Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 08:51   #1771
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

aaa i dziewczyny chciałam sie Was zapytac czy tez macie jeszcze kłopoty z bączkami? szczegolnie w nocy? Myslałam,że to minie ale mija 4 miesiac Borys był na mm i tylko jako noworodekowi musiałam mu pomagać ..

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2016-01-04 o 08:52
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:51   #1772
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
W ddtvn właśnie mówią co podrozeje w tym roku... Masakra. A wypłaty oczywiście w miejscu stoją.
i co podrożeje? bo przegapiłam...

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
tak w ogóle dziewczyny to mam doła.. Jestem znowu tak chora,że musiałam wziąc antybiotyk!! ledwo mówię, bolą mnie uszy. 20 lat nie brałam antybiotyku a teraz??? drugi raz w ciągu 2,5 miesiąca. Jawnie sie wczoraj popłakałąm boję sie o dzieci,że zaraże. Probowałam dac radę bez antybiotyku ale no way.. Na wieczór dostałam takich dreszczy,że spałam w legginsach, koszulce z krotkim i koszuli z długim, w skarpetkach i cały czas sie trzesłam

No i oczywiscie Tymek dał w nocy popalić gdy mama jest chora! jadl o 23 30...1 , 2 30,4. HMM przepraszam on nie jadł, rzucał sie przy piersi, więc pomyslałam odgazuje go i faktycznie od razu po wypierdzeniu sie usnał w mig! zjadłam jogurt wczoraj i teraz wiem już na sto procent,że nie mogę juz sama nie wiem co jesć.. maż już chce żebym przeszła na butle..Ja bym mogła jeszcze pokarmić ale nocki mnie wykanczaja, tym bardziej,że budzi sie nie na jedzenie a poleżenie z mamą ja tego nie znzałam przy pierszym dziecku! żal mi męża bo po którejś tam pobudce małego wychodzi do salonu spać..
najwyraźniej masz osłabiony organizm... a bierzesz witaminy te co w ciąży?
mi by męża nie było żal... bo niby dlaczego masz się sama męczyć? dziecko jest wspólne... ok, On pewnie rano wstaje do pracy... ale Ty też nie śpisz pół dnia, bo masz dzieciaki... trzeba zachować trochę zdrowego egoizmu...
co do przejścia na butlę, to skoro brakuje Ci sił, to spróbuj może podać mm na noc? tylko jeśli On nie budzi się z głodu, a z potrzeby przytulenia, to mm nic nie zmieni...

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:53   #1773
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
mi wszyscy lekarze, z ktorymi mialam kontakt mówili, zeby absolutnie nie sciagac co najmniej do ukonczenia roku,a najlepiej 2 lat... podobno skórka niemowlaka w tym miejscu jest tak delikatna, ze nawet robiac to tak jak Ty opisalas - minimalnie, mozna narobic wiekszego klopotu... moja znajoma tak miala z synkiem wlasnie... juz nie pamietam z czym dokladnie jezdzila, ale pamietam jak mowila, ze to przez to, ze polozna kazala jej sciagac...

to "coś białe" o czym piszesz, to chyba mastka... z tego co kojarzę, to Ty nie codziennie kąpiesz Adama, nie? Igorek kąpany jest praktycznie codziennie, no chyba, że zdarzy się wyjątek (np zaśnie w drodze do domu, to już go nie wybudzamy) i zamiast wsadzać Go do wanienki, kąpię Go na sucho (delikatnie przemywam w najważniejszych miejscach) i zauważyłam, że po kąpieli "na sucho" na drugi dzień zbiera Mu się coś białego właśnie na czubku "ptaszka"... za pierwszym razem się przeraziłam i szukałam inf w necie i doszłam do tego, że to musi być ta mastka...
Aa może, faktycznie. Ja to zauważyłam raz i to faktycznie gdy go kapalam rzadziej gdy to uczulenie mu na cialku wyszlo. Potem od momentu gdy kąpie codziennie to tam właśnie tak leciutko naciagam i sprawdzam i nie ma tego. Tzn to,, naciagam,, pisze tak na wyrost. Nie naciagam mu tam nic właśnie. Tylko tak jakby odchylam? Żeby tą dziurkę obmyc.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:54   #1774
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie odciagam i na razie nie trzeba. Choć opinie już kilku lekarzy u których byłam sa podzielone! Jeden chirurg mówił,że jak dam rade to można od pól roku.. moja pediatra ,że od dwóch lat a najlepszy chirurg pediatra w moim mieście,że nie robić nic! i Badz tu mądrym Ja tego nie dam rady robić bo sie boje,że zerwę, probowałam u Boryska i dziwnie sie czuję bo mu w tym momencie "powstaje Pan" Mąż ma to robic

Powstaje pan
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:54   #1775
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
aaa no i dziewczyny chciałam sie Was zapytac czy tez macie jeszcze kłopoty z bączkami? szczegolnie w nocy? Myslałam,że to minie ale mija 4 miesiac Borys był na mm i tylko jako noworodekowi musiałam mu pomagać ..

u nas nadal są tylko nie takie śmierdzioszki jak dawniej i nie w nocy, a rano codziennie jak się przebudzi to puszcza serię bączurów i potem cały dzień jest spokój tylko te są 2x głośniejsze niż jakieś 2 mies temu na szczęście praktycznie nie są wyczuwalne

Igorek

Stary 2016-01-04, 08:55   #1776
kasperka
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:
A nie było potem,, problemów,, ze skórką?
Mojej psiapsioly synek ma teraz ponad dwa latka, ona sciagala skórkę od 7go mies a okazało się że za mało i za delikatnie bo teraz jest mały kłopot. Dostał jakaś maść, która ma pomóc i mu ściąga po kąpieli a jak nie pomoże to będzie miał nacinane tam właśnie.
Dlatego sie zastanawiam co robić.
U lekarzy zdanie chyba jest bardzo podzielone. Jedni mówią żeby lekko ściągać a drudzy by absolutnie nie ruszać...

Zadnych problemow ze skórką nie bylo

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2016-01-04 o 09:02
Stary 2016-01-04, 08:56   #1777
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
aaa i dziewczyny chciałam sie Was zapytac czy tez macie jeszcze kłopoty z bączkami? szczegolnie w nocy? Myslałam,że to minie ale mija 4 miesiac Borys był na mm i tylko jako noworodekowi musiałam mu pomagać ..
My nie mamy problemów na szczęście.

Cytat:

mi by męża nie było żal... bo niby dlaczego masz się sama męczyć? dziecko jest wspólne... ok, On pewnie rano wstaje do pracy... ale Ty też nie śpisz pół dnia, bo masz dzieciaki... trzeba zachować trochę zdrowego egoizmu...
co do przejścia na butlę, to skoro brakuje Ci sił, to spróbuj może podać mm na noc? tylko jeśli On nie budzi się z głodu, a z potrzeby przytulenia, to mm nic nie zmieni...
A wszystko podrozeje. Wszysciutko. Ponoc jedynie benzyna i gaz, prad ma lekko potaniec. Ale np kredyty hipoteczne i wszystko co zwiazane z bankowoscia dużo zdrożeje. I jedzenie też wszystko w górę.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
u nas nadal są tylko nie takie śmierdzioszki jak dawniej i nie w nocy, a rano codziennie jak się przebudzi to puszcza serię bączurów i potem cały dzień jest spokój tylko te są 2x głośniejsze niż jakieś 2 mies temu na szczęście praktycznie nie są wyczuwalne
A to bączury Adam nadal puszcza. Wiadomo ;-) ale problemów przy tym nie ma.
Stary 2016-01-04, 08:57   #1778
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

Biorę, biorę witaminy pewnie jeszcze po ostatnim antybiotyku zaburzyłam florę jelitowa ech fakt jest,że ciągle leżę z tymi piersiami odslonietymi no i jestem wykonczona to fakt, przy dwojce to jest co robić
Mas zrację młody nie chce butli do tego stopnia,że nawet jak odciagnełam swoje i pojechalam na zakupy to nie ruszył butelki 8 godzin ponad!tylko czekał na mnie ale się wkurzyłam i zanim dostał piers musiał pociagnąc butlę najlepsze jest to,że on tak wczesniej nie robił..normalnie sie boję odstawiania od piersi pozniej Ja nie wiem jak mój mąz sobie poradzi jak pojade na te impreże.. po takiej nocy jak dziś on chyba wymieknie... a w pokoju obok jeszcze starsyz budzi na siusiu
Stary 2016-01-04, 08:57   #1779
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Aa może, faktycznie. Ja to zauważyłam raz i to faktycznie gdy go kapalam rzadziej gdy to uczulenie mu na cialku wyszlo. Potem od momentu gdy kąpie codziennie to tam właśnie tak leciutko naciagam i sprawdzam i nie ma tego. Tzn to,, naciagam,, pisze tak na wyrost. Nie naciagam mu tam nic właśnie. Tylko tak jakby odchylam? Żeby tą dziurkę obmyc.
no to pewnie to ta mastka... z tego co czytałam, to nic groźnego, tylko trzeba to delikatnie ściągać jak się pojawi

a z innej beczki.... czy kupki Waszych Maluchów też tak brzydko pachną? żeby nie napisać śmierdzą
u nas to jest masakra mąż się śmieje, że to jest broń chemiczna i współczuje ludziom w sortowni śmieci
a przecież ja nic takiego nie jem, żeby aż tak śmierdziały...

Igorek

Stary 2016-01-04, 08:59   #1780
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
No mamy, Bartek miał do pół roku :/ stąd moje "wolne" wieczory.
Co do ptaszka to nie ruszam, Bartusiowi zaczęłam odciągac w okolicy drugich urodzin i robie to bardzo delikatnie podczas kąpieli

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:00   #1781
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

A wszystko podrozeje. Wszysciutko. Ponoc jedynie benzyna i gaz, prad ma lekko potaniec. Ale np kredyty hipoteczne i wszystko co zwiazane z bankowoscia dużo zdrożeje. I jedzenie też wszystko w górę.
nic, tylko uciekać z tego kraju

Igorek

Stary 2016-01-04, 09:03   #1782
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę, biorę witaminy pewnie jeszcze po ostatnim antybiotyku zaburzyłam florę jelitowa ech fakt jest,że ciągle leżę z tymi piersiami odslonietymi no i jestem wykonczona to fakt, przy dwojce to jest co robić

Mas zrację młody nie chce butli do tego stopnia,że nawet jak odciagnełam swoje i pojechalam na zakupy to nie ruszył butelki 8 godzin ponad!tylko czekał na mnie ale się wkurzyłam i zanim dostał piers musiał pociagnąc butlę najlepsze jest to,że on tak wczesniej nie robił..normalnie sie boję odstawiania od piersi pozniej Ja nie wiem jak mój mąz sobie poradzi jak pojade na te impreże.. po takiej nocy jak dziś on chyba wymieknie... a w pokoju obok jeszcze starsyz budzi na siusiu

Kup mu butelke medeli 🏻🏻
Stary 2016-01-04, 09:04   #1783
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No mamy, Bartek miał do pół roku :/ stąd moje "wolne" wieczory.
Co do ptaszka to nie ruszam, Bartusiowi zaczęłam odciągac w okolicy drugich urodzin i robie to bardzo delikatnie podczas kąpieli
no cos Ty? nawet na mm miał Bartuś? czyli po prostu muszę to przeżyć.. chiwlami już nie wiem co jeśc.. na pewno jogurty odstawiam jestem w szoku bo Borys w ogole nie miał takich problemów. No zupelnie inne dzieci mam!
Stary 2016-01-04, 09:06   #1784
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
A już jak o ptaszkach mowa... Odciagacie juz skórkę? ja ostatnio zauważyłam na samym czubeczku taki minimalny kawałeczek skorki białej. Takiej wiecie, jak by odpadnietej ale i tak przylegajacej. Podczes mycia mu to ściągam. I od tego momentu tak mu przy myciu lekko naciagam... choć to za wiele powiedziane, odslaniam sobie jakby tą dziurkę zeby dobrze umyć, ale nie ciagne w dół bo się boję. Różnicy nie widzę wcale. Więc nie wiem..
Ja ńie odciagam,nasza pediatra mówiła ze wogole tego nie ruszać wiec narazie o tym nie mysle.

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Ja tez chcialam na cale ale tak czytam ze dziecko nie widzi nic wtedy, jest mniejsza cyrkulacja powietrza itd i dlatego mysle o oslonkach na sCzebelki bumpsters. Hmm
My nie mamy wogole ochraniacza, kupiłam jeden ale jest narazie za wysoki, moze pózniej założę jak Jasiek bedzie miał niżej łóżeczko, ja jestem zdania ze jak sie raz uderzy to bedzie wiedział i wiecej tak nie zrobi, ochraniacz który my mamy jest taki do zabawy, szeleszczące elementy, jakies piszczałki

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
My nie śpimy od 6:40 czyli widzę że tak jak większość

Roxi super że Julka w nocy ladnie spala

Majka oby Adasiowi przeszlo całkowicie

Tak wogole to weszłyśmy w pampersy "3" i Zuzka wchodzi powoli w r 68
My juz wychodzimy z 68, wchodzimy w 74 a pampersy od dawna nosimy 4 ale Jasik wazy 9kg także tak...

Cytat:
tak w ogóle dziewczyny to mam doła.. Jestem znowu tak chora,że musiałam wziąc antybiotyk!! ledwo mówię, bolą mnie uszy. 20 lat nie brałam antybiotyku a teraz??? drugi raz w ciągu 2,5 miesiąca. Jawnie sie wczoraj popłakałąm boję sie o dzieci,że zaraże. Probowałam dac radę bez antybiotyku ale no way.. Na wieczór dostałam takich dreszczy,że spałam w legginsach, koszulce z krotkim i koszuli z długim, w skarpetkach i cały czas sie trzesłam

No i oczywiscie Tymek dał w nocy popalić gdy mama jest chora! jadl o 23 30...1 , 2 30,4. HMM przepraszam on nie jadł, rzucał sie przy piersi, więc pomyslałam odgazuje go i faktycznie od razu po wypierdzeniu sie usnał w mig! zjadłam jogurt wczoraj i teraz wiem już na sto procent,że nie mogę juz sama nie wiem co jesć.. maż już chce żebym przeszła na butle..Ja bym mogła jeszcze pokarmić ale nocki mnie wykanczaja, tym bardziej,że budzi sie nie na jedzenie a poleżenie z mamą ja tego nie znzałam przy pierszym dziecku! żal mi męża bo po którejś tam pobudce małego wychodzi do salonu spać..

Zdrówka!
Mnie cos brało ale całe szczesćie mi przeszło,
Tez coraz cźesciej mysle zeby całkowicie przejść na butle...jeszcze teraz Jasiek ma jakies suche plamy niewiem od czego tymbardziej mam ochotę prźejsc na butle i nie miałabym takich problemów
Po za tym jak mam wrócić do szkoły od lutego to chciałabym karmić go tylko w nocy. Niewiem czy tak sie da? nie chce odciągać mleka w szkolnym kiblu :/
Stary 2016-01-04, 09:07   #1785
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Kup mu butelke medeli 🏻🏻
oo dzięki, wyprzedziłaś moje pytanie zaraz zobacze czy na allegro jets i zamawiam bo sie wykonczymy wszyscy. Mój mąż do mnie wczoraj" od jutra zamiana z dziecmi" muszę nauczyc sie ogarniac młodego w nocy. Wiesz jak sie boję jechać na te urodziny calą noc będę mysleć czy spi.. czy mąż daje radę ech normalnie mam doła... jeszcze jestem chora
Stary 2016-01-04, 09:13   #1786
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Ja ńie odciagam,nasza pediatra mówiła ze wogole tego nie ruszać wiec narazie o tym nie mysle.

My nie mamy wogole ochraniacza, kupiłam jeden ale jest narazie za wysoki, moze pózniej założę jak Jasiek bedzie miał niżej łóżeczko, ja jestem zdania ze jak sie raz uderzy to bedzie wiedział i wiecej tak nie zrobi, ochraniacz który my mamy jest taki do zabawy, szeleszczące elementy, jakies piszczałki

My juz wychodzimy z 68, wchodzimy w 74 a pampersy od dawna nosimy 4 ale Jasik wazy 9kg także tak...

Zdrówka!
Tez coraz cźesciej mysle zeby całkowicie przejść na butle...jeszcze teraz Jasiek ma jakies suche plamy niewiem od czego tymbardziej mam ochotę prźejsc na butle i nie miałabym takich problemów
Po za tym jak mam wrócić do szkoły od lutego to chciałabym karmić go tylko w nocy. Niewiem czy tak sie da? nie chce odciągać mleka w szkolnym kiblu :/
Myslisz ze 5 miesieczne dziecko bedzie pamietalo ze sie uderzylo?szczerZe, watpie... Poza tym moj na brzuszek sie obraca czasem serie obrotow robi i laduje na szczebelkach wiec u nas ochraniacz konieczny.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:15   #1787
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

Zdrówka!
dziekuję no własnie nie moę przezyć tego,że już nie potrafię zwalczyć sama Tłumacze to sobie tym,że Borys mi przynosi wszystko z przedszkola i czestuję mamę. Oby chłopcy byli zdrowi bo nie ogarne tego Nie mam pojęcia czy tak się da ale chyba tak ja karmie kochana co 2-3 godziny na dobe i jak pojechałam na zakupy z kumpelą i nie było mnie prawie 9 h to jakoś wcake nie miałam nabuzowanych piersi i co najlepsze mi jeszcze nigdy nic nie wyciekło! wkladek nawet nie musze nosisć choc czasem piersi kwadratowe sie robią od nadmiaru mleka

Wiecie co mnie czasem zastanawia? Jak karmią piersia te gwiazdy? aż czasami to mnie deprymuje bo człowiek chcę gdzieś wyjśc i kombinuję,żeby nie zachwiac laktacji a ja np czytam info,że Justyna steczkowska karmiła piersią córeczkę do roku mimo jeźdzenia na koncerty i innych zawodowych wyjsc???
Stary 2016-01-04, 09:18   #1788
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
oo dzięki, wyprzedziłaś moje pytanie zaraz zobacze czy na allegro jets i zamawiam bo sie wykonczymy wszyscy. Mój mąż do mnie wczoraj" od jutra zamiana z dziecmi" muszę nauczyc sie ogarniac młodego w nocy. Wiesz jak sie boję jechać na te urodziny calą noc będę mysleć czy spi.. czy mąż daje radę ech normalnie mam doła... jeszcze jestem chora

Dasz radę i mąż też
Przecjeż nie odwołasz teraz takie dżamprezy !
Będzie wszystko dobrze, wyszalejesz się i wrócisz do domku
I koniecznie butelkę zamów. Mnie ona uratowała
Stary 2016-01-04, 09:19   #1789
roxana_lu
Zakorzenienie

Dziewczyny my tez mieliśmy zakaz odciągania skorki małemu, pozniej pojawił sie problem w wieku 3-4 lat, ze ta skorka dalej nic. Pojechaliśmy do jednego lekarza, dał maść ze sterydami i powiedział, ze ściągać i samo w koncu sie zrobi... Ale sie nie zrobiło... Pojechaliśmy do drugiego i powiedział, ze ściągać i samo sie zrobi - spokojnie. Ale dalej nie było poprawy... W koncu pol roku temu wybraliśmy sie do jednego z najlepszych, jakiego znalazłam na znanylekarz, pojechaliśmy i również powiedział, ze nadal ściągać bo to sie w koncu zrobi... No ale cholera, ma juz ponad 6 lat a skorka dalej nie zeszła do końca... Ale z drugiej strony jak juz 3 powiedziało, ze to nie nadaje sie "pod nóż" to chyba sie w koncu musi to zrobic...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:24   #1790
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
U nas nie ma kłopotu, najcześciej w kapieli pruka, albo przy jedzeniu ale w ńocy nie ma raczej kłopotów, budzi sie i koniecznie chce cyca. Raz zrobiliśmy z mężem test, ze jak Jasiek sie obudził to tż do niego poszedł wziął na ręce przytulił, polulal, to szukał cyca u tżta! I zaczął wyć jak nie mógł znaleźć,butle próbował mu dawać to nie.on koniecznie chciał cyca, dlatego boje sie jak to zrobić zeby go odstawić
Stary 2016-01-04, 09:25   #1791
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
ja nie odciagam i na razie nie trzeba. Choć opinie już kilku lekarzy u których byłam sa podzielone! Jeden chirurg mówił,że jak dam rade to można od pól roku.. moja pediatra ,że od dwóch lat a najlepszy chirurg pediatra w moim mieście,że nie robić nic! i Badz tu mądrym Ja tego nie dam rady robić bo sie boje,że zerwę, probowałam u Boryska i dziwnie sie czuję bo mu w tym momencie "powstaje Pan" Mąż ma to robic
Ja na początku też nie ruszałam i skończyło się wizytą u chirurga we wrześniu. Miał już zaklejone wiec smarował maścią znjeczulajaca a po 30 min zdejmowal mu to. Młody wrzeszczał jakby go ze skóry obdzierano a ja wyglądałam jakbym trupa zobaczyła (mama była ze mną i mowila ze jeszcze mnie takiej nie widziala) ja jestem odporna na takie widoki, w szpitalu to już się napatrzyłam. Potem trzeba było mu to smarować maścią by się zagoilo, choć go to już nie bolało nie dawał dobie dotknąć i z tż ledwo co dawalismy radę. Teraz chłop ho myję i młody sobie do połowy tylko zdejmuje, on mu nie chce na siłę tego robić. Czuję że będzie powtórka z rozrywki z ich podejściem
Cytat:
tak w ogóle dziewczyny to mam doła.. Jestem znwu tak chora,że musiałam wziąc antybiotyk!! ledwo mówię, bolą mnie uszy. 20 lat nie brałam antybiotyku a teraz??? drugi raz w ciągu 2,5 miesiąca. Jawnie sie wczoraj popłakałąm boję sie o dzieci,że zaraże. Probowałam dac radę bez antybiotyku ale no way.. Na wieczór dostałam takich dreszczy,że spałam w legginsach, koszulce z krotkim i koszuli z długim, w skarpetkach i cały czas sie trzesłam

Biedna ten spadek odporności ze zmęczeniem jest pewnie związany.
Bierzecie tran w okresie jesienno zimowy?
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:27   #1792
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję no własnie nie moę przezyć tego,że już nie potrafię zwalczyć sama Tłumacze to sobie tym,że Borys mi przynosi wszystko z przedszkola i czestuję mamę. Oby chłopcy byli zdrowi bo nie ogarne tego Nie mam pojęcia czy tak się da ale chyba tak ja karmie kochana co 2-3 godziny na dobe i jak pojechałam na zakupy z kumpelą i nie było mnie prawie 9 h to jakoś wcake nie miałam nabuzowanych piersi i co najlepsze mi jeszcze nigdy nic nie wyciekło! wkladek nawet nie musze nosisć choc czasem piersi kwadratowe sie robią od nadmiaru mleka

Wiecie co mnie czasem zastanawia? Jak karmią piersia te gwiazdy? aż czasami to mnie deprymuje bo człowiek chcę gdzieś wyjśc i kombinuję,żeby nie zachwiac laktacji a ja np czytam info,że Justyna steczkowska karmiła piersią córeczkę do roku mimo jeźdzenia na koncerty i innych zawodowych wyjsc???
ja juz tu nie raz pisalam, ze moja siostra wrocila do pracy, jakmatimial cos kolo 3-4 mies, a normalną laktację utrzymała do 8 mies... a od 8 do 12 mies dokarmiala piersia jeszcze tylko Ona miala taka prace, ze mogla sobie pozwolic wyjsc na zaplecze i odciagnac mleko. Miala tam tez lodowke, w ktorej to mleko mogla trzymac...

Igorek

Stary 2016-01-04, 09:28   #1793
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
no cos Ty? nawet na mm miał Bartuś? czyli po prostu muszę to przeżyć.. chiwlami już nie wiem co jeśc.. na pewno jogurty odstawiam jestem w szoku bo Borys w ogole nie miał takich problemów. No zupelnie inne dzieci mam!
Po mm było zdecydowanie gorzej

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:36   #1794
mms_22
Zakorzenienie

a tak całkiem z innej beczki:
Dziewczyny kupujecie coś swoim rodzicom/teściom na Dzień Babci i Dziadka? Bo o ile starsze dzieci zrobią jakąś laurkę, czy inne cudo, tak Maluszki nie bardzo jakoś chciałabym uczcić ich dzień (na teściach mi aż tak nie zależy, tylko na moich rodzicach ) tylko kompletnie nie mam pomysłu na prezenty... moi rodzice mają tyle zdjęć Igusia, że prawie w każdym pomieszczeniu w domu teściowa ma jedno zdjęcie i o jedno za dużo
kupujecie coś? jeśli tak, to co?

Igorek

Stary 2016-01-04, 09:36   #1795
moniska139
Zadomowienie

Cytat:

Zdrówka!
Ja odciagam w szkolnym i szpitalnym a potem wylewam. Po całym dniu to by mi piersi rozsadziło i mokra bym była. I chce utrzymać laktacje.
Roxana jeśli nie pod nóż to pewnie tak samo jak u nas. Jednym zdecydowanym ruchem ściąga chirurg. Skóra zostaje naciągnieta i po "problemie" bez krwi bez żadnych ran.
Moje dziecko ma radochę, zassała się zaczęło tryskać mleko i odsuwa się by jej po twarzy pryskało.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:40   #1796
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Myslisz ze 5 miesieczne dziecko bedzie pamietalo ze sie uderzylo?szczerZe, watpie... Poza tym moj na brzuszek sie obraca czasem serie obrotow robi i laduje na szczebelkach wiec u nas ochraniacz konieczny.
Uważam ze bedzie pamiętało. A nawet jeśli nie, to nic mu sie nie stanie. Ale widzisz co matka to opinia. Ja mam takie zdanie.

Ambi ja używam butelek medeli od początku, karmie mieszanie wiec to mnie ratuje. I mysle ze kaszki spróbuje dawać łyżeczka i omine zupełnie butelkę. Dodatkowo w medeli nie ma możliwości zakrztuszenia, mleko leci jedynie jak dziecko pociągnie, tak jak w niekapku.
Stary 2016-01-04, 09:42   #1797
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kupujecie coś swoim rodzicom/teściom na Dzień Babci i Dziadka? Bo o ile starsze dzieci zrobią jakąś laurkę, czy inne cudo, tak Maluszki nie bardzo jakoś chciałabym uczcić ich dzień (na teściach mi aż tak nie zależy, tylko na moich rodzicach ) tylko kompletnie nie mam pomysłu na prezenty... moi rodzice mają tyle zdjęć Igusia, że prawie w każdym pomieszczeniu w domu teściowa ma jedno zdjęcie i o jedno za dużo
Można zamówić to serduszko od tej laski co konkurs wygrałam... Do 16.01 zbiera zamówienia
Stary 2016-01-04, 09:43   #1798
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Ja moim rodzicom nie kupuje, bo to nie moi dziadkowie a moim dziadkom kupie chyba fotoobraz, zrobimy sobie rodzinna fotkę z Jaskiem i damy dziadkom, oni sie z tego najbardziej uciesza, bo ciagle proszą o zdjęcie prawnuka
Moi rodzice jako dziadkowie dostaną jak Jasiek bedzie juz kumał i sam im cos zrobi
Stary 2016-01-04, 10:10   #1799
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Można zamówić to serduszko od tej laski co konkurs wygrałam... Do 16.01 zbiera zamówienia
właśnie widziałam i też nad tym myślę, ale mój mąż mówi, że lepiej kupić coś praktycznego... już sama nie wiem

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

jeśli chodzi o moich dziadków, to niestety jedyne nad czym się mogę zastanowić to jaką znicz kupić

ale tż ma dziadka i babcie i nad prezentem dla nich też myślimy, wiec jak macie fajne pomysły, to chętnie poczytam zdjęcia tak jak pisałam - odpadają...

Igorek

Stary 2016-01-04, 10:15   #1800
zakrecona_mufinka
Raczkowanie

Cytat:
A już jak o ptaszkach mowa... Odciagacie juz skórkę? ja ostatnio zauważyłam na samym czubeczku taki minimalny kawałeczek skorki białej. Takiej wiecie, jak by odpadnietej ale i tak przylegajacej. Podczes mycia mu to ściągam. I od tego momentu tak mu przy myciu lekko naciagam... choć to za wiele powiedziane, odslaniam sobie jakby tą dziurkę zeby dobrze umyć, ale nie ciagne w dół bo się boję. Różnicy nie widzę wcale. Więc nie wiem..
Nam 3 pediatrow kazalo lekko odciagac. Robię to po kąpieli bardzo delikatnie. Moja ciocia nie sciagala synkowi i miał zabieg, a ile płaczu i cierpienia przy tym było :/ Widzę, że wy nie odciagacie skórki, jak będę na kolejnej wizycie u naszego pediatry to jeszcze dla pewności się zapytam.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości