![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dokuczają mi bo jestem... chuda!! cz. II
Ależ się cieszę, że zechciałyście coś o sobie powiedzieć
![]() ![]() To może i ja coś o sobie napiszę ![]() Chyba jestem najstarsza z tego towarzystwa ![]() ![]() ![]() Studia skończyłam 4 lata temu. Kierunek: pedagogika resocjalizacyjna z profilaktyką społeczną. Studiowałam na UŚ. W zawodzie nie chcę pracować, jak zaczynałam studia to miałam inny pogląd, myślałam, że zmienię świat... studia mi otwarły oczy i już wiem, że to wszystko w praktyce wygląda inaczej... Mam prawie 4 letnią córeczkę, która jest dla mnie całym światem ![]() Mam też męża ![]() Aktualnie siedzę w domu z córeczką i nie pracuję (z pracy zrezygnowałam w czasie choroby Mamy), a jako, iż zamierzamy się przeprowadzić, to już będę poszukiwała pracy w nowym miejscu zamieszkania (chyba, że wcześniej zdecyduję się na drugie dziecko ![]() Jeśli chodzi o zainteresowania to uwielbiam czytać książki (bardzo cenię sobie M. Szwaję, byłam na 2 spotkaniach z Nią i jest niezwykłą osobą). Ale generalnie jestem molem książkowym ![]() Interesuje mnie psychologia. Lubię również malować na szkle i rysować suchymi pastelami (z powodu braku czasu, rzadko mam czas oddawać się temu hobby ![]() Cóż jeszcze jak już kiedyś wspominałam, bardzo interesuje mnie wizaż i stylizacja, marzę o kursie lub szkole w tym, kierunku. Nie lubię obłudy i fałszu. Bardzo cenię sobie, kiedy ktoś potrafi mówić to co myśli i umie się śmiać sam z siebie. Wiele potrafię z siebie dać i wiele ludzi to wykorzystuje...Ile razy ja już się przejechałam...ale myślę, że kiedyś spotkam kogoś na kim się już nie zawiodę. Ufff, ale Wam elaborat strzeliłam... ![]() Gratuluję, jeśli komuś zechciało się to przeczytać ![]() Przepraszam za zanudzanie...
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zreszta nie każdy ma znajomości, żeby od razu znależć pracę, bez przesady... wiadomo, że sie to zdarza i to często i nie zebym zyła w jakims wyidealizowanym swoim świecie, ale co to za przyszłość, jesli całe zycie pracuje sie za granicą na jakims satnowisku i na czarno?? ![]() mój brat tez jest w Anglii i tez pewnie raczej nie wróci już do Polski, a może kiedyś, ale on pracuje legalnie, myślał o jakims innym kierunku studiów tam ja nie twierdze, że jeśli ktos ma wyksztalcenie dajmy na to srednie, jest jakims oslem czy cos, ale nauka to podstawa... a jak kiedys wszyscy sie od kogos odwroca i nie bedzie znajomosci to co taka osoba zrobi?? w zyciu przede wszystkim trzeba sie rozwijać i liczyc na siebie ja p. chce owszem jechac za granice, zarabiac i studiowac za swoje pieniadze, ale kiedys na pewno chce wrocic do |Polski, nie chce cale zycie mieskzac w deszczowym kraju daleko od rodziny ![]() virka mi sie dobrze czytalo, wcale nie nudzilas ![]() Edytowane przez nati360 Czas edycji: 2007-09-27 o 14:03 Powód: skleroza ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Vireczko Kochana z nieba mi spadasz Aniołku
![]() ![]() ![]() ![]()
#424 |
Zakorzenienie
|
byli jeśli pozwolisz to napiszę Ci PW na ten temat później (teraz jadę na cmentarz).
Pracę magisterską pisałam z pedagogiki specjalnej ![]() ![]() Nati to bardzo mnie to cieszy ![]()
#425 |
Zakorzenienie
|
virko abosulnie nudne to ne bylo
![]() fajnie tak sie lepiej poznac ![]() choc i tak juz sporo o sobie wiemy ![]() nati popieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie o Was poczytac
![]() Jesli chodzi o nauke.. Nie do konca jest tak,ze na nia zawsze jest czas, ale cos w tym jest. Wiem,bo dokonalam w tym kierunku cudu:P:P.Moj TZ skonczyl zawodowke i gdy sie poznalismy robil eksternistycznie liceum, zdal tez mature. Z racji,ze wykonuje Jego naukochanszy zawod, zaczynal juz o 8-go roku zycia (serio!) nie planowal dalszej edukacji. Mniej wiecje jak bylismy rok razem to ostro klocilismy sie o to,ze nie chce isc na studia. Pewnego dnia,kiedy ja juz dalam sobie spokoj przyszedl do mnie i powiedzial,ze od pazdziernika zaczyna. Powiedzial,ze robi to tylko dla mnie. I co? w tym rokurobi licencjat- a wlasciwie to ja mam sie zajac pisaniem haha. jakos to bedzie, bedzie mial zabezpieczenie w razie jakiegos kryzysu w pracy. Nigdy nie jest za pozno, ale trzeba sie spieszyc. Do magistra chyba nie bede Go zmuszac, i tak duzo zrobil ![]()
#428 |
BAN stały
|
Ehm,ehm sory że się wtrącam,ale chce coś wam napisać i zapytać zarazem.
![]() W miesięczniku"Dobre rady" jest reklama syropku APETIZER dla dzieci-by niejadek zjadł obiadek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodze do LO jestem w 1klasie. Chodzę do klasy ogólnej z rozszerzonym niemieckim. Mam młodszą siostrę ma 12lat, nie dogadujemy się wcale :P przynajmniej narazie. Lubię pisać wiersze, czytać książki, słuchać muzyki (Happysad-ulubiony zespół ![]() Hmm co tu jeszcze ![]() ![]() To o mnie chyba tyle ![]() Jak sobie coś przypomnę to dopiszę ![]() Eh ![]() ![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
atka spróbowac zawsze mozna... ja bym raczej go nie chciala, bo i tak juz mam za szybka przemiane materii
![]() a poza tym apetyt mi dopisuje, ale skoro Tobie nie bardzo to moze spróbuj ![]() dziewczyny wczesniej pisały tez o jakims innym - Citropepsin |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
to ja jako chyba ostatnia napiszę coś o sobie mam 26 latek, mam 1,5 roczną Nikolkę i 4 letniego Patryka (to juz wiecie bo pisałam
![]() W szkole niestety niewiele nas nauczyli zawodu, pod względem praktycznym ![]() ![]() ![]() Do pracy bardzo chciałabym iść, ale na razie nie mam możliwości ze względu na córeczkę (a do żłobka za nic jej nie oddam). Mam pieska Dafiego, młodszą o 12 lat siostrę, ona teraz weszła w okres dojrzewania, stała się kłótliwa, więc ciężko nam znaleźć wspólny język ![]() ![]() zgadzam się z Tobą, mam mnóstwo znajomych którzy skończyli studia a np. nie mają znajomości i pracują jako sprzedawcy w sklepie itp. A inni, którzy nie mają szkół, tylko znajomych, czy rodzinę w jakieś firmie, biurze to pracę mają ![]() ![]()
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
vireczko czekam na PW
![]() A co do studiów mój TŻt w tym roku poszedł na studia ![]() ![]() ![]()
#433 |
Rozeznanie
|
Pisałyście jakiś czas temu o wypadaniu włosów...ja tez mam taki problem a to ze wzgledu ze zbliża sie jesien i włosy bardziej wypadaja...po pierwsze trzeba je troche podciac aby sie wzmocniły..od jakiegos czasu uzywam produkt z VICHY dokładnie ten:
http://www.allegro.pl/item246005908_...ml_dercos.html i powiem ze jestem miło zaskoczona, włosy po tym sa bardzo lśniące a po paru zastosowaniach widze ze włosy mniej wypadaja i sa bardziej puszyste...do tego wcieram przed myciem OLEJEK RYCYNOWY---powoduje szybsze rośniecie włosów...tez polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
atko jesli nie masz apetytu to wyprbuj, a noz pomoze
![]() ja na apetyt nie narzekam, rodzice sie nawet smieja ze po powrocie z Anglii nie mozna mnie nakarmic ![]() kasiunu fajny sie wyaje ten szampon ![]() ![]() no i wax of course ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Gadalam dzisiaj z TZ, w czasie jednego wypadu do tureckiej ciexko jest wszystko z siebie wyrzucic,ale jest mi ciut lepiej. On mowi,ze to przez prace, ze tak gonimy. (od stycznia przejmuje zaklad to bedzie jeszcze gorzej..).
A ja chyba mam stresa przed jutrzejszym pierwszym pojsciem do szkoly.. Ale moze to i dobrze,bo wiecie ja mam cos takiego,ze jak sie nie stresuje,to nie zyje:P.Sama nieraz cos wywoluje,by miec troche adrenalinki,i ona mnie motywuje do dzialania ![]() ![]() ![]() Znow zaczelam marzyc o dziecku. Jeszcze po ogladnieciu tego filmu "Wpadka". ale przejdzie, musi. Dobrze,ze biore tabletki,boi jeszcze by mi cos do glowy strzelilo. ![]() Wiecie co nie moge znalezc posta gdzie pisalyscie co to jest ten wax-na co to??Ciagle o nim piszecie a ja nie wiem nic na ten temat:P. Napiszcie w skrocie prosze ![]()
#436 |
Zakorzenienie
|
Aneth tu pisałyśmy o waxie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=209573&page=9 tak gdzieś w połowie
![]() a tu możesz poczytać na allegro o tym ![]() http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=1429
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
a ja się właśnie pokłóciłam z tż, przed jego wyjazdem do pracy!
Zła jestem i normalnie bym wytłukła wszystko dookoła ![]() ![]() Na mnie to się potrafi obrażac o byle co (o to że mu głupiej płytki nie nagrałam z piosenkami do auta, bo nie miałam czasu), a jak go kumple robią w konia czy rodzinka, to potrafi zrobić dobrą minę do złej gry i udaje że nic się nie stało ![]() aż sobie wzięłam tabletkę na uspokojenie, wpadam w dołek ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2007-09-27 o 20:44 Powód: literówki ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Hej Nikuś nie denerwuj się
![]() ![]() Widzisz taka sytuacja, że przed kolegami i rodziną udaje, a przed Tobą nie, to oznacza, że przed Tobą nie musi udawać (i z jednej strony, to dobrze), nie pomyśl sobie, że Go bronię... Faceci czasami ciężko oceniają sytuację i ranią osoby, które najbardziej kochają. Naprawdę szkoda denerwować się drobiazgami ![]() Włącz sobie tvn, idzie komedia ![]() bibi dzięki piękne ![]() atka na wzmocnienie apetytu niezłe też jest podjadanie czegoś kiszonego (na przykład ogórek, lub kapusta) ![]() ![]() aneth wax to odżywka wzmacniająca i odżywiająca włosy, jest dla blondynek i brunetek. Na fryzjerskim jest cały długaśny wątek o waxie. byli pozwolisz, że skrobnę do Ciebie jutro, bo jak mi Tż stoi nad głową, to ciężko mi się myśli ![]() ![]() ![]()
#439 |
Raczkowanie
|
witam kochaniutkie
![]() virka widzę,ze mamy ze soba sporo cech wspólnych.Ja tez uwielbiam czytać ksiązki(Tołstoj,Sienkiewi cz ,Gojawiczyńska,Kapuscińsk i) i też ze mnie prawdziwy mól książkowy ![]() Ogólnie mam nerwa wielkiego dzisiaj:/ Miłego dnia życzę ![]()
Edytowane przez dolores1986 Czas edycji: 2007-09-28 o 08:00 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś się byczę w domu ![]() ![]() vireczko nie ma sprawy może być i nawet za tydzień ![]() ![]() dol przeczytałam twojego posta i od razu nasunęła mi się myśl moich obecnych nie wiem czy mogę je nazwać tak "przyjaciółek" 3 lata temu przyjaźniłam się z pewną dziewczyną, byłyśmy dla siebie jak siostry, ona zerwała niby ze swoim chłopakiem dla tego że ja i on się nie dogadywaliśmy a ona wolała przyjaźń ze mną niż związek z nimm. Po czym 2 lata temu poznałam mojego TŻta oni są z jednej miejscowości ale bardzo się nie lubią. Gdy zaczynałam z nim być udawali że już jest między nimi ok ale okazało sięże ona obsmarowywała mu tyłek za plecami i stanęło na tym że wybrałam jego a dla niej miałam coraz to mniej czasu z początku tego nie widziałam. I tak 1.5 roku temu kontakt urwał się na dobre. Od tego czasu były kłótnie, obgadywania siebie nawzajem, potem pisanie na gg z płaczem czemu tak sięmiedzy nami stało jak to była taka przyjaźń w końcu rtok temu spotkałyśmy sie wypłajkałyśmy swoje i postanowiłyśmy że spróbujemy jakoś to odbudować (mimo że TŻt jej nienawidzi) ale niestety jakoś to nie wyszło. Teraz ona wróciła do tego kolesia z którym zerwała wtdedy niby dla mnie (swoją drogą jerst to mój kuzyn) a ona ma przyjciółkę ze szkolnej ławki z którą jak widze łączą ja takie same stosunki jak mnie i ją kiedyś. ![]() ![]() ehh.. ale się wam wyżaliłam matkooo... Mam nadzieje że Was nie zanudziłam i ile którać przeczytała to całe ale strasznie mi z tym ciężo i komuś to musiałam powiedzieć ![]() ![]()
#441 |
Zakorzenienie
|
ohhh byli nie smutaj sie z taich powodow !
![]() ![]() ![]() trzymaj sie Ryba a jak Ci smutno to pisz do nas ![]() ![]() ![]() niiki ty tez sie ne smutaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
No biibuś wiem że lepiej nie mieć przyjaciółek bo sama widzsz jakie mam teraz :/ ale tamta to była taka prawdziwa przyjaźń. Tzn. tak mi się wydawało bo nie wiem czy prawdziwa przyjaciółka była by w stanie powiedzieć na mnie złe słow. Mimo to myślę, że obgadywała mnie tylko do innych a w sercu na pewno tak nie myślała... chociaż teraz to już sama nie wiem . Ja też mam TŻta który jest dla mnie całym światem i przecudownych rodziców ale to nie to samo jednak
![]() ![]()
#443 |
Zakorzenienie
|
byli to cieszę się, że możesz poczekać
![]() Ja przeczytałam wszystko ![]() Jako przykład powiem tyle, że jedna z moich "przyjaciółek" potrafiła opuścić mnie i bardzo, bardzo mocno zawieźć w najgorszej sytuacji w moim życiu, kiedy chorowała i umierała moja Mamusia... dolores cieszę się bardzo ![]() Chociaż czasami zaczynam w to wątpić... Generalnie czasami zastanawiam się, że może wina leży po mojej stronie, że jakoś nie mam szczęścia do przyjaźni, ale jak analizuję sytuacje w jakich się one kończyły, to wiem, że ja bym tak nie postąpiła w stosunku do drugiej osoby, jak do mnie postąpiono... Dlatego strasznie ważny jest dla mnie ten wątek i wiele smuteczków i radości lubię to wywalić ![]() Bardzo Wam za to wszystkim dziewczyny dziękuję ![]() ![]()
#444 |
Zakorzenienie
|
byli moim zdniem zrbila okropne chamstwo ze cie obgadywała, mozecie ze soba nie rozmwiac, ale to wasza sprawa i nie powinna cie oczerniac publicznie.
moj juz ze mna na zakupy tez nie chce chodzic;/ kiedys chodzil, teraz sie buntuje ![]() ![]() ![]() ![]() ah, chyba trzeba wreszcie wyjsc z lozka ale taaak mi sie nie chce;/ ostatnie dni luzu, eh ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
vireczko ja uważam że lepiej jest mieć faceta za przyjaciela
![]() ![]() vireczko i dlatego ten wątek jest moim ulubionym i codziennie na niego zaglądam bo jakoś tak już do tego przywykłam ![]() ![]() biibii a co do zakupów z tŻtem: ja mówię: Kochanie pojedziemy tam i tam bo sobie chcę kupić spodnie. TŻt: OK. po czym ja wchodzę do sklepu z butami a tżt na to: oj.. od kiedy to w obuwniczym się spodnie kupi ![]() FACEECI ![]()
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W nocy mi pisał smsy z pracy, że mnie kocha, że mnie gdzieś dziś zabierze wieczorkiem i sobie pogadamy, ale nie ruszały mnie te smsy, taka byłam zła ![]() Dobrze, że mam Was i zawsze napiszecie coś ciepłego ![]() ![]() ![]() byli czasami trudno jest odbudować przyjaźń i jak się raz cos urwało, to jak to mówią, potem pozostaje supełek ![]() Ja nie chodziłam za nią, nie prosiłam się o nic, bo skoro nie przyszła do mnie i nie zapytała wprost, nie pozwoliła nic wytłumaczyć, to stwierdziłam, że to nie jest prawdziwa przyjaciółka. Uwierzyła komuś kto jej nie lubi, a nie przyszła do mnie zapytać, wyjaśnić czy to prawda itp... No i tak się urwało, a po roku znów zaczęła szukać ze mna kontaktu, dzwoniła itp. i teraz ze sobą rozmawiamy, czasem się odwiedzamy, ale przyjaźni już nie ma ![]() Teraz mam jedna przyjaciółkę (jeszcze z czasów podstawówki), w szkole średniej kontkat nam się trochę urwał, ale od kilku lat jest ok, nigdy mnie nie zawiodła i bardzo się lubimy, tylko rzadko się widujemy, przez jej pracę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
oj tak, chyba to prawda, facet potrafi być lepszym przyjacielem niż niejedna dziewczyna
![]() ![]() Ja miałam kiedys przyjaciela, ale niestety on był we mnie zakochany i ta przyjaźń nie mogła trwać ![]()
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Niki no to się zgadzamy
![]() Dziewczyny doradźcie mi coś ![]() ![]()
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.