|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3062 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No dokładnie. Ja nadal utrzymuję swoje - lekarzami nie jesteśmy, historii ciąży nie mamy, więc nie ma co się 'doktoryzować' Ale jeżeli tyle czasu nikt by mi USG nie zrobił, to by mnie dawno tam nie było. U mnie w szpitalu ZAWSZE przy przyjęciu robią dokładny wywiad + badanie na fotelu + USG + na oddziale podłączają zaraz KTG, jak jest potrzeba lub jak juz jest ten tydzień, żeby na KTG badać. Heeej przystojniaku! Cytat:
Pocieszę Cię, że podawanie w kropelkach też nie rozwiązuje sprawy zostawania na łyżce Najlepiej mi się podaje Innofer (żelazo), bo strzykawką specjalną.Cytat:
Ten mały dziad, jak go TŻ karmi w nocy, to zje np. 45 ml z 65 i śpi, no to TŻ czeka, czeka, czeka, ale młody śpi, no to go odkłada mi do łożka, gasi światło, kładzie się, po czym młody za minutę zaczyna popiskiwać ![]() To samo z cyckiem, jak mysle, ze juz nie je i go odkladam, to niezadowolenie ![]() Śmiejemy się, że młody mówi: haloooo, zrobiłem sobie tylko przerwę,ja jeszcze JEM, co mnie tu odkładacie! Za mną okropny dzień, co chwilę placzę Po karmieniu o 19:30 odpadłam i mimo, że zaczęłam film oglądać, to spaliśmy z młodym na amen. |
|||||
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z nocnego karmienia.
Dotka mój ma tak samo, jak myślę że skończył jeść bo wisi nieprzytomny na cycu to tylko go odłożę i jest pisk. Do tego produkuje niezliczone ilości kupki. No i zawsze coś obsika przy przebieraniu.
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć my też jemy. O jest dokładnie tak samo. Tak to śpi a w łóżeczku płacz
|
|
|
|
#3066 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez się melduje z karmienia
)Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
A my nadal nie śpimy. Teraz Szymek ma etap zjem i godzinę nie wiem o co chodzi zjem znowu 5 min i może ustne. A Ty mamusiu siedź ze mną i nie odkładają do łóżeczka
|
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam podobnie kochana tylko krócej niż godzinę. Teraz jest czkawka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3069 |
|
Rozeznanie
|
Halo halo, widzę że niektóre o mnie pytały
pisałam we czwartek na wątku ale chyba nikt nie zauważył więc się wycofałam.. A mogłam napierać Tak jak pisałam we czwartek była wizyta. Mała bardzo nisko, wód płodowych juz mało, podobno na granicy i łożysko 3 stopień. Doktorek powiedział ze jak od dziś (poniedziałek, witam 38tc) zacznę rodzić to byłoby dobrze bo nie ma na co czekać... Cukry rożnie jeśli ktoś pyta nabieram troche wody bo nogi puchną i wydaje mi sie ze czop odszedł bo gin mowil ze odłazi. Jutro musze mieć zrobione ktg, miałam mieć w szkole rodzenia ale nie da rady raczej wiec pewnie pojadę do szpitala żeby mnie zobaczyli. Ogólnie czekam aż mi wody odejdą a tu nic... Uściski dla mamusiek i dwupaków
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, u mnie gin i w szkole rodzenia tez tak liczą
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Casaa dzis
DOTKA nadal podajecie podwójna dawkę D? Nam powiedzieli ze to tylko w szpitalu wiecej, a w domu juz mozna normalnie... Chyba ze u was cos dodatkowo Hahaha czyli pozostaje spac przy zaswieconym świetle Miałaś ostatnio troche przeżyć... ![]() Widzę ze dzisiejsza noc u mamuś pod tym samym tytułem " idz juz dziecko spac" ![]() NIEPOZORNa nie pozostaje ci nic innego poza rozpakowaniem oby na ktg cos wyszłoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
Niepozorna - słodki Oluś
Zuken - ja mogę rodzić z Tobą, ale w piątek Nie dochodzi do mnie, że już za 4 dni mała będzie z nami... Mam tylko nadzieję, że wcześniej się nie zacznie, bo chcę mieć swojego lekarza. A dziś w nocy kilka razy brzuch bolał jak na @... Obym jakoś dotrwała.
|
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja musze rodzić i chce i nie mam bóli żadnych... zLosliwosc losu
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Niezdara, a przy takim stanie wod, lozyska i cukrzycy nie chca cc robic?
Kamilka za wizyte ![]() Mnie dzis w nocy pierwszy raz tak zabolal jak na @ ale olalam temat i zasnelam :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Ja na 8 stycznia mam planowane CC ze swoim lekarzem, dlatego chcę doczekać
Bo moje maleństwo z chęcią bym już na świecie przywitała ![]() Ostatnio ogarnęło mnie przerażenie, że nie wiem czy sobie poradzę. Bo skąd mam wziąć doświadczenie? ... |
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
candyyflos dasz rade, matki zawsze wszystko wiedzą. Ja byłam zdana tylko na siebie, nikt nie był przy mnie, tylko mąż. I jeszcze młoda byłam i dałam rade, więc się nie martw
![]() ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- ruda
|
#3078 | |||
|
Rozeznanie
|
no i pospane...?
![]() pierwszy raz sie budze o takiej porze i zasnac nie moge, masakra, wspolczuje tym ktore sie tak mecza od dluzszego czasu ![]() Cytat:
![]() witaj piekny Cytat:
przykro mi Cytat:
![]() maz stwierdzil ze trzeba poki mroz duzy codziennie gdzies auto przejechac..... |
|||
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Candy mam czasem takie same watpliwosci...
U mnie teraz -16 jest a w domu +15 ![]() Ruda za cc ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój gin nic nie mówi o cc, choć ja bym nic przeciw nie miała. Przypuszczam ze skłonniejszy byłby do wywoływania skoro mała nisko w kanale i rozwarcie na centymetr. Pojadę do szpitala, moze oni cos wymyślą. Zapytałam gina czy do weekedu nie mogę przetrzymac bo mam zjazd a on na to ze nie ma na co czekać bo łożysko sie starzeje... Wiec sama nie wiem co bedzie..
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
niepozorna śliczny synuś
ruda powodzenia
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cudowny Olus Macie przeboje z tymi karmieniami. Dzieci widać czułości potrzebuja ![]() Kinga trzymam kciuki żeby Wam we dwójkę szybko dni mijały. Niedługo będą rodzice to będzie Ci razniej Baby to sprowadziła męża do parteru. Ostra babka jestes ale dobrze że pokoik już prawie ogarniętych...Kciuki za wszystkie KTG i Ruda za Twoje CC
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-01-04 o 07:01 |
||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Pojechałam do szpitala, bo nie czułam ruchów małej. Na izbie podłączyli do ktg, potem badanie na fotelu i usg. Okazało się, że zapis ktg jest nieprawidłowy, bo ma za wysokie tętno + skurcze których w ogóle nie czułam. Na usg ok, dużo wód i mała ok 3500g. Mówili, żeby lepiej zostać, bo nie wiadomo czego to jest przyczyną i lepiej to obserwować, oczywiście mogłam wyjść ale jednak zostałam. W piątek bardzo wysokie tętno od 180 do 200, trafiła się taka położna, że to olała i dostałam tabletkę na.. uspokojenie, bo stwierdziła że się denerwuje wynikiem (?) Dobra, nieważne już. W sobotę podczas wieczornego ktg sytuacja się powtórzyła. Na zmianie była tak cudowna kobieta, że nie czekała ani chwili dłużej tylko odrazu zadzwoniła po ordynatora. Przyszedł stwierdził, że coś się dzieje. Odrazu do zabiegowego i na fotel. Szyjka na 1,5 cm, ale nic nie widzi niepokojącego, ale poprosił o spakowanie torby w razie co. Pojechałam na porodówkę na test z oksytocyny. Serduszko nawala, dali mi najwyższą dawkę i serduszko się uspokoiło ( mam dziwne dziecko :P) Ordynator interesował się, przychodził,patrzył na zapis, odpowiadał na każde moje pytanie. Jestem miło zaskoczona. Gdzieś jest ucisk na pępowinę. Już nie mówię o skurczach które ustąpiły od kiedy tu leże. Przez to, że był nowy rok, potem weekend to nic innego nie robili. Dzisiaj dowiem się wszystkiego. To tak w skrócie. Co do szpitala: chcę tu rodzić, większość pobożnych to na prawdę super kobiety, lekarze większość bardzo miłych. Opieka nie mogę powiedzieć w sumie, że zła, bo ktg mam co 3h, w między czasie badają tętno małej, dwa razy dziennie sprawdzają ciśnienie i mierzą temperaturę. Tylko tych badan żadnych nie robią i w sumie ni nie wiem. A no i jedzeniem jestem zaskoczona
obiady naprawde są smaczne i się nimi najadam.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2016-01-04 o 07:03 |
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co podwazac zdania i kompetencji lekarza... Moj z kolei w 38(tym liczonym do tylu czyli donoszona) nie chcial bo po co cpap w razie czego i mam na 39tc :-/ a tez mam zjazdy i nie bardzo mi pasuje termin, no ale wole dzieciaczka zdrowego, egzaminy sie ogarnie w innym terminie ![]() Skad w ogole jestes? Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-01-04 o 07:02 |
|
|
|
|
#3085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z trojmiasta dla mnie specjalnie przekładali zajęcia z 23 na 9 stycznia więc mi troche głupio ale wiadomo że zdrowie małej najważniejsze. Jakoś to ogarniemy, mam nadzieje że wykładowcy będą wyrozumiali a jak nie to przyjdę na zajęcia z ryczącą Zochą i śmierdzącą pieluchą ![]() Mój gin czasem straszył troche na zapas ale wydaje mi sie ze teraz juz nie bo wypisali mi zwolnienie do 20 ale nie poprawiali bo i tak musze urodzić do tego czasu. Boje sie tylko ze nastawiłam sie na szybką akcje a będę tak chodzić i się "bujać" do końca stycznia... ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Dziewczyny tez macie taki śluz jak woda czy ze mnie cos innego leci? :/ z pęcherza to nie jest...
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
Niezdara - ze mnie leci tylko normalny śluz - taki białawy.
Casaa - u mnie lekarz powiedział, że CC tylko po skończonym 39 tc. Nic nie mówił o łożysku, a badał jakieś przepływy, więc chyba wszystko jest ok. |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za kciuki, leżę na razie pod kroplowka jakąś, pewnie nawadniającą bo już od północy nie pije. No i stresior jeeeeest....
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo no to rzeczywiscie ze szkola niezle wyszlo
trudno sie mowi Do konca stycznia raczej Cie nie przetrzymaja ale co sie nastresujesz to Twoje... Uaoo, nie pozostaje nic innego jak za dzisiejsze decyzje lekarzy by byly jednoznaczne ![]() Dzis zaczynam 37+0 czyli 38tc ![]() Edit: Candy, dlatego sie nie klocilam o termin, jedynie jak akcja zacznie sie wczesniej to mam przyjechac i bedzie wczesniej U mnie tez jest taki bialy sluz ale nie ma go jakos mega duzo ![]() Ruda, spokojnie bedzie dobrze o ktorej w koncu zaczynaja?
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-01-04 o 07:19 |
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Ruda - kciuki ogromniaste
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

nie ma tak!
?

Najlepiej mi się podaje Innofer (żelazo), bo strzykawką specjalną.

nabieram troche wody bo nogi puchną i wydaje mi sie ze czop odszedł bo gin mowil ze odłazi. 
i tak pn-pt jest?

za wizyte
Bo moje maleństwo z chęcią bym już na świecie przywitała 

>