Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 11:00   #2071
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Nooo i wszystko jasne kto mi tu dziecko psuje...

Poszła do Babci "Babciu proszę o mandarynkę". Babcia na to,że nie o tej godzinie. Ona na to usta w podkówkę, po czym zadowolona bo wpadł jej pomysł " Aaa to dziadka poproszę, on mi da"

Ja chcę do domu

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam problemów z karmieniem u kogoś czy gdzieś, więc do tego butli nie potrzebowałam. A małej nie udało się nam nauczyć pić z butli, więc jak wychodziłam to zostawała łyżeczka / kubeczek (miałam ten mały z medeli). Czasem łaskawie jak byłam cały dzień w pracy to wypiła 20ml z butli, a tak to łyżeczką Przy czym wystarczyło, że drzwi sztyrkneły i już pluła tym co jej dawali ale to był hardcorowy przypadek, w wieku niecalych dwóch lat swoje lalki karmiła piersią lub przelewała z butelki na łyżeczkę / kubeczek

A co do nauki picia to kubeczka Lovi nigdy nie ogarnęła, ale w wieku około 8 miesięcy umiała pić z normalnego, a chwilę potem ogarnęła słomkę i miała bidonik.

Jak się uda to chciałabym i teraz, żeby mi dziecko nie piło z butli herbatek, wody itp powyżej roku. Mam wśród znajomych prawie 3 latki pijące mleko rano i na noc z butli i odzwyczajanie idzie już bardzo ciężko.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

A jak jest teraz z sokami dla niemowląt? 6 lat temu chyba z 1 rodzaj nie był mega słodki, a tak to wszystkie słodkie jak miód...
Hehe agentka Moja pluła jak tylko poczuła mm, ale moje z butli bez problemu piła, aczkolwiek tak jak mówię- od czasu do czasu, bo tak to na piersi. I nie było problemu,że się przywiązała do butli

A przez słomkę piła właśnie jak jej zaczęłam rozszerzać dietę także u nas na spacerach też zawsze był bidon z rurką w użyciu.

A z sokami to ja w ogóle dłuuuugo nie uznawałam, ale obecnie czasem dostanie, taki rozcieńczony. Wolę jej dawać domowe kompoty jak coś.
Trzeba zawsze patrzeć na skład, bo zarówno Bobofruty, Gerbery, Bobovity występują zarówno z cukrem jak i bez cukru- zależy od smaku.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:08   #2072
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Poszła do Babci "Babciu proszę o mandarynkę". Babcia na to,że nie o tej godzinie. Ona na to usta w podkówkę, po czym zadowolona bo wpadł jej pomysł " Aaa to dziadka poproszę, on mi da"

Ja chcę do domu
Ty masz jedno chętne do psucia, ja 2 na stałe i kilkanaście jak się zjadą do teściów Teraz raptem do jednej dwójki dotarło, że jak rodzic mówi "nie dawajcie ciasta, ciastek, cukierków pół h przed obiadem, bo nic nie zje" to znaczy "nie dawajcie!" a nie chowajcie siebie z dzieckiem i ciastem po kątach, żeby mama nie widziała.... A dotarło, bo teraz sami mają najmłodszą w rodzinie i poza nami wszyscy robią to samo

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:

Ja chcę do domu

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Hehe agentka Moja pluła jak tylko poczuła mm, ale moje z butli bez problemu piła, aczkolwiek tak jak mówię- od czasu do czasu, bo tak to na piersi. I nie było problemu,że się przywiązała do butli

A przez słomkę piła właśnie jak jej zaczęłam rozszerzać dietę także u nas na spacerach też zawsze był bidon z rurką w użyciu.

A z sokami to ja w ogóle dłuuuugo nie uznawałam, ale obecnie czasem dostanie, taki rozcieńczony. Wolę jej dawać domowe kompoty jak coś.
Trzeba zawsze patrzeć na skład, bo zarówno Bobofruty, Gerbery, Bobovity występują zarówno z cukrem jak i bez cukru- zależy od smaku.
Ja pamietam, że nawet te bez cukru (pod jakąkolwiek nazwą!) były mega słodkie
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:25   #2073
kaaasi
Zakorzenienie

Witam w Nowym Roku pięknie wszystkie w dwupaku
Marciar ale masz śliczny brzuszek zazdroszczę takiej piłeczki
zimno masakrycznie u nas przymroziłam chyba syna wczoraj na spacerze taki miałam zimny brzuszek a niby się ciepło ubrałam poza tym nic nowego..... o kocyk zakupiłam taki ciepły w Kiku za tydzień przejrzę co tam jeszcze by się przydało ale chyba wszystko jest widzę że wszystkie za zakupy się wzięłyście no tak czas i pora

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:52   #2074
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie na meningokoki c.
Bo potem są jeszze szczepionki na typ b, to są dwie dawki. CO ciekawe, jeszcze do niedawna ich u nas nie było.

Kurna już trzeci raz odwołuję. Najpierw 5 grudnia miała katar, potem 19 nie byłam pewna, czy ospy nie złapała bo miała kontakt...
Na ospę nie będę jednak szczepić.

Pan 8 gwiazdek w ogóle nie pisze o tych 0-13.
Wejdź na foteliki info?

Z tego co wiem, to nasza Kamila miała pebble dla Amelki.

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html

według tego niby pebble wychodzi gorzej niż cabrio fix, ale kurczaki- cabrio fix ma bardzo stare testy i ciężko tak porównywać .Co ciekawe-Ja mam CYbex Aton 2 i jak widać baza wcale nie podnosiła bezpieczeństwa.

Dzieki motyl, pogooglam jeszcze moze Kamili tez podpytam

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 11:53   #2075
Lola2828
Zadomowienie

Dzień dobry Za namową obejrzałam wczoraj ten dom snów i bardzo mi się podobał jaki tam straszny Butelki zakupiłam 2 bo były w dwupaku z TT antykolkowe ale mam nadzieje że się nie przydadzą miałam wstępnie zakupić mm ale stwierdziłam że muszę uwieżyć w siebie i moje cycki i w razie w tż pojedzie do sklepu Motyl zrobiłaś coś z tymi naklejkami ? bo mi przyszły drugie i nawet suszarka nie pomogła więc chyba muszę jakiś klej zakupić dodatkowy choć wiem że winna jest ta farba na ścianie bo w całym domu są matowe i nie było problemu z naklejkami buuu
Stary 2016-01-03, 12:06   #2076
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Ja mam 2butelki 120 ml chyba . Choć nie zamierzam dokarmiac mm Ale jakaś herbatkę później do picia. Czy właśnie swoim mlekiem gdzieś czytałam że najlepiej zacząć podawać butelkę między 3-6tygodniem wtedy dziecko lepiej zareaguje gdy będziemy chciały butelka.

Co do materaca muszę teściowa popytać czy to jest z dzieci tz brata. Czy tylko używany był przez dziecko jego siostry jak z Włoch przyjechała na wakacje.

Ja pisałam tez ze na zajęciach z doradca nam mówili zeby wlasnie wtedy wprowadzić butelkę bo pozniej dziecko moE odrzucić. Najlepiej co 1-2 dni o stałej porze. Fajne jest tez to ze tata moze sie troche pointwgrowac z dzieckiem podczas karmienia butelka

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Ja jeszcze zaglądam na tę stronkę

http://www.tylem.pl/szwedzki-test-plus-bez-tajemnic/

My mamy jeszcze drugi ten Romer max -fix. O jest 0-18 kg, ma wkładkę niemowlęcą, ale niestety- nie da się go rozłożyć na prawie leżąco, choć fakt,że da się go trochę rozłożyć. Dlatego damy do niego małą jak już będzie ładnie siedziała, a do tego czasu Cybexa.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

A o 0-13 osiemgwiazdek napisał tylko 4 wpisy, choć to głównie o Adacu.

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/search/label/0-13

No niestety, nikt się nie bierze porządnie za te najmniejsze foteliki, a tym Adacom to też niewiadomo na ile można ufać...

No wlasnie :/

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
A ja boję się jak cholera ale oglądam Chociaż powiem szczerze, że zdarzają się takie horrory, że pół seansu kładę się ze śmiechu... Nie zdążyliśmy kiedyś z tż do kina przez wypadek, wiec no cóż, idziemy na to co jest i był "Dom w głębi lasu". Wszyscy jak jeden wyszliśmy z kina nieźle ubawieni.... kiedyś na czymś innym miałam podobnie... no niektóre horrory to chyba dla 12 latków

Za to niektóre to dla mnie masakra...

nie mam, ostatnio moje dziecko nie tkneło się butli :p Teraz wrócę najwcześniej po roku, wiec zakładam, że nie będzie potrzebna.

A jak będzie to wiem, gdzie jakie sklepy / apteki otwarte i tż pojedzie i dokupi.

Mnie zaczyna coś łapać

Ja kiedys tez namiętnie oglądałam horrory i to fakt niektóre to bardziej komedia
Mam nadzieje ze Cie nie rozłoży. Jedz czosnek i te sprawy

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Ja nie miałam problemów z karmieniem u kogoś czy gdzieś, więc do tego butli nie potrzebowałam. A małej nie udało się nam nauczyć pić z butli, więc jak wychodziłam to zostawała łyżeczka / kubeczek (miałam ten mały z medeli). Czasem łaskawie jak byłam cały dzień w pracy to wypiła 20ml z butli, a tak to łyżeczką Przy czym wystarczyło, że drzwi sztyrkneły i już pluła tym co jej dawali ale to był hardcorowy przypadek, w wieku niecalych dwóch lat swoje lalki karmiła piersią lub przelewała z butelki na łyżeczkę / kubeczek

A co do nauki picia to kubeczka Lovi nigdy nie ogarnęła, ale w wieku około 8 miesięcy umiała pić z normalnego, a chwilę potem ogarnęła słomkę i miała bidonik.

Jak się uda to chciałabym i teraz, żeby mi dziecko nie piło z butli herbatek, wody itp powyżej roku. Mam wśród znajomych prawie 3 latki pijące mleko rano i na noc z butli i odzwyczajanie idzie już bardzo ciężko.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

A jak jest teraz z sokami dla niemowląt? 6 lat temu chyba z 1 rodzaj nie był mega słodki, a tak to wszystkie słodkie jak miód...

Te soki sa obrzydliwe słodkie. Ja nie daje. Jedynie woda czysta, od niedawna tez Roibos. A jak jest przeziębiona to daje jej troche soki domowej roboty z malin czy czarnego bzu. Ale ona i tak woli wodę.
Najlepiej wg mnie od razu uczuć napojów pic z niekapka czy bidonu

Stary 2016-01-03, 12:17   #2077
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Za namową obejrzałam wczoraj ten dom snów i bardzo mi się podobał jaki tam straszny Butelki zakupiłam 2 bo były w dwupaku z TT antykolkowe ale mam nadzieje że się nie przydadzą miałam wstępnie zakupić mm ale stwierdziłam że muszę uwieżyć w siebie i moje cycki i w razie w tż pojedzie do sklepu Motyl zrobiłaś coś z tymi naklejkami ? bo mi przyszły drugie i nawet suszarka nie pomogła więc chyba muszę jakiś klej zakupić dodatkowy choć wiem że winna jest ta farba na ścianie bo w całym domu są matowe i nie było problemu z naklejkami buuu

Ja tez mam jedną butelkę która dostałam od koleżanki w prezencie i póki co będzie musiała wystarczyć

Gotuje właśnie buraczkowa zupę

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:36   #2078
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Witam sie niesmialo. Jestem chora jak sie patrzy. Myslalam, ze mi juz przechodzi ale niestety nie Siedze i pociagam, zero motywacji
Ja mam 6 butelek bo tyle bylo w zestawie. Poprzednio mialam dwie i wystarczylo ale teraz dwie kosztowaly trzy funty mniej niz 6 wiec najwyzej sprzedam komus albo oddam. Mm nie kupuje bo to mozna zawsze kupic jakby bylo trzeba a licze ze nie bedzie
Jestem na jutro umowiona na szczepionke na ksztusiec ale chyba mi nie zrobia jak jestem przeziebiona chyba zadzwonie tam rano.
Moja niesforna dzidzia przekrecila sie i jest w poprzek a do tej pory byla glowa w dol. Musze chyba pilke wyciagnac i troche sie na niej pobujac moza to ja odkreci
Marcia super masz brzusio, az zaraz polece sobie zmierzyc
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 12:37   #2079
marciar7
Zakorzenienie

No tak jak mówiłam ja pralam matwrac gryka pianka i sladu nie ma po zadnej pleśni czy znieksztalceniu. Suszyl sie z poltora tygodnia ale nie znieksztalcil sie. Gryka bardzo delikatnie w niektorych moejscach puscila farbe ale i tal przescieradlo bede klasc ;-) takze warto sprobowac wyprac najwyzej sie nowe kupi
Stary 2016-01-03, 13:03   #2080
esor
Mamusia Luty 2016

Hej dziewczyny
TŻ przeziębiony. Mnie też dziś zaczyna brać więc muszę zacząć walczyć na ostro domowymi sposobami.

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Mi migdały nie pomogły. Trochę łagodziła zimna woda niegazowana i położenie się na lewym boku.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

serio nie słyszałam tego
a znasz kuciapa

Cytat:
Nie wiesz co to Bożena?Vel Krystyna?Jeszcze jakieś inne określenia bywają:P No pipka:P

Hahahahahhaha nie mogę z Wami Ja Bożena dopiero na Wizazu się nauczylam nazywać

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Aninis o Boszenie nie słyszalas

obiecałam to wrzucam fotkę brzuszka 35+5 tc zdjęcie z dziś.

Marta, cudowny brzuszek malutki, kragly, cudo

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
A może Mia się obróciła i dupką naciska na żołądek?

Mój brat jest z 8.02

Ja pitole... Mój był taki 6 miesięcy temu...

Albo co lepsza- jak nie byłam w ciąży i najadłam się grochówki....

Hahahahaha Badzia gluptasie Ty

Cytat:
Nie pitol, ja mam 95 i mój naprawdę większy! to jak to możliwe...
2 cm to mała różnica zresztą pytanie ile mialyscie przed ciaza, to napewno też ma znaczenie. Ja mam teraz 103 około w brzuchu ale przed ciaza było już 76, a przecież są tu też pewnie dziewczyny co maja teraz tyle co jap, a przed ciaza 65 w talii - więc u nich brzuszek ciazowy jest "wiekszy".

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Dziecka na piersi nie trzeba w ogóle poić dodatkowo niczym. Moja zaczęła pić wodę (oczywiście bez glukozy, sic!) i ewentualnie herbatki jak już rozszerzałam jej dietę, aczkolwiek to też tak głównie do popróbowania, bo ona była na piersi.
A jak widzę dziecko pijące herbatki czy soczki z butelki ze smoczkiem to już w ogóle mi dziwnie zwłaszcza takie duże
Ja uczyłam Tusię od razu przez słomkę/rurkę bo najszybciej załapała. Załapanie picia z normalnego kubka zajęło jej więcej, a picie przez Lovi 360 ogarnęła dopiero jak miała koło roku, jakoś nie umiała z tego ciągnąć

A ile ja się naszukałam herbatek bez aromatów i cukru! Masakra. Przecież nawet te zwykłe sklepowe to są same aromaty.
Więc na początku kupowałam jej Hipp Bio, ma bardzo fajny skład, a potem w sklepach eko po prostu suszone owoce malin itp

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Mi akurat butelka bardzo się przydała, bo mogłam sobie swobodnie wyjść, odciągnęłam mleko i voila.
W dodatku zawsze jak szliśmy gdzieś w gości to odciągałam i dawałam jej z butli. Jakoś mnie zawsze krępowało karmienie w obcym miejscu,nawet jak miałam do dyspozycji ustronny pokój (oczywiście co innego jak byłam u rodziców i teściów).
Nie wiem no, jakoś nigdy nie umiałam wyciągnąć piersi i tak sobie karmić. Moje koleżanki normalnie przy mnie sobie karmią, dla mnie to nic złego, ale jakoś ja sama nie potrafię.
Ciekawe informacje tu piszesz

I co do karmienia piersią przy innych to ją mam tak samo, tzn jeszcze nie karmilam, ale napewno nie będę chciała tego robić przy kimś. Nawet jak myślę o rodzicach, a tym bardziej tesciach to też niebardzo... No bo jednak pierś to obiekt seksualny też, teraz zyska też innego znaczenia i zastosowania, ale ciągle nikt mi tej seksualności nie zabierze i nie chce by zabieral. Ciągle to część ciała na widok tylko dla mojego męża

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:05   #2081
re_nata
Raczkowanie

A juz wypralam teraz bedzie się szuszyl A piankę też pralas? Jak coś się stanie to kupimy Nowy.

Nie mogę nic jeść bo mnie od razu mdli, tesciowa usmazyla skrzydelka a jA myslalam ze rzygne na talerz zjadlam tylko troche ziemnikow i buraczki .
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:06   #2082
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
A juz wypralam teraz bedzie się szuszyl A piankę też pralas? Jak coś się stanie to kupimy Nowy.

Nie mogę nic jeść bo mnie od razu mdli, tesciowa usmazyla skrzydelka a jA myslalam ze rzygne na talerz zjadlam tylko troche ziemnikow i buraczki .
Pralam powiedzialam sobie a co ma byc yo bedzie moze sie uda. I sie udalo :-D
Stary 2016-01-03, 13:08   #2083
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzien dobry nie chce krakać ale pola jest ostatnio bardzo łaskawa juz chyba z 5 dni wstaje koło 7:30! Jestem tak wyspana ze o 7 sie budze i nie wiem co jest grane

Ale zima dzisiaj. -13 za oknem. Moze to dobrze, wybije zarazki z powietrza.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Ja mam dr Brown ale koniecznie z szeroka szyjka. To jedna z 3 ktore polecał nam doradca laktacyjny i pola je uwielbiała i ja tez. Ja karmiłam kp ale butelki używałam gdzieś od 5 tyg zeby pola moje mleko mogła pic z butli od taty kiedy ja potrzebowałam wyjsć.
Butelkę mam jedna wiecej nie kupuje narazie, mam nadzieje ze kp pójdzie gładko jak ostatnio - do 8 miesiaca pola nie miała w ustach innego mleka niz moje
Mm nie kupuje, w razie kryzysu w aptece sie kupi, a mieszkam w dużym mieście wiec w okolicy zawsze jakas ma dyżur

Hej ją ! hoho to faktycznie Pola ostatnio łaskawa masakra, ja to do 11:30 potrafię spać, ale to zalety pierwszej ciąży. Ostatnio właśnie zaczynam wręcz celebrowac leżenie przed TV czy w łóżku bo wiem że następne takie bezkarnie leżenie to chyba za 20 lat będzie

Kurcze ale ładnie Ci kp szło, 8 miesięcy tylko Twoje mleko :klaski: też bym tak chciała

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:42   #2084
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Hej ją ! hoho to faktycznie Pola ostatnio łaskawa masakra, ja to do 11:30 potrafię spać, ale to zalety pierwszej ciąży. Ostatnio właśnie zaczynam wręcz celebrowac leżenie przed TV czy w łóżku bo wiem że następne takie bezkarnie leżenie to chyba za 20 lat będzie

Kurcze ale ładnie Ci kp szło, 8 miesięcy tylko Twoje mleko :klaski: też bym tak chciała

Kiedys tez byłam śpiochem ale pola to zmieniła
No z kp nie miałam w ogóle problemow, ale pola bardzo współpracowała. Załapała od pierwszego przyssania na moim mleku była do około roku, ale jak miała 8 miesiecy to juz mi sie nie chciało odciągać i jak marudzila za mlekiem na dobranoc a mnie nie było w domu to Piła mm. Choć ponoc sa dzieci ktore mm nie tkną za Chiny (jak u motyla) ale mojej nie przeszkadzało

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Jeju ale mi sie nudzi. U teściów jestesmy. Wieczorem do krk nareszcie bo ostatnie 2 tyg niemal ciagle po rodzinie. Ale to juz ostatni wyjazd i do porodu fajrant. Potrzebuje relaksu i czasu w trójkę tzn jedziemy jeszcze w piatek w góry ale to co innego bo będziemy sami. Takie nasze baby moon

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Dzis wieczorem ide na basen pierwszy raz w taki mróz. Jak byłam w czwartek to było -7 ale dzis jest -14 w krk wiec nie wiem jak to bedzie

Stary 2016-01-03, 13:43   #2085
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz jedno chętne do psucia, ja 2 na stałe i kilkanaście jak się zjadą do teściów Teraz raptem do jednej dwójki dotarło, że jak rodzic mówi "nie dawajcie ciasta, ciastek, cukierków pół h przed obiadem, bo nic nie zje" to znaczy "nie dawajcie!" a nie chowajcie siebie z dzieckiem i ciastem po kątach, żeby mama nie widziała.... A dotarło, bo teraz sami mają najmłodszą w rodzinie i poza nami wszyscy robią to samo

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Ja pamietam, że nawet te bez cukru (pod jakąkolwiek nazwą!) były mega słodkie
No widzisz, ja muszę tłumaczyć po 1000 razy. A jeszcze mój ojciec stosuje chwyty "mama nie widzi" za co dostaje opiernicz, ale nie skutkuje...zaje...fajnie. ..

Jeszcze można mówić ludziom,zeby owoce dawali, a nie słodycze. Moja Babcia dała małej do paczki pod choinkę galaretkę całą w cukrze. I mówi,że mówiliśmy,że czekolady nie to kupiła takie...to co,że niby to lepsze?Na szczęście M. szybko schował, babci się głupio zrobiło i na następny dzień jeszcze dzwoniła i pytała, czy naprawdę tylko owoce...

A ja te soczki baaaaaaaaaardzo mocno rozcieńczam wodą.Niestety czasem łobuziara się domaga, więc mam zawsze coś w zapasie. Ale i tak 90% tylko wodę dostaje.Lub kompot domowy. Lub sok z malin i czarnej porzeczki, zrobiłam zapasy na zimę.

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Poczytałam trochę i znalazłam info, że są takie kleje dla plastyków do podklejania folii i nimi się da- Velpon i High-tac Ghiant. Także kupiłam...u nas farba jest matowa.A u was jaka?

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2016-01-03 o 13:44
Stary 2016-01-03, 13:45   #2086
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
TŻ przeziębiony. Mnie też dziś zaczyna brać więc muszę zacząć walczyć na ostro domowymi sposobami.

I co do karmienia piersią przy innych to ją mam tak samo, tzn jeszcze nie karmilam, ale napewno nie będę chciała tego robić przy kimś. Nawet jak myślę o rodzicach, a tym bardziej tesciach to też niebardzo... No bo jednak pierś to obiekt seksualny też, teraz zyska też innego znaczenia i zastosowania, ale ciągle nikt mi tej seksualności nie zabierze i nie chce by zabieral. Ciągle to część ciała na widok tylko dla mojego męża
o nieeee.... musisz szybko cos brac juz bo bedzie to co u mnie

ja juz powoli wychodze z tego ale teraz tz umiera

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-03, 13:46   #2087
Aninis
Zakorzenienie

hello

Znowu wstałam po 12-tej myślałam, że sama z siebie obudzę się wcześniej... ale gdzie tam... spałam 11,5 godz.
To chyba nie jest normalne od jutra w ruch idzie budzik
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 13:50   #2088
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
hello

Znowu wstałam po 12-tej myślałam, że sama z siebie obudzę się wcześniej... ale gdzie tam... spałam 11,5 godz.
To chyba nie jest normalne od jutra w ruch idzie budzik

wlasnie o Tobie myslalam .... czy jeszcze spisz

bez jaj.. jutro budzik chociaz na 9

no i moj tz zdycha.... mamo ja oszaleje

dzisiaj eksmisja i spimy oddzielnie...

a we wtorek do szpitala jedziemy pogadac o cesarce

i jak tz bedzie tak wygladal to go wyprosza ze szpitala

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-03, 13:52   #2089
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
wlasnie o Tobie myslalam .... czy jeszcze spisz

bez jaj.. jutro budzik chociaz na 9

no i moj tz zdycha.... mamo ja oszaleje

dzisiaj eksmisja i spimy oddzielnie...

a we wtorek do szpitala jedziemy pogadac o cesarce

i jak tz bedzie tak wygladal to go wyprosza ze szpitala
jutro pewnie mnie kurier obudzi... tzn. liczę na to, że łóżeczko przyjedzie

A cc na 100% ? Może się jednak księżniczka obróciła
Stary 2016-01-03, 13:52   #2090
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja pisałam tez ze na zajęciach z doradca nam mówili zeby wlasnie wtedy wprowadzić butelkę bo pozniej dziecko moE odrzucić. Najlepiej co 1-2 dni o stałej porze. Fajne jest tez to ze tata moze sie troche pointwgrowac z dzieckiem podczas karmienia butelka

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

No wlasnie :/

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Ja kiedys tez namiętnie oglądałam horrory i to fakt niektóre to bardziej komedia
Mam nadzieje ze Cie nie rozłoży. Jedz czosnek i te sprawy

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Te soki sa obrzydliwe słodkie. Ja nie daje. Jedynie woda czysta, od niedawna tez Roibos. A jak jest przeziębiona to daje jej troche soki domowej roboty z malin czy czarnego bzu. Ale ona i tak woli wodę.
Najlepiej wg mnie od razu uczuć napojów pic z niekapka czy bidonu

Nie no niekapka nie, bo to wszak to samo co butla-pamiętasz jak nas Asia opiernicza No chyba,ze Lovi360 masz na myśli?

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Witam sie niesmialo. Jestem chora jak sie patrzy. Myslalam, ze mi juz przechodzi ale niestety nie Siedze i pociagam, zero motywacji
Ja mam 6 butelek bo tyle bylo w zestawie. Poprzednio mialam dwie i wystarczylo ale teraz dwie kosztowaly trzy funty mniej niz 6 wiec najwyzej sprzedam komus albo oddam. Mm nie kupuje bo to mozna zawsze kupic jakby bylo trzeba a licze ze nie bedzie
Jestem na jutro umowiona na szczepionke na ksztusiec ale chyba mi nie zrobia jak jestem przeziebiona chyba zadzwonie tam rano.
Moja niesforna dzidzia przekrecila sie i jest w poprzek a do tej pory byla glowa w dol. Musze chyba pilke wyciagnac i troche sie na niej pobujac moza to ja odkreci
Marcia super masz brzusio, az zaraz polece sobie zmierzyc
Oj na pewno odpuść teraz szczepienie. Zdrówka

Cytat:

Przy kp rozszerza się dietę od 6 mż, więc może Ja chodziło o samo picie Tym bardziej,że karmiły się dłużej z Polą z tego co pamiętam
A odnośnie jedzenia:
Kiedyś (czyli w 2013 r ) gluten się wprowadzało od 5mż, ale teraz zmienili też zalecenia.
Moja najpierw jak miała 5 miesięcy dostawała kaszkę pszenną z Holle w ramach ekspozycji na gluten, jak miała 6 to zaczęłam jej rozszerzać o te papki z pojedynczych warzyw, obserwowałam, potem już mieszałam.
Tu jest fajna rozpiska co kiedy wprowadzać http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html
Jak dla mnie na spokojnie z tym rozszerzaniem, nigdzie się nie spieszy... dziwni są dla mnie rodzice, którzy takim maluszkom dają "normalne jedzenie" i potem się tym chwalą. Naszych sąsiadów mała dostawała jk miała 6 miesięcy kaszankę, schabowego (którego oni najpierw jej przeżuwali, nie żartuję...)...
Moja własna bratowa dawała synowi ciasta jak miał 4 MIESIĄCE, zresztą tej małej córeczce też daje, chociaż chyba później zaczęła...
Teraz byli u nas tydzień temu na imprezie rodzinnej to zapytana o kp powiedziała,że mała dostaje TYLKO PIERŚ (ma 7 mesięcy) po czym jej sernik z kokosem wciskała...

A cycowałyśmy i tak przez 13 miesięcy

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2016-01-03 o 13:57
Stary 2016-01-03, 13:54   #2091
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
jutro pewnie mnie kurier obudzi... tzn. liczę na to, że łóżeczko przyjedzie

A cc na 100% ? Może się jednak księżniczka obróciła
nie ma szans.... dalej czuje nogi w pachwinach

ale 2 tyg temu juz mowili ze ma za malo miejsca i nie ma szans na obrot...

wiec teraz to juz formalnosc, we wtorek sie dowiem termin na ktory beda robic cc

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-03, 13:58   #2092
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
nie ma szans.... dalej czuje nogi w pachwinach

ale 2 tyg temu juz mowili ze ma za malo miejsca i nie ma szans na obrot...

wiec teraz to juz formalnosc, we wtorek sie dowiem termin na ktory beda robic cc
ja się zastanawiam po czym to poznać,że nogi w pachwinach?Bo moja jest główkowo, ale tak mnie napiernicza rękami po bożenie i pęcherzu,że w życiu bym nie poznała, czy to ręce czy nogi.

Stary 2016-01-03, 14:01   #2093
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zastanawiam po czym to poznać,że nogi w pachwinach?Bo moja jest główkowo, ale tak mnie napiernicza rękami po bożenie i pęcherzu,że w życiu bym nie poznała, czy to ręce czy nogi.

no w sumie racja.. ale jak ostatnio mialam usg i ona akurat tak nogami ruszala mi po jak to nazwalas bożenie i widzialam to i od tamtej pory juz wiem co to za patyki mnie tam stukaja

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-03, 14:06   #2094
Zosienka200
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny
mi gin zapisał ziolowe tabletki na przeziębienie dla ciężarnych, na domowe sposoby jakoś nie mam Ochoty, Tż też przeziebiona, ale on to zupełnie nic nie chce brać.
Tez nie wiem czy będę w stanie wyciągać tak cycki na widok publiczny, choc może przy d ie ku inaczej sue myślimy.

Cytat:
Przy kp rozszerza się dietę od 6 mż, więc może Ja chodziło o samo picie Tym bardziej,że karmiły się dłużej z Polą z tego co pamiętam
A odnośnie jedzenia:
Kiedyś (czyli w 2013 r ) gluten się wprowadzało od 5mż, ale teraz zmienili też zalecenia.
Moja najpierw jak miała 5 miesięcy dostawała kaszkę pszenną z Holle w ramach ekspozycji na gluten, jak miała 6 to zaczęłam jej rozszerzać o te papki z pojedynczych warzyw, obserwowałam, potem już mieszałam.
Tu jest fajna rozpiska co kiedy wprowadzać http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...e-dziecka.html
Jak dla mnie na spokojnie z tym rozszerzaniem, nigdzie się nie spieszy... dziwni są dla mnie rodzice, którzy takim maluszkom dają "normalne jedzenie" i potem się tym chwalą. Naszych sąsiadów mała dostawała jk miała 6 miesięcy kaszankę, schabowego (którego oni najpierw jej przeżuwali, nie żartuję...)...
Moja własna bratowa dawała synowi ciasta jak miał 4 MIESIĄCE, zresztą tej małej córeczce też daje, chociaż chyba później zaczęła...
Teraz byli u nas tydzień temu na imprezie rodzinnej to zapytana o kp powiedziała,że mała dostaje TYLKO PIERŚ (ma 7 mesięcy) po czym jej sernik z kokosem wciskała...
A cycowałyśmy i tak przez 13 miesięcy
ciekawe informacje. Mój brat też dawali swojej od małego cukierki, słodkie soczki, kupne oczywiście, a teraz marudzi że tylko słodkie by jadła. Taki ma smak.
Stary 2016-01-03, 14:23   #2095
marciar7
Zakorzenienie

Aninis ja to samo dzis 11.5 h ale to dlatego że tż jeszcze jest to sobie pozwolilismy na lenistwo. od jutra go nie ma więc i ja wczesniej wstanę..

Paula mam nadzieje ze tz przejdzie

Ja w pon może coś dowiem się odnośnie CC
Stary 2016-01-03, 14:29   #2096
siasia13
Rozeznanie

Oto moj brzusio, 93cm, 34tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160103_132006.jpg (81,4 KB, 41 załadowań)
Stary 2016-01-03, 14:34   #2097
siasia13
Rozeznanie

Chwale sie - to moje dzielo, lampka nocna jak bede wstawac do karmienia. Ledowe swiatelka na choinke w polaczeniu z pileczkami pingpongowymi taka jestem dumna
Lece po cos na obiad bo przez ta chorobe nic nie kupilam :-/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160103_132132.jpg (61,7 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez siasia13
Czas edycji: 2016-01-03 o 14:35
Stary 2016-01-03, 14:34   #2098
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
A ja byłam przekonana, że moja mi próbuje żebra podważyć nogami... dałabym se rękę uciąć, że czułam kopniaki... a jak gin zrobił usg, to się okazało, że to nie nogi tylko pupa i powiedział mi, że ona tak mi pupą "flaki" przesuwa do góry
Stary 2016-01-03, 14:35   #2099
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
mi gin zapisał ziolowe tabletki na przeziębienie dla ciężarnych, na domowe sposoby jakoś nie mam Ochoty, Tż też przeziebiona, ale on to zupełnie nic nie chce brać.
Tez nie wiem czy będę w stanie wyciągać tak cycki na widok publiczny, choc może przy d ie ku inaczej sue myślimy.

ciekawe informacje. Mój brat też dawali swojej od małego cukierki, słodkie soczki, kupne oczywiście, a teraz marudzi że tylko słodkie by jadła. Taki ma smak.
Przyzwyczaili do słodkiego smaku to mają...

A co to za tabletki?Ja próbowałam miliona sposobów na przeziębienie i g... dawały, samo przeszło:/

Cytat:
Śliczny!

Stary 2016-01-03, 14:38   #2100
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
jaka fajna piłeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości