Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 11:19   #2401
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

A nie mozesz pow ze nie chcesz odwiedzin?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:27   #2402
Bonku
Wtajemniczenie

Ja myślałam ze w szpitalu takie nudy ze wręcz chce się odwiedzin co innego po porodzie moja kol co urodzila w sylwestra po polnoccy sama nie zyczyla sobie odwiedzin za to u sąsiadki przesiaduja non stop ludzie.. I weź tu cyca wywal i nakarm..
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:29   #2403
sloneczko4477
Zadomowienie

Ostatnio powiedziałam żeby teściowie nie przyjeżdżali to w dupie to mieli i przyjechali bo ksiądz będzie następnego dnia u nich (jakby co najmniej cały dzień miał siedzieć) a mamę jak dzisiaj dopadnę to jak nigdy ją zbesztam! Bo chociaż by się mnie zapytała a ona zadzwoniła, umówiłam się i super świetnie! Nie dociera, że ja już niańczenia nie potrzebuję i wypadło by zapytać o zdanie a nie ciągle za mnie decydować! Jezu chyba wybuchnę zaraz
Stary 2016-01-03, 11:29   #2404
Bonku
Wtajemniczenie

Bylam w kościele ale wyszłam w połowie bo masakra tak duszno i to nie wina ciąży na zewnątrz mróz trzeba się ubrac a w środku cieplo prawie jak w domu i ludzie się dusza w tych futrach kurtkach i kożuchach.. Powinna byc szatnia heh tak zle i tak nie dobrze wczesniej byla kostnica a teraz majorka
Stary 2016-01-03, 11:30   #2405
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
moja kol co urodzila w sylwestra po polnoccy sama nie zyczyla sobie odwiedzin za to u sąsiadki przesiaduja non stop ludzie.. I weź tu cyca wywal i nakarm..
Ja sobie nie wyobrażam, żeby mnie ktoś z rodziny odwiedził w szpitalu po porodzie na oddziale. Nie przewidziałam tylko tego, że do kogoś obok może ktoś przyjść. Z resztą do domu po przynajmniej tygodniu ktoś może przyjechać. Nie wiem, jak to przyjmą rodzice i teście, ale będą musieli zaakceptować ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:34   #2406
Bonku
Wtajemniczenie

Słoneczko na Twoim miejscu zadzwoniła lub napiasala bym do ludzi którzy planują Cir odwiedzić ze zle sie czujesz i innym razem a mamie to juz na pewno musisz powiedziec bo aż strach pomyśleć jaka pielgrzymke Ci zalatwi po porodzie!

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Najblizsza rodzina jak rodzice czy siostry ok ale dalej to ja tez nie wiem.. Moj mąż ma 6siostr które żyją ciążami i dziecmi i na bank będą chciały przyjechać to jest razem z moimi 9siostr chyba oszaleje.. A nie umiem odmówić.. Ja do nikogo nie latam po porodzie a ludzie mysla ze to takie nic i każdy ma ochotę przesiadywać na pogaduchach jak gdyby nigdy nic.. A do domu jak przyjade to to samo nagle sie zwala wszyscy eh
Stary 2016-01-03, 11:34   #2407
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Słoneczko na Twoim miejscu zadzwoniła lub napiasala bym do ludzi którzy planują Cir odwiedzić ze zle sie czujesz i innym razem a mamie to juz na pewno musisz powiedziec bo aż strach pomyśleć jaka pielgrzymke Ci zalatwi po porodzie!
Tego się obawiam! Nawet jej bym nie chciała zaraz po porodzie a ona jest przekonana, że pojedzie ze mną jak zacznę rodzić! Taa na pewno.. Mam nadzieję, że będę w szpitalu wcześniej i tylko tż na poród przyjedzie sam.. Nawet sobie nie wyobrażacie jakie to jest wkurzające!
Stary 2016-01-03, 11:35   #2408
misia880
Zakorzenienie

A ja bym pow pielegniarka zeby pow ze jestes wykonczona i nie ma odwiedzin

Stary 2016-01-03, 11:37   #2409
magda16262
Zadomowienie

A ja sie cieszebo na oddziale noworodkowym po porodzie nie ma u mnie w szpitalu odwiedzin, polozna pokazuje dzieciatko rodzinie a mama jak sie dobrze czuje moze wyjsc do poczekalni na odwiedziny. Takze ani mnie nikt nie odwiedzi ani sasiadki z lozka obok
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:38   #2410
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Fasolka, ja juz chciałam list gończy wysyłać wózek muszę otworzyć na kompie, bo na telefonie to nic nie zobaczę zazdroszczę Wam, że już macie z głowy.

My dzisiaj jedziemy do kuzynki, za Wrocław z przesiadką.. Trochę mi się nie chce, bo zimno i ślisko, ale jutro wylatuje, więc ostatnia szansa
hehe no trochę się zamotałam z tymi zakupami dzieciowymi
cieszę się, że mamy już wózek zakupiony, została mi apteka do zakupów, łóżeczko i parę rzeczy.

Miłej podróży. Ja ostatnio byłam na sylwka w Krakowie i potem 2 dni odsypiałam

Bonku czy ten laktator http://allegro.pl/laktator-elektrycz...825131226.html ktoś już wypróbował? cena jest kusząca no i przejściówka do butelek z aventu które już mam zachęcająca muszę mieć dobrą dojarkę żeby ze mnie wyciągnęła parę kilogramów

Polly wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy naszprycuj TŻ lekami i może do wieczora dojdzie do żywych

Mira gratuluję zakupu wózka, mnie też to już wisiało nad głową.

Odnośnie koszul nocnych to ja mam koszule po siostrze szare z żyrafkami, misiami i co tam jeszcze mają z infantylnych wzorków, nie kupuję już nowych, zakryję się jakimś gustownym szlafroczkiem Szkoda mi kasy. Nie widzę siebie jakoś paradującej z blizną, obolałej, z cycorami na wierzchu w sexy koszulce udającej, że pomimo porodu ja czuję się super i sexy. Szpital to szpital, będę pewnie obolała i zmęczona, w domu zarzucę lekkie dresiki, piżamki swoje i zapomnę o koszuli nocnej

Apropo biustu- mój już jest wielkości arbuza i muszę kupić nowe staniki. Ostatnio powiedziałam mężowi, że chcę moje dawne małe cycusie i się pytał czy takie już zostaną. Powiedziałam, że jak przestanę karmić to one zmaleją, to powiedział, że On będzie ssał mleko jak dziecko nie będzie chciało żeby takie zostały Zboczuuch
Stary 2016-01-03, 11:41   #2411
nessea
Raczkowanie

marta1986222 Zdrowka dla Zuzi, w sumie to lepiej ze teraz to przechodzi, w pozniejszym wieku jest ciezej, ale wspolczuje nieprzespanych nocy
Ja tez jutro wizytuje

fasolka1987 Super wozek!

trzydziescidwa Ja jeszcze nie jestem rozeznana w temacie cukrzycy za dobrze. Zdarza mi sie miec za wysoki cukier i co dziwne po jedzeniu po ktorym bym sie nie spodziewala i nie wiem czasami od czego to zalezy Mysle ze nie bez powodu wyszlo nam ze mamy problem z cukrem, dlatego mozna spodziewac sie czasami takich wynikow.

sloneczko4477 moze powinnas wyraznie mamie powiedziec ze nie chcesz odwiedzin. Mysle ze mama po prostu martwi sie i nie chce zebys byla sama w szpitalu, i ze towarzystwo to jakas rozrywka dla Ciebie.
Stary 2016-01-03, 11:50   #2412
Darkanddark
Zakorzenienie

Z tym odciąganiem pokarmu to nie ma żartów, siostra mojej bratowa - młoda 18 letnia mamuśka - urodziła w listopadzie. Wczoraj się dowiedziałam, że miała operacje na piersi, bo miała taki stan zapalny, że prawie martwica! Wiecie jak to młoda dziewczyna, nie brała sobie chyba na serio, że musi odciągnąć, bo pokarmu miała dużo, syn nie ściągał wszystkiego.. I tak sobie otwlekała, czasami zapomniała itd.. Aż nagle dostała takiego zapalenia piersi, że siedzi w szpitalu.
Przez to ja, wiedząc że mam duże piersi i juz teraz mam sporo stary - laktator będzie niezbędny, nie będę czekać czy córa mi wystarczająco odciąganie czy nie.. Tylko będę doic od razu, żeby uniknąć takiej właśnie sytuacji.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:50   #2413
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nadia tez planuje robic w restauracji mam duza rodzine ale gdyby nie to tez bym pewnie chciała nie wyobrażam sobie po porodzie przy garach tyle stać placki salatki no way u nas zawsze sa w lokalach i dzieciaki świetnie sie tam organizują biegają szaleją o to sie nie martw a juz na pewno bym nie pomyślała zeby robic imprezę w domu bo dzieci nie maja sie gdzie bawić... Ja w ogóle takich atrakcji jak bylam mala nie miałam i zyje
Poprzednie chrzciny robiłam w domy na prawie 20 osób i nigdy więcej. Musiałam pożyczać krzesła od babci bo tyle nie mamy w domu, talerze rozpakowywać z prezentu ślubnego bo też brakowało na tyle osób. Także teraz dziękuje za tyle roboty i będzie w restauracji.

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
U mnie dziś dołek. Po pierwsze zimno jak diabli a po drugie po śniadaniu pierwszy raz mi wyszedł za wysoki cukier nie wiem o co chodzi, bo same dozwolone rzeczy zjadłam a tu 140... zmierzyłam drugi raz i 122 nic nie rozumiem... może być taka różnica w dwóch pomiarach jeden po drugim?
Też tak czasami miałam ale tego chyba nie wytłumaczy za bardzo. Raz nawet miałam 167 a zaraz 119, moja diabetolog twierdzi, że musiało być źle pobrane/ za mało krwi itp
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:50   #2414
magda16262
Zadomowienie

Sloneczko

Doskonale cie rozumiem, lezac e szpitalu bylam okropnie oslabiona w sali duszno,goraco nie bylo gdzie podiedziec na korytarzu tez jakos nie mialam sily siedziec przy stoliku. Moi tesciowie ba cale szczescie wyrywni nie sa i dopiero.4 dnia do mnie zadzwonili i nie przyjezdzali w sumie dobrze bo nie mamy wspolnych tematow do rozmow a w szpitalu jak to w szpitalu jeden dzien nie rozni sie od drugiego i przewaznie nic sie nie zmienia, leki, kroplowki i tak caly czas

Moj tz wpadal dwa razy ale na 5-10min max cos podrzucic i sie sobaczyc nie mial czasu a jak wpadl to tez zaraz chcialsm.sie polozyc i mowilam zeby jechal. Musisz pogadac z mama , szpital wyczerpuje mimo tego ze czlowiek.nie hest chory i nie ma sie sily i odwiedziny nie sa konieczne bo sie meczymy. Pamietam pierwszy dzien powrotu po szpitalu do domu ledwo stalam na nogach bylam tak slaba, przespalam dzien a w szpitalu nie zdawalam sobie sprawy ze az tak wyczerpana jestem. Poszlam zdrowa a wyszlam chora
Stary 2016-01-03, 11:51   #2415
Darkanddark
Zakorzenienie

Sporo siary #
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:52   #2416
kallina_2014
Wtajemniczenie

Monikmi trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze!

Ja też na pewno poproszę wszystkich, żeby nie odwiedzali mnie w szpitalu, dopiero w domu jak się ogarniemy
Stary 2016-01-03, 11:59   #2417
magda16262
Zadomowienie

Dark

Czytalam ostatnio, ze z ta siara jest roznie czasem w ciazy jest a po porodzie i tak trzeba sobie zapracowac na mleko. Nie jest to regula ze w ciazy siara to po porodzie nawal mleka.

Czesto bywa odwrotnie. Zas te, ktorenie mialy siary po porodzie zaraz maja pelne piersi z tym bywa roznie. Zaglebiam temat bo siara leci mi od 2 tyg.

I mam bratowa ktorej leciala siara w ciazy tak ze nie mogla siw schylic a po porodzie miala ogromny problem z karmieniem i nie chcialo mleko leciec, przez to szybko sie poddala nie przystawiajac i przestala karmic teraz ja wiem, ze to blad bo maluch musi wypracowac mleko

Moge sie mylic , chociaz z tym jest roznie. Dziewczyny roznie to opisuja na swoich przykladach
Stary 2016-01-03, 12:00   #2418
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja sobie daję w domu tydzień czasu na ogarnięcie po porodzie i wtedy będzie można nas odwiedzić.

Mam pytanie do dziewczyn, które zdecydowały się na zakup kołderki. Jaki kupiłyście rozmiar i jakie jest wypełnienie jak macie namiary na allegro to o nie też poproszę.
Stary 2016-01-03, 12:04   #2419
Bonku
Wtajemniczenie

Misia beż sie tak nie brudzi ale jak byś mialbiay płaszczyk to byś co chwile musiała prac tak samo z wózkiem inaczej się bedzie brudzil szary a inaczej bialy
Stary 2016-01-03, 12:07   #2420
mira81
Zadomowienie

Ja tez sobie nie wyobrazam przyjmowac tlumow gosci w szpitalu po porodzie. Na szczescie u mnie to bedzie tylko maz. I tesciowa, ktora ma przyjechac z Pl do nas. No chyba ze mala zrobi niespodzianke i wyskoczy wczesniej zanim tesciowa przyjedzie.. Jesli o tesciowa chodzi to nie mam nic przeciwko, zreszta sama jej zaproponowalam zeby nas przyjechala.Wiem ze mi duzo pomoze jej obecnosc.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:10   #2421
fasolka1987
Zadomowienie

Marta ojej współczuję ospy w domu, ja przechodziłam ją kiepsko , jeszcze w przedszkolu, smaruj fioletem i możesz coś antydrapaniowego typu Fenistil żel.

Słoneczko nie zazdroszczę tych pielgrzymek, ja już myślałam jak to będzie po porodzie i stwierdziłam, że mąż musi ze mną siedzieć 4 tygodnie i nie chcę nikogo żeby Nam się wtrącał od początku. Wiem, że będzie ciężko ale chcę się skupić na dziecku a nie na niańczeniu gości. Twoja mama na pewno chce dla Ciebie dobrze ale jak wolisz być sama to musisz postawić granicę

Moja rodzina już planuje pielgrzymkę do szpitala także pewnie na pewno każdy wpadnie z wizytą

Darkanddark ja właśnie się boję tego zapalenia piersi i dlatego na pewno zainwestuję w dobry laktator żeby dobrze przylegał ten lejek. Jeszcze się rozglądam po internetach za dojarką

Nessea Tobie też wyszła cukrzyca?
Stary 2016-01-03, 12:11   #2422
Bonku
Wtajemniczenie

Dark niema teorii, i wcale duże piersi nie oznaczają nawalu pokarmu, nie raz z miseczki A rosną gruczoly mlekowe i wykarmią caly odddzial noworodków a wielkie cycochy bez mleka takze w tej kwestii również nie ma co sie nastawiać

Fasolka nie wiem jak ten laktator niestety wczoraj szukalam ale jednak kupie od koleżanki bo ma melde i mi raniutko sprzeda
Stary 2016-01-03, 12:12   #2423
misia880
Zakorzenienie

A ja nie wpuszam po porodzie nikogo oprocz meza i mojej mamy zapowiem to tez pielegniarka nawet jak ktos wpadnie to nie wejdzie - moga sie nawet poobrazac

Stary 2016-01-03, 12:22   #2424
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Fasolka nie wiem jak ten laktator niestety wczoraj szukalam ale jednak kupie od koleżanki bo ma melde i mi raniutko sprzeda
o to super laktator ja bym chciała taki żeby pod butelki Avent się nadawał ale mógłby też być inny.
Ja miałam mieć po koleżance Canpola elektryczny ale chyba wolę kupić coś lepszego. Ręcznie to mi się nie chce machać w pompkę za wygodna jestem
Stary 2016-01-03, 12:22   #2425
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja sobie nie dam wmówić po porodzie, że nie mam pokarmu. Każda kobieta ma po urodzeniu pokarm tylko trzeba pobudzić laktację.
Stary 2016-01-03, 12:30   #2426
Bonku
Wtajemniczenie

Niestety nie raz nie ma baby wisza robią co mogą i nie urobią tak jak ze wszystkim jeden cos ma drugi nie jeden zre tony i nie przytyje a drugi tyje po byle czym tak samo to z tym mlekiem to wychodzi z organizmu człowieka i u każdego inaczej moze byc

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Jesli chodzi tez o to brudzenie to sama gondola czy nosidelko tak sie brudzić nie bedzie dopiero spacerowka jak dziecko zacznie jedzeniem czy butami brudzić jak bedzie chodzić
Stary 2016-01-03, 12:30   #2427
misia880
Zakorzenienie

Pokarm jest. Tylko nie kazdy umie go pobudzic.
moja kol nie mialam nie miala itp i doradca laktacyjny jej pobudzil, pow jak przystawiajc ile itp

Stary 2016-01-03, 12:38   #2428
_emma
Zakorzenienie

Dark zdecydowałam się na ten jasny. Brudu się nie obawiam 😉 zawsze w wózku będą mokre chusteczki więc wystarczy przetrzeć i po brudzie. Tak jak mówisz-białe elementy są z materiałów łatwych do utrzymania w czystości 😉

Mira piękny wózek!!!!
Stary 2016-01-03, 12:39   #2429
Bonku
Wtajemniczenie

Moja mama duże cyce przystawiala dzieci plakaly a polozna mowila ze Pani niech nie karmi miękkie cycki nie ma mleka
Stary 2016-01-03, 12:46   #2430
misia880
Zakorzenienie

To jakas madra i wyuczona polozna hehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości