Lipcowe Mamusie 2016 :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 10:31   #3541
nutik
Rozeznanie

Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Nutik, dla mnie, poza argumentami dziewczyn, bardzo wazne jest to: http://www.lifestyle.newseria.pl/new...te_w,p21882823
Dzięki

Ja też się witam w II trymestrze. Większość wersji podaje, że zaczyna się on po skończeniu 13 tygodnia ciąży. Tak mi mówi bellybestfriend i jeszcze ta książka "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff.

Ale powiem Wam, że mdłości...noooo wracają czasami. Ale to już nie to co te 3 tygodnie temu powiedzmy.

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2016-01-04 o 10:34
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:36   #3542
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Bezczelny lekarz powiedział: bierze sobie pani tą liteine i idzie do domu.
Więc czekam na wypis i spadam. Upewniłam się że nie chcę tu rodzić
Ale cham!!!!
Stary 2016-01-04, 10:45   #3543
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Witam się w gronie mamuś lipcowych

Tp mam na 8 lipca, a w domu mam już niespełna 14-miesięcznego synka Tym razem ponoć oczekujemy dziewczynki

Ja szpital po poprzednim porodzie wspominam bardzo dobrze, jedzenie było pyszne I nikt nas nie odchudzał - był schab w sosie, do śniadania kawa Inka lub kakao, porcje normalne, nie oszukane i wszystko bardzo dobre Na własne słodycze też nikt nic nie mówił

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

14t+0d
melleczka, witaj

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
A drugi trymestr zaczyna się kiedy? Bo w necie różne wersję są... w co tu wierzyć?
II trymestr zaczyna się dokładnie gdy się skończy 13t1d ciąży (lub 13t0d-zależy jak kto liczy) czyli gdy się zacznie 14
Stary 2016-01-04, 10:56   #3544
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Witam się w gronie mamuś lipcowych

Tp mam na 8 lipca, a w domu mam już niespełna 14-miesięcznego synka Tym razem ponoć oczekujemy dziewczynki

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

[/COLOR]
14t+0d
Lazurowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:26   #3545
Arida_
Zadomowienie

Witam stare i nowe mamuśki Jeżeli któraś chce zasilić naszą listę to dokładnie tak jak dziewczyny pisały, bardzo prosze o priva - najczęsciej podczytuje Was z telefonu i cięzko mi tam edytować i pisać cokolwiek, wiec dopiero jak po weekendzie dopadam kompa to nadrabiam, wiec proszę też o chwilę cierpliwości
Super alloffkowa, że już do domku idziesz, nie ma to jak u siebie.
Powiem Wam, że ja mdłości nie miałam aż takich masakrycznych, ale do teraz musze bardzo pilnować żeby jeść co 3 -4 godziny, bo wtedy mnie skreca do porzygu z głodu, dziwne uczucie, zwłaszcza, że kiedyś mogłam przejechać cały dzień na wiadrze kawy
A dzisiaj mam dzień gotowania Placek po cygańsku, leczo do pojemniczków i rogaliki z nutellą Po południu wpadają babeczki na ploteczki, wiec dzień mam zaplanowany i nie wiem kiedy zdążę odpocząć przed rozwiązaniem

Cały czas męczy mnie temat wózka, nie moge znaleźć idealnego w rozsądnej cenie, wiem ze jeszcze troszkę czasu, ale wolałabym mieć wszystko zaplanowane co w jakim mcu.
Opóźnia nam się kupno mieszkania i też mnie to trochę stresuje. Miał być grudzień-styczeń, teraz luty-marzec... Kurcze nie lubie czegoś takiego Albo się umawiamy jak dorośli ludzie, albo nie. teraz nie wiemy z tż, czy czekać na tamto mieszkanie, czy szukać czegoś nowego. Nie chcę później przenosić się i remontowac na wariackich papierach.

Co do porodu i karmienia, kiedyś myślałam tak jak inne babeczki przed porodem Że cesarka, bo nie będe pękac to du... i inne jakieś problemy i kp na pewno nie na życzenie, bo nie będę uwiązana HAHAHA 15 tygodni ciązy i zdązyłam przestawić się o 360 stopni. Cesarki nie wykluczam, ale wolałabym się pomęczyć ten jeden dzień w bólach, ale później szybko dojśc do siebie, bo mój TZ będzie dużo pracował w okresie narodzin dzieciaczka i wiem, że mało będzie w domu i musze po prostu być jak najbardziej sprawna. A KP - będę walczyć i karmić mam nadzieję ze do 1,5 roku, może 2 lat Także tyle by było z moich postanowień zanim nie zaszłam w ciążę, heh
Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak u Was z aktywnością fizyczną? Jeśli już o tym rozmawiałyście a ja to przegapiłam do odeślijcie mnie proszę. Ja mam lenia strasznego, ledwie do mini spacerów się zmuszam... Zastanawiam się trochę czy Wy też macie taką bezsilność czy znajdujecie w sobie energię i motywację do ćwiczeń?
Miałam okres masakrycznego lenia, który na szczęscie juz powoli mija i znowu staje się nocnym markiem i czasami czuję, że znowu mogłabym przenosić góry... A za chwilę jestem zdechłym kapciem, który marzy żeby spaaaaaaaaaaaaaać do wiosny.
Ale dzisiaj idę kupić karnet na basen i będe sobie chodzić 2-3 razy w tygodniu. Musze troszkę się poruszać, bo nie wiem ile przytyłam, ale czuję po spodniach w udach, ze się zrobiło ciasnooo Kurka jasna! A ja i tak już jestem tłuścioch

Ja jeszcze nie wiem gdzie będe rodzić, chcę tylko żeby dzieciaczek był zdrowy, bo ciągle siedzi mi w głowie i w brzuchu i wszędzie ta myśl, że on nie widział tej kości nosowej
Miłego poniedziałku mamusie!
EDIT:
Trzymam oczywiście kciukasdy za dzisijesze dziewczyny! Podzielcie się później swoimi dzieciaczkami
Iiiiiiii zapomniałam, co jeszcze miałam napisać

Edytowane przez Arida_
Czas edycji: 2016-01-04 o 11:34
Arida_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:41   #3546
confused women
Zakorzenienie

Arida, to z tymi postanowieniami przed-ciążowymi i z późniejszą ich weryfikacją mamy tak samo, u mnie wszystko też się już odwraca, no cóż, chyba już hormony ciążowe zaczynają działać Karmić piersią też w sumie nigdy jakoś nie chciałam, tzn. myślałam, że nie będę miała na to parcia a teraz baardzo mi zależy, żeby się udało i na pewno będę kupowała laktator..
Btw, polecacie jakiś laktator? I pytanie mam do tych z Was które już są mamusiami (bo ja to sobie wyobrażam jak to będzie, a pewnie życie to zweryfikuje)..otóż mamy zaproszenie na wesele na wrzesień, czy jest to wg Was wykonalne, żeby zostawić 2-miesięczne niemowlę pod opieką babci, odciągnąć pokarm i jechać na ślub i wesele? Impreza będzie blisko domu więc na pewno byśmy mogli wyskoczyć na godzinkę-dwie do maluszka w trakcie zabawy. Dzielcie się doświadczeniami, to moja pierwsza ciąża
Stary 2016-01-04, 11:47   #3547
Arida_
Zadomowienie

ja się czaję na medelę electric albo swing używaną... jeszcze muszę trochę poczytać, ale któyś z tych 2 raczej

A co do wesela... jeżeli ściągniesz pokarm na karmienie i maluszek bedzie chciał pić z butelki to pewnie może się udać... tylko ciekawe czy Ty go zostawisz na te pare godzin hahaha ja już czuję, że się robie zaborcza
Stary 2016-01-04, 11:54   #3548
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
ja się czaję na medelę electric albo swing używaną... jeszcze muszę trochę poczytać, ale któyś z tych 2 raczej

A co do wesela... jeżeli ściągniesz pokarm na karmienie i maluszek bedzie chciał pić z butelki to pewnie może się udać... tylko ciekawe czy Ty go zostawisz na te pare godzin hahaha ja już czuję, że się robie zaborcza
No właśnie...czy maluszek będzie chciał pić z butelki oto jest pytanie
Hmm mojej mamie dzieciątko bym powierzyła pod opiekę-i chyba tylko jej Tym bardziej, że byśmy na pewno wyszli z imprezy do dziecka bo będzie blisko więc to chyba realne Ale czas pokaże czy da się to rozwiązać tak jak sobie myślę
Zaraz zobaczę co to za laktatory które polecasz
Stary 2016-01-04, 12:03   #3549
kattoo
Zakorzenienie

Ja polecam serdecznie laktator firmy Ameda. Medele sa drogie, maja drogie czesci, nie mozna regulowac predkosci ssana, mleko czesto wpada do silniczka i trzeba oddac na gwarancje. Do tego chodzi jak stary traktor i ma bardzo mocne ssanie.
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 12:21   #3550
confused women
Zakorzenienie

A popularny laktator Avent?
Stary 2016-01-04, 12:23   #3551
PaprikaDzika
Rozeznanie

Ja mam elektryczny tomee tipee (czy jak to tam sie pisze). Dawał radę
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 12:33   #3552
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Witam się w II trymestrze Dziś zaczynam 14 tydzień..nie wiem jak Wam, ale mi strasznie szybko to leci...

alloffkowa, super, że wszystko u Ciebie ok i dziś wychodzisz
Piona, u mnie też 14 tc .
Dzisiaj zostawiłam męża samego przy kasie i wyszłam na mróz ze sklepu, bo mi się czarno przed oczami zrobiło. Wkurza mnie ten stan już.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 12:40   #3553
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Piona, u mnie też 14 tc .
Dzisiaj zostawiłam męża samego przy kasie i wyszłam na mróz ze sklepu, bo mi się czarno przed oczami zrobiło. Wkurza mnie ten stan już.
Tylko Ty już z tego co widzę po TP to masz już chyba 14tc skończony? Bo ja dopiero zaczynam
U mnie to samo, w sobotę byłam sama na zakupach i wyszłam z dwóch sklepów, bo jak stałam przy kasie to tak samo, ciemno mi się robiło przed oczami i myślałam, że zemdleję... Wczoraj w kościele też musiałam przysiąść w pewnym momencie, bo w głowie mi się kręciło..

Edit: a laktator pewnie elektryczny tylko brać pod uwagę, co? Co o tym myślicie: http://allegro.pl/canpol-laktator-el...378052713.html ??

Edytowane przez confused women
Czas edycji: 2016-01-04 o 12:45
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 12:43   #3554
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko Ty już z tego co widzę po TP to masz już chyba 14tc skończony? Bo ja dopiero zaczynam
U mnie to samo, w sobotę byłam sama na zakupach i wyszłam z dwóch sklepów, bo jak stałam przy kasie to tak samo, ciemno mi się robiło przed oczami i myślałam, że zemdleję... Wczoraj w kościele też musiałam przysiąść w pewnym momencie, bo w głowie mi się kręciło..
A...no tak. Dzisiaj mam 14 t 0 dni.

Muszę coś zrobić na obiad a nie mam mocy. Właśnie się obudziłam. Dobrze, że młoda w przedszkolu .

Muszę sobie kupić laktator ale póki co nie mam do tego głowy.
Stary 2016-01-04, 12:50   #3555
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:

Edit: a laktator pewnie elektryczny tylko brać pod uwagę, co? Co o tym myślicie: http://allegro.pl/canpol-laktator-el...378052713.html ??
Ja miałam ręczny z aventu. Niestety nie polecam. O tym z canpolu kiedyś czytałam na jakimś forum bardzo dobre opinie
podobno dobry jak medela ale tańszy.
Stary 2016-01-04, 12:50   #3556
dzojsticzek
Zadomowienie

a do mnie tak powróciły dziś mdłości, że zwróciłam całe śniadanie :/
a dodam, że przez poprzednie 15 tyg obyło się bez takich przygód:/
Łeb mi pęka codziennie przez ostatnie 10 dni

Ja z kolei zastanawiam się czy pod koniec października wybierać się z (~4miesięcznym) dzieckiem na wesele ok. 100 km od domu. Wiadomo, że załatwilibyśmy sobie pokój ale myślę, że to za mało i bez sensu w ogóle tam jechać:/ Problemem jest to, że ślub jest siostry ciotecznej
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 13:01   #3557
*misia*
Zakorzenienie

dzień dobry ale mam nadrabiana.
Wszystkiego dobrego dla Was mamuśki w tym nowym roku
Ja dziś zaliczyłam powrót do pracy niestety, a podczas wolnego w domku tak było miło. Wolne mieliśmy wszyscy, więc można było spać do oporu, spędzać czas na graniu w planszówki, oglądaniu filmów, czytaniu książek i słodkim nic nie robieniu. Postaram się zaraz wszystko nadrobić by być już na bieżąco.
Stary 2016-01-04, 13:03   #3558
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
Ja miałam ręczny z aventu. Niestety nie polecam. O tym z canpolu kiedyś czytałam na jakimś forum bardzo dobre opinie
A co było z nim nie tak? Pytam, bo czytam sobie o nim i póki co ma same dobre opinie? Mnie jedynie zniechęca fakt, że jest ręczny. Wolałabym elektryczny i ten z linku jest fajny na pierwszy rzut oka.
Stary 2016-01-04, 13:08   #3559
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Z tymi weselami to trudna sprawa. Myślę, że jeśli będzie taka konieczność to ogarniecie ten temat. Ciężko tak doradzić
Stary 2016-01-04, 13:10   #3560
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

U mnie w rodzinie szykuje się wesele pod koniec lipca. Zamierzam iść do kościoła i max na obiad.
Stary 2016-01-04, 13:13   #3561
PaprikaDzika
Rozeznanie

Ja byłam z córka na weselu, było w hotelu, mieliśmy tam pokój i szwagierkę do młodej. Dzwoniła jak coś, a po 1 ja juz padłam wiec poszłam do córki spać z takim maleństwem o tyle łatwiej ze cały czas prawie spi tylko karmić trzeba
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 13:17   #3562
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Arida, to z tymi postanowieniami przed-ciążowymi i z późniejszą ich weryfikacją mamy tak samo, u mnie wszystko też się już odwraca, no cóż, chyba już hormony ciążowe zaczynają działać Karmić piersią też w sumie nigdy jakoś nie chciałam, tzn. myślałam, że nie będę miała na to parcia a teraz baardzo mi zależy, żeby się udało i na pewno będę kupowała laktator..
Btw, polecacie jakiś laktator? I pytanie mam do tych z Was które już są mamusiami (bo ja to sobie wyobrażam jak to będzie, a pewnie życie to zweryfikuje)..otóż mamy zaproszenie na wesele na wrzesień, czy jest to wg Was wykonalne, żeby zostawić 2-miesięczne niemowlę pod opieką babci, odciągnąć pokarm i jechać na ślub i wesele? Impreza będzie blisko domu więc na pewno byśmy mogli wyskoczyć na godzinkę-dwie do maluszka w trakcie zabawy. Dzielcie się doświadczeniami, to moja pierwsza ciąża
Polecam medela, "ssanie " podobne do maluszka mi pomógł na rozkrecenie laktacji jak młody nie chciał jeść tylko spać 😀

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
a do mnie tak powróciły dziś mdłości, że zwróciłam całe śniadanie :/
a dodam, że przez poprzednie 15 tyg obyło się bez takich przygód:/
Łeb mi pęka codziennie przez ostatnie 10 dni

Ja z kolei zastanawiam się czy pod koniec października wybierać się z (~4miesięcznym) dzieckiem na wesele ok. 100 km od domu. Wiadomo, że załatwilibyśmy sobie pokój ale myślę, że to za mało i bez sensu w ogóle tam jechać:/ Problemem jest to, że ślub jest siostry ciotecznej
Jeszcze masz dużo czasu na przemyślenia poczekaj aż się urodzi, my byliśmy tylko synkowi słuchawki wyciszajace na uszy kupiliśmy i można szaleć 😉 ale to bardzo indywidualna kwestia i różnie może być 😉

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Ja byłam z córka na weselu, było w hotelu, mieliśmy tam pokój i szwagierkę do młodej. Dzwoniła jak coś, a po 1 ja juz padłam wiec poszłam do córki spać z takim maleństwem o tyle łatwiej ze cały czas prawie spi tylko karmić trzeba
No dokładnie karmienie i spanie 😀

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 13:20   #3563
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Polecam medela, "ssanie " podobne do maluszka mi pomógł na rozkrecenie laktacji jak młody nie chciał jeść tylko spać 😀

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Jeszcze masz dużo czasu na przemyślenia poczekaj aż się urodzi, my byliśmy tylko synkowi słuchawki wyciszajace na uszy kupiliśmy i można szaleć 😉 ale to bardzo indywidualna kwestia i różnie może być 😉

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

No dokładnie karmienie i spanie 😀

Teraz jak musze ganiac za mlodym to wspominam czasy gdy tylko spal, jadl i kupkal hehe. Wtedy bylo latwiej
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 13:25   #3564
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Teraz jak musze ganiac za mlodym to wspominam czasy gdy tylko spal, jadl i kupkal hehe. Wtedy bylo latwiej
Spoko. Potem zacznie gadać, jak katarynka.
Stary 2016-01-04, 13:27   #3565
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ważne, że ten laktator canpol jest elektryczny-to raz, a dwa, że nie jest drogi więc pewnie nad nim będę się głównie zastanawiać.. Ręcznego raczej nie chcę..
Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
U nas jest tak, że to wesele będzie albo blisko nas-jakieś 4km od mojego domu i wtedy moja mama bez problemu mogłaby zająć się maleństwem i wówczas raczej pójdziemy..natomiast młodzi rozważają też zrobienie przyjęcia weselnego 100km dalej i wtedy raczej odmówimy
Cytat:

Ale ta madela to chyba 400zł wzwyż z tego co patrzałam.. Dla mnie to zdecydowanie za dużo, zwłaszcza, że nie planuję z niego często korzystać..
Stary 2016-01-04, 13:36   #3566
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
A co było z nim nie tak? Pytam, bo czytam sobie o nim i póki co ma same dobre opinie? Mnie jedynie zniechęca fakt, że jest ręczny. Wolałabym elektryczny i ten z linku jest fajny na pierwszy rzut oka.
okropnie skrzypiał, ale to okropnie chcąc odciągać kilka razy dziennie trzeba było się nieźle namęczyć.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:

Ale ta madela to chyba 400zł wzwyż z tego co patrzałam.. Dla mnie to zdecydowanie za dużo, zwłaszcza, że nie planuję z niego często korzystać..
medela jest droga, chyba ten model mini electric jat tańszy ale i tak w porównaniu z innymi dość drogi. Ja będę szukać używanej
Stary 2016-01-04, 13:36   #3567
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ważne, że ten laktator canpol jest elektryczny-to raz, a dwa, że nie jest drogi więc pewnie nad nim będę się głównie zastanawiać.. Ręcznego raczej nie chcę..

U nas jest tak, że to wesele będzie albo blisko nas-jakieś 4km od mojego domu i wtedy moja mama bez problemu mogłaby zająć się maleństwem i wówczas raczej pójdziemy..natomiast młodzi rozważają też zrobienie przyjęcia weselnego 100km dalej i wtedy raczej odmówimy

Ja miałam ręczny robiłam metodą 3 5 7 min o ile dobrze pamiętam chyba z dwa dni a później już nie był potrzebny a kosztował nie wiem z 80zl max? może mniej? na laktacje to najlepszy i taki dzidziuś😀 ja planujecie dużo odciągnąć to jasne ze elektryczny tylko nie od początku bo może zaburzyć laktacje najlepiej mały ssak on już umormuje laktacje jak trzeba

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-01-04, 13:39   #3568
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam ręczny robiłam metodą 3 5 7 min o ile dobrze pamiętam chyba z dwa dni a później już nie był potrzebny a kosztował nie wiem z 80zl max? może mniej? na laktacje to najlepszy i taki dzidziuś😀 ja planujecie dużo odciągnąć to jasne ze elektryczny tylko nie od początku bo może zaburzyć laktacje najlepiej mały ssak on już umormuje laktacje jak trzeba

widzisz, Ja nie znałam tej metody
Stary 2016-01-04, 13:41   #3569
gusia2011
Raczkowanie

Heeeej! Dopiero pisze do Was. Moj wyjezdzal na miesiac dzis i w nocy. Cala noc tak ryczalam, ze nie mogl mnie uspokoic. Co sie uspokoilam to na nowo.... Rano ledwo sie trzymalam. Dramat. Co do laktatora to fajna opcja
Stary 2016-01-04, 13:47   #3570
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz, Ja nie znałam tej metody
Ja też nie ale dziewczyny mi podpowiedzialy z grupy kp i u hafij dużo czytałam no i laktacja się rozhulala porządnie 😀 no i dużo też psychika ma znaczenie wiadomo

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości