|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Eeyes to chyba Ty wrzuciłaś tutaj na wątek prawda? A mnie i TŻ zainspirowalo
my też musieliśmy zrobić parę przemieszczen ale gdzieś rzeczy dzidka muszą być
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niewyobrażam sobie chodzić w ciągu dnia bez stanika, tak mi dyndają moje dojarki ze czuje się jak w Afryce :-D ale za to na noc chętnie ściągam i jakoś je ogarniam :-P
Tej organizer super! Ja jednak postawie na półkę nad komorą z przewijakiem - moja bratowa tak ma i suoer się sprawdza. Nad przewijak się wiesza i mam na wyciągnięcie ręki poukładane w mały stosik pieluchy, waciki i wszystko co potrzeba do przewijania czy aktualnej pielęgnacji :-P po resztę mogę się schylic do szuflady. Jeśli jednak braknie miejsca to kupię takie cudo. Miejsca na graciarnie nigdy mało :-D
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
mojej siostry mała ma dużo rzeczy z nuk i sobie chwali. Ja na pewno kupie z NUK smoczek. Butelkę pewnie z Avent bo jedną taka dostałam to dokupię drugą.
Dla mnie też stanik to zło podczas ciąży i po domu nie nosze ale mam wszystkie z fiszbinami więc może dlatego. Moja siostra polecała mi żeby na poród wziąć mleczko skondensowane w tubce. Słodkie, łatwo wypić więc da co potrzeba a nie ma problemu z gryzieniem czy niestety wymiotowaniem co może się zdarzyć. |
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie nie ma. Nie komplikujmy sobie życia. Ja używalam i mogę polecić z czystym sumieniem. Laktator tez mam tej firmy, ręczny. Daje radę. Ja tak. Tzn może nie tyle do spania mu potrzebny co dok chodzenia zanim pójdę spać bo jakoś niekoniecznie lubię jak mi biust leży na brzuchu A kiedyś przed ciazami ściągalam stanik zaraz po przyjściu do domu, strasznie mi zawadzal. Ale to było w czasach idealnego ciała Dobranoc! |
|
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
A kupujecie disnemar albo cos podobnego?
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie śpię w staniku i rzadko w domu zakładam
![]() Chyba będę lecieć powoli, dobranoc |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie puscilam plyte z naszego wesela
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Było już dobrze, to mnie musiał wkurzyć na koniec dnia. ![]() Wymyślił sobie, że on za bardzo chrapie i jak tylko dziecko się urodzi, to albo on się wyprowadza do salonu, albo od razu w miejsce sypialni robimy jej pokój, a my kupujemy narożnik do salonu. Cycki opadają. Idę chyba spać, bo gada jak potłuczony i nie chce mi się jego słuchać.
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc dziewczyny
a mi koleżanka przyniosła jakieś kosmetyki do dziecka z avonu czy oriflamu i zastanawiam sie co z nimi zrobic czy zostawic czy oddac?
|
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly podgrzewacz kupiłam od dziewczyny na grupie facebookowej za 20zl
z canpol babies z tego co widziałam dziewczyny sprzedając piszą ze użyty kilka razy bo jakby nie patrzeć to mleko sie na ciepło robi i od razu podaje Chyba ze na wyjazdy jakies
|
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
_polly_ Nie slyszalam jeszcze o takim zelu. Ja mylam plynem do naczyn, a potem wkladalam butelki do sterylizatora.
fjolek butelki mozna podgrzewac i szklane i plastikowe Bonku marta1986222 Super ze wizyty udane! eeyesblue wspolczuje mdlosci. Oby nie trwaly dlugo ![]() Co do proszku, plynu to jeszcze nie robilam rozeznania. Jak synek sie urodzil (a bylo to 6 lat temu) uzywalam Fairy Non Bio. Jak nic innego nie znajde to pewnie uzyje tego samego. Sliczna posciel kupilas darolka Ja z synkiem uzywalam Tomee Tippee i bylam badzo zadowolona Mialam caly zestaw i teraz pewnie tez kupie. Podgrzewacz bardzo przydawal mi sie w nocy (karmilam mm). Wkladalam butelke do podgrzewacza z odmierzona iloscia wody, w pojemniczkach mialam odmierzona ilosc mleka i jak synek sie budzil, tylko wymieszalam i bylo gotowe. ![]() trzydziescidwa sliczne mebelki verrerie ja po domu nie lubie teraz chodzic w staniku a spac w nim sobie nie wyobrazam. Przeszkadza mi bardzo Mnie dopadla chyba bezsennosc ciazowa. Jakos martwie sie czy wszystko w porzadku i dopadaja mnie dziwne nastroje. Jutro mam wizyte Moze po niej bede nieco spokojniesza. Znikam do lozka i sprobuje zasnac, choc wcale mi sie nie chce Dobranoc
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2016-01-05 o 01:47 |
|
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
Nie moge zasnąć!!!
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
U mnie to samo. Oczy jak 5 zl
|
#2896 |
|
przyczajony tygrys
|
Nadrobilam! Dzien dobry
![]() Kurcze tz dostal wczoraj info o szkokeniu (kursie), na ktory bardzo chcial isc. Ake wczesniej byl ten kurs w warszawie. A teraz jest 50 km od nas, ale... od 7-10/11.03. A ja mam termi na 11-go. Wiem, ze mige urodzic wczesniej/pizniej. Ale nie wiem co jesli akcja sie zacznie, jego i auta tez. Trzeba bedzie karetke wzywac. A jak znow on pojedzie pociagiem, mnie autem do szpitala zawiiza to znow o sie bedzie meczyl z powrotem do domu. Dzis akcja prasowanie. Dziewczyny, do czego bedziecie flanelowych pieluch uzywac? Bo tetrowymi buzie wytrzec, otulic do snu a flanelowe? (nie smiejcie sie) albo muslinowe? Ja w biustonoszu ostatnio spie. Mam taki miekki jeden. Nie lubie jak mi cyce dyndaja. ![]() ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:18 ---------- * jesli sie akcja rozkreci, a jego i auta nie bedzie. To trzeba bedzie karetke wezwac.glupi tel
|
#2898 |
|
przyczajony tygrys
|
Czekam do 6.00 i ide na sniadanie. Z nudow zaczelam szukac info o hurtowniach. I u mnie tez jest
Kto chetny na girace kakao i kanapki z nutella -zapraszam
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
skad wiadomo ktore pampersy sa dla chlopca a ktore dla dziewczynki ? chyba ze jedynki to wszystko jedno ?" bo nie ma wyboru z tego co widze
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma takie śniadanko chętnie, ale to już po ciąży
Fjolek nie ma podziałów na początku ![]() Dziewczyny, jak się kupuje biustonosz do karmienia i kiedy najlepiej? Jak dobrać rozmiar? Tego tematu jeszcze chyba nie było
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
podobno piersi po porodzie moga troche sie zmniejszyc wiec chyba lepiej to odlozyc na koniec
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
32 trudno powiedzieć. U mnie piersi podczas laktacji urosły. Możesz kupić jeden już teraz z małym "zapasem" na później.
Chyba zaraz idę po bułeczki i pączusia. Nie śpię od godziny, mąż chrapie, a niunia kopie.
|
#2905 |
|
Zadomowienie
|
niemogłam spać to ogarnelam brakujace rzeczy na gemini i chyba mam juz wszystko procz ewentualnie jakis masci na gojenie rany po cesarce czy brodawek jakby popekaly przy karmieniu ale to juz sie kupi jak bedzie potrzeba.
---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- to moze faktycznie odwrotnie hahaha fajnie by bylo jeszcze by mi urosly :P ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- zostal mi laktator podgrzewacz jakis najlepiej ze sterylizatorem kosz na pieluchy i wózek ![]() ![]() klask i:
|
#2906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie, po co spać w staniku
![]() Cytat:
Cytat:
Mąż pojechał do pracy, a ja leżę pod kołdrą z herbatą bo nie mogę spać. |
||
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
hello,
ja wstałam ogarnąć chłopaków i wracam do łóżka, też ostatnio miałam problemy ze spaniem, ale na razie jest ok, jak nie śpię w nocy to odsypiam w dzień i jakoś leci. Moja niunia jeszcze śpi ale robiła dyskotekę o 2 w nocy więc odsypia :P spokojnego dnia
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Emma a jeszcze pytanie i te staniki, bo ogólnie to urosłam pod biustem i teraz pytanie, czy mam założyć ze obwód będzie jak przed ciążą czy niekoniecznie?
|
#2910 |
|
przyczajony tygrys
|
32, jak grzalam mleko to do mnie dotarlo, ze troche niefortunnie to zabrzmialo. Sory, moglam soe ugryzc w palec
. Oo, zapomnialam- zarabiste te mebelki!Emmo, dzieki za info. Widze, ze Ty zamawialas od kogos pieluszki. Podlinkujesz sprzedajacego? ![]() Eyesblue, swietne gwiazdki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

my też musieliśmy zrobić parę przemieszczen ale gdzieś rzeczy dzidka muszą być

Idę chyba spać, bo gada jak potłuczony i nie chce mi się jego słuchać.

klask i: