Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 09:18   #1171
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Z lakierów zwykłych najbardziej lubię Essie i Rimmel, mam też słabość do Essence i Eveline
Hybrydę mi zrobiła https://elarto.pl/15524-large_defaul...inowy-15ml.jpg
Stary 2016-01-03, 10:08   #1172
krolewna1986
Wtajemniczenie

Juz sie nie moge doczekać moich hybryd

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 10:34   #1173
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ciekawa jestem jak Ci to czasowo wyjdzie
Stary 2016-01-03, 11:13   #1174
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ano mam ochotę
UV, ledową też ma, ale twierdzi, że przy ledowej spada jakość. Zresztą to nie ma za bardzo znaczenia jak się robi u kosmetyczki, bo w trakcie kiedy się trzyma jedną łapę pod lampą, ona obskakuje drugą łapę
Już kiedyś tu pisałam, że ja tego nie rozumiem, zawsze maluję paznokcie wieczorem i nigdy mi się nie odbiły wzorki pościelowe. A z topem to w ogóle chwila moment i suche
Ledową utwardza się z 30 sekund, zwykła 2 minuty. Zawsze to zysk przynajmniej 12 minut
Ja miałam jakiś przyspieszacz schnięcia lakieru inglota w kropelkach i g. dawał. Miałam też jakiś polecany top i rozwaliłam sobie nim pieczołowicie nakładany lakier

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
a co ja bede sie meczyc hahaha
Wyjscie do kosmetyczki to relax przy dzieciach
Jak możesz zostawić dzieci i pójść do kosmetyczki, to możesz te zrobić sobie sama paznokcie Gdybym miała bliżej to pewnie też bym chodziła, ale że mieszkam pod Warszawą to sama wyprawa w tą i z powrotem to 1h. Dodatkowo przy cenach Warszawskich ( a chodzę do naprawdę taniej manikiurzystki ), ten droższy zestaw zwróci mi się już jak zrobię sobie manicure 4 razy, nie mówiąc o pedi który jest droższy.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Czytałam o alieexpress ale ryzyko zamawiać, nigdy nie wiadomo czy dojdzie i w jakim stanie tez chce polukac czy sie opłaci oddzielnie kupic, wstępnie wydaje mi sie ze nie, bo ta lampa led sama ok 150 zł, lakiery i bazy po ok 30zl to juz daje 300, ale popatrzę jeszcze, bo tak wstępnie patrzyłam kolorki wybrałaś? Ja sie oczywiście zdecydować nie moge, 3 to za mało [COLOR="Silver"]
Na alli lampa kosztuje koło 100, ale pewnie z lenistwa i niecierpliwości zamówię zestaw )
Póki co na bank mam wybrany tylko jeden kolor, 083 - burgundy wine
http://vena-styl.blogspot.com/2015/0...-burgundy.html
Jeszcze oglądam czerwienie i pewnie jakieś french, podoba mi się wstępnie ten 002.
http://iv90-jewellery.blogspot.com/2...lubny-roz.html
Problem mam z czerwienią, bo wszyscy mają 026 albo 027 i na każdym "real foto" wyglądają inaczej
Ale chciałabym też i szary i czarny...

P.S. Ze zwykłych lakierów to co mi się na prawdę sprawdziło i noszę prawie non stop na stopach, to Rimmel Salon Pro, tylko kolorówkę mają ubogą.

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2016-01-03 o 11:16
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 11:28   #1175
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ledową utwardza się z 30 sekund, zwykła 2 minuty. Zawsze to zysk przynajmniej 12 minut
Ja miałam jakiś przyspieszacz schnięcia lakieru inglota w kropelkach i g. dawał. Miałam też jakiś polecany top i rozwaliłam sobie nim pieczołowicie nakładany lakier
No wiadomo, w warunkach domowych to zysk, u kosmetyczki się tak nie spieszy, bo nie siedzi się bezczynnie w tym czasie kiedy się jedna łapa utwardza
A tak, top trzeba umieć nakładać Ja to rzadko robię, bo lakier i tak ma połysk Chyba że używam tej światłoutwardzalnej serii Sally Hansen, wtedy wiadomo, bez topu ani rusz. Ale nie lubię SH, strasznie się ciągną i trzeba się nakombinować żeby nie było prześwitów.

Fajna sprawa przy sprzątaniu, ale jeśli kiedykolwiek się jeszcze umówię na hybrydy, to będę je zmieniać po tygodniu - 10 dniach maksymalnie. Teraz to wygląda koszmarnie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1610.jpg (59,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2016-01-03, 11:30   #1176
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jak możesz zostawić dzieci i pójść do kosmetyczki, to możesz te zrobić sobie sama paznokcie
A wiesz, że u mnie jest inaczej? O ile jestem w stanie zostawić małą z kimś i wygospodarować godzinę-dwie na relaks, o tyle jak jestem w domu, to jest z tym duży problem Bo w domu jest zawsze coś ważniejszego do zrobienia
Stary 2016-01-03, 11:56   #1177
mala29lll
Zakorzenienie

/Ufffff Gabi ma sie trochę lepiej. Już nosek dało się odepchać. Wstanie z drzemki to inhalacja znowu. Ja to tak średnio ale leczę się czystym kwasem askorbinowym więc powinno być lepiej niedługo

Cytat:

Oliath też wcięło na amen
Pewnie pedantka ogarniała chatę przed świętami, egzaminy, sylwek i może wróci. Dawno Kubusia nie widziałam.

[QUOTE=AgatkaSz;53982956

Chcialam tez to zamowic ale by bylo jak z maszyna do szycia stoi w szafie :P

Ja nie wiem czy mi ktos w sylwestra dzieci podmienil??
Inga spi w swoim lozeczku cala noc , Nel tez i to bez cycka wczoraj o 21.30 zasnela i pobudka o 6 dopiero cyc i dalej sen.[/QUOTE]

hihih moja maszyna też stoi Trzeba się wziąć do nauki szycia

Może dalej przerażone hukiem fajerwerków

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 11:58   #1178
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawa jestem jak Ci to czasowo wyjdzie
Też jestem ciekawa, pewnie zanim dojdę do wprawy to troche minie

Cytat:

Na alli lampa kosztuje koło 100, ale pewnie z lenistwa i niecierpliwości zamówię zestaw )
Jeszcze oglądam czerwienie i pewnie jakieś french, podoba mi się wstępnie ten 002.
Problem mam z czerwienią, bo wszyscy mają 026 albo 027 i na każdym "real foto" wyglądają inaczej

No wlasnie te czerwone wszedzie inne, ale ja chcę chyba bez drobinek a któryś z tych jest taki z drobinkami. Ten 002 tez biorę pod uwagę, tylko nie wiem czy bedzie kryjący..i tez mysle o jakimś ciemnym, ale zupełnie nie wiem jakim..to kiedy zamawiasz?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2016-01-03, 12:16   #1179
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiesz, że u mnie jest inaczej? O ile jestem w stanie zostawić małą z kimś i wygospodarować godzinę-dwie na relaks, o tyle jak jestem w domu, to jest z tym duży problem Bo w domu jest zawsze coś ważniejszego do zrobienia
Wiem, ale akurat paznokcie to ta przyjemność której sobie nie odmawiam Co weekend przynajmniej staram się jakkolwiek dłonie ogarnąć, a co 2/3 stopy TŻ ma wtedy pierwszeństwo do dziecia Rozumiem, że z 2 dzieci może być problem

Cytat:
No wlasnie te czerwone wszedzie inne, ale ja chcę chyba bez drobinek a któryś z tych jest taki z drobinkami. Ten 002 tez biorę pod uwagę, tylko nie wiem czy bedzie kryjący..i tez mysle o jakimś ciemnym, ale zupełnie nie wiem jakim..to kiedy zamawiasz?
026 ma drobinki, poza tym on dla mnie za jasny, więc odpada.
Jak mi dziecko pozowoli kolory dobrać. Dziś już nawet dla mnie za zimno na spacer, więc pewnie długiego snu w ciągu dnia nie będzie

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Fajna sprawa przy sprzątaniu, ale jeśli kiedykolwiek się jeszcze umówię na hybrydy, to będę je zmieniać po tygodniu - 10 dniach maksymalnie. Teraz to wygląda koszmarnie...
Fakt, albo Ci mega szybko rosną paznokcie, albo kosmetyczka zostawiła spory margines od skóry przy nakładaniu.
Stary 2016-01-03, 12:28   #1180
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Fakt, albo Ci mega szybko rosną paznokcie, albo kosmetyczka zostawiła spory margines od skóry przy nakładaniu.
Mega rosną, nałożyła mi przy samej skórze, specjalnie, bo nie wierzyła jak mówiłam że na bank termin przez nią wyznaczony to za długo. Zawsze szybko rosły, ale teraz po ciąży to jakieś turbotempo mają. Co ciekawe, tylko u rąk tak. W ciąży miałam słabe paznokcie, teraz mam mega mocne i mega rosnące
Stary 2016-01-03, 13:46   #1181
olibar
Raczkowanie

Ja tez jeszcze nie szczepilam
Prawdopodbnie w tym tyg pojdziemy. W pon bede dzwonic.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 15:19   #1182
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak możesz zostawić dzieci i pójść do kosmetyczki, to możesz te zrobić sobie sama paznokcie Gdybym miała bliżej to pewnie też bym chodziła, ale że mieszkam pod Warszawą to sama wyprawa w tą i z powrotem to 1h. Dodatkowo przy cenach Warszawskich ( a chodzę do naprawdę taniej manikiurzystki ), ten droższy zestaw zwróci mi się już jak zrobię sobie manicure 4 razy, nie mówiąc o pedi który jest droższy.

P.S. Ze zwykłych lakierów to co mi się na prawdę sprawdziło i noszę prawie non stop na stopach, to Rimmel Salon Pro, tylko kolorówkę mają ubogą.
Bym miala caly dom rozniesiony Inga jest bardzo ciekawska wszedze wsadza raczki juz raz probowalam robic paznokcie bo mam lampe i nie wyszlo :P kradla wszystko ze stolika i musialam chowac ...
To u Ciebie w miescie nie ma kosmetyczki? U mnie jest tego pelno nawet po domach jezdza

Cytat:
Dokladnie , u mnie jest tak jak ćwicze hahah nagle widze ze cos trzeba zrobic

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

My dzisiaj wybralismy sie na zakupu , polujemy na wyprzedazach juz Tz ma siwtna kurtke i 2 pary spodni , teraz tylko buty i ta kurtka skorzana nigdzie nie ma , byla fajna ale nie bylo rozmiaru kolejna fajna ale cieniutka strasznie.
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 17:05   #1183
mala29lll
Zakorzenienie

Można odroczyć drugie szczepienie o 3 tygodnie. Teraz Gabi chora to wątpie żeby dostała szczepionkę 5 stycznia, a 26 jakoś ma drugą na pneumo i by razem dostała, żeby nie kłuć co chwila. Wiecie coś może??
Stary 2016-01-03, 17:47   #1184
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Można odroczyć drugie szczepienie o 3 tygodnie. Teraz Gabi chora to wątpie żeby dostała szczepionkę 5 stycznia, a 26 jakoś ma drugą na pneumo i by razem dostała, żeby nie kłuć co chwila. Wiecie coś może??

Czemu 3tyg? U mnie w ogole odroczone szczepienia dopóki próby wątrobowe nie spadna.

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2016-01-03, 18:02   #1185
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już Ci na fb pisałam, ale tu uzupełnię, żeby namieszać Najlepiej gdyby tą dawkę odroczyć o tydzień ( bo rozumiem, że to druga dawka 5w1 ) a pneumo przyjąć zgodnie z planem.

Królewna a co u Was z wątrobą nie tak ?? Jakoś to totalnie przegapiałam...

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Bym miala caly dom rozniesiony Inga jest bardzo ciekawska wszedze wsadza raczki juz raz probowalam robic paznokcie bo mam lampe i nie wyszlo :P kradla wszystko ze stolika i musialam chowac ...
To u Ciebie w miescie nie ma kosmetyczki? U mnie jest tego pelno nawet po domach jezdza
Domyślam się, że takiego szkraba wszędzie pełno, jednak jak idziesz do kosmetyczki to ktoś jej pilnuje
Ja mieszkam na wsi pod Warszawą.Wiedziałam na co się decyduję wyprowadzając się ze stolicy Kupię sobie zestaw i będę dorabiać robiąc hybrydy okolicznym wieśniaczkom
Ile na alli jest gadżetów do paznokci.
Pasztetnik np. cyrkonie z logiem Chanel - j/k
Stary 2016-01-03, 18:07   #1186
krolewna1986
Wtajemniczenie

Jak byliśmy w szpitalu z przedłużająca się żółtaczka to wyszły bardzo wysokie próby wątrobowe, zrobili mnostwo badań i nie wiadomo od czego, musimy monitorowac spadanie, a do tej pory odroczone szczepienia. Poza tym przeciez nie da sie w każdym przypadku isc na szczepienie wg kalendarza, dzieci przeciez chorują itp i po prostu pozniej sie je szczepi

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2016-01-03, 18:25   #1187
Malpka
Zakorzenienie

hej!
wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze w nowym roku
czytam was codziennie na telefonie ale coś mi się pochrzaniło że nie mogę odpowiadać nie chce mnie w ogóle zalogować, ale dziś się do kompa w końcu dorwałam więc się odzywam

co do szczepień to my też jeszcze nie mieliśmy

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie mialam zabezpieczen. Mlodej nigdy nie ciagnelo do szuflad itp ;-)
ja też nie miałąm, po prostu tłumaczyłam że tego nie wolno i nie było problemów

Cytat:

Oliath też wcięło na amen
po prostu jak się ma więcej dzieci to ciężko z czasem ja ją doskonale rozumiem że ciężko jej się wbić
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 19:26   #1188
elvegirl
po drugiej stronie szafy

U nas szczepienia są z małym opóźnieniem, bo babeczka która szczepi jest na urlopie do 6.01. Zastanawiałam się czy nie zaszczepić jej od razu na wszystko, ale boję się trochę, że to będzie za duże obciążenie dla tak małego dziubaska. W dodatku kryzys rozwojowy się zaczął, więc w ogóle mogłabym tego nie przeżyć :P

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

No, skok rozwojowy pełną gębą, nie dość że jest płaczliwa i narączkowa, momentami nie mogąca na mnie patrzeć i uspokajając się tylko u tatusia na brzuchu, żeby za moment szukać mnie wzrokiem, średnio jedząca, histeryzująca przy butli, teraz jeszcze od półtorej godziny śpi, wierzga przez sen, budzi się, leży cichutko próbując zasnąć, śpi, wierzga przez sen, budzi się, leży cichutko próbując zasnąć...to chyba będzie długa noc.

Trochę się boję tego co piszą, że im dalej w las, tym skoki rozwojowe mogą być dłuższe. Biedny mały człowieczek...i biedna ja
Stary 2016-01-03, 20:08   #1189
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu 3tyg? U mnie w ogole odroczone szczepienia dopóki próby wątrobowe nie spadna.
bo 26 stycznia ma pneumo drugą dawkę i tak myślałam, zeby to połączyć i nie kłuć co chwilę

Cytat:
Ja już Ci na fb pisałam, ale tu uzupełnię, żeby namieszać Najlepiej gdyby tą dawkę odroczyć o tydzień ( bo rozumiem, że to druga dawka 5w1 ) a pneumo przyjąć zgodnie z planem.

Domyślam się, że takiego szkraba wszędzie pełno, jednak jak idziesz do kosmetyczki to ktoś jej pilnuje
Ja mieszkam na wsi pod Warszawą.Wiedziałam na co się decyduję wyprowadzając się ze stolicy Kupię sobie zestaw i będę dorabiać robiąc hybrydy okolicznym wieśniaczkom
Ile na alli jest gadżetów do paznokci.
Pasztetnik np. cyrkonie z logiem Chanel - j/k
No tak teraz myślę, żeby o tydzień. Kurde sama nie wiem. Zabacze jak jutro będzie się czuła królewna moja

U Agatki podejrzewam, że chodzi o to, że jak nie ma mamy to ok i się bawi z tatem czy babcią a jak mama będzie i jeszcze takie ciekawe rzeczy robi to w ogóle będzie chciała tez isę pobawić w robienie pazurów

Cytat:
U nas szczepienia są z małym opóźnieniem, bo babeczka która szczepi jest na urlopie do 6.01. Zastanawiałam się czy nie zaszczepić jej od razu na wszystko, ale boję się trochę, że to będzie za duże obciążenie dla tak małego dziubaska. W dodatku kryzys rozwojowy się zaczął, więc w ogóle mogłabym tego nie przeżyć :P

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

No, skok rozwojowy pełną gębą, nie dość że jest płaczliwa i narączkowa, momentami nie mogąca na mnie patrzeć i uspokajając się tylko u tatusia na brzuchu, żeby za moment szukać mnie wzrokiem, średnio jedząca, histeryzująca przy butli, teraz jeszcze od półtorej godziny śpi, wierzga przez sen, budzi się, leży cichutko próbując zasnąć, śpi, wierzga przez sen, budzi się, leży cichutko próbując zasnąć...to chyba będzie długa noc.

Trochę się boję tego co piszą, że im dalej w las, tym skoki rozwojowe mogą być dłuższe. Biedny mały człowieczek...i biedna ja
Moja tez ewidentnie ma skok. Dokładnie od 11,5 tygodnia Jej się marudzenie włączyło. Pogadać się z Nią nawet nie da bo gdera i narzeka jak stara baba albo chłop Do tego ten katar to już w ogóle. Jeszcze ja nie dość, że też chora jakaś i do doopy się czuję to okres dostałam dzisiaj i humor wisielczy.

W dodatku dzisaj Ją zdenerwowałam Głupia matka jestem i wredna. Coś jojczyła na rękach a mnie tak łeb zaczął boleć więc Ją dałam tacie. Zaczęłam do Niej mówić, ze jest niegrzeczna, stroić miny a ta zrobiła podkówkę i w ryk No w łeb powinnam dostać Dopiero jak Ją przytuliłam i poszeptałam do uszka to się przytuliła i uspokoiła. Nie wiedziałam, że Ona taka wrażliwiasta już i że czai bazę o co chodzi

A w ogóle to bawię się z Nią dzisiaj i macham motykiem-grzechotką przed oczami jak leżała, zatrzymałam motylka a Ta sięgnęła Go i złapała za takie kółeczka co tam są. Myślałam że jakoś przypadkiem a parę razy tak zrobiła Madralińska

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-03, 20:43   #1190
krolewna1986
Wtajemniczenie

Ojaaaa już świadomie łapie zabawki, ale super! Ja tez czekam na ten moment
Uspilam mojego ssaka, ciekawe czy dzis ładnie pospi czy znowu beda awantury

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2016-01-03, 21:23   #1191
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
bo 26 stycznia ma pneumo drugą dawkę i tak myślałam, zeby to połączyć i nie kłuć co chwilę

No tak teraz myślę, żeby o tydzień. Kurde sama nie wiem. Zabacze jak jutro będzie się czuła królewna moja

U Agatki podejrzewam, że chodzi o to, że jak nie ma mamy to ok i się bawi z tatem czy babcią a jak mama będzie i jeszcze takie ciekawe rzeczy robi to w ogóle będzie chciała tez isę pobawić w robienie pazurów

Moja tez ewidentnie ma skok. Dokładnie od 11,5 tygodnia Jej się marudzenie włączyło. Pogadać się z Nią nawet nie da bo gdera i narzeka jak stara baba albo chłop Do tego ten katar to już w ogóle. Jeszcze ja nie dość, że też chora jakaś i do doopy się czuję to okres dostałam dzisiaj i humor wisielczy.

W dodatku dzisaj Ją zdenerwowałam Głupia matka jestem i wredna. Coś jojczyła na rękach a mnie tak łeb zaczął boleć więc Ją dałam tacie. Zaczęłam do Niej mówić, ze jest niegrzeczna, stroić miny a ta zrobiła podkówkę i w ryk No w łeb powinnam dostaćala: Dopiero jak Ją przytuliłam i poszeptałam do uszka to się przytuliła i uspokoiła. Nie wiedziałam, że Ona taka wrażliwiasta już i że czai bazę o co chodzi

A w ogóle to bawię się z Nią dzisiaj i macham motykiem-grzechotką przed oczami jak leżała, zatrzymałam motylka a Ta sięgnęła Go i złapała za takie kółeczka co tam są. Myślałam że jakoś przypadkiem a parę razy tak zrobiła Madralińska
Mój też już świadomie łapie zabawki od świąt tylko nadal się szybko irytuje, bo albo nie umie wypuścić albo mu się do buzki nie mieszczą Polubił się nawet dziś z kostką sensoryczną na chwilę bo udało mu sie róg wpakować do buzi i cała obślinić Oballa próbuje wsadzić do buzi i nijak mu to nie wychodzi i po 30 sekundach jest ryk Muszę mu kupić zabawki które się łatwo "je" - coś polecacie ?
Stary 2016-01-03, 21:38   #1192
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Caly dzien na zakupach nogi to mi odpadaja ale chociaz sie udaly Tz zaszalał 2 kurtki kupil , dwie pary spodni i buty
Tak nam bylo smutno ze Inge zostawilismy ze kupulismy jej wielkiego misia jestem ciekawa jak zareaguje, teraz juz spi wiec czekamy do rana.
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-03, 21:59   #1193
88maggie88
Wtajemniczenie

Super że ja nie zostałam ostatnia z tym szczepieniem
Co do hybryd to mam lakiery z firmy esotiq i sobie chwalę )
Stary 2016-01-04, 09:33   #1194
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Moja tez ewidentnie ma skok. Dokładnie od 11,5 tygodnia Jej się marudzenie włączyło. Pogadać się z Nią nawet nie da bo gdera i narzeka jak stara baba albo chłop Do tego ten katar to już w ogóle.
My w środę kończymy 14 tydzień, więc skok kwitnie bujnie...no ale jakoś pospała, dziś nawet dała sobie zrobić pedicure Gorzej z manicure, cierpliwości jej starczyło tylko na jedną łapkę :P A potem płacz, histeria, dopiero u tatusia w ramionach się uspokoiła.
W ogóle mam ostatnio jakiś kryzys psychiczny, chyba hormony znowu szaleją, bo aż mi się ryczeć chce, jak siedzę z nią cały dzień, użeram się z jej histeriami, robię co się da żeby dziecko było pogodne, a ona marudzi, marudzi, marudzi...a potem widzi ojca, którego pół dnia nie było i od razu uśmiech, spokój u niego na rękach, ach i och. No zrozumiałe, ileż można na jedną osobę patrzeć, ale uch. No ryczeć się chce.

Gabi coś często podziębiona jest, co?

Cytat:
A moja jakoś zabawek nie lubi, najlepsza jest pielucha, no i Szumiś, a reszta jej nie interesuje. Jeszcze ewentualnie jak w bujaczku leży, to puka łapką w te wiszące tam zabawki, ale to wszystko.
Stary 2016-01-04, 09:55   #1195
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Super że ja nie zostałam ostatnia z tym szczepieniem
Co do hybryd to mam lakiery z firmy esotiq i sobie chwalę )

A orientujesz się czy można używać lakierów innej firmy i bazy innej firmy? Bo chcę zamówić zestaw Semilac, a moze bym w przyszłości kupiła jakieś lakiery estetiq bo tańsze

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2016-01-04, 10:47   #1196
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
To indywidualna decyzja z tego co wiem, jak z każdym probiotykiem.

Nie wiem jak z witaminą k, ale d powinno się brać przez całe życie.
chyba będę dawała aż do momentu wprowadzania warzywek...

Cytat:
Najpierw chcielismy wieciej ale jak dawac nie chcieli to kombinowalismy liczylismy i dalo sie uszczuplic
150m2 uzytkowych
Projekt przy alabastrowej 12 z malymi poprawkami na pietrze
Mamy znajomego ktory pracuje w budowlance stawia bloki i powiedzial ze nam postawi po kosztach bo i tak zarobi wiecej niz w pracy normalnie :P wiem duzo zaoszczedzimy na robicie bo firmy nie wynajmujemy
A wy ile na budowe chcecie?
faktycznie mało wzięliście, my zakończyliśmy prace na ten sezon i tak stan surowy otwarty z drugim stropem ale bez dachu wyszedł nas ponad 90 tyś a metraż podobny do Twojego
http://archon.pl/projekty-domow/proj...ma401faeabc329

Cytat:
Hej Kurde mojemu dzieciowi założyłam dziś bodziaka 68 Kiedy Ona tak urosła:rolleyes : Dopiero co 56 pasowały jeszcze. MAsakra. Wyciągnęłam ciuszki 68 i mam górę prania. Zastanawiam sie gdzie to upchnę bo 62 tez jeszcze dobre większość.

Bałam sie o fajerwerki wczoraj a Gabi spała od 20.30 do 6 rano Albo się bała i wolała przespać, albo miała gdzies hałas

Możesz kupić w aptece listek wid K, a wit D można podawac cały czas. My też powinnyśmy brać w naszym klimacie

Co do Biogai do tak do 3 miesiąca jak kolki ewentualne mijają. Można dawac cały czas ale jak nie ma potrzeby to po co? Niech się uczą jelitka same pracować
ja już 62 ponad dwa tygodnie temu pochowałam, bo nóżek nie zginała
a fajerwerki? jak strzelały to patrzyła z ogromnym zainteresowaniem a ja przestały to zaczęła marudzić
ad.witaminy to nawet nie wiedziałam i kuoiłam całe opakowanie

Cytat:
skądś to znam

Cytat:
kurde ja planowałam odroczyć o 4/5tyg to za dużo??? ja szczepię wszystko na raz tylko zapobiegawczo dostaje póżniej pedicetamol.

Cytat:
będzie masakra, widzę to po mojej koleżance której córka jest starsza o 3 m-ce

Cytat:
super. moja trzyma zabawkę tylko jak jej wepcham do rączki

Cytat:
W ogóle mam ostatnio jakiś kryzys psychiczny, chyba hormony znowu szaleją, bo aż mi się ryczeć chce, jak siedzę z nią cały dzień, użeram się z jej histeriami, robię co się da żeby dziecko było pogodne, a ona marudzi, marudzi, marudzi...a potem widzi ojca, którego pół dnia nie było i od razu uśmiech, spokój u niego na rękach, ach i och. No zrozumiałe, ileż można na jedną osobę patrzeć, ale uch. No ryczeć się chce.

A moja jakoś zabawek nie lubi, najlepsza jest pielucha, no i Szumiś, a reszta jej nie interesuje. Jeszcze ewentualnie jak w bujaczku leży, to puka łapką w te wiszące tam zabawki, ale to wszystko.
ja mam te same odczucia, a najgorsze, że mąż niedługo znowu będzie weekendowym tatusiem... będzie ciężko, a jeszcze coraz częściej podejmujemy temat drugiego dziecka

oooooooooooooooooooo zapomniałam o szumisiu

a u nas nadal walka z butlą, jestem załamana...

możecie polecić jakies fajne maty edukacyjne???
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 10:50   #1197
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
A orientujesz się czy można używać lakierów innej firmy i bazy innej firmy? Bo chcę zamówić zestaw Semilac, a moze bym w przyszłości kupiła jakieś lakiery estetiq bo tańsze
Oj nie mam pojęcia ale wydaje mi się ze tak. To tak samo pewnie jak z reszta kosmetyków ☺
Stary 2016-01-04, 10:51   #1198
olibar
Raczkowanie

Jak ja wam zazdroszcze ze macie swoje mieszkania/domy. Ja chyba cale zycie na wynajmowanym bede no chyba ze wezme kredyt jsk bede miec 40stke.. masakra

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 11:37   #1199
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
faktycznie mało wzięliście, my zakończyliśmy prace na ten sezon i tak stan surowy otwarty z drugim stropem ale bez dachu wyszedł nas ponad 90 tyś a metraż podobny do Twojego
http://archon.pl/projekty-domow/proj...ma401faeabc329
U mnie teraz się buduje deweloperskie osiedle domków jednorodzinnych, 150m na 700-800m działce w stanie surowym zamkniętym to 350tys. A gdzie jeszcze wykończeniówka, która jest najdroższa
I podobnie to wygląda jak ktoś kupuje działkę i się buduje samodzielnie. Agatka Szczęście za nogi złapała mając budowlańca, który im postawi dom po kosztach.
Cytat:
będzie masakra, widzę to po mojej koleżance której córka jest starsza o 3 m-ce
Już się boję
Cytat:
super. moja trzyma zabawkę tylko jak jej wepcham do rączki
Moja nie trzyma, patrzy na mnie jakby chciała zapytać "WTF?"
Cytat:
ja mam te same odczucia, a najgorsze, że mąż niedługo znowu będzie weekendowym tatusiem... będzie ciężko, a jeszcze coraz częściej podejmujemy temat drugiego dziecka
U mnie między innymi ze względu na pracę lubego nie ma mowy o drugim dziecku. On wcześniej marudził że chce, ale przestał jakoś jak zobaczył ile przy dziecku jest roboty.
Cytat:
oooooooooooooooooooo zapomniałam o szumisiu
U nas bez Szumisia by nie było życia, młoda go kocha, non stop muszę mu pyszczek czyścić, bo cały jest uświniony od całowania
Cytat:
a u nas nadal walka z butlą, jestem załamana...
A jak było z nauką poprzednio?
Cytat:
możecie polecić jakies fajne maty edukacyjne???
My dostaliśmy na Gwiazdkę http://www.smyk.com/tiny-love-slonec...y-dla-dzieci-p , mnie się wydaje całkiem sympatyczna, ale młoda jej na razie nie docenia

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Jak ja wam zazdroszcze ze macie swoje mieszkania/domy. Ja chyba cale zycie na wynajmowanym bede no chyba ze wezme kredyt jsk bede miec 40stke.. masakra
A ja trochę żałuję, że kupiliśmy mieszkanie, bo jest za małe niestety. Trzeba było wynajmować, byłoby płacenie obcemu, ale za więcej przestrzeni. Tak to musimy poczekać aż spłacimy to i dopiero wtedy będzie można je sprzedać i wziąć kredyt na coś większego.
Stary 2016-01-04, 12:15   #1200
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja nie trzyma, patrzy na mnie jakby chciała zapytać "WTF?"
My dostaliśmy od koleżanki tż z pracy w spadku różne zabawki i m.in. był tam ten oball, który mała polecała, dokładnie taki ->
http://nodik.pl/oball-kolorowy-oball...Fer2cgod-AYLGg
do nauki chwytania. Na początku wsadzałam mu go do rączek, potem sam załapał, w święta zaczął łapać w 2 rączki, a teraz już wszystkie zabawki sam trzyma ( oczywiście jak chce )

Cytat:
U mnie między innymi ze względu na pracę lubego nie ma mowy o drugim dziecku. On wcześniej marudził że chce, ale przestał jakoś jak zobaczył ile przy dziecku jest roboty.
Pisałaś, że zmienia pracę, więc może jest szansa ?
Ja jeszcze w ciąży byłam pewna że nie chce, teraz już jestem raczej na tak Z tym że ja mam naprawdę grzeczne dziecko i trochę przeraża mnie co będzie jak drugie takie nie będzie Jednak chce przerwać passę jedynaków w rodzinie i żeby moje szkraby miały siebie wzajemnie.

Cytat:
My w środę kończymy 14 tydzień, więc skok kwitnie bujnie...no ale jakoś pospała, dziś nawet dała sobie zrobić pedicure Gorzej z manicure, cierpliwości jej starczyło tylko na jedną łapkę :P
Hmm, a dużo robisz w ramach tego pedicure ? Bo ja od urodzenia tylko 2 razy obcięłam paznokcie w dużych paluchach, w małych nic mu nie rośnie ?
a w ogóle tak przy okazji, to mój szkrab ma dłonie po mnie, a stopy po tż

Cytat:
A potem płacz, histeria, dopiero u tatusia w ramionach się uspokoiła.

Cytat:
Na pewno można. Na wizażu jest sporo wpisów co z czym fajnie współgra a co trochę mniej. Np. baza do Semilac jest podobno ciężko zmywalna i polecają ją zamienić na gelisha ( tylko to wydatek w okolicy 80 pln z tego co się orientuje ).

Cytat:
chyba będę dawała aż do momentu wprowadzania warzywek...

kurde ja planowałam odroczyć o 4/5tyg to za dużo??? ja szczepię wszystko na raz tylko zapobiegawczo dostaje póżniej pedicetamol.
Witaminę D do 3 roku życia.
Moją pediatra mówi że najlepiej kolejną dawkę podać między 6 a 8 tygodniem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości