|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Tzn ogródek mógłby być większy bo jest miejsce na działce (powstaly tam trawniki ), ale moi rodzice nie mają już siły żeby to uprawiać i jest tylko tyle co w okresie letnim i odrobina zapasów na jesieni.Ale jak juz uda sie nam postawic wlasny dom to ja tez planuje chociaz mały ogródek wiec juz bedzie coraz wiecej tego wszystkiego
|
|
|
|
|
#2162 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
zadatki na otyle dziecko
|
|
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i miesa mam w ciul ale niestety za darmo nikt mi nie daje. Wiec jak dostaje dostawe to place po 5-6 stów (chociaz ceny wcale nie sa wyzsze niz w sklepach) ale porcjuje, mroze i starcza na bardzo dlugo to jest jednak duzy komfort miec kogos na wsi, a wiem ze duzo ludzi ni ema do tego dostepu albo w jakis eko sklepach za chore pieniądze---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Podliczylam wszystkie ciuszki i na szczescie zostalo mi tylko kilka rzeczy do dokupienia reszta jest, powinna wystarczyc
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słyszałam tego tekstuA odnośnie jedzenia - to niestety fakt. Ludzie myślą, że jak coś w sprzedaży, to znaczy, że ok. A jak reklamowane, to już w ogóle the best. I trochę się nie dziwię, bo czasem jak czytam skład, to sama jestem w szoku, kto to do sprzedaży dopuścił |
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.justynamarkowska.pl/mis-lubis/ |
|
|
|
|
#2166 | ||||
|
Rozeznanie
|
U
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A potem są programy i sprawdzają ile mięsa wieprzowego jest w mięsie wieprzowy mielony? - cale 0%. Albo zdrowy jogurcik dla dzieci - bez mleka. Koleżanka, ciagle na diecie. Rano, na śniadanie kawa i fajka, po południu ruszył się żołądek to na obiad świństwo że słoika, a po powrocie z imprez, 2-3 w nocy robiła frytki i jak tu schudnąć?
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2016-01-03 o 22:16 |
||||
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do koelzanki to fajna dieta zycze powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- ja uciekam do spania powoli. dobrej nocy
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta srodowiskowa przychodzi tylko pogadac i obadac teren. W szafki ci nie bedzie zagladac, one tylko patrza czy w domu sie pali, pije, bierze itp. Zazwyczaj przychodzi sie zapoznac i pogadac i tyle, nie stresuj sie ![]() Cytat:
u mnie byla podobna, na trzy pralki poszlo. Okazalo sie ze mam wszystko a nawet za duzo. Mam ze 4 spiworki i po co mi tyle natomiast zgubilam pieluchy tetrowe i dwa male kocyki. Na pewno sa na strychu ale tz nie moze znalezc a mnie nie pozwala tam wejsc bo po drabince trzeba
|
||
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle razy jej tłumaczyłam że źle robi, ale ona przecież kupuje fit, 0% itd. Tylko to nie tedy droga. Cytat:
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny zbocze z tematu, bo chciałam dzisiaj kupić ręczniczek, ale zgłupiałam w sklepie, bo one mają różne wymiary jaki jest taki uniwersalny
|
|
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrz bardziej na skład, żeby było chłonne. Ja ostatnio te 75x75 miałam świetne, a te 100x100 to była jakaś masakra... nie chłonęło wody i po kilku praniach Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-01-03 o 23:10 |
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
No na wsi kogos moec to super.. Tz ma duze gospodarstwo i znajomego rzeznika od ktorego biora zawsze mięso.. I tesciowa nam daje.. Nawet rodzicom daje co nie co. A rodzice tez biora od znajomych gospodarzy. Ogrodek swoj tez mamy to jakas marchewka i burak yez jest.
Ale masakra poplakalam sie bo tz pojechal :-( normalnie jak dziekco za mama :-\
|
#2174 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2016-01-03 o 23:23 |
||
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te z kapturkiem nie są konieczne, nawet miałam teraz takiego nie kupować. W sumie przy noworodku to nie jest niezbedne, bo szybko się takie dziecko wyciąga i wyciera. Natomiast lubiłam je później trochę, jak wyciągałam łobuza z wanny i okazywało się, że nie mam pidżamy, albo muszę jej paznokcie obciąć. To kapturek na głowę, ją opatuliłam i gotowe, a zwykły ręcznik zawsze z niej spadał ![]() Marciar |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2178 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Wpadlam życzyc dobrej nocy wszystkim
![]() Przy okazji zobaczylam brzusio Siasi boski! Mięśnie piękne i piłeczka cudna ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawać śpiochy
|
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
Marcina nie smutaj tydzień szybko zleci, poza tym będziesz miała tz pod telefonem po pracy i w każdej chwili możesz dzwonić i pisać no i on jest u siebie w mieszkaniu. Mój też wczoraj pojechał o 6 rano na nawet nie wie jak długo 3 tygodnie albo 4. W dodatku nie ma tam zasięgu dobrego i wczoraj rozmawialiśmy całe 3 minuty. I jak sobie pomyślę że siedzi na tym mrozie cały dzień na zajęciach A potem wraca na jakieś obskurne domki to płakać też mi się chce.
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Bry. Wczoraj miałam silne skurcze, co 15-20 minut. Powisiałam na telefonie z położną, żeśmy oceniły że straszaki. Minęły po południu. Ale wzięłam buscopan, a wszelkie leki miałam juz odstawić. Powiedziałam sobie, że wzięłam już ten ostatni raz
Na wszelki wypadek zabezpieczyłam łóżko, bo szkoda by było zafajdaczyć ![]() Z rana byłam w labie, ledwo dolazłam a mam przez ulicę Tera już mi wszystko jedno Może się zaczynać jak chce
|
#2182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dybryyyy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Buraki, pomidory, porzeczki, truskawki, maliny, śliwki, jabłka, gruszki...wszystko co miałam domowego hehe ))U nas dodatkowo jeden kuzyn ma krowy i byki w większej ilosci, kury i króliki. Świnek nie ma. A kuzynka z mężem mają kilkadziesiąt krów i mleko dają do jednej z tych dużych firm mleczarskich ![]() Ale na potrzeby domowe też jakieś kury i króliki
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-04 o 08:52 |
|||
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w dole brzucha te moje bóle w szyjce to się przerodziły w jakiś koszmar Może nie za mądrze Szyjka pracuje.---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Ale tak to jest, moja znajoma to ze 3 tygodnie przed terminem miała takie same skurcze, bóle. I czekała i czekała. Kurde przerąbane
|
|
#2185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Figa ale co ciekawe, wiele słoików od 6 czy 7 mż ma w skłądzie sól
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Gbs zrobiony? A ja mam dzisiaj miesiąc do tcc i mam dotrwać. Co ciekawe-jeszcze miesiąc temu biadoliłam,że zostało tak mało czasu, a teraz uważam,że to tak długo i muszę wytrwać jakoś
|
|
#2186 |
|
Rozeznanie
|
Witam niewyspana
![]() Nie daje rady a to jeszcze 6 tygodni Zasypiam godzine albo dluzej, wstaje 6 razy na siku smarkam, kaszle, nie moge oddychac, wstalam o 5, co za pech Dobra poskarzylam sie.A i jeszcze jak tak lezalam i zdychalam pol nocy to zdaje mi sie, ze wyczulam glowke w okolicach zoladka a nozki sa chyba na dole i kopia mnie jak sie patrzy po pecherzu i nie tylko. Calkiem nie w ta strone ten moj dziec sie przekrecil :-( Edytowane przez siasia13 Czas edycji: 2016-01-04 o 09:12 |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
A tak, to zaraz po świętach robiłam. Nie wyhodowano
![]() Dziś jeszcze hbs, powtarzane toxo i takie tam standardowe morfi, mocz itd.
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kiły i hiv nie musisz? Ja muszę, ale to do cc.
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2190 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Wracam do rzeczywistości Dzieciaki w szkole, klubiku, tż w pracy... tylko ja i tv Byłam już w labie, teraz relaksik i zakupy Muszę sobie kupić buty, może coś malutkiej.Cytat:
![]() Zazdroszczę...u mnie niestety dodatni W piątek idę do gina i zobaczymy co powie. Przez całą ciążę nie łapały mnie żadne infekcje, to na koniec ten cholerny gbs się przyplątał |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Tzn ogródek mógłby być większy bo jest miejsce na działce (powstaly tam trawniki
), ale moi rodzice nie mają już siły żeby to uprawiać i jest tylko tyle co w okresie letnim i odrobina zapasów na jesieni.

zadatki na otyle dziecko
nie słyszałam tego tekstu

ale poszukam takiego kleju tutaj także dzięki za cynka
Jutro rano mam health visitor taka środowiskowa położna przy pierwszym dziecku przychodzi przed porodem i nie wiem czego się spodziewać 
Ta srodowiskowa przychodzi tylko pogadac i obadac teren. W szafki ci nie bedzie zagladac, one tylko patrza czy w domu sie pali, pije, bierze itp. Zazwyczaj przychodzi sie zapoznac i pogadac i tyle, nie stresuj sie 
natomiast zgubilam pieluchy tetrowe i dwa male kocyki. Na pewno sa na strychu ale tz nie moze znalezc a mnie nie pozwala tam wejsc bo po drabince trzeba
jaki jest taki uniwersalny 

Dobra poskarzylam sie.