|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Moje masło shea już spakowane w torbie na wyjście ![]() Oj tam nie narzekaj, baw się póki możesz za te, co nie mogą ![]()
|
|
#2282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed Małą dostałam kilkanaście czapeczek i nie wiem komu je pożyczyłam. W moich pudłach ich nie znalazłam i nie mam ani jednej . Jeszcze miałam taki fajny kombinezon na 74 i też nie wiem jakie są jego losy.Dzięki dziewczyny odnośnie pieprzyka Mi się grzeje rosołek ![]() A gdzie aninis? Myślicie, że jeszcze śpi? Bo ostatnio na rekordy idzie ze wstawaniem
|
|
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
![]() Wam ten wiesiolek i liscie maliny pomagaja? Ja w pierwszej ciazy nabralam sie tego jak glupia, herbatek opilam a M i tak zaczela sie rodzic dzien przed terminem i tak sie dlugo rodzila ze wyszlo dzien po terminie ![]() ja mam juz ubranka poprasowane i schowane, czekaja na komode. Zostalo mi te nowe rzeczy uprac, ale to nie duzo, nawet cala pralka nie bedzie. Tylko mi te pieluchy amba wsiorbala Jeszcze jutro tz bedzie szukal.
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Była u mnie koleżanka na plotach, dopiero niedawno wyszła, córcia wróciła ze szkoły, zjadła obiad i siadła od razu do lekcji
.Zaraz zobaczę, co ciekawego napisałyście prze ten czas .---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
-jest chętna do pomocy, tylko cały czas zaznacza, że pampersy my zmieniamy Może nie będzie tak źle, zobaczymy. Dzisiaj się dowiedziała, że dla jej kolegi z klasy urodziła sie niedawno siostra - w razie czego utworzą grupę wsparcia .
|
|
|
|
|
#2285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2286 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.jakoś własnie dobrze kojarze te soki, że były ok, bez ulepszaczy .Ja sama musiałam pobierać i to tego dnia z rana, kiedy szłam do laboratorium , tylko gin wytłumaczył co i jak ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
Bardzo podobają mi się szarości ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
. A poza tym nikt nie powiedział, ze mrozy będą jeszcze długo trzymać , u nas zimy są łagodne i jak sie trafia takie mrozy, jak teraz to max tydzień ( patrząc na ostatnich parę lat)- a w tym roku swoje już odbębniliśmy, tzn. kończymy, bo od środy, czy tam jutra ma być cieplej. dl mnie moja 6latka przy takim bąblu będzie chyba wielkoludem się wydawać
|
||||
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Z noworodkiem to bym miała problem wyjść na -17, ale już z łobuzem z końca września wychodziłam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
Hi Nacytowalam się i wszystko szlag trafil😬
Ja nie będę miała gbs bo miałam niedawno bakterie w moczu i gin powiedział że w pochwie też jest. Antybiotyk mam bo dużo ich było, ale i tak w karcie zapisał gbs dodatni. Po co te liście malin i wiesiołka są potrzebne? Nie slyszalam o czymś takim. O rany, bolesne skurcze. Aż mi się słabo zrobiło na samą myśl. Ostatnio mnie tak dziwnie zabolal brzuch, Tż mówi że może to już. Ja z tego wszystkiego - weź nie zartuj i w śmiech, a on do mnie- to nie jest śmieszne. Kupiłam w rossmanie butelkę i smoki gryzaki, jest promo aventu, drugi tańszy produkt za pół ceny. Dziś rozpoczęli remont łazienki, miła być mała przeróbka instalacji skończyło się na zupełnej wymianie. Nie wspomnę już nawet ze wszędzie jest kupę kurzu. Krem z Rossmann na zimę kupiłam, sama takiego używam 😀 Pisalyscie o traktowaniu rodzeństwa. Jak mój prawie dwa lata młodszy brat spał, to mowilam- mama dzidzia śpi, mama- niech śpi. Po czym ryp mu palca w oczy i mama dzidzia płacze. Po wszystkim oczywiście dostawałam w tylek. Albo nie chciałam sikac w nocnik, skoro dzidzia może w pieluche. Podobno potrafiłam siedzieć dwie godz na nocniku i nic, ale jak tylko matka nie widziała to wsadzalam do nocnika pieluche i wtedy siadam.
Edytowane przez Zosienka200 Czas edycji: 2016-01-04 o 18:04 |
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Tuśką w pierwszą zimę wychodziłam na pewno przy -10. WIększych mrozów nie pamiętam
![]() Elena mądralę masz w domu
|
#2291 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam sobie jajka sadzone
.Do tego marzą mi się domowej roboty rurki z bitą śmietaną, jutro zrobię, bo padnę .Tak w ogóle cieszyłam się, że po świętach nic nie przytyłam, a dzisiaj wchodzę na wagę i co?- 2 kg więcej . albo woda się gromadzi, i na pewno maluch znowu przypakował
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zazdrości to mój 6 lat starszy brat był zawsze o mnie zazdrosny. Co więcej, jak miał 7 to powiedział,że dzień w którym rodzice przywieźli mnie ze szpitala był najgorszym w jego życiu
to nie przeszkadzało mu jednak troszczyć się o mnie. Przychodził po mnie do przedszkola,jak byłam w 1-2 klasie podstawówki i on był w 7-8 to zawsze się o mnie troszczył, czekał po lekcjach na mnie,żeby ze mną wracać...wtedy był u nas jakiś głośny wypadek co auto potrąciło małą dziewczynkę i sam się o mnie martwił.
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie wtedy siekały z przepowiadacze, bolesne jak cholera.... a urodziłam 28.09 Jak wyszłam ze szpitala, to w dzień nawet po 16-18 stopni było przez kilka dni, a potem zima masakra... ale one już duże były
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ponieważ poszła do pierwszej klasy jako 6latka to do 31 marca mamy się określić, czy będzie jeszcze raz chodziła do 1 klasy czy pójdzie już do 2. i tak rozmawialiśmy o tym przy niej, to powiedziała, że absolutnie się nie zgadza na powtarzanie klasy, że chce iść dalej i uczyć się nowego ( tabliczka mnożenia ją interesuje ), a nie ciągle literek. Tak jakby już wszystko umiała i pozjadała wszystkie rozumy.---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
, to nie wiem, jak nazwie przyjazd do domu z braciszkiem .Zazdrosny, ale kochał i kocha swoja siostrzyczkę |
||
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba ogarnąc co ze szkołą zrobić a nie mam pomysłu co..
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. było wtedy ciepło bardzo , body pod spodem tak, do zimy już podrosły ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Mam kolegę z 22 .09 świetny chłopak taki do tańca i różańca, kucharz a do tego ma najpiękniejsze zielone oczy i rzęsy jak u żyrafy, jakie widziałam ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Z kolei 21.09 to data urodzin mojego kumpla ze szkoły, najpierw darliśmy ze sobą koty, ale jak się okazało, bardzo się lubiliśmy . w końcu panny dobrze dogadują się z koziorożcami
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci uspane i święty spokój 😊 ciekawe czy będzie co w tv pooglądać...
Tak mi się ostatnio Patryś wierci że zdechnąć można...normalnie z kazdej możliwej strony się rozpycha. Posiedzieć mi nie da tak ze jak nic nie robię to większość czasu na półleżąco przed tv... W sobotę kucałam przy zamrażalniku i w pewnym momencie nogi mi podjechaly i ryz do tyłu...obylam sobie plecy na szafce...dobrze ze nie kanciata tylko troche zaokraglona.... P chyba się przestraszył bo przez ok 3 godz zero ruchów a ostatnio to w dzień rusza sie non stop. M sie tez przestraszył i mam zakaz grzebania w zamrażalniku 😉 |
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Aaa to zupełnie jak moj małż ![]() I z rybami też się dobrze rozumieją Zresztą ryby z koziorożcami też hehe
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam stronkę "spinning babies" i robie ćwiczenia niektóre z niej - leżę z doopa do góry przykładam mrożonkę, 3 razy w tygodniu na basen, raz w tygodniu joga, kręcę biodrami i inne bajery ktore maja pomoc do obrotu ale ponoc jak sie nie bedzie chciała obrócić to sie nie obróci choćbyśmy na głowie stały i do porodu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg uwazaj na siebie... tak czytam o tym szpitalu w ktorym bede miec cc i niby pisza ze po zabiegu dziecko do piersi przystawiaja po 30 minutach... ale ciekawe jak z praktyką..
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do wiesiołka i malin polecam poczytać http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...jny-porod.html
http://badaniaprenatalne.com.pl/prod...ace-porod.html http://millyme2014.blogspot.com/2014...naturalne.html http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,241_4211.html Dziewczyny kupiłam zapas chusteczek w rossmanie promocja była ![]() Wzięłam te niebieskie 4 opakowania i różowe sensitive 3 opakowania. Czy będą ok?? Bo w sumie innych poza takimi myjącymi nie widziałam. I apteka pochłonęła 130zł ale mam już wszystko :P koszule przyszły możemy rodzić... Amen ![]() Odebrałam paczkę z allegro http://allegro.pl/zestaw-body-i-paja...837093406.html i sprtzedająca mi dołożyła sporo rzeczy extra a rzeczy jak nowiutkie!!!Upolowałam jeszcze takie cuda http://allegro.pl/zestaw-disneya-roz...838367757.html http://allegro.pl/zestw-dl-chlopczyk...887198694.html http://allegro.pl/5-firmowych-bluzec...891841801.html http://allegro.pl/3x-bluzeczki-86-92-i5832188472.html http://allegro.pl/pajacyk-misio-roz-68-i5832189705.html http://allegro.pl/2x-body-roz-68-i5832189480.html http://allegro.pl/rampers-roz-68-i5832188417.html
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2016-01-04 o 19:07 |
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze nie martw sie. poczytaj jeszcze na gdzierodzic oni tam mają raczej wiarygodne info---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Piona
![]() A ja właśnie wybrałam kolory farb i panele na podłogę, przez neta No ale, wyślę mamę na zakupy z moim małżem i ona skontroluje czy to dobre wybory i czy dobrze dobrałam...Moje starsze dziecko ma dzisiaj takiego jamochłona, że zjadła chyba 2 razy więcej niż ja
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna ale niebieskie i różowe z jakiej firmy? BD?
Ja nie mogę nigdzie dostać zielonych Huggiesów...są tylko te kremowe, Pure czy coś, a one mają już lipny skład Spotkała się któraś z Was z tymi Huggiesami?Ostatnio w Tesco spędziłam 15 minut przy chusteczkach i znalazłam JEDEN rodzaj, który się nadawał do czegokolwiek (Tesco loves baby taki w serduszka, przy Tusi też mi się zdarzyło użyć, ale zawsze te Huggiesy kupowałam), cała reszta miała jakieś kosmiczne składy +phenyloetanol...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-04 o 19:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

ono jest dobre na niepogodę na maluszka rownież a na 15 stopni mrozu pewnie i tak nie będziesz wychodzić
o ile młoda sie obrocila w co głęboko wierze 

. Jeszcze miałam taki fajny kombinezon na 74 i też nie wiem jakie są jego losy.
Jeszcze jutro tz bedzie szukal.

.

Ślub
Spotkała się któraś z Was z tymi Huggiesami?