Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 21:27   #3361
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Ruda, gratulacje! 50 cm, jaka maluśka
Jak Wituś
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 21:34   #3362
TheFall
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Gratki!

TheFall a kiedy mialas pierwsze cc?
Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Kogiel dobrze rozumiem że dziecko ułożone posladkowo i o cc zadecydują przy porodzie?

Magda wiem że skarpetki powinny iść jako pierwsze, wtedy byłoby łatwiej ale co poradzę że często o tym zapominam i przypominam sobie jak już spodnie siedzą na tyłku

Nebula zgłaszaj, ostatnio u mojej siostry jak była kontrola wentylacji- kominiarz poruszał temat majstrowana bez pozwolenia przy wentylacji. Podobno niezle grzywny za to są jak sprawa trafi do inspektora nadzoru budowlanego i odkryją, że zaburza to wentylację w całym budynku. Więc może warto zgłosić, może akurat coś uda się osiągnąć.

Ruda gratulacje

TheFall a dużo czasu minęło od pierwsze cc? Lepiej cc niż by miała się blizna rozejsc przy próbie sn.
Minęło 17 miesięcy od poprzedniej cc. Krótko, no ale była ponoć szansa na to sn bo czasami szybko się to wszystko goi.

Co do kosza na pampersy to ja wrzucam do normalnego z klapką. Stoi w łazience a tam zapachy przeróżne bywają Zresztą tak szybko się zapełnia, że regularnie wynosimy.

Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez TheFall
Czas edycji: 2016-01-04 o 21:35
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 21:37   #3363
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Zuken

Ja zużyte będę wyrzucać do ogólnego Zastanawiam się nad koszem na zużyte ciuszki małego
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 21:44   #3364
mojakaren
Zakorzenienie

Ja na razie kupilam worki na pieluchy i będą szly do ogólnego kosza chyba ze tempo nas przerosnie to wstawimy dodatkowy kosz
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Tak na szybko, bo strasznie chce mi się spać po morfinie i ledwo trzymam oczy otwarte: Kornelia urodziła się o 11, waży 3100 i ma 50 cm, 10/10. Reszta potem
Super gratulacje! Czekamy na relacje i foteczki
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i w przyszły wtorek bądź środę będę mieć cc. Mieliśmy czekać na rozpoczęcie akcji porodowej ale młoda jest za nisko a blizna po poprzedniej cc nie jest w najlepszym stanie. Także w moim przypadku sn odpadło.
W poniedziałek ktg i ostatnia wizyta, wtedy dowiem się w który konkretnie dzień będzie zabieg.

Wysłane z mojego LG-H340n przy użyciu Tapatalka
Czyli kolejne cc na wątku. Ale oczywiscie lepiej zeby zrobili cesarke niz mialo Ci sie cos zlego podziac choć faktycznie 17 miesięcy to juz trochę jest...
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
W ogóle z tym zachodzeniem w ciążę jest różnie. Mojej koleżance paru lekarzy powiedziało, że ma parę % szans na zajście w ciążę, bo cykle nieregularne, brak owulacji itd. Pierwszy dzidziuś pojawił się po pół roku od starań. A z kolejnym wpadli
No dokladnie a z kolei w druga stronę mam koleżankę która od gimnazjum regularne cykle jak w zegarku idealne wyniki badań a stataja sie 2,5 roku i
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Karen-w piatek....a aktualnie zbieram od matki baty slowne za to ze zle jem,że sama tego chcialam itd...no sorry aoe jesli mam odruch wymiotny przy miesie to co mam zrobic?
A takie gadanie mieso nie jest najważniejsze wiec sie tym w ogole nie przejmuj ja u Ciebie bardziej obstawiam stres

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2016-01-04 o 21:45
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 21:51   #3365
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Baby - wiecej wartości mają warzywa ! Mięsko też ważne bo białko, ale lepiej jeść warzywa jeśli ci wchodzą niż nie jeść nic
Mi ostatnio drób mega nie smakuje i ciągle bym jadła karkówkę albo schab
Stary 2016-01-04, 21:54   #3366
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o czyste czy o zuzyte? Zuzyte beda w smieciach ladowaly a czyste to mam koszyk maly na kilka pampkow, a reszra w torbach w szafie

Uaoo, no znowu falszywy alarm tutaj sie podniosl :P

Cytat:

Zuzyte,Zuzyte bo chce miec jakiś kosz przy komodzie/przewijaku zeby nie latac do ogolnego,ale tylko takie malutkie znalazlam szczelnie zamykane i boje sie ze tam nawet 1 pampek nie wejdzie :-D

A ktoras z was juz probowala tych tomee tipee itd? Bo słyszałam ze wcale nie dzialaja i nie wiem czy warto kupowac

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 21:55   #3367
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Fajne szkoda, że ta Ikea mi tak nie po drodze

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Minęło 17 miesięcy od poprzedniej cc. Krótko, no ale była ponoć szansa na to sn bo czasami szybko się to wszystko goi.
Mi lekarz mówił, że powinno być te minimum 2 lata no i u mnie było niby 7 lat a i tak decyzja zapadła dopiero pod koniec bo sporo jeszcze zależy od wagi dziecka
Z jednej strony szkoda, a z drugiej lepiej tak niż nie potrzebnie zaszkodzić sobie albo dziecku
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:00   #3368
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Znalazłam fryzjerkę na ślub Trzymajcie kciuki, żeby miała wolny termin
Stary 2016-01-04, 22:03   #3369
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja bym nie kupowala jakiegs specjalnego kosza, mysle ze zapachy kup niemowlaka to moze da rade pochlonac ale starszego dziecka nie ma szans takze to raczej krotkotrwala inwestycja
My uzywamy woreczkow na pieluchy, zuzyta wynosimy do kotlowni a jak idziemy na dwor to wyrzucamy do kosza
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:05   #3370
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Właśnie tak sobie myślę, że trzymanie kosza w pokoju gdzie się śpi to kiepski pomysł Olka jak coś zjadła innego to otworzenie szafki z koszem na śmieci groziło poważnym porażeniem nosa
Stary 2016-01-04, 22:07   #3371
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No dokladnie poki dziecko pije tylko mleko to moze nie jest tak zle ale potem tragedia

Magda bedziesz sie jeszcze widywac z Olka? Poszla do zlobka czy do przedszkola juz? Masz jakis kontakt z jej rodzicami?
Stary 2016-01-04, 22:11   #3372
iola14
Rozeznanie

Myślicie, że te kosze wcale tak fajnie nie pochłaniają zapachu? To może ja też zostanę przy tych woreczkach Zresztą chyba najwyższa pora wytłumaczyć Grzesiowi, że nocnik to nie krzesełko i ma jeszcze inne zastosowanie
Stary 2016-01-04, 22:11   #3373
small_
Raczkowanie

Dotka a ten kosz pojemny jest? Też się nad nim zastanawiałam ale mam wrażenie, że tam się zmieści może 1-2 pompki :P

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:13   #3374
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
No dokladnie poki dziecko pije tylko mleko to moze nie jest tak zle ale potem tragedia

Magda bedziesz sie jeszcze widywac z Olka? Poszla do zlobka czy do przedszkola juz? Masz jakis kontakt z jej rodzicami?
Raczej nie Mówiłam jej, że chcę pracować do końca grudnia, a w styczniu sesja i te sprawy więc wątpię, że zadzwoni choć czasem
Nie poszła nigdzie - siedzi z ciotką, chyba, że ostatnio coś się zmieniło. I nie mam kontaktu z nimi Nie mielismy takiego porozumienia koleżeńskiego zawsze było można odczuć, że oni to szefostwo

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Iola - moim zdaniem to trochę późno sie za to zabrałaś Chyba musisz poczekać na ciepłe dni
Stary 2016-01-04, 22:18   #3375
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Iola - moim zdaniem to trochę późno sie za to zabrałaś Chyba musisz poczekać na ciepłe dni
Późno? On jeszcze nawet 1,5 roku nie ma Córka tak zaczynała dopiero
Stary 2016-01-04, 22:18   #3376
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Iola u nas jeszcze nocnik ma zastosowanie takie ze mozna na nim jezdzic albo misiu moze na nim jezdzic albo lala czasem takze szeroki wachlarz zasotosowan

Magda to w sumie szkoda ze tak wyszlo... zawsze przeciez moglas byc fajna ciocia dla malej.
Stary 2016-01-04, 22:18   #3377
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Fajne szkoda, że ta Ikea mi tak nie po drodze

Mi lekarz mówił, że powinno być te minimum 2 lata no i u mnie było niby 7 lat a i tak decyzja zapadła dopiero pod koniec bo sporo jeszcze zależy od wagi dziecka
Z jednej strony szkoda, a z drugiej lepiej tak niż nie potrzebnie zaszkodzić sobie albo dziecku
Mi za bardzo po drodze ikea,codziennie przejezdzam obok :-/

Cytat:
Znalazłam fryzjerkę na ślub Trzymajcie kciuki, żeby miała wolny termin

pokazuj jej portfolio :-D

Cytat:
Właśnie tak sobie myślę, że trzymanie kosza w pokoju gdzie się śpi to kiepski pomysł Olka jak coś zjadła innego to otworzenie szafki z koszem na śmieci groziło poważnym porażeniem nosa
Tylko ze my tam nie spimy :-P a kosz bedzie codziennie /dwa razy dziennie oprozniany,dlatego niezbyt mi sie w taki specjalny inwestowac...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:19   #3378
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A za odpieluchowanie chce sie zabrac jakos latem wlasnie
Stary 2016-01-04, 22:21   #3379
Casaa
Zakorzenienie

Moi sasiedzi zuzyte pieluchy wyrzucaja do worka na balkon :P bo jak mloda zasadzi.... To lepiej uciekac

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:22   #3380
czarnulax
Zakorzenienie

Moja koleżanka miała taki kosz i była z niego bardzo zadowolona. Zobaczymy jak sami go zaczniemy używać, bo to jak ze wszystkim, jeden uzna za cud wynalazek a drugi za zbędny gadżet
Stary 2016-01-04, 22:29   #3381
kogielmogiel
Rozeznanie

Small nie chodzi o ułożenie posladkowe, tylko o wagę dziecka, bo się ledwo mieści w siatce centylowej dla danego tygodnia, no ale wygląda na to, że zwolniła trochę na koniec i dlatego nie dostałam od razu skierowania na CC, ale pomiar też nie był super dokładny
Ruda gratulacje

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Właśnie oglądałam program driver me!. Babka urodziła chłopca 4250 g, ale tylko 48 cm. Wyglądał jak mały Budda
Stary 2016-01-04, 22:30   #3382
Dotka90
Zakorzenienie

Small pojemny - kilka pampkow i chusteczek wchodzi spokojnie.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:30   #3383
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym nie kupowala jakiegs specjalnego kosza, mysle ze zapachy kup niemowlaka to moze da rade pochlonac ale starszego dziecka nie ma szans takze to raczej krotkotrwala inwestycja
My uzywamy woreczkow na pieluchy, zuzyta wynosimy do kotlowni a jak idziemy na dwor to wyrzucamy do kosza
to zależy od każdego indywidualnie, jedni nie mogą zyć bez jakiegoś gadżetu inni uważają go za zbędny
u nas raczej jest koniecznością bo TZ już teraz schizuje na mysl o zapachach, on ma problemy ze zwykłymi smieciami jak czasem dłużej poleżą
więc mozliwe że my do angelcare bedziemy używać dodatkowo tych zapachowych torebek

zmykam spać, muszę zasnąc bo zgaga mnie zabije
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:33   #3384
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No to wlasnie jak ktos jest wrazliwy na zapachy to tymbardziej nie rozumiem trzymania w takim koszu kilku zasikanych i zakupanych pampersow trzeba sie pozbyc tego z domu jak najszybciej :P :p
Stary 2016-01-04, 22:35   #3385
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zużyte będę wyrzucać do ogólnego Zastanawiam się nad koszem na zużyte ciuszki małego
Ja tylko jak już będę mogła wychodzić to po takowy idę. Kompletnie nie mam gdzie jego rzeczy odkładać, a wszelkie ściereczki i bodziaki zbierają się bardzo szybko. Chce kupić taki materiałowy co by później na zabawki służył.

Tez się zastanawiam nad tym koszem na pampersy, jedyne co mnie przeraża to cena tych worków do nich. Na razie mam woreczki jednorazowe i to naprawdę idzie bardzo, bardzo szybko.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:36   #3386
iola14
Rozeznanie

Cytat:
No to wlasnie jak ktos jest wrazliwy na zapachy to tymbardziej nie rozumiem trzymania w takim koszu kilku zasikanych i zakupanych pampersow trzeba sie pozbyc tego z domu jak najszybciej :P :p
Haha teraz mnie przekonałaś, że sobie ten kosz daruje Zawsze mam śmieci wyniesione bo mąż właśnie wyjątkowo wrażliwy na zapach jest
Stary 2016-01-04, 22:37   #3387
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
[/COLOR]Właśnie oglądałam program driver me!. Babka urodziła chłopca 4250 g, ale tylko 48 cm. Wyglądał jak mały Budda
Stary 2016-01-04, 22:46   #3388
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Późno? On jeszcze nawet 1,5 roku nie ma Córka tak zaczynała dopiero
Nie chodzi mi o wiek małego tylko o twoją ciążę Niewiele Ci czasu zostało, a dzidziuś pochłonie sporą część czasu i nie będzie czasu polowania na kupę

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
pokazuj jej portfolio :-D

Tylko ze my tam nie spimy :-P a kosz bedzie codziennie /dwa razy dziennie oprozniany,dlatego niezbyt mi sie w taki specjalny inwestowac...
KLIK - to ona

Kosz będzie w pokoju dziecka? To dziecko tam śpi

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja tylko jak już będę mogła wychodzić to po takowy idę. Kompletnie nie mam gdzie jego rzeczy odkładać, a wszelkie ściereczki i bodziaki zbierają się bardzo szybko. Chce kupić taki materiałowy co by później na zabawki służył.

Tez się zastanawiam nad tym koszem na pampersy, jedyne co mnie przeraża to cena tych worków do nich. Na razie mam woreczki jednorazowe i to naprawdę idzie bardzo, bardzo szybko.
No właśnie tak myślałam kupić taki średni koszyk, bo dużego mi się nie opłaca. My mamy średni i przynajmniej mam motywację, żeby pranie robić regularnie, a nie jak kosz się zapełni
A na zabawki myślę kupić takie coś z siatki elastyczne kurde nie wiem jak to się nazywa
Stary 2016-01-04, 22:50   #3389
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie tak myślałam kupić taki średni koszyk, bo dużego mi się nie opłaca. My mamy średni i przynajmniej mam motywację, żeby pranie robić regularnie, a nie jak kosz się zapełni

No a ja wlasnie sie nie moge z praniem ogarnac... Koncze dla mlodego ubranka na 62, jeszcze poscielowka plus nasze codzienne i kosz jest pelen i nic nie ubywa... Nie wiem jak to sie dzieje, a boje sie co bedzie jak sie dziec urodzi :|
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 22:51   #3390
kinga1701
Zakorzenienie

Magda wiem o jaki Ci chodzi. Ja myślałam o czymś takim http://img.pakamera.pl/i1/1/350/poje...7209930350.jpg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości