|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak się pozbyć cellulitu?
Karolaaaa31 wierzymy
w każdym poście o tym super kremie piszesz.
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
Celulit to woda. Hydrominum. Znika
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
A robiła kiedys ktoras z Was sobie domowy peeling kawowy? Slyszalam ze jest bardzo skuteczny
|
|
|
|
|
#424 |
|
Przyczajenie
|
Tylko regularnie stosowany ale po pierwszym razie skora jest juz fajnie napieta, polecam 😉
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Oooo, to musze wypróbować
|
|
|
|
|
#426 |
|
Przyczajenie
|
No to jak polecacie kawowy peeling to ja go sobie zastosuję i spróbuję. Po prostu będę ciekawa czy to on mi pomoże czy mi on raczej nie pomoże
Na mój cellulit tak 2 razy w tygodniu wybieram się na zajęcia z tańca zumby. Mam fajną trenerkę i lubię chodzić na te ćwiczenia, od razu czuję jak mi się zmniejsza cellulit.
|
|
|
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
Peeling naprawde skuteczny tylko potrzebne jest pokonac lenistwo bo jest przy nim troche paprania 😔
Edytowane przez desideriooo Czas edycji: 2015-05-22 o 14:36 |
|
|
|
|
#428 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#429 |
|
Przyczajenie
|
Mój sposób na cellulit to ćwiczenia, suplementy oraz dieta. Nic nowego. Ale nowością jest ten artykuł, który znalazłam w zeszłym tygodniu: http://www.suplenatak.pl/cellinea-suple-na-cellulit/ Jest obiecujący, jeśli mogę się tak wyrazić
Kończy mi się juz karnet na masaże, więc może zamiast niego wypróbuję nową metodę?
|
|
|
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się! Ja się niedawno dorobiłam celulitu- schudłam dość solidnie, ale niestety na pizzy i batonikach+ bardzo mała ilość wody. Po jakichś trzech tyg takiego trybu życia miałam koszmarny celulit, w życiu moje uda nie wyglądały tak koszmarnie. Dopiero jak się z powrotem zaczęłam dobrze odżywiać+ duuuuuużo wody (naprawdę dużo- do 3/4 litrów dziennie) + piling kawowy, który jest genialny to to świństwo mi zlazło po jakimś 1,5 miesiąca
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Tez jestem fanka peelingu kawowego, szczególnie robionego samodzielnie
|
|
|
|
|
#432 |
|
www.zadbajocialo.pl
|
Dokładnie, nic nie działa lepiej na cellulit niż zmiana trybu życia.Zdrowsze odzywianie , większa aktywność fizyczna.Oraz unikania efektów jojo..To są rzeczy które nas nic nie kosztują a mogą przyniesć naprawde widoczne efekty.Zależnie od ilości czasu można również wspomóc się masażami.Może być np masaż masażerem, bańką chińską lub peelingiem i szczotką pod przysznicem.
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
To ze zmiana trybu zycia nic nie kosztuje, nie znaczy wcale ze jest prosta
|
|
|
|
|
#434 |
|
Przyczajenie
|
Witam was wszystkie,
Powiem tak odkąd pamiętam mam cellulit i próbowałam już chyba wszystkiego - dosłownie (tabletki, masaże, zabiegi w salonach kosmetycznych baaardzo drogie) i nic jak miałam tak mam. Ostatnio wykupiłam 25 sesji na Icoonie zabuliłam 2500 zł i co i pstro, celulit jak była tak był i ani drgnął Edytowane przez dinokinio Czas edycji: 2015-12-09 o 16:42 |
|
|
|
|
#435 |
|
Przyczajenie
|
Powiem wam ze i ja sie z tym problemem zmagam i zdecydowanie wolę typu masaże niż okłady z kawy
Niedawno zakupiłam derma roller, ponoć ma pomóc, zobaczymy. W każdym bądź razie bardzo przyjemne podczas masowania. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/derma-roller-mezot...890013286.html pozdrawiam |
|
|
|
|
#436 |
|
Przyczajenie
|
Ja stosuje masaż bańkami chińskimi do kupienia w każdej aptece. Do masażu używam oliwki. Świetnie pobudza krażenie. Szczególnie intensywnie masuję nogi bo tu mam największy celulit.
|
|
|
|
|
#437 |
|
Przyczajenie
|
Ja dużo ćwiczę szczególnie ćwiczenia na nogi. Na udach mam dużo celulitu. Chodzę na basen dużo się ruszam może jakoś go zwalczę.
|
|
|
|
|
#438 |
|
Przyczajenie
|
Jedź dużo warzyw i owoców, produktów pelnoziarnistych oraz błonnika, pij dużo wody, oczywiście jak zawsze ćwiczenia to podstawa i masaże. I po cellulicie
|
|
|
|
|
#439 |
|
BAN stały
|
Ja z moim cellulitem walczyłam naprawdę długo. Ćwiczyła, zdrowo się odżywiałam , jednak to nie przyniosło oczekiwanych efektów. Nie mogłam tez patrzeć na swoje rozstępy. Chciałam lepiej czuć się w swoim ciele, dlatego zdecydowałam się na zabieg endermologia Teraz w końcu nie wstydzę się wyjść na plaże w stroju kąpielowym .
Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2016-03-14 o 23:10 Powód: reklama |
|
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale reklama
Friday I'm in love Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2016-03-14 o 23:10 Powód: reklama |
|
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Walkę z cellulitem można wspomóc pijąc moczopędne zioła, które wspomogą nasz organizm również w oczyszczaniu z toksyn. Polecam koper włoski i pokrzywę.
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#443 |
|
Przyczajenie
|
Ja wyzaję zasadę działania wielotorowego
pływam (to jedyny sport, który naprawdę lubię), a latem staram się jeździć na rowerze. Poza tym codziennie smaruję skórę oliwką dla dzieci i piję dużo wody. Ale moja przyjaciółka miała taki straszny cellulit nawet na łydkach (mimo że ćwiczyła regularnie) i przy okazji wizyty w moim ukochanym xxx, zdecydowała się na zabieg Maximus (fale radiowe). Wiem, że tych zabiegów robiła chyba z 6, ale naprawdę jej pomogło... chyba w trudnych przypadkach nie da się inaczej...
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-03-19 o 22:53 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
Uważam, że walka wielotorowa jest skuteczniejsza, tylko co miałby na niej niby być. Wiadomo, że dieta, ograniczenie nałogów i sport wspomagają. Zabiegi że są dosyć drogie, ale jeśli skuteczne to może warto. A wierzycie w suplementy, jest kilka nowości, ale nie co o tym myśleć. Czy taka walka od wewnątrz jest dobrym pomysłem?
|
|
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
masaże, bański chińskie i mniej cukrów i tłuszczy
|
|
|
|
|
#446 |
|
Przyczajenie
|
Co do zabiegów to niektórzy stosują jakieś fale, czy masaże. Nie wiem,jakie przynosi to skutki, ale zawsze możesz spróbować.Biorę xxx, to suplement, który od niedawna stosuję. biorę 2 kapsułki dziennie. Efekty nie przychodzą od ręki, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Warto przeczytać mity na temat cellulitu, bo to trochę jednak uświadamia.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-14 o 18:58 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#447 |
|
BAN stały
|
Niestety ale nie każdy może skorzystać z takich zabiegów. Sama przez jakis czas chodziam na masaże bańką chinską ale kiepsko na mnie działały..... Robiły mi się po nich pajączki na skórze.
Obecnie stosuję serum xxx na cellulit. Jest to pierwszy droższy kosmetyk, który kupiłam sobie na skórkę pomarańczową ale jestem niesamowicie zadowolona z efektów. Po pierwsze już przy samym nakładaniu na skórę widac,ze ją napina. Po drugie cellulit rzczywiście się zmniejsza ( z tym,ze stosuję to razem z ćwiczeniami, bez ćwiczeń raczej Wam to nie pomoże...). Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2016-08-09 o 13:22 |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda jest taka, że cellulit będzie pojawiał się zawsze. Chyba, że ktoś ciągle będzie zapobiegał. Jak ktoś ma, zacznie stosować się do rad, zlikwiduje go i jest szczęśliwy - po jakimś czasie temat powraca. I tak w kółko. Grunt to nie dać się zwariować.
|
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
Serum Vialise jest faktycznie fajne. Mam i również jestem zadowolona. Tylko trzeba się przygotować do tego aby nakładać je regularnie i codziennie bo inaczej może nie być dobrego efektu. U mnie efekt jest ale łączę z ćwiczeniami. Serum nie jest tanie ale sama uważam,że lepiej jest zapłącić więcej i kupić coś konkretnego niż zapłacić niewiele ale kupic coś co nie da efektu.
Niestety równeiż zauwazyłam u siebie,że cellulit nawraca. Pozbywam się go ale on znowu się pojawia ;/ |
|
|
|
|
#450 |
|
Przyczajenie
|
u mnie działa ruch! kiedy biegam i schodzi tkanka tłuszczowa na serio cellulit też schodzi. Kiedyś masowałam ciało taką sztywną szczotką, ale tylko na suche ciało w miejscach narażonych na cellulit: ramiona, uda, brzuch. Taki codzienny masaż na pewno pomaga wygładzić skórę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

w każdym poście o tym super kremie piszesz.

Na mój cellulit tak 2 razy w tygodniu wybieram się na zajęcia z tańca zumby. Mam fajną trenerkę i lubię chodzić na te ćwiczenia, od razu czuję jak mi się zmniejsza cellulit.