|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Jerzyczka aż tak dużo odciągasz na raz? Taka metodę mi pokazywali w szpitalu właśnie. To są minuty na każdą pierś.
Kasia ile już schudłaś ja też kompletnie nie mam w co się ubrać. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Ewusia jabłko to i ja na cały czas jem nie wiem czy nie przesadzam
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-01-04 o 14:33 |
|
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Nie no aż tyle co ty nie:d ale mam 3 kg mniej niż przed ciążą. Dieta dobrze mi zrobi. Mały z 15 kg niech jeszcze wyciągnie i będzie git
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi już tak nie spada, pytałam też położnej i mówiła, że najwięcej własnie w pierwszym tygodniu tak ok 7 kg spada, a później to tak 0,5 kg na tydzień albo i już dalej nie spada. I oczywiście nie ma reguły. Mi stanęło na -8 kg.
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
magda taniec radości, to ja odtańczę, jak będę wychodzić ze szpitala z Polcią
![]() ahnessy super, że po wizycie ok ![]() kinga fajnie, że wszystko położna pochwaliła ![]() Ja mam wtorek-środa podjechać na ktg, więc pewnie jutro będę chciała to zaliczyć. Ciekawe czy coś się w ogóle ta macica ruszyć zamierza.
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
I tak wam fajnie z tymi kg!
A my tu jeszcze rośniemy.. rosniemy... a waga nie ma litości
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam caly czas 17kg na plusie. Zastanawiam sie ile mi zostanie...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
czarnulax a tyle było strachu, żeby nie urodzić wcześniej, tyle leżenia i co, teraz cisza i cisza.
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- My też rosłyśmy i rosłyśmy i.... Na każdego przyjdzie swój czas |
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
kinga nawet nie wiesz jak mnie to teraz drażni.
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Ty masz jeszcze kilka dni do ptp, a ja jak poszlam na badania to mi powiedzieli, ze szyjka dluga i twarda nie szykuje sie do porodu, skurczy tez zadnych. A termin na 1.01
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
malwi mój termin minął wczoraj.
|
|
|
|
#3221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę że dieta zrobi tez swoje^^ ja na lekkostrawnej takiej jak teraz schudłam w zeszłym roku 7 kg w miesiąc ...przed operacja wycięcia woreczka. Wiec szansa jest
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
p wszystko wam zejdzieWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardziej się boje że coś mi "zostanie" Cytat:
właśnie miałam pytać czy Wy też tak macie?
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
A to na pierwszej stronie masz wpisane 8.01
|
|
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
Niepozorna gratki synusia
śliczny jest ![]() Dotka bardzo współczuję straty pieska Magdusiaaa ja dalej biorę omegamed optima forte, poza tym jak pytałam gin to powiedziała, że przy karmieniu zaleca te same witaminy. Inna gin mi to potwierdziła a na SR też tak mówili. Lune super ze wychodzicie ![]() Kinga żeby dzień szybko i gładko zlecila; )Kamilka mocne ![]() Uaoo żeby szybko poszło, może jeszcze dzis ![]() Viki ja już obrączki od dłuższego czasu nie noszę. Wczoraj próbowałam włożyć. Udać się udało ale palec jak parówka w tej obrączce, stopy jak płetwy ehhh a waga dalej w górę mimo, że się wcale nie opycham :/ Ruda :kciuk: za cc chociaż pewnie już się tulicie ![]() Ja się melduje po USG mała waży ok. 2900kg, wody i łożysko ok, główka dość wysoko. Co do bólu jak na @ to ja mam od jakiś 2 tyg zwłaszcza wieczorem, a szyjka jeszcze długa i zamknięta.
|
#3225 |
|
Rozeznanie
|
Kinga gratuluję
Wizyty położnej. Super że wszystko układa się wzorowo. Na pewno podtrzymuje was to na duchu ![]() Dziewczyny musicie sobie znaleźć jakieś zajęcie. Wyprawki porobione, wszystko poprasowane to może jakiś zapasy obiadowe róbcie. albo ciasteczka :P szybciej czas zleci a i myśli się zajmie czymś innym bo tak czekać to każdego szlag by trafił spaceru nie zaproponuje bo pogoda nie łaskawa ![]() Mam pytanie do was. Od ponad tygodnia czuje takie dziwne parcie na odbyt. Czy też tak macie ? Mały już zszedł tak nisko że mam takie uczucie? I od wczoraj zmienił mi się śluz z wody (choć jeszcze bywa) na taki płodny, ciągnący się. Czyżby hormony szaleją ? Jak wygląda czop jak odchodzi na raty ? |
|
|
|
#3226 |
|
Raczkowanie
|
A w ogóle mam ostatnio takie huśtawki nastroju. Na zmianę raz nie mogę się doczekać córci i czuje mega ekscytacje, za chwile panika. W weekend wstawilismy łóżeczko do naszej sypialni (wcześniej stało w pokoiku malej) żeby się trochę oswoić z takim ustawieniem, a jak juz je zobaczyłam na miejscu to aż się poplakalam ze strachu.
|
#3227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czemu? Któż to wie^^Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
Kinga - no to ładnie spadłaś z wagi. Ja liczę na to, że szybko wrócę do formy. A że nadal mam 8 kg na plusie, to może się uda.
Small - super, że po wizycie w porządku. Maleństwo niech rośnie
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo, no wreszcie cos z Toba zrobia
![]() Niepozorna, tak jak juz Kinga pisala nie obcina sie tych pierwszych paznokci, mi polozna tak samo mowila ![]() Kamilka A co sie dzieje, ze chca Was zostawic?Ahnessy, gratki wizyty ![]() Small, rowniez gratki za wizyte ![]() Ja niedawno wstalam :P ciekawe jak tam Ruda i Magdusia z wizyta ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruda juz pewnie tuli
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chwilowo staram sie trzymać nadziei że wrócę do wagi sprzed ciąży, jak schudnę tak jak Ty piszesz że 1-2 kg mniej niż wcześniej to będę mega szczęśliwa. No ale ja przytyłam tyle co Malwi mniej więcej :/ Z tym że spora cześć to może być woda, no bo jak niby przez tydzień inaczej przytyć 3 kg? ![]() Mam to samo, obrączki juz nie wkładam od ho ho ho ho Najgorsze są stopy bez kostek W ogóle jak ostatnio byłam z rodzicami u teściów żeby się przywitali to teściowa od razu do mojej mamy "ale spuchła na buzi, prawda?"
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo taktowne..... ![]() Ja bez problemu wkladam obraczke, nogi tez nie puchna i bardzo sie ciesze bo przy moim nadcisnieniu mogloby byc roznie.... |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Super dziewczyny, że na wizytach wszystko ok
Mi nic nie puchnie póki co
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oo ja tez kilka dni temu ściągnęłam obrączke i zaręczynowy bo palce coraz mocniej puchly.
Ogólnie mama mi juz mówi ze zmieniłam sie na twarzy (chyba lekko popuchnieta jestem, moze zatrzymanie wody). Cytat:
![]() Choc ja i tak wiem kiedy w ciążę zaszlam bo akurat w tym czasie prowadzilam sobie wielkie pomiary temperatury :d także owu mialam wyznaczone i na następny dzien spadek dość znaczny sugerujacy zagniezdzenie również termin zaplodnienia wskazuje na to ze będzie synek ![]() [1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;53999943]Ja po ktg, serduszko szalało, ale chyba przez to że kiepsko mi położna mi zamontowała te "diody" i poszła sobie. Badanie trwało ze 20 minut, były 3 skurcze konkretne - o i teraz kolejny teraz czekam na doktorke, żeby mi sprawdziła zapis ktg i zobaczymy co dalej :sWysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] To czekamy co dalej ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett to u mnie termin z USG byl na 30.12 z OM na 1.01 dzisiam 4.01 a tu lipa.
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
hahhahaha
racja ![]() ale teściówce przydałoby się Kumple Tż wymyślili coś fajnego otóż większość z nich ma urodziny styczeń/luty. Oprócz nas spodziewa się dzidziusia inna para z osiedla. I koledzy stwierdzili, że zorganizują wszystko razem - urodziny wszystkich + pępkowe Tż i kolegi, żeby nie jeździć po domach i dziecko straszyć Z ich organizacją może być ciężko, ale pomysł baaaardzo mi się spodobał Zamiast picia co tydzień z jakiejś okazji hurtem wszystko naraz - jedno picie, jeden kac I powiedzieli, że mamy sobie prezent wymyślić a oni się zrzucą - Myślę nad szumisiem, sesją noworodkową albo chustą/nosidłem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

Mi już tak nie spada, pytałam też położnej i mówiła, że najwięcej własnie w pierwszym tygodniu tak ok 7 kg spada, a później to tak 0,5 kg na tydzień albo i już dalej nie spada. I oczywiście nie ma reguły. Mi stanęło na -8 kg.

p wszystko wam zejdzie

Oby w tym szpitalu było tak jak mówili, że póki nic się nie dzieje i nie zagraża dziecku to nie ruszają i czekają na samodzielne rozkręcenie się akcji.
właśnie miałam pytać czy Wy też tak macie?
21.06.2014r.
żeby dzień szybko i gładko zlecila; )
08.09.2012
Także pzydałoby mi się na dniach zacząć rodzić, bo ile można