|
|
#3541 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
![]() Ja też się witam w II trymestrze. Większość wersji podaje, że zaczyna się on po skończeniu 13 tygodnia ciąży. Tak mi mówi bellybestfriend i jeszcze ta książka "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff. Ale powiem Wam, że mdłości...noooo wracają czasami. Ale to już nie to co te 3 tygodnie temu powiedzmy. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2016-01-04 o 10:34 |
|
|
|
|
#3542 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cham!!!!
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Witam stare i nowe mamuśki
Super alloffkowa, że już do domku idziesz, nie ma to jak u siebie. Powiem Wam, że ja mdłości nie miałam aż takich masakrycznych, ale do teraz musze bardzo pilnować żeby jeść co 3 -4 godziny, bo wtedy mnie skreca do porzygu z głodu, dziwne uczucie, zwłaszcza, że kiedyś mogłam przejechać cały dzień na wiadrze kawy A dzisiaj mam dzień gotowania Placek po cygańsku, leczo do pojemniczków i rogaliki z nutellą Cały czas męczy mnie temat wózka, nie moge znaleźć idealnego w rozsądnej cenie, wiem ze jeszcze troszkę czasu, ale wolałabym mieć wszystko zaplanowane co w jakim mcu. Opóźnia nam się kupno mieszkania i też mnie to trochę stresuje. Miał być grudzień-styczeń, teraz luty-marzec... Kurcze nie lubie czegoś takiego Albo się umawiamy jak dorośli ludzie, albo nie. teraz nie wiemy z tż, czy czekać na tamto mieszkanie, czy szukać czegoś nowego. Nie chcę później przenosić się i remontowac na wariackich papierach. Co do porodu i karmienia, kiedyś myślałam tak jak inne babeczki przed porodem Że cesarka, bo nie będe pękac to du... i inne jakieś problemy i kp na pewno nie na życzenie, bo nie będę uwiązana HAHAHA 15 tygodni ciązy i zdązyłam przestawić się o 360 stopni. Cesarki nie wykluczam, ale wolałabym się pomęczyć ten jeden dzień w bólach, ale później szybko dojśc do siebie, bo mój TZ będzie dużo pracował w okresie narodzin dzieciaczka i wiem, że mało będzie w domu i musze po prostu być jak najbardziej sprawna. A KP - będę walczyć i karmić mam nadzieję ze do 1,5 roku, może 2 lat ![]() Cytat:
Ale dzisiaj idę kupić karnet na basen i będe sobie chodzić 2-3 razy w tygodniu. Musze troszkę się poruszać, bo nie wiem ile przytyłam, ale czuję po spodniach w udach, ze się zrobiło ciasnooo Kurka jasna! A ja i tak już jestem tłuścioch Ja jeszcze nie wiem gdzie będe rodzić, chcę tylko żeby dzieciaczek był zdrowy, bo ciągle siedzi mi w głowie i w brzuchu i wszędzie ta myśl, że on nie widział tej kości nosowej ![]() ![]() Miłego poniedziałku mamusie! EDIT: Trzymam oczywiście kciukasdy za dzisijesze dziewczyny! Podzielcie się później swoimi dzieciaczkami Iiiiiiii zapomniałam, co jeszcze miałam napisać
1 + 1 = 3 Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2016-01-04 o 11:34 |
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Arida, to z tymi postanowieniami przed-ciążowymi i z późniejszą ich weryfikacją mamy tak samo, u mnie wszystko też się już odwraca, no cóż, chyba już hormony ciążowe zaczynają działać
Karmić piersią też w sumie nigdy jakoś nie chciałam, tzn. myślałam, że nie będę miała na to parcia a teraz baardzo mi zależy, żeby się udało i na pewno będę kupowała laktator.. Btw, polecacie jakiś laktator? I pytanie mam do tych z Was które już są mamusiami (bo ja to sobie wyobrażam jak to będzie, a pewnie życie to zweryfikuje )..otóż mamy zaproszenie na wesele na wrzesień, czy jest to wg Was wykonalne, żeby zostawić 2-miesięczne niemowlę pod opieką babci, odciągnąć pokarm i jechać na ślub i wesele? Impreza będzie blisko domu więc na pewno byśmy mogli wyskoczyć na godzinkę-dwie do maluszka w trakcie zabawy. Dzielcie się doświadczeniami, to moja pierwsza ciąża
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
ja się czaję na medelę electric albo swing używaną... jeszcze muszę trochę poczytać, ale któyś z tych 2 raczej
A co do wesela... jeżeli ściągniesz pokarm na karmienie i maluszek bedzie chciał pić z butelki to pewnie może się udać... tylko ciekawe czy Ty go zostawisz na te pare godzin hahaha ja już czuję, że się robie zaborcza
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm mojej mamie dzieciątko bym powierzyła pod opiekę-i chyba tylko jej Tym bardziej, że byśmy na pewno wyszli z imprezy do dziecka bo będzie blisko więc to chyba realne Ale czas pokaże czy da się to rozwiązać tak jak sobie myślę Zaraz zobaczę co to za laktatory które polecasz
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam serdecznie laktator firmy Ameda. Medele sa drogie, maja drogie czesci, nie mozna regulowac predkosci ssana, mleko czesto wpada do silniczka i trzeba oddac na gwarancje. Do tego chodzi jak stary traktor i ma bardzo mocne ssanie.
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
A popularny laktator Avent?
|
|
#3551 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam elektryczny tomee tipee (czy jak to tam sie pisze). Dawał radę
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dzisiaj zostawiłam męża samego przy kasie i wyszłam na mróz ze sklepu, bo mi się czarno przed oczami zrobiło. Wkurza mnie ten stan już. |
|
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to samo, w sobotę byłam sama na zakupach i wyszłam z dwóch sklepów, bo jak stałam przy kasie to tak samo, ciemno mi się robiło przed oczami i myślałam, że zemdleję... Wczoraj w kościele też musiałam przysiąść w pewnym momencie, bo w głowie mi się kręciło.. ![]() Edit: a laktator pewnie elektryczny tylko brać pod uwagę, co? Co o tym myślicie: http://allegro.pl/canpol-laktator-el...378052713.html ??
Edytowane przez confused women Czas edycji: 2016-01-04 o 12:45 |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę coś zrobić na obiad a nie mam mocy. Właśnie się obudziłam. Dobrze, że młoda w przedszkolu . Muszę sobie kupić laktator ale póki co nie mam do tego głowy. |
|
|
|
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podobno dobry jak medela ale tańszy. |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
a do mnie tak powróciły dziś mdłości, że zwróciłam całe śniadanie :/
a dodam, że przez poprzednie 15 tyg obyło się bez takich przygód:/ Łeb mi pęka codziennie przez ostatnie 10 dni ![]() Ja z kolei zastanawiam się czy pod koniec października wybierać się z (~4miesięcznym) dzieckiem na wesele ok. 100 km od domu. Wiadomo, że załatwilibyśmy sobie pokój ale myślę, że to za mało i bez sensu w ogóle tam jechać:/ Problemem jest to, że ślub jest siostry ciotecznej
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ale mam nadrabiana.
Wszystkiego dobrego dla Was mamuśki w tym nowym roku Ja dziś zaliczyłam powrót do pracy niestety, a podczas wolnego w domku tak było miło. Wolne mieliśmy wszyscy, więc można było spać do oporu, spędzać czas na graniu w planszówki, oglądaniu filmów, czytaniu książek i słodkim nic nie robieniu. Postaram się zaraz wszystko nadrobić by być już na bieżąco.
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
A co było z nim nie tak? Pytam, bo czytam sobie o nim i póki co ma same dobre opinie? Mnie jedynie zniechęca fakt, że jest ręczny. Wolałabym elektryczny i ten z linku jest fajny na pierwszy rzut oka.
|
|
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tymi weselami to trudna sprawa. Myślę, że jeśli będzie taka konieczność to ogarniecie ten temat. Ciężko tak doradzić
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w rodzinie szykuje się wesele pod koniec lipca. Zamierzam iść do kościoła i max na obiad.
|
|
|
|
#3561 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam z córka na weselu, było w hotelu, mieliśmy tam pokój i szwagierkę do młodej. Dzwoniła jak coś, a po 1 ja juz padłam wiec poszłam do córki spać
z takim maleństwem o tyle łatwiej ze cały czas prawie spi tylko karmić trzeba
|
|
|
|
#3562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie to zdecydowanie za dużo, zwłaszcza, że nie planuję z niego często korzystać..
|
|
|
#3566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chcąc odciągać kilka razy dziennie trzeba było się nieźle namęczyć.---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Raczkowanie
|
Heeeej! Dopiero pisze do Was. Moj wyjezdzal na miesiac dzis i w nocy. Cala noc tak ryczalam, ze nie mogl mnie uspokoic. Co sie uspokoilam to na nowo....
Rano ledwo sie trzymalam. Dramat. Co do laktatora to fajna opcja
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie ale dziewczyny mi podpowiedzialy z grupy kp i u hafij dużo czytałam no i laktacja się rozhulala porządnie 😀 no i dużo też psychika ma znaczenie wiadomo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

I nikt nas nie odchudzał - był schab w sosie, do śniadania kawa Inka lub kakao, porcje normalne, nie oszukane i wszystko bardzo dobre
Albo się umawiamy jak dorośli ludzie, albo nie. teraz nie wiemy z tż, czy czekać na tamto mieszkanie, czy szukać czegoś nowego. Nie chcę później przenosić się i remontowac na wariackich papierach.