|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Co do kosza na pampersy to ja wrzucam do normalnego z klapką. Stoi w łazience a tam zapachy przeróżne bywają Zresztą tak szybko się zapełnia, że regularnie wynosimy. Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2016-01-04 o 21:35 |
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken
![]() Ja zużyte będę wyrzucać do ogólnego Zastanawiam się nad koszem na zużyte ciuszki małego
|
|
|
|
#3364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja na razie kupilam worki na pieluchy i będą szly do ogólnego kosza chyba ze tempo nas przerosnie to wstawimy dodatkowy kosz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2016-01-04 o 21:45 |
||||
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - wiecej wartości mają warzywa ! Mięsko też ważne bo białko, ale lepiej jeść warzywa jeśli ci wchodzą niż nie jeść nic
Mi ostatnio drób mega nie smakuje i ciągle bym jadła karkówkę albo schab |
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zuzyte,Zuzyte bo chce miec jakiś kosz przy komodzie/przewijaku zeby nie latac do ogolnego,ale tylko takie malutkie znalazlam szczelnie zamykane i boje sie ze tam nawet 1 pampek nie wejdzie :-D A ktoras z was juz probowala tych tomee tipee itd? Bo słyszałam ze wcale nie dzialaja i nie wiem czy warto kupowac
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i u mnie było niby 7 lat a i tak decyzja zapadła dopiero pod koniec bo sporo jeszcze zależy od wagi dziecka Z jednej strony szkoda, a z drugiej lepiej tak niż nie potrzebnie zaszkodzić sobie albo dziecku |
||
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fryzjerkę na ślub
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie kupowala jakiegs specjalnego kosza, mysle ze zapachy kup niemowlaka to moze da rade pochlonac ale starszego dziecka nie ma szans
takze to raczej krotkotrwala inwestycja ![]() My uzywamy woreczkow na pieluchy, zuzyta wynosimy do kotlowni a jak idziemy na dwor to wyrzucamy do kosza
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tak sobie myślę, że trzymanie kosza w pokoju gdzie się śpi to kiepski pomysł
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
No dokladnie
poki dziecko pije tylko mleko to moze nie jest tak zle ale potem tragedia Magda bedziesz sie jeszcze widywac z Olka? Poszla do zlobka czy do przedszkola juz? Masz jakis kontakt z jej rodzicami? |
|
|
|
#3372 |
|
Rozeznanie
|
Myślicie, że te kosze wcale tak fajnie nie pochłaniają zapachu?
To może ja też zostanę przy tych woreczkach Zresztą chyba najwyższa pora wytłumaczyć Grzesiowi, że nocnik to nie krzesełko i ma jeszcze inne zastosowanie
|
|
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
Dotka a ten kosz pojemny jest? Też się nad nim zastanawiałam ale mam wrażenie, że tam się zmieści może 1-2 pompki :P
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie poszła nigdzie - siedzi z ciotką, chyba, że ostatnio coś się zmieniło. I nie mam kontaktu z nimi ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Iola - moim zdaniem to trochę późno sie za to zabrałaś
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Córka tak zaczynała dopiero
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Iola u nas jeszcze nocnik ma zastosowanie takie ze mozna na nim jezdzic
albo misiu moze na nim jezdzic albo lala czasem takze szeroki wachlarz zasotosowan Magda to w sumie szkoda ze tak wyszlo... zawsze przeciez moglas byc fajna ciocia dla malej. |
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pokazuj jej portfolio :-D Tylko ze my tam nie spimy :-P a kosz bedzie codziennie /dwa razy dziennie oprozniany,dlatego niezbyt mi sie w taki specjalny inwestowac...
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
A za odpieluchowanie chce sie zabrac jakos latem wlasnie
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Moi sasiedzi zuzyte pieluchy wyrzucaja do worka na balkon :P bo jak mloda zasadzi.... To lepiej uciekac
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka miała taki kosz i była z niego bardzo zadowolona. Zobaczymy jak sami go zaczniemy używać, bo to jak ze wszystkim, jeden uzna za cud wynalazek a drugi za zbędny gadżet
|
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Small nie chodzi o ułożenie posladkowe, tylko o wagę dziecka, bo się ledwo mieści w siatce centylowej dla danego tygodnia, no ale wygląda na to, że zwolniła trochę na koniec i dlatego nie dostałam od razu skierowania na CC, ale pomiar też nie był super dokładny
![]() Ruda gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Właśnie oglądałam program driver me!. Babka urodziła chłopca 4250 g, ale tylko 48 cm. Wyglądał jak mały Budda
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Small pojemny - kilka pampkow i chusteczek wchodzi spokojnie.
|
|
|
|
#3383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas raczej jest koniecznością bo TZ już teraz schizuje na mysl o zapachach, on ma problemy ze zwykłymi smieciami jak czasem dłużej poleżą ![]() więc mozliwe że my do angelcare bedziemy używać dodatkowo tych zapachowych torebek ![]() zmykam spać, muszę zasnąc bo zgaga mnie zabije |
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
No to wlasnie jak ktos jest wrazliwy na zapachy to tymbardziej nie rozumiem trzymania w takim koszu kilku zasikanych i zakupanych pampersow
trzeba sie pozbyc tego z domu jak najszybciej :P :p
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez się zastanawiam nad tym koszem na pampersy, jedyne co mnie przeraża to cena tych worków do nich. Na razie mam woreczki jednorazowe i to naprawdę idzie bardzo, bardzo szybko. |
|
|
|
|
#3386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze mam śmieci wyniesione bo mąż właśnie wyjątkowo wrażliwy na zapach jest |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi mi o wiek małego tylko o twoją ciążę
Cytat:
![]() Kosz będzie w pokoju dziecka? To dziecko tam śpi Cytat:
A na zabawki myślę kupić takie coś z siatki elastyczne kurde nie wiem jak to się nazywa |
||
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a ja wlasnie sie nie moge z praniem ogarnac... Koncze dla mlodego ubranka na 62, jeszcze poscielowka plus nasze codzienne i kosz jest pelen i nic nie ubywa... Nie wiem jak to sie dzieje, a boje sie co bedzie jak sie dziec urodzi :| |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Magda wiem o jaki Ci chodzi. Ja myślałam o czymś takim http://img.pakamera.pl/i1/1/350/poje...7209930350.jpg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

ale co poradzę że często o tym zapominam i przypominam sobie jak już spodnie siedzą na tyłku 
Zresztą tak szybko się zapełnia, że regularnie wynosimy. 

To może ja też zostanę przy tych woreczkach
08.09.2012