|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Odkąd mam dziecko nie mogę oglądać/czytać jak jest o krzywdzie dzieci.
Więc włączyłam ten Dom snów i oczywiście się poryczałam. Kiedyś to oglądałam, jak nie byłam jeszcze mamą i nie robił na mnie wrażenia. Tak samo taki horror "Mama". Brrr
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie oglądam żadnych horrorów... nie potrafię... za duży strachulec ze mnie... mam za dużą wyobraźnię i później się boję w nocy, a najgorzej jak muszę do kibelka wstać
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]() a kto pamięta Universe-W taką ciszę jak byłam dzieckiem, to się to śpiewało hahaha
|
|
|
|
|
#2043 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Dzieki ;-)
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Nie taki wcale straszny ten film. Takie tam bojki.
Ide spac! Wczesnie ale trzeba zbierać siły na walkę z ubrankami po weekendzie ![]() Dobrej nocy! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam już wszystko wyprane, poprasowane dzis konczylam choc jeszczd pare dzdczy muszd dokupicwidcie zawsze myślałam że mam zgaga Ale to co dziś czuje to dopiero masakra jest.
A i wyciaglismy dziś w końcu łóżeczko jutro je wyczyszcze z kurzu i tak się zastanawiam czy można prać materac ? Bo jest po siostrzenicy tz i nie wiem bo przy pokrowcu wszyta jest ta gryka. I tak wogole to się zastanawiamy czy może lepiej Nowy kupić. |
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam !!!! ![]() I tez nie oglądam horrorów Bo potem miesiącami nie śpię
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twz w spadku dostalam niezniszcozny
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta fajny brzusio
![]() Mnie też pali zgaga zwłaszcza jak zjem coś słodkiego... My na 1 taniec mieliśmy piosenkę Leonard Cohen Dance Me To The End Of Love
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i generalnie nie lubię brutalnych scen w filmach
|
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No podaj mi rękę U mnie to samo )Durne stare horrory mnie prześladują Kurde dla tż się rozwija przeziębienie ![]() Jux ma katar gorszy niż ja
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny tz jednak sie zarazik:-(
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam wczoraj spokój od zgagi... to teraz mnie pali
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() edit: chociaż on ma lepiej, bo może wszystkie możliwe leki brać masz tam u siebie coś takiego jak teraflu (czy jak tam się to pisze)
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-01-02 o 22:55 |
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz spać idziemy. Marcia Ja.kolo Olsztyna w pl mieszkam
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry w ten mrozny dzien u mnie -17
Mi pomogło zimne mleko, tz przyniósł od teściów z dołu Ale to krowie i teraz z drugiej strony mnie męczy. wyprawilam tz na szkolenie mam nadzieję że wróci przed rozwiązaniem. 😨 śpię dalej dobranoc |
|
|
|
#2057 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wstałam i ja, choc jeszcze nie wiem ile jest stopni. Wczoraj przez cały dzień - 11,dzis podejrzewam jeszcze gorzej. Temat zakupów aptecznych mam ogarnięty, 5 stowek. Zostają zakupy pościeli, rozka, kocykow.do wszystkiego gonie Tż żeby że mną wybierał i potem wiedział co do czego. Od jutra zaczynamy jeszcze remont łazienki i będę musiała latac na górę na kabelek.
|
|
#2058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak miałam po świętach ze zgaga - nie wiedziałam ze moze piec az do tego stopnia na szczęście to był pojedynczy epizod Co do materaca to chyba marciar prała? Ja bym kupiła nowy ale ja mam hopla na tym punkcie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Ja horrorów tez nie oglądam ale thrillery lubię bardzo ![]() W lo pamietam oglądałam horror "Piła" to pozniej tydzien z bratem spałam bo sie sama bałam ;D Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2059 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny ile macie butelek i jakich? MM macie? Nastawiam się na kp, ale na wszelki wypadek kupiliśmy wczoraj 1 butelkę - nawet nie eiem czy odpowiednią... |
||
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
nie chce krakać ale pola jest ostatnio bardzo łaskawa juz chyba z 5 dni wstaje koło 7:30! Jestem tak wyspana ze o 7 sie budze i nie wiem co jest grane ![]() Ale zima dzisiaj. -13 za oknem. Moze to dobrze, wybije zarazki z powietrza. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Ja mam dr Brown ale koniecznie z szeroka szyjka. To jedna z 3 ktore polecał nam doradca laktacyjny i pola je uwielbiała i ja tez. Ja karmiłam kp ale butelki używałam gdzieś od 5 tyg zeby pola moje mleko mogła pic z butli od taty kiedy ja potrzebowałam wyjsć. Butelkę mam jedna wiecej nie kupuje narazie, mam nadzieje ze kp pójdzie gładko jak ostatnio - do 8 miesiaca pola nie miała w ustach innego mleka niz moje ![]() Mm nie kupuje, w razie kryzysu w aptece sie kupi, a mieszkam w dużym mieście wiec w okolicy zawsze jakas ma dyżur ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobryyyy.
Ale mrozik trzaska Co mi z tego skoro zapowiada się kolejny nudny dzień... w dodatku małż z Tusią zaczęli pokasływać. Nici z jutrzejszego szczepienia...Cytat:
Jeśli materac był bardzo mało używany to bym go zostawiła. Ale jeśli sporo i jest odleżany, no to wypadałoby kupić nowy. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
MM kupiłam w Rossku jedną saszetkę Bebilonu 1, tak na wszelki wypadek. Ale Tusia-poza szpitalem- w ogóle nie piła mm przez 13 miesięcy.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-03 o 09:48 |
||
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie szczepienia jutro mieliście miec? Ja dalej nie wiem co z ta ospa zrobic.. W przyszłym tyg spróbuje gruźlicę zaszczepić w koncu, chciałam jesXze meningokoki ale ponoc wyszła jakas nowa szczepionka i w tym wieku juz nie tak efektywna ale nie wiem czy to jakieś ploty czy co Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Czy ktoś sie orientuje jaka jest różnica w bazach pod maxi cosi cabrio fix? Bo sa dwie easyfix i family fix. Chodzi mi głownie o warunki bezpieczeństwa. Drugie pytanie - widziałam jeszcze foteliki pebble z maxi cosi. Czy one maja jakas przewagę nad cabrio fix? Jak ktoś cos wie to dajcie znac ![]() Motyl, czy jak zadam te pytania panu z 8gwiazdek to on odpowiada? Nie orientujesz sie? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
ja jedna 125 ml avent natural z SR, a druga też avent ale classic i 260 ml zamówiłam. Tez myślę o cycku , ale rzeczywistość pokaże, butelki się przydadzą.
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2016-01-03 o 10:08 |
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Mi już o niebo lepiej. Gorzej z tż. Dzisiaj będę jego pielęgniarka
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo potem są jeszze szczepionki na typ b, to są dwie dawki. CO ciekawe, jeszcze do niedawna ich u nas nie było. Kurna już trzeci raz odwołuję. Najpierw 5 grudnia miała katar, potem 19 nie byłam pewna, czy ospy nie złapała bo miała kontakt... Na ospę nie będę jednak szczepić. Pan 8 gwiazdek w ogóle nie pisze o tych 0-13. Wejdź na foteliki info? Z tego co wiem, to nasza Kamila miała pebble dla Amelki. http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html według tego niby pebble wychodzi gorzej niż cabrio fix, ale kurczaki- cabrio fix ma bardzo stare testy i ciężko tak porównywać .Co ciekawe-Ja mam CYbex Aton 2 i jak widać baza wcale nie podnosiła bezpieczeństwa.
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-03 o 10:34 |
|
|
|
|
#2066 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 2butelki 120 ml chyba . Choć nie zamierzam dokarmiac mm Ale jakaś herbatkę później do picia. Czy właśnie swoim mlekiem gdzieś czytałam że najlepiej zacząć podawać butelkę między 3-6tygodniem wtedy dziecko lepiej zareaguje gdy będziemy chciały butelka.
Co do materaca muszę teściowa popytać czy to jest z dzieci tz brata. Czy tylko używany był przez dziecko jego siostry jak z Włoch przyjechała na wakacje. |
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze zaglądam na tę stronkę
http://www.tylem.pl/szwedzki-test-plus-bez-tajemnic/ My mamy jeszcze drugi ten Romer max -fix. O jest 0-18 kg, ma wkładkę niemowlęcą, ale niestety- nie da się go rozłożyć na prawie leżąco, choć fakt,że da się go trochę rozłożyć. Dlatego damy do niego małą jak już będzie ładnie siedziała, a do tego czasu Cybexa. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A o 0-13 osiemgwiazdek napisał tylko 4 wpisy, choć to głównie o Adacu. http://osiemgwiazdek.blogspot.com/search/label/0-13 No niestety, nikt się nie bierze porządnie za te najmniejsze foteliki, a tym Adacom to też niewiadomo na ile można ufać...
|
#2068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż powiem szczerze, że zdarzają się takie horrory, że pół seansu kładę się ze śmiechu... Nie zdążyliśmy kiedyś z tż do kina przez wypadek, wiec no cóż, idziemy na to co jest i był "Dom w głębi lasu". Wszyscy jak jeden wyszliśmy z kina nieźle ubawieni.... kiedyś na czymś innym miałam podobnie... no niektóre horrory to chyba dla 12 latków ![]() Za to niektóre to dla mnie masakra... Cytat:
nie mam, ostatnio moje dziecko nie tkneło się butli :p Teraz wrócę najwcześniej po roku, wiec zakładam, że nie będzie potrzebna. A jak będzie to wiem, gdzie jakie sklepy / apteki otwarte i tż pojedzie i dokupi. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak widzę dziecko pijące herbatki czy soczki z butelki ze smoczkiem to już w ogóle mi dziwnie zwłaszcza takie duże![]() Ja uczyłam Tusię od razu przez słomkę/rurkę bo najszybciej załapała. Załapanie picia z normalnego kubka zajęło jej więcej, a picie przez Lovi 360 ogarnęła dopiero jak miała koło roku, jakoś nie umiała z tego ciągnąć ![]() A ile ja się naszukałam herbatek bez aromatów i cukru! Masakra. Przecież nawet te zwykłe sklepowe to są same aromaty. Więc na początku kupowałam jej Hipp Bio, ma bardzo fajny skład, a potem w sklepach eko po prostu suszone owoce malin itp ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
W dodatku zawsze jak szliśmy gdzieś w gości to odciągałam i dawałam jej z butli. Jakoś mnie zawsze krępowało karmienie w obcym miejscu,nawet jak miałam do dyspozycji ustronny pokój (oczywiście co innego jak byłam u rodziców i teściów). Nie wiem no, jakoś nigdy nie umiałam wyciągnąć piersi i tak sobie karmić. Moje koleżanki normalnie przy mnie sobie karmią, dla mnie to nic złego, ale jakoś ja sama nie potrafię.
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam problemów z karmieniem u kogoś czy gdzieś, więc do tego butli nie potrzebowałam. A małej nie udało się nam nauczyć pić z butli, więc jak wychodziłam to zostawała łyżeczka / kubeczek (miałam ten mały z medeli). Czasem łaskawie jak byłam cały dzień w pracy to wypiła 20ml z butli, a tak to łyżeczką Przy czym wystarczyło, że drzwi sztyrkneły i już pluła tym co jej dawali ![]() A co do nauki picia to kubeczka Lovi nigdy nie ogarnęła, ale w wieku około 8 miesięcy umiała pić z normalnego, a chwilę potem ogarnęła słomkę i miała bidonik. Jak się uda to chciałabym i teraz, żeby mi dziecko nie piło z butli herbatek, wody itp powyżej roku. Mam wśród znajomych prawie 3 latki pijące mleko rano i na noc z butli i odzwyczajanie idzie już bardzo ciężko. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- A jak jest teraz z sokami dla niemowląt? 6 lat temu chyba z 1 rodzaj nie był mega słodki, a tak to wszystkie słodkie jak miód... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

jak byłam dzieckiem, to się to śpiewało hahaha
kurcze pozazdrościć , ładnie wygladasz

Ślub
i generalnie nie lubię brutalnych scen w filmach

z podwójną kumulacją zarazków

Co mi z tego skoro zapowiada się kolejny nudny dzień... w dodatku małż z Tusią zaczęli pokasływać. Nici z jutrzejszego szczepienia...