|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
To tak jak ja ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Wlasnie o to mialam pytac ![]() Ja mam takie do połowy, ale muszę kupić takie na całe łożeczko ... Tylko gdzie? |
||
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chcialam na cale ale tak czytam ze dziecko nie widzi nic wtedy, jest mniejsza cyrkulacja powietrza itd i dlatego mysle o oslonkach na sCzebelki bumpsters. Hmm
Edytowane przez Mirabelka_90 Czas edycji: 2016-01-03 o 23:43 |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ktoś mi dziecko podmienił wieczorem tylko raz się obudził z płaczem. Zawsze wstaje na mleczko ok 2-3 dziś spał do 5.30
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się boję tego że mi się tak obróci w nocy. Choć chyba nie ma możliwości bo wkladam mu kolderke pod paszki i te górne rogi zakladam trochę między materac i szczebelki żeby się nie odkopal.Adam właśnie wstał. Dałam mu smoka i poleciałam do wc. Wracam a on śpi. Więc też jeszcze się kładę.
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak Adam?
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Julia wlasnie wstała, zjadła mleczko i zadowolona leży w łożku z nami. Czyli w tej kwestii nic sie nie zmieniło bo przespała cała noc
![]() Majka jak Adaś? Mravka a jak u Was? Co z chorobami? Mam nadzieje, ze w koncu Wam wszystko odpuści ! Ambi a u Was jak nocki? Lepiej juz? Cos sie ostatnio Vea nam zapodziała i nie odzywa ![]() W kwestii ochraniaczy to my mamy na polowe łóżeczka i w sumie to Julia narazie nie fika tak bardzo, zeby to nam przeszkadzało, jak bedzie pozniej to zobaczymy...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2016-01-04 o 06:50 |
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adam, ja sama już nie wiem. Wieczorem znów miał 39,1* w nocy ok, teraz też nie ma gorączki. Ciekawe czy to nie wiem trzydniówka. Jeśli tak to dziś będzie koniec. Ile trzeba czekać od infekcji do szczepienia? Bo mamy sie dzis zapisać. My też mamy ochraniacz na połowę. Adam az tak nie fika, choć czasem jest w poprzek gdy przychodzę.
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że gdzieś między wierszami znów się wkradł temat ciąży
my też już robiliśmy jeden test ![]() ale będąc tak w temacie, to Iguś wczoraj całe popołudnie i wieczorem był baaaardzo zły (wszystko pakował do buzi i bardzo się przy tym denerwował), posmarowałam Mu dziąsła żelem i pomogło na 15 min :/ w końcu Go wykąpaliśmy i podałam Mu 1,5 ml Ibufen i jak ręką odjął... Zasnął sam, bez specjalnego usypiania... i wyjątkowo wcześnie, więc mieliśmy w końcu czas dla siebie i w końcu mogliśmy sobie pozwolić na porządne igraszki i jakoś tak atmosfera się oczyściła, bo ostatnio mieliśmy drobne spięcia...---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
a jak u Niego ząbki? nie zapowiada się nic? bo czasem właśnie przy ząbkowaniu dzieci mogą gorączkować...
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;-) Nie, ząbki sprawdzam często i nic się nie dzieje właśnie. Adam juz na pierwszej drzemce. Nie zdążyłam się dobrze obudzić a on już śpi.
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
My nie śpimy od 6:40 czyli widzę że tak jak większość
Roxi super że Julka w nocy ladnie spala ![]() Majka oby Adasiowi przeszlo całkowicie ![]() Tak wogole to weszłyśmy w pampersy "3" i Zuzka wchodzi powoli w r 68
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas to na polowe lozeczka nie starcza. Tam fika ze masakra. NasEgo pieewsza przespana noc.tez byla jak soe na brzuch obrocil. Dzis ladnie spal. 2 pobudki na amciu i bez placzu dawal sie przelozyc. |
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy 4+ bo inaczej wszystko góra wylatuje. Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Opowiem Wam co nam się wczoraj przydarzyło w kąpieli. Wlozylismy Adama do wanienki, wkladamy ją do wanny na taki podest dodatkowo zeby wyzej było. Wyjątkowo bo juz się kąpie w wannie ale akurat pranie sie robiło a pralka wylewa do wanny. Nalalam dosyć sporo wody. Wymylam malego, Tz stwierdził żeby go na brzuszek położyć zeby sobie pofikal. Ale że za dużo wody to Tz wyciągnął korek by troche upuscic a ja w tym czasie go obrocilam. No i... Wciaglo mu pitolka Tz nagle tam dotyka, mowi co jest, woda nie wylatuje... A tam zatkane Adama przyrodzeniem ;-) Usmialismy sie tak ze hoho ;-)
|
|
#1754 |
|
Rozeznanie
|
Ha ha ha Majka co wy mu chcieliście zrobic
no padlam :p
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
A już jak o ptaszkach mowa... Odciagacie juz skórkę? ja ostatnio zauważyłam na samym czubeczku taki minimalny kawałeczek skorki białej. Takiej wiecie, jak by odpadnietej ale i tak przylegajacej. Podczes mycia mu to ściągam. I od tego momentu tak mu przy myciu lekko naciagam... choć to za wiele powiedziane, odslaniam sobie jakby tą dziurkę zeby dobrze umyć, ale nie ciagne w dół bo się boję. Różnicy nie widzę wcale. Więc nie wiem..
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
kasperka, jess no to chłopaki Wam nieźle rojbrują na noc
moj tez tak robił przez dwa tygodnie![]() majka ![]() roxi ja tez przy Borysku nie wiedziałam co to jest skok i wiele innych rzeczy Tymek mi uświadomił,że istnieje takie coś jak skok.. zasypianie we wózku w domu i spanie z mamą w łożku teraz już mu przeszło idzie łądnie spac na noc, choć nie tak pieknie jak przed skokiem Teraz najpiwrw tak jak u Ciebi,e musi sie przytulic do piersi...pielucha na twarz i odkładam a wczesniej umiał sam usnać w łożeczku- ale narzekac już nie będę. Co do nocek to bywa róznie..chyba zalezy co zjem on się budzi ze względu na bliskoc a nie chęć jedzenia
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie ściągam... Lekarz mówił, że mam nie ściągać... Mam tutaj też siostre mojej mamy, która jest pielęgniarką, ma 3 synów i u żadnego tego nie robiła
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;-) hehe
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)
Cytat:
U nas kolejna masskrycznw noc Dobrze, ze dzisiaj wyjeżdżamy... Jestem nieprzytomna ![]() U nas trz nic nie pomaga... Obojetnie czy 2 czy 4 drzemki
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej psiapsioly synek ma teraz ponad dwa latka, ona sciagala skórkę od 7go mies a okazało się że za mało i za delikatnie bo teraz jest mały kłopot. Dostał jakaś maść, która ma pomóc i mu ściąga po kąpieli a jak nie pomoże to będzie miał nacinane tam właśnie. Dlatego sie zastanawiam co robić. U lekarzy zdanie chyba jest bardzo podzielone. Jedni mówią żeby lekko ściągać a drudzy by absolutnie nie ruszać...
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
kochana wcale nie robiła? nawet po ukończeniu dwóch lat itp? bo moj chirurg taki oblegany w miescie też tak mówi, nie robić nic, samo się zsunie. ja męża ciagle pytam, po kapieli czy mu zrobił ale jeśli babka potwierdza to przestane o to molestowac meża
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2016-01-04 o 08:32 |
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem właśnie kiedy i czy brać się za to. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- No właśnie samo może się zsunie a może nie. A potem nacinaja. Choć ponoc nie jest to bolesne... Mój przyjaciel (gej) właśnie miał nacinane w wieku 17lat dopiero... Mówił że raz ciach i po sprawie.
|
|
#1764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i probuje czasem po kapieli ale nie mam wyczucia na ile moge sobie pozwolić. Np moja kumpela zerwała synkowi tak mu probowała odciągac
|
|
#1765 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
No bo to strach dziecku krzywde mozna zrobić.
|
#1767 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
W ddtvn właśnie mówią co podrozeje w tym roku... Masakra. A wypłaty oczywiście w miejscu stoją.
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle dziewczyny to mam doła.. Jestem znowu tak chora,że musiałam wziąc antybiotyk!! ledwo mówię, bolą mnie uszy. 20 lat nie brałam antybiotyku a teraz??? drugi raz w ciągu 2,5 miesiąca. Jawnie sie wczoraj popłakałąm boję sie o dzieci,że zaraże. Probowałam dac radę bez antybiotyku ale no way.. Na wieczór dostałam takich dreszczy,że spałam w legginsach, koszulce z krotkim i koszuli z długim, w skarpetkach i cały czas sie trzesłam
![]() No i oczywiscie Tymek dał w nocy popalić gdy mama jest chora! jadl o 23 30...1 , 2 30,4. HMM przepraszam on nie jadł, rzucał sie przy piersi, więc pomyslałam odgazuje go i faktycznie od razu po wypierdzeniu sie usnał w mig! zjadłam jogurt wczoraj i teraz wiem już na sto procent,że nie mogę juz sama nie wiem co jesć.. maż już chce żebym przeszła na butle..Ja bym mogła jeszcze pokarmić ale nocki mnie wykanczaja, tym bardziej,że budzi sie nie na jedzenie a poleżenie z mamą
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to "coś białe" o czym piszesz, to chyba mastka... z tego co kojarzę, to Ty nie codziennie kąpiesz Adama, nie? Igorek kąpany jest praktycznie codziennie, no chyba, że zdarzy się wyjątek (np zaśnie w drodze do domu, to już go nie wybudzamy) i zamiast wsadzać Go do wanienki, kąpię Go na sucho (delikatnie przemywam w najważniejszych miejscach) i zauważyłam, że po kąpieli "na sucho" na drugi dzień zbiera Mu się coś białego właśnie na czubku "ptaszka"... za pierwszym razem się przeraziłam i szukałam inf w necie i doszłam do tego, że to musi być ta mastka...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

i w końcu mogliśmy sobie pozwolić na porządne igraszki 

on się budzi ze względu na bliskoc a nie chęć jedzenia