![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: rzucam palenie!!! Kto ze mną???
ja pale,ale dużo mniej,raz rzuciłam nie paliłam 2,5msc,ale niestety nie udało mi się przetrwać wróciłam do tego,ale pale mniej,zawsze paliłam paczkę dziennie,a teraz paczka starcza mi na 2,3 lub 4 dni zależy,ale chcę w końcu rzucić raz na zawsze,ale to nie będzie jutro bo zawsze się przedłuża,odrazu trzeba...
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Rzuciłam nie pale od 3 miesięcy i nie zapale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie nie mysle o rzucaniu, zreszta i tak malo pale. Rzuce jak bede w ciazy albo jak pall malle beda kosztowac 10zl (co jest bardziej prawdopodobne w nablizszym czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
ja nie pale nalogowo...ale jak jestem gdzies na imprezie to za cholerke nie moge sie oprzec i musze zapalic ;( probowalam z tym walczyc ale to jest silniejsze ode mnie a na nastepny dzien umieram:P ale dziekuje bogu ze to tylko na imprezach... no i kiedy sie zdenerwuje
![]()
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Ja paliłam z 5 lat.Teraz nie palę równo rok.Czasem mam straszną ochotę zapalić ale wiem że jak znowu zaczne to już mam z głowy.Już raz tak miałam..
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z tymi imprezami tak chociaz nieduzo imprezuje ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj moj kolejny dzien..
jakos marnie sie widze w tym rzucaniu.. strasznie mnie ciagnie to papierosow ale jak na razie twarda jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
dołączam sie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
$Luna$ masz o tyle fajnie ze rzucasz "w parze". a moj tz dalej kopci ale z papierosami wywalam go za drzwi i w efekcie z psem wychodzi 10 razy dziennie
![]() ja dzisiaj mam 6 dzien i wcale mi latwiej nie jest. zapalilabym bardzo chetnie nawet teraz. ale trzeba byc twardym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam silnej woli
![]() ![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Palę (paliłam?) od około 5 lat z częstotliwością naprawdę różną: czasem ramę na dzień, czasem kilka dni, tydzień bez fajek i nie było mi tak źle...
![]() Dodam iż nie paliłam WOGÓLE w domu, co spowodowane było faktem, iż moja mama nie wiedziała o moim nałogu, a czego oczy nie widzą tego sercu nie żal ![]() Do czasu... W czwartek niespodziewanie straciła przytomność bliska mi osoba... została przewieziona do szpitala... nie odzyskała przytomności... zmarła w nocy z soboty na niedzielę ![]() Powiedziałam sobie "KONIEC"!!!!! Nie chcę skończyć tak samo... ![]() W sobotę zapaliłam swojego ostatniego papierosa... gdy pomyślę np dziś o fajce, to się wściekam... jak mogłam palić, zatruwać swój organizm :/ Życzę Wam dziewuszki (zwracam się do palących), żeby powodem dla którego w końcu rzucicie ten nałóg nie była kolejna śmierć...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja już mam ostatnią paczkę... mam nadzieję. Sęk w tym, że jak mam dużo pracy, to nie myślę o fajkach. Ale jak w podpisie, postanowiłam sobie odbudować piękne włosy i dlatego muszę rzucić fajki, bo przecież dym niszczy włosy, nie mówiąc o tym, że tlen i składniki odżywcze słabiej docierają do cebulek. Trzymajcie kciuki, oby sie udało. Podliczyłam sobie, że za kase wydaną miesięcznie na fajki mogłabym sobie kupić butelke perfum (moja wielka pasja).
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
ja mysle o rzuceniu palenia... no MYSLĘ
moj TZ od dzis nie pali... mam nadzieje ze mu wyjdzie i to mnie skolonilo do przemyslen na temat rzucenia palenia chce rzucic bo: nie chce umrzec na raka nie chce smierdziec papierosami nie chce zuzywac masy dezodorantow w blyskawicznym tempie nie chce wyrzucac kasy zwlaszcza ze drozeja fajki nie chce kusic do fajek TŻta nie chce aby calowanie za mna byla dla TZ nieprzyjemne z racji zapachu ust po papierosach nie chce sie tajniaczyc przed rodzicami nie wiem czy rzuce bo: jestem uzalezniona- probowalam rzucic milion razy chcec palenia jest ogromna pale paczke dziennie a tu wytrzymac bez jednego nawet porannego ![]() na uczelni juz mam taki nawyk ze pale i nie ma innej opcji to wielka przyjemnosc zapalic wreszcie rano papierosa jak mi sie tak bardzo chce uwielbiam palic jak jestem zestresowana smutna zla itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozumiem doskonale i podpisuje sie pod tym co napisalas.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
ja sie decyduje na rzucenie
![]() nie wiem co z tego wyjdzie ale chce byc dobrej mysli dzis pierwszy dzien... wstalam rano i chce mi sie palic ale nie wyjde na papierosa.. skupilam sie na wizazowaniu piciu kawki itp jeszcze musze sporo rzeczy zrobic zanim wyjde z domu wiec bedzie luz.. potem tylko musze przejsc obojetnie obok sklepu z papierosami na sztuki- wiem ze calej paczki nie kupie bo nie ale boje sie ze sie skusze na "tego jednego jedynego" eh ale mysle ze dam rade ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja też chcę rzucić, nie paliłam już 1,5 roku, ale wróciłam do tych wstręciuchów. Planuję rzucenie palenia już od przyszłego tygodnia. Zresztą rzucam wspólnie z TŻtem, nie wiem, co to by było, gdyby on ciągle palił, podczas gdy ja miałabym rzucać. Najbardziej motywujące dla nas jest chyba to, że przestaniemy tracić naprawdę ogromną kasę na fajki, szczególnie, że od stycznia mają być kolejne podwyżki cen papierosów, poza tym wiadomo wyjdzie nam to na zdrowie i co dla mnie ważne odzyskam swoją gładką skórę, bo przez fajki znowu mam jesień średniowiecza na twarzy.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny i za nas również. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
madziu_g nawzajem, czytając Twoje posty doskonale Cię rozumiem, cieszę się, że u mnie nigdzie w okolicy nie ma sklepu z papierosami na sztuki>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki moje drogie ja ostatnio sie przymierzalam i wytrzymalam bez dymka niewiele ponad tydzien.. mam chyba za slaba "silna wole"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz byc silna. Ja jak rzucalam to praktycznie przez tydzien chodzilam po scianach, wylam przez caly dzien (nie plakalm, tylko wylam), pilam ogromne ilosci wody gazowanej, zezarlam chyba z kg slonecznika ale udalo sie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
A ja rzuciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
u mnie calkiem niezle bez palenia
![]() ![]() ![]() w ogole to od jakiegos czasu mam kaszel ![]() ![]() trzymam za wszystkich kciuki!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Jak wiemy istnieje wiele pozytywnych skutków rzucenia palenia, międz yinnym... palenie papierosów niszczy nam cerę... wiadomo
![]() Rzuciłam fajki tydzień temu.. wiem "dopiero" tydzień nie palę ![]() ![]() ![]() poza tym jestem bardziej nerwowa... wiecznie rozdrażniona... nie wiem ja Wy aleja cieżko przeżywam rzucenie papierosów... Jak było u Was? Jak radziłyście sobie z chęcią na zapalenie? A może Was w ogóle nie ciągnęło? Jak się czułyście bez nikotyny na codzień? Pozdrawiam i trzymam kciuki za rzucające i gratuluję tym, którym się udało ![]()
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Ja raz palę raz nie palę, problem w tym, że pracuję w knajpo - kawiarni gdzie i tak siedzę w chmurach dymu papierosowego, poza tym w zasadzie mam w pracy czas tylko na fajkę bo ciągle jest coś do zrobienia a pracuję w pojedynkę, więc nie ma się nawet do kogo odezwać...a dookoła przy każdym stoliku ludzie rozmawiają i palą. a jak pomyślę że na paczkę fajek muszę pracować półtorej godziny....to albo tak mnie to wkurza że nie pale albo palę z frustracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
ja dzis nie wytrzymalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Papierosy są chyba najgorszym ze wszystkich nałogów, ogólnie dostępne i to jest jednak największy problem przy rzucaniu. Zawsze jak czegoś nie chcesz to wkoło pojawiają się setki osób, które robią to, czego się tak boisz albo od czego uciekasz.
Madziu_g ja tak właśnie po półtora roku zaczęłam znowu palić...bo była impreza i towarzystwo palące i tak jakoś poszło. Palę od 3 miesięcy znowu, ale rzucę śmierdziele, choćbym miała uschnąć ![]() Piszę palę, bo ciągle jaram, już nie jak smok (wczoraj np. wypaliłam tylko 4 papierosy), ale ciągle palę. Postanowiliśmy sobie z mężem, że rzucimy w poniedziałek, 1 października, bo to nasza druga rocznica ślubu - i tak oto mamy motywację. A kaszel, gęsta ślina (fuj), brzydka cera - to też chcę zwalczyć, a bez rzucenia fajek się nie obędzie. madzia_g napisała: "(...)ale co zrobic jak inni wokol Ciebie pala a Ty rzucasz" to proste - nie palić, przypomnieć sobie, jak fajnie jest pachnieć perfumami zamiast dymem, jak miło jest znowu czuć zapach kwiatów, jak fajnie odczuć, że kondycja się poprawia. Na mnie to działało ostatnim razem, teraz też zamierzam się tego trzymać i mam nadzieję, że już nie wrócę do palenia. Jesteście moim kółkiem AP (anonimowych palaczy) i już chyba do końca życia będę tu zaglądać ![]() Trzymam mocno kciuki za nasze powodzenie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Magda dobrze ze sie wypowiedzialas bo juz sie lamalam i mialam zamiar isc kupic papierosy.. ale nie zrobie tego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Madzia cała przyjemność po mojej stronie, tym bardziej, że sama też na tym korzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pomaga woda gazowana ![]() Trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.