|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Magda a swiadkowa by Ci nie pomogla?
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
U mnie bez zmian, nie urodzę tak szybko. Dwie koleżanki z sali jutro mają test z oksytocyny a ja nie
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam ja o kogoś to powiedziała że nikogo nie zna
|
|
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widac masz potencjał, w dobrze dobranym dopiero byłby szał ![]() Cytat:
ja tak zrobiłam i się okazało ze fotografka współpracuje z bardzo fajną makijażystką i byłam bardzo z niej zadowolona
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Wiki - mam
nie wspominał też o tym przy omawianiu sesji kiedy mówiłam że będzie mi ktoś potrzebny żeby poprawić makijaż itp.
|
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam 70f/g a teraz 70i
Co do porannego wstawania- to u nas był- ale juz pozniej, jak chłopcy więksi byli i budzili sie o 6 rano to trzeba było wstać... Teraz nam dzieciaczki śpią jeszcze wiec nie ma tego problemu... ZUKEN :/ cierpliwości do tych ludzisk... U nas w odwiedziny przyszła prababcia i takie śliczności nam przyniosła na 68 ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem, a może właściciele sali w której robisz mogliby kogoś polecić? ![]() kamilka, śliczna ta kurteczka z króliczkiem
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
magda warto zapytać, często bez problemu dojeżdżają
kamilka śliczne
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka śliczne
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia dzięki za info
i cieszę się, że laktator się sprawdza, bo mam ten sam
|
|
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
lune gratulacje!!!
magda tak jak już tu ktoś pisał napewno musisz umówić się na jakieś próby makijażowe. ja przed ślubem byłam u dwóch kosmetyczek - jedna polecana przez koleżankę a drugą znalazłam w necie i miała piękne portfolio. no i okazało się że oba makijaże były tak beznadziejnie wykonane że po 2-3 godz już nic na twarzy nie miałam... wyszło na to że sama się pomalowałam i wiedziałam przynajmniej że mam dobrze pozakrywane sińce pod oczami i syfki
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Próbny na pewno chcę
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ja podkładów ani nic nie potrzebuje w sumie... Korektor wystarczy a jak już będzie ciepło to nawet opalona lekko na buzi będę więc wystarczy tylko oko mi trzeba pomalować
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
magda a jakiejś koleżanki nie masz co się hobbystycznie makijażem zajmuje?
|
|
|
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
aha i jak chcesz paznokcie robić żel czy hybrydy to też polecam sprawdzić dużo wcześniej, bo ja się nacięłam :/ robiłam żele na ostatnią chwile u dziewczyny znalezionej na fb (bo też niby ładne zdjęcia miała ale chyba nie swoje) i byłam zawiedziona. niedosyć że krzywe to jeszcze jakieś grube wyszły, a już nie było jak poprawić..
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, sliczna kurteczka!
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka śliczne
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Magda a na buzie nie chcesz nic nakładać? W sumie to cała noc i dużo zdjęć Cię czeka i w ogóle... Nawet jak masz ładną cerę to myślę, że jakiś lekki podkład by się przydał
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Lune gratulacje ! Daj znać jak się czujecie
![]() Kamilka ma prababcia gust. Śliczne ciuszki. Magda zajrzyj na fora ślubne w swoim regionie. A myślę że dobra baza i podkład na ślub to postawa nawet jak masz Cerę jak z bajki, bo niestety ale flesz aparatu i kamera nie ma litości i wszystko widać. Do tego utrwalacz w sprayu. Baza na powieki żeby cień nie spłynął itp. Warto poszukać i zrobić próbny. Ja robiłam fryzurę i makijaż w jednym salonie kosmetycznym do którego sama jechałam. 40km to nie dużo żebyś sama jechała rano. I tak jak MałaMi pisze ,warto sprawdzić kogoś od paznokci. Tez Poszłam zrobić żel na własnej płytce, tak Zwlekałam z decyzją że zostały mi tylko nie znane kosmetyczki. ..i tak mi zrobiła że w dzień ślubu mi strzelił żel na kciuku. .. jeszcze prawej ręki na którą się zakłada obrączkę więc widać to na zdjęciach. ..
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-01-02 o 21:38 |
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, jeśli się planuje kogoś od paznokci, to również warto wcześniej sprawdzić. Ja się wybrałam z miesiąc przed ślubem do polecanego salonu. Chciałam żele na własnej płytce. Wyszłam wściekła. Na szczęście ubłagałam inną kosmetyczke by mnie jak najszybciej przyjęła i ta już mi zrobiła ślubne też.
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Prababcia zawsze super ekstra ciuch dzieciakom przyniesie... Chłopcom tez na urodziny przynosimy ciuch. Jeden ale konkretny... Uwielbiam ja za to
Bo niestety tych co przynoszą takie gorszej jakoś i zeczy które po kilku praniach nadają sie tylko do koszenia trawnika jest wiecej. Wiem okropna jestem :p Co do malowania to zawsze sie sama malowałam... Paznokcie tez robie wiec ja z tych samoobsługowych No i Martynka ma jakieś kropki... Mam nadzieje ze potowki a nie uczulenie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy w domu
zrobili mi badanie, ktg i usg, wszystko z malym jest ok! Lekarz chcial mnie zostawic na oddziale bo stwierdzil ze musialby mnie obejrzec ortopeda a bedzie dopiero w poniedzialek bo moze to byc tak jak myslalam rozejscie spojenia lonowego i trzeba by to wykluczyc przed ewentualnym porodem... no ale sie nie zgodzilam, w poniedzialek bede szukac gdzies prywatnie ortopedy po prostu i sie okaze co tam sie dzieje. Chociaz lekarz uspokajal ze wedlug niego te bole sa przez to ze maly ma glowke wyjatkowo nisko. Rozwarcie nadal na 1 cm wiec nic sie nie zapowiada ze siw rozpakuje w najblizszym czasie
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken ufff super, że wszystko okej
No i dobrze, że nie zostałaś na oddziale skoro i tak by nic przez weekend nie zdziałali. Trzymam kciuki, żeby w poniedziałek lekarz nie dopatrzył się niczego niepokojącego
|
|
|
|
#2723 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ta makijazystka to wszystko utrwalila tym sprayem i nie dalam rady za bardzo nic poprawic a nie bylo czasu na zmywanie itdjak ktos nie maluje sie na co dzien to lepiej sie czuje bez tapety i ja to rozumiem Nebula ja mam flanelki od hubiego i z pepco i sa super, nawet po praniu, w pepco ładniejsze wzory jak dla mnie ![]() Cytat:
i wygoda nie do porównaniaCytat:
|
|||
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
młody ma właśnie już chyba 4 lub 5 czkawkę dzisiaj
biedactwoaha i dzwoniłam dziś do przychodni i w czwartek ide znowu do gin i powiem jej ze ma dokładnie sprawdzać co tam z tą pępowiną |
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Zuken dobrze ze przynajmniej wiesz ze z dzidzia jest Oki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Maly oczywiscie na ktg sie rozszalal jak nigdy
a teraz znowu cisza :P
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeli nie chcę Cytat:
Zwłaszcza, że jak bedzie słoneczko to zaraz na buzi mnie złapie brązowo troszku. Myślałam, żeby schować do torebki jakieś papierki matujące i w czasie imprezy się ratować No i co do podkładu to boję się, że rozmażę się strasznie, bo mam tendencję do dotykania buzi czy oczu i zapominam, że mam na nich coś Mam puder matujący jedynie w domu Masakra dziewczyny ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Zuken - dobrze, że z dzidziusiem wszystko w porządku I fajnie, że Cię wypuścili ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- W ogóle apropo kupowania przez kogoś ciuszków. Dostałam od ciotki z 30 ubranek w różnych rozmiarach - i małych 56 i dużych na 86. Wszystko super, fajne, nie porozciągane, zwłaszcza te małe takie polarkowe śliczne. Tylko mam jedno ale. Kupiła buciki. Używane buciki, brudne z przodu i jakieś przetarte i w ogóle ). Poszły do kosza, bo kurcze, ale przecież dziecku dopiero kształtuje się stopa! Masakra
|
||
|
|
|
#2729 |
|
Rozeznanie
|
jak byłam we wtorek w tym tyg na wizycie to powiedziała ze mały ma pępowinę wokół szyi owiniętą ale że mam się nie martwić bo to się szybko może zmienić i że mam obserwować ruchy i zgłosić się do położnej na ktg 2x w tyg. oczywiście położna ma za dużo pracy i ktg tylko raz w tyg więc ide znów na usg, lepiej żeby gin posprawdzała. ale na szybko neta przejrzałam i się okazało że to dosyć częste że dzieciaczki się rodzą z pępowiną wokół szyi i że zaraz jak głowka wychodzi to szybko odwijają albo przecinają. niektóre kobiety to dopiero przy porodzie się dowiadywały że dzieć był owinięty.
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

widac masz potencjał, w dobrze dobranym dopiero byłby szał 
21.06.2014r.

a ta makijazystka to wszystko utrwalila tym sprayem i nie dalam rady za bardzo nic poprawic a nie bylo czasu na zmywanie itd