|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Moja apteczna lista:
- 10amp. nacl - kompresy jałowe 5x5 i 7x7 - majtki poporodowe 2op. - lewatywa (wolę mieć w domu na wszelki wypadek) - frida - rumianek i koper włoski do zaparzania - espumisan albo infacol - na recepturze odważę sobie 50g lanoliny, będę miała do brodawek - alantan plus krem - linomag maść - dokupię jeszcze paczkę podkładów canpola i wkładek canpola bo mam za mało - podkłady seni 60x60 1op. - podkłady seni 90x60 1op. - wit.D3 w kapsułkach twist-off - octenisept - kilka saszetek tantum rosa - Femaltiker (to jest na liście zapasowej, w razie problemów z laktacją) Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-01-04 o 12:48 |
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
ja kupowalam nie dawno termometr za 50 zl w biedronce i zalujedoprowadza mnie do szalu nieumiem sie nim obslugiwac chce zmierzyc temperature wyskakuja mi cuda na kiju ;.
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze pranie za nami,ale pachnie w domu dzidziusiem
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Emma gratuluje udanej wizyty
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na liście
apteka - (tam gdzie mam '?' tam nie jestem pewna które kupie, zależy od ceny, coś na brodawki + coś do smarowania) -Spirytus lub octanisept do pępka -Nacl -Bepanthen baby extra? -Maltan? -Tisane balsam do ust/dobry na brodawki? -linomag bobo a+e? -Gaziki jałowe -Majtki jednorazowe 1op -Tantum rosa -Podkłady higieniczne bella (mega podpaski) 2op -Podkłady higieniczne Semi 60x60 1op Rossmann -Płyn do kąpieli babydream -Oliwka hipp -Wkładki laktacyjne babydream
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
też zamówiłam, teraz sobie przypomniałam
![]() ale różowo
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh.. z tymi facetami ![]() Ponieważ jak już mówiłam, nie jestem za dobrze nastawiona do kp, szukam kompromisu. I chyba wiem będę odciągać pokarm i karmić butelką. Czy są jakieś wady takiego rozwiązania? Oprócz drobiazgów typu to, że trzeba mleko podgrzać a butelkę wyparzyć? Omijam cały proces, który nie jest dla mnie piękny, a dziecko jednak dostaje ten mój pokarm. Do tego TŻ może w nocy wstawać na karmienie, a nie tylko ja
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam się późno bo Tż ma wolne i zajmuje komputer
![]() Ja dzisiaj już nawet sporo zrobiłam, bo i pranie, prasowanie, zmywanie i obiad i na chwilę obecną koniec bo nie chcę brzuszka nadwyrężać ![]() Dziękuję za wszystkie kciuki wizytowe Zaraz lecę pod prysznic ogarnąć bożenę "w ciemno" mam nadzieję że obejdzie się bez strat w ludziach Bonku śliczny wózek kupiłaś Emma gratulacje udanej wizyty i że z córeczką wszystko dobrze Czytam Wasze listy wyprawkowe i stwierdzam że przesadziłam z zakupami chyba za dużo pierdół zamówiłam, ale u mnie trudno z dostępnością takich produktów, dwa sklepy na krzyż i to kawał drogi więc chyba wolę być zabezpieczona
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
No i Emma, gratuluję oczywiście!
A gin mówił ile waży?Edit. Dziecko oczywiście ile waży, nie gin
Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2016-01-04 o 12:46 |
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma- dobrze, że wszystko dobrze na wizycie
Szkoda tej dziewczyny, którą spotkałaś na korytarzu, jednak każda z nas ma za sobą jakąś historię i swoje doświadczenia. Musi poradzić sobie z tym trudnym przeżyciem, oby miała w kimś wsparcie. Niekoniecznie może odczuwałaby potrzebę, żeby ktoś ją przytulił ![]() Trzymam kciuki za kolejne wizyty. Bonku-faktycznie okazyjnie udało Ci się kupić ten wózek. Jak nie widać zniszczeń to wszystko jest ok i tylko się cieszyć. |
|
|
|
#2685 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po weekendzie!
Matko dziewczyny przez weekend bylam u rodziny i dopiero w tej chwili udalo mi sie was nadrobic!! Wczoraj juz probowalam, ale nie doczytalam do konca a do dzisiaj rano juz urosly kolejne strony ![]() Zapisalam na kartce wszystko co chcialabym skomentowac ![]() Poscieli do lozeczka nie polecam. Nie jest to fajna sprawa przy malutkim dziecku. Po pierwsze niebezpieczne bo dziecko moze przykryc sobie glowe przez przypadek albo wpasc twarza w posciel. Najlepsze sa spiworki do spania. Co do zlobkow czy przedszkoli. Moja corka poszla w wieku 2 lat dlatego ze trula ze chce bardzo do dzieci. Sama chciala, byla gotowa, marudzila i marudzila. W koncu postanowilam sprobowac. Od pierwszego dnia zostala sama, nigdy nie plakala, wrecz przeciwnie, nie chciala wracac do domu DorkaAspiratory do nosa wyprobowalam przerozne. Najlepsze dla mnie sa elektryczne, na baterie. Oczywiscie trzeba sprawdzac opinie i wybrac taki, ktory ma dobre. Za nasz zaplacilam jakies 160zl Co do Bephantenu to Sroka podaje, ze najlepszy jest ten zwykly. Kosmetyki Ziaja dla dzieci Sroka ocenia jako niefajne! Kieruje sie jej opiniami, bo sama jestem noga z chemii. Czytam o waszych przygotowaniach, wozkach i skreconych lozeczkach to az mnie kluje w serduszku. Ja nic nie mam i nic nie kupie do ostatniej chwili, bo nawet mie wiem czy i kiedy bedziemy sie przeprowadzac a w naszym mikroskopijnym mieszkanku nie ma miejsca na nic! Udalo mi sie cudem wygospodarowac dwie szufladki dla synka. Malo, ale wiecej nie dam rady. Jedynie kupilam kilka ubranek na wyjscie, bo tak to same bielizniane podostawalam. Tych bieliznianych mam duzo, nie musze nic kupowac. Wlasnie pierze sie pierwsza tura. Emma gratuluje udanej wizyty!! MillaPlus1 witaj!! Dobrze, ze sie odezwalas! Ja jestem '85 Kasiunia 1 witaj takze, lepiej pozno niz wcale!! Ja wizyte z USG u genetyka mam w czwartek na 18:30 i juz nie moge sie doczekac. Ciekawe ile synus urosl. Mam nadzieje, ze genetyk nic nie znajdzie. Tak bardzo czekam na niego.
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno dla dziecka takie mleko jest lepsze od mm.
Jedyne co mi się nasuwa z wad(oprócz tego procesu, który wymieniłaś) to to, że dziecko ssąc pierś samo reguluje sobie ilość mleka jaka ma się wyprodukować, a jeśli będziesz to robiła laktatorem może być problem typu: za dużo lub za mało pokarmu. Nie jestem też pewna tego, czy macica obkurcza się tylko podczas ssania dziecka(wydziela się oksytocyna), czy też podczas odciągania pokarmu laktatorem.
|
#2688 |
|
Rozeznanie
|
0-6 miesiecy mam jako pierwszy
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Emma, super, że wszystko ok.
![]() Zaczęłam się zastanawiać nad płynem do kąpieli dla małej z Sylveco. Używała któraś? Albo może też się nad nim zastanawiała i zagłębiła temat? http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...la-dzieci.html
|
|
#2690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno mozna 100 ml mleka dziennie i oczywiście mowa tu o tym nie tłustym. U mnie niestety kawa i inka bez mleka nie ma szans wiec dawaj z tym sposobem kochana
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem bo sama przez to przechodziłam ale dlatego, że ją rozumiem poczułam więź która mnie z nią łączyła. Oczywiście nie śmiałam do niej podejść
![]() Nie mówił ale śpieszył się chyba na poród wiem tylko tyle, że udo i główka są kilka dni "starsze"
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
WRÓCIŁAM Z TEJ HURTOWNI DZIECIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
chyba do mnie dotarło że już niedługo będę miała SYNUSIA ![]() na 14.30 wizyta u gina i CHYB JESZCZE ANI RAZ SIE TAK NA NIĄ NIE CIESZYLAM ![]() oszalałam ?? ![]() w hurtowni jest wszystko... w milionach kolorów, wzorów.. boże dlaczego ona jest tak blisko mnie dobrze że miałam tylko 50 zł w portfelu bo płatność detaliczna tylko gotówka kupiłam nożyczki takie maleńkie wiecie ile tam jest ciuchów??? SZALEŃSTWO ;D BUTELKI roznych firm w roznych koloroach, smoczki, sliniaki, zbawki, wanienek to chyba było z milion przewijaki, prześcieradła... jezusie JUTRO MÓJ MĄŻ MA WOLNE I..... jedziemy do hurtowni po wyprawke dla naszego skarba chyba mi odbiło |
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wizyta 13 stycznia juz sie nie moge doczekac zobaczyl mala
prezent przed urodzinami. hehe
|
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do kawy polecam mleko BEZ LAKTOZY, jest w biedronce, lidlu, kauflandzie i w ogóle po nim cukier nie skacze Dla mnie najsmaczniejsze to :![]() to bez laktozy daję też do naleśników, babeczek jak sama piekę i jest super a jak raz wypiłam kawę z mlekiem zwykłym to od razu cukier 140 bez sensu...
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2016-01-04 o 13:02 |
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To teraz kiedy usg? Bo przed porodem chyba muszą dziecko zważyć, żeby wiedzieć czy nie jest np. za duże na sn czy coś. |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Damy radę. Jeszcze tylko 2 miesiace, z czego w moim przypadku 1,5 miesiaca głowienia sie nad posiłkami dobrymi dla mnie i odpowiednimi dla meza. Ostatnie 2 tyg pewnie znowu schudnę na diecie szpitalnej ;P |
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja tam wydam wszystko co mam czy masc na brodawki z medeli jest dobra ? |
|
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
No nieźle
![]() Aż poszukałam we Wrocławiu i hurtowni i jest całkiem niedaleko mnie, chyba też się przejadę
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umówię się z doktorkiem na jakiś dzień kiedy będzie miał dyżur ale marne szanse żeby moje dziecko było duże, Agatka 10dni po terminie porodu ważyła 3250g
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

na początku myślał, że głowa jest bardzo nisko ale przeszliśmy na inne usg i okazało się, że jest pod prawym żebrem, a nóżki pod lewym
leży sobie jak na hamaku 

będę odciągać pokarm i karmić butelką. Czy są jakieś wady takiego rozwiązania? Oprócz drobiazgów typu to, że trzeba mleko podgrzać a butelkę wyparzyć? Omijam cały proces, który nie jest dla mnie piękny, a dziecko jednak dostaje ten mój pokarm. Do tego TŻ może w nocy wstawać na karmienie, a nie tylko ja

ale śpieszył się chyba na poród 
: