienie

Fiona jestem i czytam
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 08:34   #1886
Konto usunięte

Mam woreczki. Z nocy i rana mam 140ml a o 4.40 mąż wstał i dał młodemu butlę, bo mi wyrodnej matce się nie chciało dupy ruszyć
Wiesz nie u każdego się może trafić promocja
To sobie Lenka znalazła zajęcie

Mariola a czemu nie piszesz nic?

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Aaaa waga mi wyhamowała - 0.5kg przez ostatni tydzień tylko. Ale nic dziwnego skoro się objadałam sernikiem na zimno

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2016-01-04 o 08:33
Stary 2016-01-04, 08:41   #1887
elinka21
Zakorzenienie

a u nas dziś Szymus kończy 6 miesięcy

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 08:47   #1888
fiona27
Zakorzenienie

Mariolka pisz co u Was, a nie tylko czytasz

Gryzia na początku waga zawsze leci, a póżniej stop. Nie ma tak dobrze

Marcel poszedł do zerówki i jaki spokój w domu Ja to dopiero jestem wyrodna haha.

Elinka jak to zleciało. Dzieci za szybko rosną.
Stary 2016-01-04, 08:48   #1889
mariolaw_132
Zakorzenienie

Gryzia to polecialas z tym sernikiem

Nie wiem co pisac....problemow z kp nie mam, maly toleruje cyca i butle a ostatnio nawet toleruje dodatkowe plyny.

Ale chetnie Was czytam
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 08:52   #1890
fiona27
Zakorzenienie

Teraz pytanie jakiej firmy niekapek .... Ktoś coś podpowie ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości