|
|
#2611 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki bardzo choć tego co robisz z granatem nie zrozumiałam ![]() Byłam dziś przy Piotrze i Pawle :/ chyba kupię takie zapakowane w pudełko spody czy takie są niedobre? ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Zwróciłem kombiak. Kasy za poprzedni jeszcze nie dostałam...
|
|
#2613 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
brawo za wstawanie👏 ![]() Z tymi chusteczkami racja hehe, no ale jakos tak wiesz, ja ogolnie preferuję wodę, a dwa- Hania mycie wodą lubi, a chusteczkami po buzce niezbyt. moze jej zapach przeszkadza? |
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze - nie przemywalas dzieciom buzi przegotowaną woda przed kąpielą?
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😚
Agnieszka gratuluję drugiego zabka 🎈 u nas chyba też coś będzie niedługo grane 😳 Madzixx a Wam gratuluję stawania i "mamy" ❤👏 Black i dla Pawełka brawa za stawanie 😊👏 musiał się chłopak pochwalić 😉 Ja po jedzonku przecieram Nadii buzke i dłonie chusteczkami, my używamy różowe babydream mają krótki w miarę skład i sa bezzapachowe 😉 a podczas kąpieli myje buzke normalnie woda jaka jest w wanience z jej mydłem. Ja padam normalnie, Nadia mnie wykończy 😁 cały czas się wspina na wszystko i mi ucieka 😉 od wczoraj kilka razy powiedziała "mama", dziś tak bardziej żałośnie jak domagała się już spania i cyca 😁❤ tata już wcale nie mówi, znudziło się 😄😉
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas noc z trzema pobudkami cyckowymi czyli nic nowego ![]() Cały dzień siedziałam u mamy, dlatego dopiero teraz pisze. Filip stracił apetyt i nic nie chce jeść prócz cyca :/ Wracałam autobusem bo tz w pracy - ale zimno brrr! Filipek naubierany i w spiworku wiec nie było mu zimno, jedynie policzki chłodne miał ![]() zaraz poczytam co u Was ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- PAVLINECKA współczuję nocki masakra, często takie imprezki Ci Zuzka urządza co? Mnie się nie podobają pomieszczenia z wysokim sufitem, sprawia to dla mnie nieprzyjemne wrażenie wielkości, jak jest niższy sufit to jakoś przytulniej wg mnie ![]() GOCZEK kurcze ewidentnie męczy coś Hanke w nocy, obstawiam tak jak Majka ząbki :/ BLACK brawa dla Pawełka za próby stawania!
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53988351]Nie wiem, czy by na to poszla, pewnie tez wypróbuję lada moment 😒. ogólnie ma od tygodnia jakis porządny kryzys z zasypianiem, pozycja leżąca ją wkurza lub przeraża. I nawet jak ją uspie i przekladam do łóżeczka to jak się ocknie to sie wydziera. Nie było tak. Przy kp juz nie zasypia. Dba żebym byla kreatywa i się nie nudziła
[/QUOTE]Moze to skok teraz jakiś wypada i stąd ten kryzys?
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
AGNIESZKA gratki drugiego zęba! Rozkręcil się Filipek hehe
![]() Ja też kocham ten widok jak wracam skądś i Filipek się cieszy jak mnie widzi, zawsze mi teskno za nim, nawet jak wychodzę tylko na godzinkę ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- KAMILOVE brawa za mamę! ♡♡♡ Karmimy się po kąpieli, ciekawa jestem czy dziś Filip pójdzie spać o normalnej porze, bo ostatnio mi się przestawiać zaczął na 21 -22. Średnio mi się to widzi.
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilove - Julo też mnie gania przez caly dzień hehe
![]() Hanka - brak apetytu może oznaczać kolejny ząbek. U nas jest taki slinotok że szok. Poza tym jest taki jeczacy i marudny. Jednak nie chce mi się wierzyć że juz czwórki rosną. Przejrzalam swoje lakiery essie i dwacwyrzucilam bo jeden hyl niedokrecony a drugi stary. Chyba jutro skocze po kolejne dwa. Dziś kupiłam w sp 3 gerberki obiadki w promo 2+1 za grosz i w porównaniu z roskiem wyszly drogo bo tam sloiczek kosztuje 3.99 a w rosku 2.99 ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Julo dziś pobil rekord i zjadl 280g mojej bardzo gęstej zupki. Mial 3 drzemki więc jeszcze przed kąpielą. Mógłby jutro pospać do 7
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA tez obstawiam ząbek, u nas zawsze na ząbki bojkot jedzonka robi.
Ale cieszą takie ilości jedzenia jak maluszek zjada, ciekawe czy my się kiedyś doczekamy tego. Pewnie kupki wali konkretne po tym co? :p
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
Cór zjadlł i usypia walając się po łóżeczku Dziś mały przełom, na drzemki usypiałam w huśtawce i przykładałam do łóżeczka, zawsze bałam się że się rozbudzi i pośpi max 30 min, a zrobiła 40 min i 1h15 także się cieszę! Ale mega marudna dzuś cały dzień, nawet na rękach źle buu oby jutro taka nie była bo mąż już do pracy. Poza tym ugotowałam pierwszy raz zupkę warzywną Sporo zjadła, dokładnie niewiem ile bo nie mierzylam, ale ok 200 ml potem drugi raz jeszcze dałam Gerbera z mięsem. Takie noworoczne zmiany )Też lubię jak wracam, a ona tak zaciesza albo wystarczy że w kuchni trochę pobędę, a ona z mężem się bawi i zobaczy mnie i uśmiech ) kiedyś mi się wydawało że na tatę tylko tak reaguje, a poprostu mnie widziała ciàgle i weź tu się ciesz szczęka boli ![]() A i Ada zawołała na mnie "mama" jak przechodziłam, a ona z mężem siedziała tylko ja tego nie słyszałam 😍 Aga ale szybko kolejny ząbek super! Kamilove 👏🏻 za "mamę"
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Zwazylam moją kruszynke
i wyszło 9.64kg---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Violka - brawo dla Ady za spanie w łóżeczku i mamę i Tobie za pierwszą zupkę
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
To już nie kruszyna konkretny gabaryt hehe ![]() Adrianka tak marudziła i włączyliśmy w końcu bajkę bo pomysłów brakło i była bajka o psach i był taki maluteńki jorczek - suczka, nazywała się "Tycia" hehe rozśmieszyło mnie to imię )---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Mori! zrobiłam dziś Twoje danie! Polędwiczki wyszły poezja! Takie proste przyprawy a takie pycha wyszło! A ja zawsze tam jeszcze różności dodawałam i jeszcze obsmażalam i potem w piekarniku, a tu 4 minuty i pycha mięso zrobione ) Warzywa też pyszne , tylko pietruszka się nie dopiekła. I przekonałam się kolejny raz że wolę zwykle ziemniory od batatów ale taka odmiana raz na jakiś czas nie zaszkodzi Także wielkie dzięki myślę że co jakiś czas bedzie to danie gościć u nas
|
#2625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2626 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz tata będzie zazdrosny ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Zobaczymy czy jeszcze jakieś wyjdą oprócz tych dwóch Ja też za nim tęsknie jak tylko gdzieś wyjdę Tak już będzie )Jak już się ząbek pokazał to będzie jeszcze dokuczał? bo Filip coś się przebudza co jakiś czas i się zastanawiam czy coś innego go boli czy jeszcze ten ząbek co mu wyszedł? ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
ale też muszę kupić jakies żywsze kolory ![]() Brawo dla Jula za apetyt ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- U nas też był mniejszy apetyt na ząbki, wyszedł to się poprawił a dzisiaj znów taki sobie hmm... i kupki dziś nie było... a tak się nie zdarza.
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
AGNIESZKA może dokuczać jeszcze bo wyszedł tylko kawałek. Albo i następny idzie!
![]() Kurde poparzylam się przed chwila jak do pieca dokladalam i wykręciłam przy tym rękę z tym bólach nadgarstkiem ale boooli. ..
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, gratuluję drugiego ząbka! U nas też lada dzień powinien być, bo dziąsełko białe, Mała marudna.. Czekamy! 😉
Śmiać mi się chce z tej mojej Zosieńki. Dziś zapomniała, że nie lubi leżeć na brzuszku i śmigała po pokoju za piłeczkami z wyrzutni. Ta wyrzutnia to super sprawa! Może w końcu sprawi, że mój dzieć się usamodzielni ciutke! |
|
|
|
#2629 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz rozkręcasz się z gotowaniem fajnie, ja gotuje na zmianę z słoiczkami , także jakoś to wychodzi dobrze Nie martw się jeszcze nie raz usłyszysz mama , ale fajne to jest jak taki szkrabuś tak woła i jeszcze wie do kogo No i obyś wytrwała z tym łóżeczkiem ja też się zawsze boję ze się obudzi ale częściej spi dalej ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Piękna waga ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
No to pięknie, oby to nie była jakaś poważniejsza kontuzja ... ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Zapomniała sobie ![]() kobieta zmienną jest No to czekamy i u Was na ząbki
|
|
#2630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty też przekładasz skądś? No słodkie to napewno, pewnie niedługo to usłyszę )U nas po przebiciu ząbka jeszcze z dzien było tak marudnie. Cytat:
Ojej pechowo obyś nie pogorszyła sytuacji ✊🏻 Cytat:
Fajowo moja jakoś zapimnieć niechce próbuje ją na podłodze kłaść ba łożku, ale ona chwile poleży i łeeee ![]() To ja jestem inna Wam powiem- wyrodna jakby Ja jak gdzieś wychodzę to nie tęsknie jakoś tak bardzo, cieszę się że mogę odetchnąć świeżym powietrzem hehe Wiem że jeszcze po powrocie zdążę się nacieszyć tym skarbem )
|
|
#2631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile Filipek waży? Cytat:
U nas zazwyczaj dokuczal az dobrze wyjdzie więc ok.3dni. Może kolejne chcą się wykluc ![]() Cytat:
Biedna. Wiem co to za ból. Poparzylam się gotujac zupę Julkowi Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Violka -'ja tez nie tęsknię i nie mysle za dużo jak dzieci zostają z Tz. Jak z babciami to myskevczy zjadł i czy spac połoza. Za starszym tesknilam i myślałam czy ok.
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Viola, ja też czasem lubię wyjść gdzieś bez Małej 😜 ale wracam juz mega steskniona! |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie usnął o 19 i od tamtej pory już były 3 pobudki z płaczem... Ja się z jednej strony cieszę że mogę gdzieś wyskoczyć sama a gdzieś tam z tyłu myślę o synku
|
|
#2634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak się wychodziło z pokoi to było tam sporo miejsca jeszcze, stała kanapa i fotele i można było w doł popatrzeć na salon. Świetnie to wyglądało![]() też kolędy grałam w te Święta teściowa zawsze chce posłuchać jak u nas jest.co do mycia to jakoś tak robię od urodzenia,położna nam tak pokazała. Buzki już nie myję w wanience, a pupkę tak oczyszczam najpierw wacikiem bo po co ma potem całe ciałko w tym być, Cytat:
brawa dla Pawełka![]() Cytat:
na wyprzedażach byliście?Cytat:
![]() nam też dwa pierwsze wyszły w odstępie 3 dni
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe dobre jesteście z tymi odwykami od wizażu 😜 żeby tylko Wam do głowy nie przyszło aby nieregularnie się udzielać! Za dużo osób nam odpada... ROSI całe wieki juz tu nie zaglądała, Domima mimo deklaracji tez nieregularnie pisze... 😞
|
|
|
|
#2636 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dla Was gratki za "mamę" Cytat:
Cytat:
i brawa za drzemki w łóżeczku![]() Cytat:
trzeba też o sobie myśleć-szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ja też mam tak jak Ty mimo, że córkę mam niewymagającą to fajnie się czasem wyrwać w pojedynkę. Jasne, że myślę o niej i wracam z radością, że zaraz mały szkrab rzuci wszystkie zabawki i przypełznie do mamy z wielkim uśmiechem ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
ale nic dziwnego, wcina konkretne porcje no i je dwie kaszki dziennie to podwójną porcję co wiekszość dzieciaczków ![]()
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka - Julo robi 2-4 kupy dziennie ale one są nieduże
Madzixx - najczęściej kupka jest po spaniu
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
u nas fajny dzień, w końcu nie my pojechalismy do znajomych a oni do nas
![]() Ala zrobiła dziś cyrk z obiadkiem, jadła w krzesełku i sobie dosłownie zrobiła maseczkę marchewkową na twarz, włosy, kompres pod/na oczy i hennę brwi i rzęs do tego maseczka na rączki plus gratis farbowanie ubranka![]() się działo! nie wiem jak to jest, ale zawsze jak mamy gdzieś jechać albo ktoś do nas to zawsze coś się dzieje i potem nerwówka, bo nie zdążyłam tego czy tamtego zrobić.. znajomi przyszli z 3 letnim synkiem, Ala dostała od nich śpiewający zestaw małego lekarza FP i siedziała prawię godzinę nad nim,az byłam w szoku, chłopiec bawił się naszym domkiem potem chciała sie na niego wspinać, łapała go za nos hehe już któryś raz widzę, że Ala bardzo do dzieci ciagnie
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Heej.
Gratuluje zabkow, kolejnych umiejętności dzieciaczkom. wielki buziak od nas.Jutro w koncu Milka do przedszkola, tz do pracy, bedzie.cisza.i spokoj Agata biedna znow w nocy zaczela jesc, budzi sie i musi byc mleko i koniec, picie nie dziala, Ja tam jak wychodze, to sie ciesze, tesknie, ale z umiarem
|
|
|
|
#2640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje 😘🌷
Cytat:
O kurcze no to pięknie przybrał Julo brawo 👏 😃 Cytat:
gratuluję "mamy" i przenoszenia Ady 👏😃 no i zupki i apetytu również 😁 Cytat:
Ja tylko jak mam iść kupić sobie jakiś ciuch to lubie sama a tak to wszędzie chce zabierać Nadie 😁 zbźikowałam na jej punkcie 😁❤ Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

Sporo zjadła, dokładnie niewiem ile bo nie mierzylam, ale ok 200 ml potem drugi raz jeszcze dałam Gerbera z mięsem. Takie noworoczne zmiany 
wielki buziak od nas.