Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 09:38   #2191
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Hejo 😊 właśnie robię pranie. M na zakupach, dzieci się bawią. Na obiad zrobię grochówkę...juz mam ślinę po kolana
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:42   #2192
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Wracam do rzeczywistości Dzieciaki w szkole, klubiku, tż w pracy... tylko ja i tv
Byłam już w labie, teraz relaksik i zakupy Muszę sobie kupić buty, może coś malutkiej.

I jaaaaa!!!!!!!!! Hehehe chyba 4 razy się budziłam dzisiaj, żeby sprawdzić czy mi wody nie odeszły

Zazdroszczę...u mnie niestety dodatni W piątek idę do gina i zobaczymy co powie. Przez całą ciążę nie łapały mnie żadne infekcje, to na koniec ten cholerny gbs się przyplątał
Wiesz, z tym paciorkowcem to jak byłam na oddziale to była laska. To lekarz na obchodzie jej tłumaczył, że zdecydowanie duży procent populacji go ma. Wtedy jest się nosicielem i dla ciebie przebiega to bezobjawowo i nic nie znaczy. Znaczy niestety dla dziecka i ta laska wtedy dostawała antybiotyk na parę godzin przed porodem. To tyle co wiem na ten temat

No i super Możemy troszkę odetchnąć. A z tymi wodami to fakt, tyłek mi się zgrzał i od razu patrzyłam w prześcieradło
Stary 2016-01-04, 09:48   #2193
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Wiesz, z tym paciorkowcem to jak byłam na oddziale to była laska. To lekarz na obchodzie jej tłumaczył, że zdecydowanie duży procent populacji go ma. Wtedy jest się nosicielem i dla ciebie przebiega to bezobjawowo i nic nie znaczy. Znaczy niestety dla dziecka i ta laska wtedy dostawała antybiotyk na parę godzin przed porodem. To tyle co wiem na ten temat

No i super Możemy troszkę odetchnąć. A z tymi wodami to fakt, tyłek mi się zgrzał i od razu patrzyłam w prześcieradło
No właśnie czytałam, że to niby nic wielkiego Ale wiesz jak to jest... nie daje mi to spokoju
Stary 2016-01-04, 09:55   #2194
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie czytałam, że to niby nic wielkiego Ale wiesz jak to jest... nie daje mi to spokoju
No tak, to zrozumiałe.Głowa pracuje
Dadzą Ci co trza dla ochrony maleństwa.
Stary 2016-01-04, 10:16   #2195
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam kiedyś tam to już I gin mówi, że to starczy. To chyba nie muszę.
Ja robiłąm na początku ciąży, ale u mnie w szpitalu przy planowanej cc trzeba powtórzyć na sam koniec:/

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Cześć dziewczynki!
Wracam do rzeczywistości Dzieciaki w szkole, klubiku, tż w pracy... tylko ja i tv
Byłam już w labie, teraz relaksik i zakupy Muszę sobie kupić buty, może coś malutkiej.

I jaaaaa!!!!!!!!! Hehehe chyba 4 razy się budziłam dzisiaj, żeby sprawdzić czy mi wody nie odeszły

Zazdroszczę...u mnie niestety dodatni W piątek idę do gina i zobaczymy co powie. Przez całą ciążę nie łapały mnie żadne infekcje, to na koniec ten cholerny gbs się przyplątał
Oj tamm, ja poprzednio miałam, a też miałam całą ciążę jakieś infekcje. Podadzą antybiotyk i po problemie Dużo osób to to ma
Tylko u mnie to było głupio, bo ja cc planowana, byłam już dzień wcześniej w szpitalu i ordynator zalecił w ogóle już wedy podawać i kilka dawek, wszyscy się dziwili po co... więc teaz przynajmniej tej przyjemności uniknę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:25   #2196
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Bry. Wczoraj miałam silne skurcze, co 15-20 minut. Powisiałam na telefonie z położną, żeśmy oceniły że straszaki. Minęły po południu. Ale wzięłam buscopan, a wszelkie leki miałam juz odstawić. Powiedziałam sobie, że wzięłam już ten ostatni raz Na wszelki wypadek zabezpieczyłam łóżko, bo szkoda by było zafajdaczyć

Z rana byłam w labie, ledwo dolazłam a mam przez ulicę Trasa 3 minuty a szłam 15 minut. Zrobiłam ostatnie badania. Od dziś już żądnych leków, nic. Doczekałam skończonych 36 tygodni, zaczynamy 37, doleżałam
Tera już mi wszystko jedno Może się zaczynać jak chce
Loboze. To w takim razie jak chce niech sie zaczyna
Ja sie nie wyspalam..... Suche powietrze strasznie u mnie. Jak polecacie nawilzac?
Stary 2016-01-04, 10:36   #2197
Magdzinska85
Rozeznanie

Lucy teraz to już Ci szybko zleci. Co do GBS ja jutro się wybieram i do tego jeszcze mocz i morfologia... też już gdzieś po głowie chodzi mi i sprawdzam jak tylko poczuję jakąś większą wilgoć czy to nie czasem już... jakaś psychoza :/ A najgorsze przejdę kilkanaście metrów i mnie boli brzuch dołem i twardnieje, a wizyta dopiero za półtorej tygodnia.
Właśnie wyczytałam że po tym badaniu: Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród.

Dziewczyny czy Was też ogarnia taki paniczny strach przed porodem?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Amb86 czy Ty robiłaś już wymazy? jeśli tak t gdzie i jak długo czekałaś na wyniki?
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:43   #2198
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
wreszcie wróciłam do świata techniki
nie wiem ile wysiedzę przed komp, bo dzieć twardo stoi na głowie, rozpycha się, ze ja wygladam , jakbym kij połknęła, przynajmniej plecy mam proste a nie zgarbione .
Poczytałam Was trochę, ale nie wszystko, bo nie daję rady .
Lucy, trzymaj się dzielnie , bardzo dużo przetrwałaś, teraz już z górki .

Ja porodu się nie boję, gorsza dla mnie jest cała logistyka- córka i jej szkoła , z jednej strony chciałabym urodzić wcześniej, z drugiej jednak w terminie, bo od 15 .02 zaczynają sie u nas ferie w szkołach, więc odpadnie problem dopilnowania wszystkiego, poza tym teściowa zaoferowała, że zabierze ją do siebie, żebyśmy mieli łatwiej, popilnuje jej, będzie gotowac, bawić itd. ,będzie u niej nocowac, a co drugi dzień będą z nią przyjeżdżać, żeby posiedzieć trochę i żeby mała nie tęskniła za nami.
I przede wszystkim nie chciałabym, żeby zaczęło się w nocy, albo kończyło się późno w nocy .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:47   #2199
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Lucy teraz to już Ci szybko zleci. Co do GBS ja jutro się wybieram i do tego jeszcze mocz i morfologia... też już gdzieś po głowie chodzi mi i sprawdzam jak tylko poczuję jakąś większą wilgoć czy to nie czasem już... jakaś psychoza :/ A najgorsze przejdę kilkanaście metrów i mnie boli brzuch dołem i twardnieje, a wizyta dopiero za półtorej tygodnia.
Właśnie wyczytałam że po tym badaniu: Czasami, po badaniu, może pojawić się zapalenie błon płodowych, wcześniejsze pęknięcia błon płodowych czy przedwczesny poród.

Dziewczyny czy Was też ogarnia taki paniczny strach przed porodem?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Amb86 czy Ty robiłaś już wymazy? jeśli tak t gdzie i jak długo czekałaś na wyniki?
Tak, robiłam gbs w Diagnostyce, ale przespacerowałam się z Nawojowskiej ("dziś nie pobieramy wymazów" :banghead: ) na Śniadeckich. Jest tam osobny pokój z fotelem ginekologicznym i tam babka pobierała wymaz-leciutko i nie głęboko, nic mnie nie bolało. Niby na wynik czeka się 7 dni, ale chyba nic nie wyhodowali, bo na 4 dzień miałam wynik-negatywny koszt-chyba 25 zł.
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:53   #2200
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Oj tamm, ja poprzednio miałam, a też miałam całą ciążę jakieś infekcje. Podadzą antybiotyk i po problemie Dużo osób to to ma
Tylko u mnie to było głupio, bo ja cc planowana, byłam już dzień wcześniej w szpitalu i ordynator zalecił w ogóle już wedy podawać i kilka dawek, wszyscy się dziwili po co... więc teaz przynajmniej tej przyjemności uniknę
No to mnie trochę pocieszyłaś może nie będzie tak źle!
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja porodu się nie boję, gorsza dla mnie jest cała logistyka- córka i jej szkoła ,
No właśnie...u mnie podobnie. Ja marzę żeby się zaczęło w piątek popołudniu, albo w sobotę. Najlepiej sobota 16-go Wtedy będzie najłatwiej ogarnąć chłopców
Stary 2016-01-04, 11:00   #2201
kaaasi
Zakorzenienie

Lola może nie będzie źle z tą wizytą ? może to tylko tak żeby odhaczyć
Czarnooka_Paula kciuki za wizytę w urzędzie
ja sporo masz ubranek to się tak wydaje że mało jest a ja dojdzie pralka innych rzeczy co też trzeba uprać to sporo jest mam wrażenie że Lila w tej samej pozycji będzie ale może jednak ?

Zosienka200 dieta koleżanki.... powodzenia jak ona schudnie na tym czymś
wykalacka ręczniczek największy najlepiej

Lucy31 szybko zleciało oby szczęśliwie do końca
siasia13 zdrówka jakoś teraz większość choruje mnie ominęło jeszcze ale cebula i czosnek non stop prawie
Motyl kiłę i hiv do sn też się robi na każdej wizycie mi w karcie ciąży sprawdza co jeszcze powinnam jakoś stopniowo mi to rozdzielała a po 36t te typowo do porodu torba spakowana ?

mamusiaczek ale to nic złego że dodatni gbs lepiej wiedzieć przed porodem jak jest nie martw się u mnie też może wyjść jak i u każdej tutaj no tak bywa choćby człowiek chciał czasem nie uniknie

Magdzinska85 u mnie strachu nie ma przed porodem..bardziej stresuje mnie czy będę wiedziała że to "już" no i powrót ze szpitala kto mi pomoże itd a poród ? wierzę że wszystko będzie dobrze..pewnie coś zaboli....będzie nieprzyjemnie...ale ja cały czas czekam na ten moment jak zobaczę moje maleństwo w końcu i o tym myślę

Marciar rozumiem Ciebie jak nie powiem kto....ale przywykniesz zobaczysz najgorsze są początki z rozstaniem bo do czegoś nowego trzeba się przyzwyczaić a sama zobaczysz jak ten czas szybko będzie leciał a teraz to już wogóle skupisz się na maleństwie to inaczej dziś ustalasz cc?

Witam zimno..zimno...zimno... tak zimno że mówię do syna żeby się wstrzymał zdecydowanie do marca z wyjściem na świat

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:03   #2202
marciar7
Zakorzenienie

Kaaasi no nie wiem czy ustalam ale jade rozmawiac czy zechce zrobic ;-) jak mi powie ze oj tam podczas sn moze pani dostac krwotoku lub nie i w dupie to zwatpie
Stary 2016-01-04, 11:08   #2203
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
No to mnie trochę pocieszyłaś może nie będzie tak źle!

No właśnie...u mnie podobnie. Ja marzę żeby się zaczęło w piątek popołudniu, albo w sobotę. Najlepiej sobota 16-go Wtedy będzie najłatwiej ogarnąć chłopców
Szkoda ze porod to tak nie mozna sobie zaplanować ja bym chciala urodzić w ferie bo tak siostry by przyjeżdżaly cos pomoc
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:10   #2204
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Kaaasi no nie wiem czy ustalam ale jade rozmawiac czy zechce zrobic ;-) jak mi powie ze oj tam podczas sn moze pani dostac krwotoku lub nie i w dupie to zwatpie
może rozsądnie podejdzie do tematu pewnie końcem stycznia jak coś prawda? dobra nie gdybam muszę popatrzeć co jeszcze dokupić by się przydało bo leniwiec się zrobił ze mnie
szukam jakiejś karuzelki prostej na łóżeczko ktoś coś ciekawego poleci?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:11   #2205
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
może rozsądnie podejdzie do tematu pewnie końcem stycznia jak coś prawda? dobra nie gdybam muszę popatrzeć co jeszcze dokupić by się przydało bo leniwiec się zrobił ze mnie
szukam jakiejś karuzelki prostej na łóżeczko ktoś coś ciekawego poleci?
No moze nie jakos mam czarne myslo :-\
Ja karuzelki nie kupuje.. Jak dostane to bedzie ok. Jakis poloznych sie nasluchalam ze niedobrze jak dziecku cos nad glowa wisi bo oczoplasu dostaje i jakos mnie to przekonalo :-P
Stary 2016-01-04, 11:13   #2206
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ten co mi nie chłonął to był właśnie dodatkiem jakiegoś sztucznego włókna. Bardzo miękki po praniu, ale no nie chłonnął. Fajne są też bambusowe lub mieszanki bambus/bawełna. I ja piorę ręczniku bez płynów do płukania, w wyższej temperaturze
Te z kapturkiem nie są konieczne, nawet miałam teraz takiego nie kupować. W sumie przy noworodku to nie jest niezbedne, bo szybko się takie dziecko wyciąga i wyciera. Natomiast lubiłam je później trochę, jak wyciągałam łobuza z wanny i okazywało się, że nie mam pidżamy, albo muszę jej paznokcie obciąć. To kapturek na głowę, ją opatuliłam i gotowe, a zwykły ręcznik zawsze z niej spadał

Marciar
Ja bardzo lubilam i dalej lubie te reczniki z kapturkiem TYlko wlasnie trzeba zwroci uwage by chlonnosc byla dobra. Bambusowy za to mam szlafroczek dla mlodej i chlonie super i m ilutki jest no ale cena bambusa rozwala
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:13   #2207
Elena_22
Wtajemniczenie

Ja mam tp na 13 lutego, to sobota, od poniedziałku 15-tego sa już ferie, więc rewelacyjnie byłoby urodzić wtedy .

U nas też zimno, dziś było -20 stopni o 6 rano, wczoraj przy -15 spadł śnieg .Te mrozy to tylko chwilowe, przynajmniej u nas, w środę już ocieplenie, temp na plusie, nie ma siły, żeby trzymało do końca lutego .
Stary 2016-01-04, 11:14   #2208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
no mi tak bardziej pasowało, ale może komuś innemu bardziej przy maluszku się kapturek sprawdzał
Nam sie sprawdzal przy maluszku kapturek bardzo widac kwestia indywidualna jak ze wszystkim

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Bry. Wczoraj miałam silne skurcze, co 15-20 minut. Powisiałam na telefonie z położną, żeśmy oceniły że straszaki. Minęły po południu. Ale wzięłam buscopan, a wszelkie leki miałam juz odstawić. Powiedziałam sobie, że wzięłam już ten ostatni raz Na wszelki wypadek zabezpieczyłam łóżko, bo szkoda by było zafajdaczyć

Z rana byłam w labie, ledwo dolazłam a mam przez ulicę Trasa 3 minuty a szłam 15 minut. Zrobiłam ostatnie badania. Od dziś już żądnych leków, nic. Doczekałam skończonych 36 tygodni, zaczynamy 37, doleżałam
To mozesz wreszcie odetchna ci nawet moze na jakis spacer dla odmiany sie wybrac o ile te mrozy zelzeja bo teraz to nic przyjemnego..
Stary 2016-01-04, 11:16   #2209
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!
nie wiem ile wysiedzę przed komp, bo dzieć twardo stoi na głowie, rozpycha się, ze ja wygladam , jakbym kij połknęła, przynajmniej plecy mam proste a nie zgarbione .

Ja porodu się nie boję, gorsza dla mnie jest cała logistyka- córka i jej szkoła , z jednej strony chciałabym urodzić wcześniej, z drugiej jednak w terminie, bo od 15 .02 zaczynają sie u nas ferie w szkołach, więc odpadnie problem dopilnowania wszystkiego, poza tym teściowa zaoferowała, że zabierze ją do siebie, żebyśmy mieli łatwiej, popilnuje jej, będzie gotowac, bawić itd. ,będzie u niej nocowac, a co drugi dzień będą z nią przyjeżdżać, żeby posiedzieć trochę i żeby mała nie tęskniła za nami.
I przede wszystkim nie chciałabym, żeby zaczęło się w nocy, albo kończyło się późno w nocy .
U mnie tak samo.Nawet jeśli dotrwam do planowanej daty to i tak przeraża mnie co będzie z Tusią. A zresztą przeraża mnie cała logistyka także jak już wyjdę ze szpitala i przyjdzie mi się zmierzyć z dwójką dzieci...

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Tak, robiłam gbs w Diagnostyce, ale przespacerowałam się z Nawojowskiej ("dziś nie pobieramy wymazów" :banghead: ) na Śniadeckich. Jest tam osobny pokój z fotelem ginekologicznym i tam babka pobierała wymaz-leciutko i nie głęboko, nic mnie nie bolało. Niby na wynik czeka się 7 dni, ale chyba nic nie wyhodowali, bo na 4 dzień miałam wynik-negatywny koszt-chyba 25 zł.
Ja też robiłam w Diagnostyce- we wtorek koło południa zawiozłam im wymaz, a w czwartek w wigilię już były wyniki.

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Lola może nie będzie źle z tą wizytą ? może to tylko tak żeby odhaczyć
Czarnooka_Paula kciuki za wizytę w urzędzie
ja sporo masz ubranek to się tak wydaje że mało jest a ja dojdzie pralka innych rzeczy co też trzeba uprać to sporo jest mam wrażenie że Lila w tej samej pozycji będzie ale może jednak ?

Zosienka200 dieta koleżanki.... powodzenia jak ona schudnie na tym czymś
wykalacka ręczniczek największy najlepiej

Lucy31 szybko zleciało oby szczęśliwie do końca
siasia13 zdrówka jakoś teraz większość choruje mnie ominęło jeszcze ale cebula i czosnek non stop prawie
Motyl kiłę i hiv do sn też się robi na każdej wizycie mi w karcie ciąży sprawdza co jeszcze powinnam jakoś stopniowo mi to rozdzielała a po 36t te typowo do porodu torba spakowana ?

mamusiaczek ale to nic złego że dodatni gbs lepiej wiedzieć przed porodem jak jest nie martw się u mnie też może wyjść jak i u każdej tutaj no tak bywa choćby człowiek chciał czasem nie uniknie

Magdzinska85 u mnie strachu nie ma przed porodem..bardziej stresuje mnie czy będę wiedziała że to "już" no i powrót ze szpitala kto mi pomoże itd a poród ? wierzę że wszystko będzie dobrze..pewnie coś zaboli....będzie nieprzyjemnie...ale ja cały czas czekam na ten moment jak zobaczę moje maleństwo w końcu i o tym myślę

Marciar rozumiem Ciebie jak nie powiem kto....ale przywykniesz zobaczysz najgorsze są początki z rozstaniem bo do czegoś nowego trzeba się przyzwyczaić a sama zobaczysz jak ten czas szybko będzie leciał a teraz to już wogóle skupisz się na maleństwie to inaczej dziś ustalasz cc?

Witam zimno..zimno...zimno... tak zimno że mówię do syna żeby się wstrzymał zdecydowanie do marca z wyjściem na świat
ale tylko na początku ciąży, czy na końcówce do sn też chcą?Pewnie wiele zależy od szpitala.
Ja torbę mam spakowaną już od 2 tygodni ale bardziej z nastawieniem na pobyt w szpitalu niż wcześniejsze rozpakowanie:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:17   #2210
Zakorzenienie

Cytat:
Hm jak wcześniej twardniał cały brzuch tak dalej twardnieje, ale jest to już bolesne. I da się zaobserwować jakąś tam regularność. Nie wiem jakby to opisać, no tym razem czułam że inaczej.
A w dole brzucha te moje bóle w szyjce to się przerodziły w jakiś koszmar Rwie mnie, kłuje, jakby wziąć szpikulec do lodu i mi go wbijać
Może nie za mądrze Ale w trakcie nalotu tego bólu wsadziłam se palucha i dotknęłam pessara to aż cały latał Szyjka pracuje.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Ale tak to jest, moja znajoma to ze 3 tygodnie przed terminem miała takie same skurcze, bóle. I czekała i czekała. Kurde przerąbane
My wczoraj bylismy u znajomych z 2 miesieczna coreczka. od 33 tyg lezala w szpitau wlasnie ze wzgledu na szyjke, po 38 tyg zaczela juz normalnie chodzic i wszystko, od 36 tyg jej lekarz mowil ze to moze byc w kazdej chwili bo tam juz nic nie trzyma malca - a urodzila 3 dni po terminie

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Ja robiłam przed Świętami i też nie wyhodowano

A kiły i hiv nie musisz?
Ja muszę, ale to do cc.
Ja robilam kile i hiv na samym poczatku, starczy raz jak cos?
Stary 2016-01-04, 11:17   #2211
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubilam i dalej lubie te reczniki z kapturkiem TYlko wlasnie trzeba zwroci uwage by chlonnosc byla dobra. Bambusowy za to mam szlafroczek dla mlodej i chlonie super i m ilutki jest no ale cena bambusa rozwala
Ja też jestem za ręczniczkami z kapturkiem- po kępieli zawijaliśmy małą, kapturek na łepetynkę i bylo ok - u nas nie było, że po kąpieli szybko-szybko wytrzeć i ubrać, leżała sobie troszkę w kokoniku, fikała w tym czasie głaskanie, przytulanie itd. Co komu podpasuje
Stary 2016-01-04, 11:21   #2212
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem za ręczniczkami z kapturkiem- po kępieli zawijaliśmy małą, kapturek na łepetynkę i bylo ok - u nas nie było, że po kąpieli szybko-szybko wytrzeć i ubrać, leżała sobie troszkę w kokoniku, fikała w tym czasie głaskanie, przytulanie itd. Co komu podpasuje
U nas takie same zwyczaje
Stary 2016-01-04, 11:26   #2213
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tak samo.Nawet jeśli dotrwam do planowanej daty to i tak przeraża mnie co będzie z Tusią. A zresztą przeraża mnie cała logistyka także jak już wyjdę ze szpitala i przyjdzie mi się zmierzyć z dwójką dzieci...

Ja też robiłam w Diagnostyce- we wtorek koło południa zawiozłam im wymaz, a w czwartek w wigilię już były wyniki.

ale tylko na początku ciąży, czy na końcówce do sn też chcą?Pewnie wiele zależy od szpitala.
Ja torbę mam spakowaną już od 2 tygodni ale bardziej z nastawieniem na pobyt w szpitalu niż wcześniejsze rozpakowanie:P
Motylku, nie strasz
nie wiem, jak u Ciebie, ale ja widzę, że różowo chyba nie będzie -tym bardziej, że córka zaczęła okazywać oznaki zazdrości- z jednej strony czeka bardzo na brata, a z drugiej powiedziała ostatnio, że będzie na pewno odsunięta na bok, bo wszyscy będą przyjeżdżać, żeby zobaczyć małego, nie ją itd.
Na razie rozmawiamy z nią, tłumaczymy, mam zamiar zaangażować ją do pomocy przy małym i jestem sceptycznie nastawiona do pomysłu teściowej odnośnie zajęcia się córką- wiem, że chce dobrze dla nas, ale boję się, że poczuje się ona wtedy odepchnięta, niepotrzebna itd. Najwyżej na początku będziemy we czwórkę, a potem, jak mała troszkę się przyzwyczai, to wtedy na kilka dni do teściów.
Zobaczymy w praniu zresztą jak będzie sytuacja się rozwijać i wtedy odpowiednio reagować.

Kurczę, ja nawet nie wiem, czy miałam zlecany jakiś gbs- dwa razy robiłam wymaz z pochwy, ale to sama w domu pobierałam( lekarz dał mi takie małe ustrojstwo) i nosiłam do laboratorium. Wyniki były ok.
Stary 2016-01-04, 11:27   #2214
Zakorzenienie

Dzien dobry

Bylam dzis u poloznej, w czwartek wizyta i zobaczymy co z tą młodą i jej pozycją. To co mnie cieszy to w przypadku ewentualnej cc polozna mowila ze dostaje młodą na klate i do karmienia od razu jak tylko mnie zaszyją, podłączą do wszystkiego co trzeba i odprowadzą do swojej sali więc powinno to byc około godziny max 1.5. I młoda zostaje juz ze mną do konca na tyle na ile bede chciala (moge ja oddac do poloznych jak nie bede na silach i nie bedzie TZ w poblizu). Powiedziala ze ona juz tego dopilnuje A jak mnie beda oporzadzac to oczywiscie TZ moze z małą cały czas być.
No ale moze cc unikniemy, zobaczymy co w czwartek sie okaze, choć położna mówiła, że teraz szanse coraz mniejsze to w przypadku drugiej i poprzedniej ciazy jest ten plus, ze nawet na pozniejszym etapie ciazy obrot dla dziecka jest latwiejszy i bardzo mozliwy nawet pod sam koniec

Teraz szamie zupke, niania do nas wrocila i Pola cała w skowronkach bo bardzo ją lubi
Pierwsza pralka ciuchow nastawiona. Na oko jeszcze dwie beda wiec w sumie nie tak zle.
Jak sie upierze i powiesze to smigam na basen, mam nadzieje ze nie zamarzne
Stary 2016-01-04, 11:32   #2215
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Dawno temu słyszałam, że jak bóle przechodzą po nospie, paracetamolu czy prysznicu/kąpieli to znaczym że to straszaki.
Ale współczuję akcji, bo przechodziła to w poprzedniej ciąży... człowiek nie wie czy to już.

Cytat:
Figa ale co ciekawe, wiele słoików od 6 czy 7 mż ma w skłądzie sól
aha szczerze mówiąc to akurat na słoiczki nie patrzyłam lata, ale popatrzę sobie z ciekawości Ja tylko pamiętam to mom w składzie

Cytat:
Dzien dobry!

mam to samo, fajnie by było urodzić w momencie rozpoczęcia ferii, albo jeszcze lpiej ostatniego dnia szkoły
Ale ja chce, żeby zaczeło się 5-6 rano, tak żeby młodą można do szkoły, a skończyło po południu tadam

Cytat:
No ceny jeszcze są dość kosmiczne, ale mam takie grube puchate 5 letnie z bambusa, używane non stop i nadal są fajne

Dobra dziewczyny to robimy zakłady która pierwsza urodzi? Miałam pisać, że zaczniemy rozpakowywanie pewnie za 7-10 dni, ale widzę, że możemy nie dotrwać
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:33   #2216
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas takie same zwyczaje

My mamy zamiar teraz robić tak samo .
W sobotę mąż poprasował ostatnie dwie pralki z ubrankami małego i stwierdził, że prasowanie tych maleństw i kąpanie to sa jego ulubione zajęcia ( dla mnie akurat nie ). teraz jak ciężko mi sie schylać do brodzika, żeby umyć córce włosy ( a ma długie i kręcone) to on myje.
Stary 2016-01-04, 11:36   #2217
badzia987
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Wyspałam się Poszłam 00:30 ale wstałam o 10 i nie było jamochłona
Chyba moje dziecko coś się przestawia na bezdrzemkowy tryb życia ale mi to pasuje.

Ja też polecam ręczniki z kapturkiem. Musze dokupić dla Najmłodszego bo mam 1 po Gosi ale wiadomo, że jak zabrudzi to lepiej mieć drugi.

Dzisiaj czeka mnie prasowanie. Wczoraj na raty cały dzień mi się zeszło z 2 pralkami....

Lucy- ja tam bym z samego strachu z tymi skurczami miała mokro w gaciach więc naprawdę Cię podziwiam mimo wszystko za spokój ducha.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:37   #2218
figa84
Zakorzenienie

Motylku zobaczycie jak będzie. Ja bym narazie też nie planowała, że teściowie się będą Tusią zajmować, ale dobrze, że macie taką możliwość.
A czytałaś tą książke "rodzeństwo bez rywalizacji"? Warta uwagi?
Stary 2016-01-04, 11:38   #2219
marciar7
Zakorzenienie

Figa no ja mysle ze Lucy moze byc pierwsza.. Chociaz kto wie :-P
Stary 2016-01-04, 11:38   #2220
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Figa no ja mysle ze Lucy moze byc pierwsza.. Chociaz kto wie :-P
no własnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości