|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cześć Dziewczynki.
Nie jestem w stanie już Was chyba nadrobić. Tyle skrobiecie. A ja się przeprowadzalam wciąż i urzadzalam. A to jeszcze nie koniec! Ileż tych rzeczy człowiek nagromadzil to szok. Na szczęście możemy sobie powoli zwozic i tak też robimy. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Wam życzę. Lekkich porodów! |
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
mnie na szczęście "tylko" jedno, ale ból jest okropny
Nawet głupich skarpetek/spodni czy bielizny nie mogę bez łez ściągnąć i założyć ![]() Lewek urządzaj się na spokojnie, nie przejmuj się nadrabianiem
|
#2373 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Miałam dzisiaj straszny sen Śniło mi się,że byłam w 22 tygodniu i poroniłam. I wszędzie było tak strasznie dużo krwi a ja czułam bezsilność, bo nikt nie próbował ratować dziecka. Obudziłam się zapłakana.Wczoraj zaczęłam 29 tydzień. Nie miałam czasu się odezwać, bo o 9:00 zadzwoniła moja gwiazda, że mam po nią przyjechać (170 km w jedną stronę). Zaraz po świętach pojechała do swojego ojca ...W Sylwestra się rozchorowała, a wczoraj stwierdziła,że ona nie chce żeby on ją odwiózł autem do domu, tylko żebym ja ją zabrała pociągiem, bo w pociągu nie wymiotuje. I jak się o 10:00 zapakowałam do pociągu, tak do domu wróciłyśmy po 17:00. Byłam tak zmęczona,że nawet pisać mi się nie chciało. Darolka mnie po porodach dwa razy badali na fotelu. Dwa dni po cc i w dniu wypisu ze szpitala. W zasadzie pewnie i u mnie nikt by się nie czepiał o piżamę. Tylko,że to wydaje mi się niewygodne, choćby w momencie podawania zastrzyku przeciwbólowego .Tak swoją drogą...Znowu przez to przechodzić. Chciałabym już być po wszystkim. Mieć dziecko w domu i zapomnieć o tych wszystkich cięciach, zastrzykach, połogach . |
|
|
|
#2374 |
|
Konto usunięte
|
Hejka dziewczyny, cały wieczór plotkowałyście o koszulach, więc nie chciałam zawadzać
![]() Ja jestem tradycjonalistką-skoro piżamy i koszulki nocne od spania , to w nich i spie,- ja lubię bardzo, jest mi wygodnie, natomiast nago to ja nie zasnę.Więc, ja uwielbiam, wręcz,- szlafroki, piżamki, szczególnie te letnie z koronką i satyną ![]() marta- szlafrok koniecznie do szpitala. U nas na przykład na sale nie wolno wchodzić odwiedzającym, tylko jest miejsce na korytarzu albo taka sala dla odwiedzających, w której zawsze są tłumy. Nie wyobrażam sobie stać tam w samej koszuli -ludzie wchodzą, wychodzą.. Do porodu u nas dają koszule, taką własnie jak to któraś pisała z dekoltem po pępek, krótka, beznadziejna. A poźniej po urodzeniu można przebrać się w swoją, taką do karmienia. aguleck;- u mnie ze żłobkiem nie było tak kolorowo, w ogóle,- chyba najgorszy okres w moim życiu. Dostałam etat, jak Igor miał rok i 8 mies. poszedł od razu na 9 godz. Płakał strasznie przez 3 mieś., stał się rozdrażniony, schudł... Nie chce mi się wspominać tego okresu, fakt przetrwał, zapomniał, nawet polubił żłobek. Nauczył się wiele. Ale nie życzę nikomu takich przejść, na sutki też miałam maltan- i powiem że sprawdził się Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-03 o 07:46 |
|
|
|
#2375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak teraz z chorobami? Fakt, że jak choruje taki maluch to serce bardziej boli, ale u mnie przynajmniej przechorowała co miała przechorować i teraz mamy spokój. My na szczęście mamy takie prace, że najczęściej mogliśmy się wymieniać przy dziecku, jak było chore. |
|
|
|
|
#2376 |
|
Konto usunięte
|
Dziś mamy chrzest szwagra córki, tak mi się nie uśmiecha iść, zimno, mróz a jeszcze w restauracji robią. Będzie fuull dzieciaków i taka knajpa...nie wiem czym te dzieci maja się tam zająć, ani to nie jest knajpa przystosowana do maluchów, ani cała dla naszej ekipy
A ja nie moge długo na krześle siedzieć w jednej pozycji, bo wiadomo- brzuszek, miednica, jeszcze krocze doszło (czuje jakbym jutro miała rodzić), ani jeść, bo żołądek mam zajęty ![]() No nie wiem, jakoś to trzeba przeżyć, najwyżej pojadę szybciej mąż niech sobie baluje dłużej, jeśli zechce. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- aguleck;- tak, to prawda, dziewczynki są bardziej rezolutne. Ja byłam z nim prawie 2 lata non-stop, było ciężko i jemu i mnie rozstawać się i to na tyle godzin, a jeśli chodzi o pań, to były wspaniałe. Nie mam do czego się przyczepić. To był jego ostatni ciąg chorobowy, kiedy poszedł do przedszkola , a chodzi już 3 rok, (rok do żłobka i po ukończeniu 3 latek do przedszkola) mogę powiedzieć że nie choruje prawie w ogóle. Tak że na tej płaszczyźnie jest ekstra. Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-03 o 08:27 |
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
mojego TŻ znowu rozłożyło. Wczoraj skończył w łóżku z gorączką. Ja za to zaczęłam pociągać nosem. Dzisiaj jest nasza 6 rocznica. Pewnie spędzimy ją w łóżku..
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Polly 6 rocznica spedzona w łóżku brzmi nieźle!! Gratulacje i dużo zdrowka dla Was!! 😉
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Nadia o tyle dobrze, że jesteś w ciąży. Jeśli nie będzie Ci tam dobrze wystarczy powiedzieć, że źle się czujesz i wracasz do domu. 😉
|
#2379 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, muszę powiedzieć,że odpukać-ostatnio dobrze mi się śpi. Budzę się kilka razy na toaletę, ale po przyjściu do łóżka od razu zasypiam. Byleby jeszcze nie śniły mi się różne bajki to w ogóle nie miałabym na co narzekać ;-)
Teraz idę na śniadanko. Życzę Wam udanej niedzieli. |
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek pochwal się nowym gniazdkiem 😉
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Mąż przykleił sie do mnie i żal mi wychodzić z łóżka bo go obudzę.
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ale mialam nadrabiania...przeczytala m wszystko ale nie bede dokladac swoich trzech groszy bo dyskusja na temat koszul i szkoly rodzenia i tak byla dluuuga ![]() Jesli chodzi o masc na sutki moja bratowa bardzo chwalila wlasnie Purelan.. mozna jej wierzyc bo ona akurat jest maniaczka testowania roznych kosmetykow wiec pewnie sprawdzila wszystkie masci dostepne na rynku ![]() Malinka, Kallina wspolczuje tego bolu..plecy bola mnie prawie codziennie, ale to mnie nie dziwi bo ja akurat zawsze mialam problem z plecami. Natomiast bol w pachwinie biodra jest nie do zniesienia. Tylko ze mnie jak zlapie to boli caly czas bez wzgledu na zmiane pozycji. Wczoraj w koncu kupilismy wozek..tylko i wylacznie dzieki opanowaniu mojego meza...Bo mnie juz w pewnym momencie to zadanie przeroslo.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, rocznica w łóżku brzmiałaby nieźle, gdyby nie to, że gdy TŻ chory to bardzo marudny, teraz jęczy, bo ma nosek zapchany. Dzięki.
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Emmo, właśnie miałam pisać, że ciągle nie potrafię się zdecydować na kolor.. Chce ten jasny, ale boję się, że będzie ciężko to utrzymać w czystości. A z drugiej strony.. Spora część tego białego to eko skóra plus plastik, który przecież wystarczy przetrzeć szmatką.. Na haki kolor Wy się decydujecie? (jeśli w ogóle na bebetto)
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zjezdzilismy sie caly dzien, 3 razy sie poryczalam, moj obgryzl paznokcie a wozek kupilismy w koncu w sklepie ktory jest oddalony od nas 15min ![]() http://www.welcomemrbaby.com/fr/book...c8YaAqih8P8HAQ Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Polly wszystkiego naj z okazji rocznicy.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Podczytuję Was na bieżąco ale jakoś ciężko wbić się w rozmowę ![]() Humor mam do dupy, jakiegoś doła ciążowego łapię, dobrze że Tż chociaż mnie nie dobija. Czekam na jutrzejszą wizytę i mam nadzieję że usłyszę same dobre wieści -nie tak jak ostatnio. Bo jak lekarz znowu coś mi tam "znajdzie" to pewnie będzie wycie całą drogę powrotną. Mam nadzieję że to po prostu burza hormonów i że to minie ![]() Ja dzisiaj zamówię wózek, już chce mieć go w domu i jeździć po salonie
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam plan porodu
![]() We wtorek pokażę go położnej |
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zamówię wózek, już chce mieć go w domu i jeździć po salonie
[/QUOTE]Ja musze jeszcze troche poczekac bo gondola fotelik i spacerowka dotra do mnie po 8 stycznia a podwozie dopiero po 16.. no ale to ja sie uparlam na inne. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2390 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia tez planuje robic w restauracji mam duza rodzine ale gdyby nie to tez bym pewnie chciała nie wyobrażam sobie po porodzie przy garach tyle stać placki salatki no way
u nas zawsze sa w lokalach i dzieciaki świetnie sie tam organizują biegają szaleją o to sie nie martw a juz na pewno bym nie pomyślała zeby robic imprezę w domu bo dzieci nie maja sie gdzie bawić... Ja w ogóle takich atrakcji jak bylam mala nie miałam i zyje
|
|
|
|
#2391 |
|
Rozeznanie
|
Emma czy mogłabyś podlinkować bądź napisać sprawdzony przepis na ta kostkę alpejska?Jak o niej wspomniałaś to ośliniłam sie na momencie
zrobie na środę ja nie moge ale chociaz popatrzę
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam torino sl7 i nie boje sie brudu
na ciemnym brud tez sie lapie a to ze nie widac nie znaczy ze prac nie trzeba Ja nosze bezowe plaszcze itp nie widze zebym brudzila je bardziej :p |
|
|
|
#2393 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry! Mnie chyba bezsennosc dopadla
. Kolejna noc z rzedu kiedy polozylam sie spac o 2 w nocy. Ale pospalam do osmej (z przerwa na siku ) wiec czuje sie nawet dobrze. W nocy dopadl mnie jakis kryzys na slodkosci i zjadlam loda wodnego Jeszcze nie jadlam sniadania, a pewnie przestrasze sie mierzac cukier Malinka, Kallina, mira81 wspolczuje boli, mnie niestety tez to nie ominelo. Czesto bola mnie kosci biodrowe, plecy, czasami jak niefortunnie wstane to brzuch jeszcze naciagne sobie, a bol przy tym jest okrutny. Ale pocieszam sie ze juz naprawde duzo nam nie zostalo . Co tydzien czytamy z Tz co slychac u naszej corci na brzuszek.net, a ze mieslismy zaleglosci z 2 tygodni wiec zaskoczylo mnie jak duzo juz sie wydarzylo w brzuszku i jak duza i rozwinieta jest nasza corcia Lewek Super ze nie musicie sie spieszyc, bo z dzieciaczkami i brzuszkiem na pewno nie jest to latwe. Powoli, ale zawsze do przodu. _polly_ Wspolczuje ze w takim dniu Tz sie rozchorowal. Na pewno odbijecie to sobie jak sie lepiej poczuje. A tak w ogole to gratuluje. 6 lat to ladny staz ![]() mira81 Gratuluje zakupu wozka! monikmi Moze to nerwy przed wizyta, a moze hormony. W naszym stanie wszytsko jest mozliwe Sprobuj pojsc na jakis spacer, albo ciepla, relaksujaca kapiel pomoze...Trzymaj sie
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly-wszystkiego dobrego
![]() Mira-na pewno odczuliście ulgę po zakupie wózka. My wczoraj wybraliśmy i w nocy śniły mi się spacery z dzieckiem ;-) Monikmi-myślę, że masz chwilowe zawahanie nastroju. Przechodziłam takie coś w grudniu przed świętami. Niby wszystko było dobrze, nie było na co narzekać a łzy same leciały, obojętnie co powiedziałam to rozdrabniałam na szczegóły i dochodziło do bezsensownych rozmów, które nic nowego nie wnosiły. Na pewno Ci przejdzie tylko musisz dać upust emocjom
|
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
Ale mierzenie cukru zaskoczylo mnie pozytywnie. Powinnam miec od 3,5 do 5,5, a mam 5,1
Znikam na sniadanie
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawka.
U nas noc taka sobie,Zuzia się kręciła, miała gorączkę nocy a rano przy smarowania zauwazylam nowe krostki. Do tego tak mnie bola biodra w nocy i ręce dretwieja. Ogarnelismy trochę mieszkanki bo dzisiaj mamy księdza a zaraz korzystając z mrozu wystawie materacyk na balkon na mróz. Polly kolejnych szczęśliwych lat dla Was. Mira super że wózek zakupiony. Nadia zawsze masz wymowke żeby wcześniej się zwinąć jak będziesz się źle czuć. Ciesze się że jutro poniedziałek i wizyta ale dopiero o 17.
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Wszystkim
Dawno mnie nie było Czy mnie jeszcze pamiętacie Tyle naskrobałyście, że teraz będę 4godziny nadrabiała. Ostatnie 2 dni chodziliśmy i szukaliśmy wózka po sklepach. Miałam wrażenie, że im dłużej się wgłębiam w temat tym gorzej z wyborem. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na Camarelo Carera 3w1, polski produkt z gwarancją na 2 lata, w komplecie ma wszystkie bajery- torbę, folię, okrycie na spacerówkę i gondolę, uchwyt na butelkę, moskitierę itd więc jestem usatysfakcjonowana, cena też przystępna. Pani Nam 3 razy pokazywała jak się składa i reguluje jest to łatwe na tyle, że mogę to spokojnie zrobić sama, stelaż się łatwo składa, wózek jest w miarę lekki, zwrotny, ma amortyzację, łatwo wjechać na krawężnik. Na razie nie mam do niego uwag zobaczymy jak się będzie sprawował. No i ma też ładny design co dla kobiety jest ważne ![]() Oto On mój wózior 20160102_154952.jpg 20160102_155013.jpg
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
Polly oby każde kolejne lata były równie szczęśliwe
![]() U mnie dziś dołek. Po pierwsze zimno jak diabli a po drugie po śniadaniu pierwszy raz mi wyszedł za wysoki cukier nie wiem o co chodzi, bo same dozwolone rzeczy zjadłam a tu 140... zmierzyłam drugi raz i 122 nic nie rozumiem... może być taka różnica w dwóch pomiarach jeden po drugim?
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Polly, gratuluję pięknej szóstej rocznicy
![]() Fasolka, ja juz chciałam list gończy wysyłać wózek muszę otworzyć na kompie, bo na telefonie to nic nie zobaczę zazdroszczę Wam, że już macie z głowy.My dzisiaj jedziemy do kuzynki, za Wrocław z przesiadką.. Trochę mi się nie chce, bo zimno i ślisko, ale jutro wylatuje, więc ostatnia szansa
|
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Też mam nastrój do Musiałam się wygadać wybaczcie! Biodra też mnie bolą, tak jakby te kości tam w środku, ciężko spać na boku i aż wszystko drętwieje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Nawet głupich skarpetek/spodni czy bielizny nie mogę bez łez ściągnąć i założyć 

mojego TŻ znowu rozłożyło. Wczoraj skończył w łóżku z gorączką. Ja za to zaczęłam pociągać nosem.

. Kolejna noc z rzedu kiedy polozylam sie spac o 2 w nocy. Ale pospalam do osmej (z przerwa na siku
Jeszcze nie jadlam sniadania, a pewnie przestrasze sie mierzac cukier