|
|
#2581 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Moonunit -probowalam migdalow,niestety nawet reniee nie daje rady.
Misia -przewijak na poczatku bardzo przydatny tez polecam ,pozniej jak ma sie juz wprawe to przewija sie dzieciatko gdzie popadnie ![]() Dobranochttps://static.wizaz.pl/forum/images/old_icons/1_roza.gif |
|
|
|
#2582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na allegro jest taniej ale trzeba doliczyc przesylke ;-)Dobranoc Spokojnej nocy
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-03 o 23:09 |
|
|
|
|
#2583 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle zarazilam sie owoce owoce na tapecie na wizażu to i ja wciagnelam pól grapefruita
![]() Witam nowe mamuśki! Fajnie ze sie ujawniłyście 😃 Monica ja w branży internetow pozycjonowanie, seo - nuda ![]() Jutro mam mnóstwo zalatwien na miescie + wizyta W domu remont lazienka cala skuta jutro idzie w ruch kuchnia i reszta wszędzie kurz.. Ale za to później bedzie ladniej musze kupic talerzyki jednorazowe ![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Dostałam od szwagierki karton ciuszków i laktator od drugiej mam obiecany materacyk przewijak i fotelik do samochodu
|
|
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
MilkaPlus1 kasiunia 1 Witajcie dziewczyny! Super ze dolaczylyscie
_emma Ale fajnie ze Tz bedzie mial okazje zobaczyc corcie. A co do przerwy swiatecznej u mnie tez synek rozregulowal sie Dzisiaj byl bunt i nie chcial sie polozyc,juz dawno sie tak nie zloscil, a jak juz sie udalo zeby wszedl do lozka, to chcial zebym polozyla sie znim, a ma troche pietrowe to lozko Potem opowiesci, tulaki, znow pogaduszki, az w koncu zasnal. Tz ustawil budzik, bo jak zazwyczaj synek kladl sie 8-9wieczorem, wstawal wiec ok5 rano i budzik byl zbedny, tak teraz moglibysmy zaspac ![]() Bonku Ale Cie szwagierki obdarowaly Przynajmniej czesc rzeczy masz juz z glowyA ja dzisiaj kupilam kosz mojzesza , Tz z siostry chlopakiem wstawili juz szafe, komode, lozeczko i fotel do karmienia do pokoju corci. Wciaz myslimy jednak nad ustawieniem bo pokoik jest maly. Ale juz mi sie podoba. Siadlam sobie dzisiaj w fotelu do karmienia i poczulam taki relaks, ze wszystko pomalu idzie do przodu ![]() Strasznie meczy mnie zgaga Ide wypic syrop od zgagi i do lozka Kolorowych snow i niemeczacej nocy
|
#2585 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana, telefon pokazuje -16 aż się boję wystawić nos na zewnątrz, a najbardziej w taką pogodę to mi szkoda młodego.
Choć TŻ też nie ma dobrze bo jest kurierem więc latanie po mrozie itp... kiedyś uwielbiałam zimę, ale teraz to są jakież żarty nie zima i już mi się nie podoba ![]() Idę szykować śniadanko i jadę na wizytę, a w przyszłą środę USG. miłego dnia |
|
|
|
#2586 |
|
przyczajony tygrys
|
Dzien dobry! Trzymam kciuki za dzosoejsze wizyty.
Niedlugo wstaje, czeka mnie pracowity dzien -pranie ubranek u mbie hitem w ciazy sa: jablka,banany, mandarynki, pomarancze bede dzis dzwonic po poloznej. Mam grafik meza. Sprobuje sie tak umowic zeby byl w domu i mogl mnie zawiezc/odebrac. Normalnie poszlabym na nogach, bo to 10 min, ale teraz sie boje
|
#2587 |
|
Konto usunięte
|
Hejka z rana,
wczoraj po chrzscie wrócilismy o 20.00. Powiem tak: dzieci sie nie nudziły, bo jak to dzieci latali jedno poza drugie, mieli jakieś piłkarzyki i kartki do rysowania. Więc cos tam rodzice zoraganizowali. Ale było tak zimno w tej knajpie!! Wystroiłam się, w sukieneczkę, buty na przebranie, ale i tak musiałam siedzieć w swetrze (dobrze że wzięłam go z myslą o zimnym kościele, a w kościele było ciepło) i w butach ocieplanych, a nie odpowiednich do sukienki szpilach. To na minus. Jedzenie- był obiad, + 4 gorące dania, każde mięsne.Myślałam że mnie szlag trafi! Wszyscy doskonale wiedzą że jestem wege, jak pracowałam w firmie gdzie na wyjazdy integracyjne wyjeżdżaliśmy w 80 osób to dla mnie i jeszcze jednej osoby było dania na wyłączność. A tu..chyba na złość, bo nawet sałatki wszystkie z miesem lub rybą i talerz mięsny nie zawierał sera. Zjadłam tort, 2 placki, i tak siedziałam przez te 8 godzin, obok stołu przy dzieciach. Mąż mówi że jedzenie było pyszne, ale wedle mnie za duzo mięcha. Uważam że powinno być bardziej różnorodnie- nie tylko mięcho i mięcho Ja oczywiście też będę robić w knajpie, ale te minusy bedą dopięte na ost. guzik. I na pewno zapewnie więcej atrakcji dla dzieci i dorosłych niż takie siedzenie przez 8 godz. przy stole. Bo z nudów to mozna było zdechnąć. Przynajmniej tym nie pijącym.
|
|
|
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Standardowo z kubkiem kawy w ręku witam się z towarzyszkami ciążowej niedoli ![]() Emma moje dzieciaki też wczoraj wojowaly do 22:40. Ale pospali w dzień, więc to było do przewidzenia ![]() Nadia to miałaś imprezę pozazdrościć Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę przejść się do apteki i popatrzeć dokładnie co jest i wysłać TŻta potem, bo mi znów nie zechcą nic sprzedać ewentualnie poproszę w Polsce, żeby mi kupili i podesłali Cytat:
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia moze zapomnieli o tym uwzględniając menu wiesz jak to po urodzeniu dziecka szybko szybko to co w menu nikt tego dokladnie nieweryfikuje, no siedzenie przy stole nuda ale będąc u kogoś w domu na chrzcinach bylyby zapewnione atrakcje? Tez czekalo by Cie siedzenie przy stole heh tyle ze cieplej by bylo pewnie
|
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie, szczegolnie te.nowe !
Dzis dzien luzu, zaraz tz zawiezie mnie do lumpka bo takie fajne rzeczy na fb wstawili.a dzis dostawa, pozniej do mamy na kawinke. Dzis z brzucholkiem 31tydz 6 dzien
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to przy Tobie wyglądam jak w ciąży bliźniaczej |
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
mi wystarczy, że pomyślę o kiwi i już mam język sztywny od szczypania
![]() hej ![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj mieliśmy z mężem dzień lenia i tego mi było trzeba W ogóle mam już dość świąt, gości i imprez. Jestem przez to wypompowana.Zmobilizowałam się wczoraj w końcu i ogarnęłam zakupy w aptece. Tak więc apteczne sprawy mam prawie z głowy. Zostało mi kupić pampersy, chusteczki mokre, płyn do prania i płukania ubranek i jakiś żel do kąpieli, ale to już wszystko tu na promocjach będę polowała. Zamówiłam sobie też od razu pieluchy tetrowe i flanelowe, koszule do szpitala i cieniutki szlafrok. Końcem stycznia będę miała to tutaj razem z łóżeczkiem, ciuszkami i pościelą i już się doczekać nie mogę Wózek doślą mi później, jak dojdzie, żebym mogła właśnie ciuszki obejrzeć, wyprać i dokupić co trzeba. Muszę dokupić jeszcze na pewno polarowego misia na wyjście ze szpitala, wanienkę, ręczniki dla Małej i kilka rzeczy dla siebie do szpitala (jakieś kapcie, stanik do karmienia itp). Coraz większy stres mnie ogarnia, że to już tak blisko ![]() Biodro wczoraj nie bolało (za to głowa z niewyspania bolała i musiałam wziąć tabletkę ) a dziś już od rana je czujęmagda ale masz zgrabny brzuszek
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2016-01-04 o 08:36 |
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten mroźny poranek, brrrrr... aż się nie chce wychodzić z łóżka.. a postanowiłam ze dziś zalicze rossmanna, zobaczę co mają ciekawego dla dzidków. Jak będzie więcej mrozu niż 15 stopni to chyba jednak odpuszczę, bo od jutra ma się ocieplac
![]() Malinka wrzuć nam co kupiłaś w aptece! Tez chyba jakoś niedługo złoże zamówienie bo juz mnie trzęsie... ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Polly, zapomniałam wczoraj spytać - jak Ci się mała tak wypycha to czy to Cię boli? Bo ja mam podobnie, aż gula rośnie i normalnie boli
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Przyczajenie
|
Witam sie i ja z rana.
![]() Dla pocieszenia moje dziecko tez wczoraj do 23 tak wymyslalo,a to glodne a to cos boli a to stresuje sie bo dawno w szkole nie byl tak przerwa swiateczna dziala na dzieci ,ktore musze wstawac do przedszkoli i szkol ale wystarczylo zeby mama polozyla sie obok to wszystko przechodzilo zycze Wam wszystkim milego,cieplego dnia
Edytowane przez kasiunia 1 Czas edycji: 2016-01-04 o 09:13 |
|
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -Katarek x1 -Silikonowe osłonki na piersi x1 (nie wiem czy wykorzystam, ale wolę mieć niż później wysyłać męża i mu tłumaczyć co to jest i jak wygląda )-Wkładki laktacyjne NUK x1+1gratis -Podkłady poporodowe x2 -Majtki poporodowe jednorazowe (CANPOL i AKUKU) 11sztuk -Krem do pielęgnacji dzieci, ZIAJKA x2 (jak Małej nie spasuje ja wykorzystam, bo lubię ogólnie Ziaję -Espumisan, kropelki na wzdęcia, kolki x1 (oby się nie przydał )-Termometr kąpielowy x1 (muszę mieć do szpitala, w domu chyba na czuja wodę będę sprawdzała) -Patyczki higieniczne z ogranicznikiem x1 -Nożyczki do paznokietków x1 (zestaw z cążkami i pilniczkiem, chociaż to pewnie będzie nie wykorzystane) -Szczotka + grzebyk x1 -Płatki kosmetyczne dla niemowląt x1 -Podkłady higieniczne jednorazowe (na wyjścia, żeby Małej pod pupę coś położyć) x1 (20sztuk) -Smoczek silikonowy x2 (liczę, że jednak nie będą potrzebne) -Łańcuszek do smoczka x1 (chciałam już mieć zestaw w takim samym kolorze i wzorze )-Sól fizjologiczna x1 -Laktator ręczny x1 -Podkład do przewijania dziecka na łóżko x1 (nie kupuję przewijaka) -Sudocrem x1 -Linomag x1 -Termometr elektroniczny x1 -Maść majerankowa (tutaj niestety nie ma takiej) x1 Plus na allegro: -Woreczki na zużyte pieluszki x1 (200 sztuk) -Gruszka x1 -Podkłady na łóżko, dla mnie x3-Gaziki nasączone do pielęgnacji x1 (100sztuk) -Butelka AVENT x1 -Ochraniacz na materac w łóżeczku x2 I w sumie to wszystko jeśli o takie sprawy apteczne chodzi. Zamówiłam też inne rzeczy jeszcze, więc suma się dość duża uzbierała. Ale to i tak taniej mi wyszło niż kupić tutaj, a że będziemy mieć podawane rzeczy dla Małej i tak, to skorzystałam przy okazji ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Mnie to nie boli, czuję tylko takie napięcie skóry, ale bólu nie mam
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2016-01-04 o 09:16 |
||
|
|
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Widzę, że malinka wrzuciła dość pokaźną listę z zakupami. Ja od siebie mogę dołączyć termometr bezdotykowy w aptece do mierzenia temperatury ciała i otoczenia. Lewek-w ikei oglądałam tylko dział dziecięcy i nic mi się nie podobało. Koloru jakieś wyblakłe, materiał nieprzyjemny i wszystko jakieś drogie w porównaniu do jakości. Dla dorosłych nie przeglądałam pościeli, więc pewnie się sprawdzają, skoro jesteś zadowolona ![]() Jestem po śniadaniu, ale czuję, że muszę iść do sklepu po owoce i chyba jeszcze bułki bym zjadła ;-) |
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle, to dzień dobry. czas wstać, Tz zrobił kawę.
|
|
|
#2600 |
|
Konto usunięte
|
Niby niedziela była, a tak duzo naskrobałyście
![]() moooniaaaa;- ja się własnie zastanawiam nad ta listą, i wiele rzeczy chyba kupie po porodzie. Przecież jaki to problem? Ale u mnie też to kwestia tego czy pojadę do siostry do marca czy nie, zależy to od jednego wydarzenia, o którym nie mam ochoty nawet mysleć. Bo od niej mogłabym zabrać całą skompletowaną wyprawkę. Muszę skompletować tylko wyprawkę do szpitala, ponieważ czuje sie jakbym miała na dniach rodzić w porównaniu do 1-ej ciąży. ktoregos_dnia;- współczuje nerwów straconych na tż., moj też potem nadskakuje, a czy nie lepiej najpierw pomysleć a później palnąć? ![]() MilkaPlus1;- witaj, witaj! eeyesblue;- nie wyobrażam sobie chodzić teraz do pracy, ale to już Ci mówiłam. Ale cóż, jak mus, to mus ![]() emma;- w tej ciąży mnie odrzuciło od ananasa i kiwi, nie tknę, Dorka__00;- bardzo przydatna twoja lista, może bysmy każda tak swoją wrzuciły? Ja banany też, ale głownie na śniadanie z owsianką blenduje. Taka pycha mi bardzo smakuje.Szczotka jest potrzebna ciężko w inny sposób wymyć butelkę, łańcuszek mi się przydał, bo non stop smoka szukałam , a taki długi jaskrawy kolor lańcuszka ułatwiał sprawę. I dzięki tobie chyba rozwiązałam swoja zagwozdkę z łożem do salonu dla niemowlaka. Myślę że fotelik samochodowy mógł by się temu przysłuzyć. Co sądziciekasiunia 1;-witaj, witaj miło że dołączyłas. misia880;- ojej współczuje :/ ja bym się nawet nie martwiła zbytnio, mam tyle rozstępów... jeszcze do 1 ciąży nabytych, że lol!! Ale po porodzie będę chyba usuwać laserem frakcyjnym, i to pierwsze z postanowień noworocznych na które będę szykować kasę emma;- moj syn tez się odzwyczaił od przedszkola i nawet iść nie chce, a polożyć spać go to w ogóle masakra ostatnio. U nas w ferie przedszkole czynne, sa dyzury, ale mimo wszystko moj będzie chodzić, bo za duzo wolnego niczemu dobremu nie służy. misia880;- bardzo tanio ten przewijak, ja pamiętam że 65 zy 70 zaplaciłam ale 5 ,5 lata temu . Przewijak dla mnie jest koniecznością, ja chce mieć wszystkie gadżety ułatwiające mi obsługę dziecka
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli komuś to ułatwi to ja też mogę wrzucić listę zakupów. Ale ja chyba zrobię stacjonarnie w aptece bo na miasto i tak musze iść, czy dzisiaj, czy jutro.. A Gemini nie ma chyba darmowej dostawy, co nie?
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- No i dzień dobry, witam nowe mamusie super, że dołączyłyscie!
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jakoś do końca bezdotykowym nie ufam i dlatego wzięłam zwykły elektroniczny Chyba czas u mnie na śniadanie, bo Mały Pasożycik od środka się upomina Z racji, że brzuch boli znów jak na @, protestuję i po bagietkę nie idę, więc będzie owsianka z jabłkiem i czekoladą
|
|
#2603 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry witam się z kawka.
Zaraz biorę się za segregację ubranek i wypiore pierwsze,potem poprasuje i ponakrywam tetrowka ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Dzisiaj wizyta
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Jakbyśmy mało mieli wydatków, to padł mi odkurzacz Kilka dni temu chodził dziwnie, mąż go rozebrał, posprawdzał i chodził normalnie, a przed chwilą włączyłam go, pochodził chwilę i padł na amen chyba już. Śmierdzi spalenizną jak chole.ra
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana!
Witam w nowym roku! MilkaPlus1 kasiunia 1 Witajcie! Ja na święta byłam u swojej rodzinki i teściów. Dla mnie to już chyba nic miłego takie podróżowanie (a ogólnie uwielbiam/uwielbiałam wyjazdy, podróże, itd.), ale nasi bliscy chyba nie rozumieją,bo oczekują,że na ferie syna też przyjedziemy i tu i tu ![]() I to jeszcze bez tż. (4 h do Warszawy sama z brzuchem i 7 latkiem eh Do wczoraj się ogarniałam z samopoczuciem i wogóle... A od dziś postanowiłam, za waszym przykładem ogarnąć wyprawkę. Spisać co mam, co kupić itd. Życzę udanych wizyt, zakupów ![]() ![]() Ps. tak wygląda moja praca dla teściowej. Wszystkim się podobała i już wymyślali,że mogłabym takie rzeczy na sprzedaż robić... |
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki, az mi zal ze moj musial isc do pracy dzisiaj, tak milo spedzilismy te 4 dni..
A propos wyprawki szpitalnej dla mamy..moja bratowa podpowiedziala mi zeby nie zapomniec o pomadce albo czyms nawilzajacym do ust bo bardzo sie przydaje i o klapkach gumowych pod prysznic...jasne jak slonce a ja oczywiscie nie pomyslalam o takiej oczywistej oczywistosci ![]() Nadia na chrzcinach u siebie proponuje podac dania wege ![]() A co do fotelika w salonie zamiast lezaczka..wiekszosc moich znajomych tak robi.. Ja bede miala gondole wozka ktora mozna wykorzystac jako lozeczko-bujaczek. Fotelik ktory jest w zestawie tez mozna tak wykorzystac. Wiec juz sie nie rozgladam za lezaczkiem chociaz mialam w planach kupic jakis uzywany chociaz. Moja niunia taka cichutka byla z rana ze az tatus sie zaniepokoil a teraz probuje wyjsc przez pepek ![]() Trzymam kciuki za wizyty! Ja mam w srode, ale bez podgladania. A trzecie usg dopiero 21ego buuuuu. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam Wam przedstawić cos...
MOJ OSOBISTY TORINO Ale tylko do marca potem przekazuje go Leosiowi ![]() Czekal na mnie na poczcie od czwartku! Myślałam ze jajo zniosę spóznilam się godzinę na listonosza a musiałam czekać 4dni zeby go odebrać bo w święta poczta nieczynna nie chwalilam sie bo bałam się kota w worku
|
|
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia! Fotelik samochodowy absolutnie nie nadaje sie do przebywania w nim jakos dluzej bo to nie jest jego naturalna pozycja lezaca i wykrzywia się kręgosłup wiec jako łóżeczko na pewno nie posluzy poczytaj o tym, moze kup Mojżesza ja wlasnie w tym celu miedzy innymi go kupiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

Dzisiaj byl bunt i nie chcial sie polozyc,juz dawno sie tak nie zloscil, a jak juz sie udalo zeby wszedl do lozka, to chcial zebym polozyla sie znim, a ma troche pietrowe to lozko
Ide wypic syrop od zgagi i do lozka Kolorowych snow i niemeczacej nocy 

)