Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 16:44   #2281
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hmnm w sumie nie wiem jak przy wyjściu ze szpitala.
Mozesz kupić masło shea i co zostanie a na pewno zostanie pozniej sama używać ono jest dobre na niepogodę na maluszka rownież a na 15 stopni mrozu pewnie i tak nie będziesz wychodzić

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Ja tez zCzynam te rytuały za tydzien o ile młoda sie obrocila w co głęboko wierze

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Raczej nie, ale jesli on taki drażliwy to pokaz dermatologowi i zaproponuj usunięcie

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Ja bym chyba wpadła w panikę no ale co nie bedzie trzeba to sie zrobi
Jeju jakbym chciała zeby młoda była juz na świecie cała i zdrowa tzn nie teraz ale zeby juz był luty

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ty masz juz doświadczenie w szpitalach wiec jesteś zaprawiona w bojach i 2 dni to bez szału

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Moja na połówkowym koło 20 tc była główkowo jeszcze a pozniej od 24 juz tyłkiem w dół siedzi łobuz. Ja tez sie boje cc i marze o SN, szczególnie ze to drugie i powinno juz szybciej pójść ale jak sie nie zechce obrócić to cóż począć. Juz sie oswoiłam z ta myślą ze cc moze byc i nie panikuje choć z Lilka rozmawiam codziennie

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Jeju jutro mamy parapetówkę i taaaaak mi sue nie chce isc ze szok. Ale to fajni znajomi wiec trzeba sie zmobilizować i ruszyć tyłek chociaz na pare godzin. W sumie pozniej wyjścia towarzyskie to nie wiem kiedy beda wiec moze to i dobrze ze teraz jest ich sporo

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Piorę wlasnie druga pralkę i juz nie wiele zostało. Trzecia nawet niepełna bedzie wiec w sumie nie ma tego tak duzo. Ale na 56 nir mam prawie nic, za to 62 i 68 cała masa.
I zobaczyłam poli czapeczki takie maciupkie co w szpitalu dostała (wszystkie dzieci tam dostają takie same od razu po urodzeniu) i az sie łezka w oku kręci.. Jak zleciały te dwa lata ze taka duża juz moja córa i zaraz druga bedzie

Moje masło shea już spakowane w torbie na wyjście

Oj tam nie narzekaj, baw się póki możesz za te, co nie mogą

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 16:52   #2282
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Piorę wlasnie druga pralkę i juz nie wiele zostało. Trzecia nawet niepełna bedzie wiec w sumie nie ma tego tak duzo. Ale na 56 nir mam prawie nic, za to 62 i 68 cała masa.
I zobaczyłam poli czapeczki takie maciupkie co w szpitalu dostała (wszystkie dzieci tam dostają takie same od razu po urodzeniu) i az sie łezka w oku kręci.. Jak zleciały te dwa lata ze taka duża juz moja córa i zaraz druga bedzie

Ja do pralki wrzuciłam wczoraj kilka bodziaków Małgosi i jak prasowałam je razem z tymi małymi ubrankami to miałam takie dziwne wrażenie jakby te duże były mega rozciągnięte.

Przed Małą dostałam kilkanaście czapeczek i nie wiem komu je pożyczyłam. W moich pudłach ich nie znalazłam i nie mam ani jednej . Jeszcze miałam taki fajny kombinezon na 74 i też nie wiem jakie są jego losy.

Dzięki dziewczyny odnośnie pieprzyka . Jak się ogarnę z maluchami to muszę o te swoje rodzynki zadbać.

Mi się grzeje rosołek

A gdzie aninis? Myślicie, że jeszcze śpi? Bo ostatnio na rekordy idzie ze wstawaniem

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 16:58   #2283
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Mozesz kupić masło shea i co zostanie a na pewno zostanie pozniej sama używać ono jest dobre na niepogodę na maluszka rownież a na 15 stopni mrozu pewnie i tak nie będziesz wychodzić

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Ja tez zCzynam te rytuały za tydzien o ile młoda sie obrocila w co głęboko wierze

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Raczej nie, ale jesli on taki drażliwy to pokaz dermatologowi i zaproponuj usunięcie

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Jeju jakbym chciała zeby młoda była juz na świecie cała i zdrowa tzn nie teraz ale zeby juz był luty

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ty masz juz doświadczenie w szpitalach wiec jesteś zaprawiona w bojach i 2 dni to bez szału

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Moja na połówkowym koło 20 tc była główkowo jeszcze a pozniej od 24 juz tyłkiem w dół siedzi łobuz. Ja tez sie boje cc i marze o SN, szczególnie ze to drugie i powinno juz szybciej pójść ale jak sie nie zechce obrócić to cóż począć. Juz sie oswoiłam z ta myślą ze cc moze byc i nie panikuje choć z Lilka rozmawiam codziennie

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Jeju jutro mamy parapetówkę i taaaaak mi sue nie chce isc ze szok. Ale to fajni znajomi wiec trzeba sie zmobilizować i ruszyć tyłek chociaz na pare godzin. W sumie pozniej wyjścia towarzyskie to nie wiem kiedy beda wiec moze to i dobrze ze teraz jest ich sporo

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Piorę wlasnie druga pralkę i juz nie wiele zostało. Trzecia nawet niepełna bedzie wiec w sumie nie ma tego tak duzo. Ale na 56 nir mam prawie nic, za to 62 i 68 cała masa.

Moja polozna twierdzi, ze trzeba duzo chodzic i siedziec z kregoslupem wygietym do przodu. Kazala mi siedziec na pilce do cwiczen. Pilka juz zeszla ze strychu tylko korek zgubilismy ale juz zamawiam nowy. I oczywiscie rozmowy tez sa na pozadku dziennym
Wam ten wiesiolek i liscie maliny pomagaja? Ja w pierwszej ciazy nabralam sie tego jak glupia, herbatek opilam a M i tak zaczela sie rodzic dzien przed terminem i tak sie dlugo rodzila ze wyszlo dzien po terminie
ja mam juz ubranka poprasowane i schowane, czekaja na komode. Zostalo mi te nowe rzeczy uprac, ale to nie duzo, nawet cala pralka nie bedzie. Tylko mi te pieluchy amba wsiorbala Jeszcze jutro tz bedzie szukal.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 17:03   #2284
Elena_22
Wtajemniczenie

Była u mnie koleżanka na plotach, dopiero niedawno wyszła, córcia wróciła ze szkoły, zjadła obiad i siadła od razu do lekcji , zadowolona, że wreszcie po prawie 2 tyg. zobaczyła koleżanki, a jeszcze dostała ocenę A, pochwałę za aktywność na lekcjach i w ogóle powiedziała, ze nudziła się dzisiaj na polskim, bo nie było nic, czego by nie wiedziała .

Zaraz zobaczę, co ciekawego napisałyście prze ten czas .

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
t
ja bym mimo wszystko córę miała przy sobie tylko ten czas szpitalny ciągle mów że musi Ci pomagać bo jest niezbędna, nie poradzisz sobie bez niej itd myślę że szybko zakuma
Już teraz jej to powtarzam -jest chętna do pomocy, tylko cały czas zaznacza, że pampersy my zmieniamy
Może nie będzie tak źle, zobaczymy. Dzisiaj się dowiedziała, że dla jej kolegi z klasy urodziła sie niedawno siostra - w razie czego utworzą grupę wsparcia .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 17:10   #2285
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Mamusiaczek wiesiołka w kapsułkach można hmmm pisze ze nawet od 32tc my zaczniemy od 36 tc 2x2 kapsułki dziennie. Można też stosować dopochwowo ale to już po 38tc. Maliny pić będę na razie przez jeden tydzień 2xdziennie, potem tydzień przerwy i już 3xdziennie.

Okrycie kąpielowe mamy takie plus myjka http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...334294467.html dostałam i wydaje się ok Polecam

Badzia z pieprzykiem to dermatolog lub przynajmniej internista.
fajny ten ręczniczek ;-)

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja do pralki wrzuciłam wczoraj kilka bodziaków Małgosi i jak prasowałam je razem z tymi małymi ubrankami to miałam takie dziwne wrażenie jakby te duże były mega rozciągnięte.

Przed Małą dostałam kilkanaście czapeczek i nie wiem komu je pożyczyłam. W moich pudłach ich nie znalazłam i nie mam ani jednej . Jeszcze miałam taki fajny kombinezon na 74 i też nie wiem jakie są jego losy.

Dzięki dziewczyny odnośnie pieprzyka . Jak się ogarnę z maluchami to muszę o te swoje rodzynki zadbać.

Mi się grzeje rosołek

A gdzie aninis? Myślicie, że jeszcze śpi? Bo ostatnio na rekordy idzie ze wstawaniem
W sumie jak Aninis tak teraz śpi to nie będzie miała problemu z przestawieniem się po urodzeniu dziecka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 17:36   #2286
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja dokłądnie tak samo-na początku słoiczki bo nie chciało mi się dziabrać na kilka łyżeczek, a jak już zaczęła fajnie jeść to tylko gotowane. Mięsne też tylko gotowane.ewentualnie zdarzało się na wyjazdy czy wakacje kupić, ale wtedy własnie zawsze szukałam po składach.
Jeszcze w Bobofrutach jabłko-gruszka jest tylko wit.c.

Ale że jak?Pobierze i sam da do labu?Bo przecież na to jest mx 24 godziny.
MI też pobierała moja ginka, ale sama sobie zawiozłam i moje koleżanki też tak zawsze miały
no właśnie- mi nie dość, ze się nie chciało dla jednej marchewki, to jeszcze o mało z dymem domu nie puściłam, bo woda szybko się wygotowała i garnek zaczał sie palić .
jakoś własnie dobrze kojarze te soki, że były ok, bez ulepszaczy .

Ja sama musiałam pobierać i to tego dnia z rana, kiedy szłam do laboratorium , tylko gin wytłumaczył co i jak

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Tak mówicie o tym zostawianiu dzieci np z Tesciowa to moja podobno dużo siedzi z moja córka tak mnie wcxoraj słuchy doszły a raptem była 4 razy po max 2 h i wielce opiekunka opowiada głupoty w rodzinie ze to jej zasługa ze mała była u neurologa itd . Ale jestem wściekła normalnie cos jej powiem, nie potrzebuje łaski
Paskudnie się zachowała

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Dzisiaj oglądałam taki wózek ale stwierdziłam, że skoro mam po córce to szkoda mi kasy na nowy- wewnętrzna sknera się odezwała.
Bardzo podobają mi się szarości

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:

Mi się wydaje, że jak jest duży mróz, to sie z dzieckiem, tzn. noworodkiem nie spaceruje . A poza tym nikt nie powiedział, ze mrozy będą jeszcze długo trzymać , u nas zimy są łagodne i jak sie trafia takie mrozy, jak teraz to max tydzień ( patrząc na ostatnich parę lat)- a w tym roku swoje już odbębniliśmy, tzn. kończymy, bo od środy, czy tam jutra ma być cieplej.

dl mnie moja 6latka przy takim bąblu będzie chyba wielkoludem się wydawać
Stary 2016-01-04, 17:43   #2287
figa84
Zakorzenienie

Z noworodkiem to bym miała problem wyjść na -17, ale już z łobuzem z końca września wychodziłam
Stary 2016-01-04, 17:59   #2288
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Z noworodkiem to bym miała problem wyjść na -17, ale już z łobuzem z końca września wychodziłam
Moja też prawie z końca września( 21.09) i wychodziłam normalnie, nawet jak padał deszcz albo wiał wiatr, bo to jednak nie mróz
Stary 2016-01-04, 17:59   #2289
Zosienka200
Rozeznanie

Hi Nacytowalam się i wszystko szlag trafil😬
Ja nie będę miała gbs bo miałam niedawno bakterie w moczu i gin powiedział że w pochwie też jest. Antybiotyk mam bo dużo ich było, ale i tak w karcie zapisał gbs dodatni.
Po co te liście malin i wiesiołka są potrzebne? Nie slyszalam o czymś takim.
O rany, bolesne skurcze. Aż mi się słabo zrobiło na samą myśl.
Ostatnio mnie tak dziwnie zabolal brzuch, Tż mówi że może to już. Ja z tego wszystkiego - weź nie zartuj i w śmiech, a on do mnie- to nie jest śmieszne.
Kupiłam w rossmanie butelkę i smoki gryzaki, jest promo aventu, drugi tańszy produkt za pół ceny.
Dziś rozpoczęli remont łazienki, miła być mała przeróbka instalacji skończyło się na zupełnej wymianie. Nie wspomnę już nawet ze wszędzie jest kupę kurzu.
Krem z Rossmann na zimę kupiłam, sama takiego używam 😀
Pisalyscie o traktowaniu rodzeństwa. Jak mój prawie dwa lata młodszy brat spał, to mowilam- mama dzidzia śpi, mama- niech śpi. Po czym ryp mu palca w oczy i mama dzidzia płacze. Po wszystkim oczywiście dostawałam w tylek. Albo nie chciałam sikac w nocnik, skoro dzidzia może w pieluche. Podobno potrafiłam siedzieć dwie godz na nocniku i nic, ale jak tylko matka nie widziała to wsadzalam do nocnika pieluche i wtedy siadam.

Edytowane przez Zosienka200
Czas edycji: 2016-01-04 o 18:04
Zosienka200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:05   #2290
butterfly20
Zakorzenienie

Ja z Tuśką w pierwszą zimę wychodziłam na pewno przy -10. WIększych mrozów nie pamiętam

Elena mądralę masz w domu

Stary 2016-01-04, 18:08   #2291
Elena_22
Wtajemniczenie

Zrobiłam sobie jajka sadzone , do tego ogóry w zalewie musztardowej, no taka mnie zachciewajka naszła .
Do tego marzą mi się domowej roboty rurki z bitą śmietaną, jutro zrobię, bo padnę .

Tak w ogóle cieszyłam się, że po świętach nic nie przytyłam, a dzisiaj wchodzę na wagę i co?- 2 kg więcej od świąt! gdzie więcej nie jem . albo woda się gromadzi, i na pewno maluch znowu przypakował
Stary 2016-01-04, 18:09   #2292
butterfly20
Zakorzenienie

Co do zazdrości to mój 6 lat starszy brat był zawsze o mnie zazdrosny. Co więcej, jak miał 7 to powiedział,że dzień w którym rodzice przywieźli mnie ze szpitala był najgorszym w jego życiu Zazdrość została mu do tej pory, ale...

to nie przeszkadzało mu jednak troszczyć się o mnie. Przychodził po mnie do przedszkola,jak byłam w 1-2 klasie podstawówki i on był w 7-8 to zawsze się o mnie troszczył, czekał po lekcjach na mnie,żeby ze mną wracać...wtedy był u nas jakiś głośny wypadek co auto potrąciło małą dziewczynkę i sam się o mnie martwił.

Stary 2016-01-04, 18:11   #2293
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Moja też prawie z końca września( 21.09) i wychodziłam normalnie, nawet jak padał deszcz albo wiał wiatr, bo to jednak nie mróz
w moje urodziny a mnie wtedy siekały z przepowiadacze, bolesne jak cholera.... a urodziłam 28.09 Jak wyszłam ze szpitala, to w dzień nawet po 16-18 stopni było przez kilka dni, a potem zima masakra... ale one już duże były
Stary 2016-01-04, 18:13   #2294
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Hi Nacytowalam się i wszystko szlag trafil😬
Ja nie będę miała gbs bo miałam niedawno bakterie w moczu i gin powiedział że w pochwie też jest. Antybiotyk mam bo dużo ich było, ale i tak w karcie zapisał gbs dodatni.
Po co te liście malin i wiesiołka są potrzebne? Nie slyszalam o czymś takim.
O rany, bolesne skurcze. Aż mi się słabo zrobiło na samą myśl.
Ostatnio mnie tak dziwnie zabolal brzuch, Tż mówi że może to już. Ja z tego wszystkiego - weź nie zartuj i w śmiech, a on do mnie- to nie jest śmieszne.
Kupiłam w rossmanie butelkę i smoki gryzaki, jest promo aventu, drugi tańszy produkt za pół ceny.
Dziś rozpoczęli remont łazienki, miła być mała przeróbka instalacji skończyło się na zupełnej wymianie. Nie wspomnę już nawet ze wszędzie jest kupę kurzu.
Krem z Rossmann na zimę kupiłam, sama takiego używam 😀
Pisalyscie o traktowaniu rodzeństwa. Jak mój prawie dwa lata młodszy brat spał, to mowilam- mama dzidzia śpi, mama- niech śpi. Po czym ryp mu palca w oczy i mama dzidzia płacze. Po wszystkim oczywiście dostawałam w tylek. Albo nie chciałam sikac w nocnik, skoro dzidzia może w pieluche. Podobno potrafiłam siedzieć dwie godz na nocniku i nic, ale jak tylko matka nie widziała to wsadzalam do nocnika pieluche i wtedy siadam.
Stary 2016-01-04, 18:23   #2295
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
w moje urodziny a mnie wtedy siekały z przepowiadacze, bolesne jak cholera.... a urodziłam 28.09 Jak wyszłam ze szpitala, to w dzień nawet po 16-18 stopni było przez kilka dni, a potem zima masakra... ale one już duże były
Mój małż ma 22.09 urodziny i na ten dzień miałam tp

Stary 2016-01-04, 18:28   #2296
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z Tuśką w pierwszą zimę wychodziłam na pewno przy -10. WIększych mrozów nie pamiętam

Elena mądralę masz w domu
Taak, taka mądra, że aż przemądrzała .
Ponieważ poszła do pierwszej klasy jako 6latka to do 31 marca mamy się określić, czy będzie jeszcze raz chodziła do 1 klasy czy pójdzie już do 2. i tak rozmawialiśmy o tym przy niej, to powiedziała, że absolutnie się nie zgadza na powtarzanie klasy, że chce iść dalej i uczyć się nowego ( tabliczka mnożenia ją interesuje ), a nie ciągle literek. Tak jakby już wszystko umiała i pozjadała wszystkie rozumy.

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Co do zazdrości to mój 6 lat starszy brat był zawsze o mnie zazdrosny. Co więcej, jak miał 7 to powiedział,że dzień w którym rodzice przywieźli mnie ze szpitala był najgorszym w jego życiu Zazdrość została mu do tej pory, ale...

to nie przeszkadzało mu jednak troszczyć się o mnie. Przychodził po mnie do przedszkola,jak byłam w 1-2 klasie podstawówki i on był w 7-8 to zawsze się o mnie troszczył, czekał po lekcjach na mnie,żeby ze mną wracać...wtedy był u nas jakiś głośny wypadek co auto potrąciło małą dziewczynkę i sam się o mnie martwił.
Moja ma regularnie "najgorsze dni w życiu" , to nie wiem, jak nazwie przyjazd do domu z braciszkiem .

Zazdrosny, ale kochał i kocha swoja siostrzyczkę
Stary 2016-01-04, 18:30   #2297
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

słodko

trzeba ogarnąc co ze szkołą zrobić a nie mam pomysłu co..
Stary 2016-01-04, 18:38   #2298
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam tp na 26.09 ale małej się spieszyło na świat . było wtedy ciepło bardzo , jak urodziłam, to pamiętam ciepło, słońce, błękitne niebo i żółte liście,ale grzało jeszcze nieźle, a jak wychodziliśmy ze szpitala na 2 dobę , ok. godz. 17ej, to mała była w bluzie i spodenkach , body pod spodem .
tak, do zimy już podrosły

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Mam kolegę z 22 .09 świetny chłopak taki do tańca i różańca, kucharz a do tego ma najpiękniejsze zielone oczy i rzęsy jak u żyrafy, jakie widziałam

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Z kolei 21.09 to data urodzin mojego kumpla ze szkoły, najpierw darliśmy ze sobą koty, ale jak się okazało, bardzo się lubiliśmy . w końcu panny dobrze dogadują się z koziorożcami
Stary 2016-01-04, 18:39   #2299
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam tp na 26.09 ale małej się spieszyło na świat . było wtedy ciepło bardzo , jak urodziłam, to pamiętam ciepło, słońce, błękitne niebo i żółte liście,ale grzało jeszcze nieźle, a jak wychodziliśmy ze szpitala na 2 dobę , ok. godz. 17ej, to mała była w bluzie i spodenkach , body pod spodem .

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Mam kolegę z 22 .09 świetny chłopak taki do tańca i różańca, kucharz a do tego ma najpiękniejsze zielone oczy i rzęsy jak u żyrafy, jakie widziałam

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Z kolei 21.09 to data urodzin mojego kumpla ze szkoły, najpierw darliśmy ze sobą koty, ale jak się okazało, bardzo się lubiliśmy . w końcu panny dobrze dogadują się z koziorożcami
Mój tż 23.09 😀 ❤

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:45   #2300
agaczilla21
Zakorzenienie

Dzieci uspane i święty spokój 😊 ciekawe czy będzie co w tv pooglądać...

Tak mi się ostatnio Patryś wierci że zdechnąć można...normalnie z kazdej możliwej strony się rozpycha. Posiedzieć mi nie da tak ze jak nic nie robię to większość czasu na półleżąco przed tv...

W sobotę kucałam przy zamrażalniku i w pewnym momencie nogi mi podjechaly i ryz do tyłu...obylam sobie plecy na szafce...dobrze ze nie kanciata tylko troche zaokraglona.... P chyba się przestraszył bo przez ok 3 godz zero ruchów a ostatnio to w dzień rusza sie non stop. M sie tez przestraszył i mam zakaz grzebania w zamrażalniku 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:46   #2301
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Moje masło shea już spakowane w torbie na wyjście

Oj tam nie narzekaj, baw się póki możesz za te, co nie mogą
Hehe niby tak, ale lenia tez mam

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:47   #2302
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

w 2013 też była piękna złota jesień)
Aaa to zupełnie jak moj małż

I z rybami też się dobrze rozumieją Zresztą ryby z koziorożcami też hehe

Stary 2016-01-04, 18:49   #2303
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Moja polozna twierdzi, ze trzeba duzo chodzic i siedziec z kregoslupem wygietym do przodu. Kazala mi siedziec na pilce do cwiczen. Pilka juz zeszla ze strychu tylko korek zgubilismy ale juz zamawiam nowy. I oczywiscie rozmowy tez sa na pozadku dziennym

Wam ten wiesiolek i liscie maliny pomagaja? Ja w pierwszej ciazy nabralam sie tego jak glupia, herbatek opilam a M i tak zaczela sie rodzic dzien przed terminem i tak sie dlugo rodzila ze wyszlo dzien po terminie

ja mam juz ubranka poprasowane i schowane, czekaja na komode. Zostalo mi te nowe rzeczy uprac, ale to nie duzo, nawet cala pralka nie bedzie. Tylko mi te pieluchy amba wsiorbala Jeszcze jutro tz bedzie szukal.

Ja znalazłam stronkę "spinning babies" i robie ćwiczenia niektóre z niej - leżę z doopa do góry przykładam mrożonkę, 3 razy w tygodniu na basen, raz w tygodniu joga, kręcę biodrami i inne bajery ktore maja pomoc do obrotu ale ponoc jak sie nie bedzie chciała obrócić to sie nie obróci choćbyśmy na głowie stały i do porodu

Stary 2016-01-04, 18:51   #2304
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Dzieci uspane i święty spokój 😊 ciekawe czy będzie co w tv pooglądać...

Tak mi się ostatnio Patryś wierci że zdechnąć można...normalnie z kazdej możliwej strony się rozpycha. Posiedzieć mi nie da tak ze jak nic nie robię to większość czasu na półleżąco przed tv...

W sobotę kucałam przy zamrażalniku i w pewnym momencie nogi mi podjechaly i ryz do tyłu...obylam sobie plecy na szafce...dobrze ze nie kanciata tylko troche zaokraglona.... P chyba się przestraszył bo przez ok 3 godz zero ruchów a ostatnio to w dzień rusza sie non stop. M sie tez przestraszył i mam zakaz grzebania w zamrażalniku 😉

omg uwazaj na siebie...

tak czytam o tym szpitalu w ktorym bede miec cc i niby pisza ze po zabiegu dziecko do piersi przystawiaja po 30 minutach... ale ciekawe jak z praktyką..
Stary 2016-01-04, 18:55   #2305
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Mój tż 23.09 😀 ❤
mój też z 22.09
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 18:58   #2306
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Co do wiesiołka i malin polecam poczytać http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...jny-porod.html
http://badaniaprenatalne.com.pl/prod...ace-porod.html
http://millyme2014.blogspot.com/2014...naturalne.html
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,241_4211.html

Dziewczyny kupiłam zapas chusteczek w rossmanie promocja była
Wzięłam te niebieskie 4 opakowania i różowe sensitive 3 opakowania. Czy będą ok?? Bo w sumie innych poza takimi myjącymi nie widziałam. I apteka pochłonęła 130zł ale mam już wszystko :P koszule przyszły możemy rodzić... Amen
Odebrałam paczkę z allegro http://allegro.pl/zestaw-body-i-paja...837093406.html i sprtzedająca mi dołożyła sporo rzeczy extra a rzeczy jak nowiutkie!!!
Upolowałam jeszcze takie cuda
http://allegro.pl/zestaw-disneya-roz...838367757.html
http://allegro.pl/zestw-dl-chlopczyk...887198694.html
http://allegro.pl/5-firmowych-bluzec...891841801.html
http://allegro.pl/3x-bluzeczki-86-92-i5832188472.html
http://allegro.pl/pajacyk-misio-roz-68-i5832189705.html
http://allegro.pl/2x-body-roz-68-i5832189480.html
http://allegro.pl/rampers-roz-68-i5832188417.html
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2016-01-04 o 19:07
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 19:08   #2307
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
omg uwazaj na siebie...

tak czytam o tym szpitalu w ktorym bede miec cc i niby pisza ze po zabiegu dziecko do piersi przystawiaja po 30 minutach... ale ciekawe jak z praktyką..
moja polozna powiedziala dzis ze przystawiaja od razu jak doprowadza czlowieka do porzadku - po wyciagnieciu dziecka jeszcze trzeba zaszyc, popodlacza kroplowki i jakies takie cuda i to troche schodzi. z tego co pytalam co do praktyk w szpitalach to w wiekszosci miejsc sie juz takie podejscie praktykuje ze do 2h po zakonczeniu zabiegu dają bąbla do piersi takze nie martw sie. poczytaj jeszcze na gdzierodzic oni tam mają raczej wiarygodne info

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Co do wiesiołka i malin polecam poczytać http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...jny-porod.html
http://badaniaprenatalne.com.pl/prod...ace-porod.html
http://millyme2014.blogspot.com/2014...naturalne.html
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,241_4211.html

Dziewczyny kupiłam zapas chusteczek w rossmanie promocja była
Wzięłam te niebieskie 4 opakowania i różowe sensitive 3 opakowania. Czy będą ok?? Bo w sumie innych poza takimi myjącymi nie widziałam. I apteka pochłonęła 130zł ale mam już wszystko :P koszule przyszły możemy rodzić... Amen
Odebrałam paczkę z allegro http://allegro.pl/zestaw-body-i-paja...837093406.html i sprtzedająca mi dołożyła sporo rzeczy extra a rzeczy jak nowiutkie!!!
Upolowałam jeszcze takie cuda
http://allegro.pl/zestaw-disneya-roz...838367757.html
http://allegro.pl/zestw-dl-chlopczyk...887198694.html
http://allegro.pl/5-firmowych-bluzec...891841801.html
http://allegro.pl/3x-bluzeczki-86-92-i5832188472.html
http://allegro.pl/pajacyk-misio-roz-68-i5832189705.html
http://allegro.pl/2x-body-roz-68-i5832189480.html
http://allegro.pl/rampers-roz-68-i5832188417.html
Z tego co pamietam od sroki z bloga to skład niebieskich taki se, różowe i te z nagietkiem za to super
Stary 2016-01-04, 19:13   #2308
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
mój też z 22.09
Piona

A ja właśnie wybrałam kolory farb i panele na podłogę, przez neta No ale, wyślę mamę na zakupy z moim małżem i ona skontroluje czy to dobre wybory i czy dobrze dobrałam...

Moje starsze dziecko ma dzisiaj takiego jamochłona, że zjadła chyba 2 razy więcej niż ja

Stary 2016-01-04, 19:15   #2309
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
moja polozna powiedziala dzis ze przystawiaja od razu jak doprowadza czlowieka do porzadku - po wyciagnieciu dziecka jeszcze trzeba zaszyc, popodlacza kroplowki i jakies takie cuda i to troche schodzi. z tego co pytalam co do praktyk w szpitalach to w wiekszosci miejsc sie juz takie podejscie praktykuje ze do 2h po zakonczeniu zabiegu dają bąbla do piersi takze nie martw sie. poczytaj jeszcze na gdzierodzic oni tam mają raczej wiarygodne info

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Z tego co pamietam od sroki z bloga to skład niebieskich taki se, różowe i te z nagietkiem za to super
No wlasnie z gdzie rodzic mam to info
Stary 2016-01-04, 19:16   #2310
butterfly20
Zakorzenienie

Justyna ale niebieskie i różowe z jakiej firmy? BD?

Ja nie mogę nigdzie dostać zielonych Huggiesów...są tylko te kremowe, Pure czy coś, a one mają już lipny skład Spotkała się któraś z Was z tymi Huggiesami?

Ostatnio w Tesco spędziłam 15 minut przy chusteczkach i znalazłam JEDEN rodzaj, który się nadawał do czegokolwiek (Tesco loves baby taki w serduszka, przy Tusi też mi się zdarzyło użyć, ale zawsze te Huggiesy kupowałam), cała reszta miała jakieś kosmiczne składy +phenyloetanol...

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2016-01-04 o 19:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości