|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Ja myślałam ze w szpitalu takie nudy ze wręcz chce się odwiedzin co innego po porodzie
moja kol co urodzila w sylwestra po polnoccy sama nie zyczyla sobie odwiedzin za to u sąsiadki przesiaduja non stop ludzie.. I weź tu cyca wywal i nakarm..
|
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio powiedziałam żeby teściowie nie przyjeżdżali to w dupie to mieli i przyjechali bo ksiądz będzie następnego dnia u nich (jakby co najmniej cały dzień miał siedzieć) a mamę jak dzisiaj dopadnę to jak nigdy ją zbesztam! Bo chociaż by się mnie zapytała a ona zadzwoniła, umówiłam się i super świetnie! Nie dociera, że ja już niańczenia nie potrzebuję i wypadło by zapytać o zdanie a nie ciągle za mnie decydować! Jezu chyba wybuchnę zaraz
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam w kościele ale wyszłam w połowie bo masakra tak duszno i to nie wina ciąży na zewnątrz mróz trzeba się ubrac a w środku cieplo prawie jak w domu i ludzie się dusza w tych futrach kurtkach i kożuchach.. Powinna byc szatnia heh tak zle i tak nie dobrze wczesniej byla kostnica a teraz majorka
|
|
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie nie wyobrażam, żeby mnie ktoś z rodziny odwiedził w szpitalu po porodzie na oddziale. Nie przewidziałam tylko tego, że do kogoś obok może ktoś przyjść. Z resztą do domu po przynajmniej tygodniu ktoś może przyjechać. Nie wiem, jak to przyjmą rodzice i teście, ale będą musieli zaakceptować ;-)
|
|
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoneczko na Twoim miejscu zadzwoniła lub napiasala bym do ludzi którzy planują Cir odwiedzić ze zle sie czujesz i innym razem a mamie to juz na pewno musisz powiedziec bo aż strach pomyśleć jaka pielgrzymke Ci zalatwi po porodzie!
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Najblizsza rodzina jak rodzice czy siostry ok ale dalej to ja tez nie wiem.. Moj mąż ma 6siostr które żyją ciążami i dziecmi i na bank będą chciały przyjechać to jest razem z moimi 9siostr chyba oszaleje.. A nie umiem odmówić.. Ja do nikogo nie latam po porodzie a ludzie mysla ze to takie nic i każdy ma ochotę przesiadywać na pogaduchach jak gdyby nigdy nic.. A do domu jak przyjade to to samo nagle sie zwala wszyscy eh |
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
Tego się obawiam! Nawet jej bym nie chciała zaraz po porodzie a ona jest przekonana, że pojedzie ze mną jak zacznę rodzić! Taa na pewno.. Mam nadzieję, że będę w szpitalu wcześniej i tylko tż na poród przyjedzie sam.. Nawet sobie nie wyobrażacie jakie to jest wkurzające!
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bym pow pielegniarka zeby pow ze jestes wykonczona i nie ma odwiedzin
|
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie cieszebo na oddziale noworodkowym po porodzie nie ma u mnie w szpitalu odwiedzin, polozna pokazuje dzieciatko rodzinie a mama jak sie dobrze czuje moze wyjsc do poczekalni na odwiedziny. Takze ani mnie nikt nie odwiedzi ani sasiadki z lozka obok
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę się, że mamy już wózek zakupiony, została mi apteka do zakupów, łóżeczko i parę rzeczy. Miłej podróży. Ja ostatnio byłam na sylwka w Krakowie i potem 2 dni odsypiałam ![]() Bonku czy ten laktator http://allegro.pl/laktator-elektrycz...825131226.html ktoś już wypróbował? cena jest kusząca no i przejściówka do butelek z aventu które już mam zachęcająca muszę mieć dobrą dojarkę żeby ze mnie wyciągnęła parę kilogramów ![]() Polly wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Mira gratuluję zakupu wózka, mnie też to już wisiało nad głową. Odnośnie koszul nocnych to ja mam koszule po siostrze szare z żyrafkami, misiami i co tam jeszcze mają z infantylnych wzorków, nie kupuję już nowych, zakryję się jakimś gustownym szlafroczkiem Szkoda mi kasy. Nie widzę siebie jakoś paradującej z blizną, obolałej, z cycorami na wierzchu w sexy koszulce udającej, że pomimo porodu ja czuję się super i sexy. Szpital to szpital, będę pewnie obolała i zmęczona, w domu zarzucę lekkie dresiki, piżamki swoje i zapomnę o koszuli nocnej ![]() Apropo biustu- mój już jest wielkości arbuza i muszę kupić nowe staniki. Ostatnio powiedziałam mężowi, że chcę moje dawne małe cycusie i się pytał czy takie już zostaną. Powiedziałam, że jak przestanę karmić to one zmaleją, to powiedział, że On będzie ssał mleko jak dziecko nie będzie chciało żeby takie zostały
|
|
|
#2411 |
|
Raczkowanie
|
marta1986222 Zdrowka dla Zuzi, w sumie to lepiej ze teraz to przechodzi, w pozniejszym wieku jest ciezej, ale wspolczuje nieprzespanych nocy
![]() Ja tez jutro wizytuje fasolka1987 Super wozek! trzydziescidwa Ja jeszcze nie jestem rozeznana w temacie cukrzycy za dobrze. Zdarza mi sie miec za wysoki cukier i co dziwne po jedzeniu po ktorym bym sie nie spodziewala i nie wiem czasami od czego to zalezy Mysle ze nie bez powodu wyszlo nam ze mamy problem z cukrem, dlatego mozna spodziewac sie czasami takich wynikow.sloneczko4477 moze powinnas wyraznie mamie powiedziec ze nie chcesz odwiedzin. Mysle ze mama po prostu martwi sie i nie chce zebys byla sama w szpitalu, i ze towarzystwo to jakas rozrywka dla Ciebie.
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym odciąganiem pokarmu to nie ma żartów, siostra mojej bratowa - młoda 18 letnia mamuśka - urodziła w listopadzie. Wczoraj się dowiedziałam, że miała operacje na piersi, bo miała taki stan zapalny, że prawie martwica! Wiecie jak to młoda dziewczyna, nie brała sobie chyba na serio, że musi odciągnąć, bo pokarmu miała dużo, syn nie ściągał wszystkiego.. I tak sobie otwlekała, czasami zapomniała itd.. Aż nagle dostała takiego zapalenia piersi, że siedzi w szpitalu.
Przez to ja, wiedząc że mam duże piersi i juz teraz mam sporo stary - laktator będzie niezbędny, nie będę czekać czy córa mi wystarczająco odciąganie czy nie.. Tylko będę doic od razu, żeby uniknąć takiej właśnie sytuacji.
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Sloneczko
Doskonale cie rozumiem, lezac e szpitalu bylam okropnie oslabiona w sali duszno,goraco nie bylo gdzie podiedziec na korytarzu tez jakos nie mialam sily siedziec przy stoliku. Moi tesciowie ba cale szczescie wyrywni nie sa i dopiero.4 dnia do mnie zadzwonili i nie przyjezdzali w sumie dobrze bo nie mamy wspolnych tematow do rozmow a w szpitalu jak to w szpitalu jeden dzien nie rozni sie od drugiego i przewaznie nic sie nie zmienia, leki, kroplowki i tak caly czas Moj tz wpadal dwa razy ale na 5-10min max cos podrzucic i sie sobaczyc nie mial czasu a jak wpadl to tez zaraz chcialsm.sie polozyc i mowilam zeby jechal. Musisz pogadac z mama , szpital wyczerpuje mimo tego ze czlowiek.nie hest chory i nie ma sie sily i odwiedziny nie sa konieczne bo sie meczymy. Pamietam pierwszy dzien powrotu po szpitalu do domu ledwo stalam na nogach bylam tak slaba, przespalam dzien a w szpitalu nie zdawalam sobie sprawy ze az tak wyczerpana jestem. Poszlam zdrowa a wyszlam chora
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Sporo siary #
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
Monikmi trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze!
Ja też na pewno poproszę wszystkich, żeby nie odwiedzali mnie w szpitalu, dopiero w domu jak się ogarniemy
|
#2417 |
|
Zadomowienie
|
Dark
Czytalam ostatnio, ze z ta siara jest roznie czasem w ciazy jest a po porodzie i tak trzeba sobie zapracowac na mleko. Nie jest to regula ze w ciazy siara to po porodzie nawal mleka. Czesto bywa odwrotnie. Zas te, ktorenie mialy siary po porodzie zaraz maja pelne piersi z tym bywa roznie. Zaglebiam temat bo siara leci mi od 2 tyg. I mam bratowa ktorej leciala siara w ciazy tak ze nie mogla siw schylic a po porodzie miala ogromny problem z karmieniem i nie chcialo mleko leciec, przez to szybko sie poddala nie przystawiajac i przestala karmic teraz ja wiem, ze to blad bo maluch musi wypracowac mleko ![]() Moge sie mylic , chociaz z tym jest roznie. Dziewczyny roznie to opisuja na swoich przykladach
|
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie daję w domu tydzień czasu na ogarnięcie po porodzie i wtedy będzie można nas odwiedzić.
Mam pytanie do dziewczyn, które zdecydowały się na zakup kołderki. Jaki kupiłyście rozmiar i jakie jest wypełnienie jak macie namiary na allegro to o nie też poproszę.
|
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia beż sie tak nie brudzi ale jak byś mialbiay płaszczyk to byś co chwile musiała prac
tak samo z wózkiem inaczej się bedzie brudzil szary a inaczej bialy
|
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez sobie nie wyobrazam przyjmowac tlumow gosci w szpitalu po porodzie. Na szczescie u mnie to bedzie tylko maz. I tesciowa, ktora ma przyjechac z Pl do nas. No chyba ze mala zrobi niespodzianke i wyskoczy wczesniej zanim tesciowa przyjedzie.. Jesli o tesciowa chodzi to nie mam nic przeciwko, zreszta sama jej zaproponowalam zeby nas przyjechala.Wiem ze mi duzo pomoze jej obecnosc.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Marta ojej współczuję ospy w domu, ja przechodziłam ją kiepsko , jeszcze w przedszkolu, smaruj fioletem i możesz coś antydrapaniowego typu Fenistil żel.
Słoneczko nie zazdroszczę tych pielgrzymek, ja już myślałam jak to będzie po porodzie i stwierdziłam, że mąż musi ze mną siedzieć 4 tygodnie i nie chcę nikogo żeby Nam się wtrącał od początku. Wiem, że będzie ciężko ale chcę się skupić na dziecku a nie na niańczeniu gości. Twoja mama na pewno chce dla Ciebie dobrze ale jak wolisz być sama to musisz postawić granicę Moja rodzina już planuje pielgrzymkę do szpitala także pewnie na pewno każdy wpadnie z wizytą ![]() Darkanddark ja właśnie się boję tego zapalenia piersi i dlatego na pewno zainwestuję w dobry laktator żeby dobrze przylegał ten lejek. Jeszcze się rozglądam po internetach za dojarką Nessea Tobie też wyszła cukrzyca?
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark niema teorii, i wcale duże piersi nie oznaczają nawalu pokarmu, nie raz z miseczki A rosną gruczoly mlekowe i wykarmią caly odddzial noworodków a wielkie cycochy bez mleka
takze w tej kwestii również nie ma co sie nastawiać Fasolka nie wiem jak ten laktator niestety wczoraj szukalam ale jednak kupie od koleżanki bo ma melde i mi raniutko sprzeda
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wpuszam po porodzie nikogo oprocz meza i mojej mamy
zapowiem to tez pielegniarka nawet jak ktos wpadnie to nie wejdzie - moga sie nawet poobrazac
|
|
|
|
#2424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam mieć po koleżance Canpola elektryczny ale chyba wolę kupić coś lepszego. Ręcznie to mi się nie chce machać w pompkę za wygodna jestem
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie nie dam wmówić po porodzie, że nie mam pokarmu. Każda kobieta ma po urodzeniu pokarm tylko trzeba pobudzić laktację.
|
|
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie raz nie ma baby wisza robią co mogą i nie urobią tak jak ze wszystkim jeden cos ma drugi nie
jeden zre tony i nie przytyje a drugi tyje po byle czym tak samo to z tym mlekiem to wychodzi z organizmu człowieka i u każdego inaczej moze byc---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Jesli chodzi tez o to brudzenie to sama gondola czy nosidelko tak sie brudzić nie bedzie dopiero spacerowka jak dziecko zacznie jedzeniem czy butami brudzić jak bedzie chodzić
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Pokarm jest. Tylko nie kazdy umie go pobudzic.
moja kol nie mialam nie miala itp i doradca laktacyjny jej pobudzil, pow jak przystawiajc ile itp |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Dark zdecydowałam się na ten jasny. Brudu się nie obawiam 😉 zawsze w wózku będą mokre chusteczki więc wystarczy przetrzeć i po brudzie. Tak jak mówisz-białe elementy są z materiałów łatwych do utrzymania w czystości 😉
Mira piękny wózek!!!!
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama duże cyce przystawiala dzieci plakaly a polozna mowila ze Pani niech nie karmi miękkie cycki nie ma mleka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

moja kol co urodzila w sylwestra po polnoccy sama nie zyczyla sobie odwiedzin za to u sąsiadki przesiaduja non stop ludzie.. I weź tu cyca wywal i nakarm..
+

muszę mieć dobrą dojarkę żeby ze mnie wyciągnęła parę kilogramów
Szkoda mi kasy. Nie widzę siebie jakoś paradującej z blizną, obolałej, z cycorami na wierzchu w sexy koszulce udającej, że pomimo porodu ja czuję się super i sexy. Szpital to szpital, będę pewnie obolała i zmęczona, w domu zarzucę lekkie dresiki, piżamki swoje i zapomnę o koszuli nocnej

nie wiem o co chodzi, bo same dozwolone rzeczy zjadłam a tu 140... zmierzyłam drugi raz i 122